|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Nie wiem jak tu wstawić pdf, zrobiłam zrzut ekranu, jeśli nie będzie widoczne mogę przesłać na maila.
To są zalecenia dla dzieci karmionych piersią (przy mm są trochę inne) od WHO na rok 2013 uzupełnione o informacje od mojej doradczyni laktacyjnej. Moim zdaniem nie trzeba się tego szytwno trzymać, ale jest pomocne kiedy jest się zbyt zmęczonym żeby zastanawiać się co podać maluchowi i kiedy - ja z tego powodu mocno trzymałam się rozpiski, bo nie miałam siły sama kombinować 1494668202955.jpg 1494668211361.jpg |
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała, co do przyjaciółki to rozumiem chociaż od drugiej strony. Moje koleżanki trochę wcześniej zaczęły wychodzić za mąż, rodzić dzieci i z perspektywy czasu myślę że biedne były spotykając się ze mną. Im były śluby najpierw w głowie, potem ciążę i pieluchy a ja nie potrafiłam tego ani słuchać ani rozumieć. Nagle ta relacja się zmieniła. Teraz doganiam to one mi służą super pomocą i żałuję że ja nie mogłam im tego dać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez byłam z koleżanką na takim etapie (w sumie dalej jestem), ze ona ma juz drugie dziecko i wiadomo, ze to jej priorytet, a ja o dzieciach nie myślałam. Wiadomo, ze tematy dzieciowe sie pojawiały, w koncu to cześć jej życia, ale ona tez pytała o moj inwentarz, a do tego można było porozmawiać o życiu, pracy, sporcie itp Jak powiedziałam jej o ciazy to powiedziała, ze myślała, ze to nigdy nie nastąpi ![]() Siiilmariien, jak nie chcesz sie sztucznie suplementowac to moze spróbuj najpierw przez 2 tyg prowadzić dietę bogatą w żelazo i zrob po tym czasie morfo. Jak zobaczysz, ze rosnie to zostaniesz przy diecie, jak nie, to wdrożysz suplementację. Ja tak pewnie zrobię, bo podejrzewam, ze we wtorek lekarz moze mi kazać zacząć coś łykać. A i jak czytałam o żelazie to w sumie łatwo uzupełnić i jest go sporo w potrawach ktore jem. Podobno kasza jaglana pomaga i wlasnie sobie robię, pestki słonecznika, ciecierzyca (wczoraj jadłam). A i polecam sezamki domowej roboty - zdrowa słodycz bogata w żelazo. Pewnie wieczorem zrobię. O twarogu nie czytałam info, za to niby nabiał wlasnie zmniejsza przyswajanie żelaza i to az o 60%. Za to wit C pomaga je przyswoić, chyba akurat sezon na paprykę sie zaczyna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najpierw nie było w żadnej aptece, a potem bałam się że będę się źle czuła w czasie wyjazdu... Ale mam je ze sobą i chyba zacznę brać, bo i tak coraz słabiej się czuję Jak będę się źle po nich czuła to zrobię jak piszesz, też słyszałam że sok z pokrzywy super podnosi
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciółka w ogole.nie chce dzieci- nigdy. Jak.planowałam drugie to.usłyszałam ze zwariowałam i ze nigdy z domu nie wyjdę:/ sa teraz na etapie zakladania firmy i stron.na FB ... juz o.yym pisalam, ze ich zdaniem to dziwne ze tego.nie widzę ( bo.nie mam FB )... po za tym trochę oceniająca jest ostatnio, czego nie rozumiem i tak jakos ciezko sie gada... ale ognie spoko!
Minini Te skurcze nie sa bardzo.besne raczej.bardzo nieprzyjemne....a w dniu.porodu byly dokladnie takie jak.mam teraz tylko co 5 min... i do puki nie skracał sie czas pomiędzy nimi i.nie przybrały na sile nie chciałam siedzieć w szpitalu i dobrze bo bolesne były dopiero.ok 20:00Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2196 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz zacznę łykać póki jestem poza domem, a jak wrócę to poczytam o przyswajaniu żelaza i może rzeczywiście spróbuję naturalnie. Z tym kontrolowaniem morfo fajny pomysł, jak nie będzie rosło to zdążę jeszcze wrócić do leków
|
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wybrałam model. Tylko czekam na wypłatę i wtedy zdecyduje jaki kolor ![]() Cytat:
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Nulka wygladasz super a te 15 kg to nie wiem gdzie ukrylas! Fajnie ze wyprawka zamknięta ja swoja otwieram 
Dziewczyny dzieki za info o materacach. Kokosa tez sie obawiam bo czytałam na wątku jakims ze w kokosie dziewczyna tez cos znazla... Sam ja Cie podziwiam ze jeszcze trzymasz tego kota. Ja bym wymiekla. U mnie w domu żaden zwierzak byc nie moze bo raz jak miałam kota i obsikal mi buty tp myślałam ze dziada rozniose. A drugim razem wszedł do salonu narobil na srodek dywanu i zniknql na dwa dni taki byl wredny. Predzej bym chyba psa zniosła ale nie wiem czy bym sie z nim nie poklocila za gubienie sierści  Mała gdzie kupowałas ten kocyk? Ja zamówiłam u chinczykow i ciekawa jestem jaki bedzie  Sent from my LG-D620 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2201 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles
Kocyk w smyku, z 60zl na 17 trafiłam, ale teraz sa 20% taniej jakby co i tak Ciacho gotowe... nie byłabym sobą gdybym.nie pokombinowała i jest bezglutenowe 1494670932134.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niedobra ty! Do tego jeszcze bez glutenu. A pokrowiec szary super! Siilmariien - super ta rozpiska. Wydrukuje sobie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne
Ja już wybrałam kolor. W sumie mężowi podobał się ten co mi. O dziwo! Kupię po wypłacie. Poszukam jeszcze najtaniej.
|
#2205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za rozpiskę bo tez planuję kp ![]() Cytat:
To weź psa bez sierści tylko z włosami
|
||
|
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Mała fajowe te gwiazdki
Siil ![]() U mnie jednak się rozpogodzilo i przesiaduje na ogródku drugi dzień i przez to znowu nie poszłam zamowic wózka ale w przyszłym tyg zrobię to na pewno ![]() Co do metraca kokos i robali please no! Chyba swój rozpakuje i poogladam
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe ja wypiłam sok i ciacho i też tańce odprawia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dietę rozszerza się po skończonym 6 miesiącu. Jeszcze będziemy o tym dyskutować ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2017-05-13 o 13:30 |
||
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak planujecie ubrać dziecko na wyjście do domu? 2 opcje na cieplejszy i chlodniejszy dzień
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
My jesteśmy już po warsztatach chustonoszenia. Było bardzo fajnie
Uczyliśmy się dwóch wiązań: kieszonki i kangurka. Ta dziewczyna która je prowadziła, jest też fizjoterapeuta. Poruszyła temat tych wkładek dla niemowląt od 3.5kg do nosideł, o których ostatnio pisalysmy. Mówiła że te wkładki nie są polecane. Mam nadzieję że wypali u nas to chustonoszenie, to mi się to wydaje super sprawą ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
1. Body z długim rękawem, spodnie, skarpetki, czapeczka. 2. Body, pajacyk, czapeczka jakby było chłodniej, plus coś do przykrycia.
|
|
#2213 |
|
MerDer 4ever
|
Karolinusia my zdecydujemy blizej terminu bo narazie to loteria z ta pogoda
Cashmere fajnie, że warsztaty udane my chcemy sie wybrać ale nie wiem czy nie poczekamy na małego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mówię o porodzie ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja bratowa ma gryke i co jakis czas sprawdza i nic nie ma. Materac ma zabezpieczony ceratką żeby mlody nie zmoczył. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Jak bedzie chlodniej to pajac i czymś przykryje. |
||
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff...
Usiadłam od rana! Odkurzone, posprzątane, poprane... kapusta zrobiona... ( dwie kapusty, mnostwo szatkowania a garnka 1/3 ) ciacho zrobione, teściowa pomalowana... mogę odpoczywać ![]() Nie wiem jak.ja chciałam wcisnąć w to jeszcze spacer? Chyba wezmę Tymcia i pojadę do siosty i dziewczynek - mają dzis przyjecie dla koleżanek więc będzie dużo dzieci. Tesciowa mi.powiedziała, że nic nie przytyłam... i że ma nadzieję, że jem... 8-9 kg to.nic? Kurde musiałam być już przed ciążą gruba w takim razie... z wielkim brzuchem i tyłkiem jak szafa ![]() Ps: wiem, ze chciała być miła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Rozeznanie
|
Kocham moją teściową 💚 Upiekła ciasto z rabarbarem, pojechała zrobić mi zakupy, nawet kupiła dla mnie arbuza mimo że nie było go na mojej liście 😍
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dziwne wrażenie, że mała leży bardzo nisko, bo jakoś tak nisko mi się brzuch zaokraglil od samwj bozeny, a wcześniej raczej tak nie miałam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2220 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

my sie nim opiekowaliśmy bo oni wyjechali z kraju na kilka miesięcy 

najpierw nie było w żadnej aptece, a potem bałam się że będę się źle czuła w czasie wyjazdu... Ale mam je ze sobą i chyba zacznę brać, bo i tak coraz słabiej się czuję
Jak będę się źle po nich czuła to zrobię jak piszesz, też słyszałam że sok z pokrzywy super podnosi

please no! Chyba swój rozpakuje i poogladam
potem makijaż teściowej i mąż wraca wcześniej ciut to też fajnie
Mówię o porodzie
ciacho zrobione, teściowa pomalowana... mogę odpoczywać 
Upiekła ciasto z rabarbarem, pojechała zrobić mi zakupy, nawet kupiła dla mnie arbuza mimo że nie było go na mojej liście