![]() |
#3781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Prim-smutne to bardzo
![]() ja wczoraj też dostałam niezbyt miłą wiadomość... bardzo bliska mi osoba nosiła w sobie bliźniaki i niestety wczoraj się dowiedziała,że bije tylko jedno serduszko ![]() mam nadzieję,że i ono nie przestanie ![]() tak mi smutno... komentarz dziadka super ![]() podobnie jak kiedyś babcia mego małża-jak Zu miała jakieś 2mce powiedziała do niego-zostaw ją,posadź-niech sobie posiedzi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Zakorzenienie
|
teksty "młodzieży" super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Zadomowienie
|
Ale Hubercik superowski!!!
Co do komentarzy to ja się ostatnio nasłuchałam - Pani, przecież temu maleństwu wiatr w twarz prosto wieje, - Pani, przecież jemu słońco prosto w buźkę świeci ![]() Co do stylistyki to dokładnie tak jak napisałam, tak to jest na wsi ![]() Teraz wyjaśniam moją głupotę. Mama mnie błagała, żebym tylko małego nie rozebrała za bardzo chociaż na dworze jest 30 stopni w słońcu. Prosiła żebym koniecznie zabrała choć cieniutki kocyk i ochraniacz ( my jeździmy w gondoli cały czas). No to jadę. Mały płacze nie wiem dlaczego bo nigdy raczej nie płacze. Ale idziemy dalej, mi już trochę gorąco bo godzina 13 więc wiadomo, cieplutko!!! Zaglądam do gondolki, mały co prawda już nawet zasypia ale BORDOWY ![]() Zdjęłam ochraniacz, kocyk tylko leciutko na nóżki bo w samych skarpetasach był i już było cacy. A dziś przed nami wciąganie jabłuszka metalową łyżeczką i z mamusią która rozdziabia paszczę i głośno mówi AAAAAA. Będzie jadł jak Zu i Adasiek razem wzięci ![]() ![]() Co do tych przykrości to smutno rzeczywiście, a jak się już ma swoje małe dzidzi to człowiek rozumie to jeszcze bardziej. A my dziś caluśki dzień bez tż. Wyjazd służbowy. Wróci w nocy. Miłego spotkania wrocławiankom i nie tylko ![]()
#3784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej kierować się własną intuicją - ewentualnie skonsultowaną z mikołajowymi mamami ![]() ![]() My wczoraj na spacerze spotkaliśmy wrześniowego Łukasza - Hubert ubrany jak widać, Łukasz natomiast w nosidle z zapiętą klapką i na to pokrowiec od wózka. Górą wystawał jeszcze kocyk, ale już nie oblukiwałam, czy był nim przykryty - jemu to dopiero musiało być gorąco ![]() widziałyście gdzies w jakimś sklepie tego typu bezrękawniki? http://www.allegro.pl/item351830714_...st_rozmia.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Zadomowienie
|
Niestety nie wiedziałam.
I tego Inki wózka też nie znam. Czyli jeszcze nie taka najgorsza ta moja głupotka. Marcelek się właśnie obudził, leży w łóżeczku i już trenuje. Ostatnio jego hit AAAA, AHHAAAA, aaaaa. I tak w kółko powtarza. Albo wymusza kaszelek i sprawdza jakie to na mnie robi wrażenie. A jak mu nie wyjdzie to robi ołłłłłłłłłłłłł. Cwaniak mi tu rośnie!
#3786 |
Zakorzenienie
|
Primavera świetny patent z ta pozycją w wózku
![]() ![]() Fajnie macie w tym parku, tam gdzie ja chodze jest pełno ludzi: dziadków wygrzewających się na słońcu i zajmujących co lepsze ławki ![]() ![]() ![]() Wczoraj na spacerku jak juz mi sie udało znaleźć jako-taką ławkę w fajnym miejscu, siadam wyciągam gazetkę chwilke poczytałam i zaraz miałam towarzystwo - podeszła do mnie dziewczynka tak może ciut ponad rok miała i oglądała ze mną tą gazetę i pokazywała: miś, mleko, myju i tak w kółko ![]() W Lublinie też słoneczko i ciepło ale podejrzewam, że ciut chłodniej niż we Wrocławiu. Gosię ubrałam w body z krótkim, bluzkę, spodenki, skarpetki, trampki i ciepłą bluzę z kapturem ![]() Nas na szczęście nikt nie katuje uwagami ale miałam wrażenie kilka razy że jakieś babcie sie przymierzały ![]() Wczoraj po spacerku wygłodniałą Gosię próbowałam nakarmić marchewką, początek był kiepski juz przy nakładaniu śliniaka sie wydarła a potem wszystko wypluwała, wziełam ją na ręce i jakos poszło, kilka łyżeczek wtrząchnęła i nawet łyzkę mamlała ![]() Dziś powtórka ale tym razem marchewka z ryżem ![]() AnnLee gratuluje zjedzonych sliweczek ![]() Martka 3mam kciuki za Marcelka Primavera ja w tamtym roku nawet chyba o tej samej porze kupiłam na wyprzedaży w Tesco fajny bezrękawnik Cheerokee za 23zł ![]() ale w tym roku nie zwracałam uwagi Zaraz zmykamy na spacerek bo pogoda piękna |
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiem,ze my nie z wroclawia tylko z lubelskiego,ale ja moje dziecko woze juz tylko w sweterku,spodenkach i bucikach.wszyscy dziwnie sie patrza,nawet komentuja,ale dla mnie tu w pl jest strasznie goraco,wiec i Simuli chyba tez,bo przyzwyczajony do innego klimatu.ja chodze w cienkiej bluzce i tez slysze komentarze...jaka nieodpowiedzialna jestem... ;/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3788 |
Zakorzenienie
|
oj tak-dzień bez komentarza,że mam dziecko za cienko ubrane dniem straconym
![]() Zu ma: bodziak z krótkim,bluzka bawełniana,spodenki,skarp etki albo rajtki,butki i cienką kurtkę albo bluzę/sweterek z kapturem,kapelusz albo cienka czapka.ale na bierząco kontroluję i zdejmuję albo dokładam coś.kocyk zawsze w koszyku jest i korzystamy jak jest taka potrzeba. Prim-zapomniałam napisać,że Hubcio boski! ![]() Martko-daj znać jak poszło metalem ![]() ![]() ja też mówię AAAAAAAM ![]() ![]() właśnie-dajecie jeszcze wit.D? bo pediatra przychodniowa mówiła,że do końca maja mam dawać,ale przyznaję,że ostatnio często zapominam ![]() ![]() nietstey śliweczki na razie nie działają ![]() ![]() chyba bez czopala jednak się nie obejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Zakorzenienie
|
Widze że wszystkie na spacerkach
![]() my juz wróciliśmy, Gosi w parku sie nudziło, zaczęła marudzic ale jak wyszłyśmy na ulice gdzie straszny hałas to sie uspokoiła, chyba bede z nia wiecej po mieście spacerować ![]() Gosia teraz spi a ja czekam aż muffinki tym razem jogurtowe sie upieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Czy u was tak pięknie jak u nas? ![]() ![]() ![]() No i muszę sie pochwalić, że udało mi sie dziś Łukaszka przekonać do konsumpcji soczku jabłkowego ![]() ![]() ![]() A ostatnio dość często przy nim jadłam obiad tak, że patrzył co robię i że macham widelcem czy tam łyżką i nawet dałam mu polizać kopytka - ale sie cieszył przy tym... ![]() A dziś postanowiłam skorzystać z okazji bo też było lizanie kopytka ![]() ![]() ![]() ![]() Prima jak zobaczyła Hubercika to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Martko brawo dla Marcelka - wystarczy sie nie poddawać tylko próbować aż do skutku no i dobrze mieć jakiś sposób na te żarłoki ![]() Coś jeszcze miałam napisać ale nie wiem co.....
#3791 |
Rozeznanie
|
Ja cały dzień Was podglądam ale po tym instalowaniu spirali to najchętniej bym sie zwinęła w kłębuszek i zapłakała sobie troszkę a potem zasnęła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3792 |
Zadomowienie
|
Koletynko a dlaczego?? Co się stało??
A u nas totalna porażka łyżeczkowa. Zjadłam sobie morelki po Marcelku. Ann Zu znowu już tydzień wytrzymuje?
#3793 |
Rozeznanie
|
Nic sie nie stało, ale bolało, nawet bardzo. Nie tyle samo zakładanie co po założeniu. Ale już jest lepiej. Zaraz całą rodzinką idziemy spać i mam nadzieję że jutro będę już rześka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zakorzenienie
|
koletynko -
![]() Hubertowi spacer na brzuszku się spodobał - dziś też tak jeździliśmy ![]() ![]() ![]() Za to poza spacerem - diabeł nie dziecko...normalnie nie mam siły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Zakorzenienie
|
Koletynko-mam nadzieję,że dzisiaj już lepiej.widać-jak ze wszystkim-to indywidualna sprawa- z tą spiralą.
![]() Martko-Marcelek niedługo będzie wymiatał aż miło-zobaczysz Zu to raczej teraz dla zabawy tak szama ![]() a jak będzie miałą jeść to będą sceny ![]() Yoolia-gdzie muffinki? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam Mikołajkowe Mamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() Mnie też drażnią tego typu zachowania, ale ja już dawno stwierdziłam, że jestem "wapniakiem" i urodziłam się o wiele za późno. Cytat:
Spektakularnych efektów rozluźniających nie widzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale może już na starcie wyprzedził tych najmniejszych? Mój synek ważył 3045 g i mierzył 51 cm, poza tym my z mężem do wielkich ludzi nie należymy, wobec tego nie liczę na to, że moje dzieci znacznie nas przerosną ![]() Cytat:
![]() Majunia z naszego wątku (córka 82anusi), dziewczynka kilka dni młodsza od Jasia, ale niesamowicie aktywna – od jakiegoś czasu sama wstaje!, na początku zwracała wszystkie nowości. Lekarz powiedział, że należy odczekać trochę i spróbować za jakiś czas. Po kilku tygodniach było znacznie lepiej ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o samodzielne przyrządzanie potraw maluchom, to warto zaopatrywać się w zaufanym punkcie. Ja dziś po raz pierwszy gotuję Jasiowi zupę ![]() A tu słówko o bezpiecznej żywności: http://dziecko.onet.pl/1278,6,43,bez...c,artykul.html Cytat:
![]() Dziś Jaś idzie w samej bluzie ![]() Zdjęcia boskie ![]() ![]() Cytat:
Ja straciłam pierwsze dziecko w 11 tyg. ciąży. Stwierdzono ciążę obumarłą, serduszko nie biło ![]() Pozdrawiam Was ciepło! M.
![]() |
#3799 |
Zakorzenienie
|
fajnie,że jesienne do nas wpadają
![]() dzięki Wam kobiałki ![]() ja na początku na pewno pojadę na słoiczkach-żeby zobaczyć co Zu lubi a później może pobawię się w gotowanie-jak będę miała dostęp do warzyw w miarę "eko" ![]() ![]() Demoniczku-dzięki za pomysł ze śliwkami ![]() to straszne stracić dziecko.... no więc-uwaga,uwaga ![]() ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2008-04-26 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3800 |
Zakorzenienie
|
A moj Adasiek dzisiaj skonczyl pol roczku
![]() Rano z tej okazji przywital meza taaaaaaka kupa na przewijaku, ze maz nie wiedzial co ma robic tym wszystkim (ja udawalam ze spie ![]() Dzis malemu ugotowalam szpinak z brokulami (fuuu) i cos do tego pewnie jeszcze dorzuce - moze suszone sliwki ![]() ![]() No i wczoraj oczywiscie bylo spotkanie wroclawianek - przyleciala do nas bubbel z Nathanielkiem. Sliczny chlopczyk. Zmeczony podroza, ale zaczepial wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
właśnie właśnie! widziałam na jesiennych zdjęcia a u nas to co?
![]() jak było? proszę krótką relację ![]() Gratulacje dla Adaśka! ![]() ![]() teściowa właśnie była świadkiem układania Zu do snu i oczywiście zaczęła lamentować i przeżywać,że się udusi pieluchą,że trzeba ponosić,ululać takie tam ![]() tak trudno w to uwierzyć,że dziecka nie trzeba godzinami nosić,ziuziać czy telepać wózkiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
Krotki komentarz: Lody smaczne w doborowym towarzystwie |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 |
Zakorzenienie
|
o nie -Celko-przecież my bez Ciebie życ nie umiemy
![]() zdjęcia fajniutkie-a jak dzieciaki na siebie zareagowały? widzę,że Blanka się w pełni wyluzowała przy tylu facetach ![]() a kto to w japonkach??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Zadomowienie
|
No właśnie, mi też te japonki się w oczy rzuciły!!!!
Ile wy tam macie stopni w tym Wrocławiu???? Ann gratki dla Zu za szczelenie kupolca, zredsztą Adasiowi też się należą a Celce za spryt ![]() Podziękowania dla jesiennych za wpadanie i rady ![]() ![]() ![]() Marcelek oczywiście przy łyżeczce nadal nosem kręci. Zjadłam dziś po nim następny słoiczek ![]() Ale za to uwaga uwaga - usnął sam w łózeczku ![]() Właśnie wstaje. Celko miłego weekendu
#3805 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój małż jest "szczypiorowaty", ja typowa, a nasz Huberto istny klocek ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, czy koleżanka poroniła ( w sumie to 6 m-c, więc już raczej jest to przedwczesny poród, moja kuzynka też miała termin na lipiec i też w kwietniu urodziła, dziecko ok), czy po prostu zaczął się poród, czy może coś się działo i miała wywoływany? Lekarze przedstawiali sytuację, że najprawdopodobniej poroni ciążę, a jeśli nie - to dziecko nie ma szans na przeżycie poza łonem matki - to się chyba nazywa ciąża letalna ![]() W śr wysłała sms-a, że jest w szpitalu i prosi o modlitwę, a w czw rano - że to była dziewczynka. ![]() ![]() Strasznie im współczuję, to było pierwsze wyczekane dziecko, obydwoje zdrowi, młodzi... Z jednej strony pomyślałam, że to strasznie niesprawiedliwe, że skoro Bóg chciał zabrać to maleństwo - to mógł na początku, kiedy aż tak nie czuli jej obecności, może byłoby im łatwiej... A z drugiej strony może dzięki temu mieli czas na pokochanie swojej córeczki i cieszenie się nią chociaż przez te 6 m-cy ciąży? Strata każdego dziecka boli, ale chyba im bardziej zaawansowana ciąża, tym większy ból, bo dzieciątko bardziej realne... Ech, sama nie wiem... Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak my tu bez ciebie wytrzymamy? A własnie - jak spędzacie majowy weekend? Wybywacie gdzieś? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Blanka sie wyluzowala bo w towarzystwo super wyborowe ![]() Celka - milego wyjazdu ![]() Prim - Hubercik to wcale nie klocek, bardzo ksztaltny, przystojny chlopczyk ![]() Milego wieczoru, Mikolajkowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Zakorzenienie
|
Fotki ze spotkania super
![]() Bubbel -podziwiam cię, prosto z samolotu... ![]() bianka - no faktycznie poczułaś lato, a jutro ma być jeszcze cieplej ![]() A ja się wku...rzyłam. Mój tż lubi kurczaka a`la KFC. Narobiłam dziś caaałe mnóstwo, żeby mieć obiad na dziś i jutro z głowy - no i jemy, a one jakieś takie, nieteges, no słodkie kurczę?? Ostro-słodkie?? Robię przegląd składników, co jest ni etak - no przecież cukier mi się z niczym nie pomylił - a tu się okazało, ze płatki kukurydziane były słodkie - chociaż kupione jako zwykłe, bez zadnych dodatków. Chyba złe płatki do pudełka wsadzili, bo specjalnie wyoglądałam na wszystkie stronypudełko - i nie ma mowy o żadnych dodatkach typu miód czy cukier. Miałam ochote pojechać do tesco i ich opierniczyć, niech sobie sami jedza a mi oddadza za kurczaki ![]() na osłodę Huberto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
dziekuje, dziekuje za zyczenia
![]() Spakowalam siebie i Adasia i mam dosc. Normalnie jedziemy na tydzien a rzeczy milion. Pieluchy, ciuchy, zabawki, lozeczko turystyczne, wozek,itd, itd...szok ![]() primavera - dzis zauwazylam ze Hubercik na basenie ostro interesowal sie woda ![]() ![]() ![]() A moj Adasiek wazy 8640g. Caly czas na tym samym centylu wiec jest ok ![]() buziaki, trzymajcie sie cieplo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Zakorzenienie
|
Celko-miłego wypoczynku!!!
na temat pakowania coś-niecoś wiem ![]() jedno jest pewne-musimy zmienić samochód ![]() Prima-z płatkami też bym się wkurzyła ![]() a Hubcio słodas-jak zawsze-i jak pięknie siedzi ![]() Zu to jest jednak leniuch nad leniuchy ![]() interesują ją bardziej zajęcia manualno-wokalne ![]() poza pełzaniem i przewracaniem na boki ofc właśnie-Martko miałam pisać,ze Zu staje na głowie i piętach,doopka w górę i super mostek ![]() ![]() ![]() Bianka-wiem wiem-u nas też ciepło,tylko ja jeszcze się nie przestawiłam psychicznie,żeby w nie wskoczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Zakorzenienie
|
Prim ale Hubert siedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.