![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.VII
Cytat:
MamaSmerfuni silna jesteś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Hmm chyba bym powiedziala, ze to takie uczucie jakbys miala porzadnego siniaka/krwiaka i go mocno naciskala? Innego porownania nie znajde
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Za 2 tyg mnie to czeka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Hej, witam się i ja w nowym wątku
![]() Miła i leniwa niedziela za nami, chociaż wstałam o 7, już nie mogłam spać. Obejrzałam Big Little Liars, dobry serial, choć temat ciężki. Ale obsada, reżyseria, zdjęcia i muzyka - super. No i fabuła dobrze skonstruowana. Byliśmy w restauracji na obiedzie - wszystko było pyszne - krem z pieczonego buraka, czarny makaron z krewetkami, mus kawowy z białą czekoladą. Ale nie powinnam zjadać takich porcji. Ciężko mi było dojść do siebie ![]() Cytat:
![]() ![]() Ślę dobre myśli. Cytat:
![]() Chciałam się odnieść jeszcze do tych metod budowania rytmu i harmonogramu dnia z niemowlęciem oraz niereagowania na płacz dziecka, żeby się przyzwyczajało do spania o określonej godzinie. O ile próba wypracowania rytmu dnia/nocy wydaje mi się sensowna, o tyle osobiście jestem przeciwniczką pozostawiania dziecka bez zaspokojenia jego potrzeb... a płacz jest jednym z niewielu narzędzi, którymi dziecko dysponuje - i nie dysponuje z premedytacją, bo działa instynktownie i popędowo - chce przeżyć (a siła tych emocji, gdy potrzebuje pożywienia, ukojenia, ochrony - jest olbrzymia - dziewczyny już pisały zresztą o wynikach badań). Dużo wyjaśnia też w tym obszarze teoria więzi przywiązaniowej J. Bowlby'ego... Ja w ogóle mam takie podejście (ale wynika ono wyłącznie z moich doświadczeń, tj. na nich się tylko opieram, pisząc to), że skoro jestem w stanie poświęcać się np. dla pracy bardzo, pracując kilka tygodni dużo dłużej niż 8 godzin dziennie, to dlaczego miałabym w krytycznym okresie rozwoju mojego dziecka nie dać mu siebie w ponad 100%, zwłaszcza, że zaprocentuje to w przyszłości (zdrowotnie, psychologicznie). To mój wniosek życiowo istotny, bo raczej jestem z osób przepadających za zdrowym egoizmem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polac jej Bavarię! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny, to mile, co piszecie.
Kingaluna, to strasznie przykre, mysle, ze to masakra gdy jest zaskoczeniem, my szybko dowiedzielusmy sie o powaznych wadach, wierzylismy w cud, ale tez liczylismy sie z najgorszym. Lekarz dal naszemu dziecku dwa tygodnie zycia od diagnozy, a synek zyl jeszcze przez 12 tygodni pod moim sercem. Glassball, cale szczescie, ze nie spedzisz tam tak duzo czasu. W ogole jestem zdziwiona duzym odzewem w tym temacie, nie spodziewalam sie, bo juz nie raz pisalam o dwoch porodach ![]() Kenaya, nie dziwie sie, ze sie nastawilas, mozna bylo sie spodziewac porodu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
mamaSmerfuni - mi to zupełnie umknęło - dopiero jak Vikunia zwróciła na to uwagę to się zorientowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Emilka spokojnie bo wiadomo, że ta teoria że psy są agresywne w stosunku do złych ludzi to nie zawsze działa. Pies też może być zwariowany.
Szczerze to nie wiem od czego to zależy ![]() Nam też Pani Psycholog mówiła, że dziecko nie potrafi manipulować i nie płacze żeby zrobić nam na złość. Oglądam Master Chefa, jak zwykle o zarciu. W ogóle bardzo dużo jem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MamoSmerfuni jestes ogromnie silną babka, ciezko mi sobie wyobrazić co przeszłas. Ja poronilam swoją pierwszą ciążę, bylo to dla mnie ciezkie przezycie mimo ze stalo sie to dość wcześnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Decorail, w takim tempie, co my tu produkujemy posty to nic dziwnego, ze czasem cos sie przeoczy.
Wlasnie koncze robic hybrydy na stopach, cala ciaze nie robilam, nie wiem co mi odbilo, ledwie zipie, co moje dziecko w brzuchu biedne nagniotlam.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Camomiles - też oglądam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Ja zrezygnowalam z hybryd u stop praktycznie zaraz jak mi brzuch troche urosl i musialam je potem sciagnac
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się marzy grillowanie, ale z tym muszę poczekać, aż pojedziemy w odwiedziny do rodziców. Cytat:
A co do psa, to z doświadczenia wiem, że psy nie lubią osób, które są agresywne lub jeśli coś im zrobiły. Tym bardziej, że pies miał czas, żeby się do tej osoby przekonać. Cytat:
Miło siedzcie czas z siostrą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A serial zaczęłam oglądać i jakoś nie mogę skończyć. I jakie pyszności jadlas ❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Ja tez z marsterchefem i zjadlabym szparagi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Ogladanie masterchefa to jest masakra, ja sie slinie do wszystkiego
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Mam 110 w pasie, tz 96
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Kenaya, sama nie wiem, ale to bylo mega meczace. Na szczescie sciagac bede juz po porodzie
![]() Ide jesc kolacje, i nafaszerowac sie kolejna porcja malin, imbiru, cynamonu, cytryny, miodu, cebuli i czosnku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
My się opchaliśmy sushi i oglądamy Minionki rozrabiają
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Bunnybe - o właśnie wczoraj rozmawialiśmy o tym na imieninach teścia i bratowa Tż to samo o Masterchefie mówiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
moj szwagier mocno siedzi w branży gastronomicznej wiec to sprawdzone info
![]() ![]()
#81 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja oglądam mecz z mężem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Padłam po poprawinach i spałam jak zabita. Dziewczyny czy Was też tak niemiłosiernie boli krocze? Nie mogę wstawać, chodzić, podnieść nogi. Mam wrażenie że mi zaraz Mała sama wypadnie bo czuje jej napieranie i czasem bolesne kłucie. A skurcze to mam takie marne strasznie. Teraz sprawdzałam to co 20min.
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
#84 |
Zakorzenienie
|
Ania - nasze będą takie zdolne, hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie zaskoczyłam wczesniej, ze mamaSmerfuni tyle przeszla
![]() Magnificence, ja wlasnie dzis walczylam z obcieciem paznokci u stop 😂 a pewnie jeszcze jedna walka mnie czeka przed porodem 😁 Aniu, mnie bardzo boli podbrzusze. A przy podniesieniu nogi np. przy ubieraniu majtek to nie raz tak zakluje, ze az kwicze :/ Sluz tez mi sie taki mokry pojawil, normalnie sie odbija czasem na przescieradle mimo majtek, ze tak powiem obrazowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do skurczów to brzuch jak skała się robi i boli jak na okres w dolnej części. Dzisiaj już 3 razy na dwójce byłam i ciągle czuje taką potrzebę a nie chce bardzo się napinać bo boje sie że mi hemoroidy wyjdą. Może urodze niedługo ![]()
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Melka ja wczoraj kładłam sie na łóżku i jak mnie zgielo w pol to nie mogłam oddechu złapać. Już bym wolała ten poród mieć za sobą prędzej niż później
![]()
#88 |
Rozeznanie
|
Bunnybe - swiat mi sie zawalil po tej informacji
![]() Ania - mnie jak chodze i sie ruszam to boli najmniej. Jak posiedze lub leze to bol jest okrutny od polowy uda, przez krocze i brzuch, tak jak wlasnie mowisz, nie mozna podniesc nogi i ogolnie sie ruszac:/ a skurczy to ja chyba tez nie mam. Owszem brzuch mi twardnieje, ale tylko góra i to na dodatek bezbolesnie (pomijajac kiedy to maly sie wypina). |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mnie tylko kręgosłup boli, coś uciska jedną strone. Poza tym nie mam żadnych skurczow, twardnien czy boli podbrzusza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Muszę jutro w końcu wyniki z labo odebrać ![]() ![]() Byliśmy w Ikei i wyjeżdżamy z domu a Tż do mnie "a torbę do porodu wzięłaś?" ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.