Mamy majowe cz. VI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-13, 15:29   #3301
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Decorail, mam termin cc ustalony na środę 19 kwietnia za 6 dni, ale bardzo chciałabym urodzić wcześniej bo:
* przeraża mnie fakt cc zupełnie na zimno
* jest mi cieżko i wole wcześniej heh
* święta u mnie w rodzine to raczej smutny temat mówiąc bardzo ogólnie i duzo chętniej spedzilabym je w szpitalu... jakkolwiek to brzmi.

Milutek to pocieszający anestezjolog Ale wiesz, każdy poród inaczej. Ja z Hania przyjechałam na porodówkę z takimi skurczami, ze chodziłam po ścianach, a to dopiero był 1 cm rozwarcia... po 19 godzinach rozwarcie nadal nie osiągnęło 2 palców (4 cm) wiec zzo nie podali, a ja juz ledwo żyłam wiec zdecydowaliśmy z lekarka o cc.

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:29   #3302
bunnybe
Zadomowienie

A ja caly czas nie wiem jaki ten stanik do szpitala kupic jak to jest w koncu z tymi fiszbinami? Bo czytalam ze ma byc bez zeby dalo sie w nim spac i ze fiszbiny moga zle wplynac na laktacje? Mamuśki jakie Wy zabieracie?
Stary 2017-04-13, 15:31   #3303
esor
Mamusia Luty 2016

Efffpe gratulacje dla znajomej ciazy

80G o rany jaki rozmiar zazdro

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
A ja caly czas nie wiem jaki ten stanik do szpitala kupic jak to jest w koncu z tymi fiszbinami? Bo czytalam ze ma byc bez zeby dalo sie w nim spac i ze fiszbiny moga zle wplynac na laktacje? Mamuśki jakie Wy zabieracie?

Raczej nie wpływają zle na laktację ale niewygodnie do spania wlasnie... na początek uważam dobrze byle jaki stanik kupić bo biust moze baaaardzo urosnąć po porodzie, a moze nie urosnąć nic i niewiadomo. Ja ostatnio wzięłam taki stanik x2 bez fiszbin z Allegro jakaś tanioszka. Fakt okazał sie potem beznadziejny ale wlasnie na początek do szpiatala był ok, a po nawale kupiłam juz trochę lepszy tez na Allegro.

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:34   #3304
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Decorail, mam termin cc ustalony na środę 19 kwietnia za 6 dni, ale bardzo chciałabym urodzić wcześniej bo:
* przeraża mnie fakt cc zupełnie na zimno
* jest mi cieżko i wole wcześniej heh
* święta u mnie w rodzine to raczej smutny temat mówiąc bardzo ogólnie i duzo chętniej spedzilabym je w szpitalu... jakkolwiek to brzmi.

Milutek to pocieszający anestezjolog Ale wiesz, każdy poród inaczej. Ja z Hania przyjechałam na porodówkę z takimi skurczami, ze chodziłam po ścianach, a to dopiero był 1 cm rozwarcia... po 19 godzinach rozwarcie nadal nie osiągnęło 2 palców (4 cm) wiec zzo nie podali, a ja juz ledwo żyłam wiec zdecydowaliśmy z lekarka o cc.

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

No powiem Ci ze nie tylko ten anestezjolog mnie nie pocieszył, ale Twój opis również nie należy do najweselszych współczuje męczarni, może to i lepiej ze teraz masz ustalone cc i nie będziesz przynajmniej tak cierpieć
Ja narazie nastawiam się pozytywnie, ze właśnie pójdzie szybko i może i boleśnie ale mam bojowe nastawienie. Jak się okaże ze jednak nie idzie tak łatwo to będę wtedy pewnie myślała o zzo, na razie mam nadzieje ze nie zdążą mi go podać
Stary 2017-04-13, 15:37   #3305
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7285407 1]Paaadam na twarz :d
Z rana spacer do centrum, teraz ogarnęłam całą chatę - mycie łazienki, kuchni, odkurzanie, mycie podłóg, szafek w kuchni z zewnatrz, pokoje i obiad a no i pranie puściłam..
do końca tygodnia nic już nie robie [/QUOTE]
Pani niech zwolni! 😨 i odpocznie! 😘

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:37   #3306
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
No ja ciągle mam wrażenie, że na ten pierwszy poród łatwiej było jechać 😉 z jednej strony lepiej, że wiadomo czego się spodziewać, a z drugiej właśnie gorzej, że wiadomo czego się spodziewać

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Hihi, dokładnie! Też tak mam 😀

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
i ja właśnie
i ja też hehe

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7285421 6]

w ogóle dowiedziałam się dzisiaj, że moja znajoma jest w ciąży... lekarz powiedział kilka lat temu że nigdy nie beda mieli dzieci.. a tu taki suprajssss i podobno blizniaki ! :O [/QUOTE]

super cudna niespodzianka
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:37   #3307
bunnybe
Zadomowienie

Esor dzieki kochana czyli zrobie tak jak myslalam-kupie dwa miekie bezfiszbinowe staniki takie ala top do szpitala i na pierwsze dni a jak mi sie biust unormuje to zainwestuje w dobry stanik

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 15:48   #3308
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Pani niech zwolni! i odpocznie!

Juz leżę bo brzuch twardnieje :p ale zaraz ruszam po tz :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:49   #3309
talusiax33
Zadomowienie

Kochane czy któraś z Was robiła kiedyś rzęsy? nigdy czegoś takiego nie miałam i zastanawiam się czy to nie osłabia rzęs? Przeszło mi przez myśl żeby zrobić przed porodem bo zapewne na początku nie będzie mi się chciało malować tylko krem na buzię i tyle, wygoda to to jest ale czy praktyczne? Oczywiście nie mówię o 'wielkich wycieraczkach' tylko coś delikatnego 😀

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:51   #3310
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
A mi przyszła niania, która zamawiałam 😊 tak mnie krzyż boli, że chodzić nie mogę 😕

Załącznik 7019376

Oo my nie mamy, jakie wrażenia?? Ale chyba nie kupimy bo mamy 55M i łóżeczko dostawke więc się obejdzie

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:57   #3311
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Kochane czy któraś z Was robiła kiedyś rzęsy? nigdy czegoś takiego nie miałam i zastanawiam się czy to nie osłabia rzęs? Przeszło mi przez myśl żeby zrobić przed porodem bo zapewne na początku nie będzie mi się chciało malować tylko krem na buzię i tyle, wygoda to to jest ale czy praktyczne? Oczywiście nie mówię o 'wielkich wycieraczkach' tylko coś delikatnego 😀

Ja robiłam i polecam, chciałam przed porodem, ale nie wiem czy zdążę 😛 jeśli nie wyrywasz ani nic to nie osłabiają, one wypadają razem z Twoimi i to jest naturalne 😊
Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Oo my nie mamy, jakie wrażenia?? Ale chyba nie kupimy bo mamy 55M i łóżeczko dostawke więc się obejdzie

Jest super, jakość obrazu mega, mozna włączyć kołysanki, ma lampkę o ponoć zasięg 150m, ale nie sprawdzałam 😊 mi się przyda, bo mały będzie na górze, a ja na pewno nie będę cały czas z nim w pokoju, bo coś innego też trzeba robić 😊

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 16:08   #3312
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Ja robiłam i polecam, chciałam przed porodem, ale nie wiem czy zdążę 😛 jeśli nie wyrywasz ani nic to nie osłabiają, one wypadają razem z Twoimi i to jest naturalne 😊

Jest super, jakość obrazu mega, mozna włączyć kołysanki, ma lampkę o ponoć zasięg 150m, ale nie sprawdzałam 😊 mi się przyda, bo mały będzie na górze, a ja na pewno nie będę cały czas z nim w pokoju, bo coś innego też trzeba robić 😊

Ooo a później te własne rzęsy dość szybko się regenerują tzn odrastają? Jak bym miała robić to w miarę jak najbliżej porodu i później chyba bym już ich nie dopełniała, chciałabym takie na 'raz' 😀

Stary 2017-04-13, 16:10   #3313
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Mam dwa bez fiszbin i dwa z fiszbinami, do szpitala biorę te bez, a na początek do domu będą te z fiszbinami, na noc oczywiście bez. I nie słyszałam, żeby fiszbiny wpływały na laktację raczej tak na noc są niewygodne.

Cytat:

Ja chciałam sobie zrobić przed porodem, ale teraz wolę kupić coś dziecku niż zrobić rzęsy
Kupię za to jakiś super tusz na promocji w rossmanie

Esor: Rozmiar G to tragedia, chciałabym wrócić do tego D

Trzymajcie kciuki idę do biedronki na zakupy
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 16:12   #3314
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo a później te własne rzęsy dość szybko się regenerują tzn odrastają? Jak bym miała robić to w miarę jak najbliżej porodu i później chyba bym już ich nie dopełniała, chciałabym takie na 'raz' 😀

a ja miałam i nie do końca polecam. Moje później były słabsze i przez kilka dni nie dało się ich pomalować, nie umiem wyjaśnić dlaczego, ale tusz się ich wręcz nie trzymał i były proste zupełnie, mega dziwne

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
a ja miałam i nie do końca polecam. Moje później były słabsze i przez kilka dni nie dało się ich pomalować, nie umiem wyjaśnić dlaczego, ale tusz się ich wręcz nie trzymał i były proste zupełnie, mega dziwne
właśnie mi przyszły paczki dla maluszka, hurraaaaa!!!
Stary 2017-04-13, 16:13   #3315
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:

Oo no to pewnie, jak mieszkasz w domu to się przyda, ja myślałam żeby kupić i korzystać jak będę musiała wyjść z psem a dziecko zostawić ale i tak nie wiem jak z zasięgiem, większość miało około 300m z tego co pamiętam.

Stary 2017-04-13, 16:19   #3316
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Cytat:

Tzn one są przyklejone do Twoich naturalnych i wypadają razem z nimi, a przy doczepianiu masz już krótkie swoje rzęsy, do których się nie doczepia i jak wypadna tamte to te już urosna 😊 nie wiem, czy zrozumiale napisałam 😂

Vikunia może ktoś źle zrobił?

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Oo no to pewnie, jak mieszkasz w domu to się przyda, ja myślałam żeby kupić i korzystać jak będę musiała wyjść z psem a dziecko zostawić ale i tak nie wiem jak z zasięgiem, większość miało około 300m z tego co pamiętam.

Ja czytałam też, że często ciężko z tym zasięgiem przez ściany 😕

Stary 2017-04-13, 16:30   #3317
gornek
Zakorzenienie

Mohnka co to ktg nie do końca sie zgadzam. Bo fakt jestem od niedzieli w szpitalu krótko, ale widzę jak kto pracuje. Ani razu nie miałam poprawianego ktg bo było idealne założone, położna czekała az zacznie pisać sprawdziła czy jest ok i dopiero poszła. W ciagu 2 dni zakładała mi ta Ukrainka ktg i za każdym razem musiałam poprawiać po godzinie. Nie dość, ze zle założyła, nie sprawdziła czy sie pisze to te białe kolka mi wypadły z gumy i nie zareagowała, ktg tez wyłączyła z kabla byle kiedy. Wiec moim zdaniem ma znaczenie kto to robi
Mi juz założyli nowy wenflon na jutro, dostałam jakies 2 kubeczki z czerwonym płynem zeby wieczorem i rano umyc tym brzuch. Plus czopek do tylka na dzisiaj xd jutro o 7 mam być juz w gotowość umytą i w tej śmiesznej koszuli o ile mi ja ktoś da xd

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 16:34   #3318
talusiax33
Zadomowienie

Marta - No właśnie plany planami, też tyle bym chciała dla siebie, to sobie kupię.. to zrobię a i tak nici z tego bo po dłuższym namyśle wolę coś maleństwu kupić ☺
A właśnie dobrze, że mi przypomniałaś! Niedługo będzie promocja w rosmannie, to może wtedy zaszaleje

Vikunia - Dziękuję za opinie! ☺ właśnie tego też się obawiam.. widzę, że co kobieta i co rzęsy to inaczej. Moja szefowa pamiętam jak sobie zrobiła to później miała też problem z wymalowaniem a każda swoją rzęse miała w inną stronę. A była w naprawdę dobrym renomowanym salonie hmm.
Może po prostu nie dla każdego są takie rzęsy?

Justyna - Tak tak zrozumiałam 😀 choć musiałam kilka razy przeczytać hehe. Kurcze sama nie wiem, boję się zaryzykować bo swoje rzęsy mam dość ładne a po wymalowaniu długaśne Aaa i bądź tu mądry człowieku! 🙈

Stary 2017-04-13, 16:36   #3319
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Ja robię z tego przepisu, jest obłędnie pyszny i prosty w przygotowaniu:
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...iami-w-syropie

Zamiast wiśni w syropie używam konfitury wiśniowej.
Wygląda pyyyycha dziękuję za przepis

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Dzięki dobrze, że napisałaś o rożku, bo też jeszcze mam do prania i na bank bym wirowała
Ja tak samo... muszę przestudiować metkę prędzej

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
A ile macie rożków?
Ja mam 1 i to taki gruby, że się boje, że go w ogóle nie użyję

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Właśnie się zagotowałam. Episkopat polski opublikował zaktualizowaną listę grzechów ciężkich z jakich TRZEBA się wyspowiadać i znalazło się na niej między innymi in vitro albo nadmierne bogacenie się... Naprawdę mam ochotę iść i wypisać się z kościoła...
In vitro to jedno z najlepszych odkryć naszej ludzkości! Dzięki tej metodzie tyle par może cieszyć się swoim dzieckiem, to jest dar a nie grzech...
A jeśli o nadmierne bogacenie się chodzi to uważam, że jeżeli ktoś uczciwie się dorabia to jaki w tym grzech? Jeżeli nie wykorzystuje przy tym innych ludzi i nie oszukuje a robi to swoją ciężką, uczciwą pracą to z jakiej racji?! Może im powinien oddać żeby oni się bogacili...?? Nóż mi się w kieszeni otwiera!
Aż zgagi dostałam, głównie przez to in vitro!
Większa część polityków powinna w takim razie co tydzień przy konfesjonale być

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Juz wszystko wiem. Jutro mam cięcie jakoś do południa.
Powodzenia jutro

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Hahaha my to chyba na kolejne zakupy pojedziemy do Tesco o 22
Moja koleżanka przed bożym narodzeniem pojechała do tesco o 24 i było pełno ludzi nadal
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 16:44   #3320
anita7
Rozeznanie

Melduje sie choc oczywiscie nue bylo mozliwosci was doczytac. Dziekuje wam wszystkim za wspanuale slowa i gratulacje. Rano juz kolo 6.00 o wlasnych silach usiadlam. 2 godziny pozniej z nuewielka pomoca wstalam wzielam prysznic. Ogolnie nastawialam sie ze bedzie duzo gorzej a w rzeczywistosci nie jest tak zle.
Małego z samego rana wyjeli z inkubatora i poza czasem w którym zabierają go na badania jest ze mną. Poki co wszystko z nim w najlepszym porządku troszkę rozleniwiony na ssanie z resztą z pokarmem narazie u mnie słabo. Ale udalo mi sie go prawidlowo przystawić. Mam nadzieję ze ta laktacja się rozwinie. Uważam że cc nie takie straszne 😉 a jak ktoras zastanawia sie czy brac lewatywę to odp. Jest zeby brać.

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 16:52   #3321
gornek
Zakorzenienie

U mnie nic nie mówili o lewatywie, tylko dzisiaj mam zabrać czopek. A cewnik odrazu po wstaniu Ci ściągali? Bo ja chce zeby mój malz przyjechal jak bedą mnie pionizowac zeby pomógł mi sie umyc. Bo chyba nie ma sensu zeby siedział przez tyle godzin w szpitalu.

Stary 2017-04-13, 16:53   #3322
bunnybe
Zadomowienie

Anita ciesze sie z tego co napisalas jestes zuch jakby Ci sie udalo wrzucić zdjecie synka to oczywiście bedziemy wniebowzięte
Stary 2017-04-13, 17:07   #3323
kingaluna
Rozeznanie

Gornek, aaaa! Trzymam kciuki za pomyślne cc! 😙

Inezz, otóż to! Takie koleżanka dostała zalecenia to się ich trzyma. Ja nie chcę się wtrącać. Wspieram ją jak tylko mogę i delikatnie sugeruję walkę o laktację. Tyle mogę zrobić na odległość. Koleżanka mieszka w Warszawie, a ja okolice Krk. Jakbym była w lepszej formie to na pewno bym do niej pojechała

Talusia, ja kupiłam Motherhood, ale nie usztywniany, bo gdzieś wyczytałam, że już odchodzi się od tych sztywnych. Mają je ponoć wycofywać (?) Nie pamiętam już, ale mocno mnie to przekonało Tak jak napisałaś dzieciątko lepiej układa się w takim miękkim.

Bunnybe, mam przewijak taki biały w króliczki

Ja mam dwa rożki, jeden z minky, a drugi taki hmm normalny

Kupiłam w HM stanik do karmienia. Totalny antygwałt, ale super wygodny. Mam w nim trochę luzu, więc powinien być okej. Drugi z Marilyn piękny i też z luzem
1492099624592.jpg1492099631037.jpg

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 17:11   #3324
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Odebrałam materacyk i w końcu mogę łóżeczko ogarnąć 😊

Gornek jak ja byłam w szpitalu i jedna dziewczyna miała cc to też jej robili lewatywe, ale nie wiem jak to jest

Stary 2017-04-13, 17:12   #3325
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn one są przyklejone do Twoich naturalnych i wypadają razem z nimi, a przy doczepianiu masz już krótkie swoje rzęsy, do których się nie doczepia i jak wypadna tamte to te już urosna 😊 nie wiem, czy zrozumiale napisałam 😂

Vikunia może ktoś źle zrobił?

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Ja czytałam też, że często ciężko z tym zasięgiem przez ściany 😕

też całkiem możliwe
Stary 2017-04-13, 17:15   #3326
CamomileS
Zadomowienie

W szpitalu w którym ja mam rodzic do cc jest obowiazkowa lewatywa a przy sn zalecana

Stary 2017-04-13, 17:30   #3327
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość

Ja mam dwa rożki, jeden z minky, a drugi taki hmm normalny

Kupiłam w HM stanik do karmienia. Totalny antygwałt, ale super wygodny. Mam w nim trochę luzu, więc powinien być okej. Drugi z Marilyn piękny i też z luzem
Załącznik 7019686Załącznik 7019691

Uwierz mi, że moje staniki wyglądają jak takie wielkie babcine namioty

Vikunia: Pochwal się zakupami

Anita: Jak długo będziecie z maleństwem w szpitalu?

Mi wszystkie koleżanki po porodach mówiły jednogłośnie - brać lewatywę!

Zostałam zawołana do kasy w biedronce przez kasjerkę , która jak się okazało jest młodą mamą i pamięta, że nikt jej nigdy nie chciał przepuścić, jeszcze biednym facetom za mną się dostało, że nie przepuścili kobiety w ciąży.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 17:33   #3328
kingaluna
Rozeznanie

Marta, ja zawsze byłam bezcyckowa i te wydają mi się ogromne 🙊 współczuję!

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 17:40   #3329
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Swietnie długi weekend a tz chory

Ja po porodzie chce sobie zakupić takie sportowe staniki

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 17:44   #3330
gornek
Zakorzenienie

Tu podpytałam położnych i nie ma lewatywy. Mam czopek glicerynowy dzisiaj zabrać tylko ok 22 i tyle. Kurde a jak narobie im w łóżko po znieczuleniu xd

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości