LIPCÓWKI część 5. - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-15, 02:05   #2401
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
200 postów, nie nadrobię na życia!

Melduje się tylko że żyje:p jestem pod Warszawą u przyjaciółki. Ona ma chorego, niepełnosprawnego synka. Chłopak jest taki uroczy że do zjedzenia. Ma prawie 2 latka. Uczy się mówić ale jest ciężko bo jest na respiratorze. Ale ciocia już ze dwa razy powiedział

Mam nadzieję że pogoda u Was taka cudna jak tu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

:róża:

Co do zdjęć to moja teściowa ma nasze ze ślubu zdjęcia i spoko . Ma tez mojego małego zdjęcia. I niech sobie się chwali nimi , ale rodzinie a nie jakimś obcym ludziom , których ja nie znam .
Do tego ja mogę jej dać normalne fajne zdjęcie moje gdzie wyglądam jak człowiek. A nie jak często ona pstryka telefonem zdjęcia na ilość z przyczajki a potem patrzę a ja mam jakaś krzywa buzie , albo akurat mi majtki w tyłek wlazly i chciałam se poprawić
Nie wiem czy mnie rozumiecie
Np.czesto mówi "masz pozdrowienia od Frani " moja mina eee "a kto to w ogóle jest?"
Albo jak urodziłam syna to dała mój numer jakimś ludziom i potem w szpitalu dostawałam smsy od jakiś dziwnych numerów "gratulacje synka!"
No ja pinkole No nie czaje tego i potem sobie myślałam wtf?! Mam odpisać czy olać czy zapytać "sorry a my się znamy?" No bez jaj .

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

U nas dziś jest dzień matki i Tz zabrał mnie i teściowa na lody. Teściowa non stop jeczy ze musi już wracać . Nie zdarzyła wejść do domu i już ze szybko szybko bo musi jechać do domu.
Po co w ogóle Tz ja zapraszał . Zawsze z niej była taka babcia na odwal się.
Albo mówi do mojego Tz żeby jej przyjechał trawę skosił . Bo ona nie ma czasu . Najlepsze jest to , ze w tym domu z nią mieszka Tz brat , ale on biedny tez nima czasu nigdy. Mówimy jej ze weź kogoś zapłać skosi ci, ale ona żałuje kasy. Na końcu języka miałam zapytać co mój Tz ma wspólnego z jej trawa, przecież tam nie mieszka do cholery. Czy ktoś nam przychodzi do domu sprzątać naprzyklad bo może my tez nie mamy czasu ?! sami sobie załatwiamy nasze rzeczy. Ludzie są dziwni. Powiedziałam jej ze skoro nie chce zapłacić i Tz brat nie ma czasu biedny to niech maja trawę do kolan .

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 05:23   #2402
taedio
MerDer 4ever

My daliśmy rodzicom fotoksiazke ze zdjęciami ze ślubu i pleneru żeby mieli sie jak chwalić moja teściowa tez jest taka ze wszystko wszystko wrzuca na fb ale powiedzieliśmy jej żeby nic z naszego ślubu nie wrzucała. Udostępniła tylko to co my wrzuciliśmy myśle, że wnukiem bedzie chciała sie pochwalić ale tez powiemy zeby absolutnie nie na fb. Na pewno fotki roześle po całym świecie ale z tym nie mam jak walczyć. No i juz wole jak to bedzie fotka zrobiona przeze mnie czy Tz i samego dziecka a nie mnie z dzieckiem po porodzie

Stary 2017-05-15, 06:29   #2403
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Mała ja czasami też słyszę jakieś dźwięki z brzucha i nie wiem czy to Mały "pływa" czy co tam robi, czy co to

Chilli
zapomniałam skomentować fotki brzuszek zacny ale te ciuchy teraz takie robią ja nie wiem... skracają się czy co ja dzisiaj ubrałam spodnie ciążowe i t-shirt popatrzyłam do lustra oki, poszłam do sklepu, a one pod wpływem ruchów musiały się obsunąć niżej, wracam do domu patrze do lustra a tam tam chamsko widać ten pas ciążowy

Darietta sorki jeśli będę zbyt bezpośrednia. Ja rozumiem, że nie przepadasz za teściową i masz ku temu powody, ale zdjęcie z Waszego ślubu, czy zdjęcie dziecka to nie jest obdzieranie Was z prywatności. Takie zdjęcie matce/babci mogłoby sprawić wiele radości. Moja mama ma w ramce zdjęcie mojego brata i bratowej ze ślubu oraz wnuka i nigdy nie pomyślałabym, że to zbyt prywatna rzecz. Rozumiem, że Twoi rodzice też takich zdjęć nie dostaną?
Spoko mozesz pisać nie należę do osób które się obrażają. Rozumiem że dla babć i rodziców to radość. Ale nie może być tak że coś komuś dajesz czy mówisz. A ona leci i pepla dalej.

Moi zdjęć też nie dostali zeby było sprawiedliwie. Tylko moi są tacy że jakby dostali to by schowali do albumu i nikt by tego nie zobaczył. Bo to ich pamiątka.

Mi np. sie nie podoba jak ktos pokazuje obcym moje zdjecia opowiada o moim życiu jestem osobą która w jakis sposob chroni swoją prywatność. Uwazam ze mam do tego prawo. A zdjecia ze slubu i pleneru pokazaliśmy wszystkim bo mamy na płycie.
A co obchodzi jakąś obcą babę jak wygladałam co miałam na sobie takie jest moje zdanie.
Ona nie ma ograniczeń dobrze ze fb nie ma bo by tam było wszystko.

Mogę podać przyklad ze na nasz slub zaprosiła bez naszej wiedzy sąsiada który jak się okazało jest alkoholikiem i przyszedł w koszulce nie bede wnikać jakiej pod wplywem. I usiadł przed moimi koleżankami z pracy i szefową.
Jak nam składał zyczenia to myślałam że padne tak walilo. A jak zobaczyłam na zdjeciach gdzie siedział to zamarłam.
Pierwsze co wrociłam po urlopie do pracy to dziewczyny sie pytały co to byl za gość bo tak walilo wódą że ledwo wytrzymały a było gorąco. Dla mnie niezbyt miłe to było że musiałam się tłumaczyć. Więc teraz pomyśleć komu ona te zdjecia by pokazywała i co opowiada.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 07:09   #2404
xzora
Zakorzenienie

LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Carolles teściowa ma dobre żarty, szczególnie te o nocnym zabawianiu dziecka

Ja też dzisiaj dużo leżałam i dużo zjadłam. Byłam może pół h w słońcu, a później kilka godzin w cieniu, a mam czerwone ręce, dekolt, stopy i twarz jak mnie gin jutro zobaczy to mam nadzieję, że nie pomyśli, że się opalam w ciąży jak wariatka chciałam tylko trochę naturalnej witaminy D złapać, a tu taka "opalenizna"

aaaa i tak mi się przypomniało dostałam na maila fakturę za łóżeczko (nie mogłam się porozumieć z panią i wymieniłyśmy z 10 maili) więc super tylko właśnie wysyłam kolejnego bo faktura zawiera błędy
Dobrze, ze jest faktura. Teraz powinno byc juz z gorki jesli chodzi o poprawienie błędów.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Zwykła FV - a zachodu tona, jacyś niekompetentni ludzie :/

Samantha
Twoja teściowa, też dobra widzę :/

Wiecie co? Moj synek jak się wierci tak mocniej, to.ja czasami czule takie chrobotanie jakby... w dole pod pępkiem... i powiem Wam,. że kilka razy usłyszałam tam ze środka jakby pekanie baloników, bąbelków czy pęcherzyków powietrza... coś w tym stylu, takie pikniecie jakby, ale normalnie słychać na zewnatrz, dwa razy dzis poczułam i usłyszałam- dziwne :/ i ciekawe za razem.

Tez chyba slyszalam podobne dźwięki.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Ja mam to samo dzisiaj właśnie szczypią mnie moje czerwone ręce i dekolt i też może z pół godziny na słońcu reszta w cieniu mam ochotę się zadrapać.
Teraz na tvp 2 zaczyna się fajny film M.Wrony Chrzest polecam jak ktoś nie widział !

dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie brzuszka a koszulka a jakże ,skurczyła się w praniu
Nie zdążyłam skomentować wcześniej, brzuszek super!

Z ubrań do pozbycia przez TZ wybrałam dwie koszule i koszulkę polo. Jedna z koszul jest tak długa, ze moze posłużyć jako koszula nocna do spania. Obetnę tylko rękawy.

Carolles, przeraża mnie twoja teściowa! Kuzynka TZ tez ma teściową w tym stylu dlatego razem z mężem ostro zaznaczyli całej rodzinie, ze przez pierwsze tygodnie chcą byc z dzieckiem sami, sami nauczyć się nim pielęgnować itp, a rodzinę zaproszą w odpowiednim czasie.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 07:26   #2405
Mała!
Zakorzenienie

My dalismy zdjęcia, ale moi teściowie pokazują tylko te na ktorych też są, oczywiste nie wyobrażam sobie, żeby pokazywali moje zdjęcia na ktirych wyglądam jak zwloki....zresztą nie pozuje do takich... a zdjecie wnuka.niech pokazują a co mi tam, maja normalne towarzystwo. Bardziej mnie martwi moja mama, która pokazuje wszystko wszystkim :/ lubi się nami chwalić ( w sumie to.normalne ) fajnie, ze jest z nas dumna... ale to wkurzajace czasami bo dużo też gada, a obce osoby właśnie nie muszą wiedzieć jak urodziłam i jaki mam kolor scian w pokoju dzieciecym

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 07:55   #2406
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Wiecie co? Moj synek jak się wierci tak mocniej, to.ja czasami czule takie chrobotanie jakby... w dole pod pępkiem... i powiem Wam,. że kilka razy usłyszałam tam ze środka jakby pekanie baloników, bąbelków czy pęcherzyków powietrza... coś w tym stylu, takie pikniecie jakby, ale normalnie słychać na zewnatrz, dwa razy dzis poczułam i usłyszałam- dziwne :/ i ciekawe za razem.
Też tak mam
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 08:03   #2407
taedio
MerDer 4ever

O 6 zjadłam śniadanie a teraz znowu jestem głodna

Stary 2017-05-15, 08:08   #2408
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

My daliśmy rodzicom fotoksiazke ze zdjęciami ze ślubu i pleneru żeby mieli sie jak chwalić moja teściowa tez jest taka ze wszystko wszystko wrzuca na fb ale powiedzieliśmy jej żeby nic z naszego ślubu nie wrzucała. Udostępniła tylko to co my wrzuciliśmy myśle, że wnukiem bedzie chciała sie pochwalić ale tez powiemy zeby absolutnie nie na fb. Na pewno fotki roześle po całym świecie ale z tym nie mam jak walczyć. No i juz wole jak to bedzie fotka zrobiona przeze mnie czy Tz i samego dziecka a nie mnie z dzieckiem po porodzie

O to to właśnie

Ja pamietam jak byłam po cc świeżo taka umęczona i przywieźli mnie do mojego pokoju. A tam już stała teściowa , Tz bracia i szwagierka i teściowa z tym aparatem przeklętym i zaczęła nam robić zdjęcia. Prosiłam ja żeby mnie nie robiła zdjęć bo się czuje zmęczona i niekomfortowo . Cała spuchnięta na buzi byłam , blada jak ściana z oczami podkrążonymi No to chyba mam prawo nie chcieć takiej foty żeby mi ona robiła i pokazywała ludziom.
Niestety waliła foty ile fabryka dała. Potem wysyłała zdjęcia grupowo do ludzi i do nas tez w tej grupie na e-mail. Chore. Ja mówiłam Tz żeby robił nam zdjęcia , ze potem sobie wybierzemy te najfajniejsze . W ogóle byłam wściekła ze tuż po porodzie tyle ludu przyszło do mnie.
Moja ciotka była z moja babcia, ale one oglądały małego przez szybę a potem wpadły na 2min.do sali pooperacyjnej powiedzieć mi hej i ze przylecą na następny dzień .

Stary 2017-05-15, 08:12   #2409
xzora
Zakorzenienie

dziewczyny, jakby któraś chciała kupić papierki lakmusowe, to na allegro są za 3,53 z wysyłką: http://allegro.pl/paski-papierki-lak...MzJhOTE2MTI%3D

Taedio - ja też tak mam ze śniadaniem, a jem niby białkowo-tłuszczowe albo białko-tłuszczo-węglowe, które niby 4h się trawi

Samantha
- moim zdaniem teściowa przesadziła i ja bym się nie zgodziła ani na zdjęcia, ani na wizyty jakiejś dalszej rodziny w dniu wypisu ze szpitala. Na szczęcie mojej rodzinie nie przyjdzie to do głowy
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 08:18   #2410
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
O to to właśnie

Ja pamietam jak byłam po cc świeżo taka umęczona i przywieźli mnie do mojego pokoju. A tam już stała teściowa , Tz bracia i szwagierka i teściowa z tym aparatem przeklętym i zaczęła nam robić zdjęcia. Prosiłam ja żeby mnie nie robiła zdjęć bo się czuje zmęczona i niekomfortowo . Cała spuchnięta na buzi byłam , blada jak ściana z oczami podkrążonymi No to chyba mam prawo nie chcieć takiej foty żeby mi ona robiła i pokazywała ludziom.
Niestety waliła foty ile fabryka dała. Potem wysyłała zdjęcia grupowo do ludzi i do nas tez w tej grupie na e-mail. Chore. Ja mówiłam Tz żeby robił nam zdjęcia , ze potem sobie wybierzemy te najfajniejsze . W ogóle byłam wściekła ze tuż po porodzie tyle ludu przyszło do mnie.
Moja ciotka była z moja babcia, ale one oglądały małego przez szybę a potem wpadły na 2min.do sali pooperacyjnej powiedzieć mi hej i ze przylecą na następny dzień .

Nie wyobrażam sobie sytuacji, że rodzina (a tym bardziej rodzina męża ) czeka na mnie na sali poporodowej i robi zdjęcia Nope Z reszta nie wyobrażam sobie jak mąż robi mi takie zdjęcia

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
dziewczyny, jakby któraś chciała kupić papierki lakmusowe, to na allegro są za 3,53 z wysyłką: http://allegro.pl/paski-papierki-lak...MzJhOTE2MTI%3D

Taedio - ja też tak mam ze śniadaniem, a jem niby białkowo-tłuszczowe albo białko-tłuszczo-węglowe, które niby 4h się trawi
Ciąża taka piękna

Zrobiłam kawusię, wzięłam kawałek ciasta i włączyłam stare odcinki Chirurgów
Stary 2017-05-15, 08:29   #2411
Adriannaa88
Raczkowanie

Kochane co myślicie na temat zakupu używanego fotelika samochodowego?
Mam propozycję zakupu fotelika z bazą isofix za połowę ceny. Jest jeszcze na gwarancji.
Nie zamierzam często jeździć samochodem. Osobiście wolę lepszy fotelik z testem ADAC.

I zastanawiam się czy kupić fotelik nowy bez bazy (4* ADAC) za 300zl starszy model, czy za 500 zł nowszy model z bazą fotelik używany (5* ADAC). Ta sama firma oczywiście.
Co radzicie?

Edytowane przez Adriannaa88
Czas edycji: 2017-05-15 o 08:30
Adriannaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 08:36   #2412
Samantha7
Zakorzenienie

Taedio- ja sobie tez tego nie wyobrażałam , ale tutaj tak jest . Tz mi powiedział sorry tutaj tak jest. Myślałam ze strzelę go, ale wiedziałam tez ze to nie jego wina.
Mojej szwagierce która się tu urodziła np.to nie przeszkadzało . Ona czuła się ok. Jej poród trwał 30min pod znieczuleniem wiec czuła się super , humor miała dobry i dobrze wygladala .
Pozwala każdemu brać mała na ręce bez mrugnięcia.
Ja zaś byłam umęczona po dwóch dobach walki o poród SN po operacji jakby nie było. Wyglądałam zle wg mnie. Zle się czułam . Każdy brał małego nie miałam nawet siły powiedzieć żeby spadali.
Akurat spoko ze Tz mi robił jakieś tam zdjęcia głównie z małym. Mam fajne zdjęcie jak leżę na sali pooperacyjnej i przynieśli mi na cycka małego całego golaska takiego i ja go leżę i karmie i akurat widać tylko mój profil i sobie zrobiłam to foto czarno-białe i wisi u mojego syna w pokoju
Uwielbiam to zdjęcie

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Adriannaa88 Pokaż wiadomość
Mam propozycję zakupu fotelika z bazą isofix za połowę ceny. Jest jeszcze na gwarancji.
Nie zamierzam często jeździć samochodem. Osobiście wolę lepszy fotelik z testem ADAC.

I zastanawiam się czy kupić fotelik nowy bez bazy (4* ADAC) za 300zl starszy model, czy za 500 zł nowszy model z bazą fotelik używany (5* ADAC). Ta sama firma oczywiście.
Co radzicie?

Ja tez będę mieć używany fotelik. Fotelik ma już 5lat, a baza jest nowa.
Jeśli wiesz ze fotelik był dobrze użytkowany to kup używany najważniejsze żeby nie był jakiś powypadkowy.

Stary 2017-05-15, 08:38   #2413
taedio
MerDer 4ever

Cytat:

Co radzicie?

Fotelik z pewnego źródła (rodzina, dobrzy znajomi)? Jeśli nie to bym nie brała Nigdy nie wiadomo czy nie brał udziału w stłuczce a po czymś takim fotelik trzeba wymienić.

To czy z bazą czy bez zależy tylko od Was i Waszego komfortu. Z bazą jest klik i zamontowane poprawnie. Bez bazy trzeba dobrze zapiąć pasami.

Cytat:
Taedio- ja sobie tez tego nie wyobrażałam , ale tutaj tak jest . Tz mi powiedział sorry tutaj tak jest. Myślałam ze strzelę go, ale wiedziałam tez ze to nie jego wina.
Mojej szwagierce która się tu urodziła np.to nie przeszkadzało . Ona czuła się ok. Jej poród trwał 30min pod znieczuleniem wiec czuła się super , humor miała dobry i dobrze wygladala .
Ja zaś byłam umęczona po dwóch dobach walki o poród SN po operacji jakby nie było. Wyglądałam zle wg mnie. Zle się czułam . Każdy brał małego nie miałam nawet siły powiedzieć żeby spadali.
Akurat spoko ze Tz mi robił jakieś tam zdjęcia głównie z małym. Mam fajne zdjęcie jak leżę na sali pooperacyjnej i przynieśli mi na cycka małego całego golaska takiego i ja go leżę i karmie i akurat widać tylko mój profil i sobie zrobiłam to foto czarno-białe i wisi u mojego syna w pokoju
Uwielbiam to zdjęcie

Nie przekonuje mnie to tłumaczenie
Tzn wiem, że tam mieszkasz i takie jest otoczenie ale ja tego po prostu nie widzę.
Co do zdjęć to oczywiście chcę jakieś zdjęcia z małym po porodzie ale jak będę wyglądać jak shrek po imprezie to usuwam i tyle. Jeśli będę ładne to jasne, że zostawię ale dla nas
Stary 2017-05-15, 08:40   #2414
emilia0508
królikoholiczka

Dzień dobry Ja niedługo zbieram się na szkole rodzenia

Ja sobie nie wyobrażam żeby ktoś mi się wpierniczał w wychowanie mojego dziecka. Chwalenie się moimi zdjęciami po porodzie. Nope.
Jeszcze dziś mi tż dzwoni że teściowej siostra wyprawi nam wesele bo oni wszyscy muszą być. No nie. Ja nie chcę żadnego wesela. A oni tego nie mogą przebolec. Wystarczy mi skromny ślub i najlepiej razem z chrzcinami małej

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 08:40   #2415
Samantha7
Zakorzenienie

Ja mam znów zatoki zatkane i do tego boli mi gardło i drapie i nie wiem już co wziąć na to. Zaczyna mnie dusić astmatycznie jak jakiś bronchid , suchy kaszel
Młody w brzuchu tak szalał ze aż czułam jak mi skóra boli. I miałam 3 skurcze od tego :/

Stary 2017-05-15, 08:41   #2416
Adriannaa88
Raczkowanie

Co do pewnego źródła to nie ma 100 % fotelik jest wystawiony na grupie fb. Nie ma żadnych rys nawet. Więc watpie żeby coś złego z nim się działo.

Stary 2017-05-15, 08:47   #2417
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Co do pewnego źródła to nie ma 100 % fotelik jest wystawiony na grupie fb. Nie ma żadnych rys nawet. Więc watpie żeby coś złego z nim się działo.

Po wypadku nie musi być rys Ja bym nie ryzykowała ale to ja
Stary 2017-05-15, 08:49   #2418
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Fotelik z pewnego źródła (rodzina, dobrzy znajomi)? Jeśli nie to bym nie brała Nigdy nie wiadomo czy nie brał udziału w stłuczce a po czymś takim fotelik trzeba wymienić.

To czy z bazą czy bez zależy tylko od Was i Waszego komfortu. Z bazą jest klik i zamontowane poprawnie. Bez bazy trzeba dobrze zapiąć pasami.

Nie przekonuje mnie to tłumaczenie
Tzn wiem, że tam mieszkasz i takie jest otoczenie ale ja tego po prostu nie widzę.
Co do zdjęć to oczywiście chcę jakieś zdjęcia z małym po porodzie ale jak będę wyglądać jak shrek po imprezie to usuwam i tyle. Jeśli będę ładne to jasne, że zostawię ale dla nas

Ja już i tak za weirdo jestem uważna w tej rodzinie

Tak właśnie ja zostawiłam te zdjęcia które lubiłam a resztę skasowałam . Zostawiłam sobie. Tak samo jak moja siostra nagrała filmik jak kapie na przewijaku wacikami Miska i wyglądam jak maciora taka byłam gruba , ale mimo to lubię sobie na ten filmik popatrzeć jak mój syn był taki malutki i ze jaka ze mnie była niezdara z tym myciem. Mały nasikał na koniec i wykapalam go w sikach
Ale to było moje przeżycie osobiste moje doświadczenie i nie wyobrażam sobie żeby mi przyszedł ktoś i za mnie to robił.

Stary 2017-05-15, 08:54   #2419
Mała!
Zakorzenienie

Samantha, no w Stanach moze i tak jest, ale to.nie znaczy, że u Was ma tak być... szlak by mnie trafił taki, ze wszystkich bym wypedziła, zresztą mój czyta z moich.oczu i wystarczy jedno spojrzenie i wie co robić, nigdy by na to nie pozwolił, gdybym czuła się nie zręcznie... mnie w szpitalu tylko mama i chyba siostra odwiedziły ( nawet juznir pamietam) i to chyba na 3 dzień... teraz tylko maz i syn będą przychodzic do nas, ew właśnie mama ( bo wiem, że nie wytrzyma) ... reszta dostala informację i przyszli już jak chodziłam swobodnie.

U mnie nie ma dyskusji w kwestiach naruszania mojej swobody, przestrzeni...strefy komfortu czy bezpieczeństwa dziecka ( a z rąk do rąk to raczej też kiepsko, w pierwszych minutach życia).

Adrianna
Ciezko doradzic- my kupiliśmy używany po jednym chłopcu, ufamy tym ludziom i wiem, że był bezwypadkowy. Więc jesli sie dobrze trafi to sppko

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 08:56   #2420
vadi
*sportaddict*

Cytat:

Co radzicie?

Fotele mają 'żywotność' 5 lat, potem podobno już może się z nimi dziać cokolwiek, więc to zależy ile ma lat i czy masz pewność, że jest bezwypadkowy, bo nie zawsze to widać.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Warto też sprawdzać za co poszła punktacja ADAC, 4* nie musi być wcale gorszy od 5*, bo jedna gwiazdka mogła spać np. za design, co jest całkowicie subiektywną opinią.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:04   #2421
Adriannaa88
Raczkowanie

Sprawdze dokładnie stan fotelika np pod tapicerka itp. Jest jeszcze na gwarancji. Kupiony we wrześniu 2016 roku. Po jednym dziecku. Dam znać jak zdecyduję 😊😊

Stary 2017-05-15, 09:12   #2422
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Witam się w ten piękny ciepły majowy poranek

Cytat:
aaaa i tak mi się przypomniało dostałam na maila fakturę za łóżeczko (nie mogłam się porozumieć z panią i wymieniłyśmy z 10 maili) więc super tylko właśnie wysyłam kolejnego bo faktura zawiera błędy
Dobrze, że Ci tę fakturę wysłali! Ale musiałaś się z nimi namęczyć

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Moja mama jak i tesciowa chwalila się zdjęciami i filmem z naszego wesela. Nie miałam im tego za zle. uważam ze to normalna sprawa. Z dzieckiem będzie podobnie. Niech się chwalą az pod niebiosa skoro im to sprawia przyjemność 😀moja mama wszystkim mówi ze zostanie babcia i mowi to z wielka duma. To ich pierwsza wnuczka.dlatego tak się cieszą.

Moja mama też się wszystkim chwali że będzie babcią kiedyś nawet pani w sklepie powiedziała że jestem w ciąży ale ja się cieszę że ona jest z tego powodu taka szczęśliwa

Co do zdjęć to ja chcę żeby Tż mi robił z małym jak już się urodzi i będę w stanie względnej normalności, bo chcę mieć dla nas pamiątkę z pierwszych godzin jego życia ale tak jak piszecie, jak będą jakieś potworne to pousuwam i tyle

Lecę oglądać Chirurgów, taedio mnie natchnęła
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:12   #2423
poprostu
Zakorzenienie

Czytałam przed snem kryminał (Księżniczka z lodu) i miałam takie sny, że sama mogłabym napisać książkę haha

Ważyłam się i przytyłam od początku 6kg

Ktoś dzisiaj też ma wizytę? Przez to że ostatnio go nie mierzył i ogólnie strasznie słaba była wizyta to mam stres
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:14   #2424
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam to zdjęcie

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

Ja tez będę mieć używany fotelik. Fotelik ma już 5lat, a baza jest nowa.
Jeśli wiesz ze fotelik był dobrze użytkowany to kup używany najważniejsze żeby nie był jakiś powypadkowy.

Masakra współczuję ci. Ludzie nie rozumieją że ktoś może sobie nie życzyć pewnych zachowań.
Ja chce zdjecia jak urodze ale to bedzie pamiątka tylko dla nas i dzieciaczka.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:20   #2425
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Ja już i tak za weirdo jestem uważna w tej rodzinie

Tak właśnie ja zostawiłam te zdjęcia które lubiłam a resztę skasowałam . Zostawiłam sobie. Tak samo jak moja siostra nagrała filmik jak kapie na przewijaku wacikami Miska i wyglądam jak maciora taka byłam gruba , ale mimo to lubię sobie na ten filmik popatrzeć jak mój syn był taki malutki i ze jaka ze mnie była niezdara z tym myciem. Mały nasikał na koniec i wykapalam go w sikach
Ale to było moje przeżycie osobiste moje doświadczenie i nie wyobrażam sobie żeby mi przyszedł ktoś i za mnie to robił.

Takie pamiątki są świetne Ale tylko dla nas właśnie a nie postronnych osób
Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Lecę oglądać Chirurgów, taedio mnie natchnęła

Cytat:

Czytałam przed snem kryminał (Księżniczka z lodu) i miałam takie sny, że sama mogłabym napisać książkę haha

Ważyłam się i przytyłam od początku 6kg

Ktoś dzisiaj też ma wizytę? Przez to że ostatnio go nie mierzył i ogólnie strasznie słaba była wizyta to mam stres
Ja nie pamiętam co mi się śniło
Wyjdź stąd
za wizytę Będzie dobrze Ja mam dopiero w przyszły czwartek.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

W DDTVN po reklamie będzie o śnie (albo jego braku) dziecka
Stary 2017-05-15, 09:22   #2426
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
haha no to faktycznie będziemy uszczęśliwione mimo woli jakoś tak mi się skojarzyło
Nice

Cytat:
Morelle - ale w USA nie ma nic za darmo. No prawie nic.
Żłobki i przedszkola są płatne . Jak chcesz dobry żłobek w dobrym miejscu to musisz słono zapłacić i czeka się miesiącami tak samo.
Niańka to w ogóle kosmos jest bo po co isc do pracy jak się 3/4 wypłaty odda lub cała. No chyba , ze się zna jakaś panią Stasię co se tylko dorabia, ale wiadomo jak to jest z takimi paniami. Są jakieś tanie Pl przedszkola , ale to jest masakra często bo idzie na ilość nie na jakość.
Często matki tutaj poprostu siedzą w domu aż dziecko będzie mogło pójść do zerówki jako 5latek. Szkoła jest od 6lat ale to tez zależy.
Mój syn chodzi na 2.5h za darmo do specjalnego przedszkola amerykańskiego w szkole państwowej bo jest ze specjalnego programu.

Skoro w Polsce jest taki sam problem ze żłobkami to nie rozumiem stwierdzenia, że kobiety w pl mają jak pączek w maśle skoro też nie ma co zrobić z dzieckiem i wszystko jest również płatne.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Moja mama jak i tesciowa chwalila się zdjęciami i filmem z naszego wesela. Nie miałam im tego za zle. uważam ze to normalna sprawa. Z dzieckiem będzie podobnie. Niech się chwalą az pod niebiosa skoro im to sprawia przyjemność 😀moja mama wszystkim mówi ze zostanie babcia i mowi to z wielka duma. To ich pierwsza wnuczka.dlatego tak się cieszą.

Mam takie samo zdanie.
Nie przepadam za teściową, ale to mama mojego męża. Więc nie robię różnicy między nimi.
Jedna i druga dostaje zdjęcia i foto książki. Co z tym robią i komu się chwalą to ich sprawa. Tyle mają z życia.
Tak samo dzień matki. Ja dzwonie do jednej i drugiej.

Darietta zawsze mogłaś oddzwonić do teściowej później.

Cytat:

Co radzicie?

Jak sprawdzone źródło to tak. Od obcych ludzi bym nie kupila.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:22   #2427
Carolles
Zadomowienie

Dzień dobry.

Dzięki sa wszystkie slowa wsparcia Mmnie tez moja tesciowa coraz bardziej zaczyna mnie przerażac.
Co do zdjec ze slubu to wszystkim kolezankom z pracy musiala pokazac. Przebolalalam to chciala sie pochwalic ok. Moja mama też sie chwalila w pracy.

Czuje się okropnie dziś. Do kataru bol gardła doszedł. A musze jechac meza z podatku zagranicznego rozliczyc zawsze tak mam. Cala zimę jestem zdrowa a jak tylko się ciepło robi to zaczynam chorować.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:23   #2428
minini
Zadomowienie

Cytat:

Co radzicie?

my kupilismy uzywany z bazą, po pół roku uzywania, na gwarancji. od znajomych naszych znajomych wiec wiem ze nie był powypadkowy.

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja niedługo zbieram się na szkole rodzenia

Ja sobie nie wyobrażam żeby ktoś mi się wpierniczał w wychowanie mojego dziecka. Chwalenie się moimi zdjęciami po porodzie. Nope.
Jeszcze dziś mi tż dzwoni że teściowej siostra wyprawi nam wesele bo oni wszyscy muszą być. No nie. Ja nie chcę żadnego wesela. A oni tego nie mogą przebolec. Wystarczy mi skromny ślub i najlepiej razem z chrzcinami małej
o nie takie zarządzanie moimi najwazniejszymi wydarzeniami w życiu? nigdy bym sie nie zgodzila. nie daj sie

Cytat:
Ja mam znów zatoki zatkane i do tego boli mi gardło i drapie i nie wiem już co wziąć na to. Zaczyna mnie dusić astmatycznie jak jakiś bronchid , suchy kaszel
Młody w brzuchu tak szalał ze aż czułam jak mi skóra boli. I miałam 3 skurcze od tego :/

Ty sie biedna nacierpisz w tej ciąży

u nas w szpitalu są wyznaczone godziny odwiedzin 15-18. i moga do jednej matki przyjsc max.2 osoby. jak dla mnie super rozwiązanie! bo ani do ciebie nie przychodzą nieproszeni goście ani do wspołlokatorki z pokoju, ktorej goscie tez moga byc uciążliwi.
po samym porodzie oczywiscie mąż moze zostac i byc ile chce w pierwszym dniu. ale potem naprawde te 3h to wystarczajaco na odwiedziny.
na oddziale jest spoķój i naprawde pilnują żeby nikt nie siedzial w salach poza godzinami odwiedzin. mozna oczywiscie poza oddzialem sie spotkac, ale bez dziecka.

do mnie chodził tylko mąż. trzeciego dnia przyjechala moja mama z moim bratem ale doslownie na 15minut bo wiedzieli ze potem mąz chce być.

trzeba walczyc o swoja prywatnosc, jesli ludzie zobaczą że mogą nam wejsc na glowe to będą to robić. tescie z gory zostali poinformowani że odwiedza mnie tylko mąż i ze maja wytrzymać te 4 dni.

w domu potem też nie pozwalałam przychodzic wszystkim od razu. powiedzialam ze musze odpocząć i dziecko musi sie przyzwyczaic i ze nie mam ochoty na odwiedziny i zapraszam za 3-4 tygodnie. rodzina męża była oburzona! spora część sie obraziła. przynajmniej mialam spokój od ludzi ktorych i tak nigdy nie mialam ochoty ogladac.
wczesniej żadna z kuzynek męża sie na to nie odważyła. ale juz po mnie wiem że dwie dziewczyny też postawiły takie granice.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:24   #2429
morelle_
Zakorzenienie

A co do zdjęć i filmów ze szpitala to w ogóle dla mnie to jest chore. Czy zrobi je mąż czy ktoś inny. Na większości tych zdjęć kobiety wyglądają jak bezwstydne krowy. Jakby wraz z dzieckiem rodziły część mózgu. ..
Po porodzie ktoś chce foto dziecka w łóżeczku - bardzo proszę. Ale na pewno nie inne.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:24   #2430
SteveS
Zakorzenienie

Rozmawiałyście o teściowych - moi teściowie pracują w tym samym szpitalu, w którym rodzę, ale u mnie problemem jest teść. Ciepłe kluchy trochę, taki co to wszystko chce każdemu ułatwić, a mnie szlag trafia. Na szczęście teściowa fajna babka i go temperuje jak trzeba. Już powiedziałam, że nie wyobrażam sobie nikogo poza mężem siedzącego dlugo u mnie na sali po porodzie, bo to nie jest sala jednoosobowa, to po pierwsze. Po drugie - nie wiem, jak będę się czuć. I na pewno nie życzę sobie wpadania do domu bez zapowiedzi, nie i już - powiedziałam, że po prostu nie otworzę drzwi. Teściowa też na początku mi próbowała wmawiać, że ja to życia nie znam albo że ona tyle dzieci wykąpała, to i nasze będzie, więc jej powiedziałam, że my jesteśmy rodzicami i chcemy to robić sami. A jeśli będziemy potrzebowali pomocy, to na pewno o nią poprosimy, komunikatywni jesteśmy i po studiach językowych

Jedyne czego sobie absolutnie nie wyobrażam i mam zamiar to jeszcze raz przypomnieć to wpadanie na salę porodową, żeby "zobaczyć, jak mi idzie". Powiedziałam raz, śmiertelnie poważnie, że jak ktoś tak wpadnie, to potem zobaczy mnie i dziecko i za rok. Najpierw się śmiali, a potem zobaczyli, ze mówię serio, i im mina zrzedła Ale teściowie nie biorą urlopu na po porodzie, my oboje jesteśmy w domu, bo tak pracujemy, powiedziałam, że nie wyobrażam sobie nikogo więcej prócz nas, a do nagłych pytań i spraw mam położną - 200 metrów od mojego bloku.

Pediatrę też teściowa nam doradzała i w sumie skoro to jej znajoma i jest chwalona (co oczywiście sprawdziłam :p), to zaryzykujemy - moim warunkiem było tylko, że muszę mieć tę położną ze szkoly rodzenia. I że jeśli nie da się w jednej przychodni pediatry, a w drugiej położnej, to położna ma w moim mniemaniu pierwszeństwo, a potem dziecko mozna przepisać. Ale na szczęście się da

Natomiast moi rodzice chcą przyjechać do nas pewnie na jedną czy dwie noce, podejrzewam, że w drugim tygodniu po porodzie. Kazali nam samym powiedzieć, kiedy mogą wpaść, żeby nam odpowiadało, i że jak coś, to mogą spać u teściów. Zobaczymy

A z bardziej teraźniejszych rzeczy to prawie wszystko mam już poprane i poprasowane, nawet ułożone! Muszę tylko etykiety do szuflad zrobić dla męża :p A dziś wizyta - kolejne spore USG, mąż się cieszy, bo małego podejrzy. Zaczęłam właśnie 33 tydzień (32t0d).
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości