A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-24, 21:56   #2791
gasta18
Wtajemniczenie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Byłam na rynku dzisiaj za albumami na monety, ale nie było więc kupiłam książki używane

1) J.I. Kraszewski "Bruhl" i "pułkownikówna" twarda opr. za dwie 16zł
2) jakiś poradnik "Być kobietą" 1zł

Edit: aaa z domu mnie chyba wygonią po prostu nie mogłam się powstrzymać właśnie kupiłam przez "kup teraz" na all
- Dziki imbir 6zł
- Nie opuszczaj mnie Ishiguro 9zł
- Wystarczy być Kosiński 6zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02166.JPG (49,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02168.JPG (23,7 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez gasta18
Czas edycji: 2008-04-24 o 22:25
gasta18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 09:09   #2792
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Właśnie tak!
Nie cierpię chodzić po sklepach! Irytują mnie przede wszystkim te ilości, te tony butów i ciuchów, a ja i tak w tym gąszczu nie mogę znaleźć nic dla siebie. Oczywiście sprawa ma się nieco inaczej w księgarniach i perfumeriach, wśród których moge buszować godzinami, nie zdając sobie sprawy z upływającego czasu.
Mam dokładnie to samo Jak wejdę do księgarni czy perfumerii to mnie nie ma, znikam, totalnie zatracona. Ale jak przychodzi do kupowania ubrań/dodatków...

A jak w ogóle rezultaty waszej wyprawy? Udało Wam się wypatrzeć coś ciekawego?

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7336198]
'Morderstwo w Madinley Grande' - C. Graham
Zachęcona opinią Ani o twórczości tej pani, już jakiś czas temu wpisałam sobie nazwisko Graham 'do pamięci' I tak siedziało, gdzieś w zakamarkach, aż w końcu po długim oczekiwaniu, stwierdziłam wczoraj, że jakaś książka owej autorki musi się znaleźć dzisiaj w moich rękach. Padło na tą.
[/quote]

I jak, już po lekturze?

Cytat:
No i .... <ehem> domówiłam jeszcze "Kradnąc konie" Pettersona i "Opowieść o 47 roninach" Allyna. I kupiłam jeszcze wczoraj "Zabić drozda" Harpera Lee w wydaniu cała Polska czyta dzieciom za 14 zł (ładne wydanie w twardej oprawie).
Czuję się dziś parszywie.
Niepotrzebnie (Całe szczęście, że Światowy Dzień Książki jest tylko raz w roku, bo inaczej wszystkie poszłybyśmy z torbami

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
też mnie tym rozczarowali ale to i tak jeszcze znośna cena, więc mam zamiar skompletować całą serię
Ja również W ogóle dzisiaj wieczorem zacznę czytać 'Kota, który czytał wspak'. Niesamowicie jestem go ciekawa, a poza tym zanim wydam majątek na książki wolę się przekonać czy faktycznie warto

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Tegoroczna maturzystka?? Powodzenia życzę
I ja również! Mocno trzymam kciuki

A na koniec już tradycyjnie... Gratuluję cudownych zakupów!
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 10:52   #2793
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo Jak wejdę do księgarni czy perfumerii to mnie nie ma, znikam, totalnie zatracona. Ale jak przychodzi do kupowania ubrań/dodatków...

A jak w ogóle rezultaty waszej wyprawy? Udało Wam się wypatrzeć coś ciekawego?

ehhh, ale pierwsze koty za płoty. Udało się mnie namówic na przymierzenie 3 kiecek i nawet wciśnięcie welonu na głowę. I chyba zrozumiałam o co w tym chodzi, bo nawet dobrze się czułam w tych fatałaszkach. Ale stwierdzam, że jakość sukienek w Polsce jest nieadekwatna do ceny. Nie wydałabym 3-4 tys na coś co mi się średnio podoba. No jedna była troszkę odbiegająca od pozostałych i mogłabym się nad nia zastanowić, ale kosztowała coś ponad 5 tys.
I na koniec zasiadłysmy w empikowej kawiarni z kilkoma katalogami Vogue-a w towarzystwie 2 cm karalucha spacerującego po ścianie.
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 11:04   #2794
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh, ale pierwsze koty za płoty. Udało się mnie namówic na przymierzenie 3 kiecek i nawet wciśnięcie welonu na głowę. I chyba zrozumiałam o co w tym chodzi, bo nawet dobrze się czułam w tych fatałaszkach. Ale stwierdzam, że jakość sukienek w Polsce jest nieadekwatna do ceny. Nie wydałabym 3-4 tys na coś co mi się średnio podoba. No jedna była troszkę odbiegająca od pozostałych i mogłabym się nad nia zastanowić, ale kosztowała coś ponad 5 tys.
I na koniec zasiadłysmy w empikowej kawiarni z kilkoma katalogami Vogue-a w towarzystwie 2 cm karalucha spacerującego po ścianie.

To mnie po takim bliskim kontakcie 'z przyrodą' trzeba by było chyba reanimować

Cieszę się, że udało Wam się mniej więcej zorientować co rynek oferuje, aczkolwiek jeśli jest jak mówisz, to ceny powalają. Bez sensu jest wydać majątek na suknię ślubną, ale równocześnie każda z nas chciałaby tego dnia wyjątkowo wyglądać. Ehh, naprawdę masz zagwozdkę A u nas na 'Ślubnym' zerkałaś czy Dziewczyny czegoś ciekawego nie podpowiadają?

Stary 2008-04-25, 11:49   #2795
foxina
Rozeznanie

Cytat:
A u nas na 'Ślubnym' zerkałaś czy Dziewczyny czegoś ciekawego nie podpowiadają?

Zerkałam Ana, ale nie moge tam przebywać Panuje tam tak specyficzne podniecenie, które mnie osobiście nieco irytuje. Dziewczyny na 1,5 roku przed ślubem mają porezerwowane sale, zespoły, samochody, podróże poślubne, o sukienkach już nie wspomne...brrrr Odnoszę wrażenie, że dla niektoych ślub to zjawisko, do którego przygotowują sie pare lat, nie mój klimat niestety. Ja podchodzę do tego z dystansem, minimalizm, skromność, elegancja- to tak w skrócie.
Stary 2008-04-25, 11:56   #2796
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Zerkałam Ana, ale nie moge tam przebywać Panuje tam tak specyficzne podniecenie, które mnie osobiście nieco irytuje. Dziewczyny na 1,5 roku przed ślubem mają porezerwowane sale, zespoły, samochody, podróże poślubne, o sukienkach już nie wspomne...brrrr Odnoszę wrażenie, że dla niektoych ślub to zjawisko, do którego przygotowują sie pare lat, nie mój klimat niestety. Ja podchodzę do tego z dystansem, minimalizm, skromność, elegancja- to tak w skrócie.
Oj, to niewiele Ci pomogłam Ja tam w ogóle nie wchodzę, to i nie bardzo się orientuję co tam wypisują

(A podejście do tych spraw mam podobne do Twojego, zatem całkowicie rozumiem
Stary 2008-04-25, 12:20   #2797
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Dziękuję, przyda się. Właśnie siedzę nad moim kotem. Temat super, ale coś średnio to widzę - do jutra mam oddać konspekt i pomimo tego, że jestem zadowolona z tego co wybrałam, nie umiem wybrać jakiegoś motywu łączącego, myśli przewodniej.

Ale potem, to ja już będę przez 4 miesiące tylko leniuchować i czytać jedną książkę za drugą.
Też zaciskam kciuki za powodzenie na maturze.

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Byłam na rynku dzisiaj za albumami na monety, ale nie było więc kupiłam książki używane

1) J.I. Kraszewski "Bruhl" i "pułkownikówna" twarda opr. za dwie 16zł
2) jakiś poradnik "Być kobietą" 1zł

Edit: aaa z domu mnie chyba wygonią po prostu nie mogłam się powstrzymać właśnie kupiłam przez "kup teraz" na all
- Dziki imbir 6zł
- Nie opuszczaj mnie Ishiguro 9zł
- Wystarczy być Kosiński 6zł
No tak wysłać gastę po albumy i co kupi?
Gratuluję nabytków, niezłe ceny. Masz szczęście do takich perełek za grosze.
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 13:25   #2798
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
nie jesteście same, ja też nic nie kupiłam - po pierwsze byłam w pracy i i tak w godzinach otwarcia sklepów nie byłam poza nią ani blisko internetu, a po drugie mam 30zł do pierwszego i jakoś muszę przeżyć :conf used:: (
Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Znam ten ból. Też mi mało zostało i muszę do wypłaty zacisnąć pasa.
Szkoda, że książki nie są tańsze i nie tylko książki zresztą.
dziewczyny witam w klubie tyle, że mi na dodatek rozumu brakuje i te resztki na ksiązki potrafię wydać, a potem tylko ryż na wodzie w menu pozostaje

Cytat:
Dziękuję, przyda się. Właśnie siedzę nad moim kotem. Temat super, ale coś średnio to widzę - do jutra mam oddać konspekt i pomimo tego, że jestem zadowolona z tego co wybrałam, nie umiem wybrać jakiegoś motywu łączącego, myśli przewodniej.

Ale potem, to ja już będę przez 4 miesiące tylko leniuchować i czytać jedną książkę za drugą. (kupione "na po maturze" zajmują mi już całą jedną półkę a do tego dojdą jeszcze pomaturalne bonusy, no i jutro dostanę jedną książkę podczas rozdania świadectw za olimpiadę. udało mi się ją cichcem wybrać, do mnie trafi mini album "najpiękniejsze miejsca świata", ah ah )
em, uprzejmie zazdraszczam pomaturalnych prezentów i trzymam kciuk, wierzę, że cię na kota w ostatniej chwili natchnienie zeszło

Cytat:

Ja również W ogóle dzisiaj wieczorem zacznę czytać 'Kota, który czytał wspak'. Niesamowicie jestem go ciekawa, a poza tym zanim wydam majątek na książki wolę się przekonać czy faktycznie warto
to daj znac jakie wrażenia miałam w planach z kota zrobić dziś lekturę autobusową ale ostatecznie wrzuciłam do torby "panie z cranford".

mnie dizś od słońca trochę w głowie pomieszało i skończyło się tak:

- michael pearce "a face in the cementery. mamut zapt mystery"
- sujata massey "the flower master". rei shimura mystery"
- beverly connor "one grave too many"
- abraham pais "tu mieszkał albert einstein"
- thomas kuhn "przewrót kopernikański"
- melanii mazzucco "tak ukochana"

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 13:28   #2799
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, mam więc tak samo, jeśli nawet nie bardziej. Ślub miałam cywilny, bez wesela, tylko z obiadem dla najbliższej rodziny i nocną popijawą dla bliskich znajomych i rodzeństwa A kieckę kupiłam w... Orsay'u (ale nie myślcie sobie - była biała, skromna i absolutnie nadająca się na taką okazję) I mój bukiet ślubny był od niej droższy

A wracając do tematu to nie będę nadrabiać zaległości w tym wątku. Zaglądałam tu od czasu do czasu i wiem, że nieźle się obłowiłyście ostatnio, ale szczegółów nie pamiętam
Ja nie zrobiłam żadnych zakupów niestety. Finansowo stoję ostatnio bardzo kiepsko Mam za to kilka zdobyczy podajowych i jedną książkę wygrzebaną w lumpie Potem wkleję zdjęcie.
Stary 2008-04-25, 13:35   #2800
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
No tak wysłać gastę po albumy i co kupi?
Gratuluję nabytków, niezłe ceny. Masz szczęście do takich perełek za grosze.
heheh za tydzień pojadę sobie te albumy i może jakąś książkę

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Ooo, mam więc tak samo, jeśli nawet nie bardziej. Ślub miałam cywilny, bez wesela, tylko z obiadem dla najbliższej rodziny i nocną popijawą dla bliskich znajomych i rodzeństwa A kieckę kupiłam w... Orsay'u (ale nie myślcie sobie - była biała, skromna i absolutnie nadająca się na taką okazję) I mój bukiet ślubny był od niej droższy
O kurcze przeżyłam szok ale pozytywny jakos mi nie przeszło przez myśl, że jesteś Ger mężatką
Stary 2008-04-25, 14:22   #2801
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Oj, to niewiele Ci pomogłam Ja tam w ogóle nie wchodzę, to i nie bardzo się orientuję co tam wypisują

(A podejście do tych spraw mam podobne do Twojego, zatem całkowicie rozumiem
Pomagasz cały czas Aniu!
I cieszę się, że akurat wśród moli ksiązkowych znajduję tale pokrewnej aury, bo w życiu niewiele odczuwam dookoła zrozumienia na mój brak ekscytacji.

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
tyle, że mi na dodatek rozumu brakuje i te resztki na ksiązki potrafię wydać
Mnie też go niewątpliwie brakuje.

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Oooo..nareszcie jesteś Germini!!! Już się martwiłam...

Według mnie również 'nie wyglądałaś' na mężatkę.

Edytowane przez foxina
Czas edycji: 2008-04-25 o 15:20
Stary 2008-04-25, 17:56   #2802
foxina
Rozeznanie

Podajowe niusy + prześliczne wydanie 'Zabić drozda' z serii cała Polska czyta dzieciom! (polecam! całe 14,99 zł)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100832a.JPG (104,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1100833.JPG (99,7 KB, 26 załadowań)
Stary 2008-04-25, 18:09   #2803
scarlett26
Zakorzenienie

To mam tak jak i WY - dziwię się np bardzo popularności wątku pierścionek zaręczynowy - jest go kilka części - a mi na tym wcale nie zależy... Nie cierpię złota, a Mama ostatnio chciała mi ofiarować rodowe na obrączki - jak oświadczyłam że będziemy mieć srebrne, bo złota nie lubię, białe się ściera i robi żółtawe, a żółtego nienawidzę, a platyna kosztuje majątek to niemal oświadczyła, że ślub będzie nieważny.... Co do sukni to kocham taniec i suknię uszyje mi znajoma, która szyje turniejowe i zrobi to tanio- kilka razy szyła mi suknie balowe i zawsze układały się jak marzenie, a ponieważ jestem dość nieproporcjonalna to był to nie lada wyczyn - nie chcę nadmuchanej bezy z gorsetem.... A wesela w przeciwieństwie do TŻta wcale nie chcę... Welonu mieć nie będę bo mam króciutkie włosy i wyglądało by to idiotycznie, najwyżej wepnę sobie jakiś kwiat...

Fajnie, że pod pretekstem książek mamy takie grono że dobrze nam pogadać o wszystkim...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 18:11   #2804
scarlett26
Zakorzenienie

a jeszcze jedno - co do specyficznego podniecenia - mam nadzieję, że jak co do czego przyjdzie i TŻ mi się oświadczy, bo jak na razie wszystko planujemy od końca - to uwiniemy się ze wszystkim w max pół roku bo nie cierpię tych nie kończących się narzeczeństw...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 18:32   #2805
emememsik
po prostu Em :)

Dziś zakończyłam moją edukację szkolną z najwyższą średnią w klasie.
Specjalnie położyłam świadectwo na samym środku stołu i poszłam spać.
Jak już się pozachwycali i postanowili wziąć mnie na kolację do restauracji, to dorzuciłam sobie do "pakietu" kolejnych dziesięć książek. Przeszło.

Stary 2008-04-25, 18:44   #2806
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś zakończyłam moją edukację szkolną z najwyższą średnią w klasie.
Specjalnie położyłam świadectwo na samym środku stołu i poszłam spać.
Jak już się pozachwycali i postanowili wziąć mnie na kolację do restauracji, to dorzuciłam sobie do "pakietu" kolejnych dziesięć książek. Przeszło.

Twarde prawa negocjacji Eh, ja siedziałam kilka godzin nad wpisywaniem faktur i rozliczeniem Vatu dla taty, czas wynegocjować podwyżkę
Fajnie, 4 miesiące wakacji..miałam rok temu
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 19:42   #2807
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
To mam tak jak i WY - dziwię się np bardzo popularności wątku pierścionek zaręczynowy - jest go kilka części - a mi na tym wcale nie zależy... Nie cierpię złota, a Mama ostatnio chciała mi ofiarować rodowe na obrączki - jak oświadczyłam że będziemy mieć srebrne, bo złota nie lubię, białe się ściera i robi żółtawe, a żółtego nienawidzę, a platyna kosztuje majątek to niemal oświadczyła, że ślub będzie nieważny.... Co do sukni to kocham taniec i suknię uszyje mi znajoma, która szyje turniejowe i zrobi to tanio- kilka razy szyła mi suknie balowe i zawsze układały się jak marzenie, a ponieważ jestem dość nieproporcjonalna to był to nie lada wyczyn - nie chcę nadmuchanej bezy z gorsetem.... A wesela w przeciwieństwie do TŻta wcale nie chcę... Welonu mieć nie będę bo mam króciutkie włosy i wyglądało by to idiotycznie, najwyżej wepnę sobie jakiś kwiat...

Fajnie, że pod pretekstem książek mamy takie grono że dobrze nam pogadać o wszystkim...
wesele.. u mnie teściowa nie przeżyłaby, gdybyśmy nie zrobili wesela.Ale teraz nie żałuję absolutnie, bo wesele mieliśmy przepiękne

a ja w pracy mam kilka maniaków książkowych więc na szczęście mogę sobie poużywać i popodniecać się razem z nimi.

Ememesik, gratulacje !! jestem w takim razie pewna że matura to formalność

co do wakacji, ja nie mogę się doczekać wolnych 14 dni na urlopie tym bardziej że pierwszy raz zapłacą mi za urlop i jeszcze dofinansowanie małe będzie w zeszłym roku jeszcze nie miałam umowy o pracę niestety.

przepraszam za offtopowanie..
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 22:30   #2808
emememsik

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
Ememesik, gratulacje !! jestem w takim razie pewna że matura to formalność
emememsik, albo po prostu em.

Dzięki..
Właśnie zrobiłam sobie na szybko próbny arkusz z rozszerzonej geo i wyszło mi.. 80% (!!!) A teoretycznie potrzebuję tylko 70%.. (jeśli dobrze pójdzie mi francuski, a powinien).
Stary 2008-04-25, 23:03   #2809
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:

Dzięki..
Właśnie zrobiłam sobie na szybko próbny arkusz z rozszerzonej geo i wyszło mi.. 80% (!!!) A teoretycznie potrzebuję tylko 70%.. (jeśli dobrze pójdzie mi francuski, a powinien).
Gratuluje wiedzy i zdolności. Napewno wszystko pójdzie super.

Chciałabym dorzucić swoje 3 grosze do offtopu ślubnego, otóż wyobraźcie sobie, że moja sukienkę wybrała mi moja mama a ja zobaczyłam ja na własne oczy dopiero tydzień przed uroczystością. Kiecka kosztowała majątek i była szyta w Hiszpanii na zamówienie i okazało się, że była idealna. Babka w salonie była w szoku, bo to był pierwszy taki przypadek.
To wszystko oczywiście z powodu tego że mieszkamy obecnie na granicą a ślub odbył się w Polsce i był organizowany "na odległość" - to dopiero było szaleństwo....

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 01:24   #2810
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Podajowe niusy + prześliczne wydanie 'Zabić drozda' z serii cała Polska czyta dzieciom! (polecam! całe 14,99 zł)
Piękne wydanie i ta cena.
Gdzie takie cuda sprzedają?

(Wydawało mi się, że pisałaś o Empiku, ale na ich stronie nie znalazłam takiego wydania.)

Gratuluje Em.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 08:24   #2811
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki..

wybacz em ślepa jestem i niedowidzam
Stary 2008-04-26, 09:41   #2812
magrat16
Zakorzenienie

ale się wściekłam, dostałam maila z empiku, że nie mogą zrealizować zamówienia,bo brakuje im 2 książek w magazynie jak klikałam to były dostępne! Ba, te dwa tytuły nadal są dostępne tylko z innym rokiem wydania
Napisałam do nich długaśną skargę, ciekawe czy odpiszą.

A tak offtopowo Em czyżby SGH albo coś z ekonomią się szykowało??

03.10.2015
Stary 2008-04-26, 10:25   #2813
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Piękne wydanie i ta cena.
Gdzie takie cuda sprzedają?

(Wydawało mi się, że pisałaś o Empiku, ale na ich stronie nie znalazłam takiego wydania.)

Gratuluje Em.
Amber no w empiku kupiłam, książki leżały wśród gazet, jako to tzw. dodatek.
Więcej tutaj: http://www.calapolskaczytadzieciom.p...yka_fundacja_2

Gratuluję Em!
Stary 2008-04-26, 10:30   #2814
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluję Em!
Ja mam z tej kolekcji pierwszy tom za 4zł
Emil ze Smalandii, Lotta z ulicy Awanturników, Astrid Lindgren
Czytając o Emilu razem z bratem trochę się uśmiałam
Stary 2008-04-26, 10:37   #2815
emememsik

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
Gratuluje wiedzy i zdolności. Napewno wszystko pójdzie super.
Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Gratuluje Em.
Cytat:
Gratuluję Em!

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
wybacz em ślepa jestem i niedowidzam
W porządku, nie jesteś pierwsza. Widać mój nick jest coś trudny do zakodowania.

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
A tak offtopowo Em czyżby SGH albo coś z ekonomią się szykowało??
UE (turystyka, stosunki międzynarodowe..), albo UJ lub AP (romanistyka).
Teoretycznie. Bo coś ciemno widzę moje szanse na dzienne studia.
No, chyba że poszłoby mi tak jak wczoraj na tym próbnym arkuszu.
Stary 2008-04-26, 10:56   #2816
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:

Głowa do góry bez czarnych myśli. Mnie na maturze dopadł stres i wypadłam dużo gorzej niż zwykle a i tak jestem na PW,tak jak chciałam

03.10.2015
Stary 2008-04-26, 11:42   #2817
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za link.
Może coś z tej serii zamówię szczególnie że dostawa na terenie kraju jest darmowa.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 13:29   #2818
sss87
Zadomowienie

Dziewczyny mam do Was pytanie
Pierwszy raz zamawiałam książki z empik.com (z okazji Światowego Dnia Książki rzecz jasna) i nie mogę się doczytać co trzeba podać przy odbiorze w salonie - numer zamówienia, nazwisko, trzeba sobie coś wydrukować? Pomóżcie proszę

sss87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 13:33   #2819
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sss87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie
Pierwszy raz zamawiałam książki z empik.com (z okazji Światowego Dnia Książki rzecz jasna) i nie mogę się doczytać co trzeba podać przy odbiorze w salonie - numer zamówienia, nazwisko, trzeba sobie coś wydrukować? Pomóżcie proszę

u mnie zawsze chcieli tylko nazwisko, nie wiem jak w innych Empikach
Stary 2008-04-26, 13:47   #2820
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Cytat:
UE (turystyka, stosunki międzynarodowe..), albo UJ lub AP (romanistyka).
No, chyba że poszłoby mi tak jak wczoraj na tym próbnym arkuszu.
Poradzisz sobie. W końcu najwyższa średnia w klasie się z powietrza nie bierze. Będziemy trzymać kciuki. Może wynegocjuj sobie następne 20 książek za dostanie się na studia, od razu się zmobilizujesz.

Foxina, Shachownica, gratulacje.

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości