|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
a mój brat na moim weselu bedzie miał prawie 16 lat
(2 miesiecy mu bedzie brakowało). i tak go zapisałam bez dziewczyny ale kto wie choc on cały czas mówi ,ze dziewczyny jeszcze nie... hehe
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
no przyszly szwagier tez ciagle mowi ze on dziewczyny nie ma, ale i tak chcemy go zaprosic z osoba towazyszaca... zeby mial sie z kim bawic... tak jak mojego 18 letniego kuzyna.. bo co jak sami se beda siedziec to sie w dwojke upija
a tak to moze potancza
|
|
#3393 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to Wam sie ma ona podobac i wiazac z jakimis wspomnieniami, wiec jak tylko bedziecie potrafili do tego zatanczyc to super ciotki moze beda troche w szoku ale coz Na pewno bedziecie orginalni ![]() Cytat:
Ja zamierzam chodzic tak dlugo po salonach az cos wybiore mam nadzieje ze nie bedzie to bardzo trudne bo w sumie to jakos strasznie wybredna chyba nie jestem a w sumie wzrost i figure mam dosyc typowa takze w salonach na pewno bedzie duzo sukienek w moim rozmiarze Juz sie nie moge doczekac az bede je mierzyc ![]() Cytat:
hehe oczywiscie taki zart ![]() Cytat:
pasuja do sali, w sumie mysle ze jakies materialy itd by sie tak fajnie w tej sali nie prezentowaly jak te balonyCytat:
Cytat:
ale jakby nie daj boze na moim slubie padalo to bede pamietac ze u was jest inny przesad ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
widac ze sie staraja ja zwiedzilam duuuuzo lokali ale w zadnym nic nie wspominali zeby az tak dopasowywali wszystko na pewno bedzie superCytat:
A mysle ze znajomi i przyjaciele beda umieli sie zachowac, w koncu sa naszymi przyjaciolmi, a skoro my wiemy jak nalezy sie zachowac to oni pewnie tez, bo z burakami bysmy sie nie zadawaly
|
||||||||||
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez sie niemoge doczekac zeby przymierzac suknie.. jeszcze troche..tak dokladnie z burakami bysmy sie niezadawali wiec napewno zachowaja sie oki
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
co do osob w wieku ok 16 lat, to kiedys na weselu jak wlasnie chyba mialam jakos 15 czy 16 lat, byl taki osobny stolik dla mlodziezy i siedzieli tam znajomi Młodych w wieku ok 24 lata plus ja, siostra(13lat) i kuzynka (17lat) i Ci znajomi kilka razy nam proponowali, ze jak chcemy to oni nam poleja wódke- mysmy byly grzeczne dzieciaki hihi wiec nie chcialysmy
u nas bedzie 1 dlugi stól, mlodych posadzimy kolo siebie, ale osobnego stolu nie bedzie
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
a my jeszcze zobaczymy czy bedzie osobny stolik, zobaczymy ile tych dzieci , młodziezy sie uzbiera
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
ja od zawsze wiedzialam ze moja swiadkowa bedzie moja przyjaciolka, 20 rok w tym samym bloku na tym samym pietrze drzwi w drzwi, mimo ze niezawsze bylo kolorowo, i ona ma dosyc trudny i specyficzny charakter (jest projektantka mody, malo znana ale jednak udziela sie w tym swiatku, wiec ma charakter iscie gwiazdorski) to zawsze wiedzialam ze to ona bedzie obok mnie.. kochamy sie jak siostry.. a dziwi mnie tylko jak jakies dalsze kolezanki mowia a to czemu niebedzie twoja siostra i co ona na to, albo ja bym sie obrazila.. bozzz... przeciez to moje wesele i ja decyduje kto bedzie swiadkiem, a z siostra to bylo zalatwione od zawsze, ona mowila ze chce byc chrzestna swiadkiem nie bo chce sie bawic i niemartwic o nic.. wiec uszanowalam
jednoczesnie spelnilam marzenie ze bedzie nia moja jacka
|
|
#3399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ta Straż to taka miła bo ochotnicza i w małej miejscowości- więc znajomi... w moim mieście raczej by bez pożaru lub kota na drzewie nie przyjechali więc nie ryzykowałabym takiej sali znając tą historię
|
|
#3400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też stół będzie jeden i młodzież posadzimy razem, a od TŻ jest stado kuzynów, na pewno się ucieszą jak razem usiądą jeszcze z moimi kuzynami, też mlodymi i naszymi (TŻ -ta i moim) braćmi
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Z taką młodzieżą od 15 lat wzwyż to też jest problem,bo nie wiadomo jak z nimi postąpic przy zapraszaiu,bo przeciez nie są to juz dzieciaki(tymbardziej w dzisiejszych czasach kiedy wszystko tak szybko rosnie),wiec balonikami raczej sie nie będą bawić,tylko chcieliby pohasać na parkiecie,a głupio by było jakby siedzieli czekali aż ktos sie zlituje i z nimi zatańczy no i wypadałoby ich zaprosic z osobami towarzyszącymi,a z drugiej strony dorosli tez nie są,wiec juz sama nie wiem jak robic...Ja pamietam,ze kiedys jak mialam chyba 16 lat to zostałam zaproszona na wesele z osobą towarzyszącą.Chyba najlepszym rozwiązaniem jest wybadanie sytuacji zanim sie będzie zapraszac,zeby wiedziec kto chcialby przyjsc sam,a kto ze swoim ziomalem...
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
no wlansie my tak zrobilismy i wiemy ze mimo iz szwagier i kuzyn kreca nosami to ich mamy mowia ze cos sie kroji.. do przyszlego roku jeszcze duzo czasu ale mysle ze zostana zaproszeni z osobami.. a co zrobic z ciocia wdowa? bo mam zagwostke...
|
|
#3403 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kilka osób w wieku 15-18 lat i nie bardzo wiem jak ich zapraszać. Niby wypada z osobą towarzyszącą, ale jak wiem że ten ktoś nikogo nie ma to bez sensu, żeby szukał na siłę ... Z resztą chcieliśmy wesele tak do 70os., a chcąc każdego łepka zaprosić z kimś, to niestety za dużo tych osób wyjdzie, więc nie będę się niestety z młodziakami cackać. Siądąsobie razem i już. Jakoś może się poznają ![]() A ja mam ciotkę po rozwodzie, nie ma nikogo, ale nie wiem czy prosić ją z kimś? Chyba z grzeczności wypada... Ty też możesz wpisać że prosisz ciocię z osobą towarzyszącą. Chyba się nie obrazi? Jak jesteście dość blisko, to nie powinna mieć żalu
|
|
#3405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pudzian sobie radzi to i Wy tez sobie swietnie poradzicie wystarczy troche pocwiczyc i na pewno bedzie super Najwazniejsze ze to Wasza piosenka i to Wam ma sie podobac ![]() Cytat:
To Twoje wesele i to Ty wybierasz swiadka, a kolezanki nie maja nic do gadania i dziwienia sie w tej sprawie Najwazniejsze ze siostra jakis fochow nie odstawia z tego powodu ![]() Cytat:
zreszta to juz duze chlopaki beda wiec pewnie wypada ich zaprosic z osobami towarzyszacymi i znow mi sie lista powieksza za niedlugo dobijemy do 70 :P ciekawe jeszcze na ile dobrze moj Tż policzyl swoich gosci bo wyszlo mu 32 osoby ale potem jak cos gadalismy o mlodziezy i dzieciach to on stwierdzil ze on nikogo takiego nie zaprasza i potem jak go drazylam dalej (ja nie znam jeszcze zbyt wiele osob z jego rodziny wiec on ustalal swoja liste sam) to sie okazalo ze zamierzal zaprosic swoja kuzynke z mezem, a nie zaprosic ich 15 letniego syna normalnie strach sie bac, ile jeszcze osob pominal w koncu to nam wyjdzie 100 osob do zaproszenia ![]() Cytat:
u mnie tez by w zyciu nie przyjechali W zimie babka nam wjechala w bok samochodu i ewidentnie to byla jej wina, poza tym jechala bez swiatel i jeszcze cofajac rabla nam w tyl samochodu ale oczywiscie nie przyznawala sie do winy, twierdzac ze to moj Tż scial zakret, no i musielismy dzwonic po policje, naczekalismy sie 2 h na mrozie a policji jak nie bylo tak nie ma, w koncu przyjechal jakis znajomy tej babki i mowi jej zeby nie robila jaj bo to widac ewidentnie ze to jej wina, no i babka w koncu stwierdzila ze moze jednak sie dogadamy wiec musielismy dzwonic na policje to odwolywac, a oni nam powiedzieli ze i tak jeszcze z 2 h bysmy musieli poczekac kuzwa co oni tam robia to ja nie wiem
|
||||
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zrobie tak: jak bede mieli do tej pory jakies dziewczyny (ta nasza młodziez
) to zaprosze a jka nie to ich na zaproszeniu do rodzivów zaprosze. zreszta jak juz robiłam listy to nie uwzględniałam ich z osoba towarzyszcąca wiec pewnie an tym pozostanie. po tak szczerze móiac to czy 15 latek bedzie mial jakąs dziewczyne?? chyba ze kolezanke. jedynie jak cos to brata bym zaprosiła jakby do tej pory (w co watpie bo bo za młody) miał kogos
|
|
|
|
#3407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i tak napiszemy ze skoims, jesli bedzie chciala to przyjdzie sama![]() wybor chyba pozostawimy jej.. Cytat:
, moj tz na szczescie robil liste z mama bo jak zrobil swoja to z jego srony wyszlo 10 osob hahaha ale tesciowa wkroczyla i jest 30.. zobaczymy ile przyjedzie bo nieutrzymuja kontaktu z rodiznka, ale stwerdzila ze zaproszenie trzeba wyslac... wow co za baba ubilabym...
|
|
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, moi rodzice powiedzieli, ze nie ma co sie wygłupiac i 15-latków z osobami towrzyszacymi zapraszac nie bedziemy.
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie to doby pomysł. Potraktuje się ich jak dzieci, ale będą myśleli, że są już dorośli bo nie mają zaproszeia razem z rodzicami
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
maja racje, jakbym miala na wesele 15 ltakow to tez bym ich prosila samych, ale tak jak mowilam brat tz bedize mial prawie 18, wiec zobaczymy
bo serio 15letnie dzieci to bez przesady.. niech sie bawia jesczze same, za mlodzi sa na osoby towazyszace
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a reszta 15-16 latkó nie wiem. za to jak juz ktos bedzie miał te 18 + to dostanie odzdzielne zaproszenie
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie jakie przegiecie zrobil kuzyn mojej mamy jak dostal zaproszenie na siebie i ozne (bez dzieci) zadzownil potwierdzic przyjazd i powiedzial ze beda w 4 bo 18 letniej corki w domu niezostawi i 10 letniego syny, bo on dziedkiem byc niechce...
i cobyscie wtedy zrobili (niewnikajac w to czemu zostali zaproszeni sami...) jakby ktos wam 2 osoby wiecej w prezencie przywiozl?
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widocznie tak ich zaprosili bo taka jakas dalsza rodzina a robili małe przyjecie. wiec bym najwyzej powiedziała ze ok, niech bedzie. a jesli bym miała ograniczona liczne osób to bym to powiedziała. |
|
|
|
|
#3415 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sala, juz kiedyś pisałam, bardzo ładna Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Ważne, że dobrze będziecie się w niej czućCytat:
![]() A tutaj macie link do stronki naszego lokalu weselnego :www.contra-przyjecia.pl |
||||||||
|
|
|
#3416 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!!!
jak ten czas leci... Już tylko został rok i tydzień do mojego ślubu! Jak ten czas leci... Martwi mnie trochę tegoroczna kwietniowa pogoda, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie słonecznie. ![]() Byłam ostatnio oglądać sukienki w dwóch salonach w Myszkowie w Antrze (www.antra.pl) i Jola Moda (www.jola-moda.pl). Spodobały mi się 4 modele, ale na razie nie podejmuję jeszcze decyzji. Ceny przyzwoite bardzo. Za te 4 sukienki co mnie się spodobały od 1070 do 1480. Z pozostałymi przygotowaniami zastój. Zaczęliśmy kurs tańca (TŻ zrobił mi niespodziankę). Co prawda póki co powtarzamy wszystko, co ja już umiem, ale przynajmniej TŻ się uczy. ![]() Zastanawialiśmy się nad weekendem majowym i znaleźliśmy świetną ofertę na wycieczkę do Paryża. I jedziemy... 5 dni. Pozwiedzamy sobie troszkę. ![]() Już się nie mogę doczekać... ![]() Mam nadzieję, że u Was też dobrze... Nie dam rady niestety nadrobić wszystkiego, co napisałyście! Gaduły z Was! |
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAA, Kaffienka, zazdroszczę Paryża!
Ja już byłam w stolicy Francji, ale wtedy jeszcze TŻa nie znałam, on w ogóle nie był, no, a wiadomo, że jak Paryż, to tylko z ukochaną osobą u boku. Marzyłaby mi się podróż poślubna tam . Obiecałam sobie, że kiedyś tam wrócę .
|
|
|
|
#3418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to sie bedziemy bawic hahahah![]() masz przepiekna sale... rewelacyjna... zakochalam sie w niej i do okola tyle zieleni.... cudnie Kaffienka witaj, niezla niespodzianka wycieczka, kurs tanca.. super ja po salonach jescze niechodze, tylko strony przegladam... chyba ze z kolezanka ktora ma teraz brac slub, ale to tez pod jej kontem a nie moim... niechce sie na cos napalic przymierzyc.. a potem czekac i czekac.. a znajac moje szczescie w przyszlym roku jej juz niebedzie...
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
ach jak ja bym sobie z chęcia gdzies z TZ pojechała... ale niestety to nierealne
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś, dziękuję serdecznie
Ten lokal ma w mniemaniu niektórych poważną wadę- po drugiej stronie ulicy jest cmentarz No, ale nas to jakoś nie odstrasza. Wielu innych też nie, bo lokal ma niemałe wzięcie .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

(2 miesiecy mu bedzie brakowało). i tak go zapisałam bez dziewczyny ale kto wie
a tak to moze potancza
Ja zamierzam chodzic tak dlugo po salonach az cos wybiore 

,ale to juz niech ciotki ich pilnują

normalnie strach sie bac, ile jeszcze osob pominal
;