| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2017-04-07, 07:39 | #181 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2016-01 
				 | 

Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3

Cytat: 
 Yhmmm.... Życzę bezkorkowego dojazdu  Styska Apka mi się wysypuje jak włączam filmik, obejrzę później z kompa. Mój księciunio się obudził  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     | 
|  2017-04-07, 07:49 | #182 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2016-02 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Jak najbardziej podejmę się zrobienia kolażu - juz kiedyś z Aną miałyśmy taki pomysł - ale odzew był mały ☺ Także dziewczyny jesteście za nowym kolażem? 😊 U nas dzisiaj nocka od 20 do 6.45 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________  26.12.2014   26.11.2015   04.08.2017   | 
|     | 
|  2017-04-07, 07:53 | #183 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-11 Lokalizacja: śląsk 
				 | 

Dziewczyny czy któraś się wybiera 26.04 na warsztaty mamo to ja do Katowic??  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________  28.062014 Jestem mamą   | 
|     | 
|  2017-04-07, 07:55 | #184 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: tam, gdzie mi najlepiej 
				 | 

Cytat: 
 U nas dziś koło 3. pobudek. Dziewczyny,jestem załamana.W niedzielę mam lecieć do Dublina na jeden dzień. Mała wczoraj została z moją mamą na dwie godziny.Jak wróciłam,babcia była cała spocona ze stresu,Janka jej bite dwie godziny beczala. To chyba już ten lęk separacyjny.Na dodatek nie pije z butli. Już nie wiem,co robić. Jak przez te dwa dni nie nastąpi progres,to chyba nie polecę😭 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________ "Skoro i tak trafię do piekła, to po drodze mogę zaszaleć"   23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU  http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png | |
|     | 
|  2017-04-07, 08:09 | #185 | 
				 | 

Blue ja mam klik ryzowy z bobovity. Co do rozszerzania diety to kaszkę z owocami dawać będę w godzinach rannych do południa, później owoców chyba nie będę dawać. Najpierw zacznę w ogóle od warzyw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Styska, widać że Stasiu uwielbia ćwiczenia z mamą😍 Super, obiecuje że się postaram poćwiczyć 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
|     | 
|  2017-04-07, 08:16 | #186 | |||
| Erudycja Zarejestrowany: 2010-11 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  14:30-15 daje obiad już za cycka i narazie tyle. Do maja chciałabym ogólnie śniadanie zastąpić kaszą z owocem, mam wizytę w Warszawie u lekarza i mama przyjedzie siedzieć z małą wieść to dobry moment, Ala będzie miała 7.5 miesiąca. Ściągnę na pewno mleko w razie czego. 
				__________________ Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ | |||
|     | 
|  2017-04-07, 08:38 | #187 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Też chciałabym owoc rano, ale na razie wracamy na nowo i zaczynamy od warzyw. Dziś po Dyni dałam trochę wody i odleciała..Dyniowo -wodny błogostan. Standardowo jednak odbiłam, zasunęłam rolety i drzemie, choć chciałam ją 15 min przeciągnąć. Dziś na głodnego poerwsza drzemka nie będzie tak długa. Styska my tu ćwiczymy, spacerujemy, dbamy o siebie. Szukaliśmy w sobie nawzajem motywacji jak Ciebie nie było. 
				__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | |
|     | 
|  2017-04-07, 08:41 | #188 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-10 
				 | 

Basiaczek- tak rośnie mały fighter :p  A ja na sniadanie daje kaszkę oswiana na mm z owocami  i to juz zastąpienie posiłku  Bluegirl- juz będę z wami sie motywować  sama potrzebuje motywacji, bo ostatnio miałam małe kryzysy :/ usypiasz ja na rękach? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | 
|     | 
|  2017-04-07, 08:41 | #189 | |
| Erudycja Zarejestrowany: 2010-11 
				 | 

Cytat: 
 A tak na obiad daje jej ok 130 g i jak zje to spokojnie wytrzyma 2.5-3 h do następnego kp 
				__________________ Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ | |
|     | 
|  2017-04-07, 08:47 | #190 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-03 
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Co do kleiku ryzowego - nie polecam bo zatwardza. Jak juz to kleik kukurydziany sie lepiej sprawdzi. | |
|     | 
|  2017-04-07, 08:53 | #191 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-05 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

Cytat: 
 Od wczoraj jest promocja na Dady, duże pudło za 39,90. Amelka poszła spać o 20, obudziła się o 3, zjadła 2 piersi i cała zadowolona gadała sobie i nie chciała zasnąć. Udało się o 4 i spała do 6.30. Już było tak fajnie, że nawet jak się w nocy obudziła to szybko jadła i spała dalej a od tygodnia jak się obudzi w nocy to nie chce usnąć dalej. Może za długo czekam z wyciągnięciem jej z łóżeczka i się za bardzo rozbudza, ale czasem sobie postęka i śpi dalej, więc nie chcę też od razu na pierwszy stęk podbiegać do niej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 
				__________________ Every man for himself | |
|     | 
|  2017-04-07, 09:02 | #192 | |||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Motywujmy się więc. U mnie waga nieśmiało, bo nieśmiało, ale sugeruje że 3 kg, max 3,5kg zostało. Wczoraj na pierwszą drzemkę uśpiłam w łóżeczku i spała 2 i pół godziny. Zakwiliła raz, ale przytuliłam się czołem i spała dalej. Na drugą drzemkę też uśpiłam w łóżeczku, choć trwało to dłużej i spała 40 min. Na trzecią, albo zabrałam się za usypianie za wcześnie, bo niby się wtulała, wyciszała i znów rozkręcała, więc wyniosłam na chwilę z sypialni, ale przejęła ją na usypianie mama, bym mogła zjeść i szybko odpłynęła na rękach. Dziś usnęła pijąc wodę, więc trochę mi szyki pomieszała, miałam nadzieję że przy odbiciu i zasuwaniu rolet się rozbudzi by zrobić to w odpowiedniej kolejności, ale dama miała inne plany. Najcudowniej byłoby nie korzystać ze smoczka, ale niemiłosiernie zasysa dolną wargę i dopycha kocem buzię. Po połowie nocy zaczyna się wiercić, jak sen jest płytszy i zorientuje się że brak jej smoczka. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat: 
 Cytat: 
 Ja też mam zawsze dylemat: weśpi się, czy rozbudzi i będzie pozamiatane 
				__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | |||
|     | 
|  2017-04-07, 09:03 | #193 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Cytat: 
 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 
				__________________  15.08.2009 nasz wielki dzień  "dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"  Łukaszek   | |
|     | 
|  2017-04-07, 09:06 | #194 | |||
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-03 
				 | 

Cytat: 
 czy to są te pieluszki, o których mówisz? Na pierwszej stronie gazetki są. Ja również kupiłam kleik z Bobovity, bo miał tylko dwa składniki: mąkę ryżową i witaminę B1. Nie mam porównania do innych kleików. Co do rozkładu posiłków, ja myślałam żeby I lub II śniadanie stanowiła kaszka z jakimś owocem, analogicznie I lub II śniadanie to wtedy byłoby kp. Na obiadek, well, obiadek  Samodzielnie zrobiony albo słoiczkowy od biedy. Podwieczorek chyba też kp, a na kolację mleko/kaszka, chociaż ponoć kaszek nie powinno się dawać na noc - to prawda? A przy okazji składów produktów dla dzieci, to wczoraj przeżyłam niemałe zaskoczenie jak morele z super zdrowego (jak sądziłam) słoiczka Hipp okazały się zawierać w sobie cukier :/ Dałybyście swoim dzieciom taki deserek? Cytat: 
  ). Cytat: 
  O, dzięki za info. Na pewno wypróbuję... Edytowane przez aga919191 Czas edycji: 2017-04-07 o 09:10 | |||
|     | 
|  2017-04-07, 09:06 | #195 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Bartek wstał i pokaszluje  chyba jednak podłapał coś od Łukasza niestety. Idę z nim do lekarza bo wolę przed weekendem zorientować się co podać Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 
				__________________  15.08.2009 nasz wielki dzień  "dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"  Łukaszek   | 
|     | 
|  2017-04-07, 09:12 | #196 | 
				 | 

Ja do fryzjera jutro idę, w końcu!! Za chwilę stracę wszystkie włosy z głowy, idę się obciąć i mam nadzieję że mi się wzmocnią 😁 Blue, jak słodko śpi księżniczka 😍 Konwalia, właśnie widziałam że bardzo długo to trwa i się zastanawiam właśnie czy się zapisać. Nie wiem jak moja mała wytrzyma tyle. Może się zapisze a później odmowie i zadzwonię że nie przyjadę. Zobaczę 😁 a za poradę w sprawie kleiku dziękuję, kupię kukurydziany 😊 nie wiedziałam że ryzowy może zatwardzac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
|     | 
|  2017-04-07, 09:16 | #197 | 
				 | 

Wczoraj moj maly mial szczepienie i jak tam bylam to odrazu przed szczepieniem zapytalam czy to normalne ze po kazdym ukluciu maly ma slad? Szczepimy na nfz wiec troche tych szczepien bylo... A on z kazdego ma slad. Nie jest to co prawda zgrubienie tylko po prostu slad. Grzecznie zapytalam,mialam prawo. A wiecie co mi odpowiedziala? - Te matki to chyba te dzieci pod mikroskopem ogladaja... I powiedziala to z takim oburzeniem...

| 
|     | 
|  2017-04-07, 09:18 | #198 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Stokrotka trzymam kciuki! Styska niezła jesteś! Ja nie mam motywacji do takich ćwiczeń, 7 lat robiłam i nic. Dopiero przy karmieniu piersią waga leci w dół. I nie chcę być starą zrzędą ale jak trzymasz Stasia w pionie to lepiej rękę pod pupę dawaj od tyłu, żeby mu się robiło takie siedzonko i się kręgosłup nie prostował na siłę. Ja po ostatnim spotkaniu z fizjoterapeutą jestem przeczulona na ten temat :/ Bluegirl jak tam hulahop? Zaczęłam nad tym myśleć bo wczoraj tańczyłam sobie tańce bollywoodzkie nad małym i go to mega bawiło, on sobie robił mostki  Masz jakieś specjalne kółko czy coś? Jakiś plan czy po prostu ot tak kręcisz? U nas po ciężkiej nocy trudny poranek. Jak tylko tata wyszedł ok. 7.30 zaczął narzekać, o 8 już chciałam ululać bo wyglądał na zmęczonego ale w łóżeczku histeria, dałam do wózka na balkon i też histeria no i zonk bo to zawsze działa. :/ Dałam więc do chusty, uspokoił się ale po jakimś czasie też zaczął mędzić, łaziłam w kółko po moim m2 aż zasnął. I tak siedzę z nim przed kompem totalnie nieogarnięta od rana. Ok. 12 kolejne podejście do konsultacji chustowych, widać mi się to przyda jeszcze.... Edytowane przez pannazwanny Czas edycji: 2017-04-07 o 09:18 Powód: pogrubienie nicków | 
|     | 
|  2017-04-07, 09:19 | #199 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Mnie po wcierce w sprayu Jantar kiełkuje całe mnóstwo włosów. Przed ciążą też na porost u mnie dobrze działała. 
				__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2017-04-07, 09:20 | #200 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2017-04-07, 09:29 | #201 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-10 
				 | 

Bluegirl- ja niby ważę tyle co przed ciąża ale nie wyglądam ;p my usypianie tylko na rękach nic innego niw wchodzi w grę, kiedyś w bujaczku ale juz sie nie mieści... tylko na noc isypia sam. Na zatwardzenie polecam kaszkę owsiana z helpy, właśnie jemy i znowu kupa  Aga- ja czasami mu robię Cheat mela i daje na noc jakaś kaszkę smakową nie koniecznie z super składem  obejrzyj filmik powinien cię zmotywować, dla mnie nie istnieje powiedzenie "nie mam czasu" :p ja juz przed ciąża myślałam, ze go niw mam  Stokrotka- trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | 
|     | 
|  2017-04-07, 09:29 | #202 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Z mała to działam tylko półprzysiady, na to może patrzeć, ale muszę przy tym robić wymachy rąk, ale to i na ramiona i na kręgosłup wyjdzie na plus. Z małą na rękach robię wymachy nóg, ich odwodzebie do boku i zginanie. Robimy to przy lustrze więc ma frajdę z oglądania moich nóg, albo superowych hawajsko turkusowych spodenek. Chodzę też z około 9 kg uroczym balastem po klatce schodowej. Na zorganizowany fitness jestem zbyt dzika, wstydliwa i skąpa. Ćwiczę jak mogę, ruszam ile się da, byleby nie siedzieć. Czasem kręcąc Hula Hop robię to na półprzysiadze, czasem na prostych nogach, złączonych, w rozkroku, na boki bujając, albo przód tył. Po prostu to lubię. Kręcę i piszę z Wami 
|     | 
|  2017-04-07, 09:33 | #203 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________  28.062014 Jestem mamą   | ||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2017-04-07, 09:41 | #204 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Cytat: 
 Blue, jesteś kolejna motywatorka  Ja chwilowo zaprestalam ćwiczeń, bo trochę się boję e ta moja przepukline. Mamy orbitrek w garażu, wiec poproszę tz, żeby wniósł go do domu. Takie cardio na pewno nie zaszkodzi. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka | |
|     | 
|  2017-04-07, 09:44 | #205 | |
				 | 

Cytat: 
 Blue Słodka śpioszka!  Oby to nic poważnego! | |
|     | 
|  2017-04-07, 09:44 | #206 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Konwalia - mocno bym się zirytowała, po usłyszeniu czegoś takiego. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu że lekarze nie do końca otarli się o krztynę nawet powołania. Megilla a może na pierwszą stronę dorzucić teź te nazwy polecanych kaszek: Nominal i te na H... i ewentualnie gdzie można je najkorzystniej kupić, może są w sieci miejsca gdzie są wszystkie trzy? 
|     | 
|  2017-04-07, 09:46 | #207 | ||
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-03 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  A co mają powiedzieć mamy dwójki lub więcej dzieci? | ||
|     | 
|  2017-04-07, 09:55 | #208 | 
				 | 

Ale te slady sa czerwone. Moja mama mowi ze ja nie mialam tak widocznych sladow szczepien. A wasze dzieci maja widoczne slady?

| 
|     | 
|  2017-04-07, 10:03 | #209 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2017-04-07, 10:03 | #210 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Megilla dziękuję. WKasiarr Olga też dziękuje. Taka pyzata kluseczka. 
				__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2017-04-07 o 10:04 | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.