|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie 3
Cytat:
![]() Ja tam się nie przejmuję w ogóle takimi wypowiedziami, bo gdybym miała w nie wierzyć, to wyszłoby na to, że prawie wszystkie wizażanki używają super zdrowych i drogich kosmetyków, tylko perfum z wyższej półki, a i ciuchy to wyłącznie markowe. A już w ogóle mnie śmieszy wchodzenie na jakieś forum i podpuszczanie innych wizażanek. Jak mi się coś nie podoba, nie używam lub mnie nie interesuje, to o tym nie czytam i nie komentuję. Tak więc dziewczyny nie dajcie się, bo to podpucha.
|
|
|
#3452 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdz w strefie harmonogram dostaw, tam weekend majowy jest uwzgledniony i juz bedziesz wszystko wiedziała
|
|
|
|
#3454 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
. Kosmetyki od jakiegoś czasu wybieram apteczne - i to nie Vichy, ale LRP.Cytat:
![]() Tak spontanicznie się podzieliłam wiedzą ![]() Nie żadna tajemnica, że Avon to kosmetyki niezbyt dobre jakościowo. A ludzie kupią wszystko, bo ładnie pachnie i ładnie w katalogu wygląda. Ale spoko, jak ktoś chce katować skórę Avonem, to niech tego używa, wasza sprawa. Już znikam
|
||
|
|
|
#3455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
było wiadomo, że jak pojedziesz po Avonie, na forum specjalnie przeznaczonym dla tej firmy, jaka to ona kiepska, to odezwą się głosy sprzeciwu, więc dla mnie to podpucha I naprawdę co szkodzi jednemu, drugiemu niekoniecznie ![]() Mnie tam Twoja wypowiedź jakoś niespecjalnie obeszła, bo nie jestem zagorzałą fanką Avonu, ale dziewczyny lubiące tę firmę mogły czuć się nieco urażone, bo trochę zbyt dobitnie "piłaś" do ich gustów, a tego wiadomo nikt nie lubi. Pozdrawiam.
|
|
|
#3456 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Mam do Was pytanie,(nie moge tych info nigdzie znaleźć na stronie avonu....) Od kiedy do kiedy mozna robić zakupy z katalogu numer 6 w COKU?? Składałam teraz zamówienie na drugi termin i chciałabym jeszcze coś dokupić i nie wiem czy np. 2 maja to będę jeszcze mogła czy to juz będzie nowy katalog... Z góry dziekuję za odpowiedź.... |
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do zeli Senses nic nie mam.
Nic mi sie po nich nie stalo-zadnych alergii itd. ladne zapachy i niska cena- dobrze myja. Ulubiony moj zapach z tych to tropical Zing i ten zimowy co pachnial pierniczkami. Letni w ogole mi sie nie podobal-SUmmer cos.. zbyt ciezki meski.
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli ktoś ma możliwość zrobienia zdjęć tym nowym pomadkom diamentowym to ja poproszę!
Interesuje mnie jak one wyglądają na skórze, najlepiej na ustach. Waham się pomiędzy zakupem odcienia Juicy Gem, Rhinestone Rose i Pink Diamond. Ciekawi mnie też jak na powiekach prezentują się cienie w błyszczyku. Nie wiecie czy odcień Mauved Metal jest bardzo ciemny? Nie będzie wyglądał jak.... podbite oko? |
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy sa dostepne probki-jesli nie to kiedy beda.
|
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
W materiałach w paczce znalazłam się poniższą informację:
W katalogu 07/2008 na stronach 110-115 zamieszczona jest oferta na produkty z serii Naturals: kup 2 za 17,80 zł i kup 3 za 24,00 zł. Informujemy, że w przypadku zakupu 4 sztuk, rozliczenie będzie następujace: 3 szt. w cenie 24,00 oraz 1 szt. w cenie 16,90 zł. Prosimy o zwrócenie na to uwagi przy planowaniu ilości zamawianych produktów z serii Naturals. Z powyższego wynika, że klientka zapłaciłaby o 5,30 zł więcej, niż gdyby liczono 2 x 17,80 zł, co moim zdaniem jest naruszeniem warunków zamieszczonych w katalogu ![]() Wydaje mi się, że sposób rozliczenia tych produktów powinien być uzależniony od tego, czy są podzielne przez 2, czy przez 3. Napisałam maila ze strefy, zobaczę, czy się z tego kretyńskiego pomysłu wycofają, bo może to wpłynąć na mniejszą sprzedaż. Uprzedziłam też klientów, bo nie chcę potem dopłacać do tego interesu
|
|
|
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj dostałam paczkę i potwierdzam że na fakturze przy ołówkach czarnych jest "produkcja zakończona. prosimy nie zamawiać"
![]() To już żenada |
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3465 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ty zapłacisz Jeśli dwie klientki kupią po 2 kosmetyki to jak zamierzasz to rozliczyć? Cytat:
Zawsze w takich programach liczyli najkorzystniejszą opcję. I to było OK. Teraz im się urwie infolinia z reklamacjami. Cytat:
Jak 2 klientki zamówią p 2 produkty to w tej sytuacji bardziej opłaca Ci się wziąć piąty bo to będzie 3+2 (mam nadzieję - na razie poinformowali nas jak rozliczają 4 produkty) bo za ten piąty zapłacisz wtedy 90gr więcej (bez opustu)Co to klientów obchodzi w ogóle?
Edytowane przez tangerynka Czas edycji: 2008-04-29 o 10:06 |
|||
|
|
|
#3466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Może warto też zainteresować sie jak dany kosmetyk powstaje. Żeli Senes również nie mogę używać (wysuszają i podrażniają mi skórę), za to seria oliwkowa i z minerałami Planet Spa jest rewelacyjna. ![]() Od dwóch katalogów nic nie zamówiłam. Trzymam sie dzielnie i zużywam zapasy. |
||
|
|
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy jestem ślepa czy w katalogu 07 nie ma serii z rożową wstążeczką?Klientka dzisiaj zglosiła chęć zakupy 2 lusterek z tej serii, ale ja już katalog 06 mam zakończony, zamowilabym jej to w 07, ale jakoś nie mogę znależć.......
|
|
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3472 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam jeszcze niespecjalnie przyjemne przemyślenia na temat sytuacji z tymi czarnymi ołówkami z gumką.
Założę się, że gdyby były one w cenie 13,90 to miały byśmy na fakturach "produkcja opóźniona". A tak, jak są w bardzo korzystnej cenie załatwili nas opcją "produkcja zakończona". Nie wiem czy zauważyłyście że one są w katalogu 8. Oczywiście droższe niż teraz. I założę się że wtedy już będą je produkować. O co mi chodzi? Mianowicie: Jak piszą że produkcja zakończona to produkt nie zostaje nam jako brak do późniejszego dostarczenia w cenie z bieżącego katalogu. Założę się, że będziemy mogły go kupić w katalogu 8, ale..... już w cenie 13,90 I jak to wygląda wobec klientek? Wolę nie mówić. Mówisz że nie ma za 9,90 a za 2 katalogi znowu jest tylko droższy
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dlatego, że katalogi są drukowane z wyprzedzeniem podejrzewam, że zabrakło jakiegoś składnika do produkcji tych ołówków (takie sytuacje kiedyś też miały miejsce z innymi kosmetykami ) |
|
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam dziś paczuszkę, miałam zamówionych pełno jedwabistych olejków do ciała fusions, ten niebieski, jestem z niego bardzo zadowolona(piękny zapach), ale zaraz przyszło rozczarowanie, bo zauważyłam, że nie ma go w następnych dwóch katalogach!!! Czemu już go wogóle nie ma? Może Wy się bardziej w tym bardziej orientujecie?
Edytowane przez Kurpianka Czas edycji: 2008-04-29 o 22:33 |
|
|
|
#3475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dostałam maila w sprawie Naturalsów: W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że oferta "Naturals - 2 za 17,80 zł, 3 za 24,00 zł (str. 111)" na fakturze będzie przedstawiona i rozliczona prawidłowo. Jeżeli Pani Klientka zdecyduje się na zamówienie 4 szt produktu to nie dysponujemy innym, systemowym przelicznikiem niż oferta "Kup 3 za 24,00" oraz 1 za 16,9 zł. Dziękujemy za wszelkie Pani uwagi i sugestie przekażemy je do odpowiedniego Działu. Więc napisałam, że jestem zmuszona powiadomić potencjalnych klientów o takim przeliczniku, bo w innym przypadku sama musiałabym pokryć różnicę. ![]() Na co dostałam kolejną odp. W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że w poniższej ofercie system będzie łączył najpierw produkty w zestawy po 3 sztuki, a pozostałe będą policzone jako zestaw 2 bądź pojedyńczo. Prosimy o przekazanie powyższej informacji Klientom. |
|
|
|
|
#3476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3477 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I chciałabym znów pochwalić lakier z avonu Od tygodnia mam nowy odcień - real red i jest naprawdę fantastyczny Już od dawna szukałam lakieru z takim efektem. Oczywiście błyskawicznie wysycha, nie więcej jak 3min. Warm black muszę malować dwie warstwy, bo jedna jest okropna i ma smugi a real red przy pierwszej prezentuje się doskonale
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;7392964]Przecież to jest żart jakiś... Musze uprzedzić klientki i sama też na to zwrócić dokładnie uwagę przed złożeniem zamówienia
[/quote] Czy oni powariowali?Faktycznie takie kokosy zbijamy na avonie ze jeden kosmetyk w ta czy w ta nie robi nam roznicy Oni taam chyba naprawde maja problemy z prosta matemetyka..A tak sie cieszylam na ta promocje bo zawsze duzo osob zamawia... |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się modlę żeby nikt nie zamówił z tamtych stron :/
|
|
|
|
#3480 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Ja mam 2 zamówienia, ale na szczęście oba na 3 produkty (razem 6)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

w tej sprawie proszę o kontakt na PW

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jak 2 klientki zamówią p 2 produkty to w tej sytuacji bardziej opłaca Ci się wziąć piąty bo to będzie 3+2 (mam nadzieję
- na razie poinformowali nas jak rozliczają 4 produkty) bo za ten piąty zapłacisz wtedy 90gr więcej (bez opustu)