A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-27, 16:19   #2851
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

A jak myślicie, tu pisać, czy założyć nowy wątek?

To może ja zacznę. Dziś wieczorem wrzucę na podaja ..
Dean Koontz "Apokalipsa"
http://merlin.pl/Apokalipsa_Dean-Koo.../1,463418.html

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2008-04-27 o 16:50
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 16:27   #2852
gasta18
Wtajemniczenie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7370477]Wylicytowałam właśnie na allegro 'Pałac Kobiet' - Pearl S. Buck za 9,6zł z odbiorem osobistym!
Moja pierwsza książka Bucka.

A miał być odwyk. [/QUOTE]
Hehehe obserwowałam ta aukcję, ale nawet nie zaczęłam licytować, bo zrezygnowałam

Em ja myslę, że można pisać tutaj
Stary 2008-04-27, 16:34   #2853
magrat16
Zakorzenienie

ja te sądzę, że warto tutaj, najwyżej dopiero gdy się zrobi "za duży ruch" to założy się nowy wątek.
ja jak na razie mam dopiero 2 książki oddane na podaju.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 16:45   #2854
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
ja te sądzę, że warto tutaj, najwyżej dopiero gdy się zrobi "za duży ruch" to założy się nowy wątek.
ja jak na razie mam dopiero 2 książki oddane na podaju.
no ja właśnie pisałam że ja zero, ale tak pomyślałam że jak będę u mamy za tydzień to cosik może wybiorę do oddania
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 17:20   #2855
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

A ja na podaju oddałam jak narazie 5 książek (w tym jeden pakiet), a dostałam 7 + pakiet, bo załapałam się na te 20pkt gratis.
Teraz niestety mam 0pkt. i nie zanosi się, żebym jakieś wystawiła, bo strasznie trudno mi się rozstawać z książkami.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 18:28   #2856
magrat16
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7371131]A ja na podaju oddałam jak narazie 5 książek (w tym jeden pakiet), a dostałam 7 + pakiet, bo załapałam się na te 20pkt gratis.
Teraz niestety mam 0pkt. i nie zanosi się, żebym jakieś wystawiła, bo strasznie trudno mi się rozstawać z książkami. [/quote]
Ja w sumie oddałam 4, bo 3 w pakiecie. A oddawać książki....żal

03.10.2015
Stary 2008-04-27, 18:44   #2857
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Mariah czy to nie miało być przypadkiem trzy w miesiącu?
Nie, dobrze napisałam, chodziło mi o 3 w roku. Może dziwnie to brzmi, szczególnie w kontekście podaja (że niby 3 razy do roku coś wystawiam) ale ja bardzo wolno czytam a z biblioteki taszczę co miesiąc 5-6 książek i to one są zawsze pierwsze w kolejce do przeczytania. Gdybym czytała 3 swoje własne książki na miesiąc, to z biblioteki mogłabym na jakiś czas zrezygnować, bo miesięcznie jestem w stanie przeczytać 4-5 powieści (choć to też zależy od ich grubości ).

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7369280]
(brzydal nie chce ciągnąć ) [/quote]

Mam nadzieję, że to nie ratlerek

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wpadłam na pewien pomysł.. Nie wiem nawet czy istnieje wątek o podaju, ale możnaby go utworzyć, albo ewentualnie pisać tu.
Dodałam dziś kilka książek, w tym takie nowsze, ciekawsze, które od razu się rozeszły. Wiem, że wiele z was korzysta z podaja, dlatego mogłybyśmy np. informować się, jakie książki mamy zamiar dodać dziś/jutro. Chodzi mi raczej o te smaczniejsze kąski.
Co o tym myślicie?
Dobry pomysł.

Cytat:
Chętnie bym sie z Mariah powymieniała bo do niej mam rzut beretem.
Na znaczkach się oszczędza, co?

Na razie nie mam nic do wymiany, tzn. nic poza tym, co już jest na podaju. Może gdybym zrobiła sobie miesięczną przerwę od biblioteki i zaczęła czytać swoje książki, to coś by się na wymianę znalazło.
Ja mam taki problem, że kupuję wyłącznie książki, co do których jestem na 90% pewna, że mi się spodobają i że nie będę chciała się ich pozbyć. W przeciwnym wypadku wolę pójść do biblioteki. Przez to nie mam zbyt wiele książek, które chciałabym/mogłabym oddać Ale jak będę coś miała, to dam znać w tym wątku
Stary 2008-04-27, 21:27   #2858
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że to nie ratlerek

Nie, siberian husky.
On w sumie ciągnie przez pierwsze 10min, a potem sobie ładnie biegnie obok roweru. Zamiast mi pomóc.
Stary 2008-04-27, 21:37   #2859
gasta18
Wtajemniczenie

A ja znowu muszę coś sprzedać bo na koncie internetowym mi brakuje kasy na zamówienie z Czytajtanio
A miałam uzbierane...ten brak kasy to przez ten "Dziki imir" i Ishiguro... i przez Ger bo zaraża tą japońszczyzną itp
Stary 2008-04-27, 21:53   #2860
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
A ja znowu muszę coś sprzedać bo na koncie internetowym mi brakuje kasy na zamówienie z Czytajtanio
A miałam uzbierane...ten brak kasy to przez ten "Dziki imir" i Ishiguro... i przez Ger bo zaraża tą japońszczyzną itp
A ja gdyby nie ten wyjazd do Dortmundu, to mogłabym złożyć już tyyyle zamówień. A miałam moją wypłatę przeznaczyć na książki. Ale nie żałuję.

Aniu, skończyłam czytać 'Morderstwo w...' Dzisiaj już zrecenzować nie dam rady i nie mam pojęcia, kiedy to zrobię, bo w długi weekend majowy odpoczywam (również od neta) nad jeziorem, a w tygodniu to nauka i praca.
Stary 2008-04-28, 01:42   #2861
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze przeżyłam szok ale pozytywny jakos mi nie przeszło przez myśl, że jesteś Ger mężatką
Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Według mnie również 'nie wyglądałaś' na mężatkę.
Trza umieć się kamuflować Jak tak człowiek parę razy z kumpelami do klubu wyjdzie i poudaje singla, to to potem już w krew wchodzi

Cytat:
Dziś zakończyłam moją edukację szkolną z najwyższą średnią w klasie.
(...)
Gratuluję!

Cytat:
Odebrałam dziś przesyłkę z "Władca pierścieni" Tolkiena.
Również gratuluję!

Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Germini, jeżeli też tę sukienkę z Orsaya wykorzystywałaś w ostatnim czasie to, a jeżeli wcześniej to też...
Oj, to już dawno było, ale mimo wszystko dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Przyglądam sie teraz 2 ksiazkom. Zobaczymy, bo nie moge za dużo wydawć .
Łączę się z Tobą w bólu

Cytat:
Dziewczyny, wpadłam na pewien pomysł.. Nie wiem nawet czy istnieje wątek o podaju, ale możnaby go utworzyć, albo ewentualnie pisać tu.
(...)
Bardzo dobry pomysł, choć osobiście się w nim nie poudzielam, bo nic ciekawego do wydania mi już nie zostało Ale podpatrzę chociaż, co Wy macie zamiar w świat puścić

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7370477]Wylicytowałam właśnie na allegro 'Pałac Kobiet' - Pearl S. Buck za 9,6zł z odbiorem osobistym!
Moja pierwsza książka Bucka. [/quote]
Gratuluję! Ale...
Właśnie czytam tę książkę (powoli zmierzam ku końcowi) i choć generalnie podoba mi się, to coś mi w niej lekko zgrzyta. Szczerze mówiąc nie polecam rozpoczęcia przygody z tą pisarką od "Pałacu...". Tzn. nie jakoś bardzo, bo od biedy można , ale jeśli masz taką możliwość, to lepiej przeczytaj najpierw "Peonię" albo trylogię "Ziemski dom"

Cytat:
No i znowu wszystko na mnie! Ja bym tam winę na Foxinę zwaliła - wszak bardziej niż ja szaleje w tym temacie

No i wklejam bidne zdjęcie (standardowo robione w kijowym świetle) moich bidnych njusów. Pierwsze trzy z Podaja, a Anitka upolowana w lumpie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27.04.jpg (86,9 KB, 44 załadowań)
Stary 2008-04-28, 10:41   #2862
protka
Zakorzenienie

Cytat:
dobry pomysł z tym podajem lub wyprzedażami, podejrzewam, że część wizażanek z chęcią by przejęła kilka książek
Również uważam, że to bardzo dobry pomysł, mimo że na podaju nie działam.
Ale dzięki temu wizażanki będą miały fory w upolowaniu czegoś super.
A jak coś będzie w wyprzedaży czy na forum, to się podłączę do polowania.
Moje czystki będą w lipcu, to w razie czego mogę dać cynk co będzie wystawiane. Na razie stosik się powiększa.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7374232]
Nie, siberian husky.
On w sumie ciągnie przez pierwsze 10min, a potem sobie ładnie biegnie obok roweru. Zamiast mi pomóc. [/quote]

Śliczne psy.

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
No i wklejam bidne zdjęcie (standardowo robione w kijowym świetle) moich bidnych njusów. Pierwsze trzy z Podaja, a Anitka upolowana w lumpie
Jak zwykle fajne i ładne nabytki. Wyglądają wszystkie na nóweczki.
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 12:14   #2863
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Ja. 3/4 książek, które posiadam leżą na półkach nieprzeczytane i dojrzewają. A czytam głównie to, co upoluję w bibliotece (na co czasem czekałam dość długo), bo moje własne książki, jak sama stwierdziłaś, nie uciekną i mogą sobie poczekać. Od zeszłego roku staram się jednak czytać minimum 3 własne książki w roku, żeby powolutku odhaczać je z listy leżących odłogiem no i żeby mieć co wystawiać na podaju.

Dobrze wiedzieć że nie jestem odosobniona w swoim dziwactwie
Ja sobie obiecuję, że będe czytała na zmianę - jedną swoją, jedną z biblioteki. No, ale za każdym razem wychodzę z biblioteki z jakimś kąskiem

Cytat:
U mnie jest dokładnie na odwrót.

Nie korzystam od kilku lat z biblioteki (za wyjątkiem akademickiej). Wolę czytać swoje książki są zawsze czyste, pachnące i mają wszystkie kartki. W tych bibliotecznych denerwowały mnie plamy, zniszczone okładki, pogniecione rogi a już najbardziej brak kilku stron.

Często pożyczam książki od chłopaka ( np. Murakamiego czy Jung Chang), a jeszcze częściej od jego rodziców (seria Gazety Wyborczej XX wiek, literatura azjatycka i latynoamerykańska, Kapuściński w czasach gdy moja biblioteczka była skromniejsza). Kryminały Christie mam obiecane od mamy koleżanki, która posiada podobno wszystkie jej książki.

Jeśli mam jakaś książkę na półce dłużej niż rok i przez ten czas do niej nie sięgnę czuję, że niepotrzebnie ją kupiłam.
O Ty szczęściaro. U mnie w rodzinie jestem odosobniona ze swoim umiłowaniem do książek, więc nie za bardzo mam od kogo pożyczać A lista ksiązek, które chciałabym przeczytać wciąż się wydłuża i nie sposób wszyste kupić. Dlatego korzystam z biblioteki.

W najbliższym czasie i tak chyba wezmę się za te z własnej półki, bo praca mgr czeka na napisanie, nie mam czasu czytać, więc za długo trzymałam u siebie te pożyczone. Do oddania własnych nikt nie pogania

Pozdrawiam
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 13:29   #2864
Mariah
Zakorzenienie

Muszę się tu częściej wyżalać, że nie mam co wstawić na podaja albo że nie mam już punktów, bo za każdym razem kiedy to zrobię, ktoś coś ode mnie pobiera
Stary 2008-04-28, 15:25   #2865
buulina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
O Ty szczęściaro. U mnie w rodzinie jestem odosobniona ze swoim umiłowaniem do książek, więc nie za bardzo mam od kogo pożyczać
Ja również
A w bibliotekach fakt.. czesto zdarzają się 'wybrakowane' egzemplarze..
Stary 2008-04-28, 15:42   #2866
Konto usunięte

Cytat:
Gratuluję! Ale...
Właśnie czytam tę książkę (powoli zmierzam ku końcowi) i choć generalnie podoba mi się, to coś mi w niej lekko zgrzyta. Szczerze mówiąc nie polecam rozpoczęcia przygody z tą pisarką od "Pałacu...". Tzn. nie jakoś bardzo, bo od biedy można , ale jeśli masz taką możliwość, to lepiej przeczytaj najpierw "Peonię" albo trylogię "Ziemski dom"

Ja to mam pecha.
Jak już kupię sobie książkę jakiegoś autora to ktoś mi mówi, że jednak powinnam zacząć od jego innego utworu. Ostatnio to było z Graham.
Ale dzięki za ostrzeżenie, zanim przeczytam 'Pałac kobiet', pewnie minie dużo czasu i zdążę zakupić inną książkę tej autorki (i przeczytać).

Gratuluję nowych nabytków!

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Śliczne psy.
Zgadzam się.
Pochwalę się, mój psiak w załączniku.
(Mokry trochę, bo byliśmy po treningu rowerowym i dla ochłody wszedł do wody.)
Stary 2008-04-28, 15:54   #2867
protka
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7380016]
(Mokry trochę, bo byliśmy po treningu rowerowym i dla ochłody wszedł do wody.)[/quote]

Śliczny "wilczek" Bardzo podoba mi się ta rasa.
Ja mam za to dwa koty.
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 19:36   #2868
magrat16
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7380016]
(Mokry trochę, bo byliśmy po treningu rowerowym i dla ochłody wszedł do wody.)[/quote]
śliczności

03.10.2015
Stary 2008-04-28, 20:32   #2869
Alvesta
Zakorzenienie

zamówiłam Mroczną wieżę I i II Kinga (plus Mutanta Robin Cook, ale to dlatego że chciałam dobić do określonej kwoty), nie mogłam się powstrzymać a wiem, że w tym miesiącu trzeba się będzie ograniczyć i to mocno, bo mam inne wydatki

ps.psisko przecudnej urody
Stary 2008-04-28, 20:57   #2870
Anahstasia
Zakorzenienie

Przebiłam się przez te wszystkie posty i zanim zacznę indywidualnie odpisywać... gratuluję wszystkim nowych książek!

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
to daj znac jakie wrażenia. miałam w planach z kota zrobić dziś lekturę autobusową ale ostatecznie wrzuciłam do torby "panie z cranford".
Zatem daję Obie recenzje już na blogu Niby takie czytadełka, ale... bardzo mi się podobają

Cytat:
mnie dizś od słońca trochę w głowie pomieszało i skończyło się tak:

- michael pearce "a face in the cementery. mamut zapt mystery"
- sujata massey "the flower master". rei shimura mystery"
- beverly connor "one grave too many"
- abraham pais "tu mieszkał albert einstein"
- thomas kuhn "przewrót kopernikański"
- melanii mazzucco "tak ukochana"
Na recenzję Mazzucco to już mówiłam Ci, że czekam, ale o tej biografii Einsteina też kiedyś myślałam Napisz mi proszę jak Ci się podobała

Cytat:
A wracając do tematu to nie będę nadrabiać zaległości w tym wątku. Zaglądałam tu od czasu do czasu i wiem, że nieźle się obłowiłyście ostatnio, ale szczegółów nie pamiętam
Hej Ger, jak miło Cię czytać

Cytat:
Pomagasz cały czas Aniu!
I cieszę się, że akurat wśród moli ksiązkowych znajduję tale pokrewnej aury, bo w życiu niewiele odczuwam dookoła zrozumienia na mój brak ekscytacji.
Ada Podobnie jak Scarlett cieszę się, że tak nam się ten wątek rozwinął, że możemy tu pogadać w przemiłym gronie o wszystkim i o niczym

Cytat:
Według mnie również 'nie wyglądałaś' na mężatkę.
Przyłączam się do grupy pozytywnie zaskoczonych

Cytat:
Podajowe niusy + prześliczne wydanie 'Zabić drozda' z serii cała Polska czyta dzieciom! (polecam! całe 14,99 zł)
O, Vonnegut Po przeczytaniu Wymyślonej dziewczyny Irvinga wpisałam sobie go do zeszyciku, więc z niecierpliwością będę czekać na recenzję (żeby wiedzieć czy go zostawić w nim, czy nie

Cytat:
Dziś zakończyłam moją edukację szkolną z najwyższą średnią w klasie.
Moje gratulacje Em!

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
Chciałabym dorzucić swoje 3 grosze do offtopu ślubnego, otóż wyobraźcie sobie, że moja sukienkę wybrała mi moja mama a ja zobaczyłam ja na własne oczy dopiero tydzień przed uroczystością. Kiecka kosztowała majątek i była szyta w Hiszpanii na zamówienie i okazało się, że była idealna. Babka w salonie była w szoku, bo to był pierwszy taki przypadek.
To wszystko oczywiście z powodu tego że mieszkamy obecnie na granicą a ślub odbył się w Polsce i był organizowany "na odległość" - to dopiero było szaleństwo....
To faktycznie miałaś zwariowane przygotowania

Cytat:
Odebrałam dziś przesyłkę z "Władca pierścieni" Tolkiena.

(...)
Moje książkowe marzenie (jedno z największych) spełniło sie.
Gratuluję Amber Sama niedawno sobie sprawiłam tę trylogię i dobrze wiem ile radości przynosi

Cytat:
Po odbiorze książek z Merlina i zakupach z katalogu KŚ też odwyk, za dużo książek mam do przeczytania. A miejsce na regaliku się kurczy. Na moim nowym regale jedna półka jest już na maxa zapełniona.
Ja też sobie obiecałam podobnie Dzisiejsze ksiażki z Empiku odebrałam, jeszcze tylko koło 10 maja zamówienie z ŚK i... Schluss (bo cotygodniowe książki z Gazety Wyborczej się nie liczą

Cytat:
U mnie jest dokładnie na odwrót.

Nie korzystam od kilku lat z biblioteki (za wyjątkiem akademickiej). Wolę czytać swoje książki są zawsze czyste, pachnące i mają wszystkie kartki. W tych bibliotecznych denerwowały mnie plamy, zniszczone okładki, pogniecione rogi a już najbardziej brak kilku stron.
Mam podobnie. Właśnie te zniszczenia książek bibliotecznych mnie irytowały. Czasami się zastanawiałam co też ludzie z nimi robili, bo były w takim stanie, ze na pewno nie czytali Punktem kulminacyjnym była sytuacja, kiedy kończyłam czytać kryminał Christie... i nie dane mi było skończyć lektury, bo ktoś wyrwał ostatnie strony Dlatego też od momentu, kiedy zaczęło mnie być stać kupować sobie książki, bibliotek (prócz tych uniwersyteckich, dla celów akademickich nie odwiedzam

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7374634]
Aniu, skończyłam czytać 'Morderstwo w...'. Dzisiaj już zrecenzować nie dam rady i nie mam pojęcia, kiedy to zrobię, bo w długi weekend majowy odpoczywam (również od neta) nad jeziorem, a w tygodniu to nauka i praca.[/quote]

Recenzja nie zając, nie ucieknie Ale powiedz tylko słowo, podobało się?

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7380016]Pochwalę się, mój psiak w załączniku.

Śliczny
(Mój jest jakieś 20kg lżejszy i... 4-5-krotnie niższy

A na koniec wklejam, wspominane już przeze mnie wcześniej, moje empikowe szaleństwo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA56488.JPG (69,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA56489.JPG (79,0 KB, 16 załadowań)
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 21:03   #2871
magrat16
Zakorzenienie

no i proszę jak pięknie. Wysłałam wszystkie swoje żale, do Empiku, że po raz kolejny ( już 3 raz tak miałam) brakuje im w magazynie tego co ,zamówiłam a było dostępne, oni mówią, że można czekać kilka tygodni etc. Napisałam, że to skandal jak oni traktują klienta, że w żadnej innej internetowej księgarni tak nie ma i więcej u nich nie kupię. I po raz trzeci brakujące egzemplarze znalazły się w ciągu kilku godzin
I można??
Tak więc na dniach będę miała zamówienie z Dnia Książki

03.10.2015
Stary 2008-04-28, 21:15   #2872
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
no i proszę jak pięknie. Wysłałam wszystkie swoje żale, do Empiku, że po raz kolejny ( już 3 raz tak miałam) brakuje im w magazynie tego co ,zamówiłam a było dostępne, oni mówią, że można czekać kilka tygodni etc. Napisałam, że to skandal jak oni traktują klienta, że w żadnej innej internetowej księgarni tak nie ma i więcej u nich nie kupię. I po raz trzeci brakujące egzemplarze znalazły się w ciągu kilku godzin
I można??
zazdroszczę, mi po prostu skasowali zamówienie

anah, ja właśnie dziś skończyłam drugi tom i też doszłam do wniosku, że to szalenie przyjemna lektura, i do tego świetnie tłumaczona, nie mogę się doczekać trzeciego tomu, zastanawiam się kiedy wyjdzie czwartek to przecież 1 maja.

ja się przyznaję, że nie wyobrażam sobie egzystencji czytelniczej bez bibliotek(anah sama widziała), bardzo często z nich korzystam i książki tak bardzo uszkodzone, jak je opisujecie, zdarzały mi się sporadycznie. poza tym jest cała masa książek, które zaliczam "do przeczytania", a nie "do mienia", no i mam pod ręką naprawdę świetnie zaopatrzoną bibliotekę.

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 21:16   #2873
Ondine
Rozeznanie

Germini, maj będzie trudny dla moich zamierzeń ksiązkowych .
Gratuluję nowych nabytków. Nie znam autora, a pamietam,że już kiedyś o nim wspomniałaś.
Sunprince , prześliczny pies.
Ana, gratuluję nabytków .
A tak rzeczywiscie mogłabyś sunprince napisac czy Graham czy "podeszła". Jestem niezmiernie ciekawa.
Biblioteki... Wiem, bo piszecie,ze korzystacie .moge tylko pozazdroscić .Moja jest słabo zaopatrzona i raczej w tytuly, które nie wzbudzja mojego zainteresowania.

Edytowane przez Ondine
Czas edycji: 2008-04-28 o 21:23 Powód: Dopisek
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 21:27   #2874
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
I można??
to wam powiem jak to jest z kodami na 10 zł przy wydaniu 60 zł okazało się że żeby wykorzystać drugi kod trzeba się zalogować z zupełnie innego konta, a kody się powtarzają. Reasumując - nawet ja się miało dwa zupełnie różne kody to wchodzi tylko jeden. Taki trik. Ja założyłam sobie inne konta i skorzystałam z promocji kilka razy. A co swoją drogą to trochę oszukują - ja sama nie wpadłabym na to i kod by przepadł (bo ważny do końca kwietnia). Ale poskarżyłam się w Empiku że dali nieaktywny kod i coś tam wybąkali jak to działa.

żałuję jedynie że wcześniej na to nie wpadłam, bo byłoby jeszcze taniej na Dzień Książki. A tak wówczas wykorzystałam tylko jeden z kodów.

edit. doczytałam na kodzie że uczestnik może skorzystać z promocji tylko raz. to po co mi dali więcej kodów za jednym razem, hę ?
Stary 2008-04-28, 21:30   #2875
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
anah, ja właśnie dziś skończyłam drugi tom i też doszłam do wniosku, że to szalenie przyjemna lektura, i do tego świetnie tłumaczona, nie mogę się doczekać trzeciego tomu, zastanawiam się kiedy wyjdzie czwartek to przecież 1 maja.
Jutro pójdę do mojej pani kioskarki i zapytam, a nuż ma jakieś informacje na ten temat (W ogóle podoba mi się tytuł trzeciego tomu, moje ulubione ad absurdum

Cytat:
ja się przyznaję, że nie wyobrażam sobie egzystencji czytelniczej bez bibliotek(anah sama widziała), bardzo często z nich korzystam i książki tak bardzo uszkodzone, jak je opisujecie, zdarzały mi się sporadycznie. poza tym jest cała masa książek, które zaliczam "do przeczytania", a nie "do mienia", no i mam pod ręką naprawdę świetnie zaopatrzoną bibliotekę.
Oj, widziałam, widziałam. Nawet miałam przyjemność część tego ciężaru chwilowo podźwigać Choć Maja namawiała mnie na pożyczanie z biblio, pewnie do czasu, aż nie zmusi mnie do tego sytuacja życiowa, raczej się nie skuszę, choćby dlatego, że moje własne książki nieprzeczytane mogę liczyć już nie w dziesiątkach, lecz w setkach Ale niczego nie wykluczam, może kiedyś...

Cytat:
Ana, gratuluję nabytków .
Dziękuję
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 21:32   #2876
gasta18
Wtajemniczenie

Gratuluję zakupów

Sunprince, fajny pies

A to moje (zdziwiona jestem, że już dostałam) książki: trzy pierwsze z Gandalfa, reszta spontaniczny zakup na all

Edit: właśnie usunęłam wszystkie obserwowane aukcje na all, żeby mnie nie kusiły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02229.JPG (39,1 KB, 40 załadowań)
Stary 2008-04-28, 21:35   #2877
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
to wam powiem jak to jest z kodami na 10 zł przy wydaniu 60 zł okazało się że żeby wykorzystać drugi kod trzeba się zalogować z zupełnie innego konta, a kody się powtarzają. Reasumując - nawet ja się miało dwa zupełnie różne kody to wchodzi tylko jeden. Taki trik. Ja założyłam sobie inne konta i skorzystałam z promocji kilka razy. A co swoją drogą to trochę oszukują - ja sama nie wpadłabym na to i kod by przepadł (bo ważny do końca kwietnia). Ale poskarżyłam się w Empiku że dali nieaktywny kod i coś tam wybąkali jak to działa.

żałuję jedynie że wcześniej na to nie wpadłam, bo byłoby jeszcze taniej na Dzień Książki. A tak wówczas wykorzystałam tylko jeden z kodów.

edit. doczytałam na kodzie że uczestnik może skorzystać z promocji tylko raz. to po co mi dali więcej kodów za jednym razem, hę ?
to dziwne, bo ja kilkakrotnie miałam te kody od różnych osób, od ciebie i em m.in i nigdy nie miałam z nimi problemu zawsze mi naliczali

twory i potwory

Stary 2008-04-28, 21:37   #2878
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
to dziwne, bo ja kilkakrotnie miałam te kody od różnych osób, od ciebie i em m.in i nigdy nie miałam z nimi problemu zawsze mi naliczali
mnie wyskakiwało że kod został użyty, na innym koncie wlazł bez problemu. Nie mam pojęcia dlaczego, ale grunt że obeszłam problem

w każdym razie wyglądało to dokładnie tak jak mi wybąkali w Empiku.
Stary 2008-04-28, 21:41   #2879
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
choćby dlatego, że moje własne książki nieprzeczytane mogę liczyć już nie w dziesiątkach, lecz w setkach Ale niczego nie wykluczam, może kiedyś...
moja droga, a myślisz, że u mnie jest inaczej <tutaj wzdycha z pobłażaniem>
ale odzywa się we mnie instynkt łowiecki, że akurat znajdę coś fajnego, czego nie mogę dostać nigdzie indziej np.
i moje własne, osobiste książki lądują w kategorii "na czarną godzinę". zresztą zawsze mam przy sobie jakąś książkę na "wszelki wypadek", takie małe natręctwo

twory i potwory

Stary 2008-04-28, 21:41   #2880
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Śliczny "wilczek" Bardzo podoba mi się ta rasa.
Ja mam za to dwa koty.
Cytat:
śliczności
Cytat:
ps.psisko przecudnej urody
Cytat:
Śliczny
(Mój jest jakieś 20kg lżejszy i... 4-5-krotnie niższy
Cytat:
Sunprince , prześliczny pies.
Cytat:
Sunprince, fajny pies
Dziękuję dziewczyny!

Cytat:
to wam powiem jak to jest z kodami na 10 zł przy wydaniu 60 zł
Właśnie, dziewczyny! Zupełnie zapomniałam. Miałam Wam zaproponować udostępnienie mojego kodu, gdyż ja na pewno z niego nie skorzystam. Wiem, że już trochę późno, bo tylko dwa dni zostały, ale jakby któraś chciała to zapraszam na PW.

Cytat:
Recenzja nie zając, nie ucieknie Ale powiedz tylko słowo, podobało się?
Cytat:
A tak rzeczywiscie mogłabyś sunprince napisac czy Graham czy "podeszła". Jestem niezmiernie ciekawa.
No nie wiem, nie wiem.
Tak, podobało mi się strasznie i z chęcią zapoznam się z innymi pozycjami tej autorki.

Cytat:
A na koniec wklejam, wspominane już przeze mnie wcześniej, moje empikowe szaleństwo
Gratuluję!

Ja jutro będę przechodziła obok Taniej Książki, a to jest bardzo niebezpieczne dla mojego odwyku. Tym bardziej, że akurat mam pieniądzę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości