LIPCÓWKI część 5. - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-07, 19:48   #1171
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

No właśnie nie dali :/ moj gin.ostatnio jak z takimi.bylam.u niego ino 15 mialam juz 10 skurczy, to.jeszcze mnie i okrzyczał, że nospe wzięłam tak, że w sumie nie za bardzo.wiem co i jak robic, kiedy sie martwić i reagować pomimo, ze juz raz to przechodziła, wiec jeśli sie nie wzmacniają to.nic nie robię i tyle...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 19:57   #1172
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Nie pamietam co miałam napisac
Pamietam tylko, że mam podziękować w imieniu psiurka za miłe słowa

Byłam niedojedzona po obiedzie i zrobiłam gofery. Komu komu? Żałuje tylko, że nie miałam owoców ale i tak było pysznie Załącznik 7055651

O daj mi daj mi!
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
No właśnie nie dali :/ moj gin.ostatnio jak z takimi.bylam.u niego ino 15 mialam juz 10 skurczy, to.jeszcze mnie i okrzyczał, że nospe wzięłam tak, że w sumie nie za bardzo.wiem co i jak robic, kiedy sie martwić i reagować pomimo, ze juz raz to przechodziła, wiec jeśli sie nie wzmacniają to.nic nie robię i tyle...

Dziwnie ten Twój lekarz zareagował.. Moja na każdej wizycie pyta czy czasem twardnień regularnych nie mam. Jak Ci nie przejdzie to jedź na ip

Dzisiaj koło mojej uczelni przebiegał ten bieg wings for life i widziałam jak Małysz łapał ostatnich, ale masakra ile ludzi było i niektórzy biegli z dziećmi w takich specjalnych wózkach

No i znowu mnie plecy bolą

Stary 2017-05-07, 20:25   #1173
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
O daj mi daj mi!

Dziwnie ten Twój lekarz zareagował.. Moja na każdej wizycie pyta czy czasem twardnień regularnych nie mam. Jak Ci nie przejdzie to jedź na ip

Dzisiaj koło mojej uczelni przebiegał ten bieg wings for life i widziałam jak Małysz łapał ostatnich, ale masakra ile ludzi było i niektórzy biegli z dziećmi w takich specjalnych wózkach

No i znowu mnie plecy bolą

Ajjj miałam w tym roku biec tam, za rok może się uda

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 20:31   #1174
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Śliczna dziewczynka

Cytat:
Ja nie przepadam za yorkami ale może nie spotkałam "normalnie" wychowanego
U mnie w domu rodzinnym jest bokser Załącznik 7055291

słodziak

Cytat:
Mieliśmy fajne przedpołudnie, pojechaliśmy na targi ziemi do okolicznego zamku... dojechali do na teściowie i bylo calkiem fajnie, zjedlismy gulasz z dzika i pilismy malinowe soki, mąż teraz degustuje piwo a ja swojskie kwaśne mleko a za chwilę zjem.zakupionego gzika many też syropy, lebiodkowy i lipowy dla syna i kurkumiaka na oczyszczenie
Potem byłam u mamy z bzem ( który zerwałam z synem (bo.ma imieniny) i z czekoladkami i leżę liczac skurcze... bo.niestety od rana mam.co godzine rowno, a tam miałam nawet częściej, może dlatego że zapomniałam.wziąć na noc duphaston

fajny dzień za wami. Szkoda tylko, że te skurcze takie częste...

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
A w ogóle wiecie co ja jeszcze uczestniczę w forum gdzie kobiety zostały same w ciąży i stwierdzam, że ten świat jest pop... tam się aż roi od historii, gdzie mąż na początku ciąży znajduje kochankę i składa papiery rozwodowe, gdzie wieloletni partner stara się z partnerką wiele lat o dziecko, a gdy zachodzi to prosi ją żeby usunęła i ucieka. Jeden nawet zrywał jej plastry antykoncepcyjne tak chciał dzidziusia dopóki nie pojawiła się ciąża. Jest masa historii gdzie kobiety chciały usunąć ciążę, a oni błagali, żeby tego nie robiła, a później uciekają, są też tacy co dzielnie chodzą na każdą wizytę nawet płaczą na USG, ale już im przeszły uczucia do kobiety. Jedno jest pewne, na świecie nie ma nic pewnego. Już nie wspominając o tych co odchodzą jak dziecko okazuje się chore. Już wiem dlaczego to nie faceci zachodzą w ciążę, część z nich jest po prostu na to za miękka.
świat jest popaprany....
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 20:34   #1175
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to komodzie się nie przyglądałam za bardzo, ogólnie wrażenie dobre tej serii milk, dość solidne mebelki, gruba płyta, ale chyba nie aż tak solidne i trwałe jak np. 2piR.

Ja byłam w felicity Zdziwiłam się, bo taki duży ten hm tam jest, na dział mama nigdy nie zaglądałam, ale byłam pewna że jest gdzieś obok bielizny.

Super wyglądasz, brzuszek rzeczywiście spory, nie dziwię się że Ci już ciężko Dziewczyny mają rację, że Twój synek to królewicz i sobie wymościł apartament Co się będzie chłopak w kawalerce cisnął

Słodki!

Pięknie wyglądasz

Współczuję Devileek Mam nadzieję, że sytuacja już opanowana i mama lepiej się czuje Zdrówka dla niej!

To prawda, ja poprzednią ciążę całą się smarowałam, nie miałam żadnych rozstępów na brzuchu, a wyskoczyły dosłownie tydzień przed porodem Takie czerwone, płytkie, były widoczne gdzieś z pół roku, coraz bledsze, aż w końcu zniknęły zupełnie. Ale teraz pewnie mi wyjdą znowu

Śliczna!

Hehe fajowy

Współczuję
Ja cala ciążę tez się smarowalam i nic mi nie wyszło a 2 tygodnie po porodzie na boczkach sie pojawiły. Teraz zrobiły się mało widoczne.
Cytat:

Jedz na ip lepiej sprawdzić. Mi lekarka mówiła ze jak jest ponad 10 twardnień na dzień to powinnam się zgłosić na ip na kroplowke rozkurczowa

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 20:37   #1176
morelle_
Zakorzenienie

Spr Dziś żłobki. We wro można złożyć podanie tylko do 1 :/ porażka jakaś... liczy się data ur dziecka, a nie kolejność zgłoszeń. No i najpierw punkty :/

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-05-07 o 20:55
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 20:59   #1177
taedio
MerDer 4ever

Jon wysyłam

Stary 2017-05-07, 21:17   #1178
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Ja cala ciążę tez się smarowalam i nic mi nie wyszło a 2 tygodnie po porodzie na boczkach sie pojawiły. Teraz zrobiły się mało widoczne.

Jedz na ip lepiej sprawdzić. Mi lekarka mówiła ze jak jest ponad 10 twardnień na dzień to powinnam się zgłosić na ip na kroplowke rozkurczowa

Mój powiedział, że do 13razy mam traktować jako normę, dziś było z 13 właśnie .

Stary 2017-05-07, 21:26   #1179
poprostu
Zakorzenienie

oooo w mordkę pisałam coś przez ponad godzinę, starannie dokładnie, już mnie głowa rozbolała, ale z dumą kliknęłam zatwierdź i utraciłam dlaczego nie skopiowałam najpierw

dajcie mi tego gofera bo nie wytrzymie!
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 21:38   #1180
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Samantha ale masz brzuszek ! A ja myślałam że mam duży :p
A ten z 40 tc to już w ogole. Mam nadzieję że do takiego nie dojdę ;p

Wczoraj mieliśmy ciężki dzień, rodzice mieli mieć gości więc zeszlam trochę mamie pomoc w kuchni a to obraz ziemniaki itp . Ale mama bardzo źle się poczuła strasznie zaczęła ją głowa boleć. Więc ja wzięłam się za odkurzanie ogarnięcie kuchni i umycir podłogi, trochę pomogła mi moją młoda sąsiadka która u nas przesiaduje nie miałam siły ...Pozycja do odkurzania i mycia straszna na moje plecy

Najgorsze w tym to że mamie zaczęło iść ciśnienie w górę (choruje) w końcu namowilam ja żebyśmy jechały do szpitala bo żadne tabletki już nie pomagały a ciśnienie już 218 na 108 . Na pogotowiu nic nie podali tylko od razu skierowanie do szpitala, jak zmierzyli jej na pogotowiu miała 210 na 140 ...

Przez dwie godziny nie mogli jej zbić tego ciśnienie lekami dożylnie i zastrzykami ... Ostatecznie udało się po 21 zejść na 140 na 80.

Strachu się najadlam jeszcze widząc ją spanikowana i płacząca

O jeny
Dobrze ze udało się zbić te ciśnienie

Cytat:
Haha właśnie moje dwa yorki biegają po dworze i ujadają piesek jest u rodziców i on szczeka tylko na dworze jak idzie pies chodnikiem. A moja sunia szczeka na koty i jak ktoś kręci się po klatce ale to mówię ze nie wolno i jest cisza

Mój teściu w niedziele z tym samym był w szpitalu w niedziele 4 godziny. Współczuje

Dziewczyny piękne brzuszki ❤️

Moja niunia 31tZałącznik 7055186Załącznik 7055191

Cytat:

Moja siostra miała miniaturkę yorka Boże ten pies był boski. Nosiła go w kapturze po domu lub w kieszeni od bluzy taki srajdek z niego był
Niestety zginął jej i bardzo to przeżyła info tamtej pory nie chce psa nic

A boxery uwielbiam bo ja generalnie boje się psów. U mnie w domu były psy ale ja nigdy z nimi nie miałam dobrego kontaktu. Wolałam koty zaś.
Ale znalazłam kiedyś boxera i go zabrałam do domu i to był pies super. Nie bałam się go a on mi dawał to odczuć , ze mogę mu ufać.
Niestety jego właściel się odnalazł, a niestety dlatego ze koleś jak wyjeżdżał gdzieś to psa zostawiał na ulicy samopas , a jak wracał to zarządał go ze mam mu oddać. Było mi żal ale musiałam oddać :/

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Właśnie emmos też tak myślę. Tylko jak to zrobić! jutro mam posiew. W sr usg w Luxmed. ..
Ubrałam dziś szpilki, ale na jutro mam plaskie buty. Coś czuje, że już do końca mi nie przejdzie :/
Kciuki 🏻

Cytat:
Morelle mi gin mówił, że w ciąży przy bólach kręgosłupa szpilki absolutnie odpadają, nasz środek ciężkości jest inny, kręgosłup się wygina, kości się rozchodzą. Ja trochę zmniejszyłam dystanse i póki co jest ok... odpukać

A w ogóle wiecie co ja jeszcze uczestniczę w forum gdzie kobiety zostały same w ciąży i stwierdzam, że ten świat jest pop... tam się aż roi od historii, gdzie mąż na początku ciąży znajduje kochankę i składa papiery rozwodowe, gdzie wieloletni partner stara się z partnerką wiele lat o dziecko, a gdy zachodzi to prosi ją żeby usunęła i ucieka. Jeden nawet zrywał jej plastry antykoncepcyjne tak chciał dzidziusia dopóki nie pojawiła się ciąża. Jest masa historii gdzie kobiety chciały usunąć ciążę, a oni błagali, żeby tego nie robiła, a później uciekają, są też tacy co dzielnie chodzą na każdą wizytę nawet płaczą na USG, ale już im przeszły uczucia do kobiety. Jedno jest pewne, na świecie nie ma nic pewnego. Już nie wspominając o tych co odchodzą jak dziecko okazuje się chore. Już wiem dlaczego to nie faceci zachodzą w ciążę, część z nich jest po prostu na to za miękka.

Omg
Cycki opadają! Nawet nie wiem co napisać na to 🤦🏻☠♀️
Ale napewno znajdziesz jeszcze kogoś wartego twojej miłości . Mojej sis mąż ja zostawił bo nie mógł zaakceptować myśli , ze maja chore dziecko.
Do tego zaczął chlać i ćpać . Tak jak piszesz niektórzy faceci są strasznie słabi.
Na szczęście moja siostra znalazła fajnego faceta i ma z nim drugie dziecko. Facet się dogaduje super z jej chorym synkiem.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Mała oby skurcze ustały 🏻

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Minini - współczuje teścia co za przypal z niego 🤦🏻☠♀️
Kreatywność to podstawa

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 21:43   #1181
cashmere
Zakorzenienie

Hej!
Witam się wieczornie, w nadziei że dam radę nadrobić

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 21:43   #1182
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Ajjj miałam w tym roku biec tam, za rok może się uda
Za rok możesz też z takim wózkiem biec!
Cytat:
Jon wysyłam

Dzięki ale od Ciebie to będzie długo szedł do mnie a ślinka leci..

Stary 2017-05-07, 21:43   #1183
pestycyda
Zakorzenienie

Taedio rzuć goferem to podzielę się lodami z owocami leśnymi z Lidla
Mała, oby skurcze szybko przeszły. Kładź się i nic już nie rób! Jakby w nocy się nasiliło to marsz na IP.

Ja cały wieczór czytam ksiaKe i już stwierdzam że Oczy nie te co za młodu.:/ A chciałabym skończyć dzisiaj ale chyba odpuszczę

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 21:47   #1184
Samantha7
Zakorzenienie

Ja mieszkam dziś w domu wariatów
Misiek lata jak postrzelony . Wszyscy mnie wkurzają.

Stary 2017-05-07, 21:48   #1185
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Za rok możesz też z takim wózkiem biec!

Dzięki ale od Ciebie to będzie długo szedł do mnie a ślinka leci..

No właśnie tż obiecał mi kupno wózka biegowego więc będę musiała się upomnieć

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 21:49   #1186
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też ale bokserki uwielbiam chociaż jeden taki Maniuś zjadł mój ulubiony telefon przy mnie a ja nawet tego nie zauważyłam i jeszcze mówiłam ,że się ładnie czymś bawi A Twój śliczny
Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość

Nie wiem co z tą wiosną, masakra jakaś. Zaraz będzie po wiośnie, a człowiek tyle na nią czeka.

Jakie ma oczy słodkie, już go kocham

A co z tymi, ktorzy musza pracowac w niedziele?

Co do spania to ja mam jakieś fazy. Albo jest tydzień, że budzę się każdej nocy po 5 razy, sikam, spać nie mogę itp albo tak jak teraz od czwartku budzę się tylko raz w ciągu nocy (co najlepsze zawsze po 3)i spię jak zabita do rana. Wolę tę drugą opcje oczywiście

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Morelle biedna jesteś z tym bólem. Coś mi się wydaję, że najbardziej pomogłoby Ci niechodzenie

ja mam nadzieję ,że u mnie to też fazy z tym spaniem bo miałam tak parę razy już ale teraz najgorzej...

Cytat:
To sa w ogóle ciezkie tematy, myślę, że w takich związkach ogólnie źle sie dzieje na różnych płaszczyznach, nue jednokrotnie dziecko wtedy to jak grom.z jasnego nieba... a niektórzy myślą, że to im.właśnie pomoże... a tak.naprawdę dla takiego popsutego os środka związku, w którym głęboko cos siedzi nie pomoze dziecko ani nic procz pracy... pracy i pracy...

Dziewczyny mam twardnienia rowno co godzinę, takie klasyczne... nie wiem czy powinnam coś z tym zrobić?

Mała ja Ci mówię Ty masz leżeć więcej !!!normalnie bym lała na gołą pupę

Cytat:
Ja czasami chodzę z przyjaciółką i jej dzieciakami na plac zabaw i jest jedna niania, która tak ubiera dzieci raz było tak gorąco my krótki rękawek, jej dzieci cienkie bluzy, a dzieci z nianią w polarowych czapkach i zimowych kurtkach

Kurcze z tymi teściami to masz trochę przerąbane... chyba tylko spokój może Cię uratować! zdarza Ci się z nimi kłócić i coś odpyskować na te teksty?

Też jestem takiego zdania, że lepiej się rozejść w niektórych przypadkach sama sytuacja jednak trochę naruszyła moje poczucie mądrości

Mała brałaś no spę? połóż się i odpoczywaj, jednak jak się zwiększą skurcze to chyba musisz pojechać na kontrolę

co do rozstań i zachowań ludzkich to ile ludzi tyle przypadków na pewno nie ma co uogólniać bo czynników może być wiele po obu stronach przykre jest tylko jak człowiek komuś zaufa i tak się rozczaruje i ktoś odsłoni swoją drugą twarz. Niestety w takich sytuacjach mężczyźni są w tym teoretycznie lepszym położeniu bo z łatwością mogą się odwrócić od "problemu". Jednak co trzeba mieć w głowie, żeby nie potrafić ponieść konsekwencji swoich działań. Niestety pewna grupa mężczyzn nie tylko zostawia kobietę samą z ogarnianiem całej sytuacji, ale również umywają ręce od odpowiedzialności finansowej. Ja jednak mocno wierzę w karmę. To tyle może zamykam rozmowę bo to nie ten wątek i nie ma co Wam psuć humoru nad takimi rozkminami Jednak ja jestem zdania, że w życiu niczego nie można przewidzieć.
od tego tu jesteśmy ,żeby sobie pogadać na wszystkie tematy więc luzik!Ja też wierzę w karmę i dlatego na pewno los się uśmiechnie do Ciebie w tym temacie i znajdzie Cię ten Roznerski czy jaki tam Ci się śnił ostatnio przystojniak
Cytat:
Nie pamietam co miałam napisac
Pamietam tylko, że mam podziękować w imieniu psiurka za miłe słowa

Byłam niedojedzona po obiedzie i zrobiłam gofery. Komu komu? Żałuje tylko, że nie miałam owoców ale i tak było pysznie Załącznik 7055651

nooo nie taedioooo ja mam truskawki ,nutelle i konfiturę truskawkową możemy coś zdziałać razem

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Mu tez pekamy bylismy dzisiaj w hiszpanskiej knajpie i dopchnelismy sie churros z czekoladą
Co to jest churros z czekoladą?

Ja dziś miałam fajny dzionek ,przyjechał po mnie brat i pojechaliśmy do muzeum archeologicznego na wystawę militarii z chrześniakiem a później na kebsa jak wróciliśmy to mała brata mnie dopadła robiła mi masaże przykrywała kocykiem nawet olejek taki drogi bratowej do twarzy kazała przynieść i mi brzuszek smarowała a taka bidulka bo ząbki jej idą i miałam stan podgorączkowy , w ogóle jest zeschizowana na punkcie brzuszka i dzidzi jak jestem to koniec siedzi przy mnie ciągle całuje i głaszcze brzuszek i mówi ,że kocha Wincenta ,wszystko co znajduje to mówi ,że dla niego kazała sobie kupić na dzień dziecka baby born i wózek żebyśmy mogły jeździć razem na spacerki jest przesłodka

Emmos pozdrowionka dla Twojej Westi ,dzisiaj nie odstępowała mnie na krok a drugie zdjęcie z masażu małych rączek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170507_130125.jpg (229,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170507_174936.jpg (63,8 KB, 56 załadowań)
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 21:55   #1187
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Anna Paula -śliczna córcia ,zazdroszczę Wam tego 3d i 4d ja ostatnio miałam w 21 tc jak chodziłam prywatnie ale jeszcze 6 tyg albo mniej albo więcej i zobacze na żywo tego pierdziołka małego
Stary 2017-05-07, 22:07   #1188
Mała!
Zakorzenienie

Ale słodzik

Chilli z leżeniem mi dziś nie wyszło... cały czas niestety na.nogach - jutro mąż w pracy, syn w przedszkolu to będę leżeć bo dziś to jeszcze do galerii po pościel pojechałam,nie.mogę juz patrzeć na nową, szarą strefą sypialnię z bordową pościelą jak z d..py :/ tesciowie nas zawiezli bo zaczęło padać a.mąż był już po piwku... i jeszcze poduchy nowe nam.strzeliłam bo promocja 50% większe niz mieliśmy i fajne, w Ysku - przy kasie zapłaciła teściowa... .bo.babka wbila gotówkę a ja.miałam kartę i.nie chciała.kasy :/ i tylko wycisnęłam jej tylko to co w gotówce.miałam czyli 40 zl :/ ale dostali od nas nas.nową pościel satynową, ktorej kolor i wzór mi.nie pasował i.leżała z 2 lata wiec spoko wszyscy zadowoleni.

I boli mnie reumatycznie.noga... chyba pogoda:/ mam maść konopną... posmarowałam a nie wiem czy mogę?

Stary 2017-05-07, 22:10   #1189
vadi
*sportaddict*

Chilli churros to hiszpański deser, w smaku trochę jak nasze pączki Ale z cynamonem

Na 2 zdjęciu, które wkleilas, miniaturka na moim telefonie wygląda jakby leżał na golych posladkach

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-05-07 o 22:12
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 22:12   #1190
siilmariien
Wtajemniczenie

Dziewczyny trzymajcie proszę jutro swoje magiczne kciuki za mnie, bo mam rano wizytę u zakaźnika... Znowu będę musiała stoczyć bój z wściekłą kolejką

Morelle ale mówisz o publiczych żłobkach, tak? Do prywatnych można ilu się chce złożyć podanie czy w ogóle tylko jeden żłobek na cały Wrocław można wybrać?

Mała kciuki żeby skurcze ustały!

AnnaPaula dobrze pamiętam, że to Ty bierzesz mutsy evo urban? Jesteś zdecydowana na kolor grey light?
Nie podoba mi się w nim ten czarny daszek w spacerówce, poza tym jest śliczny i bardziej uniwersalny... Ja chciałam deep navy, tylko do niego strasznie trudno dobrać dodatki... Ostatnio zaczęłam myśleć trochę o mutsy evo farmer, oglądałaś je może w sklepie? Jeśli tak to co o nich myślisz pod względem materiału i kolorystyki?
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 22:16   #1191
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Mała Ty to masz normalnie chyba robale hehe ja też jeszcze muszę kupić jeden komplet pościeli bardzo lubię z lidla bo ta 200x220 jest w dobrej cenie i ma ładne wzory.

Vadi ja myślałam ,że jakąś literówke strzeliłaś z tym churros ale później do mnie dotarło ,że byłaś w hiszpańskiej knajpie i pewnie to coś hiszpańskiego wyglądają pysznieeee
Stary 2017-05-07, 22:27   #1192
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Samantha ale masz brzuszek ! A ja myślałam że mam duży :p
A ten z 40 tc to już w ogole. Mam nadzieję że do takiego nie dojdę ;p

Wczoraj mieliśmy ciężki dzień, rodzice mieli mieć gości więc zeszlam trochę mamie pomoc w kuchni a to obraz ziemniaki itp . Ale mama bardzo źle się poczuła strasznie zaczęła ją głowa boleć. Więc ja wzięłam się za odkurzanie ogarnięcie kuchni i umycir podłogi, trochę pomogła mi moją młoda sąsiadka która u nas przesiaduje nie miałam siły ...Pozycja do odkurzania i mycia straszna na moje plecy

Najgorsze w tym to że mamie zaczęło iść ciśnienie w górę (choruje) w końcu namowilam ja żebyśmy jechały do szpitala bo żadne tabletki już nie pomagały a ciśnienie już 218 na 108 . Na pogotowiu nic nie podali tylko od razu skierowanie do szpitala, jak zmierzyli jej na pogotowiu miała 210 na 140 ...

Przez dwie godziny nie mogli jej zbić tego ciśnienie lekami dożylnie i zastrzykami ... Ostatecznie udało się po 21 zejść na 140 na 80.

Strachu się najadlam jeszcze widząc ją spanikowana i płacząca

Zdrowka dla mamy! Dobrze że pojechalyscie na IP i w szpitalu jej pomogli.

Cytat:
Haha właśnie moje dwa yorki biegają po dworze i ujadają piesek jest u rodziców i on szczeka tylko na dworze jak idzie pies chodnikiem. A moja sunia szczeka na koty i jak ktoś kręci się po klatce ale to mówię ze nie wolno i jest cisza

Mój teściu w niedziele z tym samym był w szpitalu w niedziele 4 godziny. Współczuje

Dziewczyny piękne brzuszki ❤️

Moja niunia 31tZałącznik 7055186Załącznik 7055191

Fajne fotki Ja jeszcze nie mam żadnej ładnej

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Samanta, Darietta super brzuszki😊

Samanta coś wiem o samotności w toalecie moja paulinka wisi mi nie raz na szyi 😅 także wszędzie wszystko razem...😊

Też coś o tym wiem :P

jestem mamą
Stary 2017-05-07, 22:37   #1193
AnnaPaula87
Zadomowienie

LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Macie rację. Jutro tylko pojadę oddać posiew. Leżę resztę dnia i wt.

Niby spr, że u mnie jest ok. Ale dopóki mi nie przejdzie całkowicie to nie ubieram juz szpilek.

Chyba za dobrze mi było

Trzymam kciuki za echo!

Zgadzam się. Aczkolwiek faceci ogólnie późno dojrzewają do decyzji o dziecku.

Jak będzie częściej lub mocniej to jedz na ip.
jutro będę się umawiać na echo

Cytat:
Mała ja bym jechała na IP, nie dali Ci jakiś wytycznych na taką okoliczność?

Anna Paula cudowne fotki skupienie jak u mojego A co się dzieje z pepowina?

Poprostu co za faceci ale wśród znajomych też mam przykład męskiego uwiadu mózgu niestety :/

Morelle współczuję :/

I w ogóle macie przeslodkie psiaki

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Taedio daj mję te gofery
Lekarz powiedział ze mam dwunaczyniowa pępowinę na połówkowych byłam u innej lekarki tez mi sprawdzała wszystko bardzo dokładnie i jest napisane ze trojnaczyniowa czyli zdrowa

Cytat:
Wysyłam gofery my z mężem juz pękamy

Tez proszę o gofera
Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Anna Paula -śliczna córcia ,zazdroszczę Wam tego 3d i 4d ja ostatnio miałam w 21 tc jak chodziłam prywatnie ale jeszcze 6 tyg albo mniej albo więcej i zobacze na żywo tego pierdziołka małego
Na 4d chodzę dodatkowo do lekarza który ma masę certyfikatów tylko mieszka 100km ode mnie to nie prowadzi mi ciazy

Cytat:
ja też ale bokserki uwielbiam chociaż jeden taki Maniuś zjadł mój ulubiony telefon przy mnie a ja nawet tego nie zauważyłam i jeszcze mówiłam ,że się ładnie czymś bawi A Twój śliczny
ja mam nadzieję ,że u mnie to też fazy z tym spaniem bo miałam tak parę razy już ale teraz najgorzej...

od tego tu jesteśmy ,żeby sobie pogadać na wszystkie tematy więc luzik!Ja też wierzę w karmę i dlatego na pewno los się uśmiechnie do Ciebie w tym temacie i znajdzie Cię ten Roznerski czy jaki tam Ci się śnił ostatnio przystojniak
nooo nie taedioooo ja mam truskawki ,nutelle i konfiturę truskawkową możemy coś zdziałać razem

Ja dziś miałam fajny dzionek ,przyjechał po mnie brat i pojechaliśmy do muzeum archeologicznego na wystawę militarii z chrześniakiem a później na kebsa jak wróciliśmy to mała brata mnie dopadła robiła mi masaże przykrywała kocykiem nawet olejek taki drogi bratowej do twarzy kazała przynieść i mi brzuszek smarowała a taka bidulka bo ząbki jej idą i miałam stan podgorączkowy , w ogóle jest zeschizowana na punkcie brzuszka i dzidzi jak jestem to koniec siedzi przy mnie ciągle całuje i głaszcze brzuszek i mówi ,że kocha Wincenta ,wszystko co znajduje to mówi ,że dla niego kazała sobie kupić na dzień dziecka baby born i wózek żebyśmy mogły jeździć razem na spacerki jest przesłodka

Emmos pozdrowionka dla Twojej Westi ,dzisiaj nie odstępowała mnie na krok a drugie zdjęcie z masażu małych rączek

Słodkie zdjęcia ❤️
Cytat:
Dziewczyny trzymajcie proszę jutro swoje magiczne kciuki za mnie, bo mam rano wizytę u zakaźnika... Znowu będę musiała stoczyć bój z wściekłą kolejką

Morelle ale mówisz o publiczych żłobkach, tak? Do prywatnych można ilu się chce złożyć podanie czy w ogóle tylko jeden żłobek na cały Wrocław można wybrać?

AnnaPaula dobrze pamiętam, że to Ty bierzesz mutsy evo urban? Jesteś zdecydowana na kolor grey light?
Nie podoba mi się w nim ten czarny daszek w spacerówce, poza tym jest śliczny i bardziej uniwersalny... Ja chciałam deep navy, tylko do niego strasznie trudno dobrać dodatki... Ostatnio zaczęłam myśleć trochę o mutsy evo farmer, oglądałaś je może w sklepie? Jeśli tak to co o nich myślisz pod względem materiału i kolorystyki?

Tak biorę evo urban light grey mam już gondole po 1 dziecku i dokupuję resztę oglądałam w sklepie ale już dawno. Dorwałam ta gondole w dobrej cenie i jasnoszara to nie świruje już farmer ponoć maja lepszy materiał mam foty farmer ze sklepu IMG_1494189603.224842.jpgIMG_1494189642.836080.jpgIMG_1494189666.355288.jpgIMG_1494189692.818369.jpg IMG_1494189712.278338.jpg

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-05-07 o 22:41
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 22:45   #1194
vadi
*sportaddict*

Siil mocne daj potem znać co i jak!

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Anna czyli Cię nastraszyli bez sensu tą pepowina? :/
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 22:49   #1195
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle mi gin mówił, że w ciąży przy bólach kręgosłupa szpilki absolutnie odpadają, nasz środek ciężkości jest inny, kręgosłup się wygina, kości się rozchodzą. Ja trochę zmniejszyłam dystanse i póki co jest ok... odpukać

Przykre strasznie są takie historie niektorzy faceci to straszni
dranie :/

Cytat:
To sa w ogóle ciezkie tematy, myślę, że w takich związkach ogólnie źle sie dzieje na różnych płaszczyznach, nue jednokrotnie dziecko wtedy to jak grom.z jasnego nieba... a niektórzy myślą, że to im.właśnie pomoże... a tak.naprawdę dla takiego popsutego os środka związku, w którym głęboko cos siedzi nie pomoze dziecko ani nic procz pracy... pracy i pracy...

Dziewczyny mam twardnienia rowno co godzinę, takie klasyczne... nie wiem czy powinnam coś z tym zrobić?

oby się wyciszyły! Już lepiej? Odpoczywaj jutro kobieto więcej!

Cytat:
Chilli churros to hiszpański deser, w smaku trochę jak nasze pączki Ale z cynamonem

Na 2 zdjęciu, które wkleilas, miniaturka na moim telefonie wygląda jakby leżał na golych posladkach
Weź, miej serce nie wstawiaj takich zdjęć! :P

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

MORELLE współczuję Ci tego bólu
EMMOS, CHILLI LEPPER śliczne macie psiaki!

jestem mamą
Stary 2017-05-07, 23:07   #1196
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Siil mocne daj potem znać co i jak!

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Anna czyli Cię nastraszyli bez sensu tą pepowina? :/

Tak bo poprzednie dwa badania mam ok ale teraz będę myśleć i się martwić. pójdę na to echo i następne usg
Stary 2017-05-07, 23:29   #1197
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak biorę evo urban light grey mam już gondole po 1 dziecku i dokupuję resztę oglądałam w sklepie ale już dawno. Dorwałam ta gondole w dobrej cenie i jasnoszara to nie świruje już farmer ponoć maja lepszy materiał mam foty farmer ze sklepu Załącznik 7056226Załącznik 7056231Załącznik 7056236Załącznik 7056241 Załącznik 7056251
Dzięki wielkie za zdjęcia Zazdroszczę, że masz już wybrany kolor, ja ciągle się miotam głównie między light grey a navy blue (raczej bym brała navy blue), a w sobotę siostra podesłała mi jeszcze fotę farmera ze sklepu i już całkiem zgłupiałam... One mają tak ślicznie budki wykończone w środku Ech

Kciuki za badania, żeby potwierdziły że wszystko jak najbardziej ok!

Cytat:
Siil mocne daj potem znać co i jak
Dzięki Sama wizyta raczej pro forma (mam nadzieję), bo w sumie co nowego mogę się dowiedzieć (mam nadzieję, że nic złego), tylko kolejnego starcia z kolejką się boję Pójdę jak najwcześniej, może uda mi się być pierwszą ciężarną w kolejce, na pierwszej tak się nie wyżywają jeszcze
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 23:53   #1198
emmos
Zakorzenienie

Chilli to my jesteśmy z tej samej psiej rodziny Uwielbiam westy, gęba mi się cieszy na widok kazdego Wasza też słodziak

Siil kciuki za jutro ✊️✊️

Stary 2017-05-08, 00:17   #1199
AnnaPaula87
Zadomowienie

LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Dzięki wielkie za zdjęcia Zazdroszczę, że masz już wybrany kolor, ja ciągle się miotam głównie między light grey a navy blue (raczej bym brała navy blue), a w sobotę siostra podesłała mi jeszcze fotę farmera ze sklepu i już całkiem zgłupiałam... One mają tak ślicznie budki wykończone w środku Ech

Kciuki za badania, żeby potwierdziły że wszystko jak najbardziej ok!

Dzięki Sama wizyta raczej pro forma (mam nadzieję), bo w sumie co nowego mogę się dowiedzieć (mam nadzieję, że nic złego), tylko kolejnego starcia z kolejką się boję Pójdę jak najwcześniej, może uda mi się być pierwszą ciężarną w kolejce, na pierwszej tak się nie wyżywają jeszcze

To bierz ten co sie bardziej podoba kciuki się przydadzą

Tez myślałam ze wizytę mam pro forma ale zawsze potrafią zaskoczyć kciuki trzymam za jutro
Stary 2017-05-08, 00:28   #1200
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Bosko

Pamietam jak byłam w pierwszej ciąży i byla u mnie moja najmłodsza sis . Miała wtedy 14lat i mi codziennie masowala stopy , masowala mi plecy. Suszyła mi włosy i prostowała. No bosko było teraz jak mi Tz raz na ruski rok pomasuje stopy to jest święto

Cytat:

Kciuki 🏻

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości