|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Ale różnica 2 tygodnie u mnie jest na plus tylko 3 dni. U mnie na wizycie tez wszystko ok
|
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że to zależy od podejścia lekarza. Bo u mnie jest 7 dni starsza i nic nie korygujemy.
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile cm masz szyjke?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - chodziło mi o ilość płatnego macierzyńskiego a nie o żłobki.
Poza tym nie uwazam ze wyglądałam po porodzie jak bezwstydna krowa ![]() I zdjęcie , które mam z synem jest dla mnie bezcenne. Ja odpadam nie dam rady nadrobić wszystkiego. Nie spałam cała noc. Dopiero nad ranem się zdrzemnęłam. Spałam w salonie na kanapie na siedząco bo jedynie wtedy mnie taki kaszel nie męczył. Mam zatkane zatoki i wyschnięte gardło na wiór . Mam wrażenie ze mały się szykuje do wyjścia . Kciuki za wizyty! 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2528 |
|
*sportaddict*
|
Ja według usg mam ciążę 10 dni starszą i też nie korygowali
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi to bardzo dużo! Ciekawe czy wcześniej urodzisz.
|
#2530 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za linki Morelle ,Darietta do cc to chyba i tak nie ma sensu pisać więc macie z głowy.
Wiem,że określa termin chyba z usg robionych do 15 tc czy jakoś tak i ja się tego trzymam tylko tak zrozumiałam post ,że może jak dziecko dużo większe niż wg wieku to coś się takiego dzieje ,że szybciej się rodzi czy coś nie wiem czy mnie rozumiecie hehe i mnie to zaciekawiło właśnie bo nie słyszałam o tym
|
#2531 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast i położne, i mój gin, i drugi gin, u którego byłam w trakcie podczas wyjazdy mówili o tej korekcji (wg usg pierwszego trymestru - około 12 tygodnia się je chyba robi?) w przypadku osób rodzących naturalnie. Ja sobie nie wyobrażam, żeby lekarz patrzył tylko na termin z OM, skoro byłam na USG z wysoką betą w okolicach 5 tygodnia (dość długo się staraliśmy) i już wtedy gin widział starszą ciążę, z bijącym sercem itd Ale mówił też, że jeśli różnica jest w trzecim trymestrze, to nie bierze się jej pod uwagę (o ile nie jest zauważalna wcześniej), bo dziecko rośnie skokowo i różnice są normalne
|
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Cytat:
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chilli byłaś może na targach w askot?
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2536 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak samo I kilka domowych bluzek swoich i TZ, bo do nich maluch tez często będzie przytulony ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Widzę że pytałaś o zakup używanego fotelika. Niestety nawet dokładnie go oglądając, nie się w stanie ocenić czy jest powypadkowy Ja od kogoś obcego bym się nie odważyła kupić...
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Mój rosnie i idzie idealnie co do dnia z terminem om. Tak, że u mnie nic sie nie zmieni...
Co do zdjęć jeszcze chciałam sie odnieść... to ja tez Morelle nie czuję się jak krowa bez mózgu ale mniej wiecej wiem.o co Ci chodzi i jak do tego oodchodzisz, bo temat był poruszany, jednak KP a zdjecia z porodówki gdzieś udostępniane.to zupełnie co.innego. Ja.mam.piękne.zdjecia gdzie wygladam.okropnie, ale tp.pierwsze wspólne chwile i są dla mnie bezcenne, ale oczywiście oglądamy je tylko my, nawet moja mama chyba nie widziała i siostra chyba też nie. Po za tym u nas nagość nie jest tematem tabu... rozmawiamy.o tym.normalnie i mój syn widzi mnie nago ( do czasu oczywiście ). Popieram tez karmienie piersią w miejscach publicznych, ale to nie oznacza ze trzeba wywalać cycka.w tlumie ludzi, są dyskretniejsze sposoby. Pamiętam jak.na chrzcinach Tymona wszyscy wyszli na zdjecia, zostalam.naa sali wykorzystać moment ze sa na zewnątrz i.zaczęłam karmić i nagle wszyscy weszli i w dodatku ustawiają sie za mną do zdjęcia...ze będzie piekne i w ogóle... moj tato, bram.meza, szwagier...przyjaciele nie bylo to komfortowe - nie wiedzialam.co zrobić, ale ich podejście pokazało mi jak jest to naturalne wręcz zwyczajne prawie i zrobiłam to zdjecie, co prawda bez przekonania, ale miło mi.było jak zobaczyłam i poczułam się tak zupełnie swobodnie i dobrze wtedy, bo.moje sjrepowanie minęło. Więc dużo zależy od tego jak myślimy, ze odbierają nas inni... I dla mnie np. juz bardziej podejscie matek, że ja nie będę karmić bo coś tam...coś tam, nie mam ochoty itp. Jest bezmyślne i.brak mi komentarza czasami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy inne zdanie na ten temat i tyle
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
No tak to wiem
, ale karmić będziesz a to ważne!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że się uda.
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam taką nadzieję, z Tymkiem miałam zastoje w prawej piersi teraz będę ją do.końca opróżniać i uważać bardziej. I chciałabym dłużej karmić... zobaczymy... :kciuki
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba 9-10 miesięcy, niby ok, ale jak.da się dłużej to będzie spoko. Muszę tylko jeszcze troche poczytać jak zapobiegać zastojom...bo.to była udreka :/
|
#2544 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle - nie byłam bo już wszystko mam więc nie chce mi się łazić poza tym jestem spłukana hehe zastanawiam się nad targami w hali za tydzień ale nie wiem czy dam radę.
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z OM mam termin na 17.07, a USG z pierwszego trymestru 27.07, a dzisiaj z wizyty wyszło 19.07. Jednak na karcie na pierwszej stronie mam 27.07 i gin tego nie zmieniał. Wg USG z pierwszego trymestru mam teraz 30tc, a gin mi dzisiaj w kartę wpisał 31tc ![]() wszystko ok, Mały krzyżował ręce na buzi i znowu nie udało się go zobaczyć. Pomierzył i nie widział nieprawidłowości. Mały waży 1632g. Mierzył też ilość wód płodowych i ok. Zostałam pochwalona za wagę i hemoglobinę. Szyjka zamknięta 4,2cm. Dostałam plan porodu i kartę ruchów płodu. Powiedział, że będzie wymagał karty ruchów płodu i mam przynieść na następną wizytę uzupełnioną. Byłam na szkole rodzenia z koleżanką, która jest już po terminie i przytyła 13kg, wiele razy mówiłam jej, że wygląda pięknie bo tak uważam, jest szczupła ma tylko piłkę. Mi nie powiedziała ani razu komplementu, ale to nic nie oczekuję i nie wymagam tego. Pytała mnie o wizytę i moją wagę. Jak jej powiedziałam, że przytyłam 6kg to spojrzała na mnie z poirytowaniem i powiedziała z poważną miną "ale w uda to ci poszło"
Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-05-15 o 20:19 |
|
|
|
#2547 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widziałam dyskusję o sesjach. Wymarzyłam sobie taką w sukience, w plenerze... Ale jak widzę siebie na zdjęciach to wiem, że byłabym niezadowolona z efektu, więc jak mam płacić kilka stów za coś co nie będzie mi się do końca podobać to już sama nie wiem... Muszę się ogarnąć z tym jedzeniem.
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu
Brawa za wizytę, a koleżanka to klimat ma dziwny widzę, no cóż ciężko jej się chyba pogodzić z faktem, że nie tylko.ona wygląda super w ciąży... :/ taki typ, nic nie zrobisz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

Wg korygowanego terminu porodu dziś 32t0d, wg USG - 33t6d, gin uważa, że jak tak dalej pójdzie, to możemy szykować się na wcześniejszy poród. Płyn owodniowy w normie, waga chłopaka (to też znów potwierdzone, nawet mamy zdjęcie!
) ok. 2150 g. Ułożony główkowo, wszystkie parametry prawidłowe, szyjka póki co krótsza, ale zamknięta i twarda - odpowiednia do tego etapu ciąży.
u mnie jest na plus tylko 3 dni.

Ale jak mówię - ciąża od początku starsza, a do tego krótkie cykle i wczesna owulacja 

🏻

I nie wiem, czy jechać sama czy zrezygnować.
, ale karmić będziesz a to ważne!