Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-29, 11:13   #1711
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III

kanciu wczoraj lekarz przepisała nam Zyrtec.

Gratulacje dla Emilki za ząbka Właśnie się doczytałam, że się pojawił.

Klaudia sobie śpi. Usnęła mi w samochodzie o 10.30. Przyniosłam ja do domu, rozebrałam i śpi dalej.
Stary 2008-04-29, 11:25   #1712
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cześć Mamuśki!

Dziękujemy jeszcze raz za wczorajsze życzonka .

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA TYMONKA I MATIEGO

Dziewczyny za nami 2-ga z rzędu przespana nocka na melisce .
Niestety dzisiaj Mati zaczął mocno kaszleć , więc z samego rana poleciałam do pediatry naszej żeby sprawdzić czy jakieś zapalenie oskrzeli się nie rozwija. Na szczęście osłuchowo ok, płuca czyste. Kaszel jest od spływajacego kataru, na spacery możemy chodzić . Dostaliśmy 2 syropki : Baktrim i Ketotifen. Meliskę możemy spokojnie stosować jeśli działa, ale oczywiście w końcu i ona przestanie działać, więc lepiej robić przerwy. Jednak jest to całkowicie bezpieczne.

Gratuluję Emilce ząbalka .

Izuniak, karo,ewa
super fotki .
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 11:38   #1713
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Buziaczki dla Matiego i Tymka

Byłyśmy dzisiaj na konsultacji chirurgicznej w sprawie skróconego wędzidełka pod językiem. I mamy skierowanie na operację 13 maja. Chyba pójdę prywatnie popytać jeszcze kogoś, bo przeraża mnie realna wizja pełnego znieczulenia u mojej Emilki Mam megadoła...
Stary 2008-04-29, 12:57   #1714
Kancia
Zakorzenienie

izuniak kobieto spokojnie mocno grube ma Emilka to wędzidełko?? bo z tego co sie orientuje to jesli wędzidełko jest niegrube to wystarczy podciąc tak my mielismy Adrian nawet nic nie poczuł a powiem Ci, ze od tamtej pory ma taki jezor, ze szok nawet ja nie mam takiego długiego i duzo wiecej mówi i wydaje dzwieków pierwsze co sie nauczył po podcieciu to było cmoka jak na konia gdzie musi jezyk o podniebienie dotknąc

Napisz co powiedział dokładnie lekarz
Stary 2008-04-29, 13:00   #1715
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
Cześć kobitki

JOANNA16 ja ci nie pomogę z tym RTG, bo nie mam zielonego pojęcia jak się to odbywa, bo nigdy nie mieliśmy
my już po RTG wszystko ok Wikusia bioderka ok juz nie nosi szyny
Stary 2008-04-29, 13:37   #1716
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
my już po RTG wszystko ok Wikusia bioderka ok juz nie nosi szyny
No to super

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę. Pewnie w końcu nadrabiasz zaległości w spaniu?

Cytat:
Napisane przez izuniak Pokaż wiadomość
Byłyśmy dzisiaj na konsultacji chirurgicznej w sprawie skróconego wędzidełka pod językiem. I mamy skierowanie na operację 13 maja. Chyba pójdę prywatnie popytać jeszcze kogoś, bo przeraża mnie realna wizja pełnego znieczulenia u mojej Emilki Mam megadoła...
Spokojnie może ogólne nie będzie potrzebne. Może tak jak pisze kancia to będzie zwykły zabieg. trzymam kciuki

A u nas pada. A już było tak pięknie. kupiłam rumianek i przemywam Klaudusi oczka. Mam nadzieję że niedługo się poprawi. Jak wstała ze spania to miała całe oczko zalepione
Stary 2008-04-29, 14:32   #1717
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Pani doktor obejrzała język i wpisała w kartę : bliznowaty przykurcz języka Grzebałam po necie i nie znalazłam takiej jednostki chorobowej
13 maja mam przyjechać z małą na badania wieczorem do centrum pediatrii i potem zabrać ją do domu. Od północy nie dawać jeść. 14 maja mamy zgłosić się na "operację" - tak mam wpisane w skierowanie. Mowa była o znieczuleniu miejscowym, ale pani doktor z góry założyła, że raczej będzie ogólne I jeszcze pytała się o zęby, bo chyba niby mają przeszkadzać I powiedziała jescze, że 14 maja po południu jest "odbiór"( cytat lekarki). Co to, k***a, paczka z DHL???
A jak jej mówiłam, że ponoć ten zabieg jest wykonywany od ręki i w znieczuleniu miejscowm, to rzekła "gratuluję odwagi tych matek"

Na mój gust, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Dziecko niby na oddziale a jednak w domu ( z 13 na 14 maja). A na wędzidełko się "nie leży" Kasa z NFZ się przyda dla szpitala.
Dodam jeszcze, że Emilka rzadko wywala język bo ma kocówkę sercowatą, ale nie miała problemów z ssaniem. Ładnie robi "brr, drr" i takie tam...
I podjęliśmy już z mężem decyzję, że nie robimy tej "operacji". Szukamy dalej kogoś kompetentnego: idziemy do laryngologa, może on coś doradzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-29, 14:54   #1718
Kancia
Zakorzenienie

Izuniak hmmm z opisu wynika, ze moze to cos innego niz zwykłe podciecie. Dziwne, ze lkarz w taki sposób odpowiada mamie Adrian tez miał jezor sercowaty ale podciecie było rach ciach ale u nas p.doktor stwierdził, ze wedzidełklo cienkie wiec mozna przyciac. Adrian tez nie miał problemów ze ssaniem. Ja tez bym zaciagneła opinii innego lekarza. Tylko jak bedziesz to popros zeby Ci dokładnie wytłumaczył co to to zbliznowacenie bo ja tez jestem ciekawa
Stary 2008-04-29, 16:20   #1719
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

A ja właśnie dostałam kolejną przesyłkę z nestle. Poradnik, baloniki, próbka mleka Junior o smaku waniliowym i kartę z życzeniami na roczek. Klaudii baloniki bardzo się spodobały

A z Klaudii to złośnica się zrobiła. Jak tylko powiem, że czegoś nie wolno to od razu awantura i płacz. A jak zabawkami ładnie rzuca jak się zezłości.
Charakterek po tatusiu.
Stary 2008-04-29, 16:52   #1720
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Hello Mamunie!

Tymek i Mateuszek buziolki!!!!

Hip hip hurra! Zaczęłam baaardzo długi weekend. Pogoda się co prawda zepsuła, ale co tam, oby nie padało.

Dałam Weri dzisiaj jogurt danona aksamitny z sokiem z gruszek i zjadła cały 120 gram /nawet było mało/, chciałam dać biszkoptowy, ale ma jaja i zrezygnowałam. Kurde, ale dalej mało pije ok.60ml jak mnie nie ma.

izuniak- trzymam kciuki, żeby okazało się,że wystarczy mały zabieg.No i gratki za ząbalka.
Werce "idzie" druga górna jedynka, to razem będą cztery.

anulka- całuski dla Klauduni, mam nadzieję,że nic się nie rozwinie, u nas baloniki po Sylwestrze też się Werci podobały. Wczoraj na spacerze kupiliśmy jej taki tradycyjny kolorowy wiatraczek i mówię Wam- radości co niemiara.

juleczko-
wspaniale,żę Mati przesypia nocki, ach ta meliska...

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 17:04   #1721
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość
eve - to zrobimy kiedyś koncert gitarowy: nasi TŻeci i dziewczynki, bo ja nie zabardzo, a TY?
Iwka, pewnie mam nadzieję że Oliwcia talent po tatusiu odziedziczy bo ja ma 4 stopień umuzykalnienia

Cytat:
Napisane przez Aelitka Pokaż wiadomość
Tylko zołza zup dalej nie chce tykać =)

przeszkadzała, tylko się śmiała Jak Wasz dzieci w kąpieli, nie lubią czy przeciwnie??
Aelitka, śliczne jesteście dziewczyny. Moja córa też ma bunt zupkowy i jutro jej dam drugie danie zobaczymy.
Oliwia uwielbia się kąpać, dzisiaj jej kupiłam taką gumową kaczuszkę i będzie miała chrzest

Cytat:
Napisane przez karolinqa23 Pokaż wiadomość
Witajcie! U nas już wszystko ok ZDROWE!!!!
Nikola robi dwa trzy kroczki sama

Brawo Super, że jesteście już zdrowe

Cytat:
Napisane przez katia21 Pokaż wiadomość

A teraz coś o nas.
Kacprowi przebija się 6 ząbek. W nocy juz nie je mleka tylko co najwyzej pije herbatke bo ok 7 je ok 200 lub 300 kaszki na gesto i robi sie glodny dopiero ok 6,7, ale i tak w nocy sie budzi na smoka albo co innego.
Ja wczoraj ugotowałam zupki do Kacpra: zieloną zupkę z wołowiną z ziarnami dyni, makaronem i olejem konopnym, pomidorową z indykiem z ryżem i zieloną pietruszką oraz rosołek na cielęcinie z kaszą jaglaną. Wyszło z jakieś 20 porcji może. Szukałam wszędzie dyni żeby zrobić deserek o którym mówiła ajanna, ale nie ma nigdzie.
Wczoraj też posiałam na grządkach arbuzy, dynię, pora, buraki, marchewkę, ogórki, marchewkę i groszek, a sałaty, rzodkiewka i fasolka już rosną.

Potem wkleję kilka zdjęć mojego wyczynowca.

Edit: juz nadeszła ta chwila
Gratulacje z okazji kolejnego ząbka He he faktycznie mały alpinista

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie znów z tematu jedzonka .
Jak to jest u was w praktyce z tym żółtkiem?? Dajecie do zupek? Bo ja to zawsze zapomnę o tym, żeby ugotować jajko wcześniej i w rzeczywistości Mati chyba tylko 3 razy dostał obiadek z żółtkiem... Czy ono jest takie ważne?
Ja nie daję żółtka, czekamy do skończenia roczku

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
oj dziewczyny aż milo sie czyta Wasze posty tyle w nich optymizmu i radości widzę, ze pogoda temu bardzo sprzyja
U nas nie tak optymistycznie ciężka nocka znowu ... e tam kiedyś minie
Patrilla łączę się z Tobą w bólu, Oliwcia ma takie same jazdy od kilku dni

Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
Już nie mogę się doczekać wyjazdu. Poszalałam i zapisałam sie na zabieg Agyptos. Podobno daje fajne efekty. Nie wiem tylko jak mój mąż zareaguje
Anula, udanego wypoczynku

Cytat:
A dzisiaj patrzę, a tam dolna prawa jedynka

Ach, pochwalę się jeszcze wyczynami Emci: zasuwa na czterech po całych naszych 100 metrach kw. i nie ma dla niej żadnej przeszkody. Drzwi otwiera jeśli nie są zamknięte na klamkę a i na dwór się pakuje Robi "papa", daje cześć, sama sobie robi "nunu", pokazuje dzwonki, zegar i lampę. No i wczoraj dostałm pierwsze oślinione buziaki

Ale się rozpisałam....
Zdjęcia ze spacerku:
Izuniak, beznadziejna lekarka
Gratulacje za zębolka

Cytat:
Niestety dzisiaj Mati zaczął mocno kaszleć , więc z samego rana poleciałam do pediatry naszej żeby sprawdzić czy jakieś zapalenie oskrzeli się nie rozwija. Na szczęście osłuchowo ok, płuca czyste. Kaszel jest od spływajacego kataru, na spacery możemy chodzić . Dostaliśmy 2 syropki : Baktrim i Ketotifen. Meliskę możemy spokojnie stosować jeśli działa, ale oczywiście w końcu i ona przestanie działać, więc lepiej robić przerwy. Jednak jest to całkowicie bezpieczne.
.
Super, chyba też spróbuję.
Nam kiedyś też przepisali ketotifen, ale kuzynka odradziła nam stosowanie

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
my już po RTG wszystko ok
Super, że już wszystko dobrze

Cytat:
Pani doktor obejrzała język i wpisała w kartę : bliznowaty przykurcz języka Grzebałam po necie i nie znalazłam takiej jednostki chorobowej
13 maja mam przyjechać z małą na badania wieczorem do centrum pediatrii i potem zabrać ją do domu. Od północy nie dawać jeść. 14 maja mamy zgłosić się na "operację" - tak mam wpisane w skierowanie. Mowa była o znieczuleniu miejscowym, ale pani doktor z góry założyła, że raczej będzie ogólne I jeszcze pytała się o zęby, bo chyba niby mają przeszkadzać I powiedziała jescze, że 14 maja po południu jest "odbiór"( cytat lekarki). Co to, k***a, paczka z DHL???
A jak jej mówiłam, że ponoć ten zabieg jest wykonywany od ręki i w znieczuleniu miejscowm, to rzekła "gratuluję odwagi tych matek"

Na mój gust, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Dziecko niby na oddziale a jednak w domu ( z 13 na 14 maja). A na wędzidełko się "nie leży" Kasa z NFZ się przyda dla szpitala.
Dodam jeszcze, że Emilka rzadko wywala język bo ma kocówkę sercowatą, ale nie miała problemów z ssaniem. Ładnie robi "brr, drr" i takie tam...
I podjęliśmy już z mężem decyzję, że nie robimy tej "operacji". Szukamy dalej kogoś kompetentnego: idziemy do laryngologa, może on coś doradzi
Ehh ta nasza służba zdrowia albo chyba niezdrowia Ja też bym poszukała innego specjalisty Trzymajcie się dziewczyny

Wszystkiego Naj Naj dla obchodzących ostatnio miesięcznice

Wszystkie fotki super, dzieciaczki słodziutkie

Teraz się pochwalę, Oliwci przebija się prawa dolna jedynka w związku z czym mamy od dwóch dni horror do tego moje dziecię zaczęło sie przemieszczać na siedzaca, co prawda powolutku i na małe odległości ale jednak
Stary 2008-04-29, 17:55   #1722
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Buziole i serdeczności dla Tymka i Matiego.

JOANNA,
cieszymy się strasznie mocno, że bioderka Wikusi wreszcie ok.

izuniak, wiem, łatwo mówic, ale nie zamartwiaj się na zapas, tak jak piszesz, udaj się koniecznie do jeszcze jednego lekarza, a może będzie tak jak Kancia pisze. na zakopanie doła. A kto, na jakiej podstawie stwierdza, że coś nie tak z języczkiem? czy samemu powinno się na coś konkretnie zwrócić uwagę?

eve, z tego powolutku już wkrótce będzie szybciutko ani się obejrzysz.
Gratulujemy ząbola.

Zaraz wkleję fotki nabytków lumpeksowych dla Maksa.
A sobie kupiłam jeansy Diesel, jak nowe, nie wiem, czy w ogóle były prane...

EDIT:fotki
1. czapeczka Next,
2. spodenki George,
3. spodenki Next,
4. spodenki cheerokee,
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 18:10   #1723
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
No to super
Cytat:
Napisane przez evemamaoliwki Pokaż wiadomość
Brawo Super, że jesteście już zdrowe
Super, że już wszystko dobrze

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7393052]JOANNA, cieszymy się strasznie mocno, że bioderka Wikusi wreszcie ok.

,[/quote]
dzięki
Stary 2008-04-29, 18:58   #1724
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Lea, dziękujemy bardzo
Czapeczka jest śliczna, ja uwielbiam Oliwcię na niebiesko bo ma wtedy cudne oczka...A pokaż fote jeansów

A to kilka fotek Oliwci z soboty, cały dzień spędziliśmy u brata TŻ na podwórku więc zdjęcia są w plenerze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3022_1_1.JPG (85,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3023_1.JPG (87,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3027_1.JPG (62,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3030_1.JPG (69,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3031_1.JPG (72,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3032_1.JPG (70,8 KB, 9 załadowań)
Stary 2008-04-29, 19:14   #1725
minisia
Zakorzenienie

Ale tu sesje ostatnio - same modelki i modele

Macie pozdrowienia od Xantii
Wróciły z wakacji, wszystko OK, Alunia waży 10,5 kg sama stoi także też czeka na pierwsze kroczki

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 21:17   #1726
Konto usunięte

eve, ziewnięcie z profilu jest ekstra!

Ostatnio jestem strasznie zmęczona, mój dzidek non stop tylko do mnie chce, a najlepiej jak z nim skaczę, tańczę, głupieję, to jest przeszczęśliwy, a ja padam... on jest ciut za ciężki.
Dobranoc.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 21:42   #1727
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Dziękujemy wszystkim za słowa pocieszenia
Lea - ja mam wpisane w książeczkę dziecka "skrócone wędzidełko językowe" , zauważone przez pediatrę przy pierwszych oględzinach noworodka.
Ale Cię młody ćwiczy
Eve - Oliwka

Ps. Muszę iść na lumpki...
Stary 2008-04-30, 06:24   #1728
Kancia
Zakorzenienie

czesc, u nas dzis brzydko a juz tak sie fajnie czułam jak było słoneczko

eve superowe portretowe

lea fajne łowy ja uwielbiam z lumpka wyławiac perełki
Stary 2008-04-30, 07:41   #1729
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc kochane

przede wszystkim buziaki dla wszysytkich solenizantow

Izuniak ja zawsze podziwialam nasz nfz i uprzejmosc tam pracujacych.. co za baba.. zamiast wytlumaczyc wszystko dokladnie tak zeby sie czlowiek nie martwil to jeszcze tak namota ze nie wiadomo co i jak.. Konsultacje sa jak najbardziej wskazane i ma nadzieje ze to nie bedzie zadna operacja tylko zabieg z miejscowym

Eve slicznosci z tej modelki!!

Lea ale ci sie zakupy udaly

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 08:03   #1730
Konto usunięte

u nas tez dziś gorsza pogoda, nie pada, ale temperatura nie za wysoka, słonko za chmurami. czyli znów wracamy do cieplejszego okrycia wierzchniego...

aż mi się pisać nie chce.
Stary 2008-04-30, 08:30   #1731
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Lea, Kancia, Kropka, Izuniak :dzie kuje:

Lea eh już nie długo Maks będzie sprawnie pomykał na swoich nóżkach

Ja ostatnio byłam na lumpkach i obkpiłam małą w cudne3 ciuszki, nówki a do tego firmówki. Wyhaczyłam nawet dla kumpeli białą szydełkową sukienkę dla córy z H&M jak by była mniejsza to sama bym ją kupiła, kosztowała całe 19,90.
Stary 2008-04-30, 08:37   #1732
Patrilla
Zakorzenienie

Arrow Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III

hej Oliwka cudo
u nas pogoda fajna wilgotno, ale nadal ładnie Pola ryczek ciąg dalszy ... nie wiem może za dużo to dla niej zęby próby chodzenia i ciągle gleby z tym związane a ja coraz więcej siwych włosów ....
napiszę ty;e ech z tymi lekarzami ...
Stary 2008-04-30, 08:43   #1733
minisia
Zakorzenienie

U mnie słonka brak, ale 16 stopni.
Ja mam od wczoraj wieczora mega doła
Pamiętacie jak pisałam wam, ze w czwartek była u mnie kumpela w ciąży po rzeczy dla małego - w poniedziałek mąż miał ją zawieść do szpitala i na wczoraj na 8:00 miała mieć cesarke. Wczoraj pod wieczór napisała mi esa, że w niedzielę urodził się jej piękny synek, ale niestety leży na intensywnej terapii i mam się za nich modlić...
Na serio czemu takie rzeczy ludzi spotykają Dopiero człowiek jak ma z czymś takim do czynienia w swoim otoczeniu to zdaje sobie sprawę co się dzieje
Żeby tylko wszystko się udało, żeby było dobrze i mały był cały i zdrowy
Proszę trzymajcie też kciuki

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-04-30, 08:53   #1734
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Witajcie w ten pochmurny poranek, a i nastroje foremkowe nie są najlepsze jak widzę.

Minisiu- trzymam kciuki z przekonaniem,że wszystko będzie dobrze

eve- Oliwia- prawdziwy skarbulek

lea- ciuszki fajne, a jakie są ceny taki spodenek np.?

patrilla- buziaki dla Poli, której wszystko na raz idzie i buziole dla Ciebie

Nocka klasyczna czyli 4 razy cyc. Moja panna nie śpi od 6, ale póki co nie w głowie jej sen. Nawet próbowałam ją uśpić w leżaczku, ale po 20 minutach odpuściłam. Pewnie zaśnie na spacerze, bo mimo pogody nie odpuszczę.

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 08:54   #1735
kropka241
Zakorzenienie

Minisiu ja bede trzymala kcuki za malego.. tak sobie mysle jakie my mialysmy szczescie..

moj lobuz nie chce spac ominal drzemke o 9:00 i jest z siebie dumny..

a i jestem tuz przed @ i wszystko mnie w****ia

Stary 2008-04-30, 09:22   #1736
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
A to kilka fotek Oliwci z soboty, cały dzień spędziliśmy u brata TŻ na podwórku więc zdjęcia są w plenerze.
Śliczna panienka
Cytat:

Anula, udanego wypoczynku
Dziękuję

Cytat:
Proszę trzymajcie też kciuki
Będziemy trzymać napewno.

U nas też pochmurno, ale nawet ciepło.
Klaudii powoli katarek mija. Dziś w nocy spała już bardzo spokojnie. Oczka wczoraj przemywałam rumiankiem i dziś już nie ropieją i nie łzawią.

Mam pytanie dziewczyny. Możecie bez problemu wejść do albumiku?
Bo ja nie mogę Wywala mi jakąś informacje o wirusie i wogóle nie otwiera
Stary 2008-04-30, 10:27   #1737
kropka241
Zakorzenienie

Anula ja moge wejsc do albumiku

Stary 2008-04-30, 10:51   #1738
minisia
Zakorzenienie

Dzięki kobitki za kciuki

Anula ja też nie mam problemu z albumikiem
Dobrze, że Klaudunia ma już lepiej z oczkiem

Ciekawa jestem jaka b ędzie jutro pogoda

Powiedzcie mi czy któreś z waszych dzieci miało zapalenie krtani
Jak to się objawia Bo Hania ma straszną chrypkę i czasem głosu nie umie z siebie wydobyć
Dzwoniłam do poradni to dziś nie ma pediatry Ja tego nie kapuje - jak może nie być dziennie pediatry w przychodni

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-04-30, 12:25   #1739
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
hej Oliwka cudo
u nas pogoda fajna wilgotno, ale nadal ładnie Pola ryczek ciąg dalszy ... nie wiem może za dużo to dla niej zęby próby chodzenia i ciągle gleby z tym związane a ja coraz więcej siwych włosów ....
napiszę ty;e ech z tymi lekarzami ...
Buziaczki dla Ciebie i Poli, trzymajcie się dziewczyny

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość

eve- Oliwia- prawdziwy skarbulek
my już po jednym spacerku u nas jest nawet słonecznie i bardzo cieplutko

Cytat:
Śliczna panienka

U nas też pochmurno, ale nawet ciepło.
Klaudii powoli katarek mija. Dziś w nocy spała już bardzo spokojnie. Oczka wczoraj przemywałam rumiankiem i dziś już nie ropieją i nie łzawią.
super że o czka Klaudusi już lepiej

Minisiu, bidulka ta Twoja Hania. Mój TŻ jako dziecko miał zapalenie krtani to piał jak kogut, ciężko mu było mówić a nawet miał problemy z oddychaniem. A nie ma jakiegoś lekarza od "dorosłych"
Za maleństwo trzymam kciuki bardzo mocno Tak sobie pomyślałam, że ja się złoszczę na moją kruszynkę...
Stary 2008-04-30, 13:57   #1740
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Cytat:

Powiedzcie mi czy któreś z waszych dzieci miało zapalenie krtani
Jak to się objawia Bo Hania ma straszną chrypkę i czasem głosu nie umie z siebie wydobyć
Dzwoniłam do poradni to dziś nie ma pediatry Ja tego nie kapuje - jak może nie być dziennie pediatry w przychodni
Nikola miała i wtedy za bardzo nie chciała jeśc miala 38temp.no i jak spała to tak jakby miala katar i chrapała.myślałam że to katarek i dawałam jej kropelki ale dziwilo mnie że nie pomagały a to po prostu opuchnięte gardełko.no i miala na to antybiotyk.Ja już wolę prywatnie jechac do lekarza bo normalnie z tymi pediatrami w przychodni to szkoda gadac
Dzis zaczyna się długi weekend huuura!!może TŻ zajmie się Niki a ja zajmę się soba
No i trzymam kciuki za maluszka koleżanki!!!!!

karolinqa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości