|
|
#2851 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
A jak myślicie, tu pisać, czy założyć nowy wątek?
![]() To może ja zacznę. Dziś wieczorem wrzucę na podaja ..Dean Koontz "Apokalipsa" http://merlin.pl/Apokalipsa_Dean-Koo.../1,463418.html
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2008-04-27 o 16:50 |
|
|
|
#2852 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7370477]Wylicytowałam właśnie na allegro 'Pałac Kobiet' - Pearl S. Buck za 9,6zł z odbiorem osobistym!
Moja pierwsza książka Bucka. ![]() A miał być odwyk. [/QUOTE]Hehehe obserwowałam ta aukcję, ale nawet nie zaczęłam licytować, bo zrezygnowałam ![]() Em ja myslę, że można pisać tutaj
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
ja te sądzę, że warto tutaj, najwyżej dopiero gdy się zrobi "za duży ruch" to założy się nowy wątek.
ja jak na razie mam dopiero 2 książki oddane na podaju.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2855 |
|
Konto usunięte
|
A ja na podaju oddałam jak narazie 5 książek (w tym jeden pakiet), a dostałam 7 + pakiet, bo załapałam się na te 20pkt gratis.
Teraz niestety mam 0pkt. i nie zanosi się, żebym jakieś wystawiła, bo strasznie trudno mi się rozstawać z książkami.
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7371131]A ja na podaju oddałam jak narazie 5 książek (w tym jeden pakiet), a dostałam 7 + pakiet, bo załapałam się na te 20pkt gratis.
Teraz niestety mam 0pkt. i nie zanosi się, żebym jakieś wystawiła, bo strasznie trudno mi się rozstawać z książkami. [/quote]Ja w sumie oddałam 4, bo 3 w pakiecie. A oddawać książki....żal
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, dobrze napisałam, chodziło mi o 3 w roku. Może dziwnie to brzmi, szczególnie w kontekście podaja (że niby 3 razy do roku coś wystawiam) ale ja bardzo wolno czytam a z biblioteki taszczę co miesiąc 5-6 książek i to one są zawsze pierwsze w kolejce do przeczytania. Gdybym czytała 3 swoje własne książki na miesiąc, to z biblioteki mogłabym na jakiś czas zrezygnować, bo miesięcznie jestem w stanie przeczytać 4-5 powieści (choć to też zależy od ich grubości
). [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7369280] (brzydal nie chce ciągnąć ) [/quote]Mam nadzieję, że to nie ratlerek ![]() Cytat:
![]() Na razie nie mam nic do wymiany, tzn. nic poza tym, co już jest na podaju. Może gdybym zrobiła sobie miesięczną przerwę od biblioteki i zaczęła czytać swoje książki, to coś by się na wymianę znalazło. Ja mam taki problem, że kupuję wyłącznie książki, co do których jestem na 90% pewna, że mi się spodobają i że nie będę chciała się ich pozbyć. W przeciwnym wypadku wolę pójść do biblioteki. Przez to nie mam zbyt wiele książek, które chciałabym/mogłabym oddać Ale jak będę coś miała, to dam znać w tym wątku
|
|
#2858 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2859 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja znowu muszę coś sprzedać bo na koncie internetowym mi brakuje kasy na zamówienie z Czytajtanio
A miałam uzbierane...ten brak kasy to przez ten "Dziki imir" i Ishiguro... i przez Ger bo zaraża tą japońszczyzną itp
|
#2860 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A miałam moją wypłatę przeznaczyć na książki. ![]() Aniu, skończyłam czytać 'Morderstwo w...' Dzisiaj już zrecenzować nie dam rady i nie mam pojęcia, kiedy to zrobię, bo w długi weekend majowy odpoczywam (również od neta ) nad jeziorem, a w tygodniu to nauka i praca.
|
|
|
|
|
#2861 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak człowiek parę razy z kumpelami do klubu wyjdzie i poudaje singla, to to potem już w krew wchodzi ![]() Cytat:
Również gratuluję! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale podpatrzę chociaż, co Wy macie zamiar w świat puścić ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7370477]Wylicytowałam właśnie na allegro 'Pałac Kobiet' - Pearl S. Buck za 9,6zł z odbiorem osobistym! Moja pierwsza książka Bucka. [/quote]Gratuluję! Ale... ![]() Właśnie czytam tę książkę (powoli zmierzam ku końcowi) i choć generalnie podoba mi się, to coś mi w niej lekko zgrzyta. Szczerze mówiąc nie polecam rozpoczęcia przygody z tą pisarką od "Pałacu...". Tzn. nie jakoś bardzo, bo od biedy można , ale jeśli masz taką możliwość, to lepiej przeczytaj najpierw "Peonię" albo trylogię "Ziemski dom" Cytat:
Ja bym tam winę na Foxinę zwaliła - wszak bardziej niż ja szaleje w tym temacie ![]() No i wklejam bidne zdjęcie (standardowo robione w kijowym świetle) moich bidnych njusów. Pierwsze trzy z Podaja, a Anitka upolowana w lumpie
|
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzięki temu wizażanki będą miały fory w upolowaniu czegoś super. ![]() A jak coś będzie w wyprzedaży czy na forum, to się podłączę do polowania. Moje czystki będą w lipcu, to w razie czego mogę dać cynk co będzie wystawiane. Na razie stosik się powiększa. ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7374232] ![]() Nie, siberian husky. On w sumie ciągnie przez pierwsze 10min, a potem sobie ładnie biegnie obok roweru. Zamiast mi pomóc. Śliczne psy. Cytat:
|
||
|
|
|
#2863 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć że nie jestem odosobniona w swoim dziwactwie ![]() Ja sobie obiecuję, że będe czytała na zmianę - jedną swoją, jedną z biblioteki. No, ale za każdym razem wychodzę z biblioteki z jakimś kąskiem ![]() Cytat:
A lista ksiązek, które chciałabym przeczytać wciąż się wydłuża i nie sposób wszyste kupić. Dlatego korzystam z biblioteki.W najbliższym czasie i tak chyba wezmę się za te z własnej półki, bo praca mgr czeka na napisanie, nie mam czasu czytać, więc za długo trzymałam u siebie te pożyczone. Do oddania własnych nikt nie pogania ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się tu częściej wyżalać, że nie mam co wstawić na podaja albo że nie mam już punktów, bo za każdym razem kiedy to zrobię, ktoś coś ode mnie pobiera
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w bibliotekach fakt.. czesto zdarzają się 'wybrakowane' egzemplarze..
|
|
#2866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak już kupię sobie książkę jakiegoś autora to ktoś mi mówi, że jednak powinnam zacząć od jego innego utworu. Ostatnio to było z Graham.Ale dzięki za ostrzeżenie, zanim przeczytam 'Pałac kobiet', pewnie minie dużo czasu i zdążę zakupić inną książkę tej autorki (i przeczytać). ![]() Gratuluję nowych nabytków! ![]() Zgadzam się. ![]() Pochwalę się, mój psiak w załączniku. ![]() (Mokry trochę, bo byliśmy po treningu rowerowym i dla ochłody wszedł do wody.) |
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7380016]
Pochwalę się, mój psiak w załączniku. ![]() (Mokry trochę, bo byliśmy po treningu rowerowym i dla ochłody wszedł do wody.)[/quote] Śliczny "wilczek" Ja mam za to dwa koty. |
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7380016]
Pochwalę się, mój psiak w załączniku. ![]() (Mokry trochę, bo byliśmy po treningu rowerowym i dla ochłody wszedł do wody.)[/quote] śliczności
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam Mroczną wieżę I i II Kinga (plus Mutanta Robin Cook, ale to dlatego że chciałam dobić do określonej kwoty
), nie mogłam się powstrzymać a wiem, że w tym miesiącu trzeba się będzie ograniczyć i to mocno, bo mam inne wydatki![]() ps.psisko przecudnej urody |
|
|
|
#2870 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Przebiłam się przez te wszystkie posty i zanim zacznę indywidualnie odpisywać... gratuluję wszystkim nowych książek!
Cytat:
Obie recenzje już na blogu Niby takie czytadełka, ale... bardzo mi się podobają Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przyłączam się do grupy pozytywnie zaskoczonych ![]() Cytat:
Po przeczytaniu Wymyślonej dziewczyny Irvinga wpisałam sobie go do zeszyciku, więc z niecierpliwością będę czekać na recenzję (żeby wiedzieć czy go zostawić w nim, czy nie ![]() Cytat:
Cytat:
To faktycznie miałaś zwariowane przygotowania ![]() Cytat:
Sama niedawno sobie sprawiłam tę trylogię i dobrze wiem ile radości przynosi ![]() Cytat:
Dzisiejsze ksiażki z Empiku odebrałam, jeszcze tylko koło 10 maja zamówienie z ŚK i... Schluss (bo cotygodniowe książki z Gazety Wyborczej się nie liczą ![]() Cytat:
Punktem kulminacyjnym była sytuacja, kiedy kończyłam czytać kryminał Christie... i nie dane mi było skończyć lektury, bo ktoś wyrwał ostatnie strony nie odwiedzam [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7374634] Aniu, skończyłam czytać 'Morderstwo w...'. Dzisiaj już zrecenzować nie dam rady i nie mam pojęcia, kiedy to zrobię, bo w długi weekend majowy odpoczywam (również od neta) nad jeziorem, a w tygodniu to nauka i praca.[/quote] Recenzja nie zając, nie ucieknie Ale powiedz tylko słowo, podobało się? [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7380016]Pochwalę się, mój psiak w załączniku. ![]() (Mokry trochę, bo byliśmy po treningu rowerowym i dla ochłody wszedł do wody.)[/quote] Śliczny (Mój jest jakieś 20kg lżejszy i... 4-5-krotnie niższy ![]() A na koniec wklejam, wspominane już przeze mnie wcześniej, moje empikowe szaleństwo
|
||||||||||
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
no i proszę jak pięknie. Wysłałam wszystkie swoje żale, do Empiku, że po raz kolejny ( już 3 raz tak miałam) brakuje im w magazynie tego co ,zamówiłam a było dostępne, oni mówią, że można czekać kilka tygodni etc. Napisałam, że to skandal jak oni traktują klienta, że w żadnej innej internetowej księgarni tak nie ma i więcej u nich nie kupię. I po raz trzeci brakujące egzemplarze znalazły się w ciągu kilku godzin
![]() I można?? Tak więc na dniach będę miała zamówienie z Dnia Książki
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anah, ja właśnie dziś skończyłam drugi tom i też doszłam do wniosku, że to szalenie przyjemna lektura, i do tego świetnie tłumaczona, nie mogę się doczekać trzeciego tomu, zastanawiam się kiedy wyjdzie czwartek to przecież 1 maja.ja się przyznaję, że nie wyobrażam sobie egzystencji czytelniczej bez bibliotek(anah sama widziała ), bardzo często z nich korzystam i książki tak bardzo uszkodzone, jak je opisujecie, zdarzały mi się sporadycznie. poza tym jest cała masa książek, które zaliczam "do przeczytania", a nie "do mienia", no i mam pod ręką naprawdę świetnie zaopatrzoną bibliotekę.
|
|
|
|
|
#2873 |
|
Rozeznanie
|
Germini
Gratuluję nowych nabytków. Nie znam autora, a pamietam,że już kiedyś o nim wspomniałaś. Sunprince , prześliczny pies. Ana, gratuluję nabytków . A tak rzeczywiscie mogłabyś sunprince napisac czy Graham czy "podeszła". Jestem niezmiernie ciekawa. Biblioteki... Wiem, bo piszecie,ze korzystacie .moge tylko pozazdroscić .Moja jest słabo zaopatrzona i raczej w tytuly, które nie wzbudzja mojego zainteresowania. Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2008-04-28 o 21:23 Powód: Dopisek |
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okazało się że żeby wykorzystać drugi kod trzeba się zalogować z zupełnie innego konta, a kody się powtarzają. Reasumując - nawet ja się miało dwa zupełnie różne kody to wchodzi tylko jeden. Taki trik. Ja założyłam sobie inne konta i skorzystałam z promocji kilka razy. A co swoją drogą to trochę oszukują - ja sama nie wpadłabym na to i kod by przepadł (bo ważny do końca kwietnia). Ale poskarżyłam się w Empiku że dali nieaktywny kod i coś tam wybąkali jak to działa.żałuję jedynie że wcześniej na to nie wpadłam, bo byłoby jeszcze taniej na Dzień Książki. A tak wówczas wykorzystałam tylko jeden z kodów. edit. doczytałam na kodzie że uczestnik może skorzystać z promocji tylko raz. to po co mi dali więcej kodów za jednym razem, hę ? |
|
|
|
|
#2875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(W ogóle podoba mi się tytuł trzeciego tomu, moje ulubione ad absurdum ![]() Cytat:
Choć Maja namawiała mnie na pożyczanie z biblio, pewnie do czasu, aż nie zmusi mnie do tego sytuacja życiowa, raczej się nie skuszę, choćby dlatego, że moje własne książki nieprzeczytane mogę liczyć już nie w dziesiątkach, lecz w setkach Ale niczego nie wykluczam, może kiedyś... ![]() Dziękuję |
||
|
|
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję zakupów
![]() Sunprince, fajny pies ![]() A to moje (zdziwiona jestem, że już dostałam) książki: trzy pierwsze z Gandalfa, reszta spontaniczny zakup na all ![]() Edit: właśnie usunęłam wszystkie obserwowane aukcje na all, żeby mnie nie kusiły
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w każdym razie wyglądało to dokładnie tak jak mi wybąkali w Empiku. |
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale odzywa się we mnie instynkt łowiecki, że akurat znajdę coś fajnego, czego nie mogę dostać nigdzie indziej np. ![]() i moje własne, osobiste książki lądują w kategorii "na czarną godzinę". zresztą zawsze mam przy sobie jakąś książkę na "wszelki wypadek", takie małe natręctwo
|
|
|
|
|
#2880 | |||
|
Konto usunięte
|
Dziękuję dziewczyny!
Właśnie, dziewczyny! Zupełnie zapomniałam. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak, podobało mi się strasznie i z chęcią zapoznam się z innymi pozycjami tej autorki. ![]() Cytat:
![]() Ja jutro będę przechodziła obok Taniej Książki, a to jest bardzo niebezpieczne dla mojego odwyku. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

Dziś wieczorem wrzucę na podaja ..

[/QUOTE]

) [/quote]

ale pozytywny

Ja bym tam winę na Foxinę zwaliła - wszak bardziej niż ja szaleje w tym temacie 

Punktem kulminacyjnym była sytuacja, kiedy kończyłam czytać kryminał Christie... i nie dane mi było skończyć lektury, bo ktoś wyrwał ostatnie strony
czwartek to przecież 1 maja.