![]() |
#1231 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Cytat:
Zaraz wkleje zdjecie. na zywo wygladaja o wiele lepiej, na zdjeciu takie jakies wielkie ![]() ![]() No wlasnie mamy bardzo podobne suknie!!!!! Pytalam Cie chyba w poprzedniej czesci watku czy Twoja suknia jest z kolekcji Mystic Collection? Bo moja wlasnie stamtad ![]() POniewaz mamy skromne suknie mozemy poszalec i z bukeitem i bizuteria ![]() Chcialabym miec storczyki w bukiecie i koniecznie lejący bukiet, a nie zwarta wiazanka - wkleje o co mnie wiecej mi chodzi ![]() Bizuteria - perly jak widaomo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
Raczkowanie
|
babeczko masz piekne buty ale czekaj czekaj....czy masz taki kolor sukni jak na zdjeciu wklejanym i jakiego koloru sa te buty bo mnie sie widza perlowe....
![]() ![]() ![]() a te bukiety....ahhhhhhhhhhhhh hh.odmalpuje............. .a bizuterie nie wybralam mam w domu ale jak pojade na przymiarke to zdecyduje sie na jakas konkretna,.....noi sprobuj tylko sciagnac z siebie w dzien slubu ta piekna suknie to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziekuje toverku za mile slowa ![]() Zalaczam jeszcze raz buty tym razem na moich nogach (nie zwracajcie uwagi na kolor ponczoch, pierwsze z brzegu zalozylam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziewczyny spróbuję jakoś zebrać wszelkie elementy układanki ślubnej:
Ubranie na ślub Sukienka przylegająca do ciała (wklejałam jej zdjęcia) odkryte ramiona, do tego buty zakryte 5,5 cm ecru bo suknia tez ecru (też wklejałam gdzieś zdjęcia), do tego kolczyki długie z cyrkoniami i bransoletka, włosy spięte gładko, chyba welon, chciałabym kwiatka we włosach, kwiaty w kolorze fioletu (tulipany najlepiej, jesli nie to cantedeski bądź frezje), ponczochy ecru. Ubranie na drugi dzień Sukienka w kolorze niebieskim (taki żywy błękit), narazie jej nie mam bo dopiero materiał powędrował do krawcowej, będzie długa, na ramiączkach takich grubszych dekold "V", do tego własnie te buty które wkleiłam one są w kolorze srebra, ale takie bardziej matowe (to nie takie czyste srebro, trocjhę beżu jest)- wkleje drugie zdjęcie. Do tego nie mam jeszcze żadnej bizuteri, ale myślę, o długich kolczykach. Może macie jakiś pomysł. A na marginesie dzis byłam w USC wszystko załatwiliśmy, było bardzo szybko, ale nie ejstem pocieszona, ze nie będę się nazywać tak jak teraz |
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Rozeznanie
|
ależ wy na masę piszecie
![]() ![]() ![]() kina2807 ja Ci napisze sytuacje mojej znajomej, planowali ślub na ten rok, ale mama dziewczyny zachorowała na raka i poprosiła ich żeby zrobili je jeszcze w tamty roku i tak się stało,zaplanowali je na sierpien ale niestety mam znajomej nie doczekała tego dnia bo zmarła w sierpniu...wesele się odbyło i tak bo jej tata powiedział że mama by tego chciała i były i tańce i wszystko co na weselach jest, tylko ona sukienkę zmieniła na skromniejszą... więc jak emocje opadną napewno wesele się odbędzie i będzie tak jak chcieliście żeby było ![]() a teraz z innej beczki: ja już sukienke mam gotową-czeka sobie w salonie ![]() ![]() ![]() biżuterii też nie mam ale strasznie podobają mi się takie obróżki na szyję i bransoletka jak ma tiffi, ale chyba to nie na moja szyję bo pomimo iz zawsze uważałam że jakoś strasnzie krótkiej nie mam,to jak zmierzyłam to jednak to jakos dziwnie wygląda, więc szukam dalej! na drugi dzień też nic nie mam, trzeba będzie coś znaleźć a krawcowa uszyje ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Zadomowienie
|
No w zyciu bym nie wpadła na to,że te piękne buciki są w kolorze srebra
![]() katey widze,że u ciebie poprawiny bedą wyglądać mniej więcej tak jak u mnie ![]() ![]()
#1238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() katia koncepcja na arzie jest taka, że jakąś kieckę sobie uszyję ![]() ![]() ![]() ![]() aha i napewno nie biała, i nie jakaś strasznie odkryta, ale delikatne ramiączka czy coś takiego owszem ![]() ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo mi przykro to co was spotkalo ale chcialam ci napisac ze dokladnie mi sie przytrafilo to samo. Kiedy bylismy w Polsce na swieta wielkanocne to sie dowiedzielismy ze moj wujek a brat mamy wyladowal w szpitalu. Niby ze rozstroj zoladkowy. Ja akurat w tym terminie mu wysylalam zaproszenie na wesele. Po powrocie do Francji okazalo zie ze po 2 tyg pobycie w szpuitalu doszlo do ogolnego zapalenia, nerki wysiadly temperatura bardzo wysoka, zrobili mu operacje. Niestety wujek zmarl. Najgorsze jest to ze bedzie chyba postepowanie bo to wina lekarzy bowiem leczyli go na srce a w sumie byl problem z jelitami i do zapalenia doszlo juz w szpitalu ( zapalenie otrzewne). Wujek zmarl bardzo nagle bo w ciagu dwuch tygodni a z poczatku byla to blaha bardzo choroba. Nawet nie moglam pojechac na pogrzeb. Cala rodzina bardzo to przezyla. Zwlaszcz siostry mamy i dzieci wujka. I ja tak samo bo on byl starszy od mamy a ja nigdy nie znalam dziadka od mamy, i to byl taki niby dziadek . Oczywiscie pojawilo sie pytanie co z weselem bo Wesele w sierpniu 2, tez 4 miesiace . Moja mama zdecydowala ze rodzenstwo jej zaprosimy na sam slub, bez wesela, reszta odbedzie sie normalnie. Ja wierze ze tak by chcial moj wujek zeby to wesele bylo, mimo ze gdy dostal zaproszenie byl bardzo slaby i w zasadzie nie mial sily sie cieszyc z wesela. dotej pory bardzo jestem ty przygnebiona w sumie nie chcialam pisac o tym na forum bo zawsze bardzo przykro mi sie wtedy robi. w sumie to nie bylam na pogrzebie i jakos ciezko mi jest uswiadomic sobie ze jego juz nie ma. Ale on byl bardzo zabawowy i za nic by nie stracil okazji do zabawy wiec wierze ze bedzie z nami sie bawil. A ja napewno bede miala ciepla mysl dla niego w ten dzien. Wesele wiec bedzie sie odbywac tak jak to bylo w planach . Mam nadzieje ze u was tez sie to ulozy, w sumie masz racje mowiac ze czterymiesiace to w sumie dlugo, mnie boli mniej juz po dwuch tygodniach , ale w moim przypadku mama chce to wesele mimo zestracila swojego "braciszka" . HE no i oczyscie sie poplakalam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Buty bardzo ładne, tylko że mi chyba spadłyby ze stóp ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie wiem, czy będę chciała mieć pończochy z pasem czy samonośne. Stanik raczej planuję, choć pani w salonie stwierdziła, że nie trzeba będzie. Wydaje mi się jednak, że biust będzie lepiej się prezentował. Bielizny na razie nie chcę kupować, bo nie wiem, czy nie zmienię wagi ![]() ![]() O śmierci wolę nie wspominać. Teraz jestem na razie spokojna, ale ciągle martwię się o mojego tatę. Jakiś czas temu wycięli mu zmianę rakową... Przeszliśmy już wiele z jego chorobami, bo to nie pierwszy nowotwór. Jesteśmy dobrej myśli, mimo wszystko ![]() Dziewczyny, mam pytanie o obrączki. Jak długą gwarancję macie na nie? Czy istnieje potem możliwość ewentualnej korekty rozmiaru, możliwość czyszczenia, polerowania itp.? Zastanawiam się, czy 2-letnia gwarancja to mało czy ok. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny!
Od kilku miesięcy przeglądam forum i korzystam z Waszych rad więc najwyższa pora dolączyć do Was ![]() Mój ślub 04.10.2008 w Kielcach. Mamy salę, zespół, termin w kościele, obrączki, zamówioną suknię i garnitur, skończony kurs przedmałżeński - chyba tyle... |
![]() ![]() |
![]() |
#1242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy następną PM2008 dosyć krótko się nam przedstawiłaś ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() asiuk bylam nie raz ciagle mi daje jakies masci ale w moim wypadku pomaga tylko hydrocortison |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gdyby mam TZta miala inne podejscie do tego, to na pewno niczego bysmy nie przekladali, a tak, coz... mam tylko nadzieje, ze obojetnie kiedy odbedzie sie nasz slub i wesele, to bedzie to dla nas najpiekniejszy dzien w zyciu i tego takze Wam zycze moje drogie Panny Mlode ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję Ci, nie wygląda to za ciekawie. Powiedz mi, malujesz sie w ogóle, czy nic a nic? Próbowałaś kosmetyki kolorowe La Roche Posay? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jesli chodzi o gwarancje na obraczki to u mnie jest dozywotnia tzn dopoki ten jubiler bedzie dzialal....fajnie nie? madlen widze Cie----opowiadaj jak to jest byc zona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Zakorzenienie
|
A ja w sumie nie wiem jak u mnie jest z gwarancją, hehe, mądra głowa jak zwykle nie pomyślała
![]() Za to wiem, że dostaliśmy taką specjalną kartę z kodem kreskowym do którego są przypisane wszelkie dane odnośnie naszych obrączek, i jeśli się oryginał zgubi bądź zniszczy to na jej podstawie oni mogą wykonać jej wierną replikę. Fajna sprawa, ale mam nadzieję że nie będę musiała z tego korzystać EDIT: W ogóle to tak sobie myślę, że mi to powinni dać jeszcze kartę na tę kartę, bo znając moje zdolności to dość szybko to zgubie, taki roztrzepaniec ze mnie ![]()
#1249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie masz z tą gwarancją. Te obrączki za 680 zł, o których pisałam, mają właśnie 2-letnią gwarancję. Jest to firma dość znana i popularna, ale moze warto wydać jednak więcej pieniędzy i być pewnym, że zawsze będzie można pójść do jubilera i poprosić o jakieś korekty? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Zakorzenienie
|
A ja się jeszcze dowiedziałam, że jest możliwość w tej firmie z której mam obrączki oprawienia sobie w późniejszym czasie brylancików w obrączkę. Tylko czy za darmo czy nie to już nie raczyli napisać. Ale wątpię żeby aż tak hojni byli...
#1252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że wielu złotników nie lubi naprawiać obrączek np. z Apartu, a znowu Apart nie przyjmuje obrączek bez dowodu sprzedaży. A wiadomo, jak jest z wydrukami z kas fiskalnych.
![]() |
#1253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem na obrączkach nie ma co oszczędzać przesadnie, ale z drugiej strony po co przepłacać? Za te same (tej samej firmy nawet) zapłaciłabym w innym mieście nawet ok. 1200 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Rozeznanie
|
My mamy gwarancję dożywotnią, to oznacza, że kiedy mój TŻ będzie chciał zmniejszyć, powiększyć to można ( zmoja moze być trudniej bo ma kamienie), ale jest gwarancja na odświeżanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Zakorzenienie
|
my kupujemy obraczki u jubilera, kupowala tam tez TZa siostra.
nosi je juz 2 lata, nic sie nie dzieje, nie rysuja sie. mysle ze nie ma co przesadnie o tym myslec... ![]()
#1257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja nawet nie pomyślałam o tym czy w ogóle są jakieś gwarancję u mojej mamy ![]() ![]() dziewczyny jestem z siebie dumna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam jeszcze do Was pytanie: czy zapraszacie kogoś do samego kościoła na ślub (bez wesela), bo ja bym chciała zaprosić kilka koleżanek, ale nie wiem jak to przyjmą, no bo wiadomo, że wszystkich na wesele nie da się zaprosić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1258 |
Zakorzenienie
|
A ja z innej beczki teraz, sory za offtop ale musze
![]() Dziewczyny, pochwalę się Wam moim TŻ-tem bo aż mnie duma rozpiera ![]() Wyobraźcie sobie, że ja się w niedzielę bardzo źle czułam a moje kochanie zrobiło na obiad pierożki z serem. Sam wszystko robił, ja tylko pomogłam kleić. Normalnie do tej pory to co najwyżej zrobił spaghetti czy inne mniej wymagające danie. A tu pierożki i to jakie pyszne zrobił ![]()
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa dla TZa ![]() chociaz moj w kuchni zawsze sierote udaje, dopytuje sie co i jak a tak naprawde...gotuje pysznie a doprawia lepiej ode mnie ![]() zawsze jak w weekend z uczelni wracam to czeka na mnie jakis obiad...
![]() |
#1260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() poszukam ASIUK tych kosmetykow bo przy malowaniu do slubu moze byc problem.... oj a jakby moj TZ pisal zaproszenia to ludzie by ne wiedzieli czy maja przyjsc na slub czy na zbieranie ziemniakow czy na sianokosy bo bazgzre jak kura pazurem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.