|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Cytat:
Aha, czyli jak kuję około 12h dziennie, to 20minut na forum to jest jakieś burżujstwo, tak? Depresja nie leczy się u psychologa, ale u psychiatry i lekami, to coś innego i nie jestem z Polski i żaden nfz mnie nie dotyczy. U nas nie ma psychologów, którzy by umieli radzić sobie z ed, wszystko idzie przez psychiatrię i szpital i znam wielu ludzi, którzy wybabrali się z tego sami, tylko i wyłącznie z pomocą swoich bliskich i swoją... |
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech...sama nie wiem juz co mam myslec na ten temat :| Tak zle i tak nie dobrze...ale racje ma chyba Superchic(k). Cytat:
Cytat:
iza_wiosenna: Tak to w takim razie bylas Ty Moe beda na 100 tylko cos kolezance sie nie spieszy z wysylaniem
|
|||
|
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Enex, wybacz ale tekst o tym, że nie wszyscy są tu licealistami i maja czas był z lekka nie na miejscu.
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dla licealistów kucie skończy za miesiąc góra, dla mnie naprzykład za 3miesiące będzie MOŻE ciut luźniej, trwa to od pół roku w kawałku. Co innego jak ma się trudny okres, co innego jak ma się trudno na stałe. O to mi chodzi - że są ludzie, którzy nie mają, że będzie lepiej, bo u nich stała harówa... |
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podawałam wcześniej swoją wagę...moje BMI to ok. 17, ale wyglądam na więcej, tak mi się wydaje...Także to nie jest tak, że jestem jakaś zasuszona, mam słabe włosy, cerę itp.
Wręcz przeciwnie. Kiedyś się niezdrowo odżywiałam, teraz jem dużo warzyw, owoców, muesli, ryb i wydaje mi się, że wyglądam lepiej pod względem cery itp. |
|
|
|
#4839 |
|
Zadomowienie
|
Rany, aż mi wstyd bo to chyba przeze mnie to całe zamieszanie
.
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4841 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego uważasz, że przez Ciebie ? (Przepraszam, ale nie tu jestem na bieząco)
|
|
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co u Ciebie, Tama? Cytat:
nie, wcale nie. RacZej przeze mnie, bo to ja podałam wagę i wzrost i wyszło, że ja jestem na U, a inne dziewczyny o podobnej wadze są na p, itd itp A jak Wam dziś mija dzień? Bo mi, powiem nieskromnie, bardzo dobrze ^^ Krytia - wklejaj jadłospis, bo jeśli dziś nie jest lepiej, to wiesz...
|
|
|
#4844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
monisia46@o2.plIzuś u mnie ? Hmmm pozytywnie W sumie jem to na co mam ochote, a wczoraj nawet byłam na lodach z tatą i wogole miałam ochote np. na kawalek czekolady to ja zjadłam Nie pisze tu zbyt często bo jestem troszke zabiegana i mam sporo nauki, ale staram się podczytywać. Co do wagi to się nie spinam na nią, tyje sobie spokojnie Ale i tak wszyscy dają mi 3-4 kg mniej niż mam![]() Ogólnie wracam do życia. Mam ochote wychodzić, spotykać się z ludźmi. Wiem, że nawrót może nastapić, aczkolwiek nie dopuszczam do siebie takiej mysli. Bardzo cieszą mnie pozytywne przemiany wielu z Was i to jak się przełamujecie. Szkoda tylko, że nie wszystkim się to udaje... ![]() ![]() Postaram się dziś wieczorkiem troche poudziać ![]()
|
|
|
#4845 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powinny zrozumiec, ze kazdy organizm to indywidualna sprawa, bo iza wazy okej i to jest dla niej dobre i przede wszystkim naturalne, a inna dziewczyna przy takiej wadze moze nie miec okresu, byc wychudzona i ogolnie miec przez to problemy ze zdrowiem dlatego musi byc na P.
Odpowiadajac na pytania: Przez te 5 miesiecy co przytylam 4 kilo jadlam czesto wiecej niz 2000 kcal w ciagu dnia. Po prostu jadlam za duzo, ale nie robilam tego specjalnie, nie wiem czemu tak wyszlo. Tzn. teraz wiem, moj organizm byl wyglodzony. Chociaz nigdy drastycznie sie nie odchudzalam, tak mysle, bo nie schodzilam nigdy ponizej 1300 kcal. I troche cwiczylam, okres tez mialam sztucznie wywolywany, czyli juz cos bylo nie tak. A te 1500 kcal to tak od tygodnia, ale teraz jestem znow na U. Czyli 2000 kcal. I sama nie wiem czy to nie jest za duzo, bo niektore liczniki podaja mi 1800 a inne jeszcze inaczej. A co do wagi to widze sama po sobie, nie tylko na wadze, ze przytylam, bo i spodnie ciasniejsze i tluszczyk sie na brzuchu zrobil. Inni nie zauwazyli, bo mozna to ukryc pod ciuchami. Gorzej sie z tym czuje, ale nie dam rady przejsc na zdrowa R. Nie mam tej mobilizacji co kiedys, jem slodycze i w ogole. Dlatego rezygnuje. A wczesniej wazylam jakies 56-57 kilo, najmniej jakos 49,5 a teraz aktulanie 54. Nie wiem czy to jojo, czy co to. Mysle, ze moge podac wage, absolutnie nie mam niedowagi. Ostateczna decyzja to U i jesli bede chciala przejsc na R to prosze mi to wybic z glowy ![]() I nie moge sie doczekac gdy pojde do psychologa, chce juz znowu byc szczesliwa, bo narazie to nie zycie ale przetrwanie z dnia na dzien.
|
#4846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widze, że bardzo liczysz na tego psychologa, ale nie chcę żebyś zbyt dużo od niego oczekiwała. bo wszystko zależy od Ciebie, psycholog może Ci tylko wskazać dobrą drogę, a Ty musisz na nią wejśc i nie zawracać. Piszę to, bo wiem jak ja oczekiwałam wizyty u psychologa. A nie jest wcale kolorowo. Te spotkania nie sprawiły, że nagle poczułam się szczęśliwa, bo długa droga przede mną. Mam nadzieje, że zdajesz sobie z tego sprawę. Powodzenia na U
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu sie duzo dzialo... Wiecie moim zdaniem zabronienie podawania wagi nic nie da. Pomysl sam w sobie jest dobry ale co z realizacja? Punkty karne/ostrzezenia tak? A jesli wejdzie tu jakas nowa osoba, przedstawiajac sie poda wage i od razu zostanie tak potraktowana? Mysle ze trzeba to wszystko dokladnie przedyskutowac. Musze jednak przyznac ze ja staram sie nie podawac swojej wagi/wymiarow (pewnie jej nie znacie nawet) bo po co? Wiem jak to moze wplynac na innych. A jednoczesnie gdy czytam ze ktos ma nizsza robie wszystko by sie tym nie przejac. Piszac tu trzeba byc empatycznym a jednoczesnie cholernie silnym. Aha a czy nie uwazacie ze podanie wagi pomoze wykryc te "ciezsze" przypadki? Wtedy w strone takiego osobnika mozna zastosoeac terapie szokowa, naklaniac na leczenie i otoczyc troskliwsza opieka? Tyle ode mnie
Edit: nie wiem czy dobrze kojarze ale sportowcy (jak Iza) czesto waza mniej niz "normalni ludzie" i obowiazuja ich inne normy. Wszystko to za sprawa specificznego rodzaju pracy ktory wykonuja, to samo tyczy sie np tancerek
|
|
#4848 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie laseczki,muszę się Wam przyznać że zjadłam dzisiaj duży obiad w Spinxie (chyba tak to się pisze
)Co prawda nic już dzisiaj nie zjem ale nie dlatego że mam wyrzuty sumienia bo te i tak są ale dlatego że sobie pojadłam I do tego doszła jeszcze gałka lodów
|
|
#4849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobra decyzja z U Co do psychologa, rzeczywiście, nie powinnaś aż tak się nastawiać na jego pomoc. Na pewno spotkania wiele Ci dadzą, ale musisz też dać coś od siebie. to nie tak, że pójdziesz do psychologa i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki Twoje życie ulegnie diametralnej zmianie nikt nie zmieni życie za Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
uwielbiam tę restaurację!!!!!! ale jak zgłodniejesz nie wahaj się - i jedz!Tamo, cieszę się
|
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
Iza a jak tam dzisiaj u Ciebie? I co w koncu z tym zgrupowaniem? Jedziesz? Wybrali Cie do reprezentacji? Bo nic sie nie chwalilas albo ja przeoczylam
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie nie wiadomo, bo coś się stało korupcyjnego w polskim związku lekkoatletyki, zniknęły 2mln zł i nie wiadomo, czy znajdą się pieniądze na wyjazd...
|
|
|
#4853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno dużo Ci to da. w końcu m.in. dzięki psychologowi udaję nam się wyjść z choroby. ale to nie jest tak, że po wizycie nagle wszystko będzie ok. Nadzieja jest, to oczywiste
|
|
#4854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra, tyle kasy. To jak wy macie sie przygotowywac i osiagac dobre wyniki jak takie rzeczy sie dzieja A jak z jedzeniem? Kryzys zarzegnany? Ty musisz czesciej pisac co u Ciebie sie dzieje a nie trzeba tak wszystko z ciebie wyciagac nie mozesz zawsze pomagac innym a samej cierpiec pamietaj o tym
|
|
|
#4855 |
|
Raczkowanie
|
Iza .. a ja bym chciała wrócić do sportu... ty masz lekkoatletykę .. a ja moje pływanie
... tęsknie .... byłam mistrzynią powiatu ;( kiedy był stan mój krytyczny moi rodzice wzięli mnie kiedyś na basen bo miałam pokurczone mięśnie i słaba byłam.... i wiesz.. weszłam do wody na 20 minut i się rozpłakałam bo nie miałam siły pływać! Ale teraz jak jestem w lepszym stanie ) to myśle że czas zacząć REKREACYJNIE pływać... a potem może na jesień wziąść udział w zawodach? BTW. pływam od 6 roku życia a mam 17 lat
|
|
|
|
#4856 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
~~~~~ Wczoraj jednak przestraszylam sie troche. Pomyslalam sobie kurcze bede normalna, bede normalnie jadla i juz nie schudne? NIE SCHUDNE? O nie... Ale wybijam to sobie z glowy, odrzucam mysli o R. Chociaz wiem, ze na pewno bede jeszcze kiedys na R, ale to dopiero jak pozbede sie ED. R jak u normalnego czlowieka, bo nie potrafie uwierzyc, ze nie jestem zbyt gruba. Ja wiem, ze jestem i nie oczekuje od innych, zeby mi mowili, ze nie jestem gruba itd., bo niektore dziewczyny, ktore znam osobiscie, wlasnie tego chca. Ale nie zmienia to faktu, ze nadal bede na U, tak jest lepiej na dana chwile dla mojej psychiki, wyrzuty sumienia mam wieczorami, ale walcze z tym
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj z jedzeniem super! kupiłam nawet masło orzechowe! wkleję jadłospis na ncj, bo taka jestem dumna !jak widać korupcja jest wszędzie, nie tylko w piłce noznej, zle zgadzam się - to beznadziejne. tzn kadra olimpijska pewnie pojedzie, ale ja i koleżanka - nie, właśnie przez kasę. mówi się "trudno", ale jeszcze w końcu nic nie wiadomo
|
|
|
#4858 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agness dobrze że zdajesz sobie z tego sprawę czym się może skończyć taka mała ilość jedzenia i wysiłek jaki co dzień wykonujesz, ale wildze że jednak zaczynasz "mądrze myśleć" i mam nadzieję że pozostanie przy tej decyzji aby przejść na U, tylko takie z prawdziwego zdarzenia a nie z nazwyCytat:
Cytat:
nikogo za rękę nie zaprowadzimy do psychologa.Cytat:
![]() Cytat:
, super Tamuś ciesze się bardzo bardzo z tego co piszesz Plameczko - tak jak pisały dziewczyny, psycholog może Ci pomóc, jednak większość w dużej mierze zależy od Ciebie, to ty musisz nad sobą pracować i mieć chęć zmiany i nie zraź się gdy na początku będzie gorzej bo to normalne Trzymam za Ciebie kciuki, i wierze że Ci się uda ![]() Enex, dlaczego Ty zawsze spinasz się gdy ktoś ma inne zdanie, postaraj się to uszanować. Ja w wielu kwestiach nie zgadzam sie z Tobą , a mimo to akceptuję twoje zdanie i nie obrażam , a jeśli chodzi o ta wypowiedź na temat licealistek to myślę że nie była ona najmilsza i wile dziewczyn mogło poczuć się dotkniętych. Czasem wydaje mi się że uważasz że nasze życie jest wspaniałe , że łatwo jest wychodzić z ed i wszystko układa się kolorowo , a tak nie jest , sorry ale nie tylko ty masz ciężko w życiu.
|
|
#4859 |
|
Zadomowienie
|
Hmm jeśli ktoś zechce,mogę wysłać swe zdjęcia ('w ubraniu'tylko i wyłącznie
) na mail.U mnie bywa różnie. Po usłyszeniu diagnozy na podstawie badania histopatologicznego ,temat ED zjechał na dalszy tor. Generalnie trwam w stanie apatii/niepokoju,jadę na środkach przeciw lękowych,z innej niż zaburzenia odżywiania przyczyny. Aczkolwiek jem to co no mam ochotę,nie baczę już na ilość nielubianych warzyw, białka
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz, przed ten weekend bez przerwy jem ![]() edit: shism, ja poproszę, jeśli mogę.
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2011-04-25 o 13:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

. Co do kwestii finansowej - psycholodzy z nfz są darmowi. Napisałaś "nie wszyscy mają takie same warunki do zdrowego odżywiania, do spacerków wyciszających, do pomocy rodziny" i masz stuprocentową rację! A jednak nawet dziewczyny, które nie mają warunków do zdrowego odżywiania, do spacerków wyciszających cokolwiek miałyby one znaczyć i pomocy rodziny, leczą się. I proszę nie mów mi, że forum spowoduje zastój choroby. To jest niemożliwe.

?
.

. Ale moja mama robi wszystko żebym miała to co mi smakuje więc mówi że na jedzenie mogę wydawać pieniądze. Na internecie przeczytałam że smakuje arbuzowo-gruszkowo ale czy ja wiem czy tak smakuje nie jadam ani arbuzów ani gruszek. Według mnie jest bardzo dobry .

)Co prawda nic już dzisiaj nie zjem ale nie dlatego że mam wyrzuty sumienia bo te i tak są ale dlatego że sobie pojadłam
) na mail.