Mamy majowe cz. VI - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-11, 11:59   #2701
anita7
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Anita a przypomnij mi proszę dlaczego lezysz w szpitalu bo mi umknęło?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Trafiłam z wysokim crp i gronkowcem. A przy okazji skrócona szyjka, rozwarcie na palec. Przy czym cc na ten moment chcą robić już ze względu na deceleracje.

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Zdaje się całkowicie na wiedzę i doświadczenie lekarzy. W końcu chcą dla nas jak najlepiej.

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 12:02   #2702
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Trafiłam z wysokim crp i gronkowcem. A przy okazji skrócona szyjka, rozwarcie na palec. Przy czym cc na ten moment chcą robić już ze względu na deceleracje.

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Zdaje się całkowicie na wiedzę i doświadczenie lekarzy. W końcu chcą dla nas jak najlepiej.

Trzymamy kciuki, bede o Tobie myśleć

A ja dziś wizytuje na 15, zobaczymy co tam słychać, zawsze modły odprawiam oby nie szpital bo przecież piesio w domu

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 12:09   #2703
talusiax33
Zadomowienie

Anita - Pewnie, że lekarze chcą dla Was jak najlepiej krzywdy Wam nie zrobią. Na pewno dobra decyzję podejmą. Tulee

CamomileS - Powodzenia na wizycie! I przestań się martwić bo na pewno nie ma czym!

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 12:18   #2704
Baambi
Zadomowienie

Talusia myślisz że kontrola? pewnie nieee, nie spieszy sie im raczej, standard chyba:/

Muszę się też zmobilizować do robienia, a chłód w domu nie pomaga :P
wczoraj tak cieplutko a dziś pod kocem leżę. Ciężko się wykulać z niego heeh
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 12:23   #2705
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
A co z margolcia? Miala miec wizyte przede mna i cisza?

Ja na ktg sie przestraszylam, ze mala sie obrocila glowka do gory, bo polozna nie mogla jej namierzyc tam gdzie zawsze, ale okazalo sie, ze jest juz mega nisko i serduszko znalazla tuz nad spojeniem, to przez skurcze, ktore miewam, szyjka mieciutka, ale jeszcze trzyma, lekarz mnie umowil na za dwa tygodnie, ale mowi, ze moze sie zaczac w kazdej chwili. Corcia wazy prawie 3 kg- 2972g

Pisałam, pisałam po wizycie, ale mój post jakoś Wam umknął, później zaczęłam jeździć po sklepach, zakupy itd i zaczęliśmy z Tż remont pokoju dla Małej i dopiero teraz mam chwilę, żeby usiąść i nadrobić kilka dni
U mnie podobnie jak u Ciebie z wagą- 36tydz 2900 (takie wyniki były w sobotę), 25.04 kolejna wizyta i pierwsze ktg, może ostatnia

Ania to miłe, że się o mnie martwiłaś nie urodzę wcześniej, bo wg ginki moja szyjka ma ponad 5cm, więc daleka droga do czegokolwiek, tylko dziecko spore

Ojeej zostało jeszcze jakieś 15stron, chyba nie dam rady doczytać wszystkiego, wybaczcie

Ja dziś spakowałam swoją torbę na 100%, dla dziecka naszykowałam w woreczki ubranka i resztę rzeczy, tylko muszę to wszystko w drugiej torbie ułozyć (pewnie jeszcze spr te ubranka czy na pewno wszystko wzięłam ), teraz robię pranie, a później może posprzątam łazienkę.

Czy któraś urodziła może?

Widziałam coś, że Mohnka wychodzi na święta do domu, to świetna wiadomość Nabierzesz Kochana sił do porodu w gronie rodzinnym

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 12:25   #2706
talusiax33
Zadomowienie

Bambi - Kurcze już sama nie wiem co mam myśleć, najlepiej ze jestem zameldowana u rodziców a mieszkam gdzie indziej, tzn mieszkam właściwie w tym samym bloku a u rodziców raczej do południa nikogo w domu nie ma także i tak zus nikogo nie zostanie 😀 nie boję się tego ale mogą wstrzymać pieniądze a ja będę musiała jechać do nich i się tłumaczyć albo wysłać list. Przecież chyba kobieta w ciąży może wychodzić z domu?! Nawet wskazane jest spacerowanie. Czekam do końca tygodnia, nie wiecie może czy dostanę jakieś informacje telefonicznie z zusu?
U mnie właśnie wyszło słoneczko ale mi i tak gorąco i mam okno uchylone, chyba żelazko mnie grzeje😂

Stary 2017-04-11, 12:36   #2707
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Emilka tez czytam ta ksiazke, pisalam tu o niej i tez polecam mimo ze sporo tam indoktrynacji to pomijajac ja sporo przydatnej wiedzy nt karmienia
I tez czekam na paczki- 4-szt! A jedna musze isc nadac mezowi na poczte ale pogoda nie zacheca do wyjscia z domu ale jak biedak pojechał wczoraj po pracy to kolejka byla na 18 osob

Mohnka swietne wiesci, musisz sobie podjesc duzo dobrego!

Codziennie budze sie bardziej spuchnieta, prawa reka to jakas masakra no i mam obrzek nawet pod oczami
O, musiałam przegapić, że pisałaś o tej książce.
Tak, sporo sensownych rzeczy tu jest, zresztą na mojej szkole rodzenia sporo z tego mówiono. Bardzo mnie ukierunkowuje to dobre ustawienie piersi w ustach maluszka (brodawka do podniebienia, ogarnięcie otoczki) oraz sposoby korekcji tego chwytu.

Ja przed chwilą odebrałam kolejną paczkę prześcieradeł i łóżeczko

Jeszcze gemini.

A co do Ciebie przychodzi?

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Prasuje jeeeej 😀 Robię co chwilkę przerwę coby zadyszki nie dostać.
Szlag chce mnie trafić bo nadal pieniędzy z zusu nie dostałam.. może miałam kontrol w domu a nikogo nie było? Myślę, że w takim wypadku chyba dość szybko list wysyłają? Wrr 😨

Ojej, współczuję! Najgorsze jak trzeba gonić swoje pieniądze...

Mam ochotę na sałatkę z ananasem...
Właśnie się rozpadało, czekam na przejaśnienie, żeby iść na bazarek.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 12:44   #2708
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Talusiax, moja znajoma miala kontrole i wstrzymali jej pieniadze, ale szybko przyszlo pismo, ze ma to wyjasnic, zaswiadczenie z apteki lub od lekarza. Napisala, ze musiala wyjsc po rzeczy pierwszej potrzeby do sklepu i wrocili jej kase.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 13:01   #2709
misja0181
Rozeznanie

Hej

Anita7 a położna tłumaczyła czemu nie powinno się siedzieć po turecku?
Ja bardzo lubię tak siedzieć i się teraz trochę zmartwiłam
Trzymam mocno kciuki, bo widziałam, że lekarze myślą nad wcześniejszą cc. Co by nie było najważniejsze zdrowie dzieciaczka i Twoje )

Kiwaczka u nas też w nocy się obudziłam przez deszcz. Biegłam szybko pranie z balkonu przyciagnąc na chatę, bo cała suszarka ciuszków się "suszyła"

Glassball jeszcze chwilka i będziesz się tulić z drugim maluchem domyślam się, że ciężko Ci zostawić pierwszego, bo i ja myślę jak to będzie bez mojego te kilka dni. Będziemy tęsknić to na pewno, ale będą przecież pod dobrą opieką i nie na długo
Ps. bardzo zgrabnie wyglądasz

Gronek fajnie, że przenieśli Ci w końcu na normalną salę mogliby jednak jeszcze karmić normalnie :|

Mohnka, ale super, że wyjdziesz jeszcze do domku po takim czasie, tylu porąbanych lokatorkach należy Ci się trochę odpoczynku w normalnych warunkach nabierzesz sił

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ania a to buraki z tego sklepu :/
Zdrówka dużo. Długo Cię trzyma

CamomileS kciuki za wizytę ja też dziś, ale na 17.30.

Justyna mam nadzieję, że w szkole pójdą Ci na rękę i pozaliczasz bez stresu

Effpe jak się dziś czujesz? Choroba nie rozłożyła na dobre?

Tak pisałyście ostatnio o gazach i 2, że przez Was mnie dopadło wczoraj samej ze sobą mi ciężko wytrzymać ... tylko u nas zawsze zganiamy na psa hahah a co do 2 to u mnie w te ciąży był wiecznie problem, a dziś mnie obudziło o 2 w nocy :| chyba coś mi zaszkodziło, bo nigdy mnie tak nie bierze nagle już nie mówiąc w nocy :|

Byłam dzisiaj na pobraniu krwi, bo miałam zrobić wyniki na wizytę i zapomniałam. Najlepsza babka w laboratorium, poinformowała mnie: "wkłuwam się". Tak zabolało, że nawet jakby mnie nie uprzedziła to trudno by było nie poczuć kiedy to zrobiła

Biorę się chyba za kolejne prasowanie (4?). Z tego co policzyłam zostało mi jeszcze 3 pralki...
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 13:05   #2710
gornek
Zakorzenienie

Anita trzymam kciuki, moze faktycznie lepsze bedzie szybsze cc małego wezmą odrazu pod opiekę ja tez jestem jak na szpilkach bo nie wiem kiedy zrobią. Na karcie mam zaznaczony krzyżyk miedzy 37 a 38 tygodniem, wiec moze po swietach bedą robić mi cesarkę. Podobno sa tu konkretni lekarze na patologi wiec moze dzisiaj albo jutro sie dowiem wiecej. Nadal mam plamienia wiec chyba nie bedą czekać super długo.
Dostałam właśnie zupę, a z 2 daniem mam czekać bo niby byłam zaprowiantowana na porodówce, a tam nawet śniadania nie dostałam,.
Rodzice pojechali z Tz, dostałam troche słodyczy, wodę i jakies duperelki, mma książkę i kasę na tv. 40 zł na tydzień to całkiem spoko. Leżę z dziewczyna która w sumie od 14 lutego jest bo ma łożysko centralnie przodujące.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 13:06   #2711
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Talusiax, moja znajoma miala kontrole i wstrzymali jej pieniadze, ale szybko przyszlo pismo, ze ma to wyjasnic, zaswiadczenie z apteki lub od lekarza. Napisala, ze musiala wyjsc po rzeczy pierwszej potrzeby do sklepu i wrocili jej kase.

Ale to chyba tylko jak się ma wpisane na L4 że nie można chodzić, Talusia A Ty masz kod że możesz? Wtedy się chyba mogą gryznac, dzwoń do nich.

Misja kciuki za wizyte

Stary 2017-04-11, 13:10   #2712
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Bambi - Kurcze już sama nie wiem co mam myśleć, najlepiej ze jestem zameldowana u rodziców a mieszkam gdzie indziej, tzn mieszkam właściwie w tym samym bloku a u rodziców raczej do południa nikogo w domu nie ma także i tak zus nikogo nie zostanie 😀 nie boję się tego ale mogą wstrzymać pieniądze a ja będę musiała jechać do nich i się tłumaczyć albo wysłać list. Przecież chyba kobieta w ciąży może wychodzić z domu?! Nawet wskazane jest spacerowanie. Czekam do końca tygodnia, nie wiecie może czy dostanę jakieś informacje telefonicznie z zusu?
U mnie właśnie wyszło słoneczko ale mi i tak gorąco i mam okno uchylone, chyba żelazko mnie grzeje😂

Kochana a jak długo czekasz juz? Z tego co się orientuję to ZUS ma 30 dni od dnia wystawienia zwolnienia, ale się tego raczej nie trzymają ja czasem dostawałam po 1,5 miesiąca... za pierwszym razem w pierwszej ciąży za lipiec dostałam we wrześniu. .. a przy okazji adres zameldowania nie ma znaczenia, ważne, żeby na zwolnieniu był adres pod którym przebywasz, bo pod ten przyjdą, ale dostalabys pismo raczej... któraś miała kontrolę w ogóle? Bo mi się wydaje ze to jakiś mityczny straszak z tymi kontrolami 2 ciąże za mną i nikt mnie nie odwiedził polecam też konto na epuap, wtedy można w każdej chwili sprawdzić co i jak... ewentualnie telefon do ZUS

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 13:12   #2713
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Ale to chyba tylko jak się ma wpisane na L4 że nie można chodzić, Talusia A Ty masz kod że możesz? Wtedy się chyba mogą gryznac, dzwoń do nich.

Misja kciuki za wizyte

Ona nie miala lezacego, pracowala do 8go miesiaca, mowi, ze ktos uprzejmy ja musial podkablowac, bo dorabiala sobie prywatnie na zwolnieniu.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 13:15   #2714
Magnificence
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7276530 1]
Zjadłam na śniadanie makaron z cukrem i cynamonem i teraz mysle co dzisiaj bede robić :p boje sie odpalić simsy bo mnie pochłoną
[/QUOTE]

Simsy to zło

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
WYCHODZĘ DO DOMU NA ŚWIĘTA.
Po trzech miesiącach...

Super

Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
Mohnka ale super
Ja się wypisałam na żądanie, najwyżej za tydzień wrócę, powiedzieli mi, że chcą mnie trzymać do końca, a ja serio muszę skończyć tę szkole, maturę mogę już w innym terminie, ale żebym nie musiała roku zaliczać całego.. Więc jakoś dam radę! 😊

Powodzenia w takim razie
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 13:16   #2715
esor
Mamusia Luty 2016

Marta 6704 - co do baby blues... wydaje mi sie dlatego, ze ekstremalnie ważne jest by jakoś tak poorganizowac wszystko by młoda mama mogła wyskoczyć na chwile na miasto sama z koleżankami chociaż raz na 3-4 tygodnie. Moze nie zgadzicie sie ze mną i powiedzie, ze kp najważniejsze itp itd, ale ja na pewno wiem jak strasznie juz cierpię od niewychodzenia sama od dawna i wiem jak wiele mi to dało przy Hani by wyjsć na chwile zresetować umysł. Dlatego i teraz jak tylko Agatka zacznie ładnie ssać pierś czyli pewnie koło 3-4 tygodnia życia to będę ja uczyć picia mojego mleka z butelki bym mogła wlasnie wyskoczyć na chwile a tz czy babcia da jej mleczko z butelki pod moja nieobecność.

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
Mohnka ale super
Ja się wypisałam na żądanie, najwyżej za tydzień wrócę, powiedzieli mi, że chcą mnie trzymać do końca, a ja serio muszę skończyć tę szkole, maturę mogę już w innym terminie, ale żebym nie musiała roku zaliczać całego.. Więc jakoś dam radę!

Ty to dzielna jesteś na prawdę

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-11, 13:25   #2716
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
A ja jestem zaskoczona bo mi grożą cc na jutro ale jeszcze nic pewnego.
Był mój gin i mówił że jeszcze bedzie rozmawiać dziś z pozostałymi lekarzami tak ze dowiem się po południu. Pojawiła się deceleracja na ktg i w związku z tym będą myśleć co ze mną zrobić.
Ania trzymam kciuki żeby było pozytywnie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Fajnie, że zakupy się udały!

Ja się zastanawiam, jak będzie po porodzie - tak naprawdę każda opcja emocjonalna jest dla mnie możliwa, ale nastawiam się na pozytywny obrót spraw.

Od rana odbieram paczki:
- przyszedł mop obrotowy z viledy
- staniki do karmienia - fajne, ale mają fiszbiny - myślałam, że są bawełniane miękkie, mam w planie je wypruć
- dwa prześcieradła frotte

Z monitoringu innych przesyłek wynika, że dziś dojdzie jeszcze łóżeczko i zamówienie z gemini.

Piorę wczorajsze tescowe zakupy i zapomniałam wrzucić kocyk ażurowy... ciekawe z czym go teraz upiorę - niebieski.
Ja wróciłam do domu i zastałam w drzwiach awizo nienawidzę ich a na monitoringu po numerze przesyłki wygląda jakby była w ogóle nie nadana

druga przesyłka powinna mi dotrzeć jutro więc odbiorę wszystko razem bo tą drugą mam do paczkomatu już dziś nigdzie nie jadę!

I właśnie chyba muszę dokupić kocyk bo w sumie mam tylko jeden cienki i jeden minky z bawełną to chyba za mało nie? jeszcze jeden bym dokupiła byłam nawet w tym celu dziś w pepco, ale jak zobaczyłam jaka jest kolejka do kasy to stwierdziłam, że nie mam siły w niej stać i wyszłam. Od rana biegałam po targu nogi mi do wchodzą, i już mnie pobolewa w dole brzucha

Cytat:
Prasuje jeeeej �� Robię co chwilkę przerwę coby zadyszki nie dostać.
Szlag chce mnie trafić bo nadal pieniędzy z zusu nie dostałam.. może miałam kontrol w domu a nikogo nie było? Myślę, że w takim wypadku chyba dość szybko list wysyłają? Wrr ��
Ja też właśnie planuję się zabrać za prasowanie żeby tż nie musiał wieczorem prasować bo mi go już żal od kilku dni przyjdzie z pracy zje obiad i ciągle coś w domu robi to okna tu meble skręca tu przemeblowanie sypialni itp. a ja się czuję trochę bezużyteczna

Edytowane przez Magnificence
Czas edycji: 2017-04-11 o 13:27
Stary 2017-04-11, 13:44   #2717
Baambi
Zadomowienie

Talusia jak własnie masz wypisane na l4 że nie musisz leżeć to nie powinnaś mieć problemów
a w ogóle to podobno oni losują do kogo pójdą pewnie nie miałaś kontroli. ale może zadzwoń się upewnij

U nas niby słoneczko wygląda ale jest słaaabo :bleee:
napisałam do tż że mi jakoś zimno, i odpisał że wyłączył parę dni temu piec a ja siedzę w tym chłodku :P

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Magnificience mój tż tak samo, ma do robienia coś ciągle:/
No ale co poradzić, ja nie zrobię takich rzeczy jak umycie klatki schodowej, okien czy piekarnika bo mamy go we wnęce i nie sięgam przez brzuch
ale inne rzeczy staram się robić, tak jak piszesz
pewnych rzeczy nie przeskoczymy.

Czy tylko ja mam gości na święta? :/ rodziców tż.
Gdyby nie to to byśmy bardziej na luzie wszystko robili ale tak to jest dodatkowa presja.
W ogóle jakoś tak nie czuję się pozytywnie nastawiona na takie święta, boję się siedzenia non stop przy stole. Jeszcze pogoda ma być słaba to nawet na spacer nie bardzo:/
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 13:45   #2718
marta6704
Zakorzenienie

Kontrolę z ZUS-u miała moja kuzynka jakoś przed samym końcem ciąży.
I jak się ma zwolnienie chodzone to niby można na chwilę wyjść z domu i się przewietrzyc. Innej osoby w ciąży nie znam która miała kontrolę.

Esor też jestem za tym, żeby nie zwariować w domu to trzeba będzie z niego bez dziecka wychodzić. Tylko boje się, że juz zwariuje po 2-3tygodniach, a znając swój charakter to będę bała się zostawić takiego maluszka bez mamy. Chociaż tz mi mówi, że on będzie zabieral młodego na spacer, żebym mogła sobie odpocząć.
Chyba powoli zaczynam panikowac, że sobie nie poradzę. I tak bardzo mi przykro, że mam tak daleko rodzinę. Bo wiem, że oni zawsze by mi pomogli. A tu możemy liczyć tylko na siebie.

To teraz do mam. Jak szybko wychodzilyscie z domu bez dziecka zostawiając bo pod opieką tz czy babć?

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 13:52   #2719
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Kontrolę z ZUS-u miała moja kuzynka jakoś przed samym końcem ciąży.
I jak się ma zwolnienie chodzone to niby można na chwilę wyjść z domu i się przewietrzyc. Innej osoby w ciąży nie znam która miała kontrolę.

Esor też jestem za tym, żeby nie zwariować w domu to trzeba będzie z niego bez dziecka wychodzić. Tylko boje się, że juz zwariuje po 2-3tygodniach, a znając swój charakter to będę bała się zostawić takiego maluszka bez mamy. Chociaż tz mi mówi, że on będzie zabieral młodego na spacer, żebym mogła sobie odpocząć.
Chyba powoli zaczynam panikowac, że sobie nie poradzę. I tak bardzo mi przykro, że mam tak daleko rodzinę. Bo wiem, że oni zawsze by mi pomogli. A tu możemy liczyć tylko na siebie.

To teraz do mam. Jak szybko wychodzilyscie z domu bez dziecka zostawiając bo pod opieką tz czy babć?

Nie znam nikogo, kto by miał kontrolę z ZUSu, z wojska tak, ale nie z ZUSu... Mnie na szczęście płaci pracodawca i wszystko mam jak przed ciążą, tylko nie wiem, ile czasu mam na wypełnienie wniosku o urlop po porodzie, może któraś się orientuje i co tam trzeba zanieść do pracy?

Ja bym chciała latem wyjść sama z domu, ale zobaczymy, jak to będzie. Nie chodzi o to, że nie będę miała z kim dziecka zostawić, bo Tż jest chętny, ale o mnie... czy psychicznie ja będę gotowa Wszystko wyjdzie w praniu, jak to się mówi...

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 13:52   #2720
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Megan, Black tylko pozazdrościć takich męskich okazów ☺
Chociaż mój nie jest zły ale muszę się czasem o swoje oprosić.
No tacy mężczyzni to skarby, naprawdę. Ja mojego kocham jak szalona, ale jestesmy razem praktycznie od zawsze i musiałam go sobie importować z Lubelszczyzny na Warmię, 500km.

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
"dwójka" regularna u mnie to marzenie w ciąży jak i bez niej. Czasem tydzień, 1.5 tygodnia mogę nie być mimo częstego jedzenia błonnika. Nawet czopki glicerynowe nie pomagają :/

Aż tak?!

Cytat:
37+1 i ważę 2900 😍😍

Cytat:
WYCHODZĘ DO DOMU NA ŚWIĘTA.
Po trzech miesiącach...

Cudownie i cudownie! Tylko święta przesiedzieć spokojnie na kanapie proszę, żadnego mycia okien!

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość

Po 1,5 tygodnia wyszłam pierwszy raz, zostawiając małą z jej tatą. Miałam ostatnie egzaminy na uczelni i jak wykładowcy zobaczyli mnie bez brzuszka, a dopiero co chodziłam wielka jak bańka, to od razu mi wpisywali 5 w indeks i do domu gonili.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 14:18   #2721
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
[/COLOR]Magnificience mój tż tak samo, ma do robienia coś ciągle:/
No ale co poradzić, ja nie zrobię takich rzeczy jak umycie klatki schodowej, okien czy piekarnika bo mamy go we wnęce i nie sięgam przez brzuch
ale inne rzeczy staram się robić, tak jak piszesz
pewnych rzeczy nie przeskoczymy.

Czy tylko ja mam gości na święta? :/ rodziców tż.
Gdyby nie to to byśmy bardziej na luzie wszystko robili ale tak to jest dodatkowa presja.
W ogóle jakoś tak nie czuję się pozytywnie nastawiona na takie święta, boję się siedzenia non stop przy stole. Jeszcze pogoda ma być słaba to nawet na spacer nie bardzo:/
Ja tak samo. My mamy święta raczej w rozjazdach bo raz tu raz tam trzeba jechać i też nie cierpię tego siedzenia przy stole wiecznie

U mnie dziś dzień pod znakiem zgagi mleko idzie w ruch
Stary 2017-04-11, 14:20   #2722
ania9o
Zakorzenienie

My jesteśmy okrutni ale może uda nam sie nigdzie na święta nie iść. Teściowie nas zaprosili na śniadanie i moja siostra nas zaprosiła ale chyba nie wyzdrowiejemy do tego czasu

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 14:21   #2723
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Bambi - Kurcze już sama nie wiem co mam myśleć, najlepiej ze jestem zameldowana u rodziców a mieszkam gdzie indziej, tzn mieszkam właściwie w tym samym bloku a u rodziców raczej do południa nikogo w domu nie ma także i tak zus nikogo nie zostanie nie boję się tego ale mogą wstrzymać pieniądze a ja będę musiała jechać do nich i się tłumaczyć albo wysłać list. Przecież chyba kobieta w ciąży może wychodzić z domu?! Nawet wskazane jest spacerowanie. Czekam do końca tygodnia, nie wiecie może czy dostanę jakieś informacje telefonicznie z zusu?
U mnie właśnie wyszło słoneczko ale mi i tak gorąco i mam okno uchylone, chyba żelazko mnie grzeje

Moze Zadzwon sobie do ZUS, na infolinii powinni Ci podać co się wydarzyło. Ja kiedyś dzwoniłam co prawda z ogólnym zapytaniem, ale pani weszła w system i widziała wszystkie moje dane łącznie ze zwolnieniami, to może i Tobie będzie mogła coś powiedzieć więcej?

Co do kontroli to wydaje mi się ze powinnaś otrzymać pismo, że Cie nie zastali i proszą o wyjaśnienie. No i jeśli podałaś pracodawcy tylko adres zameldowania, a nie podałaś tego pod którym przebywasz, to kontrola idzie pod ten który podał pracodawca czyli zameldowania.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 14:21   #2724
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Ona nie miala lezacego, pracowala do 8go miesiaca, mowi, ze ktos uprzejmy ja musial podkablowac, bo dorabiala sobie prywatnie na zwolnieniu.

Aa no chyba, że tak

Esor podzielam Twój pogląd w sprawie kp

Ja właśnie czekam do położnej, przenieśli wszystkie w jedną lokalizacje z lux medu i życzą sobie 6 zł/h za parking. Dziś zapłacę, ale ostatni raz. Po prostu nie będę chodzić przed wizytą skoro już nie mogę wejść do niej przed wizyta u ginekologa w jednym miejscu. Bez sensu.

Stary 2017-04-11, 14:22   #2725
Martirybka
Rozeznanie

Mohnka cudowne wieści!!

Stary 2017-04-11, 14:28   #2726
talusiax33
Zadomowienie

MamaSmerfuni - O dziękuję może faktycznie przyjdzie mi pismo, narazie nic nie zrobię, pozostało mi czekanie.

Misja - Kciukasy za wizytę ☺
Ja właśnie kończę prasowanie, już na szczęście ostatnie. Ahh jestem z siebie dumna 😀 teraz tylko poukładać ładnie.

CamomileS - Tak tak mam chodzące na szczęście ale chyba jak nie zastaną w domu podczas kontroli to też wymagają tłumaczeń 😀 chore to ale co zrobić.. Może chodzi o to, że kobiety będące na L4 chodzą do pracy i mają podwójna kasę? I dlatego te kontrole hmm. Do piątku daje im czas, jak nie przyjdzie kasa ani list to dzwonie z aferą 😀

Glassball - Jeśli chodzi o kontrolę to oni chyba odwiedzają ludzi na L4 'losowo' nie ma znaczenia czy choroba, czy ciąża. Kiedyś byłam na L4 przez rękę i miałam dwie kontrolne z czego ani na jednej ani na drugiej nie zastali mnie w domu 😂 musiałam się tłumaczyć.
Już ponad miesiąc nie dostaje pieniędzy a L4 mam wystawiane co 3 tygodnie. Jeszcze cierpliwie czekam.. A konto na epuap fajna sprawa tylko chyba zakładając profil trzeba jechać do placówki zus potwierdzić dane czy coś, tak?

Martirybka - Dziękuję już sobie powiedziałam, że do piątku daje im czas i zadzwonię

Stary 2017-04-11, 14:29   #2727
bunnybe
Zadomowienie

Emilka w sumie to wszystkie brakujace rzeczy dla Gzesia maja przyjsc: nakladki do przewijania, pieluchy tetrowe biale i kolorowe i kosz wiklinowy na jego brudne ciuszki
Jade wlasnie na warsztaty do sr o swiadomosci wlasnego ciala podczas porodu, moze dowiem sie czegos ciekawego

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-11, 14:31   #2728
Magnificence
Rozeznanie

W Lidlu od przyszłego wtorku oprócz ubranek dziecięcych mają być jeszcze ubrania sportowe przecież tam będzie armagedon na same sportowe ciuchy jest zawsze szał jak nie wiem, a jeszcze w połączeniu z dzieciecymi mam nadzieję, że mnie nie staranują tam
Stary 2017-04-11, 14:34   #2729
Martirybka
Rozeznanie

Ja wróciłam z IP.

Poszłam bo mały się nie ruszał Prawie wcale.
Masakra, ludzi tyle ze szok, zero informacji, mowię kobicie w rejestracji ze mi sie dziecko nie rusza a ta każe mi czekać! Poszła gdzies, to w międzyczasie złapałam lekarza i odesłał mnie do rejestracji żebym założyła kartę....

Potem przyjął bez kolejki, zrobił USG i wysłał na KTG.
Po USG stwierdził ze on nie widzi wskazań do Cc i ze wszystko jest dobrze. .

No mój lekarz widzi wskazanie do Cc i co teraz o tym mam myślec?

Dodam tyle ze byłam w szpitalu w którym chce rodzic bo mam rzut beretem i podobają mi sie warunki i podejście. No ale teraz to mam mieszane odczucia.

Moja Położna mi mówi żeby czekać do następnej wizyty to zobaczymy i wtedy będziemy myślec, bo to faktycznie dziwna sprawa.

KTG juz dr nie obejrzał bo poszedł nagle operować i pielęgniarka dzwoniła do innego lekarza, który chyba telefonicznie tylko z nią uzgadniał wynik, po czym mnie poinformowała ze ruchów dość i mogę iść do domu.

Pomijam fakt ze czułam sie jak intruz albo symulanta, moja położna ( pracuje w tym szpitalu) mówi ze bardzo dobrze ze poszłam bo trzeba byc czujnym i mam się nie przejmować, no ale mimo wszystko czułam sie tam dziwnie.

Stary 2017-04-11, 14:41   #2730
decorail
Zakorzenienie

Wróciłam z Ikei - kupiłam parę pierdółek i teraz leżę i też czekam dzisiaj na paczki Na razie tylko dla kota przyszła karma - zajada się właśnie (dzięki Bunny za polecenie Miamor)

Przedwczoraj zdjęłam już pierścionek zaręczynowy i obrączkę Pusto na palcu bardzo... Stopy też zaczęły mi puchnąć - a ja głupia myślałam, że mnie to ominie

Martirybka - a jakie wskazanie do CC widzi Twój lekarz? bo chyba mi umknęło
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości