|
|
#391 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sprawa Karoliny Piaseckiej
Jak wyżej. Coraz bardziej przykro i wciąż nie chce się wierzyć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#392 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też miałam takie zdanie jak Ty. Miesiąc w RPA zmienił je trochę. Nie znaczy to, że stałam się rasistką (bo tutaj tylko biel i czerń), ale już jestem rozważniejsza w osądach. |
|
|
|
|
|
#394 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja uważam, że jest sens. Jeśli trafi na ten wątek ktoś w podobnej sytuacji, nie natknie się tylko na paskudne, obwiniające ofiarę posty. Będzie miał szansę przeczytać coś dla przeciwwagi. Myślisz, że ja sobie dla rozrywki piszę o swojej chorobie czy patologicznym związku na forum? Piszę dla ludzi, którzy będą lub są w podobnycj sytuacjach. I wiem, namacalnie wiem, że można komuś pomóc właśnie w ten sposób.
|
|
#395 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Mówiłam o konkretnej kwestii: twierdzenie, ze jak ktoś jest czarny to jest gorszy i głupszy, bo właśnie to udowadniano w jednym z wątków. WIęc nie wiem o jakiej rozwadze mówisz.
|
|
|
|
#396 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#397 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7346365 6]A jaki jest sens tego co tu się odbywa od paru dni ? Ktoś zmądrzał od czytania tego, ktoś kogoś przekonał ?[/QUOTE]
Ja tak, bo mimo krzyku jak to sądy nie walczą o ofiary, nie dziwię się. U nas ofiara jest winna. |
|
|
|
|
#398 | |||
|
I tak powiem
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
A jeśli ktoś chce szukać pomocy specjalistycznej, przede wszystkim odradzam terapie u tzw. psychologów, którzy w odróżnieniu od psychiatrów czy seksuologów nawet nie są lekarzami i w ogóle stanowią bardzo patologiczne środowisko. Pomocy polecam szukać u psychiatrów. Polecam także trzymać się z dala od terapii innej niż poznawczo-behawioralna lub jej podobna. Zwłaszcza polecam unikać wszystkiego co jest oparte na psychoanalizie, która jest zwykłą pseudonauką. |
|||
|
|
|
|
#399 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W tym wątku, w którym wymaga się czarno-białego wyrażania poglądów zdaję sobie sprawę, że nie do ogarnięcia będzie moje wyznanie. |
|
|
|
|
|
#400 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chyba że zostaniesz w_domu i rozejrzysz się wokół siebie, to wtedy Ci się przejaśni, że głupszych od nas nie ma… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#401 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Polecam przestać pisać bzdury o terapii. I nauczyć się różnicy pomiędzy psychologiem, terapeutą a psychiatrą.
|
|
#402 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już masa ludzi na forach zakłada kilka kont, bo wstydzi się swoich wypowiedzi na przestrzeni lat, w różnych tematach. Ja do nich nie należę. Kiedyś jakaś forumowiczka odesłała mnie na forum biedronkowe, bo faktycznie udzielam się tam sporo. Chyba to była jakaś forma dowalenia ??, ale sporo mówi o piszącym "intelektualiście". Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2017-05-03 o 14:23 |
|
|
|
|
|
#403 |
|
Konto usunięte
|
Mnie też przeraża, że ktoś w podobnej sytuacji mógłby to przeczytać i dlatego ripostuję (w tym i innych wątkach). Wielokrotnie wyjaśniałam, czemu ciągle tłukę te same teksty. Kiedy miałam kłopoty, rozpaczliwie szukałam informacji także w Internecie, opisów cudzych doświadczeń - to jest pierwsze rozwiązanie, sprawdzić, co Google powie. Mało kto w pierwszym odruchu wpisze: "problem xyz profesjonalna pomoc" czy "ośrodek do walki z abc". Wchodzi się na fora. Uprzedzając pytania... nie jestem dziewoją z zapadłej wioski, widziałam kiedyś autobus, nawet jechałam pociągiem, net - jak widać - mam, debilizmu nie stwierdzono i nikt mnie nie molestował. A jednak była chwila, kiedy czytałam fora w poszukiwaniu kierunku.
|
|
|
|
#404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Wyszłam z niemocy i depresji. Ty też możesz!", z którą akurat miałam okazję z ciekawości się zapoznać i która została bardzo szeroko skrytykowana. Ale to pewnie tylko hejt. Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#405 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
jesteś pewna, że to był autobus?
|
|
|
#407 |
|
Konto usunięte
|
Ale ja nie twierdzę, że nie ma sensu przedstawiać swojego stanowiska i spierać się w dyskusji. Chodzi mi o to dyskutowanie, przerzucanie się argumentami z osobami, które ewidentnie trollują (takie właśnie przekonane na wieki wieków amen), wkładają kij w mrowisko, wracają do rozmowy z coraz bardziej kuriozalnymi argumentami żeby tylko nakręcać rozmowę pod swoje dyktando. A na koniec robią z siebie ofiarę prześladowań za poglądy
Ale w sumie, wolny kraj, można ze swoim czasem robić co się chce. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-05-03 o 15:38 |
|
|
|
|
#408 | |
|
I tak powiem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#409 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mała uwaga: ona tych książek nie pisze tylko firmuje swoim nazwiskiem. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7346455 1]Ale ja nie twierdzę, że nie ma sensu przedstawiać swojego stanowiska i spierać się w dyskusji. Chodzi mi o to dyskutowanie, przerzucanie się argumentami z osobami, które ewidentnie trollują, wkładają kij w mrowisko, wracają do rozmowy z coraz bardziej kuriozalnymi argumentami żeby tylko nakręcać rozmowę pod swoje dyktando. A na koniec robią z siebie ofiarę prześladowań za poglądy Ale w sumie, wolny kraj, można ze swoim czasem robić co się chce.[/QUOTE] To jest jedyny sposób, by odkryć dyskutanta. Mnie lada moment ktoś zagrozi, że piszę nie na temat i nie na szaro, choć wielu to tutaj robi nagminnie . Ale duch donosicielstwa w narodzie nie ginie.---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Ale słowo wdzięczne i często na forach używane tak jak hejt, trolling. Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2017-05-03 o 14:55 |
||
|
|
|
|
#410 |
|
Konto usunięte
|
Takie większe od traktora, co nie? Zresztą głowy nie dam, było daleko.
|
|
|
|
#411 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#412 |
|
Konto usunięte
|
Zaczynamy już ironizować, bo ten wątek galopuje ku pełnemu absurdowi.
Proponuję przestać oceniać obce osoby w kontekście sytuacji, których się nie doświadczyło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#413 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#414 |
|
Konto usunięte
|
Dziwie sie, bo jej styl pisania jest adekwatny do jej stylu wypowiedzi.
|
|
|
|
|
#415 | |
|
sissy that walk
|
Dziewczyny (i chłopaki) - brak reakcji moderacji na posty w tym wątku jest spowodowany tym, że żadna ze zgłoszonych jak dotąd wiadomości nie łamie regulaminu forum ani nie łamie prawa. Nie oczekujcie proszę, że będą usuwane albo kartkowane posty, które nie łamią regulaminu, a głoszą poglądy niezgodne z Waszymi/naszymi - jako użytkownicy możemy tymi poglądami się wymieniać do woli, moderacja też to robi, ale rolą moderatora jako takiego nie jest usuwanie z dyskusji użytkowników albo treści niezgodnych z naszymi opiniami. Nie oznacza to przyklaskiwania - po prostu nie jest to możliwe, by dyskusje były ucinane za każdym zgłoszeniem w rodzaju "to, co ona/on pisze jest szkodliwe" albo "on/ona pisze bzdury". Taka jest idea forum, że różni ludzie wymieniają opinie i nie naszą rolą jest oceniać, które mogą się tutaj znajdować, a które nie, o ile nie jest to ewidentny trolling albo nawoływanie do łamania prawa. Wszyscy się wkurzamy, gdy ktoś mówi coś, co w naszym odczuciu jest głupotą, ale taka już idea dyskusji że możemy się ze sobą spierać, ale niekoniecznie kogoś przekonamy. Dlatego proszę o kontynuowanie dyskusji albo zwyczajnie ignorowanie osób, z których poglądami się nie zgadzacie
Prośbę kieruję do wszystkich w wątku.
|
|
|
|
#416 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#418 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko ze to nie znaczy, ze czarnoskorzy sa "gorsi" czy "glupsi". To znaczy, ze osiagnieto nie optymalny kompromis. Przyklady podam czysto ekonomiczne: kiedy partia Nelsona Mandeli doszla do wladzy, stworzono sztucznie elity biznesowe i polityczne - obsadzano na tych stanowiskach czarnoskorych, ktorzy do owych rol nie byli przygotowani (a zycie biednych czarnoskorych i tak sie od tego nie zmienilo). ponadto zakladajac filie czy przedsiebiorstwo w RPA, nalezy sie kierowac kodeksem "preferowania czarnych" - czyli np. czesc udzialow powinna byc w rekach czarnoskorych, zeby firma mogla brac udzial w przetargach, to sa duze utrudnienia, ktore zmniejszaja efektywnosc. dodatkowo problematyczna jest przesadna ochrona osob z HIV/AIDS (w wiekszosci czarnoskorzy) - taki pracownik praktycznie nie moze zostac zwolniony, co prowadzi do tego, ze taki pracownik siedzi sobie i dlubie w nosie. No, produktywne to bardzo. To jest tylko kilka przykladow. Moim zdaniem reakcja na rasizm nie moze byc rasizm. Zmiana elit bez zmiany toku myslenia na niewiele sie zda. |
|
|
|
|
|
#419 |
|
Konto usunięte
|
Wydawałoby się, że poza regulaminem i literą prawa jest jeszcze coś takiego jak zwykła ludzka empatia i wyobraźnia pozwalająca przewidzieć możliwe reakcje osób znajdujących się w podobnych sytuacjach, które trafią na taki wątek i przeczytają, że w sumie to może same są sobie winne.
Zdaje się Rany Koguta pisała o tym wprost. Ponieważ Moderatorka raczyła zacytować moje ZP zwracam uwagę, że nieszkodliwych bzdur i głupot, w mojej opinii, wypisywanych np. w założonym przeze mnie zdziwku politycznym, nie zgłaszam. Bo do opinii każdy ma prawo, to jasne. Problem w tym, gdy czyjaś "opinia" może mieć bardzo konkretne konsekwencje w życiu drugiego człowieka. Od opinii o 500plus nikt się nie potnie czy nie zrobi sobie czegoś jeszcze gorszego. Od przeczytania, że jako ofiara przestępstwa czy choroby może i sam jest sobie winien i powinien po prostu 'wziąć się w garść" - pozostawiam pod rozwagę. |
|
|
|
|
#420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

.

. Ale duch donosicielstwa w narodzie nie ginie.