|
|
#2791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Byłam na rynku dzisiaj za albumami na monety, ale nie było więc kupiłam książki używane
![]() 1) J.I. Kraszewski "Bruhl" i "pułkownikówna" twarda opr. za dwie 16zł 2) jakiś poradnik "Być kobietą" 1zł Edit: aaa z domu mnie chyba wygonią po prostu nie mogłam się powstrzymać właśnie kupiłam przez "kup teraz" na all - Dziki imbir 6zł - Nie opuszczaj mnie Ishiguro 9zł - Wystarczy być Kosiński 6zł
2013 Edytowane przez gasta18 Czas edycji: 2008-04-24 o 22:25 |
|
|
|
#2792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wejdę do księgarni czy perfumerii to mnie nie ma, znikam, totalnie zatracona. Ale jak przychodzi do kupowania ubrań/dodatków... ![]() A jak w ogóle rezultaty waszej wyprawy? Udało Wam się wypatrzeć coś ciekawego? [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7336198] 'Morderstwo w Madinley Grande' - C. Graham Zachęcona opinią Ani o twórczości tej pani, już jakiś czas temu wpisałam sobie nazwisko Graham 'do pamięci' I tak siedziało, gdzieś w zakamarkach, aż w końcu po długim oczekiwaniu, stwierdziłam wczoraj, że jakaś książka owej autorki musi się znaleźć dzisiaj w moich rękach. Padło na tą. [/quote] I jak, już po lekturze? ![]() Cytat:
(Całe szczęście, że Światowy Dzień Książki jest tylko raz w roku, bo inaczej wszystkie poszłybyśmy z torbami ![]() Cytat:
![]() I ja również! Mocno trzymam kciuki ![]() A na koniec już tradycyjnie... Gratuluję cudownych zakupów! |
|||
|
|
|
#2793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ehhh, ale pierwsze koty za płoty. Udało się mnie namówic na przymierzenie 3 kiecek i nawet wciśnięcie welonu na głowę. I chyba zrozumiałam o co w tym chodzi, bo nawet dobrze się czułam w tych fatałaszkach. Ale stwierdzam, że jakość sukienek w Polsce jest nieadekwatna do ceny. Nie wydałabym 3-4 tys na coś co mi się średnio podoba. No jedna była troszkę odbiegająca od pozostałych i mogłabym się nad nia zastanowić, ale kosztowała coś ponad 5 tys.![]() I na koniec zasiadłysmy w empikowej kawiarni z kilkoma katalogami Vogue-a w towarzystwie 2 cm karalucha spacerującego po ścianie.
|
|
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mnie po takim bliskim kontakcie 'z przyrodą' trzeba by było chyba reanimować ![]() Cieszę się, że udało Wam się mniej więcej zorientować co rynek oferuje, aczkolwiek jeśli jest jak mówisz, to ceny powalają. Bez sensu jest wydać majątek na suknię ślubną, ale równocześnie każda z nas chciałaby tego dnia wyjątkowo wyglądać. Ehh, naprawdę masz zagwozdkę A u nas na 'Ślubnym' zerkałaś czy Dziewczyny czegoś ciekawego nie podpowiadają? ![]() |
|
|
|
|
#2795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Panuje tam tak specyficzne podniecenie, które mnie osobiście nieco irytuje. Dziewczyny na 1,5 roku przed ślubem mają porezerwowane sale, zespoły, samochody, podróże poślubne, o sukienkach już nie wspomne...brrrr Odnoszę wrażenie, że dla niektoych ślub to zjawisko, do którego przygotowują sie pare lat, nie mój klimat niestety. Ja podchodzę do tego z dystansem, minimalizm, skromność, elegancja- to tak w skrócie. |
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam w ogóle nie wchodzę, to i nie bardzo się orientuję co tam wypisują ![]() (A podejście do tych spraw mam podobne do Twojego, zatem całkowicie rozumiem |
|
|
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję nabytków, niezłe ceny. Masz szczęście do takich perełek za grosze. |
||
|
|
|
#2798 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tyle, że mi na dodatek rozumu brakuje i te resztki na ksiązki potrafię wydać, a potem tylko ryż na wodzie w menu pozostaje![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie dizś od słońca trochę w głowie pomieszało i skończyło się tak:- michael pearce "a face in the cementery. mamut zapt mystery" - sujata massey "the flower master". rei shimura mystery" - beverly connor "one grave too many" - abraham pais "tu mieszkał albert einstein" - thomas kuhn "przewrót kopernikański" - melanii mazzucco "tak ukochana"
|
||||
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kieckę kupiłam w... Orsay'u (ale nie myślcie sobie - była biała, skromna i absolutnie nadająca się na taką okazję) I mój bukiet ślubny był od niej droższy A wracając do tematu to nie będę nadrabiać zaległości w tym wątku. Zaglądałam tu od czasu do czasu i wiem, że nieźle się obłowiłyście ostatnio, ale szczegółów nie pamiętam ![]() Ja nie zrobiłam żadnych zakupów niestety. Finansowo stoję ostatnio bardzo kiepsko Mam za to kilka zdobyczy podajowych i jedną książkę wygrzebaną w lumpie Potem wkleję zdjęcie.
|
|
#2800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale pozytywny jakos mi nie przeszło przez myśl, że jesteś Ger mężatką
|
|
#2801 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I cieszę się, że akurat wśród moli ksiązkowych znajduję tale pokrewnej aury, bo w życiu niewiele odczuwam dookoła zrozumienia na mój brak ekscytacji. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Według mnie również 'nie wyglądałaś' na mężatkę.
Edytowane przez foxina Czas edycji: 2008-04-25 o 15:20 |
|||
|
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
Podajowe niusy + prześliczne wydanie 'Zabić drozda' z serii cała Polska czyta dzieciom! (polecam! całe 14,99 zł)
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
To mam tak jak i WY - dziwię się np bardzo popularności wątku pierścionek zaręczynowy - jest go kilka części - a mi na tym wcale nie zależy... Nie cierpię złota, a Mama ostatnio chciała mi ofiarować rodowe na obrączki - jak oświadczyłam że będziemy mieć srebrne, bo złota nie lubię, białe się ściera i robi żółtawe, a żółtego nienawidzę, a platyna kosztuje majątek to niemal oświadczyła, że ślub będzie nieważny.... Co do sukni to kocham taniec i suknię uszyje mi znajoma, która szyje turniejowe i zrobi to tanio- kilka razy szyła mi suknie balowe i zawsze układały się jak marzenie, a ponieważ jestem dość nieproporcjonalna to był to nie lada wyczyn - nie chcę nadmuchanej bezy z gorsetem.... A wesela w przeciwieństwie do TŻta wcale nie chcę... Welonu mieć nie będę bo mam króciutkie włosy i wyglądało by to idiotycznie, najwyżej wepnę sobie jakiś kwiat...
Fajnie, że pod pretekstem książek mamy takie grono że dobrze nam pogadać o wszystkim... |
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze jedno - co do specyficznego podniecenia - mam nadzieję, że jak co do czego przyjdzie i TŻ mi się oświadczy, bo jak na razie wszystko planujemy od końca - to uwiniemy się ze wszystkim w max pół roku bo nie cierpię tych nie kończących się narzeczeństw...
|
|
|
|
#2805 |
|
po prostu Em :)
|
Dziś zakończyłam moją edukację szkolną z najwyższą średnią w klasie.
![]() Specjalnie położyłam świadectwo na samym środku stołu i poszłam spać. Jak już się pozachwycali i postanowili wziąć mnie na kolację do restauracji, to dorzuciłam sobie do "pakietu" kolejnych dziesięć książek. Przeszło. ![]()
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twarde prawa negocjacji Eh, ja siedziałam kilka godzin nad wpisywaniem faktur i rozliczeniem Vatu dla taty, czas wynegocjować podwyżkę ![]() Fajnie, 4 miesiące wakacji.. miałam rok temu
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja w pracy mam kilka maniaków książkowych więc na szczęście mogę sobie poużywać i popodniecać się razem z nimi .Ememesik, gratulacje !! jestem w takim razie pewna że matura to formalność co do wakacji, ja nie mogę się doczekać wolnych 14 dni na urlopie tym bardziej że pierwszy raz zapłacą mi za urlop i jeszcze dofinansowanie małe będzie przepraszam za offtopowanie..
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
|
Cytat:
![]() Dzięki.. Właśnie zrobiłam sobie na szybko próbny arkusz z rozszerzonej geo i wyszło mi.. 80% (!!!) A teoretycznie potrzebuję tylko 70%.. (jeśli dobrze pójdzie mi francuski, a powinien).
|
|
|
#2809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałabym dorzucić swoje 3 grosze do offtopu ślubnego, otóż wyobraźcie sobie, że moja sukienkę wybrała mi moja mama a ja zobaczyłam ja na własne oczy dopiero tydzień przed uroczystością. Kiecka kosztowała majątek i była szyta w Hiszpanii na zamówienie i okazało się, że była idealna. Babka w salonie była w szoku, bo to był pierwszy taki przypadek. To wszystko oczywiście z powodu tego że mieszkamy obecnie na granicą a ślub odbył się w Polsce i był organizowany "na odległość" - to dopiero było szaleństwo....
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie takie cuda sprzedają? ![]() (Wydawało mi się, że pisałaś o Empiku, ale na ich stronie nie znalazłam takiego wydania.) Gratuluje Em.
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
ale się wściekłam, dostałam maila z empiku, że nie mogą zrealizować zamówienia,bo brakuje im 2 książek w magazynie
jak klikałam to były dostępne! Ba, te dwa tytuły nadal są dostępne tylko z innym rokiem wydania Napisałam do nich długaśną skargę, ciekawe czy odpiszą. A tak offtopowo Em czyżby SGH albo coś z ekonomią się szykowało??
|
|
|
#2813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Więcej tutaj: http://www.calapolskaczytadzieciom.p...yka_fundacja_2 Gratuluję Em! |
|
|
|
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Emil ze Smalandii, Lotta z ulicy Awanturników, Astrid Lindgren Czytając o Emilu razem z bratem trochę się uśmiałam
|
|
#2815 |
|
|
![]() W porządku, nie jesteś pierwsza. Widać mój nick jest coś trudny do zakodowania. ![]() UE (turystyka, stosunki międzynarodowe..), albo UJ lub AP (romanistyka). Teoretycznie. Bo coś ciemno widzę moje szanse na dzienne studia. ![]() No, chyba że poszłoby mi tak jak wczoraj na tym próbnym arkuszu. ![]()
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Głowa do góry bez czarnych myśli. Mnie na maturze dopadł stres i wypadłam dużo gorzej niż zwykle a i tak jestem na PW,tak jak chciałam
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś z tej serii zamówię szczególnie że dostawa na terenie kraju jest darmowa.
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie
![]() Pierwszy raz zamawiałam książki z empik.com (z okazji Światowego Dnia Książki rzecz jasna ) i nie mogę się doczytać co trzeba podać przy odbiorze w salonie - numer zamówienia, nazwisko, trzeba sobie coś wydrukować? Pomóżcie proszę
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie zawsze chcieli tylko nazwisko, nie wiem jak w innych Empikach
|
|
|
|
|
#2820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będziemy trzymać kciuki. Może wynegocjuj sobie następne 20 książek za dostanie się na studia, od razu się zmobilizujesz.![]() Foxina, Shachownica, gratulacje. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

I tak siedziało, gdzieś w zakamarkach, aż w końcu po długim oczekiwaniu, stwierdziłam wczoraj, że jakaś książka owej autorki musi się znaleźć dzisiaj w moich rękach. Padło na tą. 
(Całe szczęście, że Światowy Dzień Książki jest tylko raz w roku, bo inaczej wszystkie poszłybyśmy z torbami 

Mam za to kilka zdobyczy podajowych i jedną książkę wygrzebaną w lumpie 

jak klikałam to były dostępne! Ba, te dwa tytuły nadal są dostępne tylko z innym rokiem wydania