|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rossmann cz. XXIX
Gąbeczki nie dorwałam, ale może mojej mamie lub siostrze się uda.
Jaki puder polecacie? Matujący, transparenty i nie bielący. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3722 | |
|
Spiritus Movens
|
Cytat:
|
|
#3723 |
|
Lady D.
|
Rossmann cz. XXIX
Ja nakładam tez 4-5 pompek BB i wcale nie mam tapety... ja rowniez na promocji kupiłam dr eris provoke matt, mimo, ze byłam sceptyczna do tej marki.Dzisiaj miałam go na buzi 13 h i nic sie z nim w ciagu dnia nie stało złego...
Jest lekki i jakby nawilżał...Po innych podkładach po takim czasie mam strasznie wysuszone skore i wytarty szczególnie przy brodzie podkład, ten trzyma sie super, pierwsze 4 h super, potem jakby sie wtapia, ale nie znika i nie ciemnieje absolutnie! Skóra przez cały dzień nie potrzebuje o dziwo przypudrowania. Jednak przy DW i MAcu to jest dość lekki podkład, bardzo komfortowy na codzień, cos czuje, ze bardzo polubimy sie latem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez karambajka Czas edycji: 2017-04-22 o 20:30 |
|
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o kremy BB to jednorazowo aplikuje zazwyczaj jedną pompkę (Missha M Perfect Cover). Nie mam pojęcia jak ty potrafisz 5-6 pompek rozpracować na twarzy, ja czasami nie mogę rozsmarować dwóch. No ale nic mi do tego.
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2017-04-22 o 20:33 |
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że u mnie nie ma ryżowego ani z lovely ani z wibo i tak już jest od 20 od godz 10.00 tragedia. Mam nadzieję, że do przyszłego tygodnia coś dołożą mieszkam w małym mieście ale co z tego skoro i tak nie mogę dostać tego czego chcę. |
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialas moze affinitone 02? mozecie polecic jakis fajny, lekki podklad o zoltych, jasnych tonach do packania sie paluchami mam rimmel lasting finish nude 100 i kolor jak i lekkie krycie mi odpowiadalo |
|
|
|
|
#3728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- [QUOTE=karambajka;73129006]Ja nakładam tez 4-5 pompek BB i wcale nie mam tapety... ja rowniez na promocji kupiłam dr eris provoke matt, mimo, ze byłam sceptyczna do tej marki.Dzisiaj miałam go na buzi 13 h i nic sie z nim w ciagu dnia nie stało złego... Jest lekki i jakby nawilżał...Po innych podkładach po takim czasie mam strasznie wysuszone skore i wytarty szczególnie przy brodzie podkład, ten trzyma sie super, pierwsze 4 h super, potem jakby sie wtapia, ale nie znika i nie ciemnieje absolutnie! Skóra przez cały dzień nie potrzebuje o dziwo przypudrowania. Jednak przy DW i MAcu to jest dość lekki podkład, bardzo komfortowy na codzień, cos czuje, ze bardzo polubimy sie latem. 4-5 pompek optymalnie
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie parafinowe natłuszczają mi na chwilę a potem znowu usta zmasakrowane i to coraz gorzej. Cytat:
|
|
#3732 | |
|
Lady D.
|
Rossmann cz. XXIX
Cytat:
Chodziło mi o gabeczke BB(Beauty Blender) co do kremu BB to nakładam dwie pompki, ale oczywiście wiele zależy do dozownika. Każdy tez ma inna skore i inne potrzeby Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez karambajka Czas edycji: 2017-04-22 o 21:00 |
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
No tak, może widziałam ten drugi z kolei, nie jestem pewna
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez triflee Czas edycji: 2017-04-22 o 20:57 |
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3735 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podkład kiedyś miałam i doopy nie urywa, najlepiej u mnie wyglądał nałożony na gołą skórę był najtrwalszy i w miarę matowił jak go ryżowym potraktowałam bo na kremie to szybko się świeci Cytat:
Cytat:
z korektorów typowo pod oczy podpasował mi Maybelline dream lumi Edytowane przez iamsolucky Czas edycji: 2017-04-22 o 21:03 |
|||
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio jedno naciśnięcie tak do końca i czasem takie lekkie jak uważam, że jeszcze chce dołożyć podkładu. To przy Catrice Even Skine Tone, który kończę, rozprowadzam pędzlem i wklepuję gąbką.
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Raczkowanie
|
Miałam kiedyś ten korektor i faktycznie - bomba. Miła, piankowa konsystencja, średnie krycie z możliwością budowania i dobra trwałość. Dziwi mnie, że w nazwie ma "lumi", bo według mnie on jest typowo kryjącym korektorem. Pamiętam czasy, jak kosztował ok. 25zł, teraz cena 40zł za tak małą pojemność zaczyna być trochę śmieszna.
Ja z drugiej strony nie rozumiem zachwytów nad korektorem z L'oreala z serii True Match. Jest tak suchy, że Collection czy Liquid Camuflage to przy nim są wręcz nawilżające. Kilka razy użyłam pod oczy, wyglądał jak skorupa i nigdy do niego nie wróciłam. A tak odnośnie tych 5-6 pompek... Sama aplikuję 1,5-2, w zależności od podkładu, ale dziś testowałam po raz pierwszy nowość z Maybelline Matte+Poreless i tutaj miałam wrażenie, że zużyłam chyba z 5 porcji... Sądząc po pierwszym użyciu, nie będzie zbyt wydajny, ale z drugiej strony - trzyma się na mur beton. Przypomina mi bardzo HD z Catrice tylko o połowę mniejszym kryciu. |
|
|
|
#3738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
True Match sprawdzałam i suchar jak dla mnie żeby pod oczy używać co do ilości pompek to faktycznie zależy od wielkości twarzy, narzędzia do nakładania i konsystencji. Dla mnie na maksa niewydajny był stary Skin Match Astora. Najwięcej podkładu żre mi zwilżona gąbka a piszą żeby zwilżyć dla oszczędności podkładu
|
|
|
|
|
#3739 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.Nie polubiłam korektora Bourjois Radiance, ale małpiszon jest wydajny, chyba z pół roku go już męczę.
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor 2 na zdjęciu. Edit Maybelline Dream Lumi Touch Hmm to jeszcze biorąc pod uwagę jak mało się go wydaje w opakowaniu, to lipa trochę. Ja muszę przebrnąć jeszcze przez Catrice HD, a w SP udało mi się kupić Maybelline Dream Velvet
Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2017-04-22 o 22:39 |
|
|
|
|
#3741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaki jest jeszcze dobry korektor rozświetlający, średnio kryjący i nie super jasny z Rosska?
|
|
|
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
Miałam chrapke na ten korektor z catrice ale wydawało mi się ze wpada w lekko różowe tony co mi juz nie odpowiada
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za co nie lubisz Burżuja :P Polowałam na niego w zeszłym roku, ale praktycznie go w dostawach nie było. |
|
|
|
|
#3744 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Niech ten Burżuj się już kończy, chciałabym w końcu zabrać się za Maybelline Fit me.
|
|
#3745 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3746 |
|
Klientka w krawacie
|
Słabo kryje, zbiera się w zmarszkach i jest niezbyt trwały. Szkoda, bo ma ładne kolory i świetną formułę pod oczy.
|
#3747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Klientka w krawacie
|
No proszę. True Match uważam za sucharka, ale Astor się tak u mnie nie zachowuje
.
|
#3750 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

zakładając prawie codzienne uzywanie

śmierdzi chemicznie smakuje mega słodko i nawilżenie słabe a nawet jak zniknie to usta mam napięte jak po szmince, nie dla mnie oleje i natura, widocznie przyzwyczajona już jestem do wazelinowo parafinowych mazideł 

Polowałam na niego w zeszłym roku, ale praktycznie go w dostawach nie było.