Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-26, 22:43   #4801
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
No cóż u mnie już po imprezce,na chipsy się nie skusiłam i piwa też nie wypiłam a tylko dlatego że koleżanka przyjechała autkiem,i wcale z tego powodu nie jestem zła w końcu trochę kalorii mniejZa to przed chwilą napchałam się waflami ryżowymi i mam już taki żołądek pełny jakbym obiad dwudaniowy zjadłaWiecie co ostatnio zaobserwowałam?Że chyba mi się żołądek skurczył bo zjadłam trzy wafle i jestem pojedzona:/
Co do nie podawania swoich wymiarów jestem za tym ,bo tylko przez to się nakręcamy.
mam to samo po tym tygodniu mniejszego jedzenia! kilka precelków i ruszyć się nie mogę

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Dlaczego tak jest ze mamy napady? Przeciez zdrowi ludzie tego nie maja? Ja czasem mysle, ze jestem chyba lakomczuchem, ze ED to tylko takie usprawiedliwienie. I kolejne poczucie winy. Musze sie chyba tego oduczyc. Ale nie moge tego zrozumiec, bo w koncu zalezy nam na dobrej sylwetce a tu takie cos.
moim zdaniem nazywanie po prostu większego apetytu napadem to najgorsze, co może być niestety. chyba lepiej myśleć, że jest się normalnym i że każdy tak ma czzasem... prawda?

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Oj, Krytia Widzę podobieństwo między tobą a mną z czasów najgorszego ed Moja mama też stawałą na głowie i mówiła, że mogę kupować wszystko co tylko chcę, byle bym tylko jadła. Nie zmarnuj tej szansy i przytyj w domku. Może pójdź do przychodni i spróbuj leczyć się ambulatoryjnie? Moim zdaniem to dobre wyjście... Przychodzisz powiedzmy co parę dni na kontrole wagi, lekarz mówi Ci ile masz mniej więcej jeść i jeśli waga spada, lub nie przytyjesz to dopiero wtedy idziesz do szpitala na stałe. Wtedy masz większą motywację, by jeść w domu.
dokładnie. Krytia wązy tak strasznie mało. Kochana, weź sobie i moje poprzednie słowa do serca, bo to ważne dla Twojego życia...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 22:45   #4802
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Dzisiejszy dzień znów zakończył się porcją ciastek, budyniu, owoców i chrupek, a w dzień 3 lody. Normalnie bym się tym nie przejęła a teraz mam takie straszne wyrzuty sumienia!
no właśnie tak właśnie myślałam, jak czytałam Twe jadłospisy wcześniej, że jeszzce chwila i skończy się ed... i - niestety. przypomnij sobie siebie sprzed zaburzeń...!

Stary 2008-04-26, 23:15   #4803
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

moim zdaniem nazywanie po prostu większego apetytu napadem to najgorsze, co może być niestety. chyba lepiej myśleć, że jest się normalnym i że każdy tak ma czzasem... prawda?
Prawda, prawda. Zle to ujelam, ja napadow nie mam, ale denerwuje mnie to ze mam zwiekszony apetyt, przez co tyje. Jem wiecej, niz sprzed odchudzania, a nie jestem wyglodzona, bo juz 5 miesiecy jem normalnie i przytylam z 4 kilo. Ciagle myslenie o tym zeby cos zjesc, nawet jak przed chwila zjadlam duzy obiad. Kiedys tak nie bylo. I to nie jest jojo, jem wiecej niz powinnam, minimalnie, ale jednak efekty sa.

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 23:16   #4804
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Prawda, prawda. Zle to ujelam, ja napadow nie mam, ale denerwuje mnie to ze mam zwiekszony apetyt, przez co tyje. Jem wiecej, niz sprzed odchudzania, a nie jestem wyglodzona, bo juz 5 miesiecy jem normalnie i przytylam z 4 kilo. Ciagle myslenie o tym zeby cos zjesc, nawet jak przed chwila zjadlam duzy obiad. Kiedys tak nie bylo.
mam w tej chwili dokładnie to samo bez przerwy bym coś jadła..

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 23:19   #4805
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Jutro mam pyszny obiad: warzywa z patelni i rybka *_*
uwielbiam ^^
Stary 2008-04-26, 23:22   #4806
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
no właśnie tak właśnie myślałam, jak czytałam Twe jadłospisy wcześniej, że jeszzce chwila i skończy się ed... i - niestety. przypomnij sobie siebie sprzed zaburzeń...!
pamiętam i często wracam obrazem do tamtych dni i żałuję, że teraz nie mam mojej przemiany materii z przed roku i siły i niczego właściwie nie mam a jedzenie mną rządzi !
Stary 2008-04-26, 23:23   #4807
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Prawda, prawda. Zle to ujelam, ja napadow nie mam, ale denerwuje mnie to ze mam zwiekszony apetyt, przez co tyje. Jem wiecej, niz sprzed odchudzania, a nie jestem wyglodzona, bo juz 5 miesiecy jem normalnie i przytylam z 4 kilo. Ciagle myslenie o tym zeby cos zjesc, nawet jak przed chwila zjadlam duzy obiad. Kiedys tak nie bylo. I to nie jest jojo, jem wiecej niz powinnam, minimalnie, ale jednak efekty sa.
ale jak: więcej niż powinnaś, skoro innym razem piszesz, że nie potrafisz jeść więcej niż 1500?

Aralko - pyszny i jaki "duży" ^^ proponuję już od jutra pracować nad normalnością - jemy węgle złożone do obiadku

moniczko, wmawiasz sobie, że nie masz już tej przemiany... przełam się i ona wróci, mówię Ci. albo jedz normalnie mimo wyrzutów, a one z czasem znikną.

Stary 2008-04-26, 23:35   #4808
Aralka
Zakorzenienie

węgle złożone...tzn? ^^"
Stary 2008-04-27, 07:34   #4809
Baby14
Zakorzenienie

iza_wiosenna; Ty mi wysyałas fotki tak?To od Ciebie są?
Ładna z Ciebie dziewczyna tylko czemu taka chuda?
Ale nozek to pogratulowc

plameczka: A il Ty schudłas w czaseie diety? Bo jezeli Ci rocilo to 4kg to nie tragedia. MI tez wrocilo 3 ale nie panikuje. Nawet nikt tego nie zauwazyl A Twoje kg na pewno same spadna przez lato. Przeciez wiesz ze w waakacje jest zwiekszona aktywnosc ;D
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 08:03   #4810
imposing
Rozeznanie

Dobra, chowam grabki, łopatki i inne zabawki. Przechodze na takie porządne U.
Do tej pory było takie U/małe R , teraz wskakuje na U/trochę P.

i jeszcze takie pytanko: ile czasu mniej więcej zajmuje rozkręcenie metabolizmu spowrotem. No, żeby było mniej więcej jak sprzed odchudzania?
Bo wtedy mogłam serio dużo zjeść i waga się trzymała, a jak jeszcze kilka tygodni temu jadłam troszke więcej to waga w góre leciała.
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 08:29   #4811
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
węgle złożone...tzn? ^^"
ryż (brązowy/biały też...), makaron itp.

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
iza_wiosenna; Ty mi wysyałas fotki tak?To od Ciebie są?
Ładna z Ciebie dziewczyna tylko czemu taka chuda?
Ale nozek to pogratulowc

plameczka: A il Ty schudłas w czaseie diety? Bo jezeli Ci rocilo to 4kg to nie tragedia. MI tez wrocilo 3 ale nie panikuje. Nawet nikt tego nie zauwazyl A Twoje kg na pewno same spadna przez lato. Przeciez wiesz ze w waakacje jest zwiekszona aktywnosc ;D
Wysyłałam Ci - jeśli w takiej zielonej bluzeczce w żółte grochy - to ja a co z TWOIMI zdjęciami?

Plameczko - zgadzam się z Baby. Założę się, że tych kg nie widać, tylko źle się z nimi czujesz, bo wskazuje je waga itp.

Cytat:
Napisane przez imposing Pokaż wiadomość

i jeszcze takie pytanko: ile czasu mniej więcej zajmuje rozkręcenie metabolizmu spowrotem. No, żeby było mniej więcej jak sprzed odchudzania?
Bo wtedy mogłam serio dużo zjeść i waga się trzymała, a jak jeszcze kilka tygodni temu jadłam troszke więcej to waga w góre leciała.
Myślę, że przez 2-3 tyg. jedzenia więcej MAKSYMALNIE przytyjesz 1-1,5 kg, potem waga się ustabilizuje, organizm się przyzwyczai.

Stary 2008-04-27, 09:00   #4812
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Oj, Krytia Widzę podobieństwo między tobą a mną z czasów najgorszego ed Moja mama też stawałą na głowie i mówiła, że mogę kupować wszystko co tylko chcę, byle bym tylko jadła. Nie zmarnuj tej szansy i przytyj w domku. Może pójdź do przychodni i spróbuj leczyć się ambulatoryjnie? Moim zdaniem to dobre wyjście... Przychodzisz powiedzmy co parę dni na kontrole wagi, lekarz mówi Ci ile masz mniej więcej jeść i jeśli waga spada, lub nie przytyjesz to dopiero wtedy idziesz do szpitala na stałe. Wtedy masz większą motywację, by jeść w domu.
U mnie było dokładnie tak samo, wydaje mi się że rodzicom tez strach został do dziś i dlatego mam pod dostatkiem serków wiejskich, jogurtów (już nie 0%)warzyw i owoców, a od kiedy jem polędwice to jej niezły zapas w lodówce lezy i warzyw na patelnie: zawsze jak wracam do domu na weekend to tata jedzie zrobić zakupy dla mnie ,wiem że kiedyś będzie jeszcze normalnie i będę z nimi jadła wszystko to co kiedyś

Cytat:
Dlaczego tak jest ze mamy napady? Przeciez zdrowi ludzie tego nie maja? Ja czasem mysle, ze jestem chyba lakomczuchem, ze ED to tylko takie usprawiedliwienie. I kolejne poczucie winy. Musze sie chyba tego oduczyc. Ale nie moge tego zrozumiec, bo w koncu zalezy nam na dobrej sylwetce a tu takie cos.
Normalni ludzie nie mają czego?? Plameczko wydaje ci się że innym nie zdarzają się dni kiedy się objadają , kiedy jedzą więcej niż normalnie, nikt nie jest idealny a jedzenie jest dla ludzi i skoro komuś coś bardzo smakuje to nieraz przedobrzy i zje o porcje a nawet i dwie więcej,ale nie myśli tyle o tym i nie popada w depresje z tego powodu tylko żyje dalej bo to normalne.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
mam w tej chwili dokładnie to samo bez przerwy bym coś jadła..
Zoosiu, Plameczko powiem to jeszcze raz i jak będzie trzeba to kolejny, ten zwiększony apetyt to jak najbardziej normalna i naturalna reakcja organizmu na długotrwałe głodówki i niedobory, nasze organizmy są wyniszczone i nie da się tego tak odbudować w miesiąc czy dwa. Jeżeli choroba trwa miesiące czy lata to też tyle samo może potrwać naprawianie szkód, ja do dziś chodzę cały czas głodna ale nie robie z tego tragedii tylko jem , ciągle i tyle na ile mam ochoty, nie tyje w zastraszającym tempie , (od stycznia ok 4kg, z czego o te 1,5 musiałam się bardzo postarać),a czuje że mój organizm wraca powoli do normy, wiem kiedy mam na coś ochote a kiedy jestem głodna i potrafie tez wyczuć moment kiedy sie najem. To wszystko przychodzi z czasem , cierpliwości dziewczynki

Cytat:
Napisane przez imposing Pokaż wiadomość

Przytoczę wypowiedź która znalazłam na innym wątku:
Wg mojej pani endokrynolog rozkręcenie spowolnionego metabolizmu po głodówce i diecie nierozsądnej to 3 miesiące jedzenia zgodnie z zapotrzebowaniem bez żadnych redukcji(czyli żadnych diet, obniżania poniżej 1800kcal itp), i wtedy nie ma zmiłuj- jeden dzień o obniżonej kaloryczności i już metabolizm leci w dół. Po upływie tego czasu zwykle wszystko wraca do normy (choc czytałam gdzieś, że po każdej dłuższej diecie organizm już nigdy nie wróci do pełnej puli metabolicznej takiej jak w dzieciństwie, i zawsze pozostaje trochę "spowolniony").
Stary 2008-04-27, 09:05   #4813
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:

moniczko, wmawiasz sobie, że nie masz już tej przemiany... przełam się i ona wróci, mówię Ci. albo jedz normalnie mimo wyrzutów, a one z czasem znikną.

teraz czuje, że koniecznie muzę schudnąć.. już czuję to na moim brzuchu.. niee wiem nie wiem. dlaczegoo to tak
Stary 2008-04-27, 09:05   #4814
Ludowa
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja w sprawie zakazu podawania wagi, o czym pisałyście na poprzedniej stronie.

Chciałybyście takie obostrzenie? Z jednej strony zapobiegłoby to niepotrzebnym licytacjom, myśleniu 'ona waży 35 kg, a ja 55, jestem tu najgrubsza!', ale z drugiej... mam pewne wątpliwości. Bo, po pierwsze, opisując swoją chorobę, trudno uniknąć tematu wagi, nie pisać, ile ważyło się przed odchudzaniem, ile teraz. Zwróćcie uwagę, że gdybyśmy nie znały Krytii, nie wiedziałybyśmy, w jak tragicznym jest stanie i może dostałaby zalecenie, żeby dodawać 100kcal/tydzień, co w tym przypadku jest absurdem. Po drugie, gdybyśmy zdecydowały się na takie zasady, musiałabym pewnie edytować regulamin. I co potem - mamy dawać ostrzeżenia, punkty dziewczynom, które - bez złych intencji - podadzą swoją wagę, wymiary?

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 09:11   #4815
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja w sprawie zakazu podawania wagi, o czym pisałyście na poprzedniej stronie.

Chciałybyście takie obostrzenie? Z jednej strony zapobiegłoby to niepotrzebnym licytacjom, myśleniu 'ona waży 35 kg, a ja 55, jestem tu najgrubsza!', ale z drugiej... mam pewne wątpliwości. Bo, po pierwsze, opisując swoją chorobę, trudno uniknąć tematu wagi, nie pisać, ile ważyło się przed odchudzaniem, ile teraz. Zwróćcie uwagę, że gdybyśmy nie znały Krytii, nie wiedziałybyśmy, w jak tragicznym jest stanie i może dostałaby zalecenie, żeby dodawać 100kcal/tydzień, co w tym przypadku jest absurdem. Po drugie, gdybyśmy zdecydowały się na takie zasady, musiałabym pewnie edytować regulamin. I co potem - mamy dawać ostrzeżenia, punkty dziewczynom, które - bez złych intencji - podadzą swoją wagę, wymiary?
Ludziu, myślę że takie zaostrzenie nie jest potrzebne, bo tak jak piszesz, czasem trudno jest mówić o swojej chorobie bez podawania wagi i wzrostu i tym samym pomagać. Ale z drugiej strony chyba najlepszym rozwiązaniem będzie podawanie swojej wagi na pw, jak któraś będzie tego chciała i ogólny zakaz przed porównywaniem się, bo przecież nie waga jest wyznacznikiem powagi choroby tylko ogólny stan psychiczny i fizyczny.
Takie jest moje zdanie , niech się wypowiedzą tez inne dziewczyny
Stary 2008-04-27, 09:15   #4816
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Ludziu, myślę że takie zaostrzenie nie jest potrzebne, bo tak jak piszesz, czasem trudno jest mówić o swojej chorobie bez podawania wagi i wzrostu i tym samym pomagać. Ale z drugiej strony chyba najlepszym rozwiązaniem będzie podawanie swojej wagi na pw, jak któraś będzie tego chciała i ogólny zakaz przed porównywaniem się, bo przecież nie waga jest wyznacznikiem powagi choroby tylko ogólny stan psychiczny i fizyczny.
Takie jest moje zdanie , niech się wypowiedzą tez inne dziewczyny
Fajnie byłoby zakazać porównywania się, naprawdę fajnie, ale niestety nikt tu nie ma takiej mocy Bo co z tego, że nie będzie można czegoś napisać, jak i tak będziecie porównywać się w Waszych główkach?

Z tym podawaniem wagi przez pw też mam wątpliwości.

Stary 2008-04-27, 09:19   #4817
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie byłoby zakazać porównywania się, naprawdę fajnie, ale niestety nikt tu nie ma takiej mocy Bo co z tego, że nie będzie można czegoś napisać, jak i tak będziecie porównywać się w Waszych główkach?

Tak z tym się zgodzę, tego nikt nie jest w stanie powstrzymać, ale przy najmniej nie będzie porównywania na forum i swego rodzaju licytacji i nakręcania się, a może najlepiej ogóle skończyć ze zdjęciami, wymiarami, bmi itp, ale nie pod groźbą zakazu czy ostrzeżenia ale ogólnej umowy na forum, tak dla dobra wszystkich.??
Stary 2008-04-27, 09:23   #4818
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak z tym się zgodzę, tego nikt nie jest w stanie powstrzymać, ale przy najmniej nie będzie porównywania na forum i swego rodzaju licytacji i nakręcania się, a może najlepiej ogóle skończyć ze zdjęciami, wymiarami, bmi itp, ale nie pod groźbą zakazu czy ostrzeżenia ale ogólnej umowy na forum, tak dla dobra wszystkich.??
Wiesz co, wstrzymamy się na razie z decyzjami, a ja poruszę ten temat na BO - wewnętrznym forum modów.
(Iza, mogłabyś tam wreszcie wejść! )
Ok?

Stary 2008-04-27, 09:27   #4819
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, wstrzymamy się na razie z decyzjami, a ja poruszę ten temat na BO - wewnętrznym forum modów.
(Iza, mogłabyś tam wreszcie wejść! )
Ok?
Tak będzie najlepiej, bo jak na razie to tylko ja się w tej sprawie wypowiedziałam a nie znamy zdania innych dziewczyn , których ta sprawa także dotyczy.
Pozdrawiam
Stary 2008-04-27, 09:43   #4820
imposing
Rozeznanie

Cytat:
U mnie było dokładnie tak samo, wydaje mi się że rodzicom tez strach został do dziś i dlatego mam pod dostatkiem serków wiejskich, jogurtów (już nie 0%)warzyw i owoców, a od kiedy jem polędwice to jej niezły zapas w lodówce lezy i warzyw na patelnie: zawsze jak wracam do domu na weekend to tata jedzie zrobić zakupy dla mnie ,wiem że kiedyś będzie jeszcze normalnie i będę z nimi jadła wszystko to co kiedyś

Normalni ludzie nie mają czego?? Plameczko wydaje ci się że innym nie zdarzają się dni kiedy się objadają , kiedy jedzą więcej niż normalnie, nikt nie jest idealny a jedzenie jest dla ludzi i skoro komuś coś bardzo smakuje to nieraz przedobrzy i zje o porcje a nawet i dwie więcej,ale nie myśli tyle o tym i nie popada w depresje z tego powodu tylko żyje dalej bo to normalne.

Dokłanie. . Moja mama zjadła wczoraj na kolacje 3 bułki, kromkę chleba i jeszcze dopchała prawie paczką paluszków a potem śmiała sie tylko jaka jest łakoma.

Przytoczę wypowiedź która znalazłam na innym wątku:
Wg mojej pani endokrynolog rozkręcenie spowolnionego metabolizmu po głodówce i diecie nierozsądnej to 3 miesiące jedzenia zgodnie z zapotrzebowaniem bez żadnych redukcji(czyli żadnych diet, obniżania poniżej 1800kcal itp), i wtedy nie ma zmiłuj- jeden dzień o obniżonej kaloryczności i już metabolizm leci w dół. Po upływie tego czasu zwykle wszystko wraca do normy (choc czytałam gdzieś, że po każdej dłuższej diecie organizm już nigdy nie wróci do pełnej puli metabolicznej takiej jak w dzieciństwie, i zawsze pozostaje trochę "spowolniony").
Właściwie to nie dziwie mu sie. Przeżył taki szok, że biedny nie wie co ma robić.
Yyy.. to mój musi się porozkręcać jeszcze dłuuugo.

Cytat:

Myślę, że przez 2-3 tyg. jedzenia więcej MAKSYMALNIE przytyjesz 1-1,5 kg, potem waga się ustabilizuje, organizm się przyzwyczai.
Ale ja już przytyłam prawie 6kg

Cytat:
No coś w tym jest bo kiedy przeczytałam że ktoś waży (załóżmy) 40 kg to mi sie w głowie pojawia myśl : "też taka możesz być, no dalej, możesz tyle ważyć!"

Cytat:

czy ja dobrze zrozumiałam?
nikt raczej nie ma zamiaru się głodzić.
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 09:47   #4821
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Przepraszam, znów będę was męczyła, ale co poradzę, skoro myślałam, że jest już lepiej a tu guzik... ;|
Nie mogę się chwalić. Wczoraj znów miałam komplus. I to na dodatek na wieczór. Naszła mnie ochota na kawałek drożdżówki i chciałam zjeść, ale też chciałam nie jeść bo wiedziałam, że będzie z tego jakiś kompuls. Ale zjadłam. A po chwili następny kawałek, ten już większy. Później pół batona, dwa małe cukierki- Mars i Bounty, 2 kostki czekolady, ok. pół Fitelli, popodjadałam musli i Frutiny a później zrobiłam sobie kanapkę z masłem orzechowym. Na końcu znów Frutina i masło orzechowe, przegryzłam kawalątkiem drożdżówki. I poszłam spać, bo gdybym tego nie zrobiła pewnie zjadłabym jeszcze więcej. Byłam cho lernie na siebie zła, wiedziałam, że muszę przestać a jednocześnie nie potrafiłam...
Ja już nie potrafię normalnie jeść. Bo albo zjem za dużo, albo za mało. Głodówkami zasuszyłam sobie żołądek i miewam teraz takie apetyty .. ;/

Mam jeść, ale zdrowo! Chciałam dziś uciąc kcal, ale muszę do siebie dojść.. i wiem, że nie mogę tego zrobić.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 09:57   #4822
Aralka
Zakorzenienie

Ja właśnie zjadłam śniadanie...
Bułka z ziarnami z dżemem słodzonym fruktozą i małe jabłko.
Niedługo wychodzę, jak wrócę zjem obiad, a potem idę na urodziny do koleżanki, tylko pewnie tam nic nie zjem Bo jestem uczulona na białko mleka, a tam pewnie jak coś będzie to wszystko z mlekiem. Chyba, że jakieś owoce...
Hmm
Stary 2008-04-27, 10:06   #4823
agness51
Zakorzenienie

Przeczytałam Wasze wszystkie posty ... bardzo dużo napisałyście.

Czy ja też mogłabym prosić o zdjęcia, te dziewczyny które wysyłały?
mój e-mail to agness51@wp.pl

Chciałam napisać coś odnośnie wagi,ale powstrzymam się. Bo nie chcę znowu się do kogoś porównywać itp.

Chciałam również napisać,że u mnie lepiej. Jednak nie mogę. Wczoraj zjadłam jakieś 2000 kcal,ale spaliłam na rowerze 700kcal i sporo chodziłam. Więc kroku w przód nie uczyniłam. Ale wiem,że muszę z tym skończyć. Aeroby przy ujemnym bilansie doprowadzą jedynie do tego,że w końcu zacznę palić mięśnie,a tego nie chcę. Albo w końcu przejdę na porządną redukcję bez rowerka,albo zmądrzeję i zacznę porządne U z ćwiczeniami. Nie wiem. Boję się,że nie jestem wystarczająco szczupła,aby przejść na U. Tak bardzo się boję,że jak ludzie na mnie patrzą,to myślą sobie jaka jestem gruba. Albo jak jestem z TŻ-tem,to pewnie się dziwią,jak mógł zwrócić na mnie uwagę.
Chciałabym przejść na U,jednak nadal jem jak na R. Choć jakoś jedzenia nie wygląda dobrze.

Pozdrawiam Was wszystkie kochane
Życzę,aby było u Was jak najlepiej,abyście mogły spokojnie wyjść z ED,poradzić sobie z tym,bo ja co chwila idę w przód,a potem znów krok w tył.

Garden - Strasznie się cieszę,że zjadłaś tego loda
Ewelko -

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 10:36   #4824
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

niech dziewczyny na P podają wymiary i wagę, ale na U z niedowagą nie bo będzie znów taka sytuacja jak wczoraj - podałam naturalną wagę i u niektórych mogło zaświecić się czerwone światełko: "ona waży mało i nie jest na p, ja tyle samo - i jestem". nie wiem już sama, pomyślę jeszcze. Ludzia, wejdę na BO dziś po poludniu, bo wyjeżdżam właśnie

przepraszam, że więcej nie piszę teraz - obiecuję nadrobić

Stary 2008-04-27, 10:40   #4825
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

Chciałam napisać coś odnośnie wagi,ale powstrzymam się. Bo nie chcę znowu się do kogoś porównywać itp.

Chciałam również napisać,że u mnie lepiej. Jednak nie mogę. Wczoraj zjadłam jakieś 2000 kcal,ale spaliłam na rowerze 700kcal i sporo chodziłam. Więc kroku w przód nie uczyniłam. Ale wiem,że muszę z tym skończyć. Aeroby przy ujemnym bilansie doprowadzą jedynie do tego,że w końcu zacznę palić mięśnie,a tego nie chcę. Albo w końcu przejdę na porządną redukcję bez rowerka,albo zmądrzeję i zacznę porządne U z ćwiczeniami. Nie wiem. Boję się,że nie jestem wystarczająco szczupła,aby przejść na U. Tak bardzo się boję,że jak ludzie na mnie patrzą,to myślą sobie jaka jestem gruba. Albo jak jestem z TŻ-tem,to pewnie się dziwią,jak mógł zwrócić na mnie uwagę.
Chciałabym przejść na U,jednak nadal jem jak na R. Choć jakoś jedzenia nie wygląda dobrze.

Życzę,aby było u Was jak najlepiej,abyście mogły spokojnie wyjść z ED,poradzić sobie z tym,bo ja co chwila idę w przód,a potem znów krok w tył.
o NIE NIE NIE i jeszcze raz NIE!!! Agness Ty nie jesteś wystarczająco szczupła? masz bardzo ładną figurkę- powtórzę to któryś raz ale to prawda proszę Cię nie myśl tak nawet, że jesteś gruba i ludzie tak myślą, ja kiedy spojrzałam na Twoje zdj pomyślałam coś zupełnie innego, że jesteś SZCZUPŁA i zapewne większość dziewczyn przyzna mi rację
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 10:54   #4826
(:Iza:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Iza - trzymały mnie wyniki w nauce, teraz się z nauką sypie...

Jezuuu, jak tak patrzę - ma tu kto normalne BMI, czy wszyscy oprócz mnie wychudzoni?
ja mam normalne nawet w górnej granicy

Cytat:
ryż (brązowy/biały też...), makaron itp.

Wysyłałam Ci - jeśli w takiej zielonej bluzeczce w żółte grochy - to ja a co z TWOIMI zdjęciami?

Plameczko - zgadzam się z Baby. Założę się, że tych kg nie widać, tylko źle się z nimi czujesz, bo wskazuje je waga itp.

no właśnie właśnie też czekam na zdjęcia!

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

Garden - Strasznie się cieszę,że zjadłaś tego loda
Ewelko -
Agness - słuchaj ja wczoraj rozmawiałam z moją koleżnką, okazało się że też ma problemy z postrzeganiem samej siebie, że uważa, że jest gruba itepe ale ona ba bardzo ładną figurę i starałam się jej wczoraj przegadać do rozumu - bo u niej, tak samo jak u Ciebie problem nie leży w wadze, ale w samoakceptacji! wiem, że nie jest łatwo się polubić, ale powiedz szczerze, dla kogo chciałabyś być chudsza? dla siebie? dobrze wiesz że to nic Ci nie da, nadal się nie zaakceptujesz, może dla innych? inni mają inne problemy niż skupianie się na Twojej wadze, lubią/kochają Cie za to jaka jesteś - nie za ciało.

i ja poproszę o zdjęcia te dziewczyny które przesyłały Izka009@onet.eu
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 10:59   #4827
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
no tak, tutaj racja. mój chłopak potrafi zjeść np. całą wielką pizze sam i później tylko jęczy, że nie może się ruszac ale ja bym uważała ze juz jakis kompuls albo coś.
zresztą wystarczy spojrzeć na 'kto dzisiaj zgrzeszył', jak niektóre dziewczyny zupełnie normalnie do tego podchodzą.

Cytat:
Zoosiu, Plameczko powiem to jeszcze raz i jak będzie trzeba to kolejny, ten zwiększony apetyt to jak najbardziej normalna i naturalna reakcja organizmu na długotrwałe głodówki i niedobory, nasze organizmy są wyniszczone i nie da się tego tak odbudować w miesiąc czy dwa. Jeżeli choroba trwa miesiące czy lata to też tyle samo może potrwać naprawianie szkód, ja do dziś chodzę cały czas głodna ale nie robie z tego tragedii tylko jem , ciągle i tyle na ile mam ochoty, nie tyje w zastraszającym tempie , (od stycznia ok 4kg, z czego o te 1,5 musiałam się bardzo postarać),a czuje że mój organizm wraca powoli do normy, wiem kiedy mam na coś ochote a kiedy jestem głodna i potrafie tez wyczuć moment kiedy sie najem. To wszystko przychodzi z czasem , cierpliwości dziewczynki
A wiesz, że mi się to już powoli udawało? Tzn, zawsze po obiedzie byłam jeszcze głodna, mogłam jeść jeść i jeść. A ostatnio jedząc normalny porządny obiad, najadłam się. Ale znowu zaczełam ucinać kalorie no i w kółko...
[/quote]

Cytat:
niech dziewczyny na P podają wymiary i wagę, ale na U z niedowagą nie bo będzie znów taka sytuacja jak wczoraj - podałam naturalną wagę i u niektórych mogło zaświecić się czerwone światełko: "ona waży mało i nie jest na p, ja tyle samo - i jestem". nie wiem już sama, pomyślę jeszcze. Ludzia, wejdę na BO dziś po poludniu, bo wyjeżdżam właśnie
Zgadzam się z izą, tak by było chyba ok.

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
o NIE NIE NIE i jeszcze raz NIE!!! Agness Ty nie jesteś wystarczająco szczupła? masz bardzo ładną figurkę- powtórzę to któryś raz ale to prawda proszę Cię nie myśl tak nawet, że jesteś gruba i ludzie tak myślą, ja kiedy spojrzałam na Twoje zdj pomyślałam coś zupełnie innego, że jesteś SZCZUPŁA i zapewne większość dziewczyn przyzna mi rację
I przyznało rację, już wcześniej Oj agness, przemóż się na to U chociaż, bo jedząc tak mało a do tego tak bardzo dużo ćwicząc, na prawdę spalisz sobie mięśnie.. no i nie tylko. ale sama dobrze wiesz.

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 11:20   #4828
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w ogóle uważam, że (przepraszam) ten wątek już stracił na znaczeniu. Pamiętam jak kiedyś udzielało się tutaj zaledwie kilka dziewczyn, wszystkie leczyły się, chodziły do psychologa, a wątek stanowił dla nich tylko uzupełnienie terapii. Teraz widzę tu coraz więcej dziewczyn, które chyba liczą na cud, na wszystko znajdą usprawiedliwienie i mimo tylu rad nic nie zmieniają, ba! nie starają się zmienić. Wiadomo, że najtrudniej jest zrobić ten pierwszy krok, ale przecież dziewczyny same tu piszą jak bardzo ważna jest pomoc psychologa. A z resztą... juz tyle razy była o tym mowa. Można pisać, tłumaczyć, prosić, ale przecież jak ktoś ewidentnie nie chce pomocy, to nic nie da się zdziałać.

A propos zakazu pisania o wadze. Ja jak najbardziej to popieram i już wcześniej o tym pisałam. Piszesz Ludowa, że trudno byłoby wtedy opisać swoją historię, ile się schudło podczas odchudzania. Ale czy to jest w ogóle ważne? Czy nie wystarczy napisać "dużo schudłam w krótkim czasie"? No przepraszam, ale w tym wątku udzielają się też dziewczyny, które naprawdę chcą wyjść z tego i nie każda po przeczytaniu "ważyłam 80 kg, teraz ważę 30 kg i jestem strasznie gruba" potrafi pomyśleć, że taka osoba po prostu potrzebuje pomocy. U niektórych od razu włączają się lampki "też chciałabym ważyć 30 kg...", "a może ja faktycznie jestem gruba?".
Niektórzy są strasznie egoistyczni.

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 11:34   #4829
enex
Zakorzenienie

Superchick - Piszesz, że ludzie mają na wszystko wytłumaczenie, że nie chcą się leczyć, ale nie zapominaj, że nie wszyscy tutej są z liceum i mają multum czasu, żeby latać po psychologach, nie wszyscy mają możliwość go odwiedzić, bo gdzieniegdzie po prostu nie ma fachowców takich, nie wszyscy mają takie same warunki do zdrowego odżywiania, do spacerków wyciszających, do pomocy rodziny, nie mają finansów na terapie... Dla niektórych to właśnie forum jest jedyną szansą jak sę z tego trochu wybabrać, albo przynajmniej nie spaść jeszcze głębiej w bagno ED...
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 11:58   #4830
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Superchick - Piszesz, że ludzie mają na wszystko wytłumaczenie, że nie chcą się leczyć, ale nie zapominaj, że nie wszyscy tutej są z liceum i mają multum czasu, żeby latać po psychologach, nie wszyscy mają możliwość go odwiedzić, bo gdzieniegdzie po prostu nie ma fachowców takich, nie wszyscy mają takie same warunki do zdrowego odżywiania, do spacerków wyciszających, do pomocy rodziny, nie mają finansów na terapie... Dla niektórych to właśnie forum jest jedyną szansą jak sę z tego trochu wybabrać, albo przynajmniej nie spaść jeszcze głębiej w bagno ED...
Jeśli chorowałabyś na depresję to też "leczyłabyś" się na forach poświęconych tej chorobie? Aha i fajnie to ujęłaś "nie wszyscy tutej są z liceum i mają multum czasu, żeby latać po psychologach". Nie wnikam w to, ile masz wolnego czasu, ale jednak na wizażowanie go znajdujesz . Co do kwestii finansowej - psycholodzy z nfz są darmowi. Napisałaś "nie wszyscy mają takie same warunki do zdrowego odżywiania, do spacerków wyciszających, do pomocy rodziny" i masz stuprocentową rację! A jednak nawet dziewczyny, które nie mają warunków do zdrowego odżywiania, do spacerków wyciszających cokolwiek miałyby one znaczyć i pomocy rodziny, leczą się. I proszę nie mów mi, że forum spowoduje zastój choroby. To jest niemożliwe.

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości