|
|
#301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
oby dobrze się sprawował ![]() Cytat:
Cytat:
Dopiero doszłam z praniem do połowy 68 cm. 74 cm nawet nie będę ruszać. Nie wiem właśnie co zrobić z pieluchami. Nie chce mi się wszystkich prac :/ ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Odebrałam wyniki. Tokso, tsh i mocz ok. Morfologia jak zawsze źle. Nie przejmuje się. Czekam dalej na przeciwciala.
|
|
#302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam trochę dosyć majówki bo szaro buro:/ wróciłam od tesciów bo byliśmy z moimi rodzicami na kawie i zaleglam na kanapie. Już mi się nudzi a tu jeszcze miesiąc u nich spędzę. U siebie w domu to człowiek zawsze się czymś zajmie ehhhh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś wieczorem wstawię chyba ostatnie pranie z tymi ciuszkami ze strychu i matą edukacyjną i jutro ogarnę mieszkanie bo tylko pobieżnie sprzątałam przez te 3 dni prania i prasowania i tak nie było sensu bo kłęby kurzu na meblach od ciuszków a pieluch mam 16 więc nie było tak źle podejrzewam ,że masz więcej
![]() właśnie piję kawkę i zajadam tartę oreo i sernik na zimno z malinami więc minimalnie lepiej się czuje :P
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe Chilli dobra jesteś
![]() Pestycyda do Bala jakby co można chodzić na nfz.
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jest mega oblegany , więc 3 mc wcześniej trzeba się rejestrować albo przyjść prywatnie jako pacjentka dodatkowa, a kolejne wizyty na nfz. Ja tak zrobiłam. Wizyta prywatnie 120 zł. Usg na każdej wizycie jest w cenie. Tylko te tymestru są płatne 200 zł. Więc płaciłam za 3 wizyty, a teraz free.
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-05-03 o 17:27 |
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Moim skromnym zdaniem tez nie powinien podważać opinii innego specjalisty ... dziwne.
Chilli i morelle Ale sie, zmobilizowałyście do prania i prasowania... ja jutro sie wezmę za pieluszki i prześcieradła i resztę ciuszkow... Chilli jesteś chyba i tak w najlepszym położeniu z nas, bo najbardziej zaawansowaną masz ciążę... wiec chwila moment i bedziesz tęsknić za brzuszkiem Tartę oreo BOSZ!!! Zasliniłam.się właśnie... Idę po lody do lodówki... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Idę właśnie prasować. Mąż mi przyniósł deskę do sypialni. Sis chora, wiec wolę sama zacząć. Tyle tego jest, że na coś na pewno się załapie.
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Etam do zniesienia.
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zaczynam pranie może w następnym tygodniu. Na pewno chce mieć wszystko do końca maja zrobione i cała wyprawka skompletowana
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
chciałam sie jeszcze podpytać czy kupujecie
- podkłady poporodowe na łóżko do szpitala - coś dziewczyny na fb pisały ze trzeba - jaka maść na sutki kupić i czy już teraz czy poczekać - i na kolki co do prania ja sie jeszcze waham czy używać tych specyfików dla dzieci czytałam różne wypowiedzi niektórzy używają zwykłych płynów i podwójne płukanie ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
na pewno do zniesienia poród jest gorszy hehe Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-05-03 o 18:13 |
|
|
|
|
#313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na sutki kupiłam lanno maść z ziajki ma świetne opinie 100 % lanolina i jest tania. i ja na kolki nie kupuję póki co niczego oprócz probiotyku w kropelkach i chcę dawać prewencyjnie floractin albo dicoflor. Muszę jeszcze pokrowiec z materaca wyprać ale to już na koniec maja bo na razie zafoliowany i nie chcę żeby się kurzył i muszę wózek odebrać od mamy i też tą gondolę wyczyścić. ja piorę w loveli mam też bobini można spróbować ale dla mnie np.persil w którym piorę b.mocno pachnie i wydaje mi się ,że za mocno dla malucha ale może po tym płukaniu x2 nie czuć
wymiana:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261433 Edytowane przez Chilli Pepper Czas edycji: 2017-05-03 o 18:21 |
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kolki jeśli będą kupie niemieckie krople. Ps. Szybko idzie to prasowanie ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Chilli u mnie czarne rzeczy są podwójnie płukane, a i tak czuć ten zapach. Myślę, że dziecku mógłby przeszkadzać.
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle to ja Ci zazdroszczę takiego lekarza prowadzącego
on jest tak fajny, że aż ma sie ochotę go przytulić haha :-D bardzo mi sie podobało w jaki ciepły sposób mówił podczas badania. Wzbudza bardzo duże zaufanie. Jakby on mi robił CC to czułabym sie bezpiecznie Ja chodziłam na Kamienna do Marka Eliasa i on powiedział, że zalecane jest usg prenatalne i można zrobić u nich w gabinecie 3d/4d zapisalam sie i tak trafiłam do tego lekarza
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a możesz te rossmanoskie podkłady pokazać bo szukam na stronie i nie pokazuje mi na kolki ktoś mi polecił infacol ale sama nie wiem czy juz teraz kupować i czy tą maść trzeba zmywać przed karmieniem |
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Lanolina zatyka kanalki mleczne, nie jest polecana, ostatnio o tym czytałam.
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uda się z nim i tym 30.06. Jak mnie nie przyjmą na ip to na pewno będę do niego dzwonić
|
|
#319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na sutki chyba Maltan mam wrzucony do koszyka ale to kwestia otwarta.Na kolki dostałam SabSimplex. |
||
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Nulka mam nadzieję, że szybko wypuszczą Cię do domu, trzymaj się tam, dasz radę
![]() Mała pokój bardzo się zmienił na plus, szybko Wam poszło ![]() Chilli dziś po śniadaniu znowu byłam na basenie Ten co tu mam jest niby z wodą bez chloru, oczyszczany koloidem srebra, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Taedio ja też myślałam do tej pory,ze na pranie i prasowanie jeszcze za wcześnie i ze zabiorę się za to z początkiem czerwca, ale jak czytam jak dziewczyny z tym spieszą, to mam stresa, że jestem nieprzygotowana i też planuję to ogarnąć po majówce ![]() Tęsknie już za swoim psiakiem...Dziś Gdansk zaliczony, pełno ludzi, na obiad czekaliśmy prawie 1.5h Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
Ja podkłady mam kupione, maść też z lanoliną, ale mam też olej kokosowy nierafinowany, słyszałam że jest świetny na sutki także zobaczymy. Co do kolek mam coś w koszyku na gemini, ale ciągle tam zmieniam, bo nie do końca ogarniam wyprawkę apteczną dla dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle no Wy się znacie lepiej ja go widziałam dwa razy i akurat wtedy był rozmowny
![]() Emmos zazdroszczę wycieczki nad morze, fajne oderwanie od codzienności ![]() Mała a miałam zapytać podczas skurczu boli Cię coś? Mi czasami twardnieje brzuch ale nie wiem czy to skurcz bo nic nie boli |
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie miałam Was pytać czy będziecie prac pokrowiec...? Ja też planuję wyprać pod sam koniec, bo tez jeszcze zafoliowany.
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio ktoś mi powiedział żebym nie piła gazowanego bo mała będzie miała kolki, normalnie mało co nie padlam 😀
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć
faktycznie bardzo dobre opinie tam są o lekarzach i o sprzęcie. Nie pamiętam jaki lekarz robił mi usg prenatalne ale byłam zadowolona z podejścia do pacjenta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#326 |
|
MerDer 4ever
|
Emmos no tak, wiele dziewczyn tutaj juz sie za to bierze
ja tak czy inaczej czekam bo remont i ładniejsza pogodę do wieszania prania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
Darietta takie cuś
:https://www.google.pl/search?q=podk%...C9RRWuseWbCoM:---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- mnie tak bratowa nastraszyła tym ile trwa krwawienie po porodzie ,że mam całą półkę podkladów i podpasek bella takich wielkich. Właśnie mam zgagę masakra...
|
#328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przychodzi do tz i sie pyta czy byl w kosciele czy byl u spowiedzi itp (ja to sie smieje ze niedlugo przyjdzie sie zapytac czy majtki zmienil) Ostatnio na swieta do mnie sie doczepila ale ja tylko zrobilam oczy jak 5zl i nic sie nie odezwalam. Jadlam zupe a ta do mnie podchodzi i zabiera mi talerz i mowi ze juz mi wystarczy 😅😂😂. No coz. Skoro wiedziala lepiej ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz... współczuję :/ świetne wyczucie ma,.nie ma co...
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Mała nie odpowiedziałaś mi na pytanie
Myszowata co to za zachowanie jak można komuś zabrać talerz zupy w trakcie jedzenia...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

oby dobrze się sprawował 

i spałam do 11
ja chcę już czerwiec a najlepiej końcówkę...

Na sutki chyba Maltan mam wrzucony do koszyka ale to kwestia otwarta.

co to za zachowanie
jak można komuś zabrać talerz zupy w trakcie jedzenia...