Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-27, 13:16   #4861
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
ice dwa razy tyle co na allegro. male opakowanie

Poważnie? Wiem, że cena salonowa to 71zł / 200ml, ale myślałam, że w sklepie nie będzie aż tyle. Cóż, trzeba będzie oszczędzać, jak się szybko nie dogadają.
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 13:16   #4862
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Tak, poczty. Myślę, że to będzie więcej niż 1 dzień niestety, w końcu to nie ma być strajk ostrzegawczy, tylko normalny regularny strajk utrudniający życie wszystkim dookoła.
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 13:18   #4863
zizou
Zakorzenienie

Cytat:

Poważnie? Wiem, że cena salonowa to 71zł / 200ml, ale myślałam, że w sklepie nie będzie aż tyle. Cóż, trzeba będzie oszczędzać, jak się szybko nie dogadają.
kiedys pytalam w sklepie na florianskiej, tam moga miec drozej ze wzgledu na lokalizacje i wysoki czynsz. tam AR kosztowala 65zlotych/200ml.
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 13:19   #4864
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
No, no, gratuluję udanych zakupów. A tak wątpiłaś, że cokolwiek znajdziesz, a tu proszę
A w Twoje 85G nie wierzę Nie jesteś taka szeroka, żeby 85-tki nosić Także pewnie lepiej by leżało właśnie H czy I, ale z mniejszym obwodem
dzięki
oj uwierz, uwierz, pod biustem mam dokładnie 96cm, to na styk rozmiarowe 85.
Ostatnio przymierzałam 80H i mało się nie udusiłam

Właśnie się ubrałam i założyłam nowy biustonosz - wyglądam jakbym schudła Piersi idealnie rozdzielone, nie wiszą ani odrobine (z TŻtem wczoraj jak przymierzałam, nabijaliśmy się, że mi sutki w nim celują w kosmos ), wszystko na swoim miejscu, a brzuch optycznie zrobił się mniejszy, talia węższa
O dziwo tylko 2 staniki mi pasowały, w innych miałam luz w prawej miseczce (nie ma to jak nierówne piersi ), przymierzałam kilkanaście
Stary 2008-04-27, 13:31   #4865
isa666
Zakorzenienie

Będzie przerąbane z tym strajkiem A ja chciałam sobie perfumy kupić w którejś z internetowych perfumerii. Chyba się w końcu zdecyduję na Innocenta, bo nie mam żywcem pomysłu jaki zapach kupić na lato, wszystkie świeżaki mi się wydają mało trwałe i albo zbyt cytrusowe albo zbyt mydlane Innocent to co prawa nie świeżak, ale przynajmniej mi się podoba i od dawna mam chrapkę na niego a jeszcze wczoraj wyczułam go na jednej dziewczynie na przystanku i tak pięknie się ten zapach za nią ciągnął
Stary 2008-04-27, 13:42   #4866
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
kiedys pytalam w sklepie na florianskiej, tam moga miec drozej ze wzgledu na lokalizacje i wysoki czynsz. tam AR kosztowala 65zlotych/200ml.
Ja pytałam na Długiej (a raczej przy Długiej, bo to za rogiem) w tym tygodniu i też podobną cenę usłyszałam.

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
dzięki
oj uwierz, uwierz, pod biustem mam dokładnie 96cm, to na styk rozmiarowe 85.
Ostatnio przymierzałam 80H i mało się nie udusiłam

Właśnie się ubrałam i założyłam nowy biustonosz - wyglądam jakbym schudła Piersi idealnie rozdzielone, nie wiszą ani odrobine (z TŻtem wczoraj jak przymierzałam, nabijaliśmy się, że mi sutki w nim celują w kosmos ), wszystko na swoim miejscu, a brzuch optycznie zrobił się mniejszy, talia węższa
O dziwo tylko 2 staniki mi pasowały, w innych miałam luz w prawej miseczce (nie ma to jak nierówne piersi ), przymierzałam kilkanaście
No to w takim razie nie wyglądasz na te 96cm, a teraz to już tym bardziej. A o optycznym wyszczuplaniu stanika też coś wiem - wszyscy w domu mówili mi że schudłam, a ja wtedy bardziej przytyłam Ale faktycznie przy dobrym rozmiarze stanika talia wydaje się węższa
Gratuluję dobrego ostanikowania
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 14:05   #4867
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
No to w takim razie nie wyglądasz na te 96cm, a teraz to już tym bardziej. A o optycznym wyszczuplaniu stanika też coś wiem - wszyscy w domu mówili mi że schudłam, a ja wtedy bardziej przytyłam Ale faktycznie przy dobrym rozmiarze stanika talia wydaje się węższa
Gratuluję dobrego ostanikowania
a skąd wiesz, że nie wyglądam?

na sobie mam ten z 1szego zdjęcia, tylko waniliowy ogólnie wcale mi się nie podobał, ale biust w nim leży super (do tego stringi)

i jeszcze mam zestaw z 2go zdjęcia ale z pełnymi majtkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg felina_552_2.jpg (12,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3340.jpg (97,3 KB, 34 załadowań)
Stary 2008-04-27, 15:14   #4868
rzyrafka
Zakorzenienie

Zrobiłam moje pierwsze muffinki

Rewelacja

Z tego przepisu
http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20632
ale zamiast dżemu wisniowego dałam truskawkowy bo akurat taki miałam na polewę nałożyłam rozmrożone truskawki- dodały charakteru No i piekłam w zwykłych metalowych foremkach na babeczki bo nie mam specjalnej blaszki oraz na zwykłym cukrze bo akurat przepisowy się skończył
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 15:21   #4869
Hosenka*
Zakorzenienie

a ja chciałam zrobić dziś z jabłkami i kruszonką ale w lodówce brak margaryny ... może jutro jak bede miała dobry humor

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 15:27   #4870
zizou
Zakorzenienie

ja wczoraj zrobilam madeira cake, ojciec uznal, ze to zwykly cwibak. jednak z winem faktycznie smakuje wybornie
Stary 2008-04-27, 15:32   #4871
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość

Rewelacja

Z tego przepisu
ale zamiast dżemu wisniowego dałam truskawkowy bo akurat taki miałam na polewę nałożyłam rozmrożone truskawki- dodały charakteru No i piekłam w zwykłych metalowych foremkach na babeczki bo nie mam specjalnej blaszki oraz na zwykłym cukrze bo akurat przepisowy się skończył

niepotrzebnie zajrzałam już mi w brzuchu burczy
Stary 2008-04-27, 15:44   #4872
tigresska
Zakorzenienie

oj dziewczyny, ładnie tak robić ochotę na pysznosci?
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 18:02   #4873
isa666
Zakorzenienie

Wróciłam z wykładu właśnie, jechałam w obie strony samochodem jako kierowca Tata na pasażera Uczę się wreszcie jezdzić(a prawko mam ponad 2 lata ), bo w końcu kiedyś muszę się przemóc. Nie umiem tylko nadal manewrów: parkowania, cofania itp., ale się muszę nauczyć.

-------------

A ja też bym chętnie zjadła coś słodkiego, ale nie ma żadnego ciasta, bo nikomu się piec nie chciało a mnie nie było
Stary 2008-04-27, 18:30   #4874
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Ja od zawsze chciałam miec takie węgielki
A może chociaz takie połowiczne kreseczki dasz rade zrobić?
Koszmarnie wyglądam z wszelkimi kreskami, prócz tych zrobionych po wewnętrznej stronie górnej powieki. Tylko że takie, to tylko czarne, ale za to moje oczy wydają się wtedy czarne

Cytat:
Tonik baaardzo polecam, podobnie jak krem Hydrabio Riche. Do mleczka się przymierzam, ale wolałabym najpierw próbkę dorwać, więc raczej póki co, stanie pewnie na fizjologicznym mleczku LRP, bo wiem, że mnie nie szczypie w oczy i dobrze zmywa makijaż. No i ma pompkę Ale chętnie poznam opinię o mleczku Hydrabio
Ja kupię i mleczko i krem, ale dopiero na początku maja. Kompletuję jeszcze zamówienie apteczne.

Cytat:
na sobie mam ten z 1szego zdjęcia, tylko waniliowy ogólnie wcale mi się nie podobał, ale biust w nim leży super (do tego stringi)

i jeszcze mam zestaw z 2go zdjęcia ale z pełnymi majtkami
śliczny ten zestaw.

Cytat:

Rewelacja

Z tego przepisu
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
a ja chciałam zrobić dziś z jabłkami i kruszonką ale w lodówce brak margaryny ... może jutro jak bede miała dobry humor
Cytat:
ja wczoraj zrobilam madeira cake, ojciec uznal, ze to zwykly cwibak. jednak z winem faktycznie smakuje wybornie
Cytat:
niepotrzebnie zajrzałam już mi w brzuchu burczy
Zrobiłam sobie dziś kulinarne maximum perversum - tradycyjny sląski obiad (rosołek, rolady, kluski, ciemny sos i czerwona kapusta) a na deser lody waniliowe z adwokatem i nutellą oraz gin&tonic z limonką. Pękam , dobrze, że taka ładna pogoda, a ja mam psa zbieram się na dłuuuugi spacer.
PS jedzenie to nagroda za ostatnie dietetyczno-pielęgnacyjne trudy , ponad miesiąc łażenia pieszo, trzymania bezsłodyczowej diety i wmasowywania ujędrniaczy, spalaczy, etc. Skóra w idealnym stanie, mogę bez oporów pokazać się na plaży w stringach , no chyba że dzisiejsze obżarstwo zrujnuje ten efekt

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 19:19   #4875
cmoksia
Zakorzenienie

dotarłam do Warszawy w pierwszej chwili jak stanęłam przed drzwiami mieszkania, niewiele brakowało żebym wróciła na centralny i jechała do domu zamek w drzwiach się zaciął, nie mogłam się dostać ale weszłam, pootwierałam okna, wyjrzałam za nie... a tu tak zielono jednak w całkiem fajnej okolicy mieszkam

a teraz czas lekko ogarnąć i usiąść do książek, bo nie wyrobiłam się ze wszystkim w pociągu
Stary 2008-04-27, 21:43   #4876
Organzza
Zakorzenienie

ja tu liczę kalorie a Wy o takim dobrym jedzeniu

dziś kliknęłam (po opinii Noska ) True Match z tej wersji amerykańskiej (czemu u nas same ciemne kolory dają ) wydaje się być idealnie jasny i idealnie ciepły.. Nie mogę się doczekać Tylko niech szybko dojdzie

Cmoksiu, a cóż to za okolica? Może znam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg true.JPG (5,7 KB, 17 załadowań)
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 22:45   #4877
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Cmoksiu, a cóż to za okolica? Może znam
centrum na styku Woli i Śródmieścia, konkretnie Nowolipki/Muranów (zależy na który blok się spojrzy, na każdym piszą inaczej )

wstawiłam pranie i już mam dosyć tego dudnienia... ale najpierw musiałam wyszorować pralkę, mam taką małą, otwieraną z góry i w klapie są pojemniczki na proszek, płyn do płukania etc i okazuje się, że po ostatnim praniu płyn do płukania wyciekł i pod klapą było trochę pleśni, więc było wielkie szorowanie z toną chemikaliów a teraz nie wie kiedy skonczyc suszyc... nie lubie tej pralki, poprzedni właściciele mi ją zostawili - to jakiś już nieprodukowany francuski specyfik bez instrukcji
Stary 2008-04-27, 22:53   #4878
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Isa,Hosenka super avatary

Mam tez inne pytanie,moze ktoras z Was mi pomoze bo zastanawiam sie nad Mineralnym pudrem prasowanym Deborah ale nie mam pojecia jak wygladaja rzeczywiste kolory

Kosmetyczne zakupy jakos ostatnio sa bardzo ograniczone a wiele moich zapedow stopuje niewiadoma odnosnie strajku PP-swoja droga strasznie mnie to irytuje,a moja wyrozumialosc zostala stanowczo wyczerpana kiedy to w moim miescie 1 kwietnia zastrajkowalo MPK i niestety zaden tramwaj/autobus nie wyjechal przez caly dzien.Z samego rana wyjechaly chyba tylko dwa podmiejskie autobusy Wszyscy na poczatku pomysleli,ze to jakis zart z okazji 1 kwietnia ale bylo inaczej.Co wiecej,tak bardzo pienili sie o podwyzki a i tak dostali tylko tyle,ile bylo ustalone wczesniej.

Rozumiem,ze kwestia zarobkow i zycia to jedno;protesty drugie ale kolejne fale oglaszania strajku w danej grupie zawodowej sprawiaja,ze mam dosc.Dopoki nie zmieni sie polityka rzadku,okreslenia stawki minimalnej to czarno widze sprawe dotyczaca godziwych wynagrodzen.
Stary 2008-04-28, 07:55   #4879
isa666
Zakorzenienie

Hexxana dziękuję Musiałam nieco uaktualnić mojego avka, bo już mam teraz jaśniejsze włosy a na poprzednim jeszcze ciemne miałam

Ja od dziś zaczynam odliczanie, czy dojdzie moja przesyłka czy nie, ale chyba nie mam co za bardzo się napalać Poza tym nawet nie wiem czy listonosz mi ją dostarczy, bo u nas jezdzi ten sam od 20 lat na małym rowerku i paczek to on tym rowerkiem niestety nie wozi Pewnie mi awizo zostawi.
Stary 2008-04-28, 10:12   #4880
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Hexxana Pokaż wiadomość
Isa,Hosenka super avatary

Mam tez inne pytanie,moze ktoras z Was mi pomoze bo zastanawiam sie nad Mineralnym pudrem prasowanym Deborah ale nie mam pojecia jak wygladaja rzeczywiste kolory

Kosmetyczne zakupy jakos ostatnio sa bardzo ograniczone a wiele moich zapedow stopuje niewiadoma odnosnie strajku PP-swoja droga strasznie mnie to irytuje,a moja wyrozumialosc zostala stanowczo wyczerpana kiedy to w moim miescie 1 kwietnia zastrajkowalo MPK i niestety zaden tramwaj/autobus nie wyjechal przez caly dzien.Z samego rana wyjechaly chyba tylko dwa podmiejskie autobusy Wszyscy na poczatku pomysleli,ze to jakis zart z okazji 1 kwietnia ale bylo inaczej.Co wiecej,tak bardzo pienili sie o podwyzki a i tak dostali tylko tyle,ile bylo ustalone wczesniej.

Rozumiem,ze kwestia zarobkow i zycia to jedno;protesty drugie ale kolejne fale oglaszania strajku w danej grupie zawodowej sprawiaja,ze mam dosc.Dopoki nie zmieni sie polityka rzadku,okreslenia stawki minimalnej to czarno widze sprawe dotyczaca godziwych wynagrodzen.
Hexx, miałam mineralny prasowany ale odcienie są ciemne, na pewno będzie za ciemny dla Ciebie

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 10:21   #4881
AsikS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ty tez widze ze szalejesz z avkami

Jednak się zmogłam i pstryknęłam

Piękna pogoda, byalm w kościele w nowych butkach i są super wygodne
Zmykam - musze się przygotować na jutro (choć nie wiem z czego ) na ten "sprawdzian". Mam pokserowane i wydrukowane materiały o UKS - możena coś się przyda
Hosenko - trzymam kciuki. Powodzenia.

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
ja się zebrałam jakoś do zdjęc-obstrykałam osobno zakupy z truskawki, zbiory MAC-a i aktualizację
No, no. Ja też padłam jak Twoją aktualizację zobaczyłam.

Cytat:
Ja jestem ciekawa jak długo ten strajk potrwa i czy mój podkład z Tru zdąży dolecień przed 1.05.
Oni wiedzieli w kogo uderzyć. Psia łapka.
AsikS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 10:25   #4882
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
Hexx, miałam mineralny prasowany ale odcienie są ciemne, na pewno będzie za ciemny dla Ciebie
e nie, najjaśniejszy wcale nie jest za ciemny taki normalny, jasny beż

pozdrawiam z Helu
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 10:34   #4883
zizou
Zakorzenienie

alez piekne slonce za oknem a mnie czeka dzien w krakowskich autobusach na krakowksich rozkopanych drogach
szkoda, ze pracodawcy nie placa za lezenie w lozku to bylaby moja ulubiona praca ostatnio strasznie zleniwialam, zeby jakos funkcjonowac musze spac po 12 godzin na dobe, albo wiecej. masakra.
Stary 2008-04-28, 11:17   #4884
iceflower
Przyjaciółka KWC

A mi się kompletnie nie chce ruszyć z domu i chyba dzisiaj się nie ruszę. Ale nawet nie zauważyłam, kiedy się zrobiła taka piękna wiosna dookoła.
Stary 2008-04-28, 11:33   #4885
pakosta
Wtajemniczenie

Napisałam taaakiego posta i mi wcięło

Więc skracam: pogoda cudna, chę pracowac mało i na powietrzu...
Kupiłam Superbalma grejfruta na -20% w S., jest cudny, efektem przypomina malinę - delikatna sugestia koloru...

Zamiast wydawać kasę na selektywne tusze postanowiłam przelecieć niską / średnią półkę, zaczynając od Manhattana, którego przypomniałam sobie na targach rossmanowskich

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 11:52   #4886
isa666
Zakorzenienie

Ja właśnie spędziłam jakąś godzinkę w ogródku wylegując się w słońcu(oczywiście z filtrami na twarzy i dekoldzie) na ławeczce i słuchając muzyki Uwielbiam takie nic-nierobienie, ale z 2 strony się właśnie wkurzam, bo znów nie ma żadnych cieakawych ofert pracy

ziz ja też coś ostatnio śpię i śpię coraz więcej, a w ciągu dnia ziewam po setki razy Dziś strzeliłam sobie mocną kawę i trochę mi to pomogło, ale i tak jeszcze odczuwam senność
Stary 2008-04-28, 11:53   #4887
iceflower
Przyjaciółka KWC

A mnie kusi zestaw Helenki z SP - tusz Spectacular, mini krem i mini płyn do demakijażu, mam nadzieję, że jeszcze jakiś czas poleży, bo na razie nie mam środków.

Miałam kiedyś tusz Manhattan, to było straszne doświadczenie. Efekt mizerny, a zmywanie - katorga. A na dokładkę wypadające rzęsy. Nazwy nie pamiętam, ale zdecydowanie odradzam ten tusz, który ma z jednej strony szczoteczkę inną, a z drugiej inną.
Stary 2008-04-28, 11:56   #4888
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
A mi się kompletnie nie chce ruszyć z domu i chyba dzisiaj się nie ruszę. Ale nawet nie zauważyłam, kiedy się zrobiła taka piękna wiosna dookoła.

_________________________ __________________

Witam poniedziałkowo
Mnie się tydzień zaczął od samych dobrych wiadomości, m.in. rozwikłały się pozytywnie sprawy, które wlokły się za mną od kilku miesięcy . Może wreszcie przełamałam tę swoją złą passę , ale ciii co by nie zapeszać.
Udało mi się jeszcze zarezerwować na długi weekend ulubiony hotel na Słowacji, rano dentystka założyła mi dwie ostatnie plomby, bilans roczny wyszedł nadspodziewanie dobrze. Mogę sobie pozwolić na małe zakupowe szleństwo i założyć implant, do którego się przymierzam od kilku miesięcy.
Stąd pytanie do AgiBil, ile mniej więcej będzie kosztować implant na górną siódemkę? Przeglądałam ceny w necie, zrobiłam małe rozeznanie i wychodzi, że ceny wahają się pomiędzy 1200 a 2500 zł .

PS wczorajszy spacer z psem skończył się spacerem z psem i jużnietezetem, od którego dostałam piękny bukiet czerwonych tulipanów...

Stary 2008-04-28, 12:00   #4889
pakosta
Wtajemniczenie

Ice - ja używałam kiedyś tuszu Manhattana, (Maximum Volume czy jakoś tak), i go uwielbiałam Także nie obawiam sie eksperymentów.
0306 - czyżby chciał do Ciebie wrócić

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 12:12   #4890
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
0306 - czyżby chciał do Ciebie wrócić

Eh, wracam do swoich coponiedziałkowych raportów, bom się rozmarzyła
Potem zamierzam zrobić wiosenne porządki, a po 16 chcę podjechać do biura z papierami i przy okazji zaglądnąć do casto, obi i kilku hurtowni celem nabycia próbek farb, wybrania paneli, kafelek, etc. Z końcem maja chcę ruszyć z odwlekanym od dwóch lat remontem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości