LIPCÓWKI część 5. - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-03, 16:35   #301
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Nom, może jeszcze zależy gdzie się mieszka, bo w mieście można w każdej chwili zamówić taksówkę. Na mojej wsi jakby się coś stało to miałabym spory problem, chyba po sąsiadach musiałabym chodzić, a ich nie znam

Auto po bracie TŻ, który wyjeżdża za granicę - VW Bora. Bagażnik wydaje się duży - nie przymierzałam, ale stelaż z gondolą powinny się zmieścić. Brat TŻ jeździł nim 2,5 roku i mówił, że ani razu go nie zawiódł, a jeździł nim też na wycieczki na drugi koniec Polski. Mam nadzieję, że w moich rękach też będzie się ładnie sprawował.
Super! Bardzo fajnie trafiłaś! oby dobrze się sprawował

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Morelle No nie wiem dla mnie to dziwne. Ginekolog nie zna sie na wszystkim i nie powinien podważać opinii specjalisty z danej dziedziny.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dla mnie też, ale skoro alergolog sam mi to pow to coś w tym jest.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
poszłabym na basen ale strasznie się boję infekcji na sam koniec... zazdraszczam!!

Poprasowałam już 3 prania ciuszki od 56 do 68 i trochę 74.Większe ,które mam tylko wypiorę i wywożę do mamy ale Tobie to strasznie współczuję tych ilości ubranek...przyznam ,że jakoś mega dokładnie to nie prasowałam ciuszków pieluchy tak no bo najgorzej pogniecione natomiast po porodzie nie mam zamiaru prasować niczego poza właśnie pieluchami zwariowałabym

mój robi usg na każdej wizycie ale ten sprzęt jest strasznie stary nie wiem czy widać na nim wszystko dobrze...teraz idę w 35 tc i się upomnę o badanie szyjki bo miałam przedostatnio też jak się zapytałam ile ma.Może trochę świruję bo te skracające szyjki itp mnie przerażają...jutro idę na tokso na własny koszt bo u mnie 3 raz nie robią.
ale fajne "amerykanskie"

na pewno bardzo jej nie lubisz i to dlatego ale my się wcale nie dziwimy :P

pisz mi więcej takich rzeczy to bardzo pocieszające

Nulka trzymaj się będzie dobrze niedługo wypuszczą Was do domku!

Mnie ten weekend majowy już wkurza niech się kończy wreszcie...W nocy spać nie mogłam o 2.45 wstałam bo nie mogłam się ułożyć a tż chrapał myślałam ,że go uduszę obejrzałam w drugim pokoju jakiś program i o 3.30 poszłam spać ale musiałam stopery do uszu załadowaći spałam do 11 zrobiłam sobie pazury a później ryż z kurczakiem curry i mi paznokcie zafarbowały na zółto no obłęd jakiś...mam chyba jakąś burzę hormonalną ostatnio.Dobrze ,że obiad wyszedł pyszny ale teraz chce mi się słodkiego a nic nie mam a najbardziej ciacho jakieś bym zjadła ja chcę już czerwiec a najlepiej końcówkę...
Oj bidulko jeszcze chwila. Ja też bym już chciała być po.

Dopiero doszłam z praniem do połowy 68 cm. 74 cm nawet nie będę ruszać.
Nie wiem właśnie co zrobić z pieluchami. Nie chce mi się wszystkich prac :/

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Odebrałam wyniki. Tokso, tsh i mocz ok.
Morfologia jak zawsze źle. Nie przejmuje się.
Czekam dalej na przeciwciala.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 16:54   #302
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Hehehe właśnie dzwoniła teściowa do mojego męża z tekstem ze jej się śniło iż ja przygotowałam łóżeczko z białymi pościelami bo jej się tak podoba.:mdleje
Jak dobrze że nie podobają mi się białe bo musiałabym koncepcję zmieniać.

Czy ze mną jest coś nie tak że jestem na nią tak cięta?

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Uduszę Cię zapomniałam mężowi powiedzieć żeby mi kupił truskawki chociaż takie mrożone.
Bosh, zabić to mało. Co ta Twoja teściowa ma do tej pościeli w kolko:/
Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Pestycyda jak nie masz wybranego lekarza na usg 3 trymestru to ja Ci bardzo polecam Jarosława Bal przyjmuje na Kamiennej we Wrocławiu w placówce należącej do Marka Eliasa. Ma bardzo nowoczesny sprzęt i pokaże Ci też malucha w 3D. Cena badania 200zl. Robiłam u niego prenatalne i połówkowe. Poświęcił mi bardzo dużo czasu, dodatkowo chciał mi zrobić fotke buzi w 3D ale mały sie ciągle zasłaniał więc parę razy wracał do tego aż udało mi się chociaż trochę buzi ująć jest bardzo cierpliwy i taki fajny nawet sam zaproponował ze mi wysle fakturę na maila (na moje prywatne potrzeby) i zrobił to w środku nocy :-D on zaleca usg w 30-33t. Chętnie pojechalabym na usg 3 trymestru do niego ale wiem ze moj lekarz powie ze on innym nie ufa musi też zrobić i skasuje mnie znowu 250zl więc nie chce tyle płacić bo połówkowe w efekcie mialam dwa :-D z tym że ten drugi ma gorszy sprzęt i nie ma 3d :/ Jarosław Bal na pewno ma certyfikat do prenatalnych bo go sprawdzalam
Dziękuję ale już jestem umówiona na dodatkową konsultacje do zaufanego lekarza tam skąd pochodzę. Nie ma mnie teraz cały miesiąc w Oławie że względu na remont. Ale dobrze wiedzieć bo następnej ciąży na pewno nie będę chciała prowadzić u obecnej lekarki.
Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Witam się ze szpitalnego łóżka. Jestem już po obiedzie - w sumie to już nawet głodna jestem. ☺
Moja szyjka ma 2,3cm - tragicznie nie jest, ale wczoraj było 2,49cm. Szyjka nadal bardzo miękka. Na ktg rysują się skurcze. Tak więc leżę podłączona do kroplówki, dostałam pierwszą porcję sterydów na płuca. Jutro rano kolejna dawka. Zastrzyk w dupsko, mało przyjemny. Postaram się Was podczytywać w miarę regularnie 😙
Niech się szyjka trzyma! Leżę i wypoczywaj teraz. Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Aa zapomniałam, na wizycie lekarz podwazyl moje zaświadczenie od okulisty co do cc. Więc pewnie będę rodziła nauralnie. W sumie to dobrze, ale boje się o mój wzrok po porodzie

Dziwne mi się to wydaje..

Ja też mam trochę dosyć majówki bo szaro buro:/ wróciłam od tesciów bo byliśmy z moimi rodzicami na kawie i zaleglam na kanapie. Już mi się nudzi a tu jeszcze miesiąc u nich spędzę. U siebie w domu to człowiek zawsze się czymś zajmie ehhhh

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 17:05   #303
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

dziś wieczorem wstawię chyba ostatnie pranie z tymi ciuszkami ze strychu i matą edukacyjną i jutro ogarnę mieszkanie bo tylko pobieżnie sprzątałam przez te 3 dni prania i prasowania i tak nie było sensu bo kłęby kurzu na meblach od ciuszków a pieluch mam 16 więc nie było tak źle podejrzewam ,że masz więcej
właśnie piję kawkę i zajadam tartę oreo i sernik na zimno z malinami więc minimalnie lepiej się czuje :P
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 17:15   #304
morelle_
Zakorzenienie

Hehe Chilli dobra jesteś

Pestycyda do Bala jakby co można chodzić na nfz.
Stary 2017-05-03, 17:23   #305
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Hehe Chilli dobra jesteś

Pestycyda do Bala jakby co można chodzić na nfz.
I wtedy przyjmuje gdzie?

Stary 2017-05-03, 17:26   #306
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
I wtedy przyjmuje gdzie?

Tam gdzie pisałam - na Hirszfelda - koło Sky Tower.
Tylko jest mega oblegany , więc 3 mc wcześniej trzeba się rejestrować albo przyjść prywatnie jako pacjentka dodatkowa, a kolejne wizyty na nfz.
Ja tak zrobiłam. Wizyta prywatnie 120 zł.
Usg na każdej wizycie jest w cenie. Tylko te tymestru są płatne 200 zł.
Więc płaciłam za 3 wizyty, a teraz free.

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-05-03 o 17:27
Stary 2017-05-03, 17:29   #307
Mała!
Zakorzenienie

Moim skromnym zdaniem tez nie powinien podważać opinii innego specjalisty ... dziwne.

Chilli i morelle
Ale sie, zmobilizowałyście do prania i prasowania... ja jutro sie wezmę za pieluszki i prześcieradła i resztę ciuszkow...

Chilli jesteś chyba i tak w najlepszym położeniu z nas, bo najbardziej zaawansowaną masz ciążę... wiec chwila moment i bedziesz tęsknić za brzuszkiem
Tartę oreo BOSZ!!!
Zasliniłam.się właśnie...

Idę po lody do lodówki...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 17:31   #308
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Tak, w górną część tyłka. Dzisiaj dostałam, kolejny dostanę po 24h.

oj już się boje jeszcze nigdy w tyłek nie dostałam a podobno boli jak nie wiem co
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 17:32   #309
morelle_
Zakorzenienie

Idę właśnie prasować. Mąż mi przyniósł deskę do sypialni. Sis chora, wiec wolę sama zacząć. Tyle tego jest, że na coś na pewno się załapie.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
oj już się boje jeszcze nigdy w tyłek nie dostałam a podobno boli jak nie wiem co
Etam do zniesienia.
Stary 2017-05-03, 18:05   #310
taedio
MerDer 4ever

Mi się wydaje, że na prasowanie za wcześnie, przecież jeszcze tyyyyyle czasu Do donoszonej ciąży 8 tyg
Stary 2017-05-03, 18:09   #311
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja też zaczynam pranie może w następnym tygodniu. Na pewno chce mieć wszystko do końca maja zrobione i cała wyprawka skompletowana

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 18:15   #312
darietta
Zakorzenienie

chciałam sie jeszcze podpytać czy kupujecie
- podkłady poporodowe na łóżko do szpitala - coś dziewczyny na fb pisały ze trzeba
- jaka maść na sutki kupić i czy już teraz czy poczekać
- i na kolki

co do prania ja sie jeszcze waham czy używać tych specyfików dla dzieci czytałam różne wypowiedzi niektórzy używają zwykłych płynów i podwójne płukanie

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Idę właśnie prasować. Mąż mi przyniósł deskę do sypialni. Sis chora, wiec wolę sama zacząć. Tyle tego jest, że na coś na pewno się załapie.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Etam do zniesienia.

na pewno do zniesienia poród jest gorszy hehe

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-05-03 o 18:13
Stary 2017-05-03, 18:19   #313
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
- podkłady poporodowe na łóżko do szpitala - coś dziewczyny na fb pisały ze trzeba
- i na kolki

co do prania ja sie jeszcze waham czy używać tych specyfików dla dzieci czytałam różne wypowiedzi niektórzy używają zwykłych płynów i podwójne płukanie
ja kupiłam te rossmannowe 60X60 do szpitala trzeba.Nie wiem jak przy cc ale przy sn na pewno żeby sobie chociażby na tą piłkę podłożyć później pewnie też po porodzie ale tego już nie wiem.
na sutki kupiłam lanno maść z ziajki ma świetne opinie 100 % lanolina i jest tania.
i ja na kolki nie kupuję póki co niczego oprócz probiotyku w kropelkach i chcę dawać prewencyjnie floractin albo dicoflor.

Muszę jeszcze pokrowiec z materaca wyprać ale to już na koniec maja bo na razie zafoliowany i nie chcę żeby się kurzył i muszę wózek odebrać od mamy i też tą gondolę wyczyścić.

ja piorę w loveli mam też bobini można spróbować ale dla mnie np.persil w którym piorę b.mocno pachnie i wydaje mi się ,że za mocno dla malucha ale może po tym płukaniu x2 nie czuć

Edytowane przez Chilli Pepper
Czas edycji: 2017-05-03 o 18:21
Stary 2017-05-03, 18:23   #314
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
- i na kolki

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Podklady poporodowe kupiłam. Maść też. Wrzucalam.
Na kolki jeśli będą kupie niemieckie krople.

Ps. Szybko idzie to prasowanie

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Chilli u mnie czarne rzeczy są podwójnie płukane, a i tak czuć ten zapach.
Myślę, że dziecku mógłby przeszkadzać.
Stary 2017-05-03, 18:26   #315
poprostu
Zakorzenienie

Morelle to ja Ci zazdroszczę takiego lekarza prowadzącego on jest tak fajny, że aż ma sie ochotę go przytulić haha :-D bardzo mi sie podobało w jaki ciepły sposób mówił podczas badania. Wzbudza bardzo duże zaufanie. Jakby on mi robił CC to czułabym sie bezpiecznie Ja chodziłam na Kamienna do Marka Eliasa i on powiedział, że zalecane jest usg prenatalne i można zrobić u nich w gabinecie 3d/4d zapisalam sie i tak trafiłam do tego lekarza
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 18:36   #316
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam te rossmannowe 60X60 do szpitala trzeba.Nie wiem jak przy cc ale przy sn na pewno żeby sobie chociażby na tą piłkę podłożyć później pewnie też po porodzie ale tego już nie wiem.
na sutki kupiłam lanno maść z ziajki ma świetne opinie 100 % lanolina i jest tania.
i ja na kolki nie kupuję póki co niczego oprócz probiotyku w kropelkach i chcę dawać prewencyjnie floractin albo dicoflor.

Muszę jeszcze pokrowiec z materaca wyprać ale to już na koniec maja bo na razie zafoliowany i nie chcę żeby się kurzył i muszę wózek odebrać od mamy i też tą gondolę wyczyścić.

ja piorę w loveli mam też bobini można spróbować ale dla mnie np.persil w którym piorę b.mocno pachnie i wydaje mi się ,że za mocno dla malucha ale może po tym płukaniu x2 nie czuć

a możesz te rossmanoskie podkłady pokazać bo szukam na stronie i nie pokazuje mi

na kolki ktoś mi polecił infacol ale sama nie wiem czy juz teraz kupować

i czy tą maść trzeba zmywać przed karmieniem
Stary 2017-05-03, 18:42   #317
karolinuuusia
Zakorzenienie

Lanolina zatyka kanalki mleczne, nie jest polecana, ostatnio o tym czytałam.

Alicja

Stary 2017-05-03, 18:46   #318
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Morelle to ja Ci zazdroszczę takiego lekarza prowadzącego on jest tak fajny, że aż ma sie ochotę go przytulić haha :-D bardzo mi sie podobało w jaki ciepły sposób mówił podczas badania. Wzbudza bardzo duże zaufanie. Jakby on mi robił CC to czułabym sie bezpiecznie Ja chodziłam na Kamienna do Marka Eliasa i on powiedział, że zalecane jest usg prenatalne i można zrobić u nich w gabinecie 3d/4d zapisalam sie i tak trafiłam do tego lekarza
Czasami jest mało mówmy, ale bardzo rzetelny.
Mam nadzieję, że uda się z nim i tym 30.06. Jak mnie nie przyjmą na ip to na pewno będę do niego dzwonić
Stary 2017-05-03, 18:48   #319
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Tam gdzie pisałam - na Hirszfelda - koło Sky Tower.
Tylko jest mega oblegany , więc 3 mc wcześniej trzeba się rejestrować albo przyjść prywatnie jako pacjentka dodatkowa, a kolejne wizyty na nfz.
Ja tak zrobiłam. Wizyta prywatnie 120 zł.
Usg na każdej wizycie jest w cenie. Tylko te tymestru są płatne 200 zł.
Więc płaciłam za 3 wizyty, a teraz free.
A to nie mówisz przypadkiem o Poliklinice na Hirszfelda? Miałam tam prenatalne ale myślałam że tak wszystko prywatnie.
Cytat:
- i na kolki

Kupuję podkłady żeby nie ubrudzić wszystkiego po porodzie. Mimo że te podpaski poporodowe są wielgasne to zawsze może gdzieś "bokiem uciec"Na sutki chyba Maltan mam wrzucony do koszyka ale to kwestia otwarta.
Na kolki dostałam SabSimplex.
Stary 2017-05-03, 18:55   #320
emmos
Zakorzenienie

Nulka mam nadzieję, że szybko wypuszczą Cię do domu, trzymaj się tam, dasz radę

Mała pokój bardzo się zmienił na plus, szybko Wam poszło

Chilli dziś po śniadaniu znowu byłam na basenie Ten co tu mam jest niby z wodą bez chloru, oczyszczany koloidem srebra, ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Taedio ja też myślałam do tej pory,ze na pranie i prasowanie jeszcze za wcześnie i ze zabiorę się za to z początkiem czerwca, ale jak czytam jak dziewczyny z tym spieszą, to mam stresa, że jestem nieprzygotowana i też planuję to ogarnąć po majówce

Tęsknie już za swoim psiakiem...Dziś Gdansk zaliczony, pełno ludzi, na obiad czekaliśmy prawie 1.5h

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
- i na kolki

co do prania ja sie jeszcze waham czy używać tych specyfików dla dzieci czytałam różne wypowiedzi niektórzy używają zwykłych płynów i podwójne płukanie[COLOR="Silver"]

Ja podkłady mam kupione, maść też z lanoliną, ale mam też olej kokosowy nierafinowany, słyszałam że jest świetny na sutki także zobaczymy. Co do kolek mam coś w koszyku na gemini, ale ciągle tam zmieniam, bo nie do końca ogarniam wyprawkę apteczną dla dziecka.

Stary 2017-05-03, 18:58   #321
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
A to nie mówisz przypadkiem o Poliklinice na Hirszfelda? Miałam tam prenatalne ale myślałam że tak wszystko prywatnie.

Kupuję podkłady żeby nie ubrudzić wszystkiego po porodzie. Mimo że te podpaski poporodowe są wielgasne to zawsze może gdzieś "bokiem uciec"Na sutki chyba Maltan mam wrzucony do koszyka ale to kwestia otwarta.
Na kolki dostałam SabSimplex.
Tak "poliklinika na Grobli" przy ul Hirszfelda.
Stary 2017-05-03, 19:05   #322
poprostu
Zakorzenienie

Morelle no Wy się znacie lepiej ja go widziałam dwa razy i akurat wtedy był rozmowny

Emmos zazdroszczę wycieczki nad morze, fajne oderwanie od codzienności

Mała a miałam zapytać podczas skurczu boli Cię coś? Mi czasami twardnieje brzuch ale nie wiem czy to skurcz bo nic nie boli
Stary 2017-05-03, 19:08   #323
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:

JA na kolki chyba tez na razie nie kupuję jak coś to polecę do apteki, a i tak będę podawać probiotyk.
No właśnie miałam Was pytać czy będziecie prac pokrowiec...? Ja też planuję wyprać pod sam koniec, bo tez jeszcze zafoliowany.

Stary 2017-05-03, 19:13   #324
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ostatnio ktoś mi powiedział żebym nie piła gazowanego bo mała będzie miała kolki, normalnie mało co nie padlam 😀

Alicja

Stary 2017-05-03, 19:15   #325
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Tak "poliklinika na Grobli" przy ul Hirszfelda.
Dobrze wiedzieć faktycznie bardzo dobre opinie tam są o lekarzach i o sprzęcie. Nie pamiętam jaki lekarz robił mi usg prenatalne ale byłam zadowolona z podejścia do pacjenta

Stary 2017-05-03, 19:18   #326
taedio
MerDer 4ever

Emmos no tak, wiele dziewczyn tutaj juz sie za to bierze ja tak czy inaczej czekam bo remont i ładniejsza pogodę do wieszania prania

Stary 2017-05-03, 19:22   #327
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Darietta takie cuś :https://www.google.pl/search?q=podk%...C9RRWuseWbCoM:

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

mnie tak bratowa nastraszyła tym ile trwa krwawienie po porodzie ,że mam całą półkę podkladów i podpasek bella takich wielkich.
Właśnie mam zgagę masakra...
Stary 2017-05-03, 19:35   #328
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Ekscytacja to mało powiedziane ona poprostu lubi rządzić i drygować tak jak ona chce. Ale ja jej rządy jestem cięta. Dodam że jeszcze kazała mężowi dzwonić do ciotki bo ma imieniny i iść do koscioła bo święto. Kur.... ile my mamy lat robimy co chcemy.

Jak dobrze że ja mam normalnych rodziców. Zadzwonią tylko żeby się zapytać jak sie czuję czy mnie nic nie boli bo teraz jestem pod opieką męża a nie ich i mnie nie widzą kilka dni.
Wieszm moja tak samo robi.
Przychodzi do tz i sie pyta czy byl w kosciele czy byl u spowiedzi itp (ja to sie smieje ze niedlugo przyjdzie sie zapytac czy majtki zmienil)
Ostatnio na swieta do mnie sie doczepila ale ja tylko zrobilam oczy jak 5zl i nic sie nie odezwalam.
Jadlam zupe a ta do mnie podchodzi i zabiera mi talerz i mowi ze juz mi wystarczy 😅😂😂.
No coz. Skoro wiedziala lepiej ...

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 19:44   #329
Mała!
Zakorzenienie

Bosz... współczuję :/ świetne wyczucie ma,.nie ma co...

Stary 2017-05-03, 19:47   #330
poprostu
Zakorzenienie

Mała nie odpowiedziałaś mi na pytanie pytałam, czy jak masz skurcz to boli Cię to?

Myszowata co to za zachowanie jak można komuś zabrać talerz zupy w trakcie jedzenia...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości