Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-15, 13:29   #421
aguleekk
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Kurcze, z tym staniem w ciazy, ze ciezko nawet bez brzucha to prawda. Wydawało mi się, że jak się względnie dobrze czuje i ze jak chodzę to jest ok to chwila postać w kolejce to nie tragedia. Po rossmannie mi się chodziło normalnie, a jak poszlam do apteki i tam jakas babka strasznie przedłużala przez co musiałam trochę postać w kolejce to nagle mi się gorąco zrobilo, spocilam się, jakos dziwnie mi się zrobilo ale jakoś wystalam. Aż teraz wróciłam do domu bo jakos mi slabo, a miałam jeszcze wpaść do kilku miejsc ;/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

20.08.2016

Edytowane przez aguleekk
Czas edycji: 2017-05-15 o 13:33
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 13:59   #422
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Kurcze, z tym staniem w ciazy, ze ciezko nawet bez brzucha to prawda. Wydawało mi się, że jak się względnie dobrze czuje i ze jak chodzę to jest ok to chwila postać w kolejce to nie tragedia. Po rossmannie mi się chodziło normalnie, a jak poszlam do apteki i tam jakas babka strasznie przedłużala przez co musiałam trochę postać w kolejce to nagle mi się gorąco zrobilo, spocilam się, jakos dziwnie mi się zrobilo ale jakoś wystalam. Aż teraz wróciłam do domu bo jakos mi slabo, a miałam jeszcze wpaść do kilku miejsc ;/

Ja normalnie chodzę na spacery z synkiem wręcz biegam za nim. Czasem dwie godziny na dworzu i nawet chwilę nie usiadę gdzieś na ławce. A tylko przyjdzie mi ustać gdzieś w kolejce i po dwóch minutach mam ciemno przed oczami, nogi jak z waty, zimny pot mnie oblewa...
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 14:02   #423
adhoc
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny! Jestem teraz duzo spokojniejsza i mogę cieszyć sie spokojnie ciążą 😊 przełożeni zresztą powiedzieli mi żebym teraz skupiła się na sobie i dziecku 😊

Jeszcze tylko czwartkowa wizyta. Byleby wszystko z dzidzią bylo w porządku.

Co do kolejek to mam to samo! Strasznie mi ciężko wystac. Jak mam malo w koszyku i nie jest to dla mnie niezbędne to odkladam i uciekam bo ciężko.

Aaa i ja zaczęłam dzisiaj 20 tydzien 😍

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 14:20   #424
migifigi
Wtajemniczenie

Ja się może tak nie męczę strasznie ale za to chce mi się co chwilę siku. Dzisiaj z mężem miałam załatwić coś w banku i później mieliśmy zrobić zakupy. Oczywiście w banku kolejka i juz musieliśmy jechać przed zakupami do domu na siku. Niestety ale mam też mega wstydliwy problem, otóż jakoś od 2-3 tygodni jak mocno kichnę to niestety ale popuszczam. Coś okropnego.
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 14:41   #425
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny! Jestem teraz duzo spokojniejsza i mogę cieszyć sie spokojnie ciążą 😊 przełożeni zresztą powiedzieli mi żebym teraz skupiła się na sobie i dziecku 😊

Jeszcze tylko czwartkowa wizyta. Byleby wszystko z dzidzią bylo w porządku.

Co do kolejek to mam to samo! Strasznie mi ciężko wystac. Jak mam malo w koszyku i nie jest to dla mnie niezbędne to odkladam i uciekam bo ciężko.

Aaa i ja zaczęłam dzisiaj 20 tydzien 😍

Bardzo się cieszę że tak to się skończyło u ciebie w pracy

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Ja się może tak nie męczę strasznie ale za to chce mi się co chwilę siku. Dzisiaj z mężem miałam załatwić coś w banku i później mieliśmy zrobić zakupy. Oczywiście w banku kolejka i juz musieliśmy jechać przed zakupami do domu na siku. Niestety ale mam też mega wstydliwy problem, otóż jakoś od 2-3 tygodni jak mocno kichnę to niestety ale popuszczam. Coś okropnego.
Łączę się w bólu, mam to samo.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 14:45   #426
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Po 2 cesarce zostalam zle zszyta.w 1 miejscu mam przeswit na ranie i macica w tym miejscu na poczatku ciazy miala 2mm grubosci. Ogolnie mam mala macice i max pojemnosc dziecka ktora zmiesci to 2800- moi dwaj dobili do 2790 i zaczynal sie porod(mialam sprawdzana pojemnosc). Lipiec a na pewno sierpien i do cesarki juz przeleze.no i dziecko nie moze byc wieksze zeby porod mi sie nie zaczal. To tylko wina zlego zszycia.gdybym wiedziala ze tak zostane "zalatwiona" to pewnie szybciej poszukalabym fachowca.ale glupia myslalam ze jak za pierwszym razem bylo ok to za drugim w tym samym szpitalu bedzie tak samo.o zlym zszyciu w ogole nie myslalam.teraz jestem pod opieka jednego z najlepszych specjalistow w polsce i co 2tyg od lipca bede miala usg rany.no i jak przezyje to obiecal ze zszyje mnie jak nigdy hehe😊😊
O matko ....👀👀👀👀
Ja jestem po cesarce Ale nie mam pojęcia jak moje zszycie się ma 😲

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Dlatego ja do 12tyg balam sie czy lozysko nie ulozy sie na ranue.bo wtedy musialabym miec usunieta zdrowa ciaze.bo macica by nie wytrzymala.szczescie bo duzo osob wokol mnie ma przodujace.uff😊😊
Jeszcze raz
O matko! 👀👀👀👀👀
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 14:57   #427
Lotso
Zadomowienie

Alla i przed zajsciem bylam u gina.on mi powiedzial o tym przeswicie.zdecydowalam sie na wkladke no i byla wpadka. Gin powiedzial ze powinno byc ok. Chcialam poczekac 2lata zeby rana sie wzmocnila.im dluzej od ciecia tym lepiej.takze u Ciebie na pewno bedzie ok. Nie jest wykluczone ze w trakcie porodu bedziesz odczuwala pieczenie starej rany i zrobia cc.ale po takim czasie to rzadkosc. Ja wlasnie po 1 cc mialam podejscie do naturalnego- roznica prawie 3 lata i po 15godz mega skurczy moja rana juz sie odezwala.bali sie ze sie rozejdzie i w ciagu 5min bylam juz na stole. To bylo silne pieczenie z parzeniem jakby ktos po tej ranie zelazkiem jezdzil.

Migi dla pocieszenia prawie kazda ciezarna tak ma. Ja mam lzy ze smiechu jak przypomne sobie akcje z 2ciazy😀😀bylam w Zarze po sukienke.akurat wszystkie klientki wypibdrzone ęą a ja w cichobiegach i przyduzej kurtce.miedzy wieszakami kichnelam i puscilam baka na pol sklepu buhehehe od razu ucieklam 😀😀😀😀tz sie smial ze z tym dzwiekiem maski tlenowe powinny zleciec z sufitu😝😝😝 no coz musiny to przetrwac😀😀👍
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-15, 15:21   #428
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Alla i przed zajsciem bylam u gina.on mi powiedzial o tym przeswicie.zdecydowalam sie na wkladke no i byla wpadka. Gin powiedzial ze powinno byc ok. Chcialam poczekac 2lata zeby rana sie wzmocnila.im dluzej od ciecia tym lepiej.takze u Ciebie na pewno bedzie ok. Nie jest wykluczone ze w trakcie porodu bedziesz odczuwala pieczenie starej rany i zrobia cc.ale po takim czasie to rzadkosc. Ja wlasnie po 1 cc mialam podejscie do naturalnego- roznica prawie 3 lata i po 15godz mega skurczy moja rana juz sie odezwala.bali sie ze sie rozejdzie i w ciagu 5min bylam juz na stole. To bylo silne pieczenie z parzeniem jakby ktos po tej ranie zelazkiem jezdzil.

Migi dla pocieszenia prawie kazda ciezarna tak ma. Ja mam lzy ze smiechu jak przypomne sobie akcje z 2ciazy😀😀bylam w Zarze po sukienke.akurat wszystkie klientki wypibdrzone ęą a ja w cichobiegach i przyduzej kurtce.miedzy wieszakami kichnelam i puscilam baka na pol sklepu buhehehe od razu ucieklam 😀😀😀😀tz sie smial ze z tym dzwiekiem maski tlenowe powinny zleciec z sufitu😝😝😝 no coz musiny to przetrwac😀😀👍
Ja urodziłam sn pierwsza córkę
..druga niestety ułożona miednicowo więc cc

Strasznie wspominam wszytko to co było w pierwszych godzinach i dniach po cc ...plakalam codzienne z bólu a sam moment pionizacji tragedia... kurcząca się rozcieta macica.....uuuuuu

Mówisz że nastawić się mam na żelazko na brzuchu...az mam ciarki
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 15:25   #429
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
O tak jak ja. Mój musi dać się prowadzić jedną ręką. Jednak teraz myślę z że gdybym wiedziała jakim hardcorem będzie znoszenie mojego Lupo z 2 piętra, to bym się zastanawiała.

Co do gondoli. Niby 80cm , ale mój jak miał 5 msc to zmieniliśmy na spacerówkę , bo po pierwsze krzyczał gdyż nic nie widział, a po drugie zaczął się przemieszczać tak, że uderzał głową albo nogami o boki, a urodził się mały -49cm. Może pojeździł by jeszcze miesiąc , dwa . To był sezon letni, więc odpadały kombinezony i koce. Ale mam koleżanki , które woziły w gondoli 7-8msc dzieci zima i było ok (w movie I lupo). Wszystko zależy od dziecka i preferencji rodziców.
Dlatego dla mnie ważna okazała się spacerówka rozkładana na płasko. Zima można dokupić śpiworek i będzie ok.
To wszystko to są moje subiektywne odczucia.

Cherry jeżeli masz znosić wózek z wysokiego piętra to bym nie patrzyła aż tak na amortyzacjęz i wybrała coś z podobną do xlandera movie, był by wozek byl w miarę lekki. Tak jak wspomniałam ja się wkopalam. Teraz na szczęście mam winde.

Właśnie o takim rozkładanym na płasko mówię;]

nie wiem czy można ale wkleję link do filmu co pokazuje przejście z gondoli na spacerówkę, 2w1.

https://youtu.be/Ol7b6S9ylQA?t=112

nie wiem czy się uda?

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Przywilej ciąży, bąki, mocz itd
ja się błyskawicznie męczę, zasapałam się wyciągając garnki z szafki :/ masakra

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Ja normalnie chodzę na spacery z synkiem wręcz biegam za nim. Czasem dwie godziny na dworzu i nawet chwilę nie usiadę gdzieś na ławce. A tylko przyjdzie mi ustać gdzieś w kolejce i po dwóch minutach mam ciemno przed oczami, nogi jak z waty, zimny pot mnie oblewa...
Tak samo mam
Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 16:01   #430
letstry
Rozeznanie

Cytat:

O, a myślałam, że to ze mną coś jest nie tak! Bo ja mam to samo nie mogę stać w ogóle!

Cytat:
Migi dla pocieszenia prawie kazda ciezarna tak ma. Ja mam lzy ze smiechu jak przypomne sobie akcje z 2ciazybylam w Zarze po sukienke.akurat wszystkie klientki wypibdrzone ęą a ja w cichobiegach i przyduzej kurtce.miedzy wieszakami kichnelam i puscilam baka na pol sklepu buhehehe od razu ucieklam tz sie smial ze z tym dzwiekiem maski tlenowe powinny zleciec z sufitu no coz musiny to przetrwac

Mi wprawdzie nie w sklepie, ale zdarzyło się w miejscu publicznym to samo Dobrze, że nikt nie słyszał
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 16:05   #431
Cherry_Muffin
nibyżona

No bo inaczej jednak się stoi. Ja normalnie czasem jak stoję w kolejce mam uderzenie gorąca i wgl, a w ciąży o wiele gorzej jest

Bo jak jest się w ruchu to się rozpedzamy
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 16:05   #432
Aneu8899
Rozeznanie

Ja też nie mogę stać. Od razu mi słabo i się rozpinam. Najgorzej że nikt cię do kolejki nie wpuścił...
Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 16:07   #433
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aneu8899 Pokaż wiadomość
Ja też nie mogę stać. Od razu mi słabo i się rozpinam. Najgorzej że nikt cię do kolejki nie wpuścił...

Mnie jeszcze nikt nigdzie nie przepuścił, ale to może dlatego, ze mały brzuch. Chociaz widoczny
Stary 2017-05-15, 16:16   #434
aguleekk
Zakorzenienie

Masakra, wszystkie mamy tak samo. A szczerze mówiąc do tej pory uważałam, że to trochę przesada, że ciężarne trzeba przypuszczać wszędzie tak koniecznie. Zwłaszcza w jakiś sklepach z ciuchami czy kosmetykami. Uważałam, że jak daje rade iść i łazic po sklepie to potem dam radę stać, a tu nie ;p

Ja też dziś zaczynam 20 tc <3

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Aneu8899 Pokaż wiadomość
Ja nie mam brzucha za bardzo więc nie widac, że ciąża. Poza tym myslalam, że szybko pójdzie bo dwie kasy i mało ludzi, ale i przy jednej i przy drugiej były jakieś babki z milionem pytań i sie przedłużalo.

20.08.2016

Edytowane przez aguleekk
Czas edycji: 2017-05-15 o 16:14
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 16:22   #435
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość

Obejrzeliśmy wczoraj fajne mieszkanie i chyba je kupimy. Martwi mnie tylko jedno: to trzecie piętro, a windy w bloku brak.Musiałabym wnosić wózek jak cherry, a gondola, którą upatrzyłam jest ciężkawa i już nie wiem, co robić. Z moją wagą piórkową to może być problem tak ciągle wnosić i znosić dziecko i wózek. W ogóle to mam taką schizę, że się przewrócę na tych schodach z dzieckiem.

Ale z drugiej strony mieszkanie nam się podoba i cena przemawia za tym, by je wziąć, bo nie musielibyśmy brać kredytu.

Aha,Agulek zamień mi na głównej stronie na dziewczynkę
My kupiliśmy mieszkanie na 3 piętrze i bez windy i myślę, że wózek będę zostawiać w garażu podziemnym po prostu.

Cytat:

Ja się tego własnie obawiam, bo w domu często mi się zdarza połączyć kichnięcie z bąkiem
Cytat:
Masakra, wszystkie mamy tak samo. A szczerze mówiąc do tej pory uważałam, że to trochę przesada, że ciężarne trzeba przypuszczać wszędzie tak koniecznie. Zwłaszcza w jakiś sklepach z ciuchami czy kosmetykami. Uważałam, że jak daje rade iść i łazic po sklepie to potem dam radę stać, a tu nie ;p

Ja też dziś zaczynam 20 tc <3

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Ja nie mam brzucha za bardzo więc nie widac, że ciąża. Poza tym myslalam, że szybko pójdzie bo dwie kasy i mało ludzi, ale i przy jednej i przy drugiej były jakieś babki z milionem pytań i sie przedłużalo.

Ja też tak uwazałam, ale teraz..punkt widzenia się zmienił I też ciężko mi wystać w kolejce, nie mówiąc już o autobusie. Swoją drogą dzisiaj w tramwaju myśłałam, że pawia puszczę... najpierw czułam smród starych skarpet a potem wyziewy alkoholowe.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-15, 16:38   #436
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiastka Pokaż wiadomość
rzeczozn a co Cię przekonało w xlanderze? Bo ktoś mi go polecał, ale na żywo wczoraj miałam wrażenie, że jest bardzo "twardy" (słaba amortyzacja). I tu jestem zagubiona. Dziewczyny, które mają już dzieci doradźcie proszę: lepiej postawić na dobrą amortyzację czy właśnie bez amortyzacji, bo podobno dzieci lubią jak nimi trzęsie?
Ogólne podoba mi się waga, składanie, gondola, spacerówka, skrętne koła, amortyzację może i ma słabszą niż inne popularne modele ale jak to powiedział sprzedawca - jak dziecko wytrzęsie to lepiej śpi w nocy no i super się prowadzi a poza tym serwis door to door (w sklepie gdzie wybierałam sprzedawca powiedział że jakby coś się działo na nie przysługują wózki zastępcze), a koła wymienne (przód piankowe w xpulse) są po 80 zł komplet.. i w sumie mnie przekonał. Na 100 % biorę xlandera tylko jeszcze nie wiem czy xpulse czy move raczej pierwszy ale co chwila zmieniam zdanie..
rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 17:19   #437
migifigi
Wtajemniczenie

Jestem właśnie na warsztatach bezpieczny maluch, akurat są organizowane w Warszawie. Jak będą u Was w mieście to polecam, na razie jestem po pierwszej części o przewozie dzieci w aucie, a za chwilę będzie o pierwszej pomocy.
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 17:45   #438
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Ogólne podoba mi się waga, składanie, gondola, spacerówka, skrętne koła, amortyzację może i ma słabszą niż inne popularne modele ale jak to powiedział sprzedawca - jak dziecko wytrzęsie to lepiej śpi w nocy no i super się prowadzi a poza tym serwis door to door (w sklepie gdzie wybierałam sprzedawca powiedział że jakby coś się działo na nie przysługują wózki zastępcze), a koła wymienne (przód piankowe w xpulse) są po 80 zł komplet.. i w sumie mnie przekonał. Na 100 % biorę xlandera tylko jeszcze nie wiem czy xpulse czy move raczej pierwszy ale co chwila zmieniam zdanie..
Waga? Naprawdę? Sam stelaż waży 9.9kg gondola 4.2 razem to prawie 15kg plus dziecko to 20kg. Ja mam tani wózek camarelo carmela i stelaż waży 4.9 kg gondola 4.1 to razem 9kg.
Koła przednie musiałam blokować bo inaczej sunęły bokiem zacinały się. Jakbym pług pchała.

Miałam xlandera x-move

Edytowane przez Olanzapinka
Czas edycji: 2017-05-15 o 17:56
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 17:55   #439
buzn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Super Kolejny chłopak

Antybiotykiem się nie przejmuj, lepiej wziąć lek i szybko dojść do siebie niż męczyć siebie i dzieciątko.

Macie jakieś sposoby na doprowadzenie storczyków do ładu? Mam 10 sztuk i tylko dwa kwitną, trochę ich zaniedbałam, bo nie mam ręki do kwiatów, ale tak bym chciała żeby miały rozkwitły... Muszę jeszcze coś sobie kupić na balkon, mamy misję na najbliższe dni żeby trochę o niego zadbać.
Storczyki nie lubią zmian lubi spokój i cisze.. Raz w tygodniu namaczaj je w misce, przelej kilka razy i zostaw na cały dzień. I potem postaw w tym samym miejscu. I zobaczysz,że odżyją. Ważne by korzenie były odsłonięte, przezroczysta osłonka. I kup jakaś odżywkę albo do wody jak przelewasz, albo w takich małych plastykowych buteleczkach z odrywana koncowka

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Akinom0 Pokaż wiadomość
nunny Dzidziuś zdrowy Waży 178gram. Będzie Maciuś
Niestety ja wylądowałam na antybiotyku Jakieś zapalenie się do mnie przyczepiło.
Gratki!

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-15, 18:00   #440
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Waga? Naprawdę? Sam stelaż waży 9.9kg gondola 4.2 razem to prawie 15kg plus dziecko to 20kg. Ja mam tani wózek camarelo carmela i stelaż waży 4.9 kg gondola 4.1 to razem 9kg.
Koła przednie musiałam blokować bo inaczej sunęły bokiem zacinały się. Jakbym pług pchała.

Miałam xlandera x-move
Aż z ciekawości sprawdziłam ten wózek, bo sama nad nim myślałam. Stelaż waży 9 kg, czyli standardowo. Szczerze mówiąc najlżejszy stelaż jaki widziałam waży 6 kg

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:08   #441
buzn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akinom0 Pokaż wiadomość
adhoc to super!

Coś dla arbuzożerców
A gdzie takie coś można kupić?

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Identycznie mam! To kichanie jest straszne. Raz kichnelam i mówię" o kurcze" a mój mąż," coś się stało kopnął" a ja "taaaaa" wstyd:/

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:28   #442
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:

Miałam xlandera x-move
xpulse stelaż 7,5 gondola 4, spacerówka łącznie 11,2.. move jest cięższy wiadomo ale to wózek typowo w teren..

porównywałam w sklepie do adamexa, bebeto i anexa .. był najlżejszy (gondola+ stelaż)

poza tym w tym sezonie powiększyli gondolę..
jak głupia się uparłam na ten wózek ale sprawdzam każdy który polecacie, też chcę kupić wygodny itd..
zresztą u mnie waga nie ma tak dużego znaczenia (niedługo się przeprowadzamy do szeregówki), bardziej się zastanawiam czy w średnim wózku zmieści się dziecko + ubranie zimowe+ śpiworek + koc ??
rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:48   #443
anulka_l7
Raczkowanie

Hej dziewczyny, wracam po weekendzie pełnym wrażeń, a tu widzę dyskusja o wózkach trwa w najlepsze 😁
Ja chyba zdecyduję się na Roan Bass. Znajomi mają i są bardzo zadowoleni (a mieli wysokie wymagania, przede wszystkim jeśli chodzi o zdrowie i komfort maluszka). Zrobiłam sobie porównanie z innymi popularnymi modelami i fajnie wypada jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny, ale wstrzymuję się jeszcze z zakupem, bo chcę porównać na żywo wykonanie. W piątek będę w Rzeszowie na połówkowych to zrobię rundkę po sklepach 😊

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:50   #444
nunny
Wtajemniczenie

Ja sie tego posikiwania trochę boję, bo to dopiero 5 miesiąc, co będzie później A po porodzie... to mój drugi największy strachol, nietrzymanie moczu

Agulek jak to nie masz brzucha!? Ja mam już taki bębenek że widać z daleka. I chyba zaczynam w końcu czuć jakieś delikatne łaskotki w środku Ale bardzo rzadko. Kilka dni temu coś mi tam tak stuknęło 3 razy, na początku nawet nie skojarzyłam że to może być dziecko, dopiero później pomyślałam, że to też mogło być to

anulka_l7 mieszkasz blisko Rzeszowa?

Edytowane przez nunny
Czas edycji: 2017-05-15 o 18:51
Stary 2017-05-15, 18:57   #445
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie tego posikiwania trochę boję, bo to dopiero 5 miesiąc, co będzie później A po porodzie... to mój drugi największy strachol, nietrzymanie moczu

Agulek jak to nie masz brzucha!? Ja mam już taki bębenek że widać z daleka. I chyba zaczynam w końcu czuć jakieś delikatne łaskotki w środku Ale bardzo rzadko. Kilka dni temu coś mi tam tak stuknęło 3 razy, na początku nawet nie skojarzyłam że to może być dziecko, dopiero później pomyślałam, że to też mogło być to

anulka_l7 mieszkasz blisko Rzeszowa?
Ja teraz jestem w okolicach Rzeszowa

Oj z tym kichaniem też tak mam, boję się że będzie gorzej ale ćwiczę dalej mięśnie kegla z nadzieją, że nie pogorszy się

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 19:01   #446
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Ja teraz jestem w okolicach Rzeszowa

Oj z tym kichaniem też tak mam, boję się że będzie gorzej ale ćwiczę dalej mięśnie kegla z nadzieją, że nie pogorszy się

Ooo Ja mieszkam jakieś 50 km. od Rzeszowa Widzę że dużo dziewczyn jest z tych okolic.
Stary 2017-05-15, 19:03   #447
Lotso
Zadomowienie

Wczoraj tz powiedzial mi ze musi mi kupic Calgon bo mi beben wywalilo😀😀 faktycznie tydzien temu mialam praktycznie plaski a teraz jak na mnie to spory sie zrobil
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 19:03   #448
Cherry_Muffin
nibyżona

Ja też nie mam jakiegoś sensownego brzuszka
Bo jestem typowym jabłkiem, które nadal miało za dużo kilogramow na plusie gdy pojawiła się ciąża wygląda po prostu trochę inaczej

Coś mi się chce ale nie wiem co. Tzn wydaje mi się że to gofry. Serio w końcu muszę kupić gofrownice
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 19:07   #449
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo Ja mieszkam jakieś 50 km. od Rzeszowa Widzę że dużo dziewczyn jest z tych okolic.
W którą stronę? Bo ja też 50km mam tylko na północny zachód patrzac na mapie

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 19:16   #450
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka_l7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wracam po weekendzie pełnym wrażeń, a tu widzę dyskusja o wózkach trwa w najlepsze
Ja chyba zdecyduję się na Roan Bass. Znajomi mają i są bardzo zadowoleni (a mieli wysokie wymagania, przede wszystkim jeśli chodzi o zdrowie i komfort maluszka). Zrobiłam sobie porównanie z innymi popularnymi modelami i fajnie wypada jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny, ale wstrzymuję się jeszcze z zakupem, bo chcę porównać na żywo wykonanie. W piątek będę w Rzeszowie na połówkowych to zrobię rundkę po sklepach

My też się na niego decydujemy Byliśmy ostatnio, w sobotę w tym sklepie z wózkami w Galerii Rzeszów, ale nie było tego akurat Jak wyczaisz, gdzie w Rze można zobaczyć to cudo na żywo, to byłabym wdzięczna za informacje

Cytat:

Ja od sierpnia będę 30km od Rzeszowa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości