|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak właśnie myślałam, jak czytałam Twe jadłospisy wcześniej, że jeszzce chwila i skończy się ed... i - niestety. przypomnij sobie siebie sprzed zaburzeń...!
|
|
|
#4803 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawda, prawda. Zle to ujelam, ja napadow nie mam, ale denerwuje mnie to ze mam zwiekszony apetyt, przez co tyje. Jem wiecej, niz sprzed odchudzania, a nie jestem wyglodzona, bo juz 5 miesiecy jem normalnie i przytylam z 4 kilo. Ciagle myslenie o tym zeby cos zjesc, nawet jak przed chwila zjadlam duzy obiad. Kiedys tak nie bylo. I to nie jest jojo, jem wiecej niz powinnam, minimalnie, ale jednak efekty sa.
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez przerwy bym coś jadła..
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam pyszny obiad: warzywa z patelni i rybka *_*
uwielbiam ^^ |
|
|
|
#4806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aralko - pyszny i jaki "duży" ^^ proponuję już od jutra pracować nad normalnością - jemy węgle złożone do obiadku ![]() moniczko, wmawiasz sobie, że nie masz już tej przemiany... przełam się i ona wróci, mówię Ci. albo jedz normalnie mimo wyrzutów, a one z czasem znikną.
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
węgle złożone...tzn? ^^"
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
iza_wiosenna; Ty mi wysyałas fotki tak?To od Ciebie są?
![]() Ładna z Ciebie dziewczyna tylko czemu taka chuda? Ale nozek to pogratulowc ![]() plameczka: A il Ty schudłas w czaseie diety? Bo jezeli Ci rocilo to 4kg to nie tragedia. MI tez wrocilo 3 ale nie panikuje. Nawet nikt tego nie zauwazyl A Twoje kg na pewno same spadna przez lato. Przeciez wiesz ze w waakacje jest zwiekszona aktywnosc ;D
|
|
|
|
#4810 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, chowam grabki, łopatki i inne zabawki. Przechodze na takie porządne U.
Do tej pory było takie U/małe R , teraz wskakuje na U/trochę P. ![]() i jeszcze takie pytanko: ile czasu mniej więcej zajmuje rozkręcenie metabolizmu spowrotem. No, żeby było mniej więcej jak sprzed odchudzania? Bo wtedy mogłam serio dużo zjeść i waga się trzymała, a jak jeszcze kilka tygodni temu jadłam troszke więcej to waga w góre leciała. |
|
|
|
#4811 | ||
|
Zakorzenienie
|
ryż (brązowy/biały też...), makaron itp.
Cytat:
![]() a co z TWOIMI zdjęciami?Plameczko - zgadzam się z Baby. Założę się, że tych kg nie widać, tylko źle się z nimi czujesz, bo wskazuje je waga itp. Cytat:
|
|
|
#4812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ,wiem że kiedyś będzie jeszcze normalnie i będę z nimi jadła wszystko to co kiedyś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wg mojej pani endokrynolog rozkręcenie spowolnionego metabolizmu po głodówce i diecie nierozsądnej to 3 miesiące jedzenia zgodnie z zapotrzebowaniem bez żadnych redukcji(czyli żadnych diet, obniżania poniżej 1800kcal itp), i wtedy nie ma zmiłuj- jeden dzień o obniżonej kaloryczności i już metabolizm leci w dół. Po upływie tego czasu zwykle wszystko wraca do normy (choc czytałam gdzieś, że po każdej dłuższej diecie organizm już nigdy nie wróci do pełnej puli metabolicznej takiej jak w dzieciństwie, i zawsze pozostaje trochę "spowolniony").
|
|
#4813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz czuje, że koniecznie muzę schudnąć.. już czuję to na moim brzuchu.. niee wiem nie wiem. dlaczegoo to tak
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja w sprawie zakazu podawania wagi, o czym pisałyście na poprzedniej stronie.
Chciałybyście takie obostrzenie? Z jednej strony zapobiegłoby to niepotrzebnym licytacjom, myśleniu 'ona waży 35 kg, a ja 55, jestem tu najgrubsza!', ale z drugiej... mam pewne wątpliwości. Bo, po pierwsze, opisując swoją chorobę, trudno uniknąć tematu wagi, nie pisać, ile ważyło się przed odchudzaniem, ile teraz. Zwróćcie uwagę, że gdybyśmy nie znały Krytii, nie wiedziałybyśmy, w jak tragicznym jest stanie i może dostałaby zalecenie, żeby dodawać 100kcal/tydzień, co w tym przypadku jest absurdem. Po drugie, gdybyśmy zdecydowały się na takie zasady, musiałabym pewnie edytować regulamin. I co potem - mamy dawać ostrzeżenia, punkty dziewczynom, które - bez złych intencji - podadzą swoją wagę, wymiary?
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie jest moje zdanie
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo co z tego, że nie będzie można czegoś napisać, jak i tak będziecie porównywać się w Waszych główkach?Z tym podawaniem wagi przez pw też mam wątpliwości.
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak z tym się zgodzę, tego nikt nie jest w stanie powstrzymać, ale przy najmniej nie będzie porównywania na forum i swego rodzaju licytacji i nakręcania się, a może najlepiej ogóle skończyć ze zdjęciami, wymiarami, bmi itp, ale nie pod groźbą zakazu czy ostrzeżenia ale ogólnej umowy na forum, tak dla dobra wszystkich.??
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Iza, mogłabyś tam wreszcie wejść! )Ok?
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak będzie najlepiej, bo jak na razie to tylko ja się w tej sprawie wypowiedziałam a nie znamy zdania innych dziewczyn , których ta sprawa także dotyczy .Pozdrawiam
|
|
#4820 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Yyy.. to mój musi się porozkręcać jeszcze dłuuugo. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nikt raczej nie ma zamiaru się głodzić.
|
||||
|
|
|
#4821 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, znów będę was męczyła, ale co poradzę, skoro myślałam, że jest już lepiej a tu guzik... ;|
Nie mogę się chwalić. Wczoraj znów miałam komplus. I to na dodatek na wieczór. Naszła mnie ochota na kawałek drożdżówki i chciałam zjeść, ale też chciałam nie jeść bo wiedziałam, że będzie z tego jakiś kompuls. Ale zjadłam. A po chwili następny kawałek, ten już większy. Później pół batona, dwa małe cukierki- Mars i Bounty, 2 kostki czekolady, ok. pół Fitelli, popodjadałam musli i Frutiny a później zrobiłam sobie kanapkę z masłem orzechowym. Na końcu znów Frutina i masło orzechowe, przegryzłam kawalątkiem drożdżówki. I poszłam spać, bo gdybym tego nie zrobiła pewnie zjadłabym jeszcze więcej. Byłam cho lernie na siebie zła, wiedziałam, że muszę przestać a jednocześnie nie potrafiłam... Ja już nie potrafię normalnie jeść. Bo albo zjem za dużo, albo za mało. Głodówkami zasuszyłam sobie żołądek i miewam teraz takie apetyty .. ;/ Mam jeść, ale zdrowo! Chciałam dziś uciąc kcal, ale muszę do siebie dojść.. i wiem, że nie mogę tego zrobić.
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zjadłam śniadanie...
Bułka z ziarnami z dżemem słodzonym fruktozą i małe jabłko. Niedługo wychodzę, jak wrócę zjem obiad, a potem idę na urodziny do koleżanki, tylko pewnie tam nic nie zjem Bo jestem uczulona na białko mleka, a tam pewnie jak coś będzie to wszystko z mlekiem. Chyba, że jakieś owoce...Hmm |
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam Wasze wszystkie posty ... bardzo dużo napisałyście.
Czy ja też mogłabym prosić o zdjęcia, te dziewczyny które wysyłały? ![]() mój e-mail to agness51@wp.pl ![]() Chciałam napisać coś odnośnie wagi,ale powstrzymam się. Bo nie chcę znowu się do kogoś porównywać itp. Chciałam również napisać,że u mnie lepiej. Jednak nie mogę. Wczoraj zjadłam jakieś 2000 kcal,ale spaliłam na rowerze 700kcal i sporo chodziłam. Więc kroku w przód nie uczyniłam. Ale wiem,że muszę z tym skończyć. Aeroby przy ujemnym bilansie doprowadzą jedynie do tego,że w końcu zacznę palić mięśnie,a tego nie chcę. Albo w końcu przejdę na porządną redukcję bez rowerka,albo zmądrzeję i zacznę porządne U z ćwiczeniami. Nie wiem. Boję się,że nie jestem wystarczająco szczupła,aby przejść na U. Tak bardzo się boję,że jak ludzie na mnie patrzą,to myślą sobie jaka jestem gruba. Albo jak jestem z TŻ-tem,to pewnie się dziwią,jak mógł zwrócić na mnie uwagę. Chciałabym przejść na U,jednak nadal jem jak na R. Choć jakoś jedzenia nie wygląda dobrze. Pozdrawiam Was wszystkie kochane Życzę,aby było u Was jak najlepiej,abyście mogły spokojnie wyjść z ED,poradzić sobie z tym,bo ja co chwila idę w przód,a potem znów krok w tył. Garden - Strasznie się cieszę,że zjadłaś tego loda Ewelko -
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo będzie znów taka sytuacja jak wczoraj - podałam naturalną wagę i u niektórych mogło zaświecić się czerwone światełko: "ona waży mało i nie jest na p, ja tyle samo - i jestem". nie wiem już sama, pomyślę jeszcze. Ludzia, wejdę na BO dziś po poludniu, bo wyjeżdżam właśnie ![]() ![]() przepraszam, że więcej nie piszę teraz - obiecuję nadrobić
|
|
|
#4825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz bardzo ładną figurkę- powtórzę to któryś raz ale to prawda proszę Cię nie myśl tak nawet, że jesteś gruba i ludzie tak myślą, ja kiedy spojrzałam na Twoje zdj pomyślałam coś zupełnie innego, że jesteś SZCZUPŁA i zapewne większość dziewczyn przyzna mi rację![]() |
|
|
|
|
#4826 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet w górnej granicy Cytat:
Cytat:
i ja poproszę o zdjęcia te dziewczyny które przesyłały Izka009@onet.eu |
|||
|
|
|
#4827 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja bym uważała ze juz jakis kompuls albo coś.zresztą wystarczy spojrzeć na 'kto dzisiaj zgrzeszył', jak niektóre dziewczyny zupełnie normalnie do tego podchodzą. Cytat:
[/quote] Cytat:
Cytat:
Oj agness, przemóż się na to U chociaż, bo jedząc tak mało a do tego tak bardzo dużo ćwicząc, na prawdę spalisz sobie mięśnie.. no i nie tylko. ale sama dobrze wiesz.
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos zakazu pisania o wadze. Ja jak najbardziej to popieram i już wcześniej o tym pisałam. Piszesz Ludowa, że trudno byłoby wtedy opisać swoją historię, ile się schudło podczas odchudzania. Ale czy to jest w ogóle ważne? Czy nie wystarczy napisać "dużo schudłam w krótkim czasie"? No przepraszam, ale w tym wątku udzielają się też dziewczyny, które naprawdę chcą wyjść z tego i nie każda po przeczytaniu "ważyłam 80 kg, teraz ważę 30 kg i jestem strasznie gruba" potrafi pomyśleć, że taka osoba po prostu potrzebuje pomocy. U niektórych od razu włączają się lampki "też chciałabym ważyć 30 kg...", "a może ja faktycznie jestem gruba?". Niektórzy są strasznie egoistyczni.
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Superchick - Piszesz, że ludzie mają na wszystko wytłumaczenie, że nie chcą się leczyć, ale nie zapominaj, że nie wszyscy tutej są z liceum i mają multum czasu, żeby latać po psychologach, nie wszyscy mają możliwość go odwiedzić, bo gdzieniegdzie po prostu nie ma fachowców takich, nie wszyscy mają takie same warunki do zdrowego odżywiania, do spacerków wyciszających, do pomocy rodziny, nie mają finansów na terapie... Dla niektórych to właśnie forum jest jedyną szansą jak sę z tego trochu wybabrać, albo przynajmniej nie spaść jeszcze głębiej w bagno ED...
|
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co do kwestii finansowej - psycholodzy z nfz są darmowi. Napisałaś "nie wszyscy mają takie same warunki do zdrowego odżywiania, do spacerków wyciszających, do pomocy rodziny" i masz stuprocentową rację! A jednak nawet dziewczyny, które nie mają warunków do zdrowego odżywiania, do spacerków wyciszających cokolwiek miałyby one znaczyć i pomocy rodziny, leczą się. I proszę nie mów mi, że forum spowoduje zastój choroby. To jest niemożliwe.
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Za to przed chwilą napchałam się waflami ryżowymi i mam już taki żołądek pełny jakbym obiad dwudaniowy zjadła
Wiecie co ostatnio zaobserwowałam?Że chyba mi się żołądek skurczył bo zjadłam trzy wafle i jestem pojedzona:/
Widzę podobieństwo między tobą a mną z czasów najgorszego ed 

a co z TWOIMI zdjęciami?

bo jak na razie to tylko ja się w tej sprawie wypowiedziałam