LIPCÓWKI część 5. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-03, 14:07   #271
nulkaa3
Rozeznanie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za was bedzie dobrze.

A pytanie mam ten zastrzyk na rozwój płuc do w tyłek dają?
Tak, w górną część tyłka. Dzisiaj dostałam, kolejny dostanę po 24h.
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 14:08   #272
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Podoba Wam się taka naklejka?
Załącznik 7047956

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Mi średnio ten miś mi w ogóle nie pasuje

Nulka trzymaj się !

Stary 2017-05-03, 14:12   #273
Mała!
Zakorzenienie

Ja w ogole nie lubię naklejek...

My w sypialni mamy obraz zrobiony z prac Tymona... wcsumie tylko my spedzamy w niej czas, a lubimy na niego patrzec widać go.na zdjeciach... to chyba jedyna ozdoba tego typu, a u Tymcia sa plakaty w ramkach z superbohaterami tylko...

Tymon jak.juz potrafił wyrażać swoje zdanie to chcial naklejki... i mial drzewko z miarką i kilka ktore sam dokleil... potem ja,zakleilam kilka mazidel, ale szybko to ściągnęliśmy , chociaż drzewko było trochę... jesli Wam sie podoba i.pasuje do.koncepcji pokoju to myślę, ze może być fajnie... ale może poczekajcie aż Alicja podrośnie i sama wybierze

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-05-03 o 14:16
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 14:13   #274
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, musze jak.najszybciej posciel.kupić... bo mamy jakieś stare... gdzie i jaka pościel wy kupujecie?

Zastrzyk.na płucka to tak, w tyłek ja miałam chyba Dexawen... Tymon dwa razy dostawał, tzn ja dla Tymonka

A luteina to w sumie to samo co duphaston , ja akurat mam ten.drugi... w ogole gdybym.byla pod ktg z moimi skurczami to na 100 by mpcne wyszły, mam.jyz dosłownie takie lekko bolesne ciężko stać wtedy..dzis w nocy 3 razy mnoe obudziły, dzis juz z 6 miałam... ciekawe to u mnie zjawisko... mam zdjecie chyba jak w szpic stoi macica przy nich... czasami cala czasami kawałek jak na 2-zdjeciu...

Załącznik 7047961
Załącznik 7047966

Mała ja też mam skurcze. Wczoraj koło 12.
Uspokoiłam się, że też ktoś ma taki dołek w miejscu pępka, u mnie się ostatnio tak zrobiło
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 14:17   #275
Mała!
Zakorzenienie

Hihi

Stary 2017-05-03, 14:22   #276
minini
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co minini... ja też nie miałam takiego płatnego trzeciego prenatalnego, tylko baaardzo dokładne badanie usg. Moj lekarz samo serce oglądał z 10 razy, zawsze tak robi. Nie widzę sensu specjalnie robić typowo ... zreszta nie wiem.czy ono nie wygląda po prostu tak samo...

Poniżej kolor ścian ten brąz dla przypomnienia też dam ogolnie jeszcze nie skończone, brak dodatków głownie pościeli... a i stary i nowy żyrandol...

Załącznik 7047891Załącznik 7047896Załącznik 7047906Załącznik 7047911

super po zmianie od razu jaśniej!
no wlasnie tez mnie bada dokladnie i wszystko mierzy, moze nie ma jakiegos supernowoczwsnego sprzetu ale mowi że to co trzeba sprawdzic to widzi i mierzy...

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
O dzięki za info

Ja jakbym sie hamowała to gorzej bym to przeżywała

Mała wybieraliśmy kolory pieluszek, rożka itp

Minini ja 2 pierwsze tez miałam refundowane, 3 robię bo mój gin ma słaby sprzęt, nie wiem nawet czy określi mi wagę małego itp za pierwsze 2 nie płaciliśmy wiec teraz mozemy sobie na to pozwolić

patrzac na kase to tak fakt, mozna zrobic. tylko mnie nawet na tym nie zalezy. bardziej na tym czy te badanie cokolwiek wnosi..?

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Witam się ze szpitalnego łóżka. Jestem już po obiedzie - w sumie to już nawet głodna jestem. ☺
Moja szyjka ma 2,3cm - tragicznie nie jest, ale wczoraj było 2,49cm. Szyjka nadal bardzo miękka. Na ktg rysują się skurcze. Tak więc leżę podłączona do kroplówki, dostałam pierwszą porcję sterydów na płuca. Jutro rano kolejna dawka. Zastrzyk w dupsko, mało przyjemny. Postaram się Was podczytywać w miarę regularnie ��
jestes pod kontrolą! lekarze wszystko opanują i bedzie dobrze! leż spokojnie i odpoczywaj bo to teraz najlepsze co mozesz zrobic

mialam robic ciasto... a bawimy sie z synem lego

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Mala ja mam taki szpiczasty kształt brzucha jak mi sie dziecko obraca i cos wypina. a tobie sie to podczas skurczu robi? a nie powinien ten szpic byc na srodku brzucha wtedy?
_________________________ __

Edytowane przez minini
Czas edycji: 2017-05-03 o 14:24
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 14:27   #277
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mi przy sielniejszych skurczach też robi się taką gula całego brzucha do góry i przy tym twardy. Jak mała się wypycha to w jednym miejscu twarde a obok miekke

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 14:47   #278
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja dziś z rana się wazylam i przekroczylam 68
16+

Widziałam się z kuzynka urodziła miesiąc temu, przytyla 25 kg prawiebpo niej nie widać

po nas też na pewno nie będzie widać

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
No niby racja
Jakoś mi tak chyba bez powodu głupio :p
bez powodu, ale i tak rozumiem. Ja miałam podobne obawy, ale pod kątem, że zrezygnuję z usług jednego lekarza, a potem trafię przy porodzie na niego. W normalnych warunkach w ogóle bym się takimi rzeczami nie przejmowała.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
moja lekarka nie widzi konieczności robienia tego badania i juz sama nie wiem?
jeśli lekarka nie widzi konieczności i wszystko sprawdza, to nie ma sensu robić. USG III trymestru jest podobne do USG II, tylko jeszcze sprawdza się położenie dziecka i to w jakim tempie rośnie. Jeśli masz to wszystko na wizycie to nic nowego dla ciebie ono nie wniesie.

Cytat:
Poniżej kolor ścian ten brąz dla przypomnienia też dam ogolnie jeszcze nie skończone, brak dodatków głownie pościeli... a i stary i nowy żyrandol...

Załącznik 7047891Załącznik 7047896Załącznik 7047906Załącznik 7047911

Zmiana super! Moim zdaniem też dobrze, że właśnie na tą farbę się zdecydowaliście - tapeta chyba wpada w brudny róż, przy farbie lekko wpadającej w niebieski trochę za dużo by się działo. Żyrandol super!
Ja kupiłam 2 komplety pościeli w TK Maxx i jestem bardzo zadowolona.

Cytat:
Witam się ze szpitalnego łóżka. Jestem już po obiedzie - w sumie to już nawet głodna jestem. ☺
Moja szyjka ma 2,3cm - tragicznie nie jest, ale wczoraj było 2,49cm. Szyjka nadal bardzo miękka. Na ktg rysują się skurcze. Tak więc leżę podłączona do kroplówki, dostałam pierwszą porcję sterydów na płuca. Jutro rano kolejna dawka. Zastrzyk w dupsko, mało przyjemny. Postaram się Was podczytywać w miarę regularnie 😙
Dobrze, że się odezwałaś! 3mam kciuki, żeby szyjka się naprawiła i skurcze ustały!
Cytat:
Podoba Wam się taka naklejka?
Załącznik 7047956

Mi nie bardzo.

Cytat:
A luteina to w sumie to samo co duphaston , ja akurat mam ten.drugi... w ogole gdybym.byla pod ktg z moimi skurczami to na 100 by mpcne wyszły, mam.jyz dosłownie takie lekko bolesne ciężko stać wtedy..dzis w nocy 3 razy mnoe obudziły, dzis juz z 6 miałam... ciekawe to u mnie zjawisko... mam zdjecie chyba jak w szpic stoi macica przy nich... czasami cala czasami kawałek jak na 2-zdjeciu...

Załącznik 7047961
Załącznik 7047966

Kurcze, nieciekawie z tymi skurczami. Oszczędzaj się i może rzeczywiście ten basen by pomógł?

Ja w piątek dowiem się czy dziecko jest główkowo i czy nie trzeba będzie basenu wdrożyć. Właśnie TŻ sam pojechał... Najbardziej mi sauny brakuje.

Od wczoraj mam samochód Póki co miałam tylko krótką jazdę po okolicy, ale wygodnie mi się jechało. Muszę opony wymienić, bo ma zimowe.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 14:53   #279
taedio
MerDer 4ever

Karolinusia ja nie jestem fanka naklejek

Stary 2017-05-03, 14:59   #280
karolinuuusia
Zakorzenienie

Aa zapomniałam, na wizycie lekarz podwazyl moje zaświadczenie od okulisty co do cc. Więc pewnie będę rodziła nauralnie. W sumie to dobrze, ale boje się o mój wzrok po porodzie

Alicja

Stary 2017-05-03, 15:00   #281
Mała!
Zakorzenienie

Co do twardnien, to jak sie maly wypycha to wiadomo w różnych miejscach. Skurcze natomiast najczęściej są na całość ( choć pierwsze były tylko po kawałku ) teraz twardnieje czasami bardzo krzywo... np cała do pępka a u góry tylko pół , czesto tez twardy jest tylko góra i mam dwa szpice...kwadrat dosłownie... a ze skurcze teraz mam już nieprzyjemne to choć czasami nie wiem.czy to nie synek... te mocne czuję dokładnie.

Dzieki dziewczyny za ciepłe słowa odnośnie sypialni... jaki byście tam widziały ochraniacz i kocyk? Mieta? Szary? Granat?

1493816396926.jpg

Stary 2017-05-03, 15:02   #282
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Pestycyda jak nie masz wybranego lekarza na usg 3 trymestru to ja Ci bardzo polecam Jarosława Bal przyjmuje na Kamiennej we Wrocławiu w placówce należącej do Marka Eliasa. Ma bardzo nowoczesny sprzęt i pokaże Ci też malucha w 3D. Cena badania 200zl. Robiłam u niego prenatalne i połówkowe. Poświęcił mi bardzo dużo czasu, dodatkowo chciał mi zrobić fotke buzi w 3D ale mały sie ciągle zasłaniał więc parę razy wracał do tego aż udało mi się chociaż trochę buzi ująć jest bardzo cierpliwy i taki fajny nawet sam zaproponował ze mi wysle fakturę na maila (na moje prywatne potrzeby) i zrobił to w środku nocy :-D on zaleca usg w 30-33t. Chętnie pojechalabym na usg 3 trymestru do niego ale wiem ze moj lekarz powie ze on innym nie ufa musi też zrobić i skasuje mnie znowu 250zl więc nie chce tyle płacić bo połówkowe w efekcie mialam dwa :-D z tym że ten drugi ma gorszy sprzęt i nie ma 3d :/ Jarosław Bal na pewno ma certyfikat do prenatalnych bo go sprawdzalam
Hehe to jest właśnie mój lekarz prowadzący
Pisałam wam, że prenatalne zrobił mi za free w szpitalu.
On będzie mi robił cc.
Jutro mam u niego usg 3 trymestru i w pt wizytę.

Ja jestem bardzo zadowolona. Tylko, że ja chodzę na Hirszfelda do niego.
Wysłałam do niego już kilka os. Ja też byłam z polecenia. A Ty jak na niego trafiłaś?

Właśnie uciekam do wanny. Zrobiłam 3 prania ciuszków. Poskładałam to co ostatnio dostałam. Wyprasowalam koszule, mogę się lenic

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

A odnośnie wagi - właśnie się ważyłam +1kg. Czyli od początku ciąży +7kg.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Co do twardnien, to jak sie maly wypycha to wiadomo w różnych miejscach. Skurcze natomiast najczęściej są na całość ( choć pierwsze były tylko po kawałku ) teraz twardnieje czasami bardzo krzywo... np cała do pępka a u góry tylko pół , czesto tez twardy jest tylko góra i mam dwa szpice...kwadrat dosłownie... a ze skurcze teraz mam już nieprzyjemne to choć czasami nie wiem.czy to nie synek... te mocne czuję dokładnie.

Dzieki dziewczyny za ciepłe słowa odnośnie sypialni... jaki byście tam widziały ochraniacz i kocyk? Mieta? Szary? Granat?

Załącznik 7048001

Mięta!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 15:05   #283
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Aa zapomniałam, na wizycie lekarz podwazyl moje zaświadczenie od okulisty co do cc. Więc pewnie będę rodziła nauralnie. W sumie to dobrze, ale boje się o mój wzrok po porodzie

W jaki sposób podważył? Zły powód wpisany czy o coś innego chodzi?

Cytat:

Załącznik 7048001

Ja bym dodatki dala w neutralnych kolorach - szarość/ biel. W pokoju masz tapetę ktora jest mocnym akcentem, wiec wprowadzenie np granatu to byłoby juz za duzo moim zdaniem.

U siebie za to chce trochę granatu wprowadzić, co jest mdło - bardzo jasny szary z ciepłą bielą. W ogóle tez sie napaliłam na to odświeżenie sypialni

Stary 2017-05-03, 15:07   #284
taedio
MerDer 4ever

Karolinusia jeśli nie masz problemów z siatkówka to nie ma zaleceń co do cc. Wada wzroku sama w sobie nie jest wskazaniem ja tez mam wadę lekko ponad -2 ale nie mam problemów z siatkówka

Stary 2017-05-03, 15:14   #285
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
W jaki sposób podważył? Zły powód wpisany czy o coś innego chodzi?

Ja bym dodatki dala w neutralnych kolorach - szarość/ biel. W pokoju masz tapetę ktora jest mocnym akcentem, wiec wprowadzenie np granatu to byłoby juz za duzo moim zdaniem.

U siebie za to chce trochę granatu wprowadzić, co jest mdło - bardzo jasny szary z ciepłą bielą. W ogóle tez sie napaliłam na to odświeżenie sypialni

Uważa, że wskazania okulistyczne brane sa na wyrost i jest ich za dużo, a stożek rogówki wg niego to nie wskazanie. Mnie zatkało i nic nie ustaliliśmy

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Karolinusia jeśli nie masz problemów z siatkówka to nie ma zaleceń co do cc. Wada wzroku sama w sobie nie jest wskazaniem ja tez mam wadę lekko ponad -2 ale nie mam problemów z siatkówka

Mi okuliatka powiedziała ze może odkleic się siatkówka, co lekarz to opinia, a stożek mi się co wizytę pogłębia

Alicja

Stary 2017-05-03, 15:16   #286
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Uważa, że wskazania okulistyczne brane sa na wyrost i jest ich za dużo, a stożek rogówki wg niego to nie wskazanie. Mnie zatkało i nic nie ustaliliśmy

Rozumiem. Kiedyś na necie widziałam, że we wskazaniach CC okulistycznych rzeczywiście tylko siatkówka była wymieniona - możesz jeszcze poszukać czy nic się nie zmieniło albo skonsultować się z innym okulistą. Najgorzej to mieć sprzeczne informacje.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Mi okuliatka powiedziała ze może odkleic się siatkówka, co lekarz to opinia, a stożek mi się co wizytę pogłębia

to może chodzi o to, żeby inaczej napisać na wskazaniu do cc - ryzyku odklejenia siatkówki ze względu na pogłębianie się stożka - żeby kluczowe słowo siatkówka się znalazło
Stary 2017-05-03, 15:17   #287
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Może spytaj go co wg niego powinno być na tym zaświadczeniu i wróć do okulisty?
Masakra współczuję :/
Stary 2017-05-03, 15:19   #288
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Może spytaj go co wg niego powinno być na tym zaświadczeniu i wróć do okulisty?
Masakra współczuję :/
On wysłał mnie do jakieś swojej okulistyki, ale ja nie mam teraz jak jechać do Warszawy, bo mąż w pracy a sama pociągiem nie pojadę, więc nie wiem co robić

Alicja

Stary 2017-05-03, 15:25   #289
meja_ml
Raczkowanie

Minini mój lekarz też nie widzi potrzeby robienia 3 usg prenatalnego. Sama nie wiem czy iść czy nie.

Mała pokój super się teraz prezentuje. Ja zdecydowanie wolę jasne pomieszczenia.

Nulka powodzenia w szpitalu i szybkiego powrotu do domu. Na pewno skurcze się wycisza.

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 15:26   #290
minini
Zadomowienie

Cytat:
po nas też na pewno nie będzie widać

bez powodu, ale i tak rozumiem. Ja miałam podobne obawy, ale pod kątem, że zrezygnuję z usług jednego lekarza, a potem trafię przy porodzie na niego. W normalnych warunkach w ogóle bym się takimi rzeczami nie przejmowała.

jeśli lekarka nie widzi konieczności i wszystko sprawdza, to nie ma sensu robić. USG III trymestru jest podobne do USG II, tylko jeszcze sprawdza się położenie dziecka i to w jakim tempie rośnie. Jeśli masz to wszystko na wizycie to nic nowego dla ciebie ono nie wniesie.

Zmiana super! Moim zdaniem też dobrze, że właśnie na tą farbę się zdecydowaliście - tapeta chyba wpada w brudny róż, przy farbie lekko wpadającej w niebieski trochę za dużo by się działo. Żyrandol super!
Ja kupiłam 2 komplety pościeli w TK Maxx i jestem bardzo zadowolona.

Dobrze, że się odezwałaś! 3mam kciuki, żeby szyjka się naprawiła i skurcze ustały!

Mi nie bardzo.

Kurcze, nieciekawie z tymi skurczami. Oszczędzaj się i może rzeczywiście ten basen by pomógł?

Ja w piątek dowiem się czy dziecko jest główkowo i czy nie trzeba będzie basenu wdrożyć. Właśnie TŻ sam pojechał... Najbardziej mi sauny brakuje.

Od wczoraj mam samochód Póki co miałam tylko krótką jazdę po okolicy, ale wygodnie mi się jechało. Muszę opony wymienić, bo ma zimowe.
wygodnie miec dwa auta przy dziecku. nje wyobrazam sobie zostac w domu z dzieckiem bez auta.

porozmawuam o tym usg jeszcze z moją położną co ona o tym myśli. bo jak na razie to przekonujecie mnie że to nic innego nie wnosi niz regularne usg..

Cytat:
On wysłał mnie do jakieś swojej okulistyki, ale ja nie mam teraz jak jechać do Warszawy, bo mąż w pracy a sama pociągiem nie pojadę, więc nie wiem co robić

jesli zalezy Ci zeby miec cc to ja bym jechała do tej okulistki - masz jeszcze ponad 2 miesiace.

zaczelam robic ciasto Aggs chyba ty robilas to z budyniową pianką? to wlasnie moje sie mrozi
Stary 2017-05-03, 15:33   #291
Mała!
Zakorzenienie

Xzora dodatków to ja tam.za bardzo nie planuje , wazon czy ramki raczej szary albo biel... ale myślę o łóżeczku ....i pościeli.dla dziecka, prześcieradła i zestaw minky mam bialo granatowe, średnio to widzę właśnie, najbardziej widzę tam szary ew jakiś lekko miętowy.

Wyszłam na 20 min na spacer i ławkę z synem i zmarzłam do tego brzuszek twardnieje i cos dziwnie się czuje :/ a w sumie ostatnio odpoczywam sporo...

Cały czas myślę, która pierwsza urodzi... i jak to w końcu u mnie będzie ?

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-05-03 o 16:13
Stary 2017-05-03, 15:33   #292
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
wygodnie miec dwa auta przy dziecku. nje wyobrazam sobie zostac w domu z dzieckiem bez auta.

porozmawuam o tym usg jeszcze z moją położną co ona o tym myśli. bo jak na razie to przekonujecie mnie że to nic innego nie wnosi niz regularne usg..

jesli zalezy Ci zeby miec cc to ja bym jechała do tej okulistki - masz jeszcze ponad 2 miesiace.

zaczelam robic ciasto Aggs chyba ty robilas to z budyniową pianką? to wlasnie moje sie mrozi
Przestało mi zależeć bo to jednak operacja. Ale z drugiej strony boje się ze coś stanie się z moimi oczami

Alicja

Stary 2017-05-03, 15:40   #293
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym pojechała i sprawdziła opinię drugiego lekarza. Oczy to poważna sprawa.
Jeszcze Masz czas na konsultacje.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Xzora super - co za auto?
My dalej z 1. Mam nadzieję, że przed zimą uda się kupić 2.
Stary 2017-05-03, 15:44   #294
taedio
MerDer 4ever

Karolinusia skoro masz problemy z siatkowa czy stożkiem to gin nie może tego podważyć czytałam, że może podważyć skierowanie od innego gina ale od lekarza innej specjalizacji nie
Jeszcze trochę czasu do porodu jest, zdążysz to ogarnąć może opinia innego okulisty?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

My tez narazie z jednym autem i do tego małym mówiłam, że brać kombi to nie a drugie nie wiek kiedy kupimy

Stary 2017-05-03, 15:51   #295
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinusia skoro masz problemy z siatkowa czy stożkiem to gin nie może tego podważyć czytałam, że może podważyć skierowanie od innego gina ale od lekarza innej specjalizacji nie
Jeszcze trochę czasu do porodu jest, zdążysz to ogarnąć może opinia innego okulisty?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

My tez narazie z jednym autem i do tego małym mówiłam, że brać kombi to nie a drugie nie wiek kiedy kupimy

Oj nie zgodzę się. Mi alergolog mówiła, że gin może podważyć każde zaświadczenie. Innego specjalisty też.
Dlatego nie używała w zaświadczenie słów typu "wymagana" czy "konieczna ".
Mówiła, żeby z nim skonsultować czy jest ok.
Pow, że tak i wpisał mi w kartę ciąży - zalecana cc.
Pytałam o innych lekarzy w szpitalu to mój gin pow : "powinni honorowac ". Więc 100% pewności nie ma.
Stary 2017-05-03, 15:58   #296
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja szyjka ma 2,3cm - tragicznie nie jest, ale wczoraj było 2,49cm. Szyjka nadal bardzo miękka. Na ktg rysują się skurcze. Tak więc leżę podłączona do kroplówki, dostałam pierwszą porcję sterydów na płuca. Jutro rano kolejna dawka. Zastrzyk w dupsko, mało przyjemny. Postaram się Was podczytywać w miarę regularnie ��
Trzymaj się!

Cytat:

Masz rację. Postaram się niepotrzebnie nie zawracać tym głowy. Zwłaszcza, że chcę rodzić w zupełnie innym szpitalu niż pracuje i doktor i doktorka.

Gratuluję zakupu autka! Niech jeździ bezawaryjnie!

Cytat:
Mój też często robi się kwadratem. Byłam przekonana, że to sprawka młodego ale faktycznie już sama nie wiem... Nie czuję skurczy jako takich - czasami po prostu takie pęcznienie brzucha. No i często jak złapię za jeden "bok" to za chwilę czuję jak Młody się tam wierci. Mam nadzieję, że jutro na wizycie uda mi się trafić właśnie na taką sytuację i pani doktor rozwieje moje wątpliwości.

Cytat:
Tak, tak! Ja już zjadłam dwa kawałki! Pychota!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 15:59   #297
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Nom, może jeszcze zależy gdzie się mieszka, bo w mieście można w każdej chwili zamówić taksówkę. Na mojej wsi jakby się coś stało to miałabym spory problem, chyba po sąsiadach musiałabym chodzić, a ich nie znam

Cytat:
[/COLOR]Xzora super - co za auto?
My dalej z 1. Mam nadzieję, że przed zimą uda się kupić 2.
Auto po bracie TŻ, który wyjeżdża za granicę - VW Bora. Bagażnik wydaje się duży - nie przymierzałam, ale stelaż z gondolą powinny się zmieścić. Brat TŻ jeździł nim 2,5 roku i mówił, że ani razu go nie zawiódł, a jeździł nim też na wycieczki na drugi koniec Polski. Mam nadzieję, że w moich rękach też będzie się ładnie sprawował.
Stary 2017-05-03, 15:59   #298
taedio
MerDer 4ever

Morelle No nie wiem dla mnie to dziwne. Ginekolog nie zna sie na wszystkim i nie powinien podważać opinii specjalisty z danej dziedziny.

Stary 2017-05-03, 16:05   #299
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam na basenie. Miałam taki spięty brzuch, a po wodzie tak mi się rozluźnił. Muszę częściej chodzić, bo naprawdę pomaga.

poszłabym na basen ale strasznie się boję infekcji na sam koniec... zazdraszczam!!

Cytat:
Chilli nie będziesz prasować? Ja właśnie próbuje się zmobilizować.

Nie mogę już spać
Poprasowałam już 3 prania ciuszki od 56 do 68 i trochę 74.Większe ,które mam tylko wypiorę i wywożę do mamy ale Tobie to strasznie współczuję tych ilości ubranek...przyznam ,że jakoś mega dokładnie to nie prasowałam ciuszków pieluchy tak no bo najgorzej pogniecione natomiast po porodzie nie mam zamiaru prasować niczego poza właśnie pieluchami zwariowałabym

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Nulka, kciuki za szyjkę! Obg mała siedziała jak najdłużej

Aggs, brawa za czkawkę ale u mnie też raczej krotko trwa, nie więcej niż 1-2 minutki.

Chilli, ja w ogóle mam wątpliwości co do mojej gin która ogranicza się do stwierdEnia że wszystko jest w porządku. Żadnych szczegółów. Nie lubię tak. Usg dowcipne miałam chyba tylko do 3-4 miesiąca. Teraz badanie ginekologiczne a usg rzadko bo to na NFZ. Teraz Idę prywatnie gdzieś indziej bo już mnie wkurzaja takie wizyty 15 minut i do domu. Fakt że jak już usg robi to bardzo dokładnie i trwa 45 minut ale ostatnie usg miałam w lutym i już się martwię :/

Poprostu, od razu można kłaść dziecko na brzuszek. Na początku to taka trochę zgieciowa pozycja bo będzie miało nóżki i rączki podkurczone ale im szybciej tym lepiej. Będzie ćwiczylo trzymanie główki

mój robi usg na każdej wizycie ale ten sprzęt jest strasznie stary nie wiem czy widać na nim wszystko dobrze...teraz idę w 35 tc i się upomnę o badanie szyjki bo miałam przedostatnio też jak się zapytałam ile ma.Może trochę świruję bo te skracające szyjki itp mnie przerażają...jutro idę na tokso na własny koszt bo u mnie 3 raz nie robią.
Cytat:
Podczytuje was witam w nowym wątku

Ja próbuję wrócić do życia, jestem zmęczona tym weekendem .
Mieliśmy gości z Kanady i tak trochę w ciągłym ruchu z nimi

Malutki dostal prezent Załącznik 7047831Załącznik 7047836

ale fajne "amerykanskie"

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Hehehe właśnie dzwoniła teściowa do mojego męża z tekstem ze jej się śniło iż ja przygotowałam łóżeczko z białymi pościelami bo jej się tak podoba.:mdleje
Jak dobrze że nie podobają mi się białe bo musiałabym koncepcję zmieniać.

Czy ze mną jest coś nie tak że jestem na nią tak cięta?

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Uduszę Cię zapomniałam mężowi powiedzieć żeby mi kupił truskawki chociaż takie mrożone.
na pewno bardzo jej nie lubisz i to dlatego ale my się wcale nie dziwimy :P

Cytat:
Ja dziś z rana się wazylam i przekroczylam 68
16+

Widziałam się z kuzynka urodziła miesiąc temu, przytyla 25 kg prawiebpo niej nie widać

pisz mi więcej takich rzeczy to bardzo pocieszające

Cytat:
Moja szyjka ma 2,3cm - tragicznie nie jest, ale wczoraj było 2,49cm. Szyjka nadal bardzo miękka. Na ktg rysują się skurcze. Tak więc leżę podłączona do kroplówki, dostałam pierwszą porcję sterydów na płuca. Jutro rano kolejna dawka. Zastrzyk w dupsko, mało przyjemny. Postaram się Was podczytywać w miarę regularnie 😙
Nulka trzymaj się będzie dobrze niedługo wypuszczą Was do domku!

Mnie ten weekend majowy już wkurza niech się kończy wreszcie...W nocy spać nie mogłam o 2.45 wstałam bo nie mogłam się ułożyć a tż chrapał myślałam ,że go uduszę obejrzałam w drugim pokoju jakiś program i o 3.30 poszłam spać ale musiałam stopery do uszu załadowaći spałam do 11 zrobiłam sobie pazury a później ryż z kurczakiem curry i mi paznokcie zafarbowały na zółto no obłęd jakiś...mam chyba jakąś burzę hormonalną ostatnio.Dobrze ,że obiad wyszedł pyszny ale teraz chce mi się słodkiego a nic nie mam a najbardziej ciacho jakieś bym zjadła ja chcę już czerwiec a najlepiej końcówkę...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 16:33   #300
minini
Zadomowienie

Cytat:
Przestało mi zależeć bo to jednak operacja. Ale z drugiej strony boje się ze coś stanie się z moimi oczami

mam wade wzroku ktora co kika lat sie pogłębia. aktualnie mam -3. po samym porodzie sn wada sie nie pogłębiła. jedynie mialam krwiaki na białkach - ale to zeszło po kilku dniach i nie mialo wplywu na nic.

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Trzymaj się!

Masz rację. Postaram się niepotrzebnie nie zawracać tym głowy. Zwłaszcza, że chcę rodzić w zupełnie innym szpitalu niż pracuje i doktor i doktorka.

Gratuluję zakupu autka! Niech jeździ bezawaryjnie!

Mój też często robi się kwadratem. Byłam przekonana, że to sprawka młodego ale faktycznie już sama nie wiem... Nie czuję skurczy jako takich - czasami po prostu takie pęcznienie brzucha. No i często jak złapię za jeden "bok" to za chwilę czuję jak Młody się tam wierci. Mam nadzieję, że jutro na wizycie uda mi się trafić właśnie na taką sytuację i pani doktor rozwieje moje wątpliwości.

Tak, tak! Ja już zjadłam dwa kawałki! Pychota!
moje wlaśnie wyjęłam z piekarnika!!
jeszcze zrobie bitą smietane do tego bo syn baardzo chce

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
poszłabym na basen ale strasznie się boję infekcji na sam koniec... zazdraszczam!!

Poprasowałam już 3 prania ciuszki od 56 do 68 i trochę 74.Większe ,które mam tylko wypiorę i wywożę do mamy ale Tobie to strasznie współczuję tych ilości ubranek...przyznam ,że jakoś mega dokładnie to nie prasowałam ciuszków pieluchy tak no bo najgorzej pogniecione natomiast po porodzie nie mam zamiaru prasować niczego poza właśnie pieluchami zwariowałabym

mój robi usg na każdej wizycie ale ten sprzęt jest strasznie stary nie wiem czy widać na nim wszystko dobrze...teraz idę w 35 tc i się upomnę o badanie szyjki bo miałam przedostatnio też jak się zapytałam ile ma.Może trochę świruję bo te skracające szyjki itp mnie przerażają...jutro idę na tokso na własny koszt bo u mnie 3 raz nie robią.
ale fajne "amerykanskie"

na pewno bardzo jej nie lubisz i to dlatego ale my się wcale nie dziwimy :P

pisz mi więcej takich rzeczy to bardzo pocieszające

Nulka trzymaj się będzie dobrze niedługo wypuszczą Was do domku!

Mnie ten weekend majowy już wkurza niech się kończy wreszcie...W nocy spać nie mogłam o 2.45 wstałam bo nie mogłam się ułożyć a tż chrapał myślałam ,że go uduszę obejrzałam w drugim pokoju jakiś program i o 3.30 poszłam spać ale musiałam stopery do uszu załadowaći spałam do 11 zrobiłam sobie pazury a później ryż z kurczakiem curry i mi paznokcie zafarbowały na zółto no obłęd jakiś...mam chyba jakąś burzę hormonalną ostatnio.Dobrze ,że obiad wyszedł pyszny ale teraz chce mi się słodkiego a nic nie mam a najbardziej ciacho jakieś bym zjadła ja chcę już czerwiec a najlepiej końcówkę...
tez mam ochote na basen ale boje sie znow bakterii w moczu albo innej infekcji.
mnie tam majowka akurat pasuje bo mąż ma wolne wiec goni z remontem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości