|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
|
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za mile komentarze odnośnie wózka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nie zleciła posiewu. Generalnie coś mi tam tłumaczyła w tych wynikach ale szczerze powiem nie pamiętam bo ona szybko mówi:p ale ze niby nie jest tak źle i gdyby nie coś tam to obyło by się bez antybiotyku. Zrobię badania przed następną wizyta to obyczaje ale koleżanką po tym antybiotyku miała już wyniki w porządku to się nie martwię.
Tylko mi się nie chce wcale spać? Czytam i się nie mogę ułożyć-.- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#934 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki ,które używały pieluch wielorazowych chyba Sillmarien ,Minini??mam pytanko czy gotujecie te pieluchy chodzi mi o te majteczki na rzepy i wkłady?bo chciałam wyprać ale nie wiem w jakiej temp. najlepiej żeby się nie zniszczyły
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo np. jeśli mają warstwę PUL to z tego co wiem temp. nie może być za wysoka, max 60 stopni (spokojnie i 40 może być też). Myślę że temp. 60 stopni jest wystarczająca i bezpieczna dla wszystkich rodzajów pieluch i wkładów, ale zależy jeszcze co konkretnie masz. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Karolinuuusia gratuluję wózka i fotelika, fajnie wyglądają ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Xzora jak tam po wizycie?? |
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratki dzisiejszych wizyt
ale te nasze dzieci już duże, jak morelle napisała, że termin zostaje na 30.06 to sobie uświadomiłam, że to już za miesiąc i 26 dni ![]() Nulka super, że już jesteś u siebie Ja dziś zrobilam porządek z albumami rodzinnymi z domu mojej babci. Od siedzenia na dywanie wszystko mnie boli. Mam taką wizję, że jk urodzę to idziemy z tz na boisko, on prowadzi wózek, a ja biegam po bieżni i gubię kg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak.. zostawić je na jeden dzień to natrzaskają kilka stron i dobiją człowieka zaległościami.
![]() Taedio, Vadi, Ania - gratuluję udanych wizyt dzieciaczki rosną pięknie, każdy w swoim tempie. ![]() Taedio, Twój syn "starszy" od mojego o 2 tygodnie a tylko 50g cięższy no ładnego mam klocka ![]() Poprostu - do więzienia paczek nie będziesz musiała wysyłać, ale jak chcesz jakieś jedzono do domu mi podesłać to ten tego.. nie obrażę się ![]() Karolinusia, super, że macie już wózek ekspresowa realizacja!
|
#938 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłoby super, jakby było takie, tylko mniejsze ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#939 |
|
MerDer 4ever
|
Agg nie wiem na czym Wy tych chłopów hodujecie
Ja mowię ze jeszcze 2 miesiące -maj, czerwiec Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
Taedio bo Ty masz termin wcześniej.
Ja się nastawiam, że przede mną jeszcze cały lipiec. Obym się nie zdziwiła |
|
|
|
#941 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wiesz co... starałam się ostatnio ograniczyć trochę słodycze ale chyba muszę wrócić do diety a'la Taedio - czyli sorbeciki na kolację ![]() ![]() Cytat:
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#943 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
szczególnie podczas nocnych wycieczek siku ![]() [QUOTE=Chilli Pepper;73540891]ale tam dżinsów masakra pracownicy mają co robić fajne te spodnie też mam podobne po chrześniaku.kiedy masz wizyte? może wcześniej się wybierz jak tak kiepsko się czujesz... super ,że jesteś w domu !! odpoczywaj trzymam kciuki za wizytę wtorkową no i super wieści gratuluje i szyjka 4cm wow no to chyba 4kg będzie na koniec podobnie u mnie wielkie chłopy rosną ![]() Cytat:
Cytat:
czekają na pierwsze pranie.jestem tak padnięta po dzisiejszej pobudce o 4.30 że teraz nie moge zasnąć. wszystko mnie boli, leże od 2 godzin i sie kręce. mąż jeszcze jakks film ogląda. albo moze juz usnął na tej kanapie? milych snów! oby nie trzeba bylo wstawac siku a dzieciaczki w brzuchach spały całą noc!
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Eeeh a ja nie mogę spać. Za dobrze mi się wczoraj spało -.-
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w sklepie z butami żadna rewelacja . Taki tam tani sklep z rożnym obuwiem. I kupiłam sobie na spontanie takie laczki i myśle teraz w domu , ze moja stopa wyglada jak jakaś ortopedyczna i słoniowa w tych butach
IMG_1494030974.919985.jpgIMG_1494030986.739363.jpgTo mówi , ze chyba mam coś nie tak ze wzrokiem bo wg niego dobrze wyglądam. Nie mam jakiejś szerokiej stopy ale lubię jak tego typu buty są szersze , a te są wąskie i musiałam pół numeru większe wziąć i dziwnie się czuje z tego powodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
Sill dzięki jutro sprawdzę dokładnie może się doczytam czegoś ale wkłady wyglądają na takie mikrofibrowe chociaż bratowa mówiła,że to coś bambusowego .
Minini dzięki to jutro wypiorę tak jak mówicie na 60 st.teraz doczytałam na necie ,że bakterie giną z dodatkiem jakiegokolwiek detergentu ale już sama nie wiem u mojej siostry w Austrii są takie płyny antybakteryjne co się dolewa do prania chyba froscha ciekawe czy u nas jest coś takiego... bo do zabawek i butelek widziałam nawwet w rossie. Samantha spoko te buciki mi się podobają i naprawdę zgrabnie na Tobie leżą. Ja sobie wypatrzyłam sandałki na deezee i wykupione co za dziady pewnie przez promo a mam już takie obrzępoły na lato. a tak w ogóle to witam się przy herbatce i waflach ryżowych zastanawiam się czy w ogóle do końca ciąży prześpie jeszcze jakąś całą noc.Położyłam się po północy szybko zasnęłam wymęczona poprzednią nocą wstawałam ze 3 razy na siku i od 3.00 już mi żadna pozycja do spania nie pasi mam nadzieję ,że jak wypiję herbatę i odłożę kompa to zasnę bo nie chcę kolejnego umęczonego dnia.
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez są takie specjalne proszki do tych pieluch. Kiedyś sprawdzałam . Myśle ze jak żelazkiem przejedziesz te wkłady to zabijesz ta para dziady zbędne
Ile takich trzeba mieć tych pieluch żeby Nie prac specjalnie codziennie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Chilli - siostra mi to samo powiedziała ze dobrze wyglądam w tych butach. Chyba naprawdę wzrok mi szwankuje bardziej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Współczuje nieprzespanej nocy :/ Ja poszłam wczoraj spać Ok.3 w nocy a wstałam już o 9 w nocy 3 razy zdarzylam wstać na siku. A teraz jest 21 a ja siedzę już neptyk ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Tz poszedł z małym poszukać butów to ja skoczyłam do Carters i miałam tak tylko pochodzić pooglądać tiaaa
![]() ![]() IMG_1494037147.283219.jpgIMG_1494037158.028032.jpgIMG_1494037169.531935.jpgMam już bana na kupowanie ubranek. Naprawdę już myśle ze za dużo tego będzie wszystkiego . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() butki naprawdę spoko, ja teraz śmigam w adikach z biedry umbro bo to jedyne ,które zakładam sama bez schylania się i sznurowania ![]() w tym miesiącu już nic nie zarobię więc nic sobie nie kupię oprócz kremów z rossmanna jak będzie promo na dzień matki 2+2 może na sandałki uda mi się uciułać ale pewnie nie dorzucą ich tak szybko. Co do pieluch to ja mam z 10 tych wkładów i pieluch chyba nawet więcej ale i tak na pewno trzeba prać raz na 2 dni bo zamoczyć od razu a więcej niż dzień nie postoi przynajmniej u mnie bo inaczej sobie tego nie wyobrażam, wiem ,że można suche chusteczki podkładać na grubszą sprawę i wtedy wyrzucasz i pielucha nie jest taka brudna łatwiej ogarnąć...zobaczymy co z tego wyjdzie ale mam zajawkę na te pieluszki ---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:25 ---------- Cytat:
ja nic już nie kupuję bo dostałam tyle ,że już mi się nie mieszczą pewnie połowy nie założy wiadomo dzieci różnie urodzone więc jakieś ciepłe pluszowe pajace czy coś pewnie zostaną dla następnych potomnych ![]() idę spróbować zasnąć bo jutro zaplanowałam parę rzeczy do zrobienia i przez te zarwane noce pewnie będę spać do południa wolałabym nie ps.kto o tej porze czyta lipcówki 10 niezalogowanych?!
wymiana:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261433 Edytowane przez Chilli Pepper Czas edycji: 2017-05-06 o 04:32 |
||
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie chyba $20 kosztuje taki proszek, ale nie wiem jaka wielkość. Jak masz możliwość to pewnie poproś siostrę żeby Ci zapas kupiła Ja tez bym chciała takie pieluchy, ale Tz tego nie przełknie . Już próbowałam z Miśkiem i wiecznie jęczał tylko. Kupuje biodegradowalne pieluchy o tyle dobrze ![]() Tak ja tez w poprzedniej ciąży dostałam masę ubranek i potem nie wiedziałam co z nimi zrobić Hahaha. Nie dałam radę zużyć wszystkiego. Momentami mi się robił burdel przez to nawet Dziękuje ![]() Co do gustu to ja lubię neutrale i wszystkie szarości i beze z biela bym nabrała, ale chciałam trochę dodać koloru do życia dziecka A takie były fajne neutralne w baranki , w chmurki i musiałam zęby zaciskać W ogóle to bym pół sklepu wyniosła stamtąd. Jakoś z Misiem nie lubiłam kupować w carters, nie wiem dlaczego ![]() Teraz lubię bardzo bo jest tam tak , ze wchodzę biorę i kupuje i nie muszę dumać. Jest wszystko co potrzebuje . Maja tez fajne deals . Teraz mieli 70% zniżkę. Plus za każdego $1 ma się jeden punkt i ja z poprzednich zakupów miałam już $10 zniżkę także super sprawa. No i odkryłam , ze maja fajne spodenki ze sznurkiem w środku regulowanym i kupiłam dla starszaka bo on jest długi ale chudy i wszystkie spodenki mu spadają z tylka a mniejsze jak wezmę to są za krótkie . Muszę mu w te co ma sznurówki wciągnąć do środka . Czy ja dobrze zapamiętałam ze robisz pazurki zawodowo? Ja skończyłam szkole tutaj jako nail technician. Tutaj musisz mieć szkole i licencje. W Pl studiowałam czytelnictwo na UW ![]() Zrobiłam tylko 3lata ale nie napisałam licencjatu bo nagle rzuciłam studia i wyjechałam . Ale tutaj liczą mi się wszystkie lata szkoły z Pl. Mogłam isc tutaj kontynuować coś w tym kierunku, ale nie chciałam zbytnio w bibliotece pracować jakoś. Za to zaczęły mnie pazurki kręcić i postanowiłam skończyć szkole i udało się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- O proszę jacy podglądacze nie zrozumiem tego nigdy zbytnio chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za mile słowa. Damy rade mąż się czuje juz lepiej wczoraj była moja mama trochę nam posprzątala a ja leżałam i jest o niebo lepiej. Córce katar tez przechodzi wiec w miarę wraca wszystko do normy oby ten gips mężowi sciagli to będzie super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
Ja czytam, ale jako zalogowana ☺ Powiem Wam, że dzisiejszą noc super przespalam. W szpitalu co godzinę mierzyli tętno dziecka, nawet w nocy i taka zmęczona wczoraj wróciłam do domu.
U mnie termin porodu był na 05.07 a zauważyłam w karcie ciąży że przesunął się na 26.06 Obyśmy tylko z Adą dotrwaly do czerwca, to już będę szczęśliwa
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Strasznie zboczone sny dziś miałam ... Z Kuba Wesołowskim lol
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, ale dziś paskudna pogoda.
Tyle przez te dwa dni napisałyście postów ze nie dam rady nadrobić. Dobrze ze wczoraj było ładnie, nawet się opaliłam na twarzy i rękach 😀 sprzatalam auto wczoraj, a później na ur. Do teścia. Jak wróciłam to padłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wyjdzie 5kg, nie wiem tylko którędy ![]() Cytat:
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
Dziej dobry! U mnie dziś słonko świeci
Mam dzis znowu trochę prania, prasowania i łazienki do posprzatania Wczoraj dzwoniła do mnie mama, akurat drzemkę popoludniową łapałam i dostałam ochrzan że mam się jak najwięcej ruszać to będzie mi łatwiej urodzić Aw środę zeby bylo śmieszniej dostałam ochrzan od teściowej że za dużo sprzątam i mam wszystkie prace w domu zgonic na tż a ja mam leżeć i odpoczywać póki jest okazja. No u rób człowieku co chcesz Milego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha - buty świetnie leżą! Tak, że na luzie w nich śmigaj ![]() Chilli - wyspałaś się? W ogole podziwiam.Was z tymin pieluchami...ja nie mam odwagi, a i chciałam zapytać jakie kremy lubisz i kupujesz w rossie? Pestycyda Kuba Wojewódzki, kurcze mogłaśLepiej tracić :/ Meja-mi ... zazdroszczę chwil na słońcu u mnie szaro ![]() Nulkaa W szpitalu to lubią pomęczyć, pamiętam, ze jak.do domu wróciłam to ciagle słyszałam dźwięk KTG :/ Ja bym coś dziś porobiła z mężem i synem... tylko pomysłu.mi brak i pogoda średnia :/ mamy czas tylko do 16:00 bo.mąż ma potem kosza a ja chyba zabiorę syna na,m zakupy, ale gdzieś bym sobie jeszcze pojechała :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Odpiszę w turach, bo inaczej was nie nadrobię
![]() Dziękuję wam bardzo za kciuki, na USG wszystko dobrze. 31t0d mała wazy 1730gr, położenie podróżne główkowe. Buzię trochę zasłaniała, ale na szczęście wszystko dało sie zobaczyć - nosek (szeroki, podobno ja tez taki miałam jak sie urodziłam), rączki trzymała przy buzi, wiec Siiilmariien twoja teoria z tym smyraniem po szyjce sie potwierdza. Wiek wg usg 31t2d, także mniej wiecej sie pokrywa. Dziekuje rownież za życzenia zdrowia dla TZ- bierze leki zwiotczające, wczoraj i dzisiaj ćwiczył jogę na kregoslup, ale dalej koślawy. Na poniedziałek umówił sie na masaż, do sprawdzonego chłopaka (ojciec TZ sie u niego masował, ja tez miałam z nim rehabilitacje). Samantha - współczuje tych silnych skurczy. Dobrze, ze tylko kilka ich było i ze w poniedziałek wizyta. Morelle - dobrze, ze zrezygnowałaś z tej kinezyterapii w Luxmedzie i w zamian idziesz na masaż. Karolinuuusia - super wozek i fotelik. Tez mam szary wozek i moze fotelik w granacie zamówię (o ile granat bedzie w tej samej cenie bo tak na szybko widziałam go drożej) Nulka - dobrze, ze Cie wypuścili ze szpitala. Daj znac jak bedzie na wizycie i czy gin założy Pessar. Vadi - dobrze, ze ordynator cie uspokoił. Swoją drogą dziwnie tak słuchać sprzecznych opinii, moze ta pierwsza lekarka niepotrzebnie zamęt sieje. Ja bym sie wkurzyła za miesięczny ban na ćwiczenia, który okazał sie nieuzasadniony. Anusia1990 - super, ze na wizycie ok. Okruszek z dzisiusia, ale u Ciebie tez poźniejszy termin. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też pochmurno. Obudziły mnie kopniaki po żebrach... Czekam na wchłonięcie euthyroxu i czas na śniadanie. Nulka też czekam na paczkę z USA z ubrankami
|
|
|
|
#960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Samantha super zakupy dla Ciebie i Synka ![]() Chili w rossie jest jakiś płyn do zabawek? Chciałam coś takiego zamawiać ale jak jest stacjonarnie to super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

ale te nasze dzieci już duże, jak morelle napisała, że termin zostaje na 30.06 to sobie uświadomiłam, że to już za miesiąc i 26 dni 
i gubię kg

nie zrozumiem tego nigdy zbytnio chyba