|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Darietta ode mnie również kciuki ✊️✊️
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1832 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ukrywam, że zazdrrrrroszczę ![]() O nie. 150-160m2 to wystarczająco jak dla mnie.
|
|
#1834 |
|
*sportaddict*
|
Darietta
|
|
|
|
#1835 |
|
MerDer 4ever
|
Agg chce niewiele więcej :p ale u nas chcemy garaż dwustanowiskowy, przy sypialni garderobę i łazienkę tylko dla nas
chcemy 2/3 dzieci także pokój dla każdego, dla męża gabinet.. zbiera sie tego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To dostosowanie przepisów do dyrektyw UE - masakra. Nie każdy ojciec ma taką pracę, ze moze isc na 4miesiace urlopu - moj TZ na pewno nie. Do tego co z karmieniem piersią przez matkę. No, ale przepisy UE są tak durne, ze nie ma sie co dziwić. U nas w PL jest możliwość podzielenia urlopu na matkę i ojca, koleżanka z tego skorzystała. Musiałam sie położyć, bo w głowie mi sie zaczęło kręcić. Pewnie to przez sprzątanie lodówki, bo duzo sie schylalam i juz w trakcie sprzatania trochę słabo mi było. Muszę tez pojechać do centrum na zakupy, bo nie ma co jeść. Mała! - narobilas smaka na arbuza. Poranek spędziłam na myśleniu o kąpieli dziecka. Czy kupić wanienkę ze stelażem, czy konsole kąpielową. Jak to wszystko rozwiązać. Powoli coś mi sie klaruje w głowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1837 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry! nie wstalam dzis ani raz siku w nocy
i mimo pełni ksieżyca spalam jak zabita dzis a zazwyczaj sie budze.za to dostalam jakiegos kataru i kicham Anna - dobrze że echo serca prawidłowe - jedno zmartwienie mniej na głowie i fajne duze zakupy! bylam wczoraj w tesco, ale niewiele rzeczy juz zostalo tych przecenionych.Samanta + 22 kg! nieźle! tylko że u Ciebie sam brzuch jest duży, reszta ciała w normie to bym sie nie martwiła Cytat:
Cytat:
![]() ale gdyby tak w innych kwestiach chcieli sie tak dopasowywać do prawa UE np. jak chodzi o przymus szczepien ktory wg prawa UE daje wybór na co rodzice beda szczepić a nie jak prawo w polsce na wszystko obowiązkowo. Cytat:
u nas pochmurno ![]() Cytat:
a ten układ meblowy to tak jak na rysunku bedziesz miala czy to tylko tak pogladowo? Cytat:
jak bedziesz kupowala czarnuszke to szukaj czystego olejku, bo często są mieszane pół na pół z np. oliwą z oliwek. a wtedy dawkowanie sie nie zgadza i efektu nie bedzie. powodzenia Cytat:
Cytat:
a znajoma nauczycielka mowila mi ze do szkół w zeszlym roku przyszlo pismo z ministerstwa że zakazują w szkołaxh obchodzenia halloween! że jestesmy panstwem katolkckim itp itd. wszystko rozumiem, ale bez przesady!!! Cytat:
chociaż zapowiadają od jutra znaczne ocieplenie. gdzie jedziecie? Cytat:
![]() Cytat:
zgadzam sie z tym że ten pas rozleniwia mięśnie i dłużej wracają do stanu sprzed ciąży. wiadomo że po cc to inaczej niz po sn i na początku trudno sie ruszać ale jednak myśle że naturalnie podczas codziennego wysiłku te mięśnie same sie zregenerują szybciej niż uciśniete.. a na czas wyjscia czy wlasnie pod sukienke ubrałabym tylko jakąś bielizne modelującą.
|
|
|
#1838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam cały ten artykuł i uważam, że projekt nie jest zły. Tylko wydaje mi się, że 9 mc dziecko jest za małe żeby przestawić się, że nie karmi je mama.
No i z tego co zrozumiałam byłoby to 100% płatne, a nie 80%. Po drugie 5 dni urlopu zamiast 2 na dziecko to tez zmiana na plus. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im wiecej metrów tym wiecej sprzątania. Wcześniej mieszkaliśmy w mieszkaniu 60m2, teraz mamy dom 130m2 i dwa razy dłużej zajmuje mi sprzątanie. W ogóle jak bedzie dziecko i wrócę do pracy to na bank kogoś zatrudnimy, bo nie dam rady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Minini ja się z tym nie zgadzam. Wszystkich świętych to powinien być dla mnie dzień zadumy. Wyglupiac się mogą w inne dni. Mam nadzieję, że w mojej szkole nie będzie takich zabaw.
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
|
#1841 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I co tam wymyśliłaś z tą kąpielą? Ja ciągle się nad tą kwestią zastanawiam i nie ukrywam, że nie wiem na co się zdecydować. ![]() Cytat:
![]() Układ taki podglądowy bo jeszcze żadnych mebli nie mamy wybranych i szczerze mówiąc nie wiem co kupimy. Ale może masz jakieś sugestie?
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Siilmariien - ubrania weźcie na każdą pogodę - w górach moze byc rożnie i szkoda, żebyście marzli. Udanego wyjazdu!
Minini - z tym rozszczepem mięśni nie ma reguły kogo dopadnie. Niby sprzyjają temu ćwiczenia na mięśnie proste brzucha. Ja np teraz w ciazy unikałam typowych brzuszków, ale i tak mi brzuch ćwiczył bo całe ciało pracuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1844 |
|
MerDer 4ever
|
Minini my nie obchodzimy halloween, dla mnie ta cała otoczka i zabawy jest ze sobą związane
a jestem wychowana inaczej :p w karnawale tez można sie przebierać i bawić :pCo do pisma z ministerstwa to przesada No ale oni lubią narzucać wiele rzeczy ![]() Sprzątaczka Haha nie wiem ile będziemy mieć docelowo ale tak jak mówiłam w tym bedzie np taki garaz a tam nie zamierzam sprzątać :pMorelle mnie rozumie Wiadomo, że im więcej metrów tym więcej sprzątania ale ja lubie przestrzenie i teraz dostaje szału na 54 m2 poza tym - tak jak wyżej pisałam - przy 2/3 dzieci pokoje czy 2 łazienki - zbiera sie. Im dzieci starsze tym więcej pomagaja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam tych domow
![]() I trzymam.kciuki ![]() Agss - fajny ten wasz domek No właśnie o.pasie to.ja same źle opinie słyszałam :/ wiec to średnie rozwiązanie. Xzora - możesz to.umieścić w planie ale co.muszą to.i tak zrobią. Ja napisze, ze nie chce ręcznego rozwierania szyjki... przy Tymonie.bez mojej zgody mi tak zrobiła przy badaniu, miała szczęście, że jej karku nie straciłam ... serio! I jeszcze do.mnie, no.i.z 3 cm ma.Pani juz 5 fajnie nie ? A ja krzyk w myślach NIE K..WA, NIE FAJNIE!! Byłam na targu, dwa skurcze miałam, ale.ogólnie ok! prztargalam oczywiscie jak wielbłąd zakupy... kapusty, rzodkiew, pomidory i dwa kilo szpinaku i takie tam... I co najważniejsze RABARBAR! Zgadnijcie co będzie z rabarbaru ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poki co wymyśliłam, ze nie kupię konsoli ktora jest jednocześnie przewijakiem i wanienką, chociaż to wlasnie było moje pierwsze zalozenie. Pomysł odpadł, bo wlasnie muszę miec gdzie rozebrać dziecko a potem je na spokojnie włożyć do wanienki, a potem z wanienki wyjąć i osuszyć. Ważne jest tez zeby miec pod ręka miejsce na kosmetyki i pieluchy. Do tego w zimie dobrze, zeby miejsce do kąpieli było cieplejsze o te kilka stopni niż miejsce do spania, dlatego myśle zeby ulokować je w łazience, a nie w naszej sypialni. Podoba mi sie założenie z tego obrazka. Poki co myśle, zeby nie kupować stelaża na przewijak, a wykorzystać do tego pralkę. A i wanienkę chciałabym większą, zeby dziecko swobodnie przekręcać na brzuszek, boczek (na filmie z kąpielą Paweł Zawitkowski to pokazuje) i zeby na dłużej starczyła.IMG_1494495808.812035.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Mała! Nie dzwigaj! Ja wynioslam pranie i juz twardy brzuch.
Idę prac te 74 cm. Niech sis coś poprasuje
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
AnnaPaula, ale zakupy
! Śliczne!Morelle, cieszę się że jest lepiej. Nie forsuje się ![]() Silli, nie strasz dyrektywami UE :/ do wszystkiego się muszą mieszać. Oby to nie weszło... Emmos, ale nocka:/ współczuję serdecznie. Oby dzisiaj było lepiej. Też nie jestem za noszeniem pasów poporodowych z tych samych powodów o których pisała xzora. Przy bólach kręgosłupa jak mam być szczera też odradzam pasy podtrzymujące chyba że jestes pracownikiem fizycznym i nie masz wyjscia- dźwigasz wiele kg. Ja ćwiczę brzuszek tylko izmoetrycznie teraz już a tak to skupiam się na udach, nogach bo słabiutkie. I rozciąganie. Moja kuzynka urodziła córeczkę 2,5 kg. Jestem dumna ciocia. Miała rodzić naturalnie ale ktg słabe i okazało się że dziewczyna owinęła się pępowina więc skończyło się CC. Kupiłam leżaczek Tiny love za 150 zł ❤Po jednym dziecku. Nic nie jest popękane. Tylko wyprać i git no taniej chyba bym nie dostała na olx ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pestycyda Czas edycji: 2017-05-11 o 11:45 |
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda!
gratuluję!
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O masakra, to ja tez to napiszę z tym rozwieraniem szyjki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1851 |
|
MerDer 4ever
|
Mała..
My kupujemy wanienkę 105 cm na stelażu bedzie w pokoju dziecka i tam tez będziemy kapać ![]() Pestycyda gratulacje ciociu dobrze, że zrobili cesarkę Gratki leżaczka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wam napisać, że na roczku dostaliśmy nosidelko babybjorn.
Ja nie chciałam, ale mąż stwierdził że będzie nosić. Nie wiedziałam, że to takie drogie.
|
#1853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję zostania ciocią i okazyjnego zakupu! Masz już upatrzoną? Wkleisz link? |
|||
|
|
|
#1854 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty to chyba klapsa dawno nie dostałaś!! Co to za dźwiganie?! Zwolnij Ty w końcu!! I wcale nie przekupisz nas ciastem z rabarbaru! I tak będziemy na Ciebie krzyczeć! ![]() Cytat:
Ale rozwiązanie wydaje mi się najlepsze. U mnie pozostaje więc sypialnia.Cytat:
|
|
#1855 |
|
MerDer 4ever
|
Jednak 102 cm
http://www.tomi.pl/tega-wanienka-102...-z-odplyw.html Biała Chyba, że znajdę jeszcze jakąś bez żadnych obrazków i wgłębień na mydło
|
|
|
|
#1856 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jani tak trzymam jeszcze wszystko popakowane w worki próżniowe bo w tym remoncie to wszystko zakurzone by bylo. Cytat:
jesli chcesz to odezwij sie prv. planowalam isc na architekture podyplomowo ale poprzednia ciąża pokrzyżowala mi te plany. skonczylam tylko 2 letnia szkołe z aranżacji przy wydziale architektury.Cytat:
![]() a dziecku nie zamierzam odbierać fajnej zabawy, jak dorośnie bedzie dumał we wszystkich świetych i zachowywał sie jak należy. Cytat:
Cytat:
a hallowen to dla nas tylko zabawa nie ideologia jak w usa. zanim pojawił sie starszy syn bylo nam obojetne istnienie hallowen ![]() sprzątaczka przydatna przy takiej ilosci metrow kw. mieszkania. u rodzicow mielismy 120 m i z mamą dzieliłyśmy sie sprzataniem wiec spoko. teraz oddali polowe domu bratu wiec zostalo im na dwojke i tak sporo przestrzeni. brat dobudował troche i też teraz ma ok 100m. mysle ze te 100 m to tak optymalnie dla rodziny z dwojka dzieci. nie wliczając garazu oczywiscie.
|
|
|
#1857 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() Sprzątaczka pomocna fakt ) itp Z resztą dom będziemy mieć za dłuuuuugi czas więc to takie gadanie ![]() Rodzice mojego Tż mają jakieś 120 m na ich dwójkę i ich dom byłby dla mnie za mały na dole kuchnia z jadalnią i salonem, gabinet teścia i łazienka. U góry sypialnia, mała łazienka z prysznicem i pokój gościnny. Za mało a też ta kuchnia czy salon nie są ogromne
|
|
|
|
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to w ogóle zastanawiam się jak ogarniałam mieszkanie (60m2) jak chodziłam do pracy. Teraz niby jestem cały czas w domu i mam wrażenie, że ciągle mam gdzieś coś do posprzątania. Kurz to mi się zbiera zanim z pomieszczenia wyjdę dosłownie. Na obecną chwilę nie wyobrażam sobie ogarniać domu i dziecka jednocześnie A może jestem za dokładna i to dlatego![]() Cytat:
Gratki Ciociu cena za leżak super ![]() Sill życzę Ci miłego wyjazdu Nie wiem tylko jak z pogodą, bo mój brat też jutro wyjeżdża na tydzień na mazury, a jak on wyjeżdża to zawsze pada Teraz mówi do mnie, nigdzie nie jedz od jutra, bo ja jadę wiec wiadomo, że pogoda będzie do d... Może Ty odczarujesz jego pechowe wyjazdy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tż nie wrócił jeszcze do domu z moją drożdżówką Posprzątałam łazienkę i oczywiście już mnie plecy bolą
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez stwierdziłam, że przydałoby się poodkurzac. Ale pranie i obiad to juz nadmiar z tą nogą. Wolę nie kusic losu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

Nie mam pojęcia jakie wziąć kurtki i buty, chyba będziemy musieli mieć cały przekrój: od zimowych, przez przejściowe, po wiosenne!
Nie ukrywam, że zazdrrrrroszczę 
:
, jak usiadłam to żebra chciały mi wnętrzności na wylot przebić
Dziś jest ok i mam nadzieję, że tak pozostanie...

i no ubolewam, że pewnie nad jeziorko popływać to raczej nie pojedziemy... a mi się już chce opalac! 

No ale oni lubią narzucać wiele rzeczy 
Haha
gratuluję!
dobrze, że zrobili cesarkę
A może jestem za dokładna i to dlatego
Po jednym dziecku. Nic nie jest popękane. Tylko wyprać i git
cena za leżak super 
Nie wiem tylko jak z pogodą, bo mój brat też jutro wyjeżdża na tydzień na mazury, a jak on wyjeżdża to zawsze pada
Teraz mówi do mnie, nigdzie nie jedz od jutra, bo ja jadę wiec wiadomo, że pogoda będzie do d...