Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-26, 10:18   #781
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
2-czyli, że możesz chodzić, b - czyli ciążowe sto procent płatne

Dzieki za wyjaśnienie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 10:20   #782
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
U mnie w brzuszku dziewczynka.

Ja wlasnie leze po glukozie i odpoczywam. Milo tak w ciszy

Ja to jeszcze nic nie kupilam dla dziecka. W niedziele mamy obejrzec wozek, kupimy uzywany. Ubranka mam po chlopcach i dostane od przyjaciolki po jej corce. Nie wiem czy poza artykulami higienicznymi, dostawka dla chlopcow i lozeczkiem cos jeszcze potrzebuje... nawet sie niezastanawialam.
Gratki dziewczynki!!!

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Judkama, a na co zwracać uwagę w czasie porodu, żeby uniknąć błędów? Do jakich konkretnie błędów doszło w Twoim przypadku? Muszę zacząć się intensywnie uświadamiać

Z leukocytami zobaczymy. Myślicie, że lekka alergia może mieć na nie wpływ? Bo kicham i prycham ostatnio.

Co do funkcji budki, Anex Sport pozwala na kilkanaście chyba kombinacji... Czasami zdarzają się używane na OLX lub Allegro w sensownych cenach.
Wiesz co, począwszy od pozycji i przypiecia na stałe do ktg. Nie zrobili usg w szpitalu, wtedy by wiedzieli że mały źle jest ułozony. Ułożenie miał potyliczne tylne, więc juz było gorzej go urodzic. Może gdybym mogła sie poruszac itd. to by się ułozył prawidłowo, a tak wychodził dłużej plus z raczka na supermana. To że leżałam tez nie sprzyjało dotlenieniu dziecka niestety. No i to że parłam za długo, oczywiscie w papierach mam wpisane ze parłam tylko 1,5 h. Co nie jest prawdą, bo zegar był na scianie... Gdyby zrobili cc widząc brak postepów byłoby inaczej. Trafiłam na koniec zmiany, lekarz sie zmył gdzieś z poprzedniej, a urodziłam w końcu z babka z nastepnej tak naprawdę. Za co jestem jej wdzieczna bo bardzo mi pomogla.
Człowiek jakos zaufał im, bylismy przerazeni tym wszystkim i myślelismy, że tak ma być .

Chyba na leukocyty w moczu nie ma wpływu alergia.

Tylko anex sport kolorystycznie mnie nie przekonuje, jedynie czarny jest ok. Oszaleje

Cytat:
Napisane przez Paulinka976 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko dotyczące suplementów.
Co bierzecie?

Bo ja ostatnio dostałam zalecenie żeby suplementować poza ogólnymi witaminkami (Falvit mama) jeszcze dodatkowo D3 z K2, Magnez, no i tran piję...
Oprocz femibionu aspargin w razie potrzeby

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
przykre to, że błędy lekarskie tak wpływają na nasze życie ...
nie wiem nawet czy pisać o wózkowych rozterkach
ja dziś jadę znowu do smykolandu bo pojawiła mi się nowa koncepcja spacerówka mutsy nexo, na której można montować fotelik - to zestaw transportowy i później będzie super spacerówka, a do tego używany roan martin na polne drogi na spacerki zobaczymy co z tego wyjdzie
a wiesz, że ja też ostatnio patrzyłam na xlandery?! miałaś i byłaś zadowolona?
Ja juz nie wiem co robic z wózkiem Gdyby szarości się mi pdoobały to nie byłoby problemu
Mialam xa i ogolnie bylam zadowolona, na długie spacery byl ok, przejechal wszedzie. Jakosciowo bardzo fajny Do auta juz gorzej bo duzy byl. Byl czas, ze dwojke miescilam w spacerowce obok siebie Potem mialam joie mirrus na wyjazdy

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
a Ty masz jakie typy?
Judyta, Aniela, Łucja, Nina

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2017-04-26 o 10:21
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 10:20   #783
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Cytat:
to święta prawda, cisza na wagę złota, ale jeśli czasem nie wyjdę do mamy na kawę to nie mam okazji do pogadania spokojnie z dorosłymi osobnikami i brawa dla twojej dzielnej mamy

ale co powiedział lekarz? co z łożyskiem? czyli wszystko ok?

Lekarka stwierdziła ze ona nie widzi łożyska przodującego, jedynie obrzeżnej, na prenatalnych lekarz powinien zrobić mi usg dopochwowe a nie Zrobil. Kazała tylko uważać na siebie, nie dźwigać. I mieć nadzieje ze sie podniesie.

orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 10:21   #784
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Będzie Kunegunda, to wszystko przez TZ. Jemu sie nic nie podoba...
Tak to jest z tymi chłopami

U nas też nadal jedna wielka niewiadoma

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 10:22   #785
gunis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Jestem juz po badaniach, dostałam zwolnienie 2B, co to oznacza, wiem tyle ze nie leżące.

2 - nie musisz leżeć
B - zwolnienie z powodu ciąży

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 10:25   #786
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
Gratki dziewczynki!!!

Wiesz co, począwszy od pozycji i przypiecia na stałe do ktg. Nie zrobili usg w szpitalu, wtedy by wiedzieli że mały źle jest ułozony. Ułożenie miał potyliczne tylne, więc juz było gorzej go urodzic. Może gdybym mogła sie poruszac itd. to by się ułozył prawidłowo, a tak wychodził dłużej plus z raczka na supermana. To że leżałam tez nie sprzyjało dotlenieniu dziecka niestety. No i to że parłam za długo, oczywiscie w papierach mam wpisane ze parłam tylko 1,5 h. Co nie jest prawdą, bo zegar był na scianie... Gdyby zrobili cc widząc brak postepów byłoby inaczej. Trafiłam na koniec zmiany, lekarz sie zmył gdzieś z poprzedniej, a urodziłam w końcu z babka z nastepnej tak naprawdę. Za co jestem jej wdzieczna bo bardzo mi pomogla.
Człowiek jakos zaufał im, bylismy przerazeni tym wszystkim i myślelismy, że tak ma być .

Tylko anex sport kolorystycznie mnie nie przekonuje, jedynie czarny jest ok. Oszaleje

Ja juz nie wiem co robic z wózkiem Gdyby szarości się mi pdoobały to nie byłoby problemu
Mialam xa i ogolnie bylam zadowolona, na długie spacery byl ok, przejechal wszedzie. Jakosciowo bardzo fajny Do auta juz gorzej bo duzy byl. Byl czas, ze dwojke miescilam w spacerowce obok siebie Potem mialam joie mirrus na wyjazdy

bardzo ładne imiona
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 10:31   #787
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Super, że Tymek rośnie 😀

Muszę się wyżalić, mieliśmy zrobić w maju remont, ale kolesiowi z którym się umówiliśmy przedłuża się duża inwestycja w hotelu i do końca czerwca nie wyjdzie z tamtej budowy. Napisałam wczoraj post do znajomych na fejsie i jeszcze ogłoszenie na grupie mojego miasta i mam ponad 20 namiarów. Próbuję się przez to przebić i kilku umówić na wycenę (ale po prostu ciągle wiszę na telefonie i gadam jak katarynka to samo). Najpierw dzwoniłam do tych od znajomych, ale już sama nie wiem ile fachowców na raz powinnam porównać cenowo. Cześć mi nawet wysłała zdjęcia mieszkań przez nich robionych i wyglądają ok. Zależy mi na czasie, ale jestem tym przytłoczona. Myślałam, że przyjdzie umówiony facet, zapłacę i z głowy
To faktycznie kicha, ja się ciesze że z grubsza remont za nami. Chociaż wiele rzeczy bym jeszcze zrobiła. Co do fachowców to cieżko znaleźć dobrych z normalna w miare ceną.
Współczuje naprawde

Cytat:
ItaKasia- smacznej kawusi z mamą, ja właśnie piję moją i delektuje się do tego chałką z kreme czekoladowym
Polubiłam te moje samotne posiadywanie przy kawusi i kontemplowanie tej ciszy, moja mama mi powiedziała, abym cieszyła się teraz z takiej możliwości bo później będzie dziecko i już nie będę miała czasu na labę, więc się jej słucham, wierzę, ze wie co mówi, ósemkę dzieci odchowała
Dobrze prawi Szacun za ósemkę dzieci Nie dałabym rady

Cytat:
Lekarka stwierdziła ze ona nie widzi łożyska przodującego, jedynie obrzeżnej, na prenatalnych lekarz powinien zrobić mi usg dopochwowe a nie Zrobil. Kazała tylko uważać na siebie, nie dźwigać. I mieć nadzieje ze sie podniesie.

No to kciuki za podniesienie sie

Cytat:
bardzo ładne imiona
Tylko staremu żadne nie przypadło do gustu, ehhh

synuś
córeczka
synuś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-26, 10:33   #788
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
To faktycznie kicha, ja się ciesze że z grubsza remont za nami. Chociaż wiele rzeczy bym jeszcze zrobiła. Co do fachowców to cieżko znaleźć dobrych z normalna w miare ceną.
Współczuje naprawde

jakiś wybredny Twój małż
Stary 2017-04-26, 10:37   #789
oriane
Rozeznanie

Ile waszym zdaniem fachowców jest sens zaprosić na wycenę? Nie wiem nawet kto jak robi ani za ile z tych co mam namiary. Wiem, że zależy mi na szybkim rozpoczęciu i żeby nie był za miliony monet

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 11:27   #790
magia_to_ja
Madi

Cytat:
...

Ja też mega podziwiam moją mamę, tym bardziej, że nie zawsze było lekko i kolorowo ale jest naprawdę silna duchem a doświadczona przez życie kobieta, mój mąż bardzo ją szanuje i podziwia za taką gromadke bo to naprawdę ciężka harówa, nie raz musiała sama wszystko ogarniać, a teraz bawi wnuki i mówi, że nie żałuje niczego w życiu.
My mamy dla synka imiona Kamil a na drugie Ignacy po tacie męża, w sumie oba mi się bardzo podobają nie podaję na pierwszą stronę bo nie chcę narazie

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 12:18   #791
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
W alabie na piastowskim, ogólnie lubię tam chodzić bo jak dotąd zawsze sprawnie szło i obsługa fajna.

No i mam już wyniki, glukoza w normie :-D cieszę się, bo chociaż objadać się mogę czym chcę, to moja jedna przyjemność w łóżkowym świecie

nie byłąm tam nigdy. Gratuluje wyników

Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość
Ja pamiętam bo sama ostatnio mniej się udzielam

Nudzi mi się na zwolnieniu, a to dopiero tydzień. Znalazłabym sobie zajęcie ale mam wstręt do komputera

Wysłane z mojego Letv X600 przy użyciu Tapatalka
ja mialam znalezc sobie zajecie a siedze przy kompie non stop

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Same dobre wiadomości Gratulacje

Dziewczynki, wrzuciłam do 1 posta linki do wyprawek: CC, judis, oriane - lista ze smyka i moją z ksiązeczki wyprawkowej. Jakąś jeszcze przegapiłam? Zerknijcie, czy dopisać komuś imię dziecka, albo datę wizyty
super z tymi linkami

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
1. Moja znajoma rodzi w lipcu, trafiła do szpitala niedawno wykryli u niej cole, paciorkowca na płucach i jeszcze ma bardzo szybko skracającą sie szyjkę macicy. Do porodu zostaje w szpitalu, masakra... Leży cały czas, moze tylko na siusiu wyjść do łazienki ale nie wiadomo czy jej cewnika nie założą. To jej pierwsza ciąża, a wizyta w szpitalu hmmm trzecia i na dodatek tyle czasu musi tam leżeć. No strasznie mi jej szkoda...

2. Ja od początku listopada mam prawie 7 kg na plusie i jestem.mega dumna bo w pierwszej ciazy na tym etapie miałam już jakieś 12/13 kg... A najlepsze jest to, ze w ogóle sie nie ograniczam w jedzeniu i codziennie cos słodkiego musze w szamać.

Wysłane za pomocą mTalk
1. strasznie mi jej szkoda. to jest moj koszmar 2 trymestru przed kazda wizyta, ze cos zauwaza i skieruja do szpitala..serio

2. mam to samo...slodkie codziennie musi byc..i to oby raz... ale tez mam +7..najgorsze ze teraz dzidzia juz podobno smaki wyczuwa co ja mu robie..
Stary 2017-04-26, 12:23   #792
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
nie byłąm tam nigdy. Gratuluje wyników

ja mialam znalezc sobie zajecie a siedze przy kompie non stop

super z tymi linkami

1. strasznie mi jej szkoda. to jest moj koszmar 2 trymestru przed kazda wizyta, ze cos zauwaza i skieruja do szpitala..serio

2. mam to samo...slodkie codziennie musi byc..i to oby raz... ale tez mam +7..najgorsze ze teraz dzidzia juz podobno smaki wyczuwa co ja mu robie..
No dostarczasz dużo endorfin z czekolady tak jak ja. Nasze dzieci będą miały słodkie życie

Moja córka uwielbia kiszona kapustę, a jak z nią w ciazy byłam to nawet do ust jej nie wzięłam

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 12:57   #793
judis
Zadomowienie

Cytat:
ja też muszę jakiegoś malarza poszukać, ale nie mogę się za to zabrać zupełnie....
U mnie TŻ będzie malował, ale muszę się na kolory zdecydować :/

niby kawalerka i nie powinno być większego problemu, ale teraz w pokoju z aneksem i w przedpokoju mamy ten sam kolor i wolałabym czegoś innego jednak. Mamy białą kuchnię, więc myślałam o takiej zieleni na tej jednej ścianie:

a resztę w bardzo jasnej szarości, co myślicie?

Edytowane przez judis
Czas edycji: 2017-04-26 o 13:05
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 13:10   #794
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Ile waszym zdaniem fachowców jest sens zaprosić na wycenę? Nie wiem nawet kto jak robi ani za ile z tych co mam namiary. Wiem, że zależy mi na szybkim rozpoczęciu i żeby nie był za miliony monet
Nie mam pojęcia ilu, niech Ci wycenią. Powiedzą ile im to zajmie.

Cytat:

niby kawalerka i nie powinno być większego problemu, ale teraz w pokoju z aneksem i w przedpokoju mamy ten sam kolor i wolałabym czegoś innego jednak. Mamy białą kuchnię, więc myślałam o takiej zieleni na tej jednej ścianie:

Będę nieobiektywna bo nie lubie zielonego, ani szarości na ścianach
Ja mam taki lawendowy jasny przeważnie.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-26, 13:36   #795
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:

fajnie, że tż to zrobi, mój kategorycznie odmówił
Jak dla mnie - decydowałabym się na jasnozielony+biel lub szary+biel, jasnozielony+ szary to dla mnie za dużo - ale wiadomo... każdy lubi co innego
Stary 2017-04-26, 13:39   #796
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

super, żewynik trochę lepsze ja zaczynam pić kwas buraczany w weekend i po 2tygodniach sprawdzę czy działa
A taki kwas można po prostu kupić sklepie czy trzeba samemu zrobić? Jeśli kupujesz, to gdzie i jaki?
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 13:51   #797
judis
Zadomowienie

Cytat:
fajnie, że tż to zrobi, mój kategorycznie odmówił
Jak dla mnie - decydowałabym się na jasnozielony+biel lub szary+biel, jasnozielony+ szary to dla mnie za dużo - ale wiadomo... każdy lubi co innego
mój mąż kiedyś się tym trudnił, więc od czasu do czasu lubi się pobrudzić
może rzeczywiście zieleń i szarość to może być za dużo... tylko jak to pogodzić, nie wiem czy biały w korytarzu to dobry pomysł, a jeśli nie to zielony po stronie kuchni i w korytarzu a reszta biała?

teraz wszędzie jest taki kolor i już mam go dosyć

Stary 2017-04-26, 14:00   #798
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
może rzeczywiście zieleń i szarość to może być za dużo... tylko jak to pogodzić, nie wiem czy biały w korytarzu to dobry pomysł, a jeśli nie to zielony po stronie kuchni i w korytarzu a reszta biała?

nie masz właściwe gołych ścian, żeby ten biały mógł straszyć, ja mam taki złamany biały - nazywał się chyba american white.
Ja zrobiłabym tak jak piszesz - kolor do przedpokoju i kuchni a reszta złamany biały.
Z tego co pamiętam mamy jakąś projektantkę wnętrz wśród naszych mam, może niech się ona okiem profesjonalisty wypowie
Stary 2017-04-26, 14:08   #799
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Judis, ja nie przepadam za odcieniami brązu i beżu (podobno kobiety lubią na ścianach to, w czym dobrze wyglądają i u mnie się to sprawdza - w beżu jest mi fatalnie ), ale u Ciebie ta kolorystyka wygląda naprawdę dobrze - wnętrze jest ciepłe i zgrane z meblami Jesteś pewna, że chcesz zmieniać czy to tylko hormony i syndrom wicia gniazda? Ciężko doradzić, bo - jak dziewczyny piszą - każdy lubi co innego, ale ja z takimi szafami poszłabym w kombinację złamanej bieli i satynowej (jakiś półmat) szarości na ścianach, a w zieleni dałabym dodatki. Biel z szarością ożywiłyby szafy, stwarzając dla nich kontrast, a dodatki zadałyby ostatecznego szyku Na mnie też zieleń + szarość + brąz na meblach działałyby przytłaczająco. To jednak są mocne akcenty.
Stary 2017-04-26, 14:10   #800
admirable
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam teraz biały w korytarzu i np pry szafce na buty na której stawiam często torebki widać brudną ścianę, kuchnię i salon też mam biały ale tylko przedpokoj sprawia problemy z brudzeniem się ścian, chociaż ponownie dalej wybrałabym biały
ale skoro wahasz się nad szarym lub zielonym to będzie idealnie pasować do bieli
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 14:12   #801
cesarskie cięcie
Rozeznanie

O, np. krzesełka do stolika, doniczki, poduchy, itp. dałabym zielone.

Potwornie chciałabym pomalować ściany u siebie (biel + szarość + głęboki granat), bo u mnie na razie czysta prowizorka, ale TŻ się nie zgadza przed porodem Sam nie jest w stanie tego zrobić, bo z nas dwojga ja jestem bardziej techniczna (on ma dwie lewe ręce do takich rzeczy), a na profesjonalistę nas na razie nie stać przy tych wszystkich kosztach.

U mnie tymczasem dylemat, jaki kosz kupić do wyprawki: czy zwykły zamykany, plastikowy czy Tommee Tippee :P Nie wiem, czy warto, bo kosz i wkłady to dodatkowy koszt, a nie wiadomo, czy w ogóle się przyda... Ma ktoś doświadczenia?
Stary 2017-04-26, 14:20   #802
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Będzie Kunegunda, to wszystko przez TZ. Jemu sie nic nie podoba...
U nas Dżidżi będzie jak tak dalej pójdzie hahah bo w święta ktoś tam pytał co już mamy a ja cały czas mówiłam, że to a tamto dla dzidzi i ktoś usłyszał Dżidżi i teraz wszyscy pytają jak mała Dżidżi😂😂

Cytat:
Super, że Tymek rośnie 😀

Muszę się wyżalić, mieliśmy zrobić w maju remont, ale kolesiowi z którym się umówiliśmy przedłuża się duża inwestycja w hotelu i do końca czerwca nie wyjdzie z tamtej budowy. Napisałam wczoraj post do znajomych na fejsie i jeszcze ogłoszenie na grupie mojego miasta i mam ponad 20 namiarów. Próbuję się przez to przebić i kilku umówić na wycenę (ale po prostu ciągle wiszę na telefonie i gadam jak katarynka to samo). Najpierw dzwoniłam do tych od znajomych, ale już sama nie wiem ile fachowców na raz powinnam porównać cenowo. Cześć mi nawet wysłała zdjęcia mieszkań przez nich robionych i wyglądają ok. Zależy mi na czasie, ale jestem tym przytłoczona. Myślałam, że przyjdzie umówiony facet, zapłacę i z głowy

My się umówiliśmy z fachowcem na konkretny termin podał wstępna wycenę, a po świętach podał, że chce 2500zl. Tak się mu śmiałam do słuchawki, że chyba mnie ma za wariatke, ale dziewczyny to jest pokoik w domu wybudowanym 3 lata temu i to jest kwestia szpachlowania w miejscach,gdzie tynk pękł od tego,ze budynek pracuje i pomalowania ścian.

Cytat:
Gratki dziewczynki!!!

Nina😍😍😍
Cytat:

Weź sobie 3 czy 5 zobaczysz co za ludzie, jakie ceny i terminy i sobie wybierzesz. Chyba nie ma sensu brać 20 wycen,bo tylko się zmeczysz☺

Cytat:

Jeśli już to ja bym odradzają biel jako biel. Raczej jakiś złamany odcień bieli może, bo jednak jest różnica w utrzymaniu ścian.
Ja dzisiaj byłam w mieszalni i oglądałam milion odcieni bo szukam szaro-bezowego.1493212698680.jpg1493212713812.jpg nawet sobie próbki farb kupulam i dzisiaj będę sprawdzać.
Nie jestem fanem mieszania kolorów ścian, bo dla mnie jednolity kolor daje spójność a dodatki robią efekt,ale to tylko moje zdanie i w sumie to jestem miłośnikiem monochromatycznych wnętrz 😉

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 14:23   #803
judis
Zadomowienie

Cytat:
Judis, ja nie przepadam za odcieniami brązu i beżu (podobno kobiety lubią na ścianach to, w czym dobrze wyglądają i u mnie się to sprawdza - w beżu jest mi fatalnie ), ale u Ciebie ta kolorystyka wygląda naprawdę dobrze - wnętrze jest ciepłe i zgrane z meblami Jesteś pewna, że chcesz zmieniać czy to tylko hormony i syndrom wicia gniazda? Ciężko doradzić, bo - jak dziewczyny piszą - każdy lubi co innego, ale ja z takimi szafami poszłabym w kombinację złamanej bieli i satynowej (jakiś półmat) szarości na ścianach, a w zieleni dałabym dodatki. Biel z szarością ożywiłyby szafy, stwarzając dla nich kontrast, a dodatki zadałyby ostatecznego szyku Na mnie też zieleń + szarość + brąz na meblach działałyby przytłaczająco. To jednak są mocne akcenty.
Dzięki za rady, bo mam mega trudności w podejmowaniu nawet błahych decyzji. Może rzeczywiście pójdę w biel i szarość. Ten obecny kolor nigdy mnie nie przekonywał, tyle że nie myślałam o tym, a teraz leżąc i patrząc na niego całymi dniami mam dosyć no i ogólnie wnętrze potrzebuje odświeżenia, więc fajnie byłoby coś zmienić

Edytowane przez judis
Czas edycji: 2017-04-26 o 14:26

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-26, 14:28   #804
Paulinka976
Przyczajenie

Cytat:

Super połączenie, ja polecam!

Jestem w trakcie remontu starego domu i przeprowadzki do niego i powiem Ci że kolorystycznie mam bardzo podobną kuchnię jak na zdjęciu, z tym że ta zieleń jest u mnie na jednej ścianie i jest bardziej miętowa. Naprawdę fajnie to wygląda właśnie z białymi meblami i czarnymi uchwytami i czarnymi elementami agd. Listwy do tego będą białe jak na focie i to też dużo daje w takim pomieszczeniu jak to. A mi się wydaje że lepiej jakbyś połączyła kolory ścian mięte/zieleń z białym niż z szarym
Paulinka976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 14:31   #805
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za rady, bo mam mega trudności w podejmowaniu nawet błahych decyzji. Może rzeczywiście pójdę w biel i szarość. Ten obecny kolor nigdy mnie nie przekonywał, tyle że nie myślałam o tym, a teraz leżąc i patrząc na niego całymi dniami mam dosyć no i ogólnie wnętrze potrzebuje odświeżenia, więc fajnie byłoby coś zmienić

pamiętaj, że teraz większość farb jest zmywalnych i można ładnie wyczyścić
Stary 2017-04-26, 16:23   #806
Martoolka87
Zakorzenienie

Hejka

Coś dla tych, które obawiają się o swoje pitynki przy porodzie:
https://www.youtube.com/watch?v=RGHKmG-IFlI

Pojawiło się na fb mojej szkoły rodzenia. Dopytam o to na następnych zajęciach

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Agentem jest kret
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Odeta ? ? ?
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Daria ???
No i żeście mi zaspoilerowały skład finału, a ja dopiero dziś będę oglądać

Cytat:
A ja jadę na wizytę, boje sie...
Karny siusiak za brak wizyty na 1 stronie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
U mnie w brzuszku dziewczynka.

Cytat:
Napisane przez Paulinka976 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko dotyczące suplementów.
Co bierzecie?
Femibion natal 2

Cytat:
Stresująca sytuacja Chyba nie znam osoby, która by przez remont przebrnęła bezstresowo i bez opóźnień. Oby się znalazł dobry fachowiec
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 16:26   #807
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

No i żeście mi zaspoilerowały skład finału, a ja dopiero dziś będę oglądać
So sorry

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 16:36   #808
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Nina miała być u nas zanim wymyśliłam Marinę, ale pozostałe imiona też bardzo ładne

Cytat:

Bardzo ładny odcień. Ja lubię połączenie szarości z zielenią, ale do tego odcienia chyba faktycznie bardziej będzie pasował biały

Cytat:
A taki kwas można po prostu kupić sklepie czy trzeba samemu zrobić? Jeśli kupujesz, to gdzie i jaki?
Dietetyczka w szkole rodzenia powiedziała ostatnio, że buraczki wcale nie są idealnym sposobem na poprawę wyników krwi. Dużo więcej żelaza ma czerwone mięso i ciemnozielone warzywa

Cytat:
U mnie tymczasem dylemat, jaki kosz kupić do wyprawki: czy zwykły zamykany, plastikowy czy Tommee Tippee :P Nie wiem, czy warto, bo kosz i wkłady to dodatkowy koszt, a nie wiadomo, czy w ogóle się przyda... Ma ktoś doświadczenia?
Żadna ze znanych mi mam nie miała specjalnego kosza
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 16:52   #809
Kurcia007
Raczkowanie

Martoolka wpisz mi wizyte 15 maja a jutro dodatkowe usg. Mam.nadzieje ze ten polpasiec nie zaszkodzil dzidzi i ze to moje lozysko wrocilo do normy i bede mogla jeszcze troche pofikolkowac wiec trzymajcie jutro kciuki
Kurcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 16:53   #810
a_nn_a_
Zadomowienie

Noe mogę teraz znaleźć posta, żeby odpowiedziec, ale ostatnio szukałam kosza na pieluszki i trafiłam na bloga dziewczyny, która testowałam z 3 modele różnych firm i najlepszy był Tomee tippee ten,który zwija pieluszki jak kielbaski😊 ponoć ten angelcare nie izoluje wcale zapachu.

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości