LIPCÓWKI część 5. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-11, 12:30   #1861
taedio
MerDer 4ever

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Znalazłam stronę, na której kupię wózek, fotelik i bazę jeszcze taniej niż znalazłam wcześniej czekam na ofertę na maila i zamawiam
Stary 2017-05-11, 12:30   #1862
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Siilmariien udanego wyjazdu!

Darietta powodzenia na wizycie!

Zjadłam właśnie tarte! Myślę czy jest sens prać ubranka na 74 cm.
Ja piorę tylko 56 i 62

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
No z tą pogodą to tak w kratkę... Mam nadzieję, że Wam mimo wszystko dopisze! Udanego wypoczynku! Nie ukrywam, że zazdrrrrroszczę

O nie. 150-160m2 to wystarczająco jak dla mnie.

Mi tez by tyle starczyło teraz mam za dużo ale garderobę i łazienkę przy sypialni mam teraz dużo sikam to się przydaje bo chodzę po ciemku
Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
dzien dobry! nie wstalam dzis ani raz siku w nocy i mimo pełni ksieżyca spalam jak zabita dzis a zazwyczaj sie budze.

za to dostalam jakiegos kataru i kicham takze leże jeszcze pod kołderką i sie wygrzewam.

Anna - dobrze że echo serca prawidłowe - jedno zmartwienie mniej na głowie i fajne duze zakupy! bylam wczoraj w tesco, ale niewiele rzeczy juz zostalo tych przecenionych.

Samanta + 22 kg! nieźle! tylko że u Ciebie sam brzuch jest duży, reszta ciała w normie to bym sie nie martwiła

luźne letnie sukienki ukryją w razie czego troche odstajacy brzuszek. ja urodzilam w czerwcu a w sierpniu bylismy w gorach, leżelismy nad rzeką i tam ubralam pierwszy raz stroj kapielowy, co prawda biustonosz musialamnkupic w rozm 42 ale.majtki mialam swoje przedciążowe. nie wyglądałam jak modelka ale źle też bie bylo!

mnie to juz na szczescie nie obejmie bo 3 dziecka nie planuje

ale gdyby tak w innych kwestiach chcieli sie tak dopasowywać do prawa UE np. jak chodzi o przymus szczepien ktory wg prawa UE daje wybór na co rodzice beda szczepić a nie jak prawo w polsce na wszystko obowiązkowo.

super że masz słońce, korzystaj! tylko nie przesadź z chodzeniem!

u nas pochmurno

noo duzo miejsca macie, a strych wykorzystajcie jak najbardziej!

a ten układ meblowy to tak jak na rysunku bedziesz miala czy to tylko tak pogladowo?

ciesz sie słońcem

jak bedziesz kupowala czarnuszke to szukaj czystego olejku, bo często są mieszane pół na pół z np. oliwą z oliwek. a wtedy dawkowanie sie nie zgadza i efektu nie bedzie. powodzenia

pępkowe haha, od razu mi sie przypomina moj mąż ktory wrocił po pępkowym u przyjaciół i zasnął w przedpokoju na pufie...

dzieci bardzo lubią zabawy i sam zamysł halloween. i nawet nie chodzi juz o ideologie halloween bo z tym też mi nie po drodze ale o całą oprawe - to że można sie przebrać i powygłupiać. ostatnio robilismy lampiony w dyni i malowaliśmy nietoperze ktore rozwiesilismy w pokoju. syn był zachwycony!

a znajoma nauczycielka mowila mi ze do szkół w zeszlym roku przyszlo pismo z ministerstwa że zakazują w szkołaxh obchodzenia halloween! że jestesmy panstwem katolkckim itp itd.

wszystko rozumiem, ale bez przesady!!!

no w taką pogode to niewiadomo co spakować. chyba właśnie tak jak piszesz - wszystko na każdą pogode!

chociaż zapowiadają od jutra znaczne ocieplenie. gdzie jedziecie?

jeszcze wiekszy metraz niz 2x 90m??? matko jedyna a kto Ci to bedzie sprzątał?

Ty to jesteś wyćwiczona i chyba nie grozi ci ten rozszczep miesni, co?

zgadzam sie z tym że ten pas rozleniwia mięśnie i dłużej wracają do stanu sprzed ciąży. wiadomo że po cc to inaczej niz po sn i na początku trudno sie ruszać ale jednak myśle że naturalnie podczas codziennego wysiłku te mięśnie same sie zregenerują szybciej niż uciśniete..

a na czas wyjscia czy wlasnie pod sukienke ubrałabym tylko jakąś bielizne modelującą.

W tym Tesco było dużo rzeczy. Ale daleko mam tam. Do tego co mam bliżej jest mniej ciuszków.
Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
AnnaPaula, ale zakupy! Śliczne!

Morelle, cieszę się że jest lepiej. Nie forsuje się

Silli, nie strasz dyrektywami UE :/ do wszystkiego się muszą mieszać. Oby to nie weszło...

Emmos, ale nocka:/ współczuję serdecznie. Oby dzisiaj było lepiej.

Też nie jestem za noszeniem pasów poporodowych z tych samych powodów o których pisała xzora. Przy bólach kręgosłupa jak mam być szczera też odradzam pasy podtrzymujące chyba że jestes pracownikiem fizycznym i nie masz wyjscia- dźwigasz wiele kg. Ja ćwiczę brzuszek tylko izmoetrycznie teraz już a tak to skupiam się na udach, nogach bo słabiutkie. I rozciąganie.

Moja kuzynka urodziła córeczkę 2,5 kg. Jestem dumna ciocia. Miała rodzić naturalnie ale ktg słabe i okazało się że dziewczyna owinęła się pępowina więc skończyło się CC.

Kupiłam leżaczek Tiny love za 150 zł Po jednym dziecku. Nic nie jest popękane. Tylko wyprać i git no taniej chyba bym nie dostała na olx

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Gratuluję ciociu leżaczek tez muszę kupić
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 12:30   #1863
darietta
Zakorzenienie

Nie dziękuję za kciuki żeby nie zapeszyć. Wizyta ok 16
Dziś czuję się fatalnie niedobrze i duszno mi i wszystko tam na dole mnie boli mam nadzieję że z szyjką nic się nie dzieję.
Do tego małą teraz szarpie i o ile się nie przekreciła to rączkami mnie boksuje.

Ja przyznam ze o wanience jeszcze nie myślę na razie podstawy mam dużą miskę więc na początek dam radę. Widziałam w necie te ze stelazem fajne ale gdzie to wszystko trzymać. Ja chyba bede kladla na ławie w salonie.

Tylko zwróćcie uwagę na wanienki z odplywem. Mój brat z bratowa kupili wcześniej i nie sprawdzili i przez korek ciekła woda a że nie mieli paragonu to nie reklamowali.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 12:31   #1864
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Mała! Nie dzwigaj! Ja wynioslam pranie i juz twardy brzuch.

Idę prac te 74 cm. Niech sis coś poprasuje
Hahaha widać ty też z tych co to nie lubią nic nie robić

Agss

Odpoczywam teraz. Mały szaleje po soku i kilku daktylach...

Co do kąpieli to.my będziemy w salonie kąpać... nie mamy miejsca w łazience, ani w sypialni gdzie bedzie maluszek.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 12:36   #1865
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziś czuję się fatalnie niedobrze i duszno mi i wszystko tam na dole mnie boli mam nadzieję że z szyjką nic się nie dzieję.
Do tego małą teraz szarpie i o ile się nie przekreciła to rączkami mnie boksuje.
Kciuki za wizytę może się tak czujesz przez nerwy przed wizytą? Spróbuj się zrelaksować i nie myśleć za bardzo o tym
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 12:52   #1866
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pasy poporodowe są polecane chyba tylko przez ich producentów

Przesuwają w dół organy wewnętrzne, osłabiają mięśnie i opóźniają ich regenerację, bo przejmują ich rolę i mięsień prawie nie pracuje, to samo ze skórą, która przez to wolniej odzyskuje jędrność, każdy specjalista, na jakiego trafiłam do tej pory, kategorycznie je odradza
Tez słyszałam same złe opinie o tych pasach i właśnie to co piszesz.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tych domow
I trzymam.kciuki
Agss - fajny ten wasz domek

No właśnie o.pasie to.ja same źle opinie słyszałam :/ wiec to średnie rozwiązanie.

Xzora - możesz to.umieścić w planie ale co.muszą to.i tak zrobią. Ja napisze, ze nie chce ręcznego rozwierania szyjki... przy Tymonie.bez mojej zgody mi tak zrobiła przy badaniu, miała szczęście, że jej karku nie straciłam ... serio! I jeszcze do.mnie, no.i.z 3 cm ma.Pani juz 5 fajnie nie ? A ja krzyk w myślach NIE K..WA, NIE FAJNIE!!

Byłam na targu, dwa skurcze miałam, ale.ogólnie ok! prztargalam oczywiscie jak wielbłąd zakupy... kapusty, rzodkiew, pomidory i dwa kilo szpinaku i takie tam...
I co najważniejsze RABARBAR!

Zgadnijcie co będzie z rabarbaru

2kg szpinaku? To jaki to wielki wór musi być?

Cytat:

Silli, nie strasz dyrektywami UE :/ do wszystkiego się muszą mieszać. Oby to nie weszło...

Też nie jestem za noszeniem pasów poporodowych z tych samych powodów o których pisała xzora. Przy bólach kręgosłupa jak mam być szczera też odradzam pasy podtrzymujące chyba że jestes pracownikiem fizycznym i nie masz wyjscia- dźwigasz wiele kg. Ja ćwiczę brzuszek tylko izmoetrycznie teraz już a tak to skupiam się na udach, nogach bo słabiutkie. I rozciąganie.

Moja kuzynka urodziła córeczkę 2,5 kg. Jestem dumna ciocia. Miała rodzić naturalnie ale ktg słabe i okazało się że dziewczyna owinęła się pępowina więc skończyło się CC.

Kupiłam leżaczek Tiny love za 150 zł ❤Po jednym dziecku. Nic nie jest popękane. Tylko wyprać i git no taniej chyba bym nie dostała na olx

Gratulacje ciociu!

Cytat:
Zapomniałam wam napisać, że na roczku dostaliśmy nosidelko babybjorn.
Ja nie chciałam, ale mąż stwierdził że będzie nosić. Nie wiedziałam, że to takie drogie.

Babybjorn robi wisiadla, te nosidła nie są polecane

Cytat:

Ja przyznam ze o wanience jeszcze nie myślę na razie podstawy mam dużą miskę więc na początek dam radę. Widziałam w necie te ze stelazem fajne ale gdzie to wszystko trzymać. Ja chyba bede kladla na ławie w salonie.

Tylko zwróćcie uwagę na wanienki z odplywem. Mój brat z bratowa kupili wcześniej i nie sprawdzili i przez korek ciekła woda a że nie mieli paragonu to nie reklamowali.
Mega kciuki za wizytę!!!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 12:59   #1867
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tych domow
I trzymam.kciuki
Agss - fajny ten wasz domek

No właśnie o.pasie to.ja same źle opinie słyszałam :/ wiec to średnie rozwiązanie.

Xzora - możesz to.umieścić w planie ale co.muszą to.i tak zrobią. Ja napisze, ze nie chce ręcznego rozwierania szyjki... przy Tymonie.bez mojej zgody mi tak zrobiła przy badaniu, miała szczęście, że jej karku nie straciłam ... serio! I jeszcze do.mnie, no.i.z 3 cm ma.Pani juz 5 fajnie nie ? A ja krzyk w myślach NIE K..WA, NIE FAJNIE!!

Byłam na targu, dwa skurcze miałam, ale.ogólnie ok! prztargalam oczywiscie jak wielbłąd zakupy... kapusty, rzodkiew, pomidory i dwa kilo szpinaku i takie tam...
I co najważniejsze RABARBAR!

Zgadnijcie co będzie z rabarbaru

mmm ciasto rabarbarem.
my wczoraj wieczorem zjedlismy z mężem prawie polowe naszego rabarbarowego! pyszne było takie świeże ja z kawą zbożową, on z drinkiem

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Poki co wymyśliłam, ze nie kupię konsoli ktora jest jednocześnie przewijakiem i wanienką, chociaż to wlasnie było moje pierwsze zalozenie.
Pomysł odpadł, bo wlasnie muszę miec gdzie rozebrać dziecko a potem je na spokojnie włożyć do wanienki, a potem z wanienki wyjąć i osuszyć.
Ważne jest tez zeby miec pod ręka miejsce na kosmetyki i pieluchy. Do tego w zimie dobrze, zeby miejsce do kąpieli było cieplejsze o te kilka stopni niż miejsce do spania, dlatego myśle zeby ulokować je w łazience, a nie w naszej sypialni.
Podoba mi sie założenie z tego obrazka. Poki co myśle, zeby nie kupować stelaża na przewijak, a wykorzystać do tego pralkę.
A i wanienkę chciałabym większą, zeby dziecko swobodnie przekręcać na brzuszek, boczek (na filmie z kąpielą Paweł Zawitkowski to pokazuje) i zeby na dłużej starczyła.Załącznik 7061306

nam znajomi pożyczą wiaderko do kąpieli. raczej bede w łazience kąpać bo mam po remoncie miec spory blat na ktorym bede mogla polozyc przewijak i wszystkie inne potrzbne rzeczy.

Cytat:

Kupiłam leżaczek Tiny love za 150 zł ❤Po jednym dziecku. Nic nie jest popękane. Tylko wyprać i git no taniej chyba bym nie dostała na olx

gratulacje ciociu pochwal sie leżaczkiem!

Cytat:
O masakra, to ja tez to napiszę z tym rozwieraniem szyjki.

tez mialam ten masaz szyjki przed porodem, ale moja polozna robila to w miare bezboleśnie, nie bylo to przyjemne ale też nie bylo wogole bolesne.
tez pozniej czytalam czy aby ten masaz szyjki i przyspieszanie rozwarcia jest zdrowe i konieczne.. są podzielone zdania. u mnie jednak nic zlego sie nie dzialo, porod trwal 15.00-19.30 wiec ok.

Cytat:
Zapomniałam wam napisać, że na roczku dostaliśmy nosidelko babybjorn.
Ja nie chciałam, ale mąż stwierdził że będzie nosić. Nie wiedziałam, że to takie drogie.
też je mieliśmy, dokladnie to samo.
teraz jest straszna nagonka na nosidła że koniecznie muszą być ergonomiczne i miec szeroki pas miedzy nogami żeby nóżki dziecku nie zwisały bo wtedy biodra źle sie rozwijają.
ja teraz chcialabym w chuście nosic, zobaczymy jak to bedzie.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja narazie mam takie zdanie, zobaczymy jak będzie po porodzie

Sprzątaczka pomocna fakt chociaż ja nie mówię o dokładnym sprzątaniu przez nią ale np umycie okien (bo chcemy dużo i dużych ) itp
Z resztą dom będziemy mieć za dłuuuuugi czas więc to takie gadanie

Rodzice mojego Tż mają jakieś 120 m na ich dwójkę i ich dom byłby dla mnie za mały na dole kuchnia z jadalnią i salonem, gabinet teścia i łazienka. U góry sypialnia, mała łazienka z prysznicem i pokój gościnny. Za mało a też ta kuchnia czy salon nie są ogromne
można mieć 100 m idealnie rozplanowane i wygodnie zagospodarowane dla 4 osób a można mieć 180 m źle rozplanowane i uciążliwe do korzystania dla tych samych 4 osób..

a do mycia duzych okien to juz powiedzialam przed wielkanocą tesciowej ze jak jej przeszkadzaja.moje nieumyte okna to niech mi zatrudni kogos kto je umyje. ja w ciąży nie zamierzam. w swoim przyszłym domu też do takich prac zamierzam kogoś zatrudniać. ostatnio czytalam ze za 12 okien jakas firma bierze 150 zł. wiec nie zamierzam tego robic sama.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle zastanawiam się jak ogarniałam mieszkanie (60m2) jak chodziłam do pracy. Teraz niby jestem cały czas w domu i mam wrażenie, że ciągle mam gdzieś coś do posprzątania. Kurz to mi się zbiera zanim z pomieszczenia wyjdę dosłownie. Na obecną chwilę nie wyobrażam sobie ogarniać domu i dziecka jednocześnie A może jestem za dokładna i to dlatego

Gratki Ciociu cena za leżak super

Sill życzę Ci miłego wyjazdu Nie wiem tylko jak z pogodą, bo mój brat też jutro wyjeżdża na tydzień na mazury, a jak on wyjeżdża to zawsze pada Teraz mówi do mnie, nigdzie nie jedz od jutra, bo ja jadę wiec wiadomo, że pogoda będzie do d... Może Ty odczarujesz jego pechowe wyjazdy

ja bylam lepiej zorganizowana mając 1,5 roczne dziecko i chodząc do pracy niż teraz jak syn w przedszkolu a ja na L4 w domu.
dziecko wbrew pozorom mobilizuje do systematyczności i pomaga ogarniać codzienne obowiązki. przynajmniej u mnie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
U mnie też się tak kurz zbiera

Tż nie wrócił jeszcze do domu z moją drożdżówką i siedzę i jem kalarepkę.
Posprzątałam łazienkę i oczywiście już mnie plecy bolą
lepsza kalarepka niż moje ciasto przed śniadaniem

Cytat:
Znalazłam stronę, na której kupię wózek, fotelik i bazę jeszcze taniej niż znalazłam wcześniej czekam na ofertę na maila i zamawiam
o super, wszystko za jednym razem i z głowy!

Cytat:

powodzenia na wizycie! lekarz napewno rozwieje wszystkie twoje wątpliwosci i uspokoi z tymi dolegliwościami

u mnie troche słońca sie przebija przez chmury!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 12:59   #1868
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Tez słyszałam same złe opinie o tych pasach i właśnie to co piszesz.

2kg szpinaku? To jaki to wielki wór musi być?

Gratulacje ciociu!

Babybjorn robi wisiadla, te nosidła nie są polecane

Mega kciuki za wizytę!!!
Rozwiń proszę.
Ja tego i tak nie będę używać, ale może męża przekonam żeby też nie używał.

Mała jak żyć!

Powiesiłam kolejne pranie. Jeszcze jedno. Ale słońce pięknie świeci!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 13:00   #1869
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Podaj link ile się czeka?
Cytat:

Kciuki za wizytę

Boję się wanienki z odpływem bo kąpać będę w salonie i mam schiza że mi będzie ciekło

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 13:01   #1870
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
mmm ciasto rabarbarem.
my wczoraj wieczorem zjedlismy z mężem prawie polowe naszego rabarbarowego! pyszne było takie świeże ja z kawą zbożową, on z drinkiem

nam znajomi pożyczą wiaderko do kąpieli. raczej bede w łazience kąpać bo mam po remoncie miec spory blat na ktorym bede mogla polozyc przewijak i wszystkie inne potrzbne rzeczy.

gratulacje ciociu pochwal sie leżaczkiem!

tez mialam ten masaz szyjki przed porodem, ale moja polozna robila to w miare bezboleśnie, nie bylo to przyjemne ale też nie bylo wogole bolesne.
tez pozniej czytalam czy aby ten masaz szyjki i przyspieszanie rozwarcia jest zdrowe i konieczne.. są podzielone zdania. u mnie jednak nic zlego sie nie dzialo, porod trwal 15.00-19.30 wiec ok.

też je mieliśmy, dokladnie to samo.
teraz jest straszna nagonka na nosidła że koniecznie muszą być ergonomiczne i miec szeroki pas miedzy nogami żeby nóżki dziecku nie zwisały bo wtedy biodra źle sie rozwijają.
ja teraz chcialabym w chuście nosic, zobaczymy jak to bedzie.

można mieć 100 m idealnie rozplanowane i wygodnie zagospodarowane dla 4 osób a można mieć 180 m źle rozplanowane i uciążliwe do korzystania dla tych samych 4 osób..

a do mycia duzych okien to juz powiedzialam przed wielkanocą tesciowej ze jak jej przeszkadzaja.moje nieumyte okna to niech mi zatrudni kogos kto je umyje. ja w ciąży nie zamierzam. w swoim przyszłym domu też do takich prac zamierzam kogoś zatrudniać. ostatnio czytalam ze za 12 okien jakas firma bierze 150 zł. wiec nie zamierzam tego robic sama.

ja bylam lepiej zorganizowana mając 1,5 roczne dziecko i chodząc do pracy niż teraz jak syn w przedszkolu a ja na L4 w domu.
dziecko wbrew pozorom mobilizuje do systematyczności i pomaga ogarniać codzienne obowiązki. przynajmniej u mnie

lepsza kalarepka niż moje ciasto przed śniadaniem

powodzenia na wizycie! lekarz napewno rozwieje wszystkie twoje wątpliwosci i uspokoi z tymi dolegliwościami

u mnie troche słońca sie przebija przez chmury!
Myślisz, że do sporadycznego noszenia też się nie nadaje?

Ja mam 13 brudnych okien i w ogóle mnie to nie rusza. Może na weekend mąż umyje.
Stary 2017-05-11, 13:14   #1871
minini
Zadomowienie

morelle do sporadycznego użytku jak najbardziej! tylko pilnuj żeby nóżki były szeroko rozstawione.
my uzywalismy przy starszym synu od czasu do czasu poza domem, albo w domu jak ząbkował i nie umial sie uspokoić sam.
wszysyko mozna używać z umiarem i rozsądkiem. a nawet najzdrowsze produkty dla dzieci z ktorych korzystają one nadmiernie mogą zaszkodzić.
umiar, rozsądek i instynkt macierzyński
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 13:16   #1872
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Rozwiń proszę.
Ja tego i tak nie będę używać, ale może męża przekonam żeby też nie używał.

Mała jak żyć!

Powiesiłam kolejne pranie. Jeszcze jedno. Ale słońce pięknie świeci!
Tak jak Minini napisała. Moze spróbować sprzedać to i kupić dobrą używkę?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 13:20   #1873
SteveS
Zakorzenienie

Tutaj jest informacja na temat wisiadeł.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 13:26   #1874
nulkaa3
Rozeznanie

Też mam brudne okna, ale prawdę mówiąc - Wisi mi to 😆 Przed porodem/powrotem ze szpitala z dzieckiem poproszę teściową lub moja mamę żeby mi ogarnęły aż 5 okien ☺
Darietta, trzymam kciuki za Twoją wizytę i szyjke ✊ Ja czekam na tel od lekarki czy przyszedł już pessar i będziemy zakładać.
Morele, Ty masz bodajże ładną kolekcję butów Melisek. Chciałabym sobie zamówić jakieś na wiosne/lato, powiedz mi proszę gdzie kupię takie naprawdę dobre gatunkowo? Boję się podróbek że będą mnie obcierać i że noga będzie cały czas spocona.
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 13:27   #1875
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziewczyny kupujecie podkłady pod prześcieradło?
http://motherhood.pl/sklep/bawelnian...o-120x65cm-34/
Zamierzam też kupić na nasze łóżko w sypialni bo mąż mnie zabije jak mała zsika się tam na materac 😀 tylko czy one rzeczywiście są wodoodporne?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 13:30   #1876
morelle_
Zakorzenienie

Ja kupiłam 1 na próbę.
Stary 2017-05-11, 13:31   #1877
pestycyda
Zakorzenienie

Ja się coraz poważniej zastanawiam nad chustami. Myślę że nie jest to głupi pomysł kiedy nie ma się dziadków w promieniu 200 km, sasiedzi są starzy i dziwni i mieszka się na 4p. Wychodząc nawet do warzywniaka musiałabym brać wózek.

Kontaktowałam się z doradcą. Bierze 100 za konsultacje gdzie uczymy się jednego-dwoch wiązań. Ale dziewczyna mówi że dobrze by było po porodzie bo taki duży brzuch będzie utrudniał wiązanie. Albo zrobić spotkanie przed a potem po porodzie. Pomoże też w doborze chusty.

Jakie Wy macie chusty? Bo przekrój cenowy jest bardzo rozległy...

Stary 2017-05-11, 13:33   #1878
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Zamierzam też kupić na nasze łóżko w sypialni bo mąż mnie zabije jak mała zsika się tam na materac tylko czy one rzeczywiście są wodoodporne?

Mam 2 podkłady do lozeczka i jeden do kołyski
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 13:36   #1879
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
morelle do sporadycznego użytku jak najbardziej! tylko pilnuj żeby nóżki były szeroko rozstawione.
my uzywalismy przy starszym synu od czasu do czasu poza domem, albo w domu jak ząbkował i nie umial sie uspokoić sam.
wszysyko mozna używać z umiarem i rozsądkiem. a nawet najzdrowsze produkty dla dzieci z ktorych korzystają one nadmiernie mogą zaszkodzić.
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Tak jak Minini napisała. Moze spróbować sprzedać to i kupić dobrą używkę?
Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Tutaj jest informacja na temat wisiadeł.
Dziękuję

Sprzedać nie mogę, mogę im oddać. Raczej myślałam o sporadycznym używaniu , ale sama nie wiem kiedy hehhe

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Też mam brudne okna, ale prawdę mówiąc - Wisi mi to 😆 Przed porodem/powrotem ze szpitala z dzieckiem poproszę teściową lub moja mamę żeby mi ogarnęły aż 5 okien ☺
Darietta, trzymam kciuki za Twoją wizytę i szyjke ✊ Ja czekam na tel od lekarki czy przyszedł już pessar i będziemy zakładać.
Morele, Ty masz bodajże ładną kolekcję butów Melisek. Chciałabym sobie zamówić jakieś na wiosne/lato, powiedz mi proszę gdzie kupię takie naprawdę dobre gatunkowo? Boję się podróbek że będą mnie obcierać i że noga będzie cały czas spocona.
A jaki model chcesz? Balerinki?
Ja na 75 par trafiłam tylko na 1 model, który nie pasował mojej stopie. Od razu sprzedałam.
W pl są drogie, ale można coś znaleźć. Lista sklepów jest w 1 poście. Zaraz podrzucę. Jak będziesz wiedziała jaki model to mogę Ci poszukać

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Nulka proszę:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1108911

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Kciuki za ofertę!

Ja skończyłam pranie
Stary 2017-05-11, 13:36   #1880
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się nie podoba idea baby shower. Tak samo Halloween.
Juz się mnie pytali czy robie. Odp, że w żyjemy w Polsce. Tutaj jest pepkowe i wszystkich świetych.
Jestem tego samego zdania

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 13:39   #1881
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, żeby nosić dziecko w takim nosidle przede wszystkim musi pewnie trzymać głowę. Inaczej mamy wiszące dziecko z wygiętym kręgosłupem. Asymetria murowana. Ja bym przed 3 miesiącem nie włożyła dziecka do tego. Z nóżkami dziewczyny już pisały.

Stary 2017-05-11, 13:42   #1882
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle, żeby nosić dziecko w takim nosidle przede wszystkim musi pewnie trzymać głowę. Inaczej mamy wiszące dziecko z wygiętym kręgosłupem. Asymetria murowana. Ja bym przed 3 miesiącem nie włożyła dziecka do tego. Z nóżkami dziewczyny już pisały.

Szczerze to nie wiem kiedy i gdzie mąż chciał tego używać. Ja nie zamierzam jej w ogóle nosić. Dzięki
Stary 2017-05-11, 13:51   #1883
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Zamierzam też kupić na nasze łóżko w sypialni bo mąż mnie zabije jak mała zsika się tam na materac 😀 tylko czy one rzeczywiście są wodoodporne?

Ja zamowiłam zwykłe ceratki 3 zł placiłam. Taki podkład kupiliśmy na łóżko w ikei i niestety przepuszcza wodę. Dlatego smiałam się że kupiłam dwie ceratki jedną dla małej drugą dla siebie gdyby miały mi wody odejść.

Ale jestem zła w piątek robiłam zakupy na allegro dla małej i od razu wplaciłam pieniądze we wtorek pisałam do nich kiedy bedzie wysyłka twierdzili ze pieniadze nie wpłynęły. Wysłałam im potwierdzenie i dziś rano zadzwoniłam i odszukali moją wpłatę a teraz telefon że czegoś nie ma co zamowiłam i mam wybrać inny model. Oczywiscie odmowiłam i chce zwrot kasy za tą rzecz ale zeby po tygodniu dzwonić że czegoś nie ma.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Ja się coraz poważniej zastanawiam nad chustami. Myślę że nie jest to głupi pomysł kiedy nie ma się dziadków w promieniu 200 km, sasiedzi są starzy i dziwni i mieszka się na 4p. Wychodząc nawet do warzywniaka musiałabym brać wózek.

Kontaktowałam się z doradcą. Bierze 100 za konsultacje gdzie uczymy się jednego-dwoch wiązań. Ale dziewczyna mówi że dobrze by było po porodzie bo taki duży brzuch będzie utrudniał wiązanie. Albo zrobić spotkanie przed a potem po porodzie. Pomoże też w doborze chusty.

Ja mam dwie bodajże bawełniane na olx dziewczyny wydawały i mama podjechała. Nie polecam elastycznej bo dopasowuje się do ciała dziecka a nie utrzymuje w prawidłowej pozycji.

Poszukajcie czy u was nie ma czegoś takiego jak u nas Poznań w chuście są osoby co organizują spotkania 10 osobowe i uczą wiazać a koszt 20 zł. Ja sie zapiszę po porodzie jesli będą organizować takie spotkanie.
Stary 2017-05-11, 13:55   #1884
taedio
MerDer 4ever

Cytat:

Dokładnie Dlatego tutaj przyda się mąż architekt
Mi nikt nic nie mówił o oknach na szczęście. Od kiedy tu mieszkam (wrzesień 2016) były myte 2 razy
Tutaj będziemy sami myć ale w większym mieszkaniu/ w domu nie mam zamiaru

Cytat:
Podaj link ile się czeka?

Boję się wanienki z odpływem bo kąpać będę w salonie i mam schiza że mi będzie ciekło

https://www.ewozki.eu/
Babeczka mówiła, że złożyli zamówienie na ten kolor co chce i jeszcze da mi znać ale minimum 4 tyg

My musimy mieć z odpływem bo nie będzie miejsca w łazience żeby wylać wodę z wanienki a tak to podstawi się wiaderko i mąż wyniesie

Cytat:
Kciuki za ofertę!

Ja skończyłam pranie
Dzięki

Ja jeszcze nic nie wyprałam dla małego
Stary 2017-05-11, 13:59   #1885
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja już się szykuje po mały na wizytę Bartek śpi to moglam na spokojnie wziąć prysznic i się pomalować jeszcze tylko musze sobie ciuchy wyprasować
Mam nadzieję że wszystko ok ,bo od kilku dni mnie kołuje jakby właśnie szyjka mam nadzieję tylko że Emilka zostanie Emilka
Morelle , Pestycyda - nosidła są dopiero od momentu kiedy dziecko samodzielnie siada co innego chusty ja się po mału rozglądam ale jest taki wybór że mam nie mały problem
Trzymajcie kciuki z nasze prenatalne

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 14:00   #1886
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
A jaki model chcesz? Balerinki?
Ja na 75 par trafiłam tylko na 1 model, który nie pasował mojej stopie. Od razu sprzedałam.
W pl są drogie, ale można coś znaleźć. Lista sklepów jest w 1 poście. Zaraz podrzucę. Jak będziesz wiedziała jaki model to mogę Ci poszukać

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Nulka proszę:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1108911[COLOR="Silver"]
Żebym to ja wiedziała czego chcę 😆 Chyba baletki, ale zawsze może mi coś innego w oko wpaść ☺ Dziękuję za link, odpaliłam przed chwilą laptopa, to sobie poprzeglądam jak to wszystko wygląda ☺ A rozmiarowo jest standard? Czyli noszę 39, to melisy też 39?
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 14:00   #1887
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Ja myślałam o 100% bawełnie

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 14:01   #1888
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, to takie warsztaty super tanie! Sprawdzałam ale u nas nie ma póki co. Są w mieście u moich rodziców gdzie teraz jestem ale kobieta mi nie odpisała kiedy będą a one tak raz w miesiącu są średnio. Nie wiem czy się załapie.

jade na 15 z pieskiem na ten zabieg czyszczenia zatok i usuwania ząbków. Trzymajcie za jego serduszko kciuki bo się zapłaczemy z mamą jak coś pójdzie nie tak.

Stary 2017-05-11, 14:17   #1889
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta, to takie warsztaty super tanie! Sprawdzałam ale u nas nie ma póki co. Są w mieście u moich rodziców gdzie teraz jestem ale kobieta mi nie odpisała kiedy będą a one tak raz w miesiącu są średnio. Nie wiem czy się załapie.

jade na 15 z pieskiem na ten zabieg czyszczenia zatok i usuwania ząbków. Trzymajcie za jego serduszko kciuki bo się zapłaczemy z mamą jak coś pójdzie nie tak.

U nas też raz w miesiącu a chyba we wakacje nie będzie ale bede polować jakoś wole uczyć się na dziecku pod okiem specjalisty niz na warsztatach na lalce a pozniej sama na dziecku no yt jest dużo filmików i jak ogladałam w ddtvn i we wtorek pnś to identyczne wiązanie pokazywali
https://m.youtube.com/watch?v=rBM2s7mvuF8

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

A i na fb poszukaj bo u nas też tam jest i szybciej informują o zapisach. U mnie tez szkoły rodzenia oferują. Do tej co ja sie zapisałam biorą 50 zl za jedno wiązanie

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Znalazłam nafb grupe wrocławskie chustoświrki albo ja należę też do grupy chustoświrek z całej Polski może tam ci cos podpowiedzą.
Stary 2017-05-11, 14:21   #1890
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
No z tą pogodą to tak w kratkę... Mam nadzieję, że Wam mimo wszystko dopisze! Udanego wypoczynku! Nie ukrywam, że zazdrrrrroszczę
Dzięki!

Cytat:
no w taką pogode to niewiadomo co spakować. chyba właśnie tak jak piszesz - wszystko na każdą pogode!
chociaż zapowiadają od jutra znaczne ocieplenie. gdzie jedziecie?
Noo niestety, kilka dni, a ciuchów jak na 2tyg
W rejony Gubałówki

Cytat:
Siilmariien - ubrania weźcie na każdą pogodę - w górach moze byc rożnie i szkoda, żebyście marzli. Udanego wyjazdu!
Tak zrobimy. Bez sensu byłoby siedzieć w domu, bo zimno
Dzięki!

Cytat:
Idę prac te 74 cm. Niech sis coś poprasuje
Jak wyraża chęć, to korzystaj

Cytat:

Gratulacje dumna ciociu!
No i brawa za leżaczek, cena super

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Sill życzę Ci miłego wyjazdu Nie wiem tylko jak z pogodą, bo mój brat też jutro wyjeżdża na tydzień na mazury, a jak on wyjeżdża to zawsze pada Teraz mówi do mnie, nigdzie nie jedz od jutra, bo ja jadę wiec wiadomo, że pogoda będzie do d... Może Ty odczarujesz jego pechowe wyjazdy
O nie, a musi akurat teraz jechać??
Niestety pogoda już się szykuje na przyjazd Twojego brata, bo na razie wygląda na to że cały czas będzie lało + burze, tylko w niedzielę ma być ładniej Ale zobaczymy jak będzie
Dzięki!

Cytat:
Też tak myślę, jak sporadycznie i krótko to luz, chyba że regularnie, albo dziecko ma być przez dłuższy czas w tym nosidle, to lepiej pomyśleć nad czymś lepszym.

Cytat:
Ja miałam NatiBaby. Gatunkowo i jakościowo z wyglądu spoko. Ponoć są polecane.
Mi ciężko ją oceniać, bo praktycznie jej nie używałam - bałam się że za słabo/za mocno naciągam, a poza tym była dla mnie za długa. W końcu kupiłam nosidełko Tula.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja już się szykuje po mały na wizytę Bartek śpi to moglam na spokojnie wziąć prysznic i się pomalować jeszcze tylko musze sobie ciuchy wyprasować
Mam nadzieję że wszystko ok ,bo od kilku dni mnie kołuje jakby właśnie szyjka mam nadzieję tylko że Emilka zostanie Emilka
Morelle , Pestycyda - nosidła są dopiero od momentu kiedy dziecko samodzielnie siada co innego chusty ja się po mału rozglądam ale jest taki wybór że mam nie mały problem
Trzymajcie kciuki z nasze prenatalne
Kciuki!

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2017-05-11 o 14:23
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości