![]() |
#3301 |
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Decorail, mam termin cc ustalony na środę 19 kwietnia za 6 dni, ale bardzo chciałabym urodzić wcześniej bo:
* przeraża mnie fakt cc zupełnie na zimno * jest mi cieżko i wole wcześniej heh * święta u mnie w rodzine to raczej smutny temat mówiąc bardzo ogólnie i duzo chętniej spedzilabym je w szpitalu... jakkolwiek to brzmi. Milutek to pocieszający anestezjolog ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 39/40 Agatka ![]()
#3302 |
Zadomowienie
|
A ja caly czas nie wiem jaki ten stanik do szpitala kupic
![]() ![]()
#3303 | |
Mamusia Luty 2016
|
Efffpe gratulacje dla znajomej ciazy
![]() 80G o rany jaki rozmiar ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 39/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Raczej nie wpływają zle na laktację ale niewygodnie do spania wlasnie... na początek uważam dobrze byle jaki stanik kupić bo biust moze baaaardzo urosnąć po porodzie, a moze nie urosnąć nic i niewiadomo. Ja ostatnio wzięłam taki stanik x2 bez fiszbin z Allegro jakaś tanioszka. Fakt okazał sie potem beznadziejny ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 39/40 Agatka ![]()
![]() |
#3304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No powiem Ci ze nie tylko ten anestezjolog mnie nie pocieszył, ale Twój opis również nie należy do najweselszych ![]() ![]() Ja narazie nastawiam się pozytywnie, ze właśnie pójdzie szybko i może i boleśnie ale mam bojowe nastawienie. Jak się okaże ze jednak nie idzie tak łatwo to będę wtedy pewnie myślała o zzo, na razie mam nadzieje ze nie zdążą mi go podać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7285407 1]Paaadam na twarz :d
Z rana spacer do centrum, teraz ogarnęłam całą chatę - mycie łazienki, kuchni, odkurzanie, mycie podłóg, szafek w kuchni z zewnatrz, pokoje i obiad a no i pranie puściłam.. ![]() do końca tygodnia nic już nie robie ![]() Pani niech zwolni! 😨 i odpocznie! 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7285421 6] w ogóle dowiedziałam się dzisiaj, że moja znajoma jest w ciąży... lekarz powiedział kilka lat temu że nigdy nie beda mieli dzieci.. a tu taki suprajssss i podobno blizniaki ! :O ![]() super ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zadomowienie
|
Esor dzieki kochana
![]() ![]()
#3308 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Juz leżę bo brzuch twardnieje :p ale zaraz ruszam po tz :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Zadomowienie
|
Kochane czy któraś z Was robiła kiedyś rzęsy?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupię za to jakiś super tusz na promocji w rossmanie ![]() Esor: Rozmiar G to tragedia, chciałabym wrócić do tego D ![]() Trzymajcie kciuki idę do biedronki na zakupy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- właśnie mi przyszły paczki dla maluszka, hurraaaaa!!!
![]() |
#3315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Vikunia może ktoś źle zrobił? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Mohnka co to ktg nie do końca sie zgadzam. Bo fakt jestem od niedzieli w szpitalu krótko, ale widzę jak kto pracuje. Ani razu nie miałam poprawianego ktg bo było idealne założone, położna czekała az zacznie pisać sprawdziła czy jest ok i dopiero poszła. W ciagu 2 dni zakładała mi ta Ukrainka ktg i za każdym razem musiałam poprawiać po godzinie. Nie dość, ze zle założyła, nie sprawdziła czy sie pisze to te białe kolka mi wypadły z gumy i nie zareagowała, ktg tez wyłączyła z kabla byle kiedy. Wiec moim zdaniem ma znaczenie kto to robi
![]() Mi juz założyli nowy wenflon na jutro, dostałam jakies 2 kubeczki z czerwonym płynem zeby wieczorem i rano umyc tym brzuch. Plus czopek do tylka na dzisiaj xd jutro o 7 mam być juz w gotowość umytą i w tej śmiesznej koszuli o ile mi ja ktoś da xd Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#3318 |
Zadomowienie
|
Marta - No właśnie plany planami, też tyle bym chciała dla siebie, to sobie kupię.. to zrobię a i tak nici z tego bo po dłuższym namyśle wolę coś maleństwu kupić ☺
A właśnie dobrze, że mi przypomniałaś! Niedługo będzie promocja w rosmannie, to może wtedy zaszaleje ![]() Vikunia - Dziękuję za opinie! ☺ właśnie tego też się obawiam.. widzę, że co kobieta i co rzęsy to inaczej. Moja szefowa pamiętam jak sobie zrobiła to później miała też problem z wymalowaniem a każda swoją rzęse miała w inną stronę. A była w naprawdę dobrym renomowanym salonie hmm. Może po prostu nie dla każdego są takie rzęsy? ![]() Justyna - Tak tak zrozumiałam 😀 choć musiałam kilka razy przeczytać hehe. Kurcze sama nie wiem, boję się zaryzykować bo swoje rzęsy mam dość ładne a po wymalowaniu długaśne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam 1 i to taki gruby, że się boje, że go w ogóle nie użyję ![]() Cytat:
![]() Powodzenia jutro ![]() ![]() Moja koleżanka przed bożym narodzeniem pojechała do tesco o 24 i było pełno ludzi nadal ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 |
Rozeznanie
|
Melduje sie choc oczywiscie nue bylo mozliwosci was doczytac. Dziekuje wam wszystkim za wspanuale slowa i gratulacje. Rano juz kolo 6.00 o wlasnych silach usiadlam. 2 godziny pozniej z nuewielka pomoca wstalam wzielam prysznic. Ogolnie nastawialam sie ze bedzie duzo gorzej a w rzeczywistosci nie jest tak zle.
Małego z samego rana wyjeli z inkubatora i poza czasem w którym zabierają go na badania jest ze mną. Poki co wszystko z nim w najlepszym porządku troszkę rozleniwiony na ssanie z resztą z pokarmem narazie u mnie słabo. Ale udalo mi sie go prawidlowo przystawić. Mam nadzieję ze ta laktacja się rozwinie. Uważam że cc nie takie straszne 😉 a jak ktoras zastanawia sie czy brac lewatywę to odp. Jest zeby brać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
U mnie nic nie mówili o lewatywie, tylko dzisiaj mam zabrać czopek. A cewnik odrazu po wstaniu Ci ściągali? Bo ja chce zeby mój malz przyjechal jak bedą mnie pionizowac zeby pomógł mi sie umyc. Bo chyba nie ma sensu zeby siedział przez tyle godzin w szpitalu.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#3322 |
Zadomowienie
|
Anita ciesze sie z tego co napisalas
![]() ![]() ![]()
#3323 |
Rozeznanie
|
Gornek, aaaa! Trzymam kciuki za pomyślne cc! 😙
Inezz, otóż to! Takie koleżanka dostała zalecenia to się ich trzyma. Ja nie chcę się wtrącać. Wspieram ją jak tylko mogę i delikatnie sugeruję walkę o laktację. Tyle mogę zrobić na odległość. Koleżanka mieszka w Warszawie, a ja okolice Krk. Jakbym była w lepszej formie to na pewno bym do niej pojechała ![]() Talusia, ja kupiłam Motherhood, ale nie usztywniany, bo gdzieś wyczytałam, że już odchodzi się od tych sztywnych. Mają je ponoć wycofywać (?) Nie pamiętam już, ale mocno mnie to przekonało ![]() Bunnybe, mam przewijak taki biały w króliczki ![]() Ja mam dwa rożki, jeden z minky, a drugi taki hmm normalny ![]() Kupiłam w HM stanik do karmienia. Totalny antygwałt, ale super wygodny. Mam w nim trochę luzu, więc powinien być okej. Drugi z Marilyn piękny i też z luzem ![]() 1492099624592.jpg1492099631037.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Raczkowanie
|
Odebrałam materacyk i w końcu mogę łóżeczko ogarnąć 😊
Gornek jak ja byłam w szpitalu i jedna dziewczyna miała cc to też jej robili lewatywe, ale nie wiem jak to jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3326 |
Zadomowienie
|
W szpitalu w którym ja mam rodzic do cc jest obowiazkowa lewatywa a przy sn zalecana
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vikunia: Pochwal się zakupami ![]() Anita: Jak długo będziecie z maleństwem w szpitalu? Mi wszystkie koleżanki po porodach mówiły jednogłośnie - brać lewatywę! ![]() Zostałam zawołana do kasy w biedronce przez kasjerkę , która jak się okazało jest młodą mamą i pamięta, że nikt jej nigdy nie chciał przepuścić, jeszcze biednym facetom za mną się dostało, że nie przepuścili kobiety w ciąży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Rozeznanie
|
Marta, ja zawsze byłam bezcyckowa i te wydają mi się ogromne 🙊 współczuję!
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Konto usunięte
|
Swietnie długi weekend a tz chory
![]() Ja po porodzie chce sobie zakupić takie sportowe staniki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
Tu podpytałam położnych i nie ma lewatywy. Mam czopek glicerynowy dzisiaj zabrać tylko ok 22 i tyle. Kurde a jak narobie im w łóżko po znieczuleniu xd
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.