Wszystko o Avonie 3 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-28, 15:52   #3451
Monniq
Raczkowanie

GG do Monniq
Dot.: Wszystko o Avonie 3

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
całkiem-spoko jak zwykle miała na celu wywołanie zamieszania i poniekad się udało. Nie ma co sie licytować co jest lepsze co jest gorsze ...
O właśnie miałam to samo napisać
Ja tam się nie przejmuję w ogóle takimi wypowiedziami, bo gdybym miała w nie wierzyć, to wyszłoby na to, że prawie wszystkie wizażanki używają super zdrowych i drogich kosmetyków, tylko perfum z wyższej półki, a i ciuchy to wyłącznie markowe.
A już w ogóle mnie śmieszy wchodzenie na jakieś forum i podpuszczanie innych wizażanek. Jak mi się coś nie podoba, nie używam lub mnie nie interesuje, to o tym nie czytam i nie komentuję.
Tak więc dziewczyny nie dajcie się, bo to podpucha.

w tej sprawie proszę o kontakt na PW
Monniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 17:19   #3452
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
jest teraz weekend majowy wiec sie martwie ze paczka mi nie dotrze na czwartek
jak to jest wiecie moze?
podbijam
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 18:20   #3453
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
podbijam
sprawdz w strefie harmonogram dostaw, tam weekend majowy jest uwzgledniony i juz bedziesz wszystko wiedziała

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 19:28   #3454
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Monniq Pokaż wiadomość
Ja tam się nie przejmuję w ogóle takimi wypowiedziami, bo gdybym miała w nie wierzyć, to wyszłoby na to, że prawie wszystkie wizażanki używają super zdrowych i drogich kosmetyków, tylko perfum z wyższej półki, a i ciuchy to wyłącznie markowe.
No cóż, ja w sumie takich używam. Kosmetyki od jakiegoś czasu wybieram apteczne - i to nie Vichy, ale LRP.

Cytat:
Napisane przez Monniq Pokaż wiadomość
A już w ogóle mnie śmieszy wchodzenie na jakieś forum i podpuszczanie innych wizażanek. Jak mi się coś nie podoba, nie używam lub mnie nie interesuje, to o tym nie czytam i nie komentuję.
Tak więc dziewczyny nie dajcie się, bo to podpucha.
Jaka znowu podpucha
Tak spontanicznie się podzieliłam wiedzą
Nie żadna tajemnica, że Avon to kosmetyki niezbyt dobre jakościowo.
A ludzie kupią wszystko, bo ładnie pachnie i ładnie w katalogu wygląda.
Ale spoko, jak ktoś chce katować skórę Avonem, to niech tego używa, wasza sprawa.

Już znikam
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 20:07   #3455
Monniq
Raczkowanie

GG do Monniq

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
No cóż, ja w sumie takich używam. Kosmetyki od jakiegoś czasu wybieram apteczne - i to nie Vichy, ale LRP.

Jaka znowu podpucha
Tak spontanicznie się podzieliłam wiedzą
Nie żadna tajemnica, że Avon to kosmetyki niezbyt dobre jakościowo.
A ludzie kupią wszystko, bo ładnie pachnie i ładnie w katalogu wygląda.
Ale spoko, jak ktoś chce katować skórę Avonem, to niech tego używa, wasza sprawa.

Już znikam
było wiadomo, że jak pojedziesz po Avonie, na forum specjalnie przeznaczonym dla tej firmy, jaka to ona kiepska, to odezwą się głosy sprzeciwu, więc dla mnie to podpucha
I naprawdę co szkodzi jednemu, drugiemu niekoniecznie
Mnie tam Twoja wypowiedź jakoś niespecjalnie obeszła, bo nie jestem zagorzałą fanką Avonu, ale dziewczyny lubiące tę firmę mogły czuć się nieco urażone, bo trochę zbyt dobitnie "piłaś" do ich gustów, a tego wiadomo nikt nie lubi.
Pozdrawiam.

w tej sprawie proszę o kontakt na PW
Monniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 20:10   #3456
mgpoziomka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Mam do Was pytanie,(nie moge tych info nigdzie znaleźć na stronie avonu....)
Od kiedy do kiedy mozna robić zakupy z katalogu numer 6 w COKU??
Składałam teraz zamówienie na drugi termin i chciałabym jeszcze coś dokupić i nie wiem czy np. 2 maja to będę jeszcze mogła czy to juz będzie nowy katalog...
Z góry dziekuję za odpowiedź....
Stary 2008-04-28, 20:11   #3457
ilo16na
Zakorzenienie

Ja do zeli Senses nic nie mam.
Nic mi sie po nich nie stalo-zadnych alergii itd.
ladne zapachy i niska cena- dobrze myja.

Ulubiony moj zapach z tych to tropical Zing i ten zimowy co pachnial pierniczkami.
Letni w ogole mi sie nie podobal-SUmmer cos.. zbyt ciezki meski.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 20:26   #3458
biankapianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
na spodzie butelki jest podana data produkcji, ważnośc wynosi 12 miesięcy od otwarcia
Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
na spodzie opakowania jest data produkcji, a termin przydatności to trzy lata od daty produkcji..

Dziękuję za odpowiedzi
biankapianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-28, 20:43   #3459
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mgpoziomka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mam do Was pytanie,(nie moge tych info nigdzie znaleźć na stronie avonu....)
Od kiedy do kiedy mozna robić zakupy z katalogu numer 6 w COKU??
Składałam teraz zamówienie na drugi termin i chciałabym jeszcze coś dokupić i nie wiem czy np. 2 maja to będę jeszcze mogła czy to juz będzie nowy katalog...
Z góry dziekuję za odpowiedź....
z moich obliczeń wynika ze k6 będzie w COK obowiązywał do 8 maja..
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 08:50   #3460
alehcar
Rozeznanie

Jeśli ktoś ma możliwość zrobienia zdjęć tym nowym pomadkom diamentowym to ja poproszę! Interesuje mnie jak one wyglądają na skórze, najlepiej na ustach. Waham się pomiędzy zakupem odcienia Juicy Gem, Rhinestone Rose i Pink Diamond.
Ciekawi mnie też jak na powiekach prezentują się cienie w błyszczyku. Nie wiecie czy odcień Mauved Metal jest bardzo ciemny? Nie będzie wyglądał jak.... podbite oko?
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 09:00   #3461
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś ma możliwość zrobienia zdjęć tym nowym pomadkom diamentowym to ja poproszę! Interesuje mnie jak one wyglądają na skórze, najlepiej na ustach. Waham się pomiędzy zakupem odcienia Juicy Gem, Rhinestone Rose i Pink Diamond.
Ciekawi mnie też jak na powiekach prezentują się cienie w błyszczyku. Nie wiecie czy odcień Mauved Metal jest bardzo ciemny? Nie będzie wyglądał jak.... podbite oko?
A ja mam pytanie co do tych pomadek z diamentowym polyskiem.
Czy sa dostepne probki-jesli nie to kiedy beda.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 09:03   #3462
MaT
Wtajemniczenie

W materiałach w paczce znalazłam się poniższą informację:
W katalogu 07/2008 na stronach 110-115 zamieszczona jest oferta na produkty z serii Naturals: kup 2 za 17,80 zł i kup 3 za 24,00 zł.
Informujemy, że w przypadku zakupu 4 sztuk, rozliczenie będzie następujace:
3 szt. w cenie 24,00 oraz 1 szt. w cenie 16,90 zł.

Prosimy o zwrócenie na to uwagi przy planowaniu ilości zamawianych produktów z serii Naturals.
Z powyższego wynika, że klientka zapłaciłaby o 5,30 zł więcej, niż gdyby liczono 2 x 17,80 zł, co moim zdaniem jest naruszeniem warunków zamieszczonych w katalogu
Wydaje mi się, że sposób rozliczenia tych produktów powinien być uzależniony od tego, czy są podzielne przez 2, czy przez 3.
Napisałam maila ze strefy, zobaczę, czy się z tego kretyńskiego pomysłu wycofają, bo może to wpłynąć na mniejszą sprzedaż. Uprzedziłam też klientów, bo nie chcę potem dopłacać do tego interesu
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 09:08   #3463
tangerynka
Rozeznanie

Wczoraj dostałam paczkę i potwierdzam że na fakturze przy ołówkach czarnych jest "produkcja zakończona. prosimy nie zamawiać"
To już żenada
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 09:11   #3464
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tangerynka Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam paczkę i potwierdzam że na fakturze przy ołówkach czarnych jest "produkcja zakończona. prosimy nie zamawiać"
To już żenada
u mnie taka sama informacja się znajduje, mimo to w III terminie zamówię je ponownie
najwyżej to samo mi napiszą
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 09:31   #3465
tangerynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Z powyższego wynika, że klientka zapłaciłaby o 5,30 zł więcej, niż gdyby liczono 2 x 17,80 zł, co moim zdaniem jest naruszeniem warunków zamieszczonych w katalogu
Niby dlaczego klientka?
Ty zapłacisz
Jeśli dwie klientki kupią po 2 kosmetyki to jak zamierzasz to rozliczyć?
Cytat:
Wydaje mi się, że sposób rozliczenia tych produktów powinien być uzależniony od tego, czy są podzielne przez 2, czy przez 3.
Podzielność nie ma znaczenia. 6 np jest podzielne zarówno przez 2 jak i przez 3. Ciekawe jak rozliczą 7 szt. Opłaca się 3+2+2 a pewnie policzą 3+3+1 Nie byli łaskawi napisać. Albo 10 szt. bardziej opłaca się 3+3+2+2 niż 3+3+3+1.
Zawsze w takich programach liczyli najkorzystniejszą opcję. I to było OK. Teraz im się urwie infolinia z reklamacjami.
Cytat:
Napisałam maila ze strefy, zobaczę, czy się z tego kretyńskiego pomysłu wycofają, bo może to wpłynąć na mniejszą sprzedaż.
Raczej na większą. Jak 2 klientki zamówią p 2 produkty to w tej sytuacji bardziej opłaca Ci się wziąć piąty bo to będzie 3+2 (mam nadzieję - na razie poinformowali nas jak rozliczają 4 produkty) bo za ten piąty zapłacisz wtedy 90gr więcej (bez opustu)
Cytat:
Uprzedziłam też klientów, bo nie chcę potem dopłacać do tego interesu
Co to klientów obchodzi w ogóle?

Edytowane przez tangerynka
Czas edycji: 2008-04-29 o 10:06
Stary 2008-04-29, 10:03   #3466
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Dziwi mnie to, że tak wiele kobiet daje sobie ciemnotę wciskać, zamiast się zainteresować składami kosmetyków (polecam forum biochemiczne na wizazu) i KUPOWAĆ KOSMETYKI ŚWIADOMIE.

Lepiej wydać na coś pieniądze (np kosmetyki apteczne), niż sobie badziewiem z Avonu krzywdy narobić...

Cytat:
LRP testuje na zwierzętach, tylko pogratulować świadomego wyboru.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749
Może warto też zainteresować sie jak dany kosmetyk powstaje.

Żeli Senes również nie mogę używać (wysuszają i podrażniają mi skórę), za to seria oliwkowa i z minerałami Planet Spa jest rewelacyjna.

Od dwóch katalogów nic nie zamówiłam.
Trzymam sie dzielnie i zużywam zapasy.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 10:31   #3467
ankoro
Wtajemniczenie

Czy jestem ślepa czy w katalogu 07 nie ma serii z rożową wstążeczką?Klientka dzisiaj zglosiła chęć zakupy 2 lusterek z tej serii, ale ja już katalog 06 mam zakończony, zamowilabym jej to w 07, ale jakoś nie mogę znależć.......
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 10:33   #3468
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Czy jestem ślepa czy w katalogu 07 nie ma serii z rożową wstążeczką?Klientka dzisiaj zglosiła chęć zakupy 2 lusterek z tej serii, ale ja już katalog 06 mam zakończony, zamowilabym jej to w 07, ale jakoś nie mogę znależć.......
Lusterko jest na tylnej okladce
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 10:50   #3469
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
Lusterko jest na tylnej okladce
Dzięki, czyli jednak jestem ślepa.
Stary 2008-04-29, 13:18   #3470
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe jak rozliczą 7 szt. Opłaca się 3+2+2 a pewnie policzą 3+3+1 Nie byli łaskawi napisać. Albo 10 szt. bardziej opłaca się 3+3+2+2 niż 3+3+3+1.
Właśnie, nikt nie ma pojęcia jak będą rozliczali, bo ich interpretacja przeczy wszelkim zasadom
Zawsze w takich programach liczyli najkorzystniejszą opcję. I to było OK. Teraz im się urwie infolinia z reklamacjami.
I oto chodzi, jak będziemy się zgadzać na ich interpretację, to nie będą mieli motywacji, by liczyć najkorzystniejszą dla konsultantek opcję

Jak 2 klientki zamówią p 2 produkty to w tej sytuacji bardziej opłaca Ci się wziąć piąty bo to będzie 3+2 (mam nadzieję - na razie poinformowali nas jak rozliczają 4 produkty) bo za ten piąty zapłacisz wtedy 90gr więcej (bez opustu)
Ja sobie nie będę powiększać magazynu, bo coś się opłaca, chcę być traktowana na równi z klientami. Za chwilę będzie trzeba zamówić 2 produkty, bo klient chciałby 1 w cenie 1/3 promocji, bo tak się jemu opłaca
Stary 2008-04-29, 13:52   #3471
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sobie nie będę powiększać magazynu, bo coś się opłaca, chcę być traktowana na równi z klientami. Za chwilę będzie trzeba zamówić 2 produkty, bo klient chciałby 1 w cenie 1/3 promocji, bo tak się jemu opłaca
masz rację, tez mi się to nie podoba to jest chwyt nieładny ze strony Avon bo załóżmy że dwie klientki zamówią każda po dwa produkty to nam to zostanie policzone jako 3+1 a nie jak być powinno 2+2.. i to jest tak zrobione żeby wziąć ten dodatkowy jeden produkt.. bo tak nam konsultantkom teoretycznie będzie się bardziej opłacało a oni będą mieć większą sprzedaż.. nieładnie to wygląda
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 14:34   #3472
tangerynka
Rozeznanie

A ja mam jeszcze niespecjalnie przyjemne przemyślenia na temat sytuacji z tymi czarnymi ołówkami z gumką.
Założę się, że gdyby były one w cenie 13,90 to miały byśmy na fakturach "produkcja opóźniona". A tak, jak są w bardzo korzystnej cenie załatwili nas opcją "produkcja zakończona". Nie wiem czy zauważyłyście że one są w katalogu 8. Oczywiście droższe niż teraz. I założę się że wtedy już będą je produkować. O co mi chodzi? Mianowicie: Jak piszą że produkcja zakończona to produkt nie zostaje nam jako brak do późniejszego dostarczenia w cenie z bieżącego katalogu. Założę się, że będziemy mogły go kupić w katalogu 8, ale..... już w cenie 13,90 I jak to wygląda wobec klientek? Wolę nie mówić. Mówisz że nie ma za 9,90 a za 2 katalogi znowu jest tylko droższy
Stary 2008-04-29, 16:12   #3473
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam jeszcze niespecjalnie przyjemne przemyślenia na temat sytuacji z tymi czarnymi ołówkami z gumką.
Założę się, że gdyby były one w cenie 13,90 to miały byśmy na fakturach "produkcja opóźniona". A tak, jak są w bardzo korzystnej cenie załatwili nas opcją "produkcja zakończona". Nie wiem czy zauważyłyście że one są w katalogu 8. Oczywiście droższe niż teraz. I założę się że wtedy już będą je produkować. O co mi chodzi? Mianowicie: Jak piszą że produkcja zakończona to produkt nie zostaje nam jako brak do późniejszego dostarczenia w cenie z bieżącego katalogu. Założę się, że będziemy mogły go kupić w katalogu 8, ale..... już w cenie 13,90 I jak to wygląda wobec klientek? Wolę nie mówić. Mówisz że nie ma za 9,90 a za 2 katalogi znowu jest tylko droższy

to dlatego, że katalogi są drukowane z wyprzedzeniem

podejrzewam, że zabrakło jakiegoś składnika do produkcji tych ołówków (takie sytuacje kiedyś też miały miejsce z innymi kosmetykami )
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 16:41   #3474
Kurpianka
Zadomowienie

Dostałam dziś paczuszkę, miałam zamówionych pełno jedwabistych olejków do ciała fusions, ten niebieski, jestem z niego bardzo zadowolona(piękny zapach), ale zaraz przyszło rozczarowanie, bo zauważyłam, że nie ma go w następnych dwóch katalogach!!! Czemu już go wogóle nie ma? Może Wy się bardziej w tym bardziej orientujecie?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post84634771

Zapraszam

Edytowane przez Kurpianka
Czas edycji: 2008-04-29 o 22:33
Kurpianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 16:56   #3475
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie tylko to, nie wliczają go do sprzedaży, tak jak to było z naszyjnikami Solutions ze stron wyprzedażowych

Dostałam maila w sprawie Naturalsów:
W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że oferta "Naturals - 2 za 17,80 zł, 3 za 24,00 zł (str. 111)" na fakturze będzie przedstawiona i rozliczona prawidłowo. Jeżeli Pani Klientka zdecyduje się na zamówienie 4 szt produktu to nie dysponujemy innym, systemowym przelicznikiem niż oferta "Kup 3 za 24,00" oraz 1 za 16,9 zł.
Dziękujemy za wszelkie Pani uwagi i sugestie przekażemy je do odpowiedniego Działu.

Więc napisałam, że jestem zmuszona powiadomić potencjalnych klientów o takim przeliczniku, bo w innym przypadku sama musiałabym pokryć różnicę.
Na co dostałam kolejną odp.
W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że w poniższej ofercie system będzie łączył najpierw produkty w zestawy po 3 sztuki, a pozostałe będą policzone jako zestaw 2 bądź pojedyńczo.
Prosimy o przekazanie powyższej informacji Klientom.
Stary 2008-04-29, 17:23   #3476
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie tylko to, nie wliczają go do sprzedaży, tak jak to było z naszyjnikami Solutions ze stron wyprzedażowych

W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że oferta "Naturals - 2 za 17,80 zł, 3 za 24,00 zł (str. 111)" na fakturze będzie przedstawiona i rozliczona prawidłowo. Jeżeli Pani Klientka zdecyduje się na zamówienie 4 szt produktu to nie dysponujemy innym, systemowym przelicznikiem niż oferta "Kup 3 za 24,00" oraz 1 za 16,9 zł.
Dziękujemy za wszelkie Pani uwagi i sugestie przekażemy je do odpowiedniego Działu.
Więc napisałam, że jestem zmuszona powiadomić potencjalnych klientów o takim przeliczniku, bo w innym przypadku sama musiałabym pokryć różnicę.
W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że w poniższej ofercie system będzie łączył najpierw produkty w zestawy po 3 sztuki, a pozostałe będą policzone jako zestaw 2 bądź pojedyńczo.
Ty swoje, a oni swoje. Skąd ja to zman.
Stary 2008-04-29, 18:49   #3477
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:

Przecież to jest żart jakiś... Musze uprzedzić klientki i sama też na to zwrócić dokładnie uwagę przed złożeniem zamówienia

I chciałabym znów pochwalić lakier z avonu Od tygodnia mam nowy odcień - real red i jest naprawdę fantastyczny Maluję nim jedną warstwę, bo nie robi żadnych smug a kolor jest intensywny jak świeża krew Już od dawna szukałam lakieru z takim efektem. Oczywiście błyskawicznie wysycha, nie więcej jak 3min. Warm black muszę malować dwie warstwy, bo jedna jest okropna i ma smugi a real red przy pierwszej prezentuje się doskonale
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 19:04   #3478
gayenka
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;7392964]Przecież to jest żart jakiś... Musze uprzedzić klientki i sama też na to zwrócić dokładnie uwagę przed złożeniem zamówienia
[/quote]

Czy oni powariowali?Faktycznie takie kokosy zbijamy na avonie ze jeden kosmetyk w ta czy w ta nie robi nam roznicy Oni taam chyba naprawde maja problemy z prosta matemetyka..
A tak sie cieszylam na ta promocje bo zawsze duzo osob zamawia...
gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 19:27   #3479
kasia2439
Zakorzenienie

a ja się modlę żeby nikt nie zamówił z tamtych stron :/
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 19:48   #3480
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
a ja się modlę żeby nikt nie zamówił z tamtych stron :/
Ja mam 2 zamówienia, ale na szczęście oba na 3 produkty (razem 6)
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości