![]() |
#3631 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Mam czas to nikt się nie udzywa, znikam na chwilę i tyle nadrabiania
![]() ![]() Cytat:
![]() To mnie nastraszyłaś trochę, bo ja chciałam dopiero na wizycie powiedzieć o tym lekarzowi. Juka dzwoniłaś do swojego? Cytat:
![]() ![]() Ja postanowiłam, że wstrzymam się do momentu zakupu ostatnich rzeczy: zamówienie z allegro(łóżeczko i tekstylia), przekąski i woda. Myślę, że do 20.05 będę miała już wszystko i wtedy zacznę prać wszystko i się spakuję do szpitala ![]() Cytat:
Ja mam 9kg na plusie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
No to odpoczywaj teraz ile możesz! ![]() Cytat:
![]() No u nas mąż jest tym prasującym - zawsze on mi prasuje ciuchy, ale jak ja siedzę w domu, a on w pracy to nie chcę zwalać tego na niego. Co na obiadek? Ja jutro robię młodą kapustkę, z ziemniaczkami i filetem ![]() Chwalę się! Byłam na mieście - odebrałam zdjęcia, kupiłam album, 2 torby do szpitala (średniej wielkości), koszulkę do porodu, termos, gumki do włosów (z 20 sztuk), zjadłam gofra ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-09 o 17:44 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Konto usunięte
|
Jejuu ale mam dzisiaj dzień lenia. Cały czas jestem w piżamie...
![]() Dziś wtorek! Za równy tydzień zaczynamy sr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis siedzę u mamy, która non stop kaze mi cos jesc B-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dzwoniłam.Tak jak pisałąm wcześniej źle napisałam posta bo pisałam z tel.Ja nie miałam bezpośredniego kontaktu tylko mąż.On na sto procent chorował.Czytałam wypowiedź lekarza że wirus ginie na ubraniu bardzo szybko i nie ma możliwości się przenieść.W innym wypadku nawet wyjscie do sklepu byłoby groźne bo np może być tam kilkoro dzieci które już wirusa mają ale nie mają jeszcze objawów.Ale tak na spokojnie pomyślałam że ja chyba miałam.Skoro mama mówiła że na bank albo ospa albo odra a na odre byłam szczepiona to podejrzewam że to była ospa.Bo pamiętam że mama broniła mi się drapać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie teoretycznie w większości szkół rodzenia (i tych płatnych i tych na NFZ) trzeba się zapisywać przed 21 tygodniem. Ja się akurat w ostatnim terminie wyrobiłam ale pani przy zapisie powiedziała, że trafiają się panie w bardziej zaawansowanej ciąży i też nie jest to dla nich problemem, bo wtedy po prostu chodzą do różnych grup żeby tematy nadrobić. Wczoraj byliśmy z mężem na pierwszych zajęciach. Czysta teoria ale jestem zachwycona ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Rozeznanie
|
Ale sie rozpisalyscie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się i ja po połówkowym
![]() Jurek nadal jest Jurkiem, ma wszystkie narządy na swoim miejscu, wszystkie wymiary jak należy. Układa się główkowo no i jest okrutnym śpiochem - przespał całe badanie. Najwyraźniej przejął już upodobania rodziców - w ciągu dnia odsypia, a zarywa noce - co wcale mnie szczególnie nie cieszy ![]() ![]() ![]() To że rośnie we mnie "nocny Marek" zauważyłam zresztą niedawno - kiedy poczułam pierwsze ruchy. Jakoś od poprzedniego tygodnia. Jest to tak delikatne, że początkowo nie zwróciłam uwagi i myślałam, że to jelita ![]() ![]() Jeśli o mnie chodzi, to mam już z 7 kg na plusie - sporo, ale przy moim wzroście aż tak bardzo nie widać. Trochę poszło w brzuch, a trochę w boczki z tego co widzę ![]() No i mam olbrzymi problem z jakimiś dziwnymi wypryskami/pryszczami, które pojawiły mi się na szyi (z dwojga złego lepiej że tam, a nie na twarzy ![]() ![]() ![]() Mam też pełno jakichś wyprysków na dekolcie, ale tu obstawiam, że zapychają mnie te wszystkie balsamy, oliwki i inne badziewia, którymi się nałogowo smaruję - nie cierpię tego i przed ciążą używałam ewentualnie lekkiego balsamu - sporadycznie po depilacji czy opalaniu. No ale boję się rozstępów, więc się smaruję tymi wszystkimi specyfikami ![]() Z tą ospą to trzeba bardzo uważać - to cholerstwo roznosi się błyskawicznie - przynajmniej w przedszkolu ![]()
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-05-09 o 20:08 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3638 |
Magda ;)
|
Witam się po morfologii, w nagrodę kupiłam sobie drożdżówkę
![]() Zaraz zbieram się na kolejną szkołę rodzenia ![]() Chciałam Wam napisać kilka przydatnych rzeczy o których wczoraj mówiła położna ![]() -pieluszki tetrowe - kupić dużo, ok. 20 szt., przydają się do wszystkiego -nie kupujemy myjki takiej zakładanej na rękę, jest bardzo szorstka. O wiele lepiej sprawdzają małe (ok.15x15 cm) pieluszki bambusowe. Są naprawdę bardzo mięciutkie ![]() -termometr kupujemy jeden bezdotykowy i możemy mierzyć nim wszystko (wodę, pokarm, temp. dziecka), polecała Microlife -polecała emolienty do kąpieli, mówiła, że dużo mam mówi że "nieee, bo jak emolient nie pomoże to już nic nie pomoże", wg niej to mało prawdopodobne, aby dziecko było uczulone na emolient, a lepiej zapobiegać niż leczyć. -nożyczki do paznokci, nie kupować zestawów po 10 zł, bo nie da się tym obciąć paznokci i trzeba i tak zainwestować w coś lepszego. Najlepiej kupić takie ze stali chirurgicznej. Paznokcie malucha są bardzo giętkie i ciężko je obciąć takimi plastikowymi nożyczkami. -podobnie ze szczotką do włosów, kupić taką z naturalnego włosia, mówiła że mamy polecają lullalove -proszek do prania polecała Jelp, płuczemy w samej wodzie -na laktację najlepszy femaltiker, nie ma wpływu na dziecko -butelki Lovi lub Avent -do noska Frida -na brodawki czysta lanolina - a i materac polecała lateks kokos, ale z tego co widzę to drogie są ![]() Dostaliśmy listy wyprawkowe, ale wypisałam swoje notatki, może komuś się przydadzą ![]() Ogólnie położna ze stażem na pewno 20 letnim, ale widać że interesuje się nowinkami i tym co się sprawdza u mam ![]() Idę kończyć koszyk na gemini i już się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Magda ;)
|
tak to wygląda, a i tak wszystkiego w gemini nie znalazłam
![]() i o gatkach zapomniałam, muszę dodać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis wizytuje. Ost usg mialam prenatalne w13tc i obawy sa. Teraz 21tc wiec polowkowe u mojego lekarza. Chociaz to prenatalne specjalistyczne polowkowe na 20 maja.
Musze witaminy kupic. Bralam femibion2 koncza aie ale jakos mi po nich nie za dobrze. Wy co lykacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2017-05-10 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie po femibionie strasznie mdlilo. Biorę pregne plus. Jest dobra podobno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zadomowienie
|
Pracowalam w kilku firmach produkujacych m.in. kosmetyki czy srodki czystosci i wiem, ze wiele tych produktow to przyslowiowy pic na wode. Rzeczy dzieciecych wcale nie trzeba prac w specjalnych drozszych proszkach, zadne badania nie potwierdzily tych tez. Tak samo nie trzeba ich prasowac w celach higienicznych (mozna ewentualnie aby byly bardziej miekkie). Balsam dla dziecka moze byc taki sam jak dla rodzicow w serii "sensitive", to samo z szamponami itd. Dlatego ja nie bede robic jakichs wielkich zakupow w aptece dopoki nie mam pewnosci, ze dziecko jest alergikiem, mam w domu mnostwo kosmetykow, ktore trzeba zuzyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej wiem, że moje poronienia nie były "przypadkowe" i tak naprawdę każda moja ciąża to zagrożona ciąża a ja mam chorobę od której nie ucieknę. Na szczęście są leki, które na mój przypadek działają. Ale strach często zagląda mi w oczy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jako że badań sporo przeszłam i różnych specjalistów odwiedzałam, to mogę jedynie powiedzieć że wskazane jest posiadanie oznaczonych we krwi przeciwciał różyczki i ospy. Zwłaszcza jeśli mamy kontakt z dziećmi przedszkolono-szkolnymi.Właśnie po to by się nie potrzebnie nie stresować w razie kontaktu z chorą osobą. Cytat:
Podziwiam Was za tempo kompletowania wyprawki. Ja w poprzedniej ciąży zaczęłam organizować wszystko jakieś 1,5miesiaca przed tp - strach mnie chyba paraliżował. Miłego dnia dziewczyny ! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Piona, też mam pryszcze na szyi ![]() Cytat:
![]() Ja biorę Pregna plus. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zadomowienie
|
Ale się rozpisałyście
![]() Witamy nowe mamy ![]() Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za nadchodzące ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3648 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nakupiłam strasznie dużo wszystkiego i już teraz widzę, że przegięłam, no ale zamówienie mam już w domu, także może się kiedyś przydadzą te rzeczy ![]() Cytat:
Ja zawsze byłam taka szybka, jeśli wiem że coś mam zrobić/kupić to męczy mnie to strasznie. Moja siostra w obu ciążach- zwłaszcza drugiej-robiła wszystko! Ogródki, sprzątanie itp. ja przy niej to totalny leser jestem ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę vita mama (z rossmana) a do tego codziennie łyżeczkę tranu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3650 |
Wtajemniczenie
|
Anitaxas moja karta z dzieciństwa przepadla podczas przenoszenia przychodni.Karte mam założona od 6rz i ta mam w domu.A te wszystkie wirusowki przechodziłam jeszcze zanim poszłam do szkoły.Wiec nic mi nie da zadzwonienie.Ale jak juz mówiłam bezpośredniego kontaktu nie mialam wiec przestałam schizowac.Maz postawił mnie do pionu.Ostatnio naczytałam sie w necie ze toxo mozna złapać np jak nie domyje sie blatu czy deski kuchennej.I po nocach nie spałam czy aby napewno dobrze wszystko myje.Wczoraj powtórzyłam badanie i nie zaraziłam sie.Wiec niepotrzebnie dziecko denerwowałam.Koniec z czytaniem o możliwych chorobach bo mnie w izolatce zamkną.Nic nie czytam.Jutro mam połówkowe.Marta ja mam czasami takie myśli ze chciałabym zapaść w sen i obudzić na poród.Dzisiaj w tvn pokazywali skrajne dzieciaczki od 25 tc.Ryczałam jak bóbr.Dziewczyny nigdy nie zamawiałam nic na gemini.Jak to jest?Moge sobie napelnic koszyk a np dopiero za dwa miesiace zamowic?czy to ze uzupelnie koszyk zobowiązuje mnie do zakupu czy moge np go wyczyścić i w ogóle nic nie zamawiac?bo na allegro chyba w ciagu tyg trzeba kupic a jak jest tutaj?Mam stacjonarne gemini i z tego co widziałam ceny takie same ale ja wole kupować online.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem zła ![]() ![]() A już przed zakupem mebli chcieliśmy mieć pewność, że będzie wszystko jak ma być, bo jednak te meble to kilka tysięcy kosztowały, no i mamy całe wyposażenie mieszkania -bo tu była tylko kuchenka i meble kuchenne, nic więcej i nie wiadomo co robić. Poważnie zastanawiam się nad kupnem czegoś swojego, ale z drugiej strony za 3/4 lata chcieliśmy ruszać z domem, a wtedy na pewno byśmy tego nie zrobili ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- I powiem Wam, że cały ten rok to dla nas jakaś tragedia - ciągle dostajemy po dupie jak tylko komuś zaufamy na słowo, głównie finansowo przez to obrywamy. Mam wrażenie, że na wszystko trzeba mieć papier z czyimś podpisem i jeszcze najlepiej nagrana rozmowę. Ryczeć mi się chcę, człowiek chcę do czegoś sam dojść, ale wiecznie wiatr w oczy.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |||||
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mnie sr przy szpitalu jest od 26-28 tc. Zapisałam się, no ale sama nie wiem, czy będzie chciało mi się chodzić. W sumie najbardziej interesuje mnie zwiedzanie porodówki ![]() Dziewczyny, chyba muszę wziąć się za kompletowanie wyprawki, skoro Wy już pierzecie i pakujecie torby ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Wtajemniczenie
|
Marta a ten dom chcecie budować na wsi czy w mieście?My mieliśmy się budować.W końcu kupiliśmy mieszkanie najpierw małe teraz większe.I to była najlepsza decyzja.Domu juz miec nie chcemy.Oboje wychowaliśmy się na wsi w domach wiec wiemy czym to pachnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpię dobrze, chociaż budzę się zawsze zmęczona. Cytat:
![]() ![]() Najgorsze jest to, że jakbyśmy z mężem się poświęcili licząc od teraz to nawet za rok moglibyśmy ruszyć z budową, ale chcieliśmy być tutaj razem, spokojnie wynajmować i drobić sobie do swojego. Teraz się zastanawiam czy dobrze robimy. A gdybyśmy darowali sobie wynajmowanie tutaj od samego początku to i w tym roku byśmy pewnie starali się o kredyt - ponoć nie które banki akceptują oświadczenie powrotu do pracy ciężarnej. A tak to ciągle kupowaliśmy tutaj lodówkę, pralkę, meble, itp. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- A tak na poprawę humoru mąż zaraz wraca z pracy i zabiera mnie na tortillę, później do maca i później na jaki sobie wymarzę deser - jak usłyszał, że jem na śniadanie kanapki z pomidorem to stwierdził, że musi swojej ciężarnej żonie zacząć bardziej dogadzać ![]() Tylko gdzie ja to pomieszczę ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Wtajemniczenie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73677046]Piona, też mam pryszcze na szyi[/QUOTE]
Okropne to jest, a najgorsze, że nie bardzo wiem, jak z tym walczyć ![]() ![]() Ja biorę Prenatal Duo.
#3656 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wy bardziej jesteście obeznane w temacie wózków, mam okazje kupić wózek Riko Nano plus fotelik maxi cosi ze spiworkiem za 900 zł i niewiem czy się to opłaca i jakie ogólnie opinie są o tym wózku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Rozeznanie
|
A ja po raz nie wiem który w tej ciąży chora :/ Stas szału dostaje od siedzenia w domu a ja razem z nim. Do tego jesteśmy w trakcie odpieluchowania wiec co chwile chce siku a jak nie zdąży to non stop przebieranie i pranie...
ale dobie dochodziłam i zaraz do mnie sushi przyjedzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3658 |
Magda ;)
|
Czbasia powodzenia na wizycie
![]() Co do witamin ja teraz biorę Vitaminer Prenatal DHA ![]() Poli230 no jasne, każdy poleca coś innego ![]() ![]() Blekitnams no właśnie mi się też wydaje, że dużo. Dorzuciłam jeszcze bepanthen, linomag i gacie i wyszło 400 zł ![]() agnieszka_kak no nie wiem, dla mnie niektóre proszki są tak bardzo naperfumowane, że sama nie jestem w stanie znieść tego zapachu, a co dopiero taki maluszek. Ja na początku na pewno kupię dziecięcy proszek, później będę powoli wprowadzać normalny. anitaxas fajnie, że się ustosunkowałaś, jak widać większość rzeczy się zgadza ![]() Co do wyprawki to mnie bardziej przeraża, że musiałabym wydać tyle kasy na raz więc wolę sobie to rozłożyć na te kilka miesięcy ![]() Powodzenia ze wszystkim, teraz musi być dobrze ![]() Asik1604 no pewnie z niektórymi rzeczami tak jest, że pewnie będziemy próbować do skutku, butelki Avent i Lovi chyba najbardziej popularne są i pewnie dlatego większość mam je poleca ![]() ![]() Marta no właśnie tak to jest z wynajmującymi ![]() ![]() Szkoda słów ![]() ![]() Ja też mam wrażenie, że ciągle coś się pieprzy ![]() ![]() A jak nie zmieścisz tych wszystkich jedzeniowych dobroci to mogę dojeść ![]() Kornelia szkoła rodzenia jest spoko, u mnie pare razy jest gimnastyka też ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Kliknęło mi się https://pl.aliexpress.com/item/Creat...732173039.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chyba też sobie zamówię ![]() Byłam w Pepco i Kiku, kupiłam ubranka, kocyk, skarpetki, czapeczki. Łącznie za 250 zł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety tak to jest jak się wynajmuje. W tym, żemy wynajelismy puste mieszkanie - nawet żyrandole kupiliśmy. Od razu chcieliśmy umowę na 3 lata, ale babka że na rok i za rok bez problemu przedluzymy ją. No a teraz jak wiedzą że wszystko umeblowalismy to nagle chcą więcej kasy, wiadomo że przeprowadzka to problem. Specjalnie tak zagrali. Ciekawe kto im puste mieszkanie wynajmie za takie pieniądze. A sami jak zechcą je umeblować to stracą na tym i tak to my zuzywamy swoje meble i cała resztę, a tak to dadzą swoje i ktoś może im nie dbać itp. W każdym bądź razie, nawet jak podpiszemy umowę to szukamy czegoś innego, tylko dla zasady, mam dosyć odpuszczania takim ludziom. Zero jakiejkolwiek ludzkiej uczciwości. Mieszkania poszły strasznie w górę, ale szczerze to nie wykluczone że kupimy coś swojego, myślimy w tym kierunku również, na pewno nie będę płacić takiego czynszu im.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.