|
|
#601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Mi nawet o magnezie nie wspomniała jeszcze, a ja zapomniałam wspomnieć, że go sobie biorę z własnego wyboru. ![]() Jak po wizycie? ![]() Cytat:
Trzymam bardzo mocno kciuki ![]() Taedio, ładny przyrost ciekawe ile Młody waży, napisz jutro koniecznie ![]() poprostu, super ta bluza, właśnie czegoś takiego jeszcze szukam ![]() Jeśli chodzi o wózki to katastrofa. Będę chyba dziecko na plecach nosić...Roan Bass Soft odrzucony (wisi mu z tyłu i koniec), Bebetto Tito odrzucone (przytłoczył mnie swym rozmiarem), Abc Design Salsa 4 odrzucony (zmienili gondolę i a) jest mało zabudowana, b) wisi mu w środku siateczka do robienia przewiewu IMG_1493921143.311287.jpg To ten royal hessen
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2017-05-04 o 20:05 |
||
|
|
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Melduję się po wizycie. Dobre wieści niosę bo mój ukochaniec już leży główkowo , szyjka zamknięta wszystko u niej w porządku syn pozostaje synem, w końcu moja gin potwierdziła, bo tak to się zasłaniał cały czas. Waży 1450g (28t6d) , według wymiarów z usg mamy 29t5d i w sumie waga by była odpowiednia, ale do terminu z OM niby jest o 50g za duża. No cóż muszę odstawić trochę słodyczy to tyle!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#603 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Jak Twoja waga? ![]() Mnie się właśnie wydaje, że tito jest mniejszy niż roan ![]() Fajny ten co wstawiłaś ale kanciak
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie waga do terminu z OM za duża o około 200g więc luzik
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-05-04 o 20:15 |
|
|
|
|
#606 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
cialo czasem rekawiczka do peelingu myję. nie lubie sklepowych peelingow bo drażnią mnie ich zapachy. wiem dziwna jestem ![]() taedio z tym żelazem to i tak masz niezly wynik. my tu w wiekszosci ponizej normy na żelazie.. a te skurcze mnie przeraziły bo to takie pierwsze jakie mialam w tej ciąży. pewnie kolejne juz mnie tak nie zdziwią chociaż ich moc mnie zaskoczyla, byly naprawde tak silne jak te ktore pamietam z porodowki! brrr!!
|
|
|
#607 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Mam nadzieje, że fizjo pomoże
|
|
|
|
|
#608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, to fakt, kanciak, ale dla mnie jeszcze w granicach akceptowalności.. ![]() Przy roanie czułam się jakoś swobodniej, ale mama mówiła, że też przy nim ginę więc może i masz rację ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
|
#609 | |||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
dla syna, że wisi głową w dół ![]() Cytat:
No i nie wiem czemu hemoglobina dobra a ferrytyna 6 Uuuu mi twardnieje brzuch ale nie boli mnie to. Nie chcę jeszcze bolesnych przepowiadaczy ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Myślałam, że idziemy podobnie z wagą ![]() Nie podoba mi się jeszcze, że na gondoli jest widoczna jakby rurka ze stelażu?
|
|||
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 7 kg na plusie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#611 |
|
królikoholiczka
|
U mnie 7,5kg na plusie
|
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
jon snow super że takie dobre wieści po wizycie
aggs - a na czym Ci w wozku najbardziej zależy? szukasz chyba wiekszej niz standardowa gondoli? tylko pomyśl jak dlugo dziecko bedzie w niej jezdziło - roznie dzieci sie rozwijają ale ok. 6 miesiecy dziecko chce juz siadać i wtedy trzeba sie przeniesc do spacerowki bo zwyczajnie w gondoli dziecko nie chce leżeć. Choć dla jego dobra mogloby jeszcze troche w niej poleżeć. no ale spacerowke tez mozna uzywac na płasko. pomysl czy faktycznie tego kryterium nie odpuścic? u mnie +6,5 kg od poczatku ciazy. nie ma źle! choć odczucie zbudynienia nieporownywalnie wieksze od wzrostu wagi!
Bycie mamą jest najlepiej opłacaną pracą na świecie - wynagrodzenie otrzymuje się w postaci czystej miłości _________________________ __ Edytowane przez minini Czas edycji: 2017-05-04 o 20:26 |
|
|
|
#613 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz napiszę co i jak Cytat:
|
|
#614 |
|
MerDer 4ever
|
Ja chyba wprowadzam dietę bo nie chce przekroczyć 60 kg
Czyli jeszcze max 3 kg na 2 miesiące? ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- |
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że obie jesteśmy kulawe!
|
|
#616 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piona za główkowe położenie! Cytat:
ja się załamałam wagą w tym miesiącu, +5kg rzucam jedzenie (ale to młody tak urósł w końcu a nie ja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- łączymy się w bólu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Jon snow, taedio - żadnych diet nie wprowadzac w czasie ciąży! ewentualnie minimalne ograniczenie słodyczy
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ciąża i to leżenie mi szkodzi.
Właśnie umyłam włosy żelem do kąpieli i to dwa razy. Mąż mi pomagał z dołem i powiedziałam że górę ogarne sama tylko plecki ma mi umyć. Jak mu to powiedziałam to się smiał ze mnie samej na chwile nawet nie można zostawić. |
|
|
|
#619 | |||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Pocieszam się tym, że mąż mówi, że nie widać tych kg po mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi z kolei ta rurka kompletnie nie przeszkadza, nawet przyciągnęła mój wzrok bo wózek wygląda w końcu inaczej niż te wszystkie roany, bebetto i adamexy ![]() Cytat:
Najbardziej zależy mi na spacerówce - żeby była wygodna (niektóre są strasznie płytkie i nie przekonuje mnie to) i nie może jej wisieć "szmatka" z tyłu po złożeniu budy - to chyba moja obsesja i kryterium numer jeden. No i wiadomo - fajnie byłoby "poczuć" ten wózek. Jestem niska, drobna i duże wózki mnie przytłaczają, obawiam się manewrowania nimi w sklepach np. Więc na to też zwracam trochę uwagę. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Pjona!
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nastepnym razem skorzystam z pełnej pomocy męża chciałam mieć choć troche samodzielności ale jak widać nie wyszło. Mam nadzieję że włosy nie wypadną bo tych akurat nie chce się pozbywać. |
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Więc tak:
Wizyta u gin: Fasolka wszystko ok serce, nerki, płuca, twarz, główka ect. Dużo sprawdzał. Wody płodowe ok. Leży już główką w dół, więc to co czułam pod zebrami to faktycznie nogi. Tyłek ma nad moim pępkiem. Według usg jest starsza o tydzień. Jutro mam wizytę, wiec będziemy rozmawiać czy nie przesunąć cc wczesniej. Wymiary wg średniej. 32-33 tydzień waga 1750g. Powinna ważyć na koniec 3800g. Klusek - to wina męża Ja +7kg. Mam ładne zdjęcie buźki z rączką. Dow się, że mogę brzuch ogólić do cc od pępka w dół. Będziemy musieli pomyśleć co mi dać przed cc. Bo daje się peniciline w zastrzyku , a ja jestem na nią uczulona. Na zdjęcie szwów mam się zgłosić do szpitala 7 dni po cc. Na plecy masaż jak najbardziej, ale u osoby specjalizującej się w masażach kobiet w ciąży. O chlamydie mam się nie martwić. Jeśli chodzi o niski cukier to jutro spytam bo nie chciałam mu czasu zabierać. Ortopeda: Dramat. . Koleś w moim wieku. Nic nie wiedział. On nie wie czy to przeciążenie czy zwyrodnienie. Po porodzie mam przyjść zrobić rentgen. Może 3 mc mnie trzymać nawet po... O masażach nic nie pow. To już gin więcej. W ogóle jakiś erotoman. Musiałam rozebrac się cała. .. do majtek... stwierdził , że mam prawą nogę krótszą. .. mówię jak to możliwe. Przeszłam wiele rehabilitacji na kręgosłup i żaden ortopeda tego nie stwierdził. Nawet rezonans. Na co on że widocznie skupiali się na czymś innym. .. mówię, że jestem przegieta przez ten ból na lewą str. Więc to może to. Nie. .. z tym się człowiek rodzi. Ale w sumie to on nie wie. .. Nic nie wiedział. .. jedyny plus z tej wizyty jest taki, że dał mi skierowanie na 3 zabiegi rehabilitacji. Ale oczywiście jakie ćwiczenia mam robić nie pow... więcej do niego nie pójdę. Badanie było mega niekomfortowe. .. A z tą nogą to poleciał. ..
|
#624 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie tam Cytat:
W Tito tak Roana jeszcze wczoraj w kościele obczajałam spacerówkę i też nie wisiało Cytat:
![]() Cytat:
wynika, że T. jest cięższy, większy po złożeniu i na moje oko jest też większy Cytat:
|
|||||
|
|
|
#625 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() Spoko po to tyle modeli żeby każdy znalazł coś dla siebie
|
|
|
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
Spoko darietta ja ostatnio na basenie tez byłam zmuszona umyć żelem bo zapomniałam szamponu, myślałam ze ich pózniej nie rozczeszę...
![]() Ale lecicie z postami ale nadrobiłam cieszę sie ze na wizytach u Was okej i trzymam kciuki za Vadi 🏻mam nadzieje ze sie szybko wyjaśni co z tym łożyskiem Ja mam twardnienia, kilka w ciagu dnia i dodatkowo dość mocne jak córkę karmie ale juz nie robi to na mnie wrażenia. Nie pisałam wam ale w poniedziałek wylicytowałam paczkę ciuszków na Allegro, za super kasę (86 zł) zdjęcia nie były do końca wyraźne wiec bałam sie czy nie zniszczone ale zaryzykowałam i jestem strasznie zadowolona, widac ze ktoś dbał, juz nic nie będę kupować chyba, choć mam na oku jeszcze jedna licytacje wiec może sie uda upolować to tylko cześć, sa jeszcze sweterki, więcej bodziakow, skarpetki i kilka czapeczek IMG_1493923722.427363.jpg IMG_1493923760.628216.jpg IMG_1493923798.212949.jpg IMG_1493923818.814489.jpg Pozdrawiam z cieplej kąpieli 🏼 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#627 | ||
|
Zadomowienie
|
darietta dasz rade, juz wiekszosc za tobą. dlugo juz wytrzymalas, dasz rade jeszxze troche
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
Morelle co za typ z tego ortopedy
wystaw mu opinie gdzieś na necie bo faktycznie zajeżdża jakimś erotomanem, ładna dziewczyna przyszła i juz odbiło...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#629 | |||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Wagą się nie przejmuj skoro i tak masz cc Do tego dochodzi błąd pomiaru ![]() A lekarz to porażka.. Dobrze, że dał Ci chociaż te skierowanie Cytat:
Który kolor? ![]() Mi w tito nic nie wisiało? Mi się wizualnie wydaje mniejszy, wymiarów nie porównywałam ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#630 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ładna waga Córci
i Twoja też, co to jest 7kg Ciekawe kiedy w końcu ustalą Ci tę cesarkę.. ![]() Ortopedy nawet nie wiem jak skomentować.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

Fajnie że piszesz o tym twardym brzuszku podczas chodzenia i siedzenia, bo ja tak mam a jak się położę to przechodzi. A moja gin mówiła na to tylko żeby magnez brac.

ciekawe ile Młody waży, napisz jutro koniecznie
Będę chyba dziecko na plecach nosić...

syn pozostaje synem, w końcu moja gin potwierdziła, bo tak to się zasłaniał cały czas. Waży 1450g (28t6d) , według wymiarów z usg mamy 29t5d i w sumie waga by była odpowiednia, ale do terminu z OM niby jest o 50g za duża. No cóż muszę odstawić trochę słodyczy

to dzięki sorbetom!
poleżałam i jest ok. brzuch mialam miękki w tym czasie. czyli to ewidentnie te przepowiadające. masakra. przypomnial mi sie pierwszy porod od razu...
Czyli jeszcze max 3 kg na 2 miesiące? 
ale nadrobiłam
cieszę sie ze na wizytach u Was okej
i trzymam kciuki za Vadi
🏻mam nadzieje ze sie szybko wyjaśni co z tym łożyskiem
🏼
wystaw mu opinie gdzieś na necie bo faktycznie zajeżdża jakimś erotomanem, ładna dziewczyna przyszła i juz odbiło...