LIPCÓWKI część 5. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-13, 16:42   #2221
poprostu
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

dziewczyny to teraz faza na ciasto z rabarbarem?
ok zaopatrzyłam się w ogromnego arbuza i w zamrażalce mam lody, ale ciasta z rabarbarem nie będę piec muszę do którejś wpaść kto ma z kruszonką? Mała? Nulka?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 16:48   #2222
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
ok zaopatrzyłam się w ogromnego arbuza i w zamrażalce mam lody, ale ciasta z rabarbarem nie będę piec muszę do którejś wpaść kto ma z kruszonką? Mała? Nulka?
Mówisz i masz 😆 Wybacz mi, ale połowę już zjadłam 🍰
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1494686893859.jpg (69,7 KB, 51 załadowań)
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 16:50   #2223
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka w ogole.nie chce dzieci- nigdy. Jak.planowałam drugie to.usłyszałam ze zwariowałam i ze nigdy z domu nie wyjdę:/ sa teraz na etapie zakladania firmy i stron.na FB ... juz o.yym pisalam, ze ich zdaniem to dziwne ze tego.nie widzę ( bo.nie mam FB )... po za tym trochę oceniająca jest ostatnio, czego nie rozumiem i tak jakos ciezko sie gada... ale ognie spoko!

Minini
Te skurcze nie sa bardzo.besne raczej.bardzo nieprzyjemne....a w dniu.porodu byly dokladnie takie jak.mam teraz tylko co 5 min... i do puki nie skracał sie czas pomiędzy nimi i.nie przybrały na sile nie chciałam siedzieć w szpitalu i dobrze bo bolesne były dopiero.ok 20:00

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dla Ciebie te skurcze to juz nie są bolesne bo sie pewnie przyzwyczailas! urodzisz bezboleśnie taka bedziesz zahartowana!

tak to jest że ludzie na roznych etapach życia mają rózne priorytety. nasi najblizsi znajomi maja corke rok mlodsza od naszego syna, czesto razem wyjezdzamy, slotykamy sie kiedy tylko mamy czas. wszystko super! a jak powiedzielismy im że jestem w ciąży to zareagowali bardzo dziwnie - wogole sie nie ucieszyli, a do tego wypomnieli że mieliśmy razem jechac w lipcu na urlop..
nie spodziewalismy sie wogole takiej reakcji, chociaz wiemy ze oni nie chcą drugiego dziecka... to mogli swoje rozczarowanie troche pohamować..

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ok

Jak się młody urodzi i się ogarniemy to weźmiemy kotka ze schroniska
aa no to super!

Cytat:
Carolles
Kocyk w smyku, z 60zl na 17 trafiłam, ale teraz sa 20% taniej jakby co i tak

Ciacho gotowe... nie byłabym sobą gdybym.nie pokombinowała i jest bezglutenowe

Załącznik 7064176

mm mniam, moj rabarbar bezglutenowy zniknął nastepnego dnia.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Fajne żyrafa

Ja już wybrałam kolor. W sumie mężowi podobał się ten co mi. O dziwo!
Kupię po wypłacie. Poszukam jeszcze najtaniej.
o dziwo mój tam zabardzo sie nie wtrąca w kolory i wzory, nie ma czasu. woli zebym to ja sie tym zajela. tylko pokazuje mu zazwyczaj "to kupuje, podoba ci sie?" zazwyczaj sie podoba

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
My jesteśmy już po warsztatach chustonoszenia. Było bardzo fajnie Uczyliśmy się dwóch wiązań: kieszonki i kangurka.
Ta dziewczyna która je prowadziła, jest też fizjoterapeuta. Poruszyła temat tych wkładek dla niemowląt od 3.5kg do nosideł, o których ostatnio pisalysmy. Mówiła że te wkładki nie są polecane.
Mam nadzieję że wypali u nas to chustonoszenie, to mi się to wydaje super sprawą

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Myślę wstępnie że:
1. Body z długim rękawem, spodnie, skarpetki, czapeczka.
2. Body, pajacyk, czapeczka jakby było chłodniej, plus coś do przykrycia.
super że warsztaty udane. my chyba po porodzie dopiero pojdziemy.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Kocham moją teściową 💚 Upiekła ciasto z rabarbarem, pojechała zrobić mi zakupy, nawet kupiła dla mnie arbuza mimo że nie było go na mojej liście 😍
no i taka teściowa to ja rozumiem

a my pozdrawiamy znad jeziora
zjedlismy obiad, ciasto i leżę. syn biega z psem. zaraz pokroje arbuza
mąż biedny w domu przy remoncie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170513_162652.jpg (100,0 KB, 46 załadowań)
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 16:58   #2224
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Mam dziwne wrażenie, że mała leży bardzo nisko, bo jakoś tak nisko mi się brzuch zaokraglil od samwj bozeny, a wcześniej raczej tak nie miałam

ja tak mam jak mlody sie obroci głową w dół, od razu mam inny ksztalt brzucha. jak ma glowe o góry to brzuch jest jakby lżejszy

Cytat:
no moje ciacho wczoraj zniknęło wiec sie nie podziele. ale po wekendzie upieke kolejne to zapraszam
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 17:46   #2225
taedio
MerDer 4ever

Czy tylko ja nie lubie rabarbaru?

Stary 2017-05-13, 17:47   #2226
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Pilna! Ja też nie lubię

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 17:57   #2227
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zapraszam

U mnie kiepsko, jestem u siostry mam skurcze znowu masakra!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 18:10   #2228
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Pilna! Ja też nie lubię

Piona

Ja może dzisiaj zrobię z truskawkami jak bedzie mi sie chciało

Mała jak nie przejdzie to na IP

Stary 2017-05-13, 18:37   #2229
karolinuuusia
Zakorzenienie

Wysłałam dziś Męża po pajace dla małej, bo brakowało mi do skompletowania ubranek i oto jego łowy

1494693405723.jpg1494693411499.jpg

Alicja

Stary 2017-05-13, 18:49   #2230
emmos
Zakorzenienie

Hej Koleżanki Lipcóweczki Na 3 podejścia Was nadrabiam od wczoraj gaduły jedne Miałam pocytowane te posty do których chciałam się odnieść i szlag je trafił

Zacieszam dziś z pogody, choć powiem Wam, że kiedyś mogłam zalegać na słońcu godzinami, a dziś pół h w pełnym pięknym słońcu i mój organizm powiedział stop Ale i tak uwielbiam taką pogodę

Zacznę od tego, że kocham wszystkie wstawione tu podczas mojej nieobecności psy Chilli co mój włochacz robi u Ciebie w ogródku ?

Siil właśnie miałam się do Ciebie uśmiechnąć o jakiś piękny krajobraz, a tu widzę już jest także dzięki uwielbiam
Pytałaś o żelazo. Ja pytałam o to jakiś miesiąc temu, bo właśnie wtedy gdy zaczęłam przyjmować czułam się tak, jakby moje mdłości wracały. Miałam brać 2 tab, ale pojawił się też zaparcia, z którymi nigdy nie miałam do czynienia, a gin powiedziała, że jak tak będzie to mam brać jedną tab. I biorę na noc, chyba przesypiam to złe samopoczucie, bo jest lepiej. Oprócz tego biorę mama DHA.

Mała Ty dla mnie jesteś hardcorem jeśli chodzi o aktywność, a już jak przeczytałam co robiłaś zanim poprzednio urodziłaś to padłam

My Sweet miłego pobytu nad moriem

Cashmere wczoraj jak przechodziłam koło grycana i ludzie jedli jakieś zaj.....e lody w pucharach,to od razu powiedziałam Tż, że nadrobimy po porodzie

Samantha super opowieść o klientce

Nulka, bardzo się cieszę, że nie miałaś żadnego bólu przy zakładaniu pessara. Czy Ty na pewno przytyłaś 15, może Ci na klawiaturze ta jedynka przez przypadek wskoczyła ?

Nie pamiętam do czego chciałam się jeszcze odnieść...my dziś byliśmy w Kutnie w hurtowni wózków, bo tak jak kiedyś pisałam Jacob i Adrianna z Projekt Runway promowali tam Anexa i przy okazji były rabaciki dla klientów. Kupiliśmy Anex Sport szary kolor, Cybex Aton M z bazą M. Dostaliśmy 10% rabatu, parasolkę Anexa gratis i sporo gratisów typu podkłady porodowe, myjka dla bobasa itp. W sumie gdybyśmy zamówili Anexa ostatnio w Łodzi zapłacilibyśmy 380 zł więcej za sam wózek niż dziś

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Wysłałam dziś Męża po pajace dla małej, bo brakowało mi do skompletowania ubranek i oto jego łowy

Załącznik 7064601Załącznik 7064606

Mąż się spisał, słodziaki

Moja mama ma rabarbar w ogródku, ja lubię, ale bez szczególnych zachwytów

Aha, nie wiem czy wszystkie macie już ręczniki kąpielowe dla maluszków, jakbyście nadal szukały to wstąpcie do euro firan, są tam piękne wzory Ja kupiłam taki bez kapturka już, bo kapturkowych mam już 4 Zaraz wrzucę fotkę, nie mogłam się oprzeć
Stary 2017-05-13, 18:51   #2231
emmos
Zakorzenienie

IMG_1494694260.014960.jpg

Wiem, że bokiem, ale już sowy nie wrzucajcie

Stary 2017-05-13, 19:00   #2232
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też nie lubię fee
Cytat:

Mąż się dobrze spisał, śliczne pajace
Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Załącznik 7064616

Rzeczywiście fajny wzór!

Ja czekam na grilla i chłonę wiosnę. Byliśmy chwilę na rybach ale nasz pies kocha jezioro i nam wszystkie odstraszał

Stary 2017-05-13, 19:39   #2233
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Mąż ma dobry gust

Cytat:
Hej Koleżanki Lipcóweczki Na 3 podejścia Was nadrabiam od wczoraj gaduły jedne Miałam pocytowane te posty do których chciałam się odnieść i szlag je trafił

Zacieszam dziś z pogody, choć powiem Wam, że kiedyś mogłam zalegać na słońcu godzinami, a dziś pół h w pełnym pięknym słońcu i mój organizm powiedział stop Ale i tak uwielbiam taką pogodę

Zacznę od tego, że kocham wszystkie wstawione tu podczas mojej nieobecności psy Chilli co mój włochacz robi u Ciebie w ogródku ?

Siil właśnie miałam się do Ciebie uśmiechnąć o jakiś piękny krajobraz, a tu widzę już jest także dzięki uwielbiam
Pytałaś o żelazo. Ja pytałam o to jakiś miesiąc temu, bo właśnie wtedy gdy zaczęłam przyjmować czułam się tak, jakby moje mdłości wracały. Miałam brać 2 tab, ale pojawił się też zaparcia, z którymi nigdy nie miałam do czynienia, a gin powiedziała, że jak tak będzie to mam brać jedną tab. I biorę na noc, chyba przesypiam to złe samopoczucie, bo jest lepiej. Oprócz tego biorę mama DHA.

Mała Ty dla mnie jesteś hardcorem jeśli chodzi o aktywność, a już jak przeczytałam co robiłaś zanim poprzednio urodziłaś to padłam

Cashmere wczoraj jak przechodziłam koło grycana i ludzie jedli jakieś zaj.....e lody w pucharach,to od razu powiedziałam Tż, że nadrobimy po porodzie

Nulka, bardzo się cieszę, że nie miałaś żadnego bólu przy zakładaniu pessara. Czy Ty na pewno przytyłaś 15, może Ci na klawiaturze ta jedynka przez przypadek wskoczyła ?

Nie pamiętam do czego chciałam się jeszcze odnieść...my dziś byliśmy w Kutnie w hurtowni wózków, bo tak jak kiedyś pisałam Jacob i Adrianna z Projekt Runway promowali tam Anexa i przy okazji były rabaciki dla klientów. Kupiliśmy Anex Sport szary kolor, Cybex Aton M z bazą M. Dostaliśmy 10% rabatu, parasolkę Anexa gratis i sporo gratisów typu podkłady porodowe, myjka dla bobasa itp. W sumie gdybyśmy zamówili Anexa ostatnio w Łodzi zapłacilibyśmy 380 zł więcej za sam wózek niż dziś

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Aha, nie wiem czy wszystkie macie już ręczniki kąpielowe dla maluszków, jakbyście nadal szukały to wstąpcie do euro firan, są tam piękne wzory Ja kupiłam taki bez kapturka już, bo kapturkowych mam już 4 Zaraz wrzucę fotkę, nie mogłam się oprzeć

Cytat:
Załącznik 7064616

Fajna promocja z tym wózkiem a kocyk śliczny. Tez jutro tam zajdę
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 19:46   #2234
Mała!
Zakorzenienie

Emmos
Wpisuję Cię na 1 str z wózkiem

Ja dziś pobiłam rekord skurczyjuz 14... od 16:00 to.nawet co 30min, teraz dopiero mogę leżeć i sprawdzic czy nie ucichną....na kolacje do przyjaciół wiec nie pójdę, bo bym siedziała jak na bombie :/

Stary 2017-05-13, 19:56   #2235
Samantha7
Zakorzenienie

Emmos - super deal złapaliście
Ręcznik słodki

Karolinusia - piękne te śpioszki

Xzora- moja kotka zna teścia. Mieszkała z nim u niego pół roku kiedyś. Jak on przychodzi to ona wychodzi i się go nie boi . Ale nie wiem czy teściu by dał radę o nią zadbać poprostu. Mam mega mętlik w głowie i tylko wyć mi się chce

Mała - Ty naprawdę szalona jesteś kobieta

Gotowałam jaglanke i spaliłam ja co za wredna kasza . Zebrałam z wierzchu co mogłam , ale smakuje fatalnie jak bym skwarki świnskie jadła fujc 🤢

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Emmos

Ja dziś pobiłam rekord skurczyjuz 14... od 16:00 to.nawet co 30min, teraz dopiero mogę leżeć i sprawdzic czy nie ucichną....na kolacje do przyjaciół wiec nie pójdę, bo bym siedziała jak na bombie :/

Jedz na IP może lepiej :/

Ja miałam fatalna noc. Zaczynam od dziś na ścianie kreski stawiać ile mi dni jeszcze więzienia zostało
Biodra mam w takim bólu ze dramat . Naprawdę szkoda ze nie umiem lewitować
Wydaje mi się , ze to od wyginania się wczoraj przy Pedicure jak sobie robiłam . Myślałam , ze mi kości połamie . Zasnęłam chyba o 3:30 i wstawałam ze 4razy. Przewracałam się na boki chyba z 300razy .obudzilam się o 11 z bólem głowy jak po imprezie i bólem oczu.
Chrzanię to jak urodzę to po miesiącu jadę na wakacje jakieś gdzieś bo muszę sobie odbić to wszystko.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 20:00   #2236
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja dziś zrobiłam.babeczki drozdzowe (ślimaczki) z nutella i orzechami i mega puszysty sernik jak lekka pianka

Co do.chustonoszenia to mogę liczyć na.moja położna że mi pokaże co jak.

Stary 2017-05-13, 20:03   #2237
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Emmos

14? Mocne? Może jedź na IP. Ja mam po ok 5 mocniejszych w ciągu dnia i chyba we wtorek jadę do szpitala bo mam wizytę u okulisty i będę alkurat w Warszawie to podjade. No chyba ze soe wycisza. Wizytę mam dopiero 30 maja

Alicja

Stary 2017-05-13, 20:05   #2238
poprostu
Zakorzenienie

Mała chyba powinnaś to sprawdzić na IP
Stary 2017-05-13, 20:07   #2239
Mała!
Zakorzenienie

Tak właśnie z tych mocniejszych, ale cały dzień dziś na nogach w sumie , trochę przyspieszyly u siostry bo ruch spory, wiec leżę i od razu jest spokojniej... wiec nie pójdę do przyjaciół, szkoda jutro postaram sie odpoczywac i sprawdzę co i jak

Stary 2017-05-13, 21:09   #2240
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też nie lubię. A owoce które zjem w cieście to truskawki i wiśnie.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
ja tak mam jak mlody sie obroci głową w dół, od razu mam inny ksztalt brzucha. jak ma glowe o góry to brzuch jest jakby lżejszy

no moje ciacho wczoraj zniknęło wiec sie nie podziele. ale po wekendzie upieke kolejne to zapraszam
To moje dziecko jest jakieś leniwe odkąd leżę cały czas głowa w dół i w stronę kręgosłupa. Czasami się zastanawiam czy wszystko jest oki. Bo na usg nic nie widac
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 21:55   #2241
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Bylas u dentysty z tym ? Może masz kamień

Taaak, robiłam nawet różne zabiegi ale jak krwawiły tak krwawią...
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Zadzwoniła dziś tez do mnie babka o laktator ze który bym chciała żeby mi wysłali. Mieli do wyboru medela lub ameda . Wybrałam Ameda bo wydaje się lepszy jeśli chodzi o higienę i nie trzeba tyle rzeczy odczepić od siebie i myć oraz to , ze łatwiej się z nim chodzi po domu i jest przenośny bardziej niż medela. Jest tez polecany w szpitalach bardziej. Cena jest podobna . Jedynie części do tego Ameda ciężej dostać i jak coś to przez amazon bym musiała zamawiać , a do medela w każdym sklepie są dostępne . Babka ma mi jeszcze na początku czerwca zadzwonić żeby potwierdzić moje zamówienie .
Nastawiam się na karmienie głowie piersią wiec mam nadzieje , ze nie będę musiała często sięgać po laktator.

Miałam ameda przy starszej i był super!
Cytat:

Byłam w eurofiranach w piątek oglądać zasłony, ręczniczki mają boskie! Tylko właśnie nie wzięłam że względu na brak kapturka.

Ale fajnie nad tym morzem 😍 szkoda że jutro już do domu1494705317682.jpg
Stary 2017-05-13, 23:04   #2242
emmos
Zakorzenienie

Ode mnie dopiero wyszła bratówka. Zaraz się ogarniam i idę spać.

Cytat:
Emmos

Dzięki za dopisanie
Podziwiam Twoj spokój, ja przy takiej ilości bym nie czekała. Mam nadzieję, że już się uspokoiło.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Emmos - super deal złapaliście
Ręcznik słodki

Xzora- moja kotka zna teścia. Mieszkała z nim u niego pół roku kiedyś. Jak on przychodzi to ona wychodzi i się go nie boi . Ale nie wiem czy teściu by dał radę o nią zadbać poprostu. Mam mega mętlik w głowie i tylko wyć mi się chce

Ja miałam fatalna noc. Zaczynam od dziś na ścianie kreski stawiać ile mi dni jeszcze więzienia zostało
Biodra mam w takim bólu ze dramat . Naprawdę szkoda ze nie umiem lewitować
Wydaje mi się , ze to od wyginania się wczoraj przy Pedicure jak sobie robiłam . Myślałam , ze mi kości połamie . Zasnęłam chyba o 3:30 i wstawałam ze 4razy. Przewracałam się na boki chyba z 300razy .obudzilam się o 11 z bólem głowy jak po imprezie i bólem oczu.
Chrzanię to jak urodzę to po miesiącu jadę na wakacje jakieś gdzieś bo muszę sobie odbić to wszystko.

Samantha wierzę, że znajdziesz w sprawie kotki dobre rozwiązania, zarówno dla kotki jak i dla siebie

Co do spania, to masz może tego rogala do spania dla cieżarnych?Moze z nim lepiej by Ci się spało i odpoczywało. Ja czuję ulgę, gdy coś mnie boli i się na nim kładę.

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Byłam w eurofiranach w piątek oglądać zasłony, ręczniczki mają boskie! Tylko właśnie nie wzięłam że względu na brak kapturka.

Ale fajnie nad tym morzem szkoda że jutro już do domuZałącznik 7065126

U mnie z kapturkiem też były. Super pogoda Wam się trafiła. Korzystaj ile się tylko da

Stary 2017-05-13, 23:04   #2243
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

hej dziewczyny ale produkujecie ja jak jest pogoda to się odcinam od netu
Mała nie kuś losu!! zwolnij trochę z tymi obrotami !!
Nulka w ogóle po Tobie nie widać tych 15kg i super ,że zakładanie pessaru się udało bezboleśnie!Brzusio urósł ja mam wrażenie ,że mój od jakiegoś czasu stanął w miejscu ale pewnie to moje wrażenie natomiast nie miałabym nic przeciwko hehe

Karolinusia słodkie te pajacyki !
Emmos Twoja bielsza :P
Ja dziś zrobiłam sobie pedicure i manicure praktycznie pół dnia siedziałam masakra ale na stopach zrobiłam takie złoto kruszone bo łatwo się nakłada a ja mam obsesje zalewania hybrydami skórek i bałam się ,że jak będę robić inny to nie skończę do jutra z tym brzuchem no i na dłoniach nie wytrzymałam i mam wisienkę ale króciutkie pisałyście o tych arbuzach tyle ,że też sobie sprawiłam dziś i ananasy świeże były w promo w biedzie i mam połówkę :P idę spać bo padam a mały tłucze się co nie miara...
Miłej niedzieli życzę wszystkim !!!
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 23:30   #2244
emilia0508
królikoholiczka

Dobry wieczór
Gratuluję wszystkich wizyt
Czytałam wszystko i zacytowalam i szlag trafił
Narobilyscie smaka na arbuza i dziś pojadlam Dobra cena również na ananasa więc też wzięłam

Co do krwawiacych dziąseł moja dentystka kazała zmienić szczoteczkę na bardziej miękka, pastę na parodontax i plukać woda utleniona (łyżeczka na szklankę wody). Na szczęście pomogło i nic już się takiego nie dzieje.
Udanej niedzieli

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 23:42   #2245
morelle_
Zakorzenienie

Ja myślałam, że tu będzie z 5 str do nadrobienia,
a tu taka cisza!

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
To zebra jest �� ��
Haha faktycznie! :P:

Cytat:
Dziewczyny jak planujecie ubrać dziecko na wyjście do domu? 2 opcje na cieplejszy i chlodniejszy dzień

Ja mam 3 takie same zestawy tylko na różne cm.

Body na ramkach, body z długim rękawem, kaftanik, czapeczka, niedrapki, chusteczka.

Do tego kombinezon i kocyk jest włożony w fotelik samochodowy.

Cytat:

Ja nie cierpię!

Cytat:
Tak właśnie z tych mocniejszych, ale cały dzień dziś na nogach w sumie , trochę przyspieszyly u siostry bo ruch spory, wiec leżę i od razu jest spokojniej... wiec nie pójdę do przyjaciół, szkoda jutro postaram sie odpoczywac i sprawdzę co i jak

Mała igrasz z ogniem. Powinnaś leżeć...

Byłam dziś na 7h grillu. Plecy już mi prawie odpadły, ale miło na dworze.
Zjadłam 0,5kg czereśni!!!!!! I truskawek I arbuza

Okazuje się, że będę miała jeszcze jeden ślub... we wrześniu. Siostra do mnie dzwoniła czy jej zorganizuje Więc już się zajęłam tematem Cywilny i tylko obiad, więc dużo zachodu nie ma.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Moja fasolko kluska daje dziś czadu. Cały brzuch mi faluje
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 00:34   #2246
Samantha7
Zakorzenienie

Emmos - tak mam takiego rogala. Pewnie bez niego było by jeszcze gorzej. Bolą mi fatalnie biodra od leżenia na boku poprostu. Jak się kładę na prawy bok a tam mały jest najbardziej umiejscowiony to mam wrażenie , ze go zgniote i tez wtedy on zaczyna wariować w brzuchu wiec po jakimś czasie już wymiękam i się odwracam na lewy bok. Po jakimś czasie budzi mnie mega ból lewego boku wiec się znów obracam i tak setki razy e nocy. Poprostu już nie ma spania dla mnie . Czuje się jak zombie .

Co do kota to odkąd wstałam to rycze bo nie wiem co z nią zrobić. Mam wyrzuty sumienia , ze myśle o oddaniu jej. Chciałabym żeby mi powiedziała co mam zrobić czego ona chce żeby było lepiej. Do kitu z tym...
Mam tutaj koleżankę , która ma domowe schronisko. Ale ona już ma tyle tych kotów i dwa psy ,ze nie chce jej dawać na głowę dodatkowego kota. A nawet to i tak nie rozwiązanie bo on aby musiała mojego kota odizolować kompletnie od innych kotów ponieważ moja kotka jest okropnie agresywna do innych kotów. Przez to nigdy nie mogliśmy mieć więcej kotów. Mieliśmy jeden dzień kota i rzucała się na niego tak, ze go gryzła , a on piszczał biedny. Przez to wszystko dostał ze stresu jakiegoś rozstroju żołądka i biegunkę. Oddałam go ciotce ale on zginął ten kot. Poszedł gdzieś i nie wrócił biedny
Mieszkaliśmy z Tz kiedyś w angielskim basement z wysokimi oknami. I pod okno przychodził kot . Jak tylko moja to widziała to przez siatkę robiła takie wiski , ze wyrwała dziurę zębami w siatce tak chciała tego kota za siatka rozszarpać . Masakra.

A do schroniska zwykłego jej w życiu nie oddam . Choćbym miała obsikany cała chatę z góry na dół . Tutaj takie chore zwierzęta stare już idą na uśpienie od razu. Nie maja szans na adopcje . Nie trzymają tak jak w Pl każdego zwierzaka. Zwierzęta przechodzą próby różne np.agresji etc.i te agresywne , chore mocno idą do uśpienia. Widzę czasami w sklepie jakby zoologicznym zwierzęta np.bez nogi czy bez ogona takim daja szanse. Tylko zoologiczny jest innym schroniskiem niż standardowe schronisko. To tak na marginesie . Dlatego tutaj na ulicy się nie widzi bezdomnych zwierząt praktycznie w ogóle. Zwłaszcza w Illinois i jest to stan najbardziej cruelty free. Sorry za offtop

U mnie jest dziś 27stopni . Masakra

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Mnie tez dziąsła krwawią jak nigdy. Boje się płukać woda utleniona ze coś polkne
I właśnie kupiłam sobie przez pomyłkę zła szczoteczkę bo średnia a zawsze używam miękka. Muszę sobie kupić listerine do płukania bo moja naturalna płukanka nie daje rady i mam ciagle w buzi uczucie trupa 🤢

Morelle super ze będziesz siostrze organizować party na ślub. Napewno jest to bardzo ekscytujące przeżycie dla Was obu
Ja tez miałam tylko cywilny ślub tutaj. Mieliśmy z Tz wziąć potem ślub kościelny i zrobić imprezę , ale jakoś zawsze coś nam wypadało, a teraz to jakoś mi już nie zależy. Może jak dzieciaki będą większe to sobie zrobimy coś fajnego.
Chociaż ja zawsze mowie Tz , ze ja nie widzę z nim starości razem i ze może do mnie tylko na sex wpadać

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 07:48   #2247
poprostu
Zakorzenienie

Darietta co to znaczy, że na usg za bardzo nie widać?

Morelle to miły dzień ja wczoraj się przegladalam z leżaka na chustawke bujana to kręgosłup spokojny
Gratulacje dla siostry!

Samantha strasznie Ci współczuję tych nocy a może masz łóżko za twarde?

Mnie coś boli z prawej strony jakby w miejscu jajnika, ale one ponoć nie pracują teraz... Przez to ze w moczu mam tę kryształy zastanawiam czy to nie zatykajacy sie przewód moczowym
Stary 2017-05-14, 08:11   #2248
taedio
MerDer 4ever

Hej
Przespałam cała noc! czuje sie jakbym wygrała w totka

Samantha współczuje nocek jeszcze trochę i sie to skończy
Pogadajcie z teściem czy weźmie kotkę na próbę może?

Morelle weekend jest wiec mało nadrabiania :p
Gratulacje dla siostry

Stary 2017-05-14, 08:13   #2249
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta co to znaczy, że na usg za bardzo nie widać?

Morelle to miły dzień ja wczoraj się przegladalam z leżaka na chustawke bujana to kręgosłup spokojny
Gratulacje dla siostry!

Samantha strasznie Ci współczuję tych nocy a może masz łóżko za twarde?

Mnie coś boli z prawej strony jakby w miejscu jajnika, ale one ponoć nie pracują teraz... Przez to ze w moczu mam tę kryształy zastanawiam czy to nie zatykajacy sie przewód moczowym
No ja bym chciała młodą zobaczyć ze wszystkich stron. A widze tylko glowe brzuch i girke.

Zero buźki raczek itp.
Bo leży przodem do kregoslupa i jak nie machnie tylko trzyma przed sobą to nie widac. Teraz na wizycie lekarka próbowała mi pokazać to troszke oczy nosek udało się i machnela rączką. Ale musiała sie mega natrudzic. I mnie podusić a też nie chcę zeby mi skurczy nie wywołać.

Uderzenia rączkami czuje jak się rozpycha po bokach. Zastanawia mnie jeszcze to jak czasami uderza mnie w brzuch czym skoro leży w drugą stronę chyba że przed wizytą się obraca bo wtedy wstaje zeby sie ubrać. Na następną wizytę zjem kilogram słodkiego to może się rozszaleje.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 08:27   #2250
Agg_s
Wtajemniczenie

Hejo!
Weekend a do tego ładna pogoda i wszystkie korzystają

Ja tez wczoraj pełne wyłączenie połapałam trochę słońca na ogródku a później pojechaliśmy z TŻ na foodtracki dostałam tez 3 worki od TŻ kuzyna z ciuszkami i adapter do pasów besafe wieczorem chyba 2 godziny siedziałam z mama i żeśmy to oglądały i segregowaly - myśle ze wyprawka ubraniowa zamknięta pewnie jak w czymś się zakocham to i tak kupię ale wiecie jak to jest

Dzisiaj coś szybko się wyspalam czy któraś tak jak ja nie musi w ogóle wstawać w nocy na siku? Ja czasami nawet rano jak wstaje nie muszę jeszcze szybko lecieć...

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości