Mamy majowe 2017 cz.VII - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-23, 19:28   #61
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.VII

Cytat:
Napisane przez kenaya Pokaż wiadomość
W czwartek po wizycie i masazu szyjki zaczelam krwawic. Wieczorem moze z centymetr na wkladce byl, a w piatek rano to juz przynajmniej z 10 cm, generalnie cala wkladka w takim sluzie jak bialko kurze, mega rozciagliwy, koloru jak krew tetnicza, wiec to chyba to potem w nocy dwa razy zlapal mnie taki bol w krzyzu i podbrzuszu ale trzymal bardzo dlugo jak lezalam, dopiero mijal jak wstawalam. Geberalnie sie bardzo nastawilam, tym bardziej, ze na wizycie maly nisko, rozwarcie bylo na 1,5 cm, wszystko juz ustawione i cisza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Ja to chyba najbardziej sie boje wlasnie tego pobytu w szpitalu:/ nigdy nie bylam i jakos to mnie przeraza...

A powiedz mi jak wspominasz masaż szyjki jak to wygląda?

MamaSmerfuni silna jesteś

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 19:34   #62
kenaya
Rozeznanie

Hmm chyba bym powiedziala, ze to takie uczucie jakbys miala porzadnego siniaka/krwiaka i go mocno naciskala? Innego porownania nie znajde przyjemne to na pewno nie jest no ale wytrzymalam

kenaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 19:42   #63
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Hmm chyba bym powiedziala, ze to takie uczucie jakbys miala porzadnego siniaka/krwiaka i go mocno naciskala? Innego porownania nie znajde przyjemne to na pewno nie jest no ale wytrzymalam

Dobrze wiedzieć:p
Za 2 tyg mnie to czeka

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 19:44   #64
emi_lka
Zakorzenienie

Hej, witam się i ja w nowym wątku

Miła i leniwa niedziela za nami, chociaż wstałam o 7, już nie mogłam spać. Obejrzałam Big Little Liars, dobry serial, choć temat ciężki. Ale obsada, reżyseria, zdjęcia i muzyka - super. No i fabuła dobrze skonstruowana.

Byliśmy w restauracji na obiedzie - wszystko było pyszne - krem z pieczonego buraka, czarny makaron z krewetkami, mus kawowy z białą czekoladą. Ale nie powinnam zjadać takich porcji. Ciężko mi było dojść do siebie Reszta popołudnia leżąca.

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Dzieki Vikunia Pierwszy porod odbyl sie sporo przed czasem i wiedzielismy, ze nie uslyszymy placzu, mielismy duzo czasu by chociaz sprobowac sie na to przygotowac, bo juz od 10 tc. I to co moge tu powiedziec to nie martwcie sie waga dzieci, najwazniejsze jest nastawienie psychiczne, drugi porod chociaz corcia duzo wieksza byl milion razy latwiejszy

Ślę dobre myśli.

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Kingaluna moim zdaniem coś musi być nie tak z tym gościem skoro pies go nie lubi
Hm, na mnie właśnie tak psy, zwłaszcza duże i groźno wyglądające, reagują i zastanowiłam się teraz, co jest ze mną nie tak?

Chciałam się odnieść jeszcze do tych metod budowania rytmu i harmonogramu dnia z niemowlęciem oraz niereagowania na płacz dziecka, żeby się przyzwyczajało do spania o określonej godzinie.

O ile próba wypracowania rytmu dnia/nocy wydaje mi się sensowna, o tyle osobiście jestem przeciwniczką pozostawiania dziecka bez zaspokojenia jego potrzeb... a płacz jest jednym z niewielu narzędzi, którymi dziecko dysponuje - i nie dysponuje z premedytacją, bo działa instynktownie i popędowo - chce przeżyć (a siła tych emocji, gdy potrzebuje pożywienia, ukojenia, ochrony - jest olbrzymia - dziewczyny już pisały zresztą o wynikach badań). Dużo wyjaśnia też w tym obszarze teoria więzi przywiązaniowej J. Bowlby'ego...

Ja w ogóle mam takie podejście (ale wynika ono wyłącznie z moich doświadczeń, tj. na nich się tylko opieram, pisząc to), że skoro jestem w stanie poświęcać się np. dla pracy bardzo, pracując kilka tygodni dużo dłużej niż 8 godzin dziennie, to dlaczego miałabym w krytycznym okresie rozwoju mojego dziecka nie dać mu siebie w ponad 100%, zwłaszcza, że zaprocentuje to w przyszłości (zdrowotnie, psychologicznie). To mój wniosek życiowo istotny, bo raczej jestem z osób przepadających za zdrowym egoizmem
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 19:58   #65
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Miła i leniwa niedziela za nami, chociaż wstałam o 7, już nie mogłam spać. Obejrzałam Big Little Liars, dobry serial, choć temat ciężki. Ale obsada, reżyseria, zdjęcia i muzyka - super. No i fabuła dobrze skonstruowana.

Byliśmy w restauracji na obiedzie - wszystko było pyszne - krem z pieczonego buraka, czarny makaron z krewetkami, mus kawowy z białą czekoladą. Ale nie powinnam zjadać takich porcji. Ciężko mi było dojść do siebie Reszta popołudnia leżąca.

Ślę dobre myśli.

Hm, na mnie właśnie tak psy, zwłaszcza duże i groźno wyglądające, reagują i zastanowiłam się teraz, co jest ze mną nie tak?

Chciałam się odnieść jeszcze do tych metod budowania rytmu i harmonogramu dnia z niemowlęciem oraz niereagowania na płacz dziecka, żeby się przyzwyczajało do spania o określonej godzinie.

O ile próba wypracowania rytmu dnia/nocy wydaje mi się sensowna, o tyle osobiście jestem przeciwniczką pozostawiania dziecka bez zaspokojenia jego potrzeb... a płacz jest jednym z niewielu narzędzi, którymi dziecko dysponuje - i nie dysponuje z premedytacją, bo działa instynktownie i popędowo - chce przeżyć (a siła tych emocji, gdy potrzebuje pożywienia, ukojenia, ochrony - jest olbrzymia - dziewczyny już pisały zresztą o wynikach badań). Dużo wyjaśnia też w tym obszarze teoria więzi przywiązaniowej J. Bowlby'ego...

Ja w ogóle mam takie podejście (ale wynika ono wyłącznie z moich doświadczeń, tj. na nich się tylko opieram, pisząc to), że skoro jestem w stanie poświęcać się np. dla pracy bardzo, pracując kilka tygodni dużo dłużej niż 8 godzin dziennie, to dlaczego miałabym w krytycznym okresie rozwoju mojego dziecka nie dać mu siebie w ponad 100%, zwłaszcza, że zaprocentuje to w przyszłości (zdrowotnie, psychologicznie). To mój wniosek życiowo istotny, bo raczej jestem z osób przepadających za zdrowym egoizmem

Polac jej Bavarię!

Stary 2017-04-23, 19:59   #66
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny, to mile, co piszecie.

Kingaluna, to strasznie przykre, mysle, ze to masakra gdy jest zaskoczeniem, my szybko dowiedzielusmy sie o powaznych wadach, wierzylismy w cud, ale tez liczylismy sie z najgorszym. Lekarz dal naszemu dziecku dwa tygodnie zycia od diagnozy, a synek zyl jeszcze przez 12 tygodni pod moim sercem.

Glassball, cale szczescie, ze nie spedzisz tam tak duzo czasu.

W ogole jestem zdziwiona duzym odzewem w tym temacie, nie spodziewalam sie, bo juz nie raz pisalam o dwoch porodach

Kenaya, nie dziwie sie, ze sie nastawilas, mozna bylo sie spodziewac porodu..

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 20:05   #67
decorail
Zakorzenienie

mamaSmerfuni - mi to zupełnie umknęło - dopiero jak Vikunia zwróciła na to uwagę to się zorientowałam
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 20:06   #68
CamomileS
Zadomowienie

Emilka spokojnie bo wiadomo, że ta teoria że psy są agresywne w stosunku do złych ludzi to nie zawsze działa. Pies też może być zwariowany.
Szczerze to nie wiem od czego to zależy

Nam też Pani Psycholog mówiła, że dziecko nie potrafi manipulować i nie płacze żeby zrobić nam na złość.

Oglądam Master Chefa, jak zwykle o zarciu. W ogóle bardzo dużo jem

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 20:10   #69
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
mamaSmerfuni - mi to zupełnie umknęło - dopiero jak Vikunia zwróciła na to uwagę to się zorientowałam
Mi tez to umknelo.
MamoSmerfuni jestes ogromnie silną babka, ciezko mi sobie wyobrazić co przeszłas. Ja poronilam swoją pierwszą ciążę, bylo to dla mnie ciezkie przezycie mimo ze stalo sie to dość wcześnie.

Stary 2017-04-23, 20:10   #70
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Decorail, w takim tempie, co my tu produkujemy posty to nic dziwnego, ze czasem cos sie przeoczy.

Wlasnie koncze robic hybrydy na stopach, cala ciaze nie robilam, nie wiem co mi odbilo, ledwie zipie, co moje dziecko w brzuchu biedne nagniotlam..

Stary 2017-04-23, 20:13   #71
decorail
Zakorzenienie

Camomiles - też oglądam i zjadłabym krewetki!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-23, 20:14   #72
kenaya
Rozeznanie

Ja zrezygnowalam z hybryd u stop praktycznie zaraz jak mi brzuch troche urosl i musialam je potem sciagnac teraz to juz wyczyn jak Ci sie to udalo:P

Stary 2017-04-23, 20:14   #73
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Dzieki Melka, ja robie taka swoja wersje salatki ziemniaczanej ale robie taka wiosenna bo z rzodkiewkami, ogorkami malosolnymi, szczypiorkiem i koperkiem, bardzo pasuje do grilla ale zawsze mi sie wydawalo ze te ziemniaki malo slone, czytalam ze oryginalna kartoffelsalad robi sie tak ze ziemniaki moczy sie w jakiejs takiej marynacie z octem ale sie troche balam a w Twoim przepisie widze ze jest feta i sadze ze ona moze u mnie zalatwic kwestie słoności, dzięki

zachcialo mi sie grillowania na dzialce, niech juz sie zrobi cieplo!
Robie taką samą sałatkę ziemniaczaną. Jest przepyszna.
Mi też się marzy grillowanie, ale z tym muszę poczekać, aż pojedziemy w odwiedziny do rodziców.

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Wkurza mnie sytuacja z chłopakiem siostry Tż. Przychodzi tu od ponad 3 lat (z przerwami na kilkumiesięczne rozstania między nimi) i za każdym razem trzeba chować (tj. odprowadzać go na podwórko) naszego owczarka niemieckiego, bo on źle na niego reaguje tzn. jest agresywny w stosunku do niego. Nie mogę pojąć dlaczego nie chcą go z nim oswajać.

Dasz radę, nie odmowią ci cesarki.

A co do psa, to z doświadczenia wiem, że psy nie lubią osób, które są agresywne lub jeśli coś im zrobiły. Tym bardziej, że pies miał czas, żeby się do tej osoby przekonać.

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj zrobilam sernik na zimno z truskawkami, na przyjazd siostry i zaraz zrobie zupe pomidorowa. Mama mi wysyla mrozone golabki, kotlety mielone, wiec obiad na jutro dla gosci mam z glowy, a siostra bedzie wlasciwie tylko dzisiaj od 3-4 rano do jutra do 20tej, wiec wiecej mi nie trzeba.
Bylismy ze znajomymi na burgerze i lodach, jestem pelna, chociaz wzielam burgera wege i zjadlam tylko polowe. Ogarnelam sie nawet i dosc ladnie wygladam 🤣 nie liczac plamy na sukience, bo oczywiscie tak jadlam, ze sie pobrudzilam hahaha.
Bardzo mi opadl brzuch, myslalam, ze to mi sie rajstopy wbijaja, a to brzuch sie tak az oddzielil, widac, ze jest nizej .
Ja moge rodzic w tym watku, najlepiej tak za 8-10 dni . Chcialabym w maju .

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Glassball, trzymam za Ciebie mocno kciuki ❤️❤️❤️ i wysylam dobra energie .

Pomidorowa i sernik z truskawkami chodzą za mną już kilka dni. Serniczek zjadłam dzisiaj w kawiarni, a pomidorowa kupiłam gotową, bo całego gara gotować nie będę skoro mój tz jej nie lubi.

Miło siedzcie czas z siostrą
Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Marta jak to pelne zaopatrzenie? Ja dzis bylam w baltyckiej i manhatanie, i zero. Gdzie bylas w rossmanie w gdyni? Moj tz pracuje w redlowie to powiedzial ze moze jutro isc bo widzi ze choruje na ten podklad

Rossman taki duży przy Lidlu na Świętojańskiej. Naprawdę byłam zdziwiona zaopatrzeniem. A jutro pewnie będzie dostawa więc tym bardziej będzie pełno. Nie mają jednak szafy Revlona

Cytat:
Robie wszystko, ale dziecko mnie nie slucha jednak odejscie czopu z krwia nie przepowiadalo szybkiego porodu jak to wszedzie pisalo po skakaniu na pilce niby pojawia sie jakis brazowy sluz ale zero skurczy
Rozkreci się w swoim czasie Maluchy nam robią niespodzianki, tak jak Maks Mohnki.
Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Jej dziewczynki jeszcze bardziej podziwiam Mohnke. Tu jest tak duszno, że już cały nos mam spuchnięty i ledwo oddycham. I głowa mnie z tej duchoty boli. 7 osób na sali, jedna chrapie, jedna jeczy z bolu. Zal mi ich, wiem ze boli i ciezko, ale jak miałabym tu spędzić dłuższy czas to chyba bym wpadła w depresję.

Jeszcze przed chwilą do jednej przyszedł kaszlący, zasmarkany tz przecież jak ja się kaszlu nabawie to zejdę z bólu po tej cesarce
MamoSmerfuni bardzo mi przykro😔 silna kobieta z Ciebie
Współczuję. Jeszcze tyle osób w sali. Ale jutro zobaczysz swoje maleństwo i tego Ci zazdroszcze.

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Bardzo dobre podejście!

A serial zaczęłam oglądać i jakoś nie mogę skończyć.

I jakie pyszności jadlas ❤️

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 20:14   #74
fartuch
Zakorzenienie

Ja tez z marsterchefem i zjadlabym szparagi

Stary 2017-04-23, 20:17   #75
kenaya
Rozeznanie

Ogladanie masterchefa to jest masakra, ja sie slinie do wszystkiego skad te dzieciaki to wszystko wiedza?!

Stary 2017-04-23, 20:18   #76
CamomileS
Zadomowienie

Mam 110 w pasie, tz 96

Stary 2017-04-23, 20:19   #77
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Kenaya, sama nie wiem, ale to bylo mega meczace. Na szczescie sciagac bede juz po porodzie
Ide jesc kolacje, i nafaszerowac sie kolejna porcja malin, imbiru, cynamonu, cytryny, miodu, cebuli i czosnku

Stary 2017-04-23, 20:21   #78
bunnybe
Zadomowienie

My się opchaliśmy sushi i oglądamy Minionki rozrabiają

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Ogladanie masterchefa to jest masakra, ja sie slinie do wszystkiego skad te dzieciaki to wszystko wiedza?!

Program jest wyreżyserowany a dzieciaki przechodza kurs gotowania przed nagraniami
Stary 2017-04-23, 20:24   #79
decorail
Zakorzenienie

Bunnybe - o właśnie wczoraj rozmawialiśmy o tym na imieninach teścia i bratowa Tż to samo o Masterchefie mówiła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-23, 20:26   #80
bunnybe
Zadomowienie

moj szwagier mocno siedzi w branży gastronomicznej wiec to sprawdzone info ja odkad to wiem jakos stracilam zapal do ogladania
Stary 2017-04-23, 20:28   #81
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie koncze robic hybrydy na stopach, cala ciaze nie robilam, nie wiem co mi odbilo, ledwie zipie, co moje dziecko w brzuchu biedne nagniotlam..
Jak Ty tego dokonałaś ja się muszę nagimnastykować, żeby paznokcie w stopach obciąć, a co dopiero pomalować, gdzie tam robić hybrydy

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Ja tez z marsterchefem i zjadlabym szparagi
Ja oglądam mecz z mężem

Cytat:
Ide jesc kolacje, i nafaszerowac sie kolejna porcja malin, imbiru, cynamonu, cytryny, miodu, cebuli i czosnku
Mieszanka wybuchowa zabójczo będziesz później pachnieć

Cytat:
Program jest wyreżyserowany a dzieciaki przechodza kurs gotowania przed nagraniami
Jesteś okrutna psujesz im zabawę
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 20:31   #82
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Bunnybe - o właśnie wczoraj rozmawialiśmy o tym na imieninach teścia i bratowa Tż to samo o Masterchefie mówiła
Oo nie a ja wierzyłam że te dzieci są naprawdę takie uzdolnione

Padłam po poprawinach i spałam jak zabita.

Dziewczyny czy Was też tak niemiłosiernie boli krocze? Nie mogę wstawać, chodzić, podnieść nogi. Mam wrażenie że mi zaraz Mała sama wypadnie bo czuje jej napieranie i czasem bolesne kłucie. A skurcze to mam takie marne strasznie. Teraz sprawdzałam to co 20min.
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 20:33   #83
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość

Jesteś okrutna psujesz im zabawę
I'm a party crasher
Stary 2017-04-23, 20:35   #84
decorail
Zakorzenienie

Ania - nasze będą takie zdolne, hehe mnie boli, ale nie non stop na pewno, a skurczy wydaje mi się, że nie mam w ogóle albo ból okresowy albo twardnienie brzucha - a jak u Ciebie te skurcze wyglądają?
Stary 2017-04-23, 20:40   #85
Melka88
Zakorzenienie

Ja tez nie zaskoczyłam wczesniej, ze mamaSmerfuni tyle przeszla przykro mi.

Magnificence, ja wlasnie dzis walczylam z obcieciem paznokci u stop 😂 a pewnie jeszcze jedna walka mnie czeka przed porodem 😁

Aniu, mnie bardzo boli podbrzusze. A przy podniesieniu nogi np. przy ubieraniu majtek to nie raz tak zakluje, ze az kwicze :/

Sluz tez mi sie taki mokry pojawil, normalnie sie odbija czasem na przescieradle mimo majtek, ze tak powiem obrazowo.

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 20:40   #86
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Ania - nasze będą takie zdolne, hehe mnie boli, ale nie non stop na pewno, a skurczy wydaje mi się, że nie mam w ogóle albo ból okresowy albo twardnienie brzucha - a jak u Ciebie te skurcze wyglądają?
Haha na pewno, nasze będą zdolniachy na bank!

Co do skurczów to brzuch jak skała się robi i boli jak na okres w dolnej części. Dzisiaj już 3 razy na dwójce byłam i ciągle czuje taką potrzebę a nie chce bardzo się napinać bo boje sie że mi hemoroidy wyjdą. Może urodze niedługo
Stary 2017-04-23, 20:41   #87
ania9o
Zakorzenienie

Melka ja wczoraj kładłam sie na łóżku i jak mnie zgielo w pol to nie mogłam oddechu złapać. Już bym wolała ten poród mieć za sobą prędzej niż później
Stary 2017-04-23, 20:42   #88
kenaya
Rozeznanie

Bunnybe - swiat mi sie zawalil po tej informacji
Ania - mnie jak chodze i sie ruszam to boli najmniej. Jak posiedze lub leze to bol jest okrutny od polowy uda, przez krocze i brzuch, tak jak wlasnie mowisz, nie mozna podniesc nogi i ogolnie sie ruszac:/ a skurczy to ja chyba tez nie mam. Owszem brzuch mi twardnieje, ale tylko góra i to na dodatek bezbolesnie (pomijajac kiedy to maly sie wypina).
Stary 2017-04-23, 20:44   #89
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
moj szwagier mocno siedzi w branży gastronomicznej wiec to sprawdzone info ja odkad to wiem jakos stracilam zapal do ogladania
Oo nie, jak ja teraz będę oglądać jak to wiem
A mnie tylko kręgosłup boli, coś uciska jedną strone. Poza tym nie mam żadnych skurczow, twardnien czy boli podbrzusza.

Stary 2017-04-23, 20:45   #90
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Was też tak niemiłosiernie boli krocze? Nie mogę wstawać, chodzić, podnieść nogi. Mam wrażenie że mi zaraz Mała sama wypadnie bo czuje jej napieranie i czasem bolesne kłucie. A skurcze to mam takie marne strasznie. Teraz sprawdzałam to co 20min.
Cytat:
Mnie też boli ale nie non stop brzuch mi czasem twardnieje a skurczy żadnych nie mam
Muszę jutro w końcu wyniki z labo odebrać dziś mi już kręgosłup wysiada
Byliśmy w Ikei i wyjeżdżamy z domu a Tż do mnie "a torbę do porodu wzięłaś?" żartowniś
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości