|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2
Kurcze, z tym staniem w ciazy, ze ciezko nawet bez brzucha to prawda. Wydawało mi się, że jak się względnie dobrze czuje i ze jak chodzę to jest ok to chwila postać w kolejce to nie tragedia. Po rossmannie mi się chodziło normalnie, a jak poszlam do apteki i tam jakas babka strasznie przedłużala przez co musiałam trochę postać w kolejce to nagle mi się gorąco zrobilo, spocilam się, jakos dziwnie mi się zrobilo ale jakoś wystalam. Aż teraz wróciłam do domu bo jakos mi slabo, a miałam jeszcze wpaść do kilku miejsc ;/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aguleekk Czas edycji: 2017-05-15 o 14:33 |
|
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny! Jestem teraz duzo spokojniejsza i mogę cieszyć sie spokojnie ciążą 😊 przełożeni zresztą powiedzieli mi żebym teraz skupiła się na sobie i dziecku 😊
Jeszcze tylko czwartkowa wizyta. Byleby wszystko z dzidzią bylo w porządku. Co do kolejek to mam to samo! Strasznie mi ciężko wystac. Jak mam malo w koszyku i nie jest to dla mnie niezbędne to odkladam i uciekam bo ciężko. Aaa i ja zaczęłam dzisiaj 20 tydzien 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się może tak nie męczę strasznie ale za to chce mi się co chwilę siku. Dzisiaj z mężem miałam załatwić coś w banku i później mieliśmy zrobić zakupy. Oczywiście w banku kolejka i juz musieliśmy jechać przed zakupami do domu na siku. Niestety ale mam też mega wstydliwy problem, otóż jakoś od 2-3 tygodni jak mocno kichnę to niestety ale popuszczam. Coś okropnego.
|
|
|
|
#425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#426 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem po cesarce Ale nie mam pojęcia jak moje zszycie się ma 😲 ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
O matko! 👀👀👀👀👀 |
||
|
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
Alla i przed zajsciem bylam u gina.on mi powiedzial o tym przeswicie.zdecydowalam sie na wkladke no i byla wpadka. Gin powiedzial ze powinno byc ok. Chcialam poczekac 2lata zeby rana sie wzmocnila.im dluzej od ciecia tym lepiej.takze u Ciebie na pewno bedzie ok. Nie jest wykluczone ze w trakcie porodu bedziesz odczuwala pieczenie starej rany i zrobia cc.ale po takim czasie to rzadkosc. Ja wlasnie po 1 cc mialam podejscie do naturalnego- roznica prawie 3 lata i po 15godz mega skurczy moja rana juz sie odezwala.bali sie ze sie rozejdzie i w ciagu 5min bylam juz na stole. To bylo silne pieczenie z parzeniem jakby ktos po tej ranie zelazkiem jezdzil.
Migi dla pocieszenia prawie kazda ciezarna tak ma. Ja mam lzy ze smiechu jak przypomne sobie akcje z 2ciazy😀😀bylam w Zarze po sukienke.akurat wszystkie klientki wypibdrzone ęą a ja w cichobiegach i przyduzej kurtce.miedzy wieszakami kichnelam i puscilam baka na pol sklepu buhehehe od razu ucieklam 😀😀😀😀tz sie smial ze z tym dzwiekiem maski tlenowe powinny zleciec z sufitu😝😝😝 no coz musiny to przetrwac😀😀👍 |
|
|
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..druga niestety ułożona miednicowo więc cc Strasznie wspominam wszytko to co było w pierwszych godzinach i dniach po cc ...plakalam codzienne z bólu a sam moment pionizacji tragedia... kurcząca się rozcieta macica.....uuuuuu Mówisz że nastawić się mam na żelazko na brzuchu...az mam ciarki |
|
|
|
|
#429 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie o takim rozkładanym na płasko mówię;] nie wiem czy można ale wkleję link do filmu co pokazuje przejście z gondoli na spacerówkę, 2w1. https://youtu.be/Ol7b6S9ylQA?t=112 nie wiem czy się uda? ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() ja się błyskawicznie męczę, zasapałam się wyciągając garnki z szafki :/ masakra ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#430 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O, a myślałam, że to ze mną coś jest nie tak! Bo ja mam to samo nie mogę stać w ogóle!Cytat:
Dobrze, że nikt nie słyszał
|
||
|
|
|
#431 |
|
nibyżona
|
No bo inaczej jednak się stoi. Ja normalnie czasem jak stoję w kolejce mam uderzenie gorąca i wgl, a w ciąży o wiele gorzej jest
Bo jak jest się w ruchu to się rozpedzamy
|
#432 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie mogę stać. Od razu mi słabo i się rozpinam. Najgorzej że nikt cię do kolejki nie wpuścił...
|
|
|
|
#433 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, wszystkie mamy tak samo. A szczerze mówiąc do tej pory uważałam, że to trochę przesada, że ciężarne trzeba przypuszczać wszędzie tak koniecznie. Zwłaszcza w jakiś sklepach z ciuchami czy kosmetykami. Uważałam, że jak daje rade iść i łazic po sklepie to potem dam radę stać, a tu nie ;p
Ja też dziś zaczynam 20 tc <3 ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aguleekk Czas edycji: 2017-05-15 o 17:14 |
|
|
|
|
#435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I też ciężko mi wystać w kolejce, nie mówiąc już o autobusie. Swoją drogą dzisiaj w tramwaju myśłałam, że pawia puszczę... najpierw czułam smród starych skarpet a potem wyziewy alkoholowe.
|
|||
|
|
|
#436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i super się prowadzi
|
|
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem właśnie na warsztatach bezpieczny maluch, akurat są organizowane w Warszawie. Jak będą u Was w mieście to polecam, na razie jestem po pierwszej części o przewozie dzieci w aucie, a za chwilę będzie o pierwszej pomocy.
|
|
|
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koła przednie musiałam blokować bo inaczej sunęły bokiem zacinały się. Jakbym pług pchała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Miałam xlandera x-move Edytowane przez Olanzapinka Czas edycji: 2017-05-15 o 18:56 |
|
|
|
|
#439 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#441 | |
|
Rozeznanie
|
A gdzie takie coś można kupić
?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
a ja "taaaaa" wstyd:/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
porównywałam w sklepie do adamexa, bebeto i anexa .. był najlżejszy (gondola+ stelaż) poza tym w tym sezonie powiększyli gondolę.. jak głupia się uparłam na ten wózek ale sprawdzam każdy który polecacie, też chcę kupić wygodny itd.. zresztą u mnie waga nie ma tak dużego znaczenia (niedługo się przeprowadzamy do szeregówki), bardziej się zastanawiam czy w średnim wózku zmieści się dziecko + ubranie zimowe+ śpiworek + koc ?? |
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wracam po weekendzie pełnym wrażeń, a tu widzę dyskusja o wózkach trwa w najlepsze 😁
Ja chyba zdecyduję się na Roan Bass. Znajomi mają i są bardzo zadowoleni (a mieli wysokie wymagania, przede wszystkim jeśli chodzi o zdrowie i komfort maluszka). Zrobiłam sobie porównanie z innymi popularnymi modelami i fajnie wypada jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny, ale wstrzymuję się jeszcze z zakupem, bo chcę porównać na żywo wykonanie. W piątek będę w Rzeszowie na połówkowych to zrobię rundkę po sklepach 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie tego posikiwania trochę boję, bo to dopiero 5 miesiąc, co będzie później
A po porodzie... to mój drugi największy strachol, nietrzymanie moczu Agulek jak to nie masz brzucha!? Ja mam już taki bębenek że widać z daleka. I chyba zaczynam w końcu czuć jakieś delikatne łaskotki w środku ![]() anulka_l7 mieszkasz blisko Rzeszowa? Edytowane przez nunny Czas edycji: 2017-05-15 o 19:51 |
|
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj z tym kichaniem też tak mam, boję się że będzie gorzej ale ćwiczę dalej mięśnie kegla z nadzieją, że nie pogorszy się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mieszkam jakieś 50 km. od Rzeszowa Widzę że dużo dziewczyn jest z tych okolic.
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj tz powiedzial mi ze musi mi kupic Calgon bo mi beben wywalilo😀😀 faktycznie tydzien temu mialam praktycznie plaski a teraz jak na mnie to spory sie zrobil
|
|
|
|
#448 |
|
nibyżona
|
Ja też nie mam jakiegoś sensownego brzuszka
![]() Bo jestem typowym jabłkiem, które nadal miało za dużo kilogramow na plusie gdy pojawiła się ciąża wygląda po prostu trochę inaczejCoś mi się chce ale nie wiem co. Tzn wydaje mi się że to gofry. Serio w końcu muszę kupić gofrownice
|
#449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#450 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My też się na niego decydujemy Byliśmy ostatnio, w sobotę w tym sklepie z wózkami w Galerii Rzeszów, ale nie było tego akurat Jak wyczaisz, gdzie w Rze można zobaczyć to cudo na żywo, to byłabym wdzięczna za informacje Cytat:
Ja od sierpnia będę 30km od Rzeszowa
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

nie mogę stać w ogóle!

Dobrze, że nikt nie słyszał

A po porodzie... to mój drugi największy strachol, nietrzymanie moczu