LIPCÓWKI część 5. - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-14, 09:47   #2281
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Żeby nie było nie jestem rasistką . Poprostu nie wiem dlaczego tutaj po social głównie idą afroamerykanie lub latynosi. Oni dostają od razu. Bialasom tak łatwo nie daja.
Jak byłam w ciąży ze straszakiem to poszłam żeby mi dali publiczne ubezp.bo wtedy był głupi system,ze jeśli się jest w ciąży już to nie można wziąć ubezp.tylko trzeba z kieszeni płacić. Ile ja się nalazilam, nagadałam to masakra.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Bo oni zaraz w urzędzie zarzuca pracownikowi że jest rasistą i dostaje i wszyscy się przez to boją ... To jest chore na dzień dzisiejszy to oni się gorzej zachowują od białych ...

Stary 2017-05-14, 09:50   #2282
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
pocieszam się, że może to trochę woda (a nie żarte litram lody ) i dlatego jestem taka miętka
Zdecydowanie to woda!

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Aggs ten adapter jest super. Ja cały czas z nim jeżdżę.

Co do wstawania w nocy to ja bardzo rzadko wstaje. Praktycznie wcale. 2 razy mi się zdarzyło.
O, tak. Wczoraj od razu go zamontowałam i czułam różnicę, nie musiałam co chwilę też poprawiać pasów.

To dobrze, że z tym wstawaniem nie jestem sama bo już myślałam, że coś ze mną nie tak.

Cytat:
Na początku ciąży entuzjastycznie myślałam o tym, żeby w miarę szybko machnąć sobie 2 dzieciaka i mieć z głowy. Z każdym tygodniem mój entuzjazm opada
U mnie to samo. No ale nic, zobaczymy jak Młody się urodzi i jak będzie mi szło w nowej roli.
Rodzice mi już mówią: "nawet nie myśl, że będziesz czekała z drugą ciążą tak jak my!! (11 lat różnicy między mną a siostrą) Że się zobaczy, że się pomyśli... NIE! trzeba raz dwa majstrować drugie, nie patrz broń Boże na pracę!" no cóż...

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Co do wagi to ja mam 8,8 kg.
Idziemy łeb w łeb! Szkoda tylko, że ja za Wami terminem jestem hen hen daleko

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 09:50   #2283
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja tez nie znałam osoby, która nie przepada za arbuzem
Ja narazie dalej entuzjastycznie myśle o drugim zobaczymy jak długo

Jak to niewiele w ciąży potrzeba do szczęścia

Mój Tz nie lubi arbuza.
Kupił mi wczoraj ogromnego całego . Niestety to jeszcze nie to. Zwiędnięty plastik. Do tego tutaj sa popularne te bez pestek , a ja lubię te z pestkami i lubię te pestki zjadać i centralnie nie czaje tych ludzi co je wypluwają

Rabarbaru nie lubię na surowo , ale w cieście może być.

Zjadłam kanapkę bo mnie ssie. Dochodzi 3. Boli mi gardło i mam zatkany nos. Ja p*e

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 09:53   #2284
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Zjadłam kanapkę bo mnie ssie. Dochodzi 3. Boli mi gardło i mam zatkany nos. Ja p*e
Nocny marek z Ciebie ciekawe czy syn wda się w mamusię i będzie po porodzie dotrzymywał Ci towarzystwa

Stary 2017-05-14, 09:54   #2285
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Gratuluję wszystkich wizyt
Czytałam wszystko i zacytowalam i szlag trafił
Narobilyscie smaka na arbuza i dziś pojadlam Dobra cena również na ananasa więc też wzięłam

Co do krwawiacych dziąseł moja dentystka kazała zmienić szczoteczkę na bardziej miękka, pastę na parodontax i plukać woda utleniona (łyżeczka na szklankę wody). Na szczęście pomogło i nic już się takiego nie dzieje.
Udanej niedzieli
arbuz i ananas też u mnie

Cytat:
Ja myślałam, że tu będzie z 5 str do nadrobienia,
a tu taka cisza!

Haha faktycznie! :P:

Ja mam 3 takie same zestawy tylko na różne cm.

Body na ramkach, body z długim rękawem, kaftanik, czapeczka, niedrapki, chusteczka.

Do tego kombinezon i kocyk jest włożony w fotelik samochodowy.

Ja nie cierpię!

Mała igrasz z ogniem. Powinnaś leżeć...

Byłam dziś na 7h grillu. Plecy już mi prawie odpadły, ale miło na dworze.
Zjadłam 0,5kg czereśni!!!!!! I truskawek I arbuza

Okazuje się, że będę miała jeszcze jeden ślub... we wrześniu. Siostra do mnie dzwoniła czy jej zorganizuje Więc już się zajęłam tematem Cywilny i tylko obiad, więc dużo zachodu nie ma.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Moja fasolko kluska daje dziś czadu. Cały brzuch mi faluje
widziałam czereśnie wczoraj ale za 33 zł i mi się odechciało hehe ,ale fajnie ,że organizujesz ślub siostrze chciałabym mieć kogoś takiego bo ja nie znoszę żadnych ślubnych spraw :P
Cytat:
Emmos - tak mam takiego rogala. Pewnie bez niego było by jeszcze gorzej. Bolą mi fatalnie biodra od leżenia na boku poprostu. Jak się kładę na prawy bok a tam mały jest najbardziej umiejscowiony to mam wrażenie , ze go zgniote i tez wtedy on zaczyna wariować w brzuchu wiec po jakimś czasie już wymiękam i się odwracam na lewy bok. Po jakimś czasie budzi mnie mega ból lewego boku wiec się znów obracam i tak setki razy e nocy. Poprostu już nie ma spania dla mnie . Czuje się jak zombie .

Co do kota to odkąd wstałam to rycze bo nie wiem co z nią zrobić. Mam wyrzuty sumienia , ze myśle o oddaniu jej. Chciałabym żeby mi powiedziała co mam zrobić czego ona chce żeby było lepiej. Do kitu z tym...
Mam tutaj koleżankę , która ma domowe schronisko. Ale ona już ma tyle tych kotów i dwa psy ,ze nie chce jej dawać na głowę dodatkowego kota. A nawet to i tak nie rozwiązanie bo on aby musiała mojego kota odizolować kompletnie od innych kotów ponieważ moja kotka jest okropnie agresywna do innych kotów. Przez to nigdy nie mogliśmy mieć więcej kotów. Mieliśmy jeden dzień kota i rzucała się na niego tak, ze go gryzła , a on piszczał biedny. Przez to wszystko dostał ze stresu jakiegoś rozstroju żołądka i biegunkę. Oddałam go ciotce ale on zginął ten kot. Poszedł gdzieś i nie wrócił biedny
Mieszkaliśmy z Tz kiedyś w angielskim basement z wysokimi oknami. I pod okno przychodził kot . Jak tylko moja to widziała to przez siatkę robiła takie wiski , ze wyrwała dziurę zębami w siatce tak chciała tego kota za siatka rozszarpać . Masakra.

A do schroniska zwykłego jej w życiu nie oddam . Choćbym miała obsikany cała chatę z góry na dół . Tutaj takie chore zwierzęta stare już idą na uśpienie od razu. Nie maja szans na adopcje . Nie trzymają tak jak w Pl każdego zwierzaka. Zwierzęta przechodzą próby różne np.agresji etc.i te agresywne , chore mocno idą do uśpienia. Widzę czasami w sklepie jakby zoologicznym zwierzęta np.bez nogi czy bez ogona takim daja szanse. Tylko zoologiczny jest innym schroniskiem niż standardowe schronisko. To tak na marginesie . Dlatego tutaj na ulicy się nie widzi bezdomnych zwierząt praktycznie w ogóle. Zwłaszcza w Illinois i jest to stan najbardziej cruelty free. Sorry za offtop

U mnie jest dziś 27stopni . Masakra

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Mnie tez dziąsła krwawią jak nigdy. Boje się płukać woda utleniona ze coś polkne
I właśnie kupiłam sobie przez pomyłkę zła szczoteczkę bo średnia a zawsze używam miękka. Muszę sobie kupić listerine do płukania bo moja naturalna płukanka nie daje rady i mam ciagle w buzi uczucie trupa 🤢

Morelle super ze będziesz siostrze organizować party na ślub. Napewno jest to bardzo ekscytujące przeżycie dla Was obu
Ja tez miałam tylko cywilny ślub tutaj. Mieliśmy z Tz wziąć potem ślub kościelny i zrobić imprezę , ale jakoś zawsze coś nam wypadało, a teraz to jakoś mi już nie zależy. Może jak dzieciaki będą większe to sobie zrobimy coś fajnego.
Chociaż ja zawsze mowie Tz , ze ja nie widzę z nim starości razem i ze może do mnie tylko na sex wpadać

Samantha współczuję sytuacji z kotem trudna decyzja przed Tobą niestety nie potrafię doradzić w tej kwestii...
Moja mama mówiła ,że w ciąży spała na wpół siedząco jak miała ogromny brzuch ze mną i ledwo łaziła ja jeszcze nie próbowałam bo akurat mam teraz noce przespane chociaż wstaję średnio 5 razy na siku

Cytat:
Tak, w Pl jest spoko, chociaż bodajże w Austrii jest urlop do 3 roku życia dziecka, jeśli czegoś nie pokręciłam, plus dostaje się na każde dziecko na macierzyńskim naprawdę bardzo solidny socjal.
W Austrii na pewno jest świetny socjal ale urlopu chyba takiego nie ma bo siostra szwagra rodziła 3 lata temu i miała do wyboru albo większy macierzyński i krótszy chyba niecały rok albo mniejszy i rok ale hajs niezły moja siora nadal dostaję na dzieci rodzinne mimo ,że dzieciaki wielkie i prawie drugą wypłatę z tego miała

Ja idę się kąpać i spadam z gazetkami do mamy na ogród póki tż śpi po nocce
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 09:54   #2286
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

A ja też bardzo lubię arbuza i rabarbar też

Stary 2017-05-14, 09:56   #2287
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Bo oni zaraz w urzędzie zarzuca pracownikowi że jest rasistą i dostaje i wszyscy się przez to boją ... To jest chore na dzień dzisiejszy to oni się gorzej zachowują od białych ...

Dokładnie tak jest.
Na uczelniach tez oni maja pierwszeństwo przyjęć .

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Zdecydowanie to woda!

O, tak. Wczoraj od razu go zamontowałam i czułam różnicę, nie musiałam co chwilę też poprawiać pasów.

To dobrze, że z tym wstawaniem nie jestem sama bo już myślałam, że coś ze mną nie tak.

U mnie to samo. No ale nic, zobaczymy jak Młody się urodzi i jak będzie mi szło w nowej roli.

Rodzice mi już mówią: "nawet nie myśl, że będziesz czekała z drugą ciążą tak jak my!! (11 lat różnicy między mną a siostrą) Że się zobaczy, że się pomyśli... NIE! trzeba raz dwa majstrować drugie, nie patrz broń Boże na pracę!" no cóż...

Bo rodzice maja racje. Ja już czuje, ze jestem za stara na dzieci. To moje napewno ostatnie. Mimo, ze mam porąbane z owulacja i przez lata był jej brak i byłam bezpłodna to widać mogę zajść w ciąże wiec już obmyślam jakim sposobem się zabezpieczyć. Nie za bardzo chce pigułki i nie wiem co wybrać .

Stary 2017-05-14, 09:57   #2288
taedio
MerDer 4ever

Ananasa tez nie lubie

Samantha to juz wiadomo skąd duży brzuch u Ciebie! Obok synka wyrósł arbuz

Stary 2017-05-14, 09:58   #2289
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Ananasa tez nie lubie

Samantha to juz wiadomo skąd duży brzuch u Ciebie! Obok synka wyrósł arbuz

Ananasa tez lubie i to bardzo

Stary 2017-05-14, 09:59   #2290
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Nocny marek z Ciebie ciekawe czy syn wda się w mamusię i będzie po porodzie dotrzymywał Ci towarzystwa

Ja nie mogę spać . Nie umiem zasnąć . Nie jestem aż taka sowa . Ledwo widzę na oczy a spać nie mogę.
Rano czuje się jakby mnie ktoś pobił.

Stary 2017-05-14, 10:01   #2291
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja na całe szczęście nie mam problemów dużych ze spaniem na razie. Jest mi nie wygodnie i wstaje czasem do toalety ale tak po za tym jest całkiem dobrze

Stary 2017-05-14, 10:08   #2292
emmos
Zakorzenienie

Hello Brat mnie obudził o 8, żebym mu krawat zawiązała, litości nie ma

[QUOTE=morelle_;73789521]

Okazuje się, że będę miała jeszcze jeden ślub... we wrześniu. Siostra do mnie dzwoniła czy jej zorganizuje Więc już się zajęłam tematem Cywilny i tylko obiad, więc dużo zachodu nie ma.[COLOR="Silver"]
/QUOTE]

Jak dziś nie dostanę gdzieś czereśni to chyba kogoś pogryzę taką mam na nie fazę.
Graty dla siostry

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Mnie coś boli z prawej strony jakby w miejscu jajnika, ale one ponoć nie pracują teraz... Przez to ze w moczu mam tę kryształy zastanawiam czy to nie zatykajacy sie przewód moczowym

Pij dużo wody, ja też miałam kryształy, odstawiłam herbatę itp piłam wodę hektolitrami i po następnym badaniu już ich nie było.

Cytat:
Dzisiaj coś szybko się wyspalam czy któraś tak jak ja nie musi w ogóle wstawać w nocy na siku? Ja czasami nawet rano jak wstaje nie muszę jeszcze szybko lecieć...

Ja od pewnego czasu wstaje tylko raz i w porównaniu to wcześniejszych nocnych wędrówek jest super. Chyba mi mała zeszła z pęcherza i stąd ta zmiana

Cytat:
Dzień dobry, dziewczyny

U mnie też na wadze coraz więcej, jakieś 8,5 kg Cała zbudyniałam, ręce mam w dotyku jak ciasto. Jak Tż mi ugniata moje budyniowe bicepsy, to mam ochotę zrobić mu krzywdę

Vadi skąd masz moją fotkę

Cytat:
Ja lubie ten obrazek Załącznik 7065591

Cała prawda

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Co do drugiego dziecia, początkowo myślałam, że ogarnę to raz za razem teraz myślę sobie, że zobaczymy jak to będzie z wychowywaniem itp. Nie sztuką jest narobić dzieci, czuć się jak krowa, a przy tym nie mieć tyle czasu dla każdego ile by się chciało. Moj Tż żartuje, że za rok o tej porze to już będę z drugim chodzić Ja mu mówię: chyba Ty

Stary 2017-05-14, 10:08   #2293
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Vadi skąd masz moją fotkę
to moje selfie z rana
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 10:10   #2294
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo rodzice maja racje. Ja już czuje, ze jestem za stara na dzieci. To moje napewno ostatnie. Mimo, ze mam porąbane z owulacja i przez lata był jej brak i byłam bezpłodna to widać mogę zajść w ciąże wiec już obmyślam jakim sposobem się zabezpieczyć. Nie za bardzo chce pigułki i nie wiem co wybrać .
url]

Ja tez miałam problemy z owulacja i ogólnie z okresem (a raczej z jego brakiem...) i musiałam się wspomagać tabletkami żeby zajść w ciąże wiec nie wiem jak to będzie z ta druga - czy się uda, a jak tak to kiedy... wiec mogę w sumie sobie planować ale jak zachowa się mój organizm po ciazy - nie wiem...

Cytat:
Ja nie mogę spać . Nie umiem zasnąć . Nie jestem aż taka sowa . Ledwo widzę na oczy a spać nie mogę.
Rano czuje się jakby mnie ktoś pobił.

Współczuje mi wystarczy poduszeczka pod głowa i zasnę prawie wszędzie

Cytat:
Hello Brat mnie obudził o 8, żebym mu krawat zawiązała, litości nie ma

Ja od pewnego czasu wstaje tylko raz i w porównaniu to wcześniejszych nocnych wędrówek jest super. Chyba mi mała zeszła z pęcherza i stąd ta zmiana

A co ten brat tak wcześnie potrzebował krawat?

No to chyba mój syn tak łaskawy jak Twoja i pęcherz zostawił w spokoju

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Stary 2017-05-14, 10:11   #2295
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
to moje selfie z rana

To w takim razie jestem Twoim sobowtórem

Stary 2017-05-14, 10:11   #2296
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Morelle gratulacje dla siostry!
Ale robisz smaka naa czereśnie!
Cytat:
Ja mam jutro dzień ważenia i dzień wizyty

Vadi ten obrazek jest dobry już rozeslalam koleżankom w ciąży
To jutro trzymamy kciuki

Cytat:
Vadi obrazek doskonały
Ja nie mowię hop bo młody zawsze może sie jeszcze przesunąć tak, że bede miała jak Ty

Przestańcie mi ty z tymi 8 kg
Robię dzisiaj ciasto z truskawkami i kruszonka

Piona dla dziewczyn, które nie lubią rabarbaru

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Niech moc bedzie z Toba i za wizytę.m tez

Wpadam na kawę i ciasto!

A ja z tych co wstają w nocy na siku chociaż muszę powiedzieć że od paru dni zeszłam z 4 razy do 1!
U mnie dzisiaj jest jeszcze ładniejsza pogoda niż wczoraj

Stary 2017-05-14, 10:17   #2297
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez miałam problemy z owulacja i ogólnie z okresem (a raczej z jego brakiem...) i musiałam się wspomagać tabletkami żeby zajść w ciąże wiec nie wiem jak to będzie z ta druga - czy się uda, a jak tak to kiedy... wiec mogę w sumie sobie planować ale jak zachowa się mój organizm po ciazy - nie wiem...

A co ten brat tak wcześnie potrzebował krawat?

Brat na komunię dziś idzie

Co do ciąży to ja teraz myślę, że wszystko jest możliwe i nie ma co martwić się na zapas Jeszcze 3 lata temu 3 lekarzy na 5 mówiło mi, że trzeba mi macicę wyciąć teraz myślę o nich i mam chęć powiedzieć: i co cwaniaki?

Stary 2017-05-14, 10:22   #2298
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo!
Weekend a do tego ładna pogoda i wszystkie korzystają

Ja tez wczoraj pełne wyłączenie połapałam trochę słońca na ogródku a później pojechaliśmy z TŻ na foodtracki dostałam tez 3 worki od TŻ kuzyna z ciuszkami i adapter do pasów besafe wieczorem chyba 2 godziny siedziałam z mama i żeśmy to oglądały i segregowaly - myśle ze wyprawka ubraniowa zamknięta pewnie jak w czymś się zakocham to i tak kupię ale wiecie jak to jest

Dzisiaj coś szybko się wyspalam czy któraś tak jak ja nie musi w ogóle wstawać w nocy na siku? Ja czasami nawet rano jak wstaje nie muszę jeszcze szybko lecieć...

Ja na szczęście w nocy nie wstaje chyba że wieczorem wypije baniak wody. Ale ja to chyba mam wkodowane nie wstawać. Na poczatku ciazy latalam czesciej.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Dziewczyny poradzcie najlepszy odplamiacz bo dostałam ciuszki i kilka sztuk ma plamki wyprałam w proszku i odplamiaczu z lidla w5 i nie zeszlo. A tak mi sie podobają że chce je jeszcze ratować.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 10:59   #2299
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
A z ta reforma to trochę mnie śmieszy .
W USA ma się gwarantowana dalej posadę w pracy jeśli się jest tylko 12tyg.na macierzyńskim. Potem każdy może te posadę sobie wziąć i pracodawca może na to miejsce legalnie kogoś innego zatrudnić. W tym czasie dostaje się 50% zarobków albo i nie dostaje się nic. Wszystko zależy od danej firmy. Zależy tez ile się tam już czasu pracuje. Moja ciotka miała np.tylko 2mce i po 2mcach wróciła do pracy.
Wróciła bo ma świetna prace rządowa.

Także w Pl i tak matki maja jak nerki w sadle.

---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:14 ----------

Weź takie żeby się wyjmował cały przód . Zaoszczędzi Ci to kasy

Nie uważam, żeby w pl było super. Sytuacja ze żłobkami jest chora. Jak nie jesteś z patologicznej rodziny lub nie masz chorego dziecka to zero szans. Z prywatnymi żłobkami też jest sajgon. Więc pod tym względem to pop ....

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
arbuz i ananas też u mnie

widziałam czereśnie wczoraj ale za 33 zł i mi się odechciało hehe ,ale fajnie ,że organizujesz ślub siostrze chciałabym mieć kogoś takiego bo ja nie znoszę żadnych ślubnych spraw :P
Samantha współczuję sytuacji z kotem trudna decyzja przed Tobą niestety nie potrafię doradzić w tej kwestii...
Moja mama mówiła ,że w ciąży spała na wpół siedząco jak miała ogromny brzuch ze mną i ledwo łaziła ja jeszcze nie próbowałam bo akurat mam teraz noce przespane chociaż wstaję średnio 5 razy na siku

W Austrii na pewno jest świetny socjal ale urlopu chyba takiego nie ma bo siostra szwagra rodziła 3 lata temu i miała do wyboru albo większy macierzyński i krótszy chyba niecały rok albo mniejszy i rok ale hajs niezły moja siora nadal dostaję na dzieci rodzinne mimo ,że dzieciaki wielkie i prawie drugą wypłatę z tego miała

Ja idę się kąpać i spadam z gazetkami do mamy na ogród póki tż śpi po nocce
a ja uwielbiam! Tylko jestem ciężkim klientem bo wszytsko wiem

Jeszcze dziś się dow, że oboje z mężem będziemy świadkami

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja na szczęście w nocy nie wstaje chyba że wieczorem wypije baniak wody. Ale ja to chyba mam wkodowane nie wstawać. Na poczatku ciazy latalam czesciej.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Dziewczyny poradzcie najlepszy odplamiacz bo dostałam ciuszki i kilka sztuk ma plamki wyprałam w proszku i odplamiaczu z lidla w5 i nie zeszlo. A tak mi sie podobają że chce je jeszcze ratować.
Mydełko dr Becker.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Emmos
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 11:17   #2300
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
no w końcu ktoś!!

Na początku ciąży entuzjastycznie myślałam o tym, żeby w miarę szybko machnąć sobie 2 dzieciaka i mieć z głowy. Z każdym tygodniem mój entuzjazm opada
Ja raczej na drugie się nie piszę po tym co teraz przechodzę. Nie wyobrazam sobie mieć brzdąca w domu i leżeć. Mąż mówi że nie wyklucza drugiego ale zobaczymy. Ja się śmieje że drugie to nie ze mną chyba że on urodzi.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
To u nas rzeczywiście nie jest tak źle choć jeśli chodzi o tą reformę co unia by chciala to i tak uważam że jest bezsensu i to bardzo.
Nie zapominajmy że w Pl realia są inne i dużo osób ma umowę na najniższą krajową i załóżmy że mój tz zarabia 4 tys a ma na umowie 1400 to teraz idąc na 4 msc opieki to to się w ogóle nie oplaca

Co do łóżeczka na prawdę mam mętlik bo jeśli zdecydujemy się po.2-3 latach na drugie dziecko to i tak trzeba będzie kupić większe dla starszego

Właśnie mój tz tak ma minimalne na umowie a reszte pod stołem. Więc branie macierzyńskiego przez niego nie wchodzi w grę. Z drugiej strony obecnie nie ma przymusu że kobieta musi być na macierzyńskim tylko rodzice się dogadują. Komu bardziej się opłaca.

Morelle co do żłobków i przedszkoli to lepiej się nie wypowiadać. U nas pare lat temu zastępca prezydenta pozamykał połowę placówek i brakuje miejsc. Ja uważam że zamiast rozdawac pieniądze zapewnili by miejsca a przedszkolach czy żłobkach każdemu dziecku.
Nie każdego stać na nianię a jak ja mam iść do pracyi całą pensję oddać komuś a nawet jeszcze z męża brać to mi powrót do pracy sie nie opłaca
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 11:18   #2301
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Dokładnie darietta ...

Stary 2017-05-14, 11:40   #2302
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja raczej na drugie się nie piszę po tym co teraz przechodzę. Nie wyobrazam sobie mieć brzdąca w domu i leżeć. Mąż mówi że nie wyklucza drugiego ale zobaczymy. Ja się śmieje że drugie to nie ze mną chyba że on urodzi.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Właśnie mój tz tak ma minimalne na umowie a reszte pod stołem. Więc branie macierzyńskiego przez niego nie wchodzi w grę. Z drugiej strony obecnie nie ma przymusu że kobieta musi być na macierzyńskim tylko rodzice się dogadują. Komu bardziej się opłaca.

Morelle co do żłobków i przedszkoli to lepiej się nie wypowiadać. U nas pare lat temu zastępca prezydenta pozamykał połowę placówek i brakuje miejsc. Ja uważam że zamiast rozdawac pieniądze zapewnili by miejsca a przedszkolach czy żłobkach każdemu dziecku.
Nie każdego stać na nianię a jak ja mam iść do pracyi całą pensję oddać komuś a nawet jeszcze z męża brać to mi powrót do pracy sie nie opłaca
No właśnie. Więc to jest chore.
Mnie nie stać na nianię ani na to, żeby tylko 1 z nas pracowało. Więc jak się nie dostaniemy do żłobka to nie wiem co zrobię.
Tez mnie to wkurza.
Stary 2017-05-14, 11:44   #2303
karolinuuusia
Zakorzenienie

Morelle my też z mężem u mojego brata byliśmy świadkami już jako małżeństwo a tak w ogole to po 3 razy bylismy, tylko raz osobno. Gratulacje dla siostry!

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 11:45   #2304
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Morelle my też z mężem u mojego brata byliśmy świadkami już jako małżeństwo a tak w ogole to po 3 razy bylismy, tylko raz osobno. Gratulacje dla siostry!

Fajnie tak jak jest para
Stary 2017-05-14, 11:47   #2305
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie tak jak jest para
Dokładnie

Mi też nie będzie opłacało się iść do pracy jak nie dostaniemy się do żłobka. O niani to nawet nie myślę, wypłaty by mojej brakowało. A gdzie życie i opłaty.

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 12:05   #2306
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Hejo!

Ja tez wczoraj pełne wyłączenie połapałam trochę słońca na ogródku a później pojechaliśmy z TŻ na foodtracki dostałam tez 3 worki od TŻ kuzyna z ciuszkami i adapter do pasów besafe wieczorem chyba 2 godziny siedziałam z mama i żeśmy to oglądały i segregowaly - myśle ze wyprawka ubraniowa zamknięta pewnie jak w czymś się zakocham to i tak kupię ale wiecie jak to jest

Ja wstaje raz w tygodniu ale mam drzwi od łazienki zaraz przy łóżku do idę po ciemku.
Cytat:
Dzień dobry, dziewczyny

U mnie też na wadze coraz więcej, jakieś 8,5 kg Cała zbudyniałam, ręce mam w dotyku jak ciasto. Jak Tż mi ugniata moje budyniowe bicepsy, to mam ochotę zrobić mu krzywdę

Mi właśnie ręce nic nie przytyły tylko od cycek w dół
Cytat:
Ja mam jutro dzień ważenia i dzień wizyty

Vadi ten obrazek jest dobry już rozeslalam koleżankom w ciąży
Tez jutro mam wizytę

Cytat:
Siostro! Ja tez nie!

Ja lubie ten obrazek Załącznik 7065591

Haha sama prawda
Cytat:
To u nas rzeczywiście nie jest tak źle choć jeśli chodzi o tą reformę co unia by chciala to i tak uważam że jest bezsensu i to bardzo.
Nie zapominajmy że w Pl realia są inne i dużo osób ma umowę na najniższą krajową i załóżmy że mój tz zarabia 4 tys a ma na umowie 1400 to teraz idąc na 4 msc opieki to to się w ogóle nie oplaca

Co do łóżeczka na prawdę mam mętlik bo jeśli zdecydujemy się po.2-3 latach na drugie dziecko to i tak trzeba będzie kupić większe dla starszego

Ale nie będziesz musiała składać lozeczka
Cytat:
Zdecydowanie to woda!

A mi pasy nie przeszkadzają w aucie

Dziś nie mogłam spać od 4 do 7 ale jak zasnęłam to do 12
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 12:07   #2307
taedio
MerDer 4ever

Ciasto w piekarniku, trzymajcie kciuki zeby wyszło bo pierwszy raz takie robiłam

Stary 2017-05-14, 12:17   #2308
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
tak to jest że ludzie na roznych etapach życia mają rózne priorytety. nasi najblizsi znajomi maja corke rok mlodsza od naszego syna, czesto razem wyjezdzamy, slotykamy sie kiedy tylko mamy czas. wszystko super! a jak powiedzielismy im że jestem w ciąży to zareagowali bardzo dziwnie - wogole sie nie ucieszyli, a do tego wypomnieli że mieliśmy razem jechac w lipcu na urlop..
nie spodziewalismy sie wogole takiej reakcji, chociaz wiemy ze oni nie chcą drugiego dziecka... to mogli swoje rozczarowanie troche pohamować..
bardzo egoistycznie do tego podeszli..

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Wysłałam dziś Męża po pajace dla małej, bo brakowało mi do skompletowania ubranek i oto jego łowy

Załącznik 7064601Załącznik 7064606

super zakupy! brawa dla TŻ

Cytat:
Nie pamiętam do czego chciałam się jeszcze odnieść...my dziś byliśmy w Kutnie w hurtowni wózków, bo tak jak kiedyś pisałam Jacob i Adrianna z Projekt Runway promowali tam Anexa i przy okazji były rabaciki dla klientów. Kupiliśmy Anex Sport szary kolor, Cybex Aton M z bazą M. Dostaliśmy 10% rabatu, parasolkę Anexa gratis i sporo gratisów typu podkłady porodowe, myjka dla bobasa itp. W sumie gdybyśmy zamówili Anexa ostatnio w Łodzi zapłacilibyśmy 380 zł więcej za sam wózek niż dziś

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Mąż się spisał, słodziaki

Moja mama ma rabarbar w ogródku, ja lubię, ale bez szczególnych zachwytów

Aha, nie wiem czy wszystkie macie już ręczniki kąpielowe dla maluszków, jakbyście nadal szukały to wstąpcie do euro firan, są tam piękne wzory Ja kupiłam taki bez kapturka już, bo kapturkowych mam już 4 Zaraz wrzucę fotkę, nie mogłam się oprzeć
gratuluję zakupu wózka i fotelika! Super, że udało się wam oszczędzić.
Ręczniki kąpielowa mam dwa, myślę, że na początek wystarczy.

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Ale fajnie nad tym morzem 😍 szkoda że jutro już do domuZałącznik 7065126
Zazdroszczę wypadu, na super pogodę trafiliście

Cytat:

Okazuje się, że będę miała jeszcze jeden ślub... we wrześniu. Siostra do mnie dzwoniła czy jej zorganizuje Więc już się zajęłam tematem Cywilny i tylko obiad, więc dużo zachodu nie ma.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Moja fasolko kluska daje dziś czadu. Cały brzuch mi faluje
zazdroszczę grilla i czereśni
Super, że siostra wychodzi za mąż, a z twoją organizacją na pewno załatwisz jej super wspomnienie!

Cytat:
Hejo!

Fajnie, że kuzyn TŻ podarował wam trochę rzeczy, najbardziej z tego adaptera bym się cieszyła. Ja niby staram się pas pod brzuch zakładać, ale i tak się podnosi do góry.
Co do wstawania do toalety - u mnie co najmniej kilka razy w ciągu nocy.

Cytat:

Moja babcia miała taki sposób, że poplamione albo pożółkłe ubranie gotowała w garnku na gazie w proszku Vizir.

Mi się z kolei udało sprać tą nieszczęsną marchewkę - użyłam mydełka dr Becmann, kilka razy przetarłam, a potem znowu namydliłam, dodałam proszku do prania do miski i zostawiłam na noc. Po upraniu i wyschnięciu nie było śladu po marchewce.

TŻ pojechał z psem na spacer z innymi psami. Ja się boję takich wypadów, że brzuch zacznie ciągnąć przy chodzeniu, albo do toalety mi się zaraz zachce. Za to teraz zrobię sobie sushi i zjem na tarasie.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 12:35   #2309
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Ciasto w piekarniku, trzymajcie kciuki zeby wyszło bo pierwszy raz takie robiłam

Kciuki żeby było pyszne✊️

Stary 2017-05-14, 13:00   #2310
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:

Jak dla mnie najlepsze na plamki jest mydelko odplamiajace z rossmana, wszystko schodzi Dr Beckmann
Cytat:

Z tatą zbierałam kwiaty mniszka na miód. Wyszło nam na 3 porcje czyli trochę sloiczkow będzie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości