![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby układania kręconych włosów.
również wklejam aktualny stan moich loczkesów
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Powodzenia w zapuszczaniu!
![]() Bardzo mi się podobają Twoje loczki. I kolorek...
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie przesliczne loki! Ale prosilabym, zebyscie wklejaly zdjecia pod opisem pielegnacji, ktora stosujecie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Kajam się
![]() Mam pytanko. Czy wszystkie faktycznie używacie tylko kosmetyków BEZ alkoholu? Aha, może któraś mogłaby polecić dobry i niedrogi nabłyszczacz? ![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Spadam z dachu ja uzywam olejek kalosa i mama twierdzi, ze faktycznie dziala.. ja tam abrdziej widze go na jej jasnych wlosach a nie na moich ciemnych, ktore i tak w sumie sie blyszcza troche..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() więc tylko po myciu czesze żeby sobie nie wyrwać pełno kłaczków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tulipanna., muszę Cię pochwalić za świetny wątek ![]() Dla mnie nr jeden pozostaje mleczko do kręconych włosów Sunsilk. Najlepiej działa na moje włosy, najmocniej je skręca, ale ma jeden ogromy minus - na drugi dzień włosy wyglądają jak tłuste, a bez niego mogę spokojnie je myć co 3-4 dni. Dobra jest też pianka Sunsilk do kręconych, ładnie nabłyszcza włosy, są zdecydowanie lżejsze niż po mleczku i czasem nawet ładnie wyglądają na drugi dzień ![]() Niestety, nie działa na mnie tak zachwalana nawilżająca odżywka matrix biolage. Włosy faktycznie są lepiej nawilżone, bardziej miękkie, niesianowate, ale obciążone i nie kręcą się tak jak bez odzywki ![]() Czeszę włosy tylko na mokro po umyciu. Zwykłą drewnianą szczotką, ale chyba przerzucę się na grzebień. Kupiłam wczoraj tę suszarkę: http://allegro.pl/item348263732_susz...r_okazja_.html W końcu znalazłam taki dyfuzor, jakigo długo szukałam. Zabaczymy, jak będzie się sprawować, zdam relację ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a może napiszcie coś więcej o silikonach i ich wpływie na włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem na etapie poszukiwań suszarki do włosów. czeka na relację ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
ok, wklejam swoje.
pielęgnację już opisałam wcześniej, powiem tylko co zdecydowanie mi nie służy- pianki, lakiery, żele, gumy ![]() nawilżam, nawilżam a czasem w dzień również lekko moczę np. w pracy- mokrą ręką ugniatam, jeśli coś się "zszopowało". jednak w dalszym ciągu brakuje mi na naszym rynku porządnych kosmetyków ![]() dobry pomysł z tą Anglią ![]() ![]() przepraszam, że tak czarno tu niżej ale musiałam Tża wyciąc ![]() aha gwoli ścisłości dodam, że dopiero od zeszłego roku zauważyłam jaki mam włosowy potencjał ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
W koncu, namowiona przez kolezanke, ktorej loki sa imponujace
![]() ![]() ![]() Kolezanka troche przerazila mnie ta pianka, bo tyle sie mowi, ze wlosy krecone sa suche i trzeba robic wszystko co sie da, zeby je nawilzyc. Tymczasem kosmetyki do stylingu wysuszaja. Postanowilam jednak jej zaufac, zwlaszcza, ze tej pianki uzywa juz dluuugo i nie zauwazyla, zeby cos jej wyschlo. Mowila tez, ze uzywa na codzien lakieru do wlosow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Świetny temat
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie kosmetyków kładę sporo ale ostrożnie z ich ilością, mniej więcej w proporcjach takich : mleczka nie więcej jak orzech włoski i tutaj nakładam mało u nasady a zdecydowanie więcej na końcówkach, raz spryskuje całe włosy odzywką płynną, około 10 kropli jedwabiu na całe włosy i niewielka ilośc żelu i to tylko na końcówki włosów ![]() ![]() ![]() Też mnie zainteresowała wcześniej wspomniana seria The Body Shop - ten sklep jest w moim mieście więc muszę spróbować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Organizatorkaaa :)
|
wklejam moje fale
![]()
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
spadam_z_dachu pytałaś o nabłyszczacz. Kiedyś tam używałam brylantyny w żelu z Joanny. Ja mam manię wklepywania wszystkiego w kudły w nadmiernej ilości, może więc dlatego miałam uczucie nadmiernego sklejania.. i nie mogłam się z tą brylantyną dogadać czasami. Potem zaczęłam się z nią odpowiednio obchodzić i było znacznie lepiej.. Polecam bardziej jako środek zwieńczający stylizację i w maleńkich ilościach.. Ja używałam zbyt często i trochę mi podsuszyła włosy (chyba
![]() W załączniku zdjęcie po wgniecionej w niewielkiej ilości brylatynie.. jakieś dwa lata temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
No tak, kiedyś używałam tej brylantyny, ale w wosku. Jednakowoż wtedy moje włosy były STRRRASZNIE suche i niewiele to dało, póki nie wzięłam się za regenerację. Może faktycznie kupię jeszcze, nawet nieźle sobie radził ten kosmetyk... A to chyba też w sprayu było, może ktoś miał?
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Organizatorkaaa :)
|
Cytat:
ja goldwellea uzywam pod koniec suszenia to nastepnym razem jak bede myc glowe zrobie zdjecie zanim go uzyje ![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jeżeli ją kupisz to nie popelniaj mojego bledu- nie odkręcaj zakrętki. Ja tak zrobilam. Poczulam wtedy jak ta brylantyna śmierdzi alkoholem [ dopóki byla tylko rozpylana na wlosy, niczego nie bylo czuć ]. Od razu wylałam specyfik :P
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Jednakowoż....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
"Znalazłam" nową metode na loczki! Wczoraj zastosowałam i jestem bardzo zadowolona.
1) Myjemy włoski 2) Rozczesujemy (dokładnie, żeby te włosy, które nam wypadły wyczesać. Bo wiadomo jak to jest z kręconymi włosami) 3) Nałożyć grzebieniem dłuższą odżywke do spłukiwania (w moim przypadku 15 minut ) 4) Spłukać włosy. 5) znów rozczesac i głowe spuścic na dół. 6) wzielam z takiego filmiku nawet na tej stronie chyab był.poporstu kręcimy loki wokół palca albo takie ruloniki robimy, żeby nadac im taki kształt jak chcemy. 7) całyczas głowe mamyspuszczona na dół. 8) Ugniatamy włosy rekami . 9) Możemy użyć dyruzora. 10) Nakładamy małą ilość pianki dowłosów. Naprawde efekt świetny. Bo zrobiłam sobie takie nierówne loki. ;p i naprawde ciekawie to wyglądałoa do tego nie nie puszyły wogóle. (nie wiem czmemu,moze to krecenie włosów tak je "zgładziło". ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() choć jest ich ilość niewyobrażalna - to na wyjście jak najbardziej. ja mam pytanie do Was, może któraś mądra będzie wiedzieć- jak to jest, że włosy po wyjściu z morza kręcą się niebywale pięknie? ![]() czy to sól morska tak czyni, czy co? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
No moim zdaniem to sól morska. nawet w jakiejś gazecie cyztalam, ze można kupic sól morska do "psikania"na włosy zeby sie ładniej kręciły.
ale szczerze jakoś nie czuje się dobrze powyjściu z morza. tzn. włosysa takie jakby bardziej szorstkie i "kjejące". szczególnie przy rozczesywaniu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
olencjo widzę że mamy bardzo podobne włosy ![]() ![]() ![]() madame paranoja ja też nie wyobrażam sobie codziennie stosowac metody zawiajania wokół palca...ale od czasu do czasu gdy zależy nam na ładnej fryzurze to czemu nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Po basenie też zawsze mam ładne, ale co chlor to... chlor
![]() ![]()
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
bardzo możliwe bo ilekrotnie myję włosy na wakacjach za miastem są zupełnie inne- przede wszystkim miękkie. cholera
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.