|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
O matko! Duża!
Lekarz tak pow?
|
#512 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
znow mi nie zacytowalo wszystkich co chcialam..
ale pogoda... zaraz jade znow ogarniać remontowe rzeczy. juz mnie to męczy. po wekendzie przchodzi facet od podłogowki i wylewki. potem "tylko" płytki i mam nadzieje koniec z łazienką. kuchnia rozgrzebana, ale jakos daje rade z obiadami. matko znowu?? kupilas to srebro? przecieraj nawet co 30minut. musi pomóc! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
powodzenia Cytat:
Cytat:
podobno rozpoczecie porodu odejsciem wod jest tylko u 10% kobiet. u wiekszosci wody odchodza duzo pozniej. poza tym wody tworzą sie na bieżąco, nie ma mozliwosci zeby wylecialy na raz i cos zagrazalo dziecku. czytalam ostatnio o tym w ktorejs ksiażce Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#513 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ma być 2 sezon Sherlock był super ale ostatni sezon mocno przerysowany, już przesadzają z tymi pomysłamiTrue Detective kiedyś zaczęłam ale nie dokonczyłam bo hbo go w cyfrowym polsacie się psuło i zapomniałam do tego wrócić! Cytat:
a sam serial oglądałam tylko dlatego że wyszedł krótko po tym jak książkę skończyłam i dobrze że szybko go zakończyli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Haha dokladnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez lekarz powiedział, ze w 40 tc mała będzie gdzieś miała 3750g. W 30+0 ma1580g.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
To da się tak wyliczyć ile dziecko będzie miało na podstawie wagi z USG III trymestru?
Cytat:
![]() Ja się cieszę, że pracodawca mi płaci - zawsze mam ostatniego dnia miesiąca. W ogóle teraz się zdziwiłam, że już w maju dostałam wyrównanie za premię, bo normalnie premię dostałabym w lipcu. Z radości aż utworzyłam lokatę, bo lepiej, żebym tej kasy nie widziała wchodząc na konto. |
|
|
|
|
#517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zus leci w kulki, ja na szczęście dostaję od pracodawcy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#518 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupujesz materac w ikei który ? Cytat:
Cytat:
Ja też nie lubię takich typowo dziecięcych wzorów, dlatego boję się o prezenty dla małego od rodziny np. Bo na ubranka też niektóre mam alergię choć dziś kupiłam jeden pajacyk w pepco w jakieś żyrafy ale na 56 więc nie pochodzi w tym za długo :p Cytat:
Ja brałam z wlosem naturalnym Cytat:
Ooo suuper ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Silimarillion, The Stranger Things ja oglądałam i uwielbiam
pierwsze5 odcinków to byłam obsrana jak cholera:p czekam na drugi sezon! True detective 1 sezon był boski. Drugi mi nie podszedł.Dodzwoniłam się do Zusu. Okazało się że kasę wysłali przekazem pocztowym 28 kwietnia. Kiedyś dostawałam na konto stąd moje zdziwienie. I tak mnie to wkurzyło bo przecież ja jestem 200 km od domu a mężowi pewnie nie wydadzą na poczcie kasy;( boooze to specjalnie będę musiała jechać no walne;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
1493898981676.jpg1493898995718.jpg
Moje łupy na pocieszenie. Całe 38 zl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
ja też wolałabym pościel bardziej neutralną ale w naszych kolorach ale jak na złość nigdzie nie mogę wyszukać
|
|
|
|
#522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zawsze takie nadprogramowe pieniazku blokuje. tym sposobem co roku jezdziemy na urlop wlasnie z tych moich blokad
|
|
|
#523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na IP wypełniałam papiery i jeszcze długo czekałam na lekarkę... Ale właśnie chcę teraz innej położnej opisać szczegółowo jak wyglądał mój poród i spytać czy mógł mieć inny przebieg, czy popełniłam jakiś błąd np. jadąc za późno do szpitala... Tak z ciekawości, żeby wiedzieć czy mogło to inaczej wyglądać i jak. Tamta położna była bardzo zafascynowana jak najbardziej naturalnymi porodami - wszystko super i rozumiem plusy jakie wynikają z takich porodów, tylko akurat ja nie miałam możliwości rodzić ani we własnym domu, ani w domu narodzin... I tak potem myślałam że łatwo było jej mówić: jedźcie jak najpóźniej do szpitala, w szpitalu unikajcie personelu medycznego kiedy tylko się da, nie dawajcie sobie podać oxy czy znieczulenia bo wpływa tak i tak... Tylko jak już dochodzi do tego porodu to człowiek jest przerażony, nie wie co dokładnie się z nim dzieje i chciałby żeby ktoś miał nad tym kontrolę... Dlatego chcę się teraz skonsultować z inną położną i dowiedzieć co ona mysliyna różne tematy
|
|
|
|
|
#524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Devileek - ten materac chcę kupić: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40150182/ ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#525 | ||
|
Zadomowienie
|
Wyliczył ze średniej czyli 1kg na 4tyg
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To jeszcze ktoś tak wysyła kasę
|
||
|
|
|
#526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajne buty ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym się sugerowalas przy wyborze ? Też patrzylam na niego ale boję się że może będzie się odkształcal ? Czy będzie za miekki ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś z ciekawości przeczytam Mi ostatni sezon Sherlocka bardziej podszedł niż trzeci, ale ogólnie od 3 sezonu coraz mniej było w nim socjopaty, a za to najbardziej go lubiłam Mam nadzieję, że nie będą kręcili kolejnych części Cytat:
Kurczę, to porażka z tym zusem Łupy na pocieszenie super
|
||
|
|
|
#529 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja polozna mowi ze kazdy porod jest inny i nie da sie przewidziec niczego. zazwyczaj działają i reagują na bieżąco. ja mam nadzieje że mojej poloznej nie przyjdzie do glowy byc na urlopie pod koniec lipca juz powiedzialam męzowi że bez niej nie rodze ![]() ufam jej jak nikomu. zaden lekarz nie ma szans przy niej Cytat:
Cytat:
w tym roku pieniadze ida na remont nie na wyjazd. ale za rok juz koniecznie musimy wyjechac!
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spojrze jutro na niego nie chce wydawać też majątku ale też chce najlepiej dla maluszka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko mąż niósł córę w foteliku dodatkowo To super, że masz taką położną do której masz zaufanie, zazdroszczę ![]() Moja właśnie była na urlopie jak rodziłam i mój lekarz też, nawet nie liczyłam na nich, bo wiedziałam że ich akurat nie będzie. Cóż, okres wakacyjny... ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Zapamiętam Szkoda tylko że nie mają w szpitalach jakiś intymnych pokoi w tym celu
|
||
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#537 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie ani 1 ani 2.
|
#540 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gorzej jak ktoś inny nie zapuka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Karolinuuusia kupiliście już może tę białą szafę z voxu? Jeśli tak to powiedzieli Wam ile się czeka na nią? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

teoretycznie w 40t powinna mieć 3,7kg 

jeszcze tyleee czasu. Boję się swojej wagi, bo w domu już nie wchodziłam po ostatnim ważeniu 
) wyleciało ze mnie tak z pół szklanki wody i potem cały czas mocno się sączyło (musiałam użyć podpasek i często zmieniać). Więc stwierdziłam że to chyba wody i jedziemy na ip, ale położna mówiła w SR że jak nie ma się paciorkowca i wody nie są zielone, to żeby jak najdłużej siedzieć w domu (i żeby od odejścia wód dotrzeć do szpitala dopiero przed upływem 6h, chyba że są częste skurcze, ale ja nie miałam nic), więc zjadłam śniadanie, wzięłam kąpiel, ogoliłam się, umyłam włosy, wysuszyłam, wyprostowałam... 
ja przy Bartku nie miałam w ogóle straszakow , przynajmniej ja ich nie odczuwałam. Teraz brzuch twardnieje tylko przy za dużym wysiłku , magnezu nie biorę w ogóle
mała prawie 1,5 kg
A oglądaliście The Stranger Things? Klimacik lat 80, ale ekstra zrobiony
Głupi, ale wciągający
a sam serial oglądałam tylko dlatego że wyszedł krótko po tym jak książkę skończyłam i dobrze że szybko go zakończyli

Łupy na pocieszenie super