Mamy majowe cz. VI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-18, 21:10   #4021
aixa
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Decorail współczuję straty. Nie mam psa ani kota ale w tamtym roku przed samą wigilią zdechł nasz kochany chomik. Ja z córką wyłyśmy pół nocy. Zwierzak to jednak członek rodziny.

Gornek i Anita się nie odzywają, pewnie zajęte swoimi pociechami.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 21:11   #4022
decorail
Zakorzenienie

Swoją drogą jak człowiek tak przeżywa chorobę zwierzęcia to ja nie wiem, co z dzieciaczkiem będzie!
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 21:18   #4023
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Camomiles, wspolczuje, moj maz zapieprza po 10 godzin w pracy, potem przychodzi, idzie z psem, ogarnia rzeczy domowe i bawi sie z corka, nie siada nawet na 5 minut (tylko do jedzenia), bo mowi, ze jak siadzie to mu sie nie bedzie chcialo wstac. Bardzo duzo robi, az mi go szkoda, staram sie ogarniac ile moge, ale niestety juz nie wszystko dla mnie, zreszta przy 1,5 rocznym dziecku ciagle jest co robic. Kurze, podlogi codziennie, bo mamy mase siersci z psa.. Nie gra w gry w ogole, tv ogladamy moze raz w tygodniu.

Vikunia, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!
Co do prania, to u mnie tez raczej maz sie tym zajmuje, stalo sie tak, bo nie chcial zebym jego musiala prac, a w ciazy mi wszystko na poczatku smierdzialo wiec pieluchy corci tez przejal i tak juz zostalo.

Efffpe, chodzisz na 15 km spacery, sprzatasz, gotujesz, pieczesz, wszystko na raz i dziwisz sie, ze Ci sie brzuch stawia?Mi roznie, bywaja pojedyncze straszaki, a bywaja i takie co dwie minuty przez 20 minut.

Kiwaczka, duze rozwarcie?

Esor, 3mam kciuki!

Decorail, wspolczuje... Przykro mi nsprawde.

Milutek, tez polecam ten film!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Hahahahha nie bij :p

Ciasto wyszło bardzo dobre wiec sie zajadam a coca cola patrzy na mnie i nie wiem czy jej ulec :p ostatnio coraz cześciej ja pije :p

Młoda przed chwila strasznie sie wypychala jak by mówiła "halo ciasto mi tu chce wyjsc" az cewka i tyłek zaczęły mnie bolec

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Decorali strasznie mi przykro

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 21:24   #4024
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Ja na wizycie u gina dostałam znowu skierowanie do szpitala, będę już leżeć do końca, jeszcze podejrzewa, że ma płyn w brzuszku, a do tej pory nic nie było 😭 tak się martwię, bo przeczytałam w internecie co to może oznaczać i wychodzi, że wszystko, wady wrodzone, zespół downa, nowotwory, wady metabolizmu i już nawet nie pamiętam co jeszcze, ale się wystraszylam ...
W ogóle, jest dokładnie 37t2d, waga 3700g !

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 21:35   #4025
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
Ja na wizycie u gina dostałam znowu skierowanie do szpitala, będę już leżeć do końca, jeszcze podejrzewa, że ma płyn w brzuszku, a do tej pory nic nie było 😭 tak się martwię, bo przeczytałam w internecie co to może oznaczać i wychodzi, że wszystko, wady wrodzone, zespół downa, nowotwory, wady metabolizmu i już nawet nie pamiętam co jeszcze, ale się wystraszylam ...
W ogóle, jest dokładnie 37t2d, waga 3700g !

Waga konkret 😊 internetow nie czytaj, do Googla jak wrzucisz zwykła morfologię, to wychodzi od razu nowotwór, nie ma się co nakręcać. Będzie dobrze, musi być!

Mi mama zawsze mówiła, że krzywda ludzka mnie nie rusza, a tylko jak jakieś zwierzę w filmie cierpi, to od razu rycze 😀 teraz nie mogę oglądać czasem takich trudnych tematów dotyczących dzieci...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 21:39   #4026
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Efffpe, jakby to byl wczesniejszy tydzien ciazy, to baty porzadne by Ci sie nalezaly

Justyna, duzy dzidziuś! Nie czytaj internetow, wszystko bedzie dobrze na pewno.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 21:40   #4027
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Waga konkret 😊 internetow nie czytaj, do Googla jak wrzucisz zwykła morfologię, to wychodzi od razu nowotwór, nie ma się co nakręcać. Będzie dobrze, musi być!

Mi mama zawsze mówiła, że krzywda ludzka mnie nie rusza, a tylko jak jakieś zwierzę w filmie cierpi, to od razu rycze 😀 teraz nie mogę oglądać czasem takich trudnych tematów dotyczących dzieci...

No waga się przerazilam 😯 lekarza się pytałam to powiedział tylko o wadach metabolizmu, więc trochę prawdy w tym jest... No musi być dobrze, mam nadzieję, że będzie..

Ja też nie mogę oglądać krzywdy zwierząt, ale mordowanie ludzi mi nie przeszkadza ale jak chodzi o dzieci, to nie oglądam, nie lubię takich rzeczy... Słyszałam o serbskim filmie, coś takiego, oglądał ktoś? Tam to ponoć masakra, jeśli chodzi o dzieci, ale ja nie odważyłam się obejrzeć.

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 21:41   #4028
Baambi
Zadomowienie

aixa mamy podobny gust imieniowy kiedyś jak rozmawialiśmy o dziecku z tż to wyobrażaliśmy sobie córeczkę Maję Teraz się nam odmieniło na Ninkę

Fajnie Decorail Widocznie to ta zmiana karmy tak podziałała na nią. Teraz zadnych eksperymentów co? A potem za parę miesięcy najwyzej spróbować ale jedną jakąś karmę mokrą i powolutku
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 21:47   #4029
decorail
Zakorzenienie

Inez - ja też tak mam, że jakieś filmiki z krzywdą zwierząt to mnie rozbijają psychicznie, a z ludzką już mniej - może
dlatego, że zwierzę z założenie jest bezbronne?

Justyna - ooo tak, internetów nie ma co czytać - wiem to sama po sobie! zobaczysz, że Antoś będzie zdrowy jak rybka

Bambi - dokładnie - na razie już nie kombinuję w ogóle, a za parę miesięcy jak ogarnę swoje nowe życie to będę próbować jeszcze raz
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 21:48   #4030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Efffpe, jakby to byl wczesniejszy tydzien ciazy, to baty porzadne by Ci sie nalezaly

Justyna, duzy dzidziuś! Nie czytaj internetow, wszystko bedzie dobrze na pewno.

Hahahah :p jeszcze bede rodzic z tymi w połowie maja :p

Stary 2017-04-18, 22:14   #4031
Baambi
Zadomowienie

Justyna a może to jakiś błąd lekarza? Myśl pozytywnie i tak jak dziewoje piszą, nie czytaj internetów
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 22:40   #4032
talusiax33
Zadomowienie

Decorail - Ah no starość robi swoje, niby człowiek przygotowany że może się coś stać ale jednak jest szok jak tak nagle.. Muszą się z tym pogodzić, czasami lepiej tak 'nagle' niż żeby zwierzaczek chorował i się męczył..
Moja najniższa hemoglobina to 9, później wzrosło na 9,3, później 10, później 10,3 a teraz spadło na 9,2. Nie wiem co to się dzieje :<

Justyna - Oj kurcze.. już tak niewiele zostało, dasz radę nie martw się na zapas! Zobaczysz.. urodzisz a maluszek będzie zdrowy jak rybka! Waga piękna no i oczywiście lepiej żebyś była pod obserwacja.

Jak się Hania mało ruszała to teraz daje mamusi popalić, mój kochany łobuz

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 23:00   #4033
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
aixa mamy podobny gust imieniowy kiedyś jak rozmawialiśmy o dziecku z tż to wyobrażaliśmy sobie córeczkę Maję Teraz się nam odmieniło na Ninkę

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Decorail - Ah no starość robi swoje, niby człowiek przygotowany że może się coś stać ale jednak jest szok jak tak nagle.. Muszą się z tym pogodzić, czasami lepiej tak 'nagle' niż żeby zwierzaczek chorował i się męczył..
Moja najniższa hemoglobina to 9, później wzrosło na 9,3, później 10, później 10,3 a teraz spadło na 9,2. Nie wiem co to się dzieje :<

ja mam hemoglobinę z ostatniego badania 9,60 lekarz nic nie powiedział

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Justyna nie martw się na zapas i nie czytaj internetu. Wiem, że łatwo się mówi ale to pewnie jakiś błąd lekarza. Wcześniej nic nie widział a teraz nagle woda w brzuszku? A dlaczego będziesz leżeć do końca w szpitalu?

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 23:01   #4034
kingaluna
Rozeznanie

Talusia, jak poziom żelaza masz w normie to po prostu zwiększyła się ilość płynów w organiźmie i hemoglobina została "rozcieńczona". Mój lekarz nie przejmuje się moją, bo żelazo mam okej.

Decorail, bardzo współczuję utraty psiaka. Ja sobie nie wyobrażam jak któreś z mojego zwierzyńca miałoby odejść. Wkurzają mnie te sikające koty i męczące psiaki, ale bardzo ich kocham 😍

Justyna, internet nie jest dobrym doradcą, trzeba myśleć pozytywnie! Musi być dobrze

Moja dzidzia też ma fazy szaleństwa i trzymania mnie w niepewności

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 23:13   #4035
vikuniaa
Zakorzenienie

Decorail, współczuję straty. Bardzo mi przykro i szkoda TŻta :-(.

Ja się zawsze wzruszam na PS. I love you. Jak ona wraca po stypie do domu i dzwoni do niego na komórkę i słucha jego głosu, no ryczę jak wariatka .

Esor, trzymam kciuki! Ciekawe, czy zaśniesz dzisiaj z podekscytowania

Dziękuję za wszystkie gratulacje rocznicowe. Maz przyniosl jedzenie i kwiaty i pomasowal stopki, kochany jest.

Emilka, ja tez od paru dni jakies rozbicie psychiczne, nie ogarniam. Wydaje mi sie, ze moje cialo probuje mi powiedziec "zwolnij, niedlugo rodzimy", bo oczyszczam się i jestem taka cicha, nie chcę z nikim za bardzo rozmawiać, słucham pianina zamiast muzyki ze słowami, dużo śpię . Dzisiaj sie przebralam w cos normalnego jak maz przyszedl i poczulam sie normalnie "odwalona" .
Zycie emeryta haha.

Mi się tez brzuch stawia, ale to raczej norma na tym etapie, dopoki nie boli, to raczej do porodu nie doprowadzi z tego co wiem.

Justyna, Internety to zło. Serio... a pomiary lekarzy czesto o :dupa: rozbic. Dzisiaj mi u mlodego zmierzyl nozke i wyszlo na 32t i 3 dni, troche sie zdziwilam i zapytalam, czy wszystko ok. Zmierzyl jeszcze raz i wyszlo tak jak jest...
mi w 14tc wyliczyli 1:90 ryzyko stanu przedrzucawkowego i teraz sie to za mna ciagnie, a tak naprawde kazdy sie dziwi jak o tym mowie i pytaja na jakiej podstawie... nigdy nie mialam nadwagi, cisnienie w domu w normie/u lekarza podwyzszone/tzw. wfekt bialego kitla, nigdy nie mialam bialka w moczu ani czegos tam w krwi. No a teraz zwykly bol glowy jak dzisiaj od razu musze sprawdzac, bo nigdy niewiadomo, a tak serio jak sie zastanowie, to to ryzyko stanu przedrz. to w ogole przypisali mi z powietrza chyba.
Lekarzom trzeba ufac, ale czasem niektore rzeczy dzielic przez 2

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

TZ dzisiaj wzial walizke do szpitala i teraz zauwazylismy, ze do kolek przykleila sie kupa hahahaha. Tak mnie to smieszy, jak TZ to zauwazyl to sie zdenerwowal .

Stary 2017-04-18, 23:22   #4036
talusiax33
Zadomowienie

Kingaluna - O troszkę mnie uspokoiłaś poza tym zostało 30 kilka dni do porodu także przestaje się tym w ogóle przejmować.

Vikunia - Boziuu ja też się wzruszam okrutnie.. na PS. I love you. Becze jak głupia.
Hahaha dobrze że nie pojechałaś z kupą do szpitala

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 05:35   #4037
ania9o
Zakorzenienie

Dzień dobry

Pogoda za oknem maaasaaakra. Przez samo patrzenie pogłębia mi się dołek.

Dzisiaj muszę zamówić rajstopy na sobotę bo naszykowałam sobie cienkie cieliste ale przy takiej pogodzie to nie wyskoczę w takich bo mi zamarznie mam nadzieje że dojdą do piątku.

Ahh oczywiście ojciec nie poszedł do lekarza. Widać jak wielką wartość mam dla swoich rodziców... Ewentualnie z anginą albo innym ustrojstwem trafię na porodówkę, kogo to obchodzi...

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 05:45   #4038
Magnificence
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Ja odkąd miałam hemoglobine 11 to jestem cały czas na żelazie. Lekarz nie chcial żebym w anemię wpadla. Jutro idę właśnie na badania żeby zobaczyć jak się to moje żelazo ma. Podobno w ostatnich tygodniach ciąży dziecko magazynuje sobie zapasy żelaza na czas po porodzie bo mleko matki jest w żelazo bardzo ubogie.

Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 05:57   #4039
mamaSmerfuni
Rozeznanie

To prawda z tym zelazem, ten zapas musi wystarczyc dzidzi do momentu rozszerzania diety, u nas w 6 mz corcia miala juz zbyt niski poziom na badaniach, ale to byl wlasnie poczatek rozszerzania i ladnie dieta udalo sie podciagnac szybko.

Nie rodze! Spadl snieg, buntuje sie.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 06:04   #4040
CamomileS
Zadomowienie

Witam się z rana.

Byłam dzisiaj z 30 razy na siku w nocy bo mały mi uciska pęcherz. Nie powiem żebym była super wyspana..

3mam kciuki za Esor

Ja wizytuje dzisiaj na 15, niby.. Bo to wizyta dodatkowa i sama nie wiem jak mnie przyjmie.

Rozmawialam wczoraj z tz i twierdzi, że będzie mniej grał, się zobaczy..

Justyna, zglaszasz się dzisiaj do szpitala?

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 06:11   #4041
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Esor, kciuki za dzisiaj!! Pokaż zdjecie Agatki ☺

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 06:14   #4042
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Esor, kciuki za dzisiaj!! Pokaż zdjecie Agatki ☺

Kiwaczka a duże Ci rozwarcie wyszło na wizycie że w ciągu tygodnia masz urodzić?

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 06:19   #4043
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Witam się po świętach. Były bardzo obfite w jedzenie i dłuuugie i męczące. Ale dzisiaj laba nic nie robię. Leżę w łóżku, tż gra z córką na xboxie pełen relaks.

Współczuje tych opuchniętych stóp , rąk. To musi być bardzo uciążliwe. Mnie póki co te dolegliwości omijają.

Esor
aż uwierzyć nie mogę, że już jutro będziesz miała Agatkę przy sobie tak fizycznie i namacalnie. Niewiarygodne. Niby czekamy na to tak długo, przez 39 tygodni żyjemy ze świadomością, że mamy w sobie nowe życie, że skończy się to porodem ale jak przychodzi co do czego to wydaje się to być snem.
Ja jestem na etapie, że boję się bardzo sn. Nie mogę sobie z tym strachem poradzić. Fizycznie i psychicznie mam jakąś blokadę Poprzedni poród to umówiona CC więc nawet nie wiem co to ból porodowy, skurcze. Ech.. bardzo mnie to martwi

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

do TP zostało 19 dni
Też się okropnie boję.. mi zostało 11 dni. 😥 Bardziej się boję, że będzie to poród wywoływany i w efekcie końcowym cesarka...

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Cytat:
Dzień dobry po świętach 😀 jak dobrze że już PO!
Wstałam wczas i byłam w Lidlu, takiego szału to jeszcze nigdy nie widziałam.. przed otwarciem chyba z 50 ludzi przed drzwiami, jak sklep otworzyli to wszyscy biegli tam gdzie ciuchy... udało mi się kupić ciuszki bo było ich naprawdę sporo ale też dorwałam 3 biustonosze, wzięłam żeby zmierzyć i w razie czego zwrócić ale wszystkie dobre 😀 to znaczy mam w nich jeszcze miejsce bo na pewno biust będzie większy. Skarpetusie też kupiłam. Później poszłam na badania do labo a teraz leżę i mam zamiar iść spać 😀

Jutro wizytuje razem z CamomileS.

Otulacza żadnego nie mam ale za to zamówiłam w końcu rogal do karmienia i rożek z Motherhood. Miałam zamawiać ze Smyka bo mieli promocje ale jak już się zdecydowałam i weszłam to nie było wzoru który mi się podobał 😅 Z ciekawości kuknęłam na Empik i udało się zamówić, najlepsze że jeszcze taniej mnie wyszło, jakiś rabat mi naliczyło 😀 także jestem szczęśliwa! Za rożek i rogal 104zł+kw.

Kurcze co do spuchniętych stóp i kostek (tzn kostek już nie mam).. masakra!!!! Aż mnie to boli.. pierwszy raz coś takiego na oczy widzę. Ja już chce maj i rodzić!

Esor - Jeszcze parę chwil i będziemy witać Agatke 😍😍 ale wspaniałości ahh zazdroszczę!

Vikunia - Ojej.. mam nadzieję, że wszystkie będzie dobrze! Dawaj znać aaa i chciałam Ci podziękować za stronkę z opisami porodów! Czytając zaczynam mieć mega dobre nastawienie! Poza tym mam dobrą lekturę na wolne chwile ☺

U Nas straszna zimnica.. śnieg z deszczem od rana brr!

Felliciti - Wielkie kciuki za tż!!

Decorail - Ja też wczoraj przeżyłam szok! Zadławiłam się sernikiem - tak, tak, moja przepadlistość.. i nie mogłam złapać powietrza, kaszlałam jakbym miała płuca wypluć i nagle całe mokre majtki i getry! Zaczęłam krzyczeć do męża hahaha ale na szczęście raczej popuściło mi się z tego wszystkiego, boziu jaki wstyd.. Dobrze ze byłam w domu 😂

Ja wczoraj na sam wieczór podjechałam i kupiłam tylko jeden biustonosz i skarpetki.. nic więcej nie było. 😔😔 Same stosy papierkow po ubrankach.

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Cytat:
Dzień dobry po świętach 😀 jak dobrze że już PO!
Wstałam wczas i byłam w Lidlu, takiego szału to jeszcze nigdy nie widziałam.. przed otwarciem chyba z 50 ludzi przed drzwiami, jak sklep otworzyli to wszyscy biegli tam gdzie ciuchy... udało mi się kupić ciuszki bo było ich naprawdę sporo ale też dorwałam 3 biustonosze, wzięłam żeby zmierzyć i w razie czego zwrócić ale wszystkie dobre 😀 to znaczy mam w nich jeszcze miejsce bo na pewno biust będzie większy. Skarpetusie też kupiłam. Później poszłam na badania do labo a teraz leżę i mam zamiar iść spać 😀

Jutro wizytuje razem z CamomileS.

Otulacza żadnego nie mam ale za to zamówiłam w końcu rogal do karmienia i rożek z Motherhood. Miałam zamawiać ze Smyka bo mieli promocje ale jak już się zdecydowałam i weszłam to nie było wzoru który mi się podobał 😅 Z ciekawości kuknęłam na Empik i udało się zamówić, najlepsze że jeszcze taniej mnie wyszło, jakiś rabat mi naliczyło 😀 także jestem szczęśliwa! Za rożek i rogal 104zł+kw.

Kurcze co do spuchniętych stóp i kostek (tzn kostek już nie mam).. masakra!!!! Aż mnie to boli.. pierwszy raz coś takiego na oczy widzę. Ja już chce maj i rodzić!

Esor - Jeszcze parę chwil i będziemy witać Agatke 😍😍 ale wspaniałości ahh zazdroszczę!

Vikunia - Ojej.. mam nadzieję, że wszystkie będzie dobrze! Dawaj znać aaa i chciałam Ci podziękować za stronkę z opisami porodów! Czytając zaczynam mieć mega dobre nastawienie! Poza tym mam dobrą lekturę na wolne chwile ☺

U Nas straszna zimnica.. śnieg z deszczem od rana brr!

Felliciti - Wielkie kciuki za tż!!

Decorail - Ja też wczoraj przeżyłam szok! Zadławiłam się sernikiem - tak, tak, moja przepadlistość.. i nie mogłam złapać powietrza, kaszlałam jakbym miała płuca wypluć i nagle całe mokre majtki i getry! Zaczęłam krzyczeć do męża hahaha ale na szczęście raczej popuściło mi się z tego wszystkiego, boziu jaki wstyd.. Dobrze ze byłam w domu 😂

Mk i też się zdarzyło w domu ... 🤗😂 Aż mi się wierzyć nie chciało bo nawet tego nie czułam.. 😂 zabawne to

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Juz jestem w domu. Chcieli mnie zostawic na caly dzien i noc, bo mam podejrzenia stanu przedrzucawkowego, ale nic na to nie wskazywalo z badan i poprosilam o wypuszczenie do domu, na co niechetnie sie zgodzili. Mialam dziwnwgo lekarza i nie czulam sie dobrze pod jego opieka. Zalozyl mi wenflon tak, ze krew zaczela mi leciec po calej rece i zalalam nawet biurko, zrobilo mi sie slabo i polozylam sie na kozetce, a on wyszedl i zamknal za soba drzwi... mi sie nagle zrobilo czarno przed oczami, wstalam z kozetki i wyszlam na korytarz i osunelam sie na ziemie, po prosu chcialam, zeby mi ktos pomogl, a nie moglam nawet krzyknac. Jak to inna lekarka zobaczyla to pomogla mi wrocic do lezanki, posprzatala ta krew, poprawila wenflon i dala duzo zimnej wody. Mialam cisnienie 80/50 opieprzyla tego lekarza rowno.

Matko boska... Brzmi jak koszmar. 😓 Jak się dziś czujesz? 😘😘

---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
wiem, że łatwo się mówi ale uważaj na siebie

Vikunia rany boskie co tam się w tym szpitalu dzieje, żeby lekarz był tak obojętny znieczulica jakaś, przecież mogło ci się coś stać tak cię bez opieki na tej kozetce zostawił stan przedrzucawkowy to poważna sprawa nie powinnaś teraz być sama w domu

efffpe
odpoczywaj i nie miej wyrzutów

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

wiecie co , te dzieci w brzuchach są mądrzejsze od swoich mam. Dopiero pisałam, że martwię się że Maja się nie rusza w brzuchu a tu kilka kopniaków dostałam tak jakby chciała mi powiedzieć "mamusiu nie martw się, ja po prostu spałam sobie spokojnie"
O tak! Są mądre! 😍😍 Ja do mojego przy wyjściu ze szpitala mówiłam, że nie będziemy słuchać serduszka więc musi się dużo ruszać żebym była spokojna.. no i takie tańce odstawia 😍

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 06:20   #4044
Konto usunięte

Hej witam sie w 39 tc :p
Noc nawet znośna bo wstałam tylko raz na siku :p tz budzik mnie oczywiście obudził ale mam nadzieje ze jeszcze zasnę

Esor kciuki

Stary 2017-04-19, 06:21   #4045
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Ja też mam niskie i dzisiaj na pewno też, bo wcześnie wstałam.

A mi nic nie puchnie jeszcze, ani placzliwa nie jestem, nie kluje mnie szyjka ani głowa nie boli tylko chce mi się spać

Cicho, cicho bo włączy się fala zazdrości 😀😀
Super, że samopoczucie na koniec dopisuje 😘

Stary 2017-04-19, 06:21   #4046
Magnificence
Rozeznanie

Dziewczyny widziałyście?

1492579282864.jpg

Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 06:23   #4047
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Też mam obiad gotowy, jedno pranie zrobione (drugie miałam nastawić ale nie mam gdzie rozwiesić), a teraz leze i wcinam laysy paprykowe i mam zgagę z nerwów... Chyba pierwszy raz w życiu tak sie odezwałam do własnego ojca ale przegiął totalnie... Przez ostatnie dwa tygodnie mama, TŻ i ja byliśmy chorzy na antybiotykach. Rodzice pojechali do córeczki na święta i ojciec na fajka wychodził bez kurtki i wrócił dzisiaj chory, zatoki zatkane, jak oddycha to mu charczy w oskrzelach i mama mu mówi ze jutro do lekarza ma iść a on że nie i koniec. Nerwy mi puściły, zaczęłam sie drzeć na niego ze jest egoista, ze ma w dupie to ze w każdej chwili mogę zacząć rodzic i jak wrócę z dzieckiem do baterii? Że ja tez po antybiotyku mam obniżoną odporność i mogę sie zarazić i jak będę rodzila? I mu cisnęłam i nawet ze słowami sie nie ograniczałam, parę bluźnierstw rzuciłam i nagle skruszał... Trzepnęłam drzwiami od pokoju i nie zamierzam z nim rozmawiać ale mama przyszła i mi powiedziala ze zdecydował sie pójść do lekarza jednak. Ale co ja sie musiałam zdenerwować to moje... Bohatera będzie zgrywal i mnie jeszcze szantażował ze pójdzie na działkę skoro taka jestem... Oj jak mi się włączył agresor to nigdy tak nie miałam. Aż mnie brzuch boli z tego wszystkiego. Jeszcze mu powiedziałam ze jak sie zaraze i chora będę musiała rodzic to mu nigdy tego nie wybaczę. Wrrr

Wysłane za pomocą mTalk
Ojeju.. 🙄🙄 dalej mnie zadziwia takie zachowanie.. ehh wzmacniaj organizm za wczasu 😘 dużo zdrówka!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 06:26   #4048
happiness__
Rozeznanie

Dzień dobry

Okropna noc za mną, musiałam rano pobrać mocz, a ja teraz wstaję milion razy na siku i wytrzymanie 4 h bez wizyty w toalecie to katorga.

CamomilleS, kciuki za wizytę jutro w końcu moja kolej.
Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałyście?

Załącznik 7025856

tak właśnie może być

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 06:39   #4049
Mohnka
Rozeznanie

Matko nadrobić nie mogę 😂

Pomidorowke kocham 😍😍 na początku ciąży tylko pomidorowke jadłam 😀

Wczoraj ogarniam ciuszki i mówi szef jeszcze dziś dokończyć prasowanie..

Mój Tz ogarnia dom i wszystko w koło. Ściera podłogi, robi pranie, ogarnia zmywarkę, robi śniadanko i sprząta.. 😍 wszystko robi a ja sobie teraz tylko ogarniam rzeczy dla Małego. 😋

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7297110 6]Dziewczyny jak często stawia Wam sie brzuch ? Bo mi od 2 tyg coraz cześciej czasami nawet co 15/20 minut potrafi i tak trzyma z 30/40 sekund..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Mi to samo 😊 i uczucie jak ciężko kamień który ciągnie w dół.. mnie przy tym pobolewaja plecy i czuję parcie na kość ogonowa.. wczoraj bardzo dużo mimo siedzenia. 😊😋 Na tym etapie normalne.. ☺

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Cytat:
Po wizycie. Śpieszę donieść że niestety... będę mamą KWIETNIOWĄ 😛 mam skurcze, szyjki brak, główka w kanale i rozwarcie. Trzymią mnie jedynie wody płodowe. Do 26tego, na pewno Jagódke będę już tulić ☺

Kochana ja mam taką diagnozę od 3 tygodni i biegam z rozwarciem po sklepach, do terminu 11 dni .. 😘 wytrzymacie!

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Cytat:
Skurcze wyszły mi na ktg max 80% choć aż tak bardzo ich nie odczuwam bo mi kręgosłup napier###la mocno, mam wrażenie że mi zaraz go złamie. Do max tygodnia Jagoda będzie z nami 😍 wizyty mam co 2 tygodnie a termin z om na 05.05 😉

Ja miałam skurcze 96 i wyżej, regularne co 10minut, krwawienie bo rozwarcie poszło i czop też i się wyciszylo 😀 a mnie na porodówkę chcieli wziąć i juz 8 dni siedzę w domku 😍

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Oj... No to kciuki! Ale wiesz, Mohnka chyba też tak miała i nadal jest w dwupaku 😊 no chyba, że już coś się zmieniło...

No mi lekarz na ostatnim usg prenatalnym powiedział, że mała ma sporo włosów i dziwił się, że nie mam zgagi... No to już mam... A mnie zdziwiły włosy, bo synek długo łysy był.

Dwupak wciąż! 😘

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Effpe - ja nie umiem określić początku i końca twardnienia brzucha - ciężko mi to jakoś idzie
A nie jest to u Ciebie podobne do pompowania balonika i drętwienia brzuszka? U mnie coś w ten deseń 😀

Stary 2017-04-19, 06:41   #4050
happiness__
Rozeznanie

Mohnka, tam pewnie w szpitalu czekają na Ciebie i są zadziwieni, że jeszcze nie wróciłaś

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości