Panny Młode 2009 cz.II - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-18, 13:00   #3391
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

a mój brat na moim weselu bedzie miał prawie 16 lat (2 miesiecy mu bedzie brakowało). i tak go zapisałam bez dziewczyny ale kto wie choc on cały czas mówi ,ze dziewczyny jeszcze nie... hehe

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 13:05   #3392
martucha84
Zakorzenienie

no przyszly szwagier tez ciagle mowi ze on dziewczyny nie ma, ale i tak chcemy go zaprosic z osoba towazyszaca... zeby mial sie z kim bawic... tak jak mojego 18 letniego kuzyna.. bo co jak sami se beda siedziec to sie w dwojke upija a tak to moze potancza
Stary 2008-04-18, 13:07   #3393
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Samba prosze oto link do kawalka, tylko ostrzegam... to moze sie wydawac beznadziejne na 1 taniec... ale tak jak pisalam, to jest nasza piosenka od pocztaku bycia razem i chcemy do niej tanczyc

http://pl.youtube.com/watch?v=kqTmi0Jhqfs
uuu rzeczywiscie nietypowa piosenka Ale to Wam sie ma ona podobac i wiazac z jakimis wspomnieniami, wiec jak tylko bedziecie potrafili do tego zatanczyc to super ciotki moze beda troche w szoku ale coz Na pewno bedziecie orginalni

Cytat:
ja tez bym bala sie szyc.. bo balabym sie ze na koniec jak otrzymam efekt ostateczny sukienka bedzie inna niz sobie wyobrazalam, a to ze wzgledu na troche inny material, a to bo zle cos wytlumaczylam, a to dlatego ze pani krawcowa miala taka wizje... choc mam nadzieje ze takich krawcowych juz nie ma.. kiedys szylam sukienke na komres dawno dawno temu jeszcze w podstawowce, i pokazalam pani zdjecie z gaety to mi potem pozmieniala "bo jej sie wydawalo ze bedzie tak ladniej" aale sukienka stracila swoj efekt...

teraz juz wole nieryzykowac...
no ja tez bym wolala nie ryzykowac z jakimis krawcowymi, jeszcze spartacza robote i bede miala nieladna sukienke Ja zamierzam chodzic tak dlugo po salonach az cos wybiore mam nadzieje ze nie bedzie to bardzo trudne bo w sumie to jakos strasznie wybredna chyba nie jestem a w sumie wzrost i figure mam dosyc typowa takze w salonach na pewno bedzie duzo sukienek w moim rozmiarze Juz sie nie moge doczekac az bede je mierzyc

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja to normalnie bym sie załamała jak by lało w dzien mojego slubu
ja nawet powiedzialam Tżtowi ze jak bedzie padac to ja nie przychodze hehe oczywiscie taki zart

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
jak wsyztskie zamieszczacie zdjecia swoich sal to ja tez zamieszczę dekoracja sali ejst zapewniona przez wlascicielke, my mamy do wybory kilka wariantów kolorystycznych, ze wzgledu na fakt ze np filary są obite bordowym materiałem, a ja tez bardzo ten kolor lubie, to wlasnie w takim kolorze wybierzemy dekoracje. zastanawiam się czy zostawic te balony za Młodą Parą, jeszcze mam duzo czasu do zastanowienia sie bo ostateczna decyzje mamy dac miesiac przed weselem. Wiem ze wiekszosc z Was pisze, że balony są be, ale szczerze powiem, że mnie sie one akrat tam podobaja ladnie pasują do reszty.

aha a na tym zdjeciu, gdzie wlasnie te serce z balonow widac to te żaluzje z tylu sluza do skracania sali (ona jest tak w ogole na 300osob i jak ejst mneij to oni tę salę "skracają" )
Elcia bardzo ladna sala i podobaja mi sie te balony pasuja do sali, w sumie mysle ze jakies materialy itd by sie tak fajnie w tej sali nie prezentowaly jak te balony

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
u mojej przyjaciółki strasznie lało- najohydniejsza pogoda jaka mogła być! nie dość że było paskudnie zimno (jak to w styczniu) to jeszcze nie dało się nawet przed kościół wyjść. dobrze, że była salka rekolekcyjna czy coś takiego, bo mogli spokojnie przyjmować życzenia... ale podobno deszczejest dobrym znakiem jeśli tak-oni będą najlepszym małżeństwem jakie znam
Cytat:
tez słyszałam ze deszcz to dobry znak, ja jednak mu podziekuje
to u mnie jest taki przesad ze jak pada to malzenstwo bedzie nieudane ale jakby nie daj boze na moim slubie padalo to bede pamietac ze u was jest inny przesad

Cytat:
myślę, że deszcz nie ejst jeszcze nawet tak straszny jak mróz dlatego slub mamy latem jak juz pisalam na watku o wpadkach, u mojej kuzynki podczas wesela, ktore bylo w grudniu (-10 stopni) padlo ogrzewanie sali i goscie w kurtkach siedzieli (łącznie z panną młodą). cala rodzina z tego wesela najlepiej pamieta wlasnie temperature;]

sama bym deszczu wiadomo tez nie chciala, zwlaszcza ze pojedziemy otwartym samochodem...

dzięki kliwia!!
uuu no to niezle przezycia

Cytat:
a mi ostatnio przyszła teściowa opowiadała śmieszną (choć pewnie nie dla młodych) historię. W jej rodzinnym mieście kilka lat temu wybudowano nową salę- cały dach przeszklony, żeby niebo było widać. Pomysł brzmi świetnie i noca podobno miało byc pieknie ale... pierwsze wesele było jakoś w czerwcu czy lipcu, a że był straszny upał, ponad 30 stopni, to im się ten dach tak nagrzał, ze ludzie się smażyli i było tak duszno, że nie szło wytrzymać. Klima nie wytrzymała. Więc przyjechała do nich ochotnicza straż pożarna i polewali co jakiś czas ten szklany dach, żeby ludzie mogli się w ogóle bawić...
uuuu pomyslec ze straz pozarna taka uprzejma heheh

Cytat:
dzięki Dziewczyny za miłe słowa. Wasze sale są bardzo eleganckie, a moja jest prosta i własnie ta dekoracja ją "kształtuje". Ta "moja" restauracja dostała keidyś na targach ślubnych w katowicach tytuł "mistrz ślubno-weselny" wiec mam nadzieje ze mi nie odwala zadnej kaszany Pani kierowniczka mnie rozwlaila jak powiedziala ze miesiac przed msuze podac jakie bede miala kwiaty, bo wtedy dekoracja tortu bedzie dopasowana, jaka bede miala suknie bo wtedy w zaleznosci od koloru obrusy beda biale lub ecru i jeszcze pare rzeczy. nigdy niemyslalam ze sie cos takiego robi
uuu no to niezle widac ze sie staraja ja zwiedzilam duuuuzo lokali ale w zadnym nic nie wspominali zeby az tak dopasowywali wszystko na pewno bedzie super

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Nie no moi i tż znajomi też są bardzo imprezowi itd,ale o nich sie nie martwie,tylko o kuzynów w wieku 16-17 lat,wiecie zakazany owoc kusi(alkohol)a potem korba ,ale to juz niech ciotki ich pilnują
masz racje, niech sie ciotki o nich martwia i ich pilnuja A mysle ze znajomi i przyjaciele beda umieli sie zachowac, w koncu sa naszymi przyjaciolmi, a skoro my wiemy jak nalezy sie zachowac to oni pewnie tez, bo z burakami bysmy sie nie zadawaly
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 13:11   #3394
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
uuu rzeczywiscie nietypowa piosenka Ale to Wam sie ma ona podobac i wiazac z jakimis wspomnieniami, wiec jak tylko bedziecie potrafili do tego zatanczyc to super ciotki moze beda troche w szoku ale coz Na pewno bedziecie orginalni

no ja tez bym wolala nie ryzykowac z jakimis krawcowymi, jeszcze spartacza robote i bede miala nieladna sukienke Ja zamierzam chodzic tak dlugo po salonach az cos wybiore mam nadzieje ze nie bedzie to bardzo trudne bo w sumie to jakos strasznie wybredna chyba nie jestem a w sumie wzrost i figure mam dosyc typowa takze w salonach na pewno bedzie duzo sukienek w moim rozmiarze Juz sie nie moge doczekac az bede je mierzyc

masz racje, niech sie ciotki o nich martwia i ich pilnuja A mysle ze znajomi i przyjaciele beda umieli sie zachowac, w koncu sa naszymi przyjaciolmi, a skoro my wiemy jak nalezy sie zachowac to oni pewnie tez, bo z burakami bysmy sie nie zadawaly
owszem nietypowa, ale nasza.. i bedziemy do niej tanczy uklad z rumby, nauczycmy sie wiec mysle ze damy rade (jak tu mowi moj tz skoro Pudzian dal rade to ja nie dam?)

ja tez sie niemoge doczekac zeby przymierzac suknie.. jeszcze troche..

tak dokladnie z burakami bysmy sie niezadawali wiec napewno zachowaja sie oki
Stary 2008-04-18, 13:13   #3395
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no przyszly szwagier tez ciagle mowi ze on dziewczyny nie ma, ale i tak chcemy go zaprosic z osoba towazyszaca... zeby mial sie z kim bawic... tak jak mojego 18 letniego kuzyna.. bo co jak sami se beda siedziec to sie w dwojke upija a tak to moze potancza
a mój brat to ma szczescie, bo bedzie na wesel zaproszony jego najlepszy kolega ( o rok młodszy od niego) bo zapraszam ich cala rodzinka tzm rodziców i siostre jeszcze, która nie wiadomo czy nawet moja siwadkowo nie bedzie (narazie nie wiem kogo wezme jeszcze na swiadka)

Stary 2008-04-18, 13:14   #3396
Elcia85
Rozeznanie

co do osob w wieku ok 16 lat, to kiedys na weselu jak wlasnie chyba mialam jakos 15 czy 16 lat, byl taki osobny stolik dla mlodziezy i siedzieli tam znajomi Młodych w wieku ok 24 lata plus ja, siostra(13lat) i kuzynka (17lat) i Ci znajomi kilka razy nam proponowali, ze jak chcemy to oni nam poleja wódke- mysmy byly grzeczne dzieciaki hihi wiec nie chcialysmy u nas bedzie 1 dlugi stól, mlodych posadzimy kolo siebie, ale osobnego stolu nie bedzie
Stary 2008-04-18, 13:17   #3397
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a my jeszcze zobaczymy czy bedzie osobny stolik, zobaczymy ile tych dzieci , młodziezy sie uzbiera

Stary 2008-04-18, 13:17   #3398
martucha84
Zakorzenienie

ja od zawsze wiedzialam ze moja swiadkowa bedzie moja przyjaciolka, 20 rok w tym samym bloku na tym samym pietrze drzwi w drzwi, mimo ze niezawsze bylo kolorowo, i ona ma dosyc trudny i specyficzny charakter (jest projektantka mody, malo znana ale jednak udziela sie w tym swiatku, wiec ma charakter iscie gwiazdorski) to zawsze wiedzialam ze to ona bedzie obok mnie.. kochamy sie jak siostry.. a dziwi mnie tylko jak jakies dalsze kolezanki mowia a to czemu niebedzie twoja siostra i co ona na to, albo ja bym sie obrazila.. bozzz... przeciez to moje wesele i ja decyduje kto bedzie swiadkiem, a z siostra to bylo zalatwione od zawsze, ona mowila ze chce byc chrzestna swiadkiem nie bo chce sie bawic i niemartwic o nic.. wiec uszanowalam jednoczesnie spelnilam marzenie ze bedzie nia moja jacka
Stary 2008-04-18, 13:26   #3399
jupik
Rozeznanie

Cytat:
to u mnie jest taki przesad ze jak pada to malzenstwo bedzie nieudane ale jakby nie daj boze na moim slubie padalo to bede pamietac ze u was jest inny przesad

uuuu pomyslec ze straz pozarna taka uprzejma heheh
w razie niepogody (czego nikomu nie życzę, tfu tfu i odpukać...) : u nas wszyscy mówią, że deszcz oznacza dostatek i łzy szczęścia

a ta Straż to taka miła bo ochotnicza i w małej miejscowości- więc znajomi... w moim mieście raczej by bez pożaru lub kota na drzewie nie przyjechali więc nie ryzykowałabym takiej sali znając tą historię

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 13:33   #3400
jupik
Rozeznanie

Cytat:
co do osob w wieku ok 16 lat, to kiedys na weselu jak wlasnie chyba mialam jakos 15 czy 16 lat, byl taki osobny stolik dla mlodziezy i siedzieli tam znajomi Młodych w wieku ok 24 lata plus ja, siostra(13lat) i kuzynka (17lat) i Ci znajomi kilka razy nam proponowali, ze jak chcemy to oni nam poleja wódke- mysmy byly grzeczne dzieciaki hihi wiec nie chcialysmy u nas bedzie 1 dlugi stól, mlodych posadzimy kolo siebie, ale osobnego stolu nie bedzie
To tak jak my też stół będzie jeden i młodzież posadzimy razem, a od TŻ jest stado kuzynów, na pewno się ucieszą jak razem usiądą jeszcze z moimi kuzynami, też mlodymi i naszymi (TŻ -ta i moim) braćmi

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 13:41   #3401
katia0117
Zadomowienie

Z taką młodzieżą od 15 lat wzwyż to też jest problem,bo nie wiadomo jak z nimi postąpic przy zapraszaiu,bo przeciez nie są to juz dzieciaki(tymbardziej w dzisiejszych czasach kiedy wszystko tak szybko rosnie),wiec balonikami raczej sie nie będą bawić,tylko chcieliby pohasać na parkiecie,a głupio by było jakby siedzieli czekali aż ktos sie zlituje i z nimi zatańczy no i wypadałoby ich zaprosic z osobami towarzyszącymi,a z drugiej strony dorosli tez nie są,wiec juz sama nie wiem jak robic...Ja pamietam,ze kiedys jak mialam chyba 16 lat to zostałam zaproszona na wesele z osobą towarzyszącą.Chyba najlepszym rozwiązaniem jest wybadanie sytuacji zanim sie będzie zapraszac,zeby wiedziec kto chcialby przyjsc sam,a kto ze swoim ziomalem...
Stary 2008-04-18, 13:43   #3402
martucha84
Zakorzenienie

no wlansie my tak zrobilismy i wiemy ze mimo iz szwagier i kuzyn kreca nosami to ich mamy mowia ze cos sie kroji.. do przyszlego roku jeszcze duzo czasu ale mysle ze zostana zaproszeni z osobami.. a co zrobic z ciocia wdowa? bo mam zagwostke...
Stary 2008-04-18, 13:45   #3403
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 13:50   #3404
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
no wlansie my tak zrobilismy i wiemy ze mimo iz szwagier i kuzyn kreca nosami to ich mamy mowia ze cos sie kroji.. do przyszlego roku jeszcze duzo czasu ale mysle ze zostana zaproszeni z osobami.. a co zrobic z ciocia wdowa? bo mam zagwostke...
Ja też mam problem z młodzieżą Mam kilka osób w wieku 15-18 lat i nie bardzo wiem jak ich zapraszać. Niby wypada z osobą towarzyszącą, ale jak wiem że ten ktoś nikogo nie ma to bez sensu, żeby szukał na siłę ... Z resztą chcieliśmy wesele tak do 70os., a chcąc każdego łepka zaprosić z kimś, to niestety za dużo tych osób wyjdzie, więc nie będę się niestety z młodziakami cackać. Siądąsobie razem i już. Jakoś może się poznają

A ja mam ciotkę po rozwodzie, nie ma nikogo, ale nie wiem czy prosić ją z kimś? Chyba z grzeczności wypada...
Ty też możesz wpisać że prosisz ciocię z osobą towarzyszącą. Chyba się nie obrazi? Jak jesteście dość blisko, to nie powinna mieć żalu

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 13:50   #3405
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
owszem nietypowa, ale nasza.. i bedziemy do niej tanczy uklad z rumby, nauczycmy sie wiec mysle ze damy rade (jak tu mowi moj tz skoro Pudzian dal rade to ja nie dam?)

ja tez sie niemoge doczekac zeby przymierzac suknie.. jeszcze troche..

tak dokladnie z burakami bysmy sie niezadawali wiec napewno zachowaja sie oki
nooo baaa Pudzian sobie radzi to i Wy tez sobie swietnie poradzicie wystarczy troche pocwiczyc i na pewno bedzie super Najwazniejsze ze to Wasza piosenka i to Wam ma sie podobac

Cytat:
ja od zawsze wiedzialam ze moja swiadkowa bedzie moja przyjaciolka, 20 rok w tym samym bloku na tym samym pietrze drzwi w drzwi, mimo ze niezawsze bylo kolorowo, i ona ma dosyc trudny i specyficzny charakter (jest projektantka mody, malo znana ale jednak udziela sie w tym swiatku, wiec ma charakter iscie gwiazdorski) to zawsze wiedzialam ze to ona bedzie obok mnie.. kochamy sie jak siostry.. a dziwi mnie tylko jak jakies dalsze kolezanki mowia a to czemu niebedzie twoja siostra i co ona na to, albo ja bym sie obrazila.. bozzz... przeciez to moje wesele i ja decyduje kto bedzie swiadkiem, a z siostra to bylo zalatwione od zawsze, ona mowila ze chce byc chrzestna swiadkiem nie bo chce sie bawic i niemartwic o nic.. wiec uszanowalam jednoczesnie spelnilam marzenie ze bedzie nia moja jacka
Eeee olac kolezanki To Twoje wesele i to Ty wybierasz swiadka, a kolezanki nie maja nic do gadania i dziwienia sie w tej sprawie Najwazniejsze ze siostra jakis fochow nie odstawia z tego powodu

Cytat:
a mój brat na moim weselu bedzie miał prawie 16 lat (2 miesiecy mu bedzie brakowało). i tak go zapisałam bez dziewczyny ale kto wie choc on cały czas mówi ,ze dziewczyny jeszcze nie... hehe
uuu a moj brat i moj kuzyn beda mieli na weselu 20 lat juz (ten sam rocznik) teraz jeszcze nie maja dziewczyn ale kto to wie co bedzie za 1,5 roku zreszta to juz duze chlopaki beda wiec pewnie wypada ich zaprosic z osobami towarzyszacymi i znow mi sie lista powieksza za niedlugo dobijemy do 70 :P ciekawe jeszcze na ile dobrze moj Tż policzyl swoich gosci bo wyszlo mu 32 osoby ale potem jak cos gadalismy o mlodziezy i dzieciach to on stwierdzil ze on nikogo takiego nie zaprasza i potem jak go drazylam dalej (ja nie znam jeszcze zbyt wiele osob z jego rodziny wiec on ustalal swoja liste sam) to sie okazalo ze zamierzal zaprosic swoja kuzynke z mezem, a nie zaprosic ich 15 letniego syna normalnie strach sie bac, ile jeszcze osob pominal w koncu to nam wyjdzie 100 osob do zaproszenia

Cytat:
w razie niepogody (czego nikomu nie życzę, tfu tfu i odpukać...) : u nas wszyscy mówią, że deszcz oznacza dostatek i łzy szczęścia

a ta Straż to taka miła bo ochotnicza i w małej miejscowości- więc znajomi... w moim mieście raczej by bez pożaru lub kota na drzewie nie przyjechali więc nie ryzykowałabym takiej sali znając tą historię
no domyslam sie ze to nie jakas "wielkomiejska" straz u mnie tez by w zyciu nie przyjechali W zimie babka nam wjechala w bok samochodu i ewidentnie to byla jej wina, poza tym jechala bez swiatel i jeszcze cofajac rabla nam w tyl samochodu ale oczywiscie nie przyznawala sie do winy, twierdzac ze to moj Tż scial zakret, no i musielismy dzwonic po policje, naczekalismy sie 2 h na mrozie a policji jak nie bylo tak nie ma, w koncu przyjechal jakis znajomy tej babki i mowi jej zeby nie robila jaj bo to widac ewidentnie ze to jej wina, no i babka w koncu stwierdzila ze moze jednak sie dogadamy wiec musielismy dzwonic na policje to odwolywac, a oni nam powiedzieli ze i tak jeszcze z 2 h bysmy musieli poczekac kuzwa co oni tam robia to ja nie wiem
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 13:58   #3406
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja zrobie tak: jak bede mieli do tej pory jakies dziewczyny (ta nasza młodziez ) to zaprosze a jka nie to ich na zaproszeniu do rodzivów zaprosze. zreszta jak juz robiłam listy to nie uwzględniałam ich z osoba towarzyszcąca wiec pewnie an tym pozostanie. po tak szczerze móiac to czy 15 latek bedzie mial jakąs dziewczyne?? chyba ze kolezanke. jedynie jak cos to brata bym zaprosiła jakby do tej pory (w co watpie bo bo za młody) miał kogos

Stary 2008-04-18, 14:00   #3407
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
A ja mam ciotkę po rozwodzie, nie ma nikogo, ale nie wiem czy prosić ją z kimś? Chyba z grzeczności wypada...
Ty też możesz wpisać że prosisz ciocię z osobą towarzyszącą. Chyba się nie obrazi? Jak jesteście dość blisko, to nie powinna mieć żalu
jestem z nia bardzo blisko to siosta mojej mamy uwielbiam ja i ciagle ja odwiedzam jak tylko moge (a dzieli nas 200 km a widze ja czesciej niz ta nieszczezsna siostre taty z tej samej miejscowosci co my)... moj tz tez ja lubi i ma swietny kontakt wiec mysle ze troche z nia pozartujemy czy spisac ja sama czy z kims a i tak napiszemy ze skoims, jesli bedzie chciala to przyjdzie sama
wybor chyba pozostawimy jej..

Cytat:
nooo baaa Pudzian sobie radzi to i Wy tez sobie swietnie poradzicie wystarczy troche pocwiczyc i na pewno bedzie super Najwazniejsze ze to Wasza piosenka i to Wam ma sie podobac

Eeee olac kolezanki To Twoje wesele i to Ty wybierasz swiadka, a kolezanki nie maja nic do gadania i dziwienia sie w tej sprawie Najwazniejsze ze siostra jakis fochow nie odstawia z tego powodu

uuu a moj brat i moj kuzyn beda mieli na weselu 20 lat juz (ten sam rocznik) teraz jeszcze nie maja dziewczyn ale kto to wie co bedzie za 1,5 roku zreszta to juz duze chlopaki beda wiec pewnie wypada ich zaprosic z osobami towarzyszacymi i znow mi sie lista powieksza za niedlugo dobijemy do 70 :P ciekawe jeszcze na ile dobrze moj Tż policzyl swoich gosci bo wyszlo mu 32 osoby ale potem jak cos gadalismy o mlodziezy i dzieciach to on stwierdzil ze on nikogo takiego nie zaprasza i potem jak go drazylam dalej (ja nie znam jeszcze zbyt wiele osob z jego rodziny wiec on ustalal swoja liste sam) to sie okazalo ze zamierzal zaprosic swoja kuzynke z mezem, a nie zaprosic ich 15 letniego syna normalnie strach sie bac, ile jeszcze osob pominal w koncu to nam wyjdzie 100 osob do zaproszenia

no domyslam sie ze to nie jakas "wielkomiejska" straz u mnie tez by w zyciu nie przyjechali W zimie babka nam wjechala w bok samochodu i ewidentnie to byla jej wina, poza tym jechala bez swiatel i jeszcze cofajac rabla nam w tyl samochodu ale oczywiscie nie przyznawala sie do winy, twierdzac ze to moj Tż scial zakret, no i musielismy dzwonic po policje, naczekalismy sie 2 h na mrozie a policji jak nie bylo tak nie ma, w koncu przyjechal jakis znajomy tej babki i mowi jej zeby nie robila jaj bo to widac ewidentnie ze to jej wina, no i babka w koncu stwierdzila ze moze jednak sie dogadamy wiec musielismy dzwonic na policje to odwolywac, a oni nam powiedzieli ze i tak jeszcze z 2 h bysmy musieli poczekac kuzwa co oni tam robia to ja nie wiem
jasne ze sobie poradzimy, a siostra nic nieodwali to juz od dawna bylo ugadane i sama sie cieszy , moj tz na szczescie robil liste z mama bo jak zrobil swoja to z jego srony wyszlo 10 osob hahaha ale tesciowa wkroczyla i jest 30.. zobaczymy ile przyjedzie bo nieutrzymuja kontaktu z rodiznka, ale stwerdzila ze zaproszenie trzeba wyslac...
wow co za baba ubilabym...
Stary 2008-04-18, 14:06   #3408
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zrobie tak: jak bede mieli do tej pory jakies dziewczyny (ta nasza młodziez ) to zaprosze a jka nie to ich na zaproszeniu do rodzivów zaprosze. zreszta jak juz robiłam listy to nie uwzględniałam ich z osoba towarzyszcąca wiec pewnie an tym pozostanie. po tak szczerze móiac to czy 15 latek bedzie mial jakąs dziewczyne?? chyba ze kolezanke. jedynie jak cos to brata bym zaprosiła jakby do tej pory (w co watpie bo bo za młody) miał kogos
Ja zrobię podobnie. Z resztą pocieszam się, że z TŻta rodziny muszą kawał jechać pewnie rodzice nie puściliby swoich dzieci w taką podróż, żeby komuś potowarzyszyć na weselu

Cytat:
jestem z nia bardzo blisko to siosta mojej mamy uwielbiam ja i ciagle ja odwiedzam jak tylko moge (a dzieli nas 200 km a widze ja czesciej niz ta nieszczezsna siostre taty z tej samej miejscowosci co my)... moj tz tez ja lubi i ma swietny kontakt wiec mysle ze troche z nia pozartujemy czy spisac ja sama czy z kims a i tak napiszemy ze skoims, jesli bedzie chciala to przyjdzie sama
wybor chyba pozostawimy jej..
No, to jak jesteś z nią blisko to nie będzie problemu. Na pewno nie poczuje się urażona. Jak zechce to rzyjdzie z kimś, a jak nie to sama.

Stary 2008-04-18, 14:08   #3409
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zrobię podobnie. Z resztą pocieszam się, że z TŻta rodziny muszą kawał jechać pewnie rodzice nie puściliby swoich dzieci w taką podróż, żeby komuś potowarzyszyć na weselu

.
wiesz, moi rodzice powiedzieli, ze nie ma co sie wygłupiac i 15-latków z osobami towrzyszacymi zapraszac nie bedziemy.

Stary 2008-04-18, 14:11   #3410
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, moi rodzice powiedzieli, ze nie ma co sie wygłupiac i 15-latków z osobami towrzyszacymi zapraszac nie bedziemy.
To może chcociaż żeby poczuli się wyróżnieni dać osobne zaproszenie
Będzie to doby pomysł. Potraktuje się ich jak dzieci, ale będą myśleli, że są już dorośli bo nie mają zaproszeia razem z rodzicami

Stary 2008-04-18, 14:13   #3411
martucha84
Zakorzenienie

maja racje, jakbym miala na wesele 15 ltakow to tez bym ich prosila samych, ale tak jak mowilam brat tz bedize mial prawie 18, wiec zobaczymy
bo serio 15letnie dzieci to bez przesady.. niech sie bawia jesczze same, za mlodzi sa na osoby towazyszace
Stary 2008-04-18, 14:13   #3412
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
To może chcociaż żeby poczuli się wyróżnieni dać osobne zaproszenie
Będzie to doby pomysł. Potraktuje się ich jak dzieci, ale będą myśleli, że są już dorośli bo nie mają zaproszeia razem z rodzicami
hm.. no zobaczymy. bratu dam napewno odzdzielne, bo to brat
a reszta 15-16 latkó nie wiem. za to jak juz ktos bedzie miał te 18 + to dostanie odzdzielne zaproszenie

Stary 2008-04-18, 14:16   #3413
martucha84
Zakorzenienie

wiecie jakie przegiecie zrobil kuzyn mojej mamy jak dostal zaproszenie na siebie i ozne (bez dzieci) zadzownil potwierdzic przyjazd i powiedzial ze beda w 4 bo 18 letniej corki w domu niezostawi i 10 letniego syny, bo on dziedkiem byc niechce...
i cobyscie wtedy zrobili (niewnikajac w to czemu zostali zaproszeni sami...) jakby ktos wam 2 osoby wiecej w prezencie przywiozl?
Stary 2008-04-18, 14:18   #3414
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie jakie przegiecie zrobil kuzyn mojej mamy jak dostal zaproszenie na siebie i ozne (bez dzieci) zadzownil potwierdzic przyjazd i powiedzial ze beda w 4 bo 18 letniej corki w domu niezostawi i 10 letniego syny, bo on dziedkiem byc niechce...
i cobyscie wtedy zrobili (niewnikajac w to czemu zostali zaproszeni sami...) jakby ktos wam 2 osoby wiecej w prezencie przywiozl?
o matko nie wiem co bym zrobiła
widocznie tak ich zaprosili bo taka jakas dalsza rodzina a robili małe przyjecie. wiec bym najwyzej powiedziała ze ok, niech bedzie. a jesli bym miała ograniczona liczne osób to bym to powiedziała.

Stary 2008-04-18, 14:19   #3415
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
(...)ojjj ja z mila checia
znajdzie sie jakies wolne miejsce ?? ;
tzn 2 bo jeszcze dla mojego TZego :P(...)
Moja droga, nie ma sprawy

Cytat:
(...)
Rybulka jasne a dla Tz miejsce sie tez znajdzie <lol> a tak powaznie to serio bardzo nam sie podobalo menu moze dlatego ze bedziemy mieli podobne..
(...)
a tu macie sale w trakcie przygotowan do sobotniego wesela
(jesczez beda dekoracje z zywych kwiatow) po drugiej stronie sali uklad stolikow taki sam.. i jak wam sie podoba..?

Załącznik 1434264
To Wy wpadniecie na nasze wesele 1.08., a my zakosztujemy Waszych potraw tydzień później

Sala, juz kiedyś pisałam, bardzo ładna.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
(...)
no to moze i mi kochane pomozecie w kolorystyce mojej sali
od zawsze marzylam o bieli z czerwienia na moja dekoracje sali .... ale sala ktore zarezerwowalismy jest koloru zielonego ... i krzesla ma tez w podobnym odcieniu ... jak myslicie jakie kolory pasuja??
w to stronka naszej sali

http://www.zajazdrelax.pl/dance.html

od razu mowie ze te bialo -niebieskie balony jakos nie przemawiaja do mnie ...
Rzeczywiście, mnie też ta dekoracja biało-niebieska jakoś nie przypadła do gustu... Ja bym poszła w odcienie zielonego, srebrny, albo biały.

Cytat:
Napisane przez ^olka^ Pokaż wiadomość
(...) Wybraliśmy tą salę (już kiedyś wklejałam linka, ale pochwalę się jeszcze raz) http://www.amore-plock.pl/amore/
(...)
Twoja sala bardzo mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
Jak myślicie jest sens stroić moją salę, bo jak zamawiałam to pani mówiła że na tyle wesel to tylko jedna osoba stroiła i to balonami i wyszło koszmarnie.
Tu wklejam link:http://romaxgarbow.pl/index.php?opti...llery&Itemid=9
Ja chyba nie będę stroić a na stołach mają być sztuczne kwiaty takie same jak na ścianach tylko ze w takich długich wazonach
Olka sala jest piękna, naprawdę super
Masz świetny gust i widzę, że sama wiesz jak najlepiej się ta sala będzie prezentowała. Jest ładna, taka jaka jest.

Cytat:
a oto nasza sala-to okropne coś z gołębiami jest opcjonalne, mają też inne ozdoby które mi się podobały... w ogóle wystrój stołów u nas będzie inny, myślę że srebo lub jasne złoto z bielą będą ładnie wyglądały-nie chcę pstrokacizny. A jak Wam się podoba sala? z boku jest spora przestrzeń-przy barze jest jakby mini salka, chcemy tam postawić stół wiejski i fontannę czekolady Myslicie że będzie ładnie?? aha- wesele jest małe, na ok 70 osób
Ładnie, tak stylowo. Ale masz rację, te gołębie też bym ściągnęła

Cytat:
Samba prosze oto link do kawalka, tylko ostrzegam... to moze sie wydawac beznadziejne na 1 taniec... ale tak jak pisalam, to jest nasza piosenka od pocztaku bycia razem i chcemy do niej tanczyc

http://pl.youtube.com/watch?v=kqTmi0Jhqfs
(...)
Wow, cóż za oryginalna piosenka. Ważne, że dobrze będziecie się w niej czuć.

Cytat:
dziewczyny ja to normalnie bym sie załamała jak by lało w dzien mojego slubu
Myslę, że są większe tragedie

A tutaj macie link do stronki naszego lokalu weselnego:
www.contra-przyjecia.pl
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 14:20   #3416
Kaffienka
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki!!!
jak ten czas leci... Już tylko został rok i tydzień do mojego ślubu! Jak ten czas leci... Martwi mnie trochę tegoroczna kwietniowa pogoda, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie słonecznie.
Byłam ostatnio oglądać sukienki w dwóch salonach w Myszkowie w Antrze (www.antra.pl) i Jola Moda (www.jola-moda.pl). Spodobały mi się 4 modele, ale na razie nie podejmuję jeszcze decyzji. Ceny przyzwoite bardzo. Za te 4 sukienki co mnie się spodobały od 1070 do 1480.
Z pozostałymi przygotowaniami zastój. Zaczęliśmy kurs tańca (TŻ zrobił mi niespodziankę). Co prawda póki co powtarzamy wszystko, co ja już umiem, ale przynajmniej TŻ się uczy.
Zastanawialiśmy się nad weekendem majowym i znaleźliśmy świetną ofertę na wycieczkę do Paryża. I jedziemy... 5 dni. Pozwiedzamy sobie troszkę.
Już się nie mogę doczekać...
Mam nadzieję, że u Was też dobrze... Nie dam rady niestety nadrobić wszystkiego, co napisałyście! Gaduły z Was! Pozdrawiam was wszystkie słonecznie...
Kaffienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 14:25   #3417
Rybulka
Zakorzenienie

AAAAAA, Kaffienka, zazdroszczę Paryża!
Ja już byłam w stolicy Francji, ale wtedy jeszcze TŻa nie znałam, on w ogóle nie był, no, a wiadomo, że jak Paryż, to tylko z ukochaną osobą u boku. Marzyłaby mi się podróż poślubna tam. Obiecałam sobie, że kiedyś tam wrócę.
Stary 2008-04-18, 14:30   #3418
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
o matko nie wiem co bym zrobiła
widocznie tak ich zaprosili bo taka jakas dalsza rodzina a robili małe przyjecie. wiec bym najwyzej powiedziała ze ok, niech bedzie. a jesli bym miała ograniczona liczne osób to bym to powiedziała.
no robili tylko przyjecie wiec zaprosili tylko ich bez dzieci... i powiedzieli no trudno, ale mlodzi sie wkurzli, bo potem moglybys niesnanski w rodzinie, a czemu on mogl byc z dziecmi a ja nie....

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Moja droga, nie ma sprawy

To Wy wpadniecie na nasze wesele 1.08., a my zakosztujemy Waszych potraw tydzień później

Sala, juz kiedyś pisałam, bardzo ładna.
Wow, cóż za oryginalna piosenka. Ważne, że dobrze będziecie się w niej czuć.
A tutaj macie link do stronki naszego lokalu weselnego:
www.contra-przyjecia.pl
oki to sie bedziemy bawic hahahah

masz przepiekna sale... rewelacyjna... zakochalam sie w niej i do okola tyle zieleni....
cudnie

Kaffienka witaj, niezla niespodzianka wycieczka, kurs tanca.. super ja po salonach jescze niechodze, tylko strony przegladam... chyba ze z kolezanka ktora ma teraz brac slub, ale to tez pod jej kontem a nie moim... niechce sie na cos napalic przymierzyc.. a potem czekac i czekac.. a znajac moje szczescie w przyszlym roku jej juz niebedzie...
Stary 2008-04-18, 14:33   #3419
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ach jak ja bym sobie z chęcia gdzies z TZ pojechała... ale niestety to nierealne

Stary 2008-04-18, 14:36   #3420
Rybulka
Zakorzenienie

Martuś, dziękuję serdecznie

Ten lokal ma w mniemaniu niektórych poważną wadę- po drugiej stronie ulicy jest cmentarz No, ale nas to jakoś nie odstrasza. Wielu innych też nie, bo lokal ma niemałe wzięcie. Poza tym znajduje się w cichej okolicy i są przepiękne tereny na spacer, jak by się komus znudziła zabawa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości