LIPCÓWKI część 5. - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-19, 09:58   #3181
emmos
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

A w ogóle to wyciągnęłam dziś letnie sukienki i w żadnej nie czuję się dobrze Jedynie bawełniane spódniczki z hm, które podciągam na brzuch jeszcze jakoś ujdą w tłoku...
Stary 2017-05-19, 10:01   #3182
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Poprostu ten przewijak, który widziałam u Ciebie na zdjęciu na łóżeczku jest miękki z góry? Czy cały sztywny i twardy? Bo wczoraj byłam w sklepie dziecięcym u mnie i widziałam takie przewijaki i były przyjemnie miękkie u góry, ale cena 2x wyższa niż na allegro i zastanawiam się czy nie jest to czasem spowodowane sposobem wykonania
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 10:13   #3183
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Ale Ty masz wózek a ja nieeee nawet łóżeczka nie mam a dzis materac przyjedzie i zamówienie z dolce sono chyba bedzie dziś.

Aaaa mialam zapytac dziewczyny czy stosujecie teraz filtry na twarz? Ja wczoraj spanikowalam jak mnie siostra postraszyla ostudą i kupilam 50+ z babydream i nie wychodze bez niego na słońce!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam w podkładzie SPF 15. Dobrze, ze napisałaś, bo od kilku dni coraz słoneczniej wiec trzeba uważać na twarz.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hej Koleżanki Mam dzisiaj usg III trym., proszę o kciuki, nie miałam usg od połówkowego i trochę się stresuję. Mam nadzieję, że Amelka nie okażę się klocem przez moją cukrzycę

Fajną mieliśmy sytuację z Tż Przebił gwoździem oponę kilka dni temu i pojechał do serwisu naprawić i zmienić na letnie przy okazji Wracając do domu z serwisu w to samo koło tylko w letnią oponę znowu wlazł jakiś pręt, więc od razu wrócił do nich z powrotem, bo ciśnienie w kole spadało. Panowie śmiali się, że jest szczęściarzem, żeby obydwie opony w tym samym kole przebić i żeby zagrał w totka. Więc zahaczył o totka Dziś rano robiąc zakupy sprawdzamy kupony a tam 175 zł do odbioru haha chyba panom z serwisu należy się piwo

:
Kciuki za USG! Dobra historia. Jak następnym razem cos sie TZ przytrafi dwa razy z rzędu to tez niech zagra, moze trafi szóstkę

Siilmariien - dziekuje za te cytaty odnośnie szczepień. Wlasnie miałam szukać odnośnie tej żółtaczki i wychodzi na to, ze bez sensu sie badać skoro mogę byc zakażona i moze to nie wyjsc w wynikach albo dziecko moze sie w szpitalu zarazić.

Jon Snow, Siilmariien - spokojnego 8 miesiąca życzę. Powiem wam, ze w moim 8 miesiącu całkiem dobrze sie czuje.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 10:14   #3184
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Ja tez od razu, tylko ze to bedą krótkie spacery w okolicy domu, wiec torba nie bedzie potrzebna.
U nas na SR położna mówiła, ze mięśnie dna miednicy potrzebują 2tyg na regeneracje (można tez bezpłatnie po porodzie umówić sie do fizjo zeby sprawdzic czy jest ok) i zeby przez ten czas sie oszczędzać, nie stać długo itp

Dobrze, że piszesz

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ja się zdecydowałam na tę szarą z konikiem

Taedio dostałaś już bomberkę z Vubu? Bo ja za Tobą 'spapugowałam' i też ją kliknęłam i z daty 08.05 zmienili mi termin wysyłki na 19.05, a później 02.06

Ja zamówiłam w kwietniu, chyba jakos w połowie, 27.04 mieli wysłać i do tej pory nie mam ostatnio mi napisali maila, że przepraszają za MAŁE opóźnienie ale zamowienie wyślą PRAWDOPODOBNIE. 2.06. Godzinę pózniej napisali podobnego maila tylko z data 16.06 chyba im napisze, że rezygnuje z zamówienia. Na całe szczęście wzięłam za pobraniem bo z oddaniem kasy tez sie nie spiesza :p

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Emmos za wizytę wszystko bedzie dobrze

Stary 2017-05-19, 10:17   #3185
Mała!
Zakorzenienie

Anna Paula?
Ale jaką odmianę gruźlicy płucną? Ta szczepionka jesr ba inne odmiany, ajurat nie na tą najpopularniejszą w Polsce, i w jakim wieku ludzie? Dzieci? Czy osoby oo 60 r.ż.?

Xzora
W Polsce chorują pewnie, ale nie dzieci i.jeśli już to wlasnie na tą odpłucną odmianę...

Devilek
Śliczna bluzka juz niedługo znów będzie sukienką

Carolles ja się nawet teraz opalam bez filtrów...

U.mnie jednak były truskawki na śniadanie

Dziewczyny... kurde nie wiem czy moge wyjść z synem na spacer, szaleje od rana bo.u.niego to ucho zawsze dzień trwa :/ no ale wiadomo stan zapalny jest... temp ponad 37' ale nastrój siper i.bólu brak... i.nie wiem czy go zakisić w domku czy iść

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 10:27   #3186
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
!
Taedio, a Wasz Tito na kiedy ma być?

Haha jak większość wózków, które wpadły mi w oko Więc to kryterium (mały wózek) też zostało odrzucone z listy koniecznych. Ale nie czułam się nim przytłoczona.
Bardzo dobrze z nim wyglądasz

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Koleżanka miała TP na 11.05 wczoraj byłyśmy na takim godzinnym spacerze, o 1 obudziły ja skurcze, o 4 pojechali do szpitala, o 5 lekarz ja zbadał i rozwarcie na 5cm, o 6 skurcze co 3min i wygląda na to, że dzisiaj na świat przyjdzie jej synu

Trzymam kciuki! Pewnie wasz spacer pomógł.

Cytat:
Ale Ty masz wózek a ja nieeee nawet łóżeczka nie mam a dzis materac przyjedzie i zamówienie z dolce sono chyba bedzie dziś.

Aaaa mialam zapytac dziewczyny czy stosujecie teraz filtry na twarz? Ja wczoraj spanikowalam jak mnie siostra postraszyla ostudą i kupilam 50+ z babydream i nie wychodze bez niego na słońce!

Ja nigdy nie stosuje filtrów tylko w Kairze jak było 50 st używałam 6uv. I to jeden dzień. Nie mam takiej potrzeby.
Ogólnie na wakacjach to raczej stosuje oliwkę

Mała Zdrówka dla synka!

Ja od 2 też nie spałam bo miałam jakieś rewolucje żołądkowe.
Przeszło.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Zyskaj 20% rabatu (max. 20zl) na zakup kosmetykow oraz produktow spozywczych dla dzieci przy zakupie pieluch DADA Soft za min. 40zl. Dodatkowo skorzystaj z 5zl rabatu na tekstylia. Oferta z karta MB do 21.05 lub do wyczerpania zapasow. Lista produktow i wylaczenia w reg. w sklepie
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 10:28   #3187
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja chodzę powolutku na mieście musiałam sobie usiąść bo nie mam siły kupiłam plyn do prania dzidziuś (wspieram lokalna firmę :p)
I teraz chce iść do pepco, szkoda że nie mają sukienek maxi bo bym z chęcią wzięła ale może wezmę jaka luzniejssa bluzke. Na samą myśl że muszę kupic coś na dwa miesiące to mnie bierze :p

A te ubrania pepco dla dzieci 62 to rzeczywiście 62 ? Czy lepiej wziąć 68 ?

Stary 2017-05-19, 10:28   #3188
taedio
MerDer 4ever

Mała ja nie mam doświadczenia to nie pomogę

Siedzę juz z farba na głowie u fryzjera ale gorac na placu

Stary 2017-05-19, 10:31   #3189
vadi
*sportaddict*

Emmos
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 10:34   #3190
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Jon Snow, Siilmariien - spokojnego 8 miesiąca życzę. Powiem wam, ze w moim 8 miesiącu całkiem dobrze sie czuje.
dziękuję! ja się tylko boję wzrostu wagi, bo ostatni miesiąc mnie przeraził!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam w kwietniu, chyba jakos w połowie, 27.04 mieli wysłać i do tej pory nie mam ostatnio mi napisali maila, że przepraszają za MAŁE opóźnienie ale zamowienie wyślą PRAWDOPODOBNIE. 2.06. Godzinę pózniej napisali podobnego maila tylko z data 16.06 chyba im napisze, że rezygnuje z zamówienia. Na całe szczęście wzięłam za pobraniem bo z oddaniem kasy tez sie nie spiesza :p
Ja też za pobraniem, bo czytałam w necie że długo się czeka na wysyłkę, dlatego jakoś specjalnie mi się nie spieszy no ale dwa miesiące czekać na jedną bluzę to śmieszne
Stary 2017-05-19, 10:35   #3191
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle to wyciągnęłam dziś letnie sukienki i w żadnej nie czuję się dobrze Jedynie bawełniane spódniczki z hm, które podciągam na brzuch jeszcze jakoś ujdą w tłoku...
Ja stwierdziłam , że kupię sobie 2-3 takie ,żebym mogła chociaż później na urlop i plażę wykorzystać.
Xi z tego, że mieszczę się. Dla mnie długość mini w obecnym stanie wygląda tragicznie. Uda mam jak słoń.
Stary 2017-05-19, 10:37   #3192
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Aggs
Śliczne łupy... Też dziś lecę do.pepco...

Pokaż jak coś upolujesz

Cytat:
gratuluję, zgrabnie wygląda ten czarny dół na czarnej ramie
Dzięki
Masz rację, czarny zestaw wyglądał zdecydowanie zgrabniej niż obok biały. Tam bardziej rzucał się w oczy gabaryt wózka.

Cytat:
Aggs super wózek, zwlaszcza ten w jasnej kolorystyce i Tyyy o ja cieeee jak Ty wygladasz zazdroszcze tych spodni

Nadrobilam Was! Wczoraj miałam intensywny dzien, bylam na giełdzie kwiatowej kupilam troche kwiatów na taras a co bede miała kolorowo potem byłam u mamy pobawilam sie z siostrzenica i bratanica.
Przestań bo się zawstydzę. Dziękuję.

Przypomniałaś mi o kwiatkach! Muszę zaciągnąć mamę do jakiegoś sklepu ogrodniczego i też musimy uzupełnić jej stany tarasowe!

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Powoli nie mam co na siebie włożyć a moja sukienka wakacyjna stała się bluzka
W obu wersjach wyglądasz fajnie! Spokojnie możesz wykorzystać teraz tę sukienkę!

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Super się prezentujecie we wszystkich kombinacjach: Ty sama, Ty razem z wózkiem i sam wózek Ten kolor, który Ci się podoba jak dla mnie jest ekstra. Gratuluję wyboru!
Dziękuję, Wasze miłe słowa uspokajają moje myśli

Cytat:
A tak w ogóle to witam się oficjalnie w 8 miesiącu!
Już tak bliskooooo.

Cytat:
Hej Koleżanki Mam dzisiaj usg III trym., proszę o kciuki, nie miałam usg od połówkowego i trochę się stresuję. Mam nadzieję, że Amelka nie okażę się klocem przez moją cukrzycę

Fajną mieliśmy sytuację z Tż Przebił gwoździem oponę kilka dni temu i pojechał do serwisu naprawić i zmienić na letnie przy okazji Wracając do domu z serwisu w to samo koło tylko w letnią oponę znowu wlazł jakiś pręt, więc od razu wrócił do nich z powrotem, bo ciśnienie w kole spadało. Panowie śmiali się, że jest szczęściarzem, żeby obydwie opony w tym samym kole przebić i żeby zagrał w totka. Więc zahaczył o totka Dziś rano robiąc zakupy sprawdzamy kupony a tam 175 zł do odbioru haha chyba panom z serwisu należy się piwo
za USG
I dla TŻ

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze z nim wyglądasz

Przeszło.
Dzięki.

Dobrze, że już przeszło. Nienawidzę rewolucji żołądkowych. Już chyba wolę jak boli mnie głowa bo wtedy idę spać i przesypiam.
Oooo, jak napisałam o bólu głowy to zdałam sobie sprawę, że gdzieś od 3 miesięcy nie bolała mnie ani razu.

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 10:38   #3193
Jon_Snow
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi, wchodzę do lab, a tam grzejnik włączony myślałam, że się ugotuję. Oczywiście kolejka była masakryczna, ale ja u siebie na 'wsi' się nie pcham przed kolejkę, bo by mi chyba oczy wydrapali, a przyszedł jakiś koleś i mówi, że on wchodzi bez kolejki bo jest honorowym dawcą , w ogóle nie przejął się tym, że ja jestem w ciąży. Później jedna babka zwróciła uwagę ludziom, że honorowi dawcy mogą bez kolejki wchodzić (bo się oczywiście burzyli) i kobiety w ciąży też powinny, no ale myślicie, że kogoś to ruszyło? Ludzie mnie denerwują..
Stary 2017-05-19, 10:43   #3194
morelle_
Zakorzenienie

Jon nie dziwie się. Mnie w tramwaju też wkurzają .
Wszystkie miejsca zajęte i kto mi ustąpił? Dziadek 70 letni! Żenada.
Stary 2017-05-19, 10:45   #3195
taedio
MerDer 4ever

Jon No dokładnie ja czytałam, że niby za pobraniem szybciej wysyłają No ale jak widać prawda.
Mogłaś sama podejść do okienka. W tych czasach mało kto przepuszcza niestety.

Dziewczyny... 2 czerwcówki rodzą..

Stary 2017-05-19, 10:49   #3196
xzora
Zakorzenienie

LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Anna Paula?
Ale jaką odmianę gruźlicy płucną? Ta szczepionka jesr ba inne odmiany, ajurat nie na tą najpopularniejszą w Polsce, i w jakim wieku ludzie? Dzieci? Czy osoby oo 60 r.ż.?

Xzora
W Polsce chorują pewnie, ale nie dzieci i.jeśli już to wlasnie na tą odpłucną odmianę...

Devilek
Śliczna bluzka juz niedługo znów będzie sukienką

Dziewczyny... kurde nie wiem czy moge wyjść z synem na spacer, szaleje od rana bo.u.niego to ucho zawsze dzień trwa :/ no ale wiadomo stan zapalny jest... temp ponad 37' ale nastrój siper i.bólu brak... i.nie wiem czy go zakisić w domku czy iść
Mała, a masz jakis link o tych odmianach gruźlicy i ze ta szczepionka nie walczy z tą najpopularniejszą? Google milczy w tym temacie.

Cytat:
Ja chodzę powolutku na mieście musiałam sobie usiąść bo nie mam siły kupiłam plyn do prania dzidziuś (wspieram lokalna firmę :p)
I teraz chce iść do pepco, szkoda że nie mają sukienek maxi bo bym z chęcią wzięła ale może wezmę jaka luzniejssa bluzke. Na samą myśl że muszę kupic coś na dwa miesiące to mnie bierze :p

A te ubrania pepco dla dzieci 62 to rzeczywiście 62 ? Czy lepiej wziąć 68 ?

Pepco ma zaniżoną rozmiarówkę, ich 62 jest jak z innych firm 56.

Cytat:
A ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi, wchodzę do lab, a tam grzejnik włączony myślałam, że się ugotuję. Oczywiście kolejka była masakryczna, ale ja u siebie na 'wsi' się nie pcham przed kolejkę, bo by mi chyba oczy wydrapali, a przyszedł jakiś koleś i mówi, że on wchodzi bez kolejki bo jest honorowym dawcą , w ogóle nie przejął się tym, że ja jestem w ciąży. Później jedna babka zwróciła uwagę ludziom, że honorowi dawcy mogą bez kolejki wchodzić (bo się oczywiście burzyli) i kobiety w ciąży też powinny, no ale myślicie, że kogoś to ruszyło? Ludzie mnie denerwują..
Współczuje użerania sie z ludźmi.

Morelle, współczuje rewolucji żołądkowych! A ud na pewno nie masz jak słoń.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2017-05-19 o 11:11
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 10:54   #3197
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
O tramwajach i autobusach w mieście to ja się nawet nie wypowiadam.. A najgorsze jest to że jak tak stoimy to mi przynajmniej naprawdę jest niekomfortowo.. Brzuch się robi twardy i w ogóle ciężko tak stać. Inaczej jak jest się w ruchu

Cytat:
Jon No dokładnie ja czytałam, że niby za pobraniem szybciej wysyłają No ale jak widać prawda.

Jak nie zrezygnujesz do czasu wysyłki to daj znać czy przyszła
Nie strasz czerwcówkami! Ja nie mam jeszcze nic do wyprawki oprócz wózka i ubranek! Dzisiaj albo w poniedziałek zamawiam wszystko!

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Ja stwierdziłam , że kupię sobie 2-3 takie ,żebym mogła chociaż później na urlop i plażę wykorzystać.
Xi z tego, że mieszczę się. Dla mnie długość mini w obecnym stanie wygląda tragicznie. Uda mam jak słoń.
Właśnie, jeszcze miałam napisać że chyba masz dobry humor od rana, że tak żartujesz z tymi udami !

Stary 2017-05-19, 10:58   #3198
emmos
Zakorzenienie

Jezu mam stres jak czytam, ze czerwcowki rodza

Dzięki za kciuki

Co do przepuszczania to zgodzę się jest masakra. U mnie w biedrze wczoraj ochroniarz spojrzał, że jestem w ciąży, zadzwonił po drugą kasjerkę, a jak ta przyszła to ludzie jak dzikie zwierzęta się rzucili, stwierdziłam że nie chce w tym uczestniczyć i stałam dalej.

Stary 2017-05-19, 10:59   #3199
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Towarzyszka pozdrowiona, aż całą nogę mam wylizaną 😆
Leżę całe dnie, jak już mnie tyłek boli od leżenia, to zamieniam łóżko na leżak na balkonie lub jak dzisiaj huśtawkę w ogrodzie. A Diana pilnuje mnie krok w krok, sama nie mam prawa nigdzie pojść ☺ Brzuch mnie ciągnie od wczoraj, boję się czy szyjka nadal się nie skraca... A wizytuję dopiero 30 maja i później już co tydzień mam wizyty zaplanowane. Oczywiście gdyby coś się teraz poważnego działo, to od razu mam na szpital się kierować.

Jutro przyjeżdża moja szwagierka i może zrobimy jakąś fajną sesję ciążową. Oczywiście nie będę się forsować, ale mam tak piękny teren za domem, że aż żal tego nie wykorzystać ☺
ale widoczki
Cytat:
Nulka ale masz tam zielono super, że korzystasz z leżakowania na dworze zawsze to ciut naturalnej witaminy D i dla Ciebie przyjemniej

Mała już parę razy miałam pisać: dużo zdrowia dla syna! niech szybko mu przechodzi

i wiem co wczoraj chciałam napisać chciałam napisać do Chilli bo pisałaś, że materac masz zapakowany w folię, to polecam go rozpakować, żeby "oddychał" a jedynie z wierzchu nakryć folią żeby się nie kurzyło mój się "wietrzy" już tak z tydzień, a dalej czuć nowością, fabryką, czy kto jakie tam nazewnictwo woli
kurde nie wpadłam na to hehe zaraz ściągam i tak chcę prać pokrowiec ale racja niech się wietrzy!thx

Cytat:

Koleżanka miała TP na 11.05 wczoraj byłyśmy na takim godzinnym spacerze, o 1 obudziły ja skurcze, o 4 pojechali do szpitala, o 5 lekarz ja zbadał i rozwarcie na 5cm, o 6 skurcze co 3min i wygląda na to, że dzisiaj na świat przyjdzie jej synu
oo to trzymam kciuki za koleżankę daj znać jak coś będziesz wiedzieć więcej!
Cytat:
Dzień dobry....
Witam się jeszcze z wyrka, dziś u mnie wyniki wiec tylko sie ogarne i lecę tylko, że już mi burczy w brzuszku zjadłabym na śniadanie truskawki ze śmietaną i bułkę może gdzieś dorwę po drodze...

Anna Paula fajnie, ze udało się kupić- u mnie przebrane i.Dałam spokój

Aggs
Śliczne łupy... Też dziś lecę do.pepco...

ja wieczorem zjadłam truskawki ze śmietaną ale nie wiem czy to był dobry pomysł po grillu bo tak mi jeździło w brzuchu hehe mam fazę truskawkową teraz jak nigdy w życiu , dzisiaj knedle będę robić i koktajl zbankrutuje
zdrówka dla Tymka , ja raczej jestem z tych co to jak stan podgorączkowy to bym pewnie w domu została z młodym u nas już upał...

Cytat:
Właśnie odnośnie tego czasu mam wątlipości. Przy żółtaczce podanie szczepionki chroni dziecko przed zachorowaniem, przekazanym mu np. od matki w pierwszych minutach życia. No i tutaj muszę doczytać czy da się sprawdzić czy ja tego wirusa mam czy nie. Co do gruźlicy - tutaj też nie ma się co porównywać do innych krajów, bo np. w Polsce jest więcej zachorowań niż w innym (u nas jest średnia endemiczność) i niby WHO zaleca w takiej sytuacji szczepienie w ciągu 12h.
Także temat do dalszego zgłębienia.
no właśnie zgłębiam od kilku dni te tematy ,bo waham się nad szczepieniami w pierwszej dobie...
Cytat:
Powoli nie mam co na siebie włożyć a moja sukienka wakacyjna stała się bluzka

Wysłane z aplikacji Forum WizazZałącznik 7073161Załącznik 7073166
ślicznaaaa i jako sukienka i jako koszulka!

Cytat:

To kciuki za koleżankę i maluszka

Będziemy dużo spacerowały to nam nóżki wypięknieją

Pięknie wyglądasz w jednym i drugim wydaniu, tylko inaczej po prostu A patrząc na pierwsze zdjęcie zatęskniłam za wakacjami
za usg! ale numer z tymi oponami hehe
Cytat:

taedio Ty mi nie pisz takich rzeczy !!

Aggs super ten wózek wybrałaś bardzo mi się podoba!!i super wyglądasz w tych ogrodniczkach
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:00   #3200
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
A no cześć! Ja też się witam w 8!

Cytat:
Siilmariien - dziekuje za te cytaty odnośnie szczepień. Wlasnie miałam szukać odnośnie tej żółtaczki i wychodzi na to, ze bez sensu sie badać skoro mogę byc zakażona i moze to nie wyjsc w wynikach albo dziecko moze sie w szpitalu zarazić.

Napisałam tylko o okienku serologicznym, ale w tym artykule są podane jeszcze inne przykłady dlaczego wynik badania może być zafałszowany: http://www.doktor-mama.pl/2014/11/sz...-zdzisawa.html

Dzięki!

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Już tak bliskooooo.
Noooo A ja ciągle w lesie z wszystkim

Cytat:
A ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi, wchodzę do lab, a tam grzejnik włączony myślałam, że się ugotuję. Oczywiście kolejka była masakryczna, ale ja u siebie na 'wsi' się nie pcham przed kolejkę, bo by mi chyba oczy wydrapali, a przyszedł jakiś koleś i mówi, że on wchodzi bez kolejki bo jest honorowym dawcą , w ogóle nie przejął się tym, że ja jestem w ciąży. Później jedna babka zwróciła uwagę ludziom, że honorowi dawcy mogą bez kolejki wchodzić (bo się oczywiście burzyli) i kobiety w ciąży też powinny, no ale myślicie, że kogoś to ruszyło?Ludzie mnie denerwują..
Cytat:
Masakra
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:04   #3201
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
O tramwajach i autobusach w mieście to ja się nawet nie wypowiadam.. A najgorsze jest to że jak tak stoimy to mi przynajmniej naprawdę jest niekomfortowo.. Brzuch się robi twardy i w ogóle ciężko tak stać. Inaczej jak jest się w ruchu

Jak nie zrezygnujesz do czasu wysyłki to daj znać czy przyszła
Nie strasz czerwcówkami! Ja nie mam jeszcze nic do wyprawki oprócz wózka i ubranek! Dzisiaj albo w poniedziałek zamawiam wszystko!

Ja od bardzo dawna jeżdżę tylko samochodem na szczescie. Ale pamietam jak zachowuje sie te wszystkie święte krowy

No zastanawiam sie czy rezygnować

Sama siebie straszę! nie zaczęliśmy jeszcze remontu! ubranek tez nie mam wszystkich! masakra!

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Jezu mam stres jak czytam, ze czerwcowki rodza

Dzięki za kciuki

Co do przepuszczania to zgodzę się jest masakra. U mnie w biedrze wczoraj ochroniarz spojrzał, że jestem w ciąży, zadzwonił po drugą kasjerkę, a jak ta przyszła to ludzie jak dzikie zwierzęta się rzucili, stwierdziłam że nie chce w tym uczestniczyć i stałam dalej.

Masakra! Ludzie to bydło po prostu

Chilli sorki

Stary 2017-05-19, 11:06   #3202
vadi
*sportaddict*

Jezu, nie straszcie tymi porodami

U nas remont nadal trwa, pokój dla młodego robi za składzik rzeczy remontowych, połowy rzeczy nie mamy
Stary 2017-05-19, 11:07   #3203
Carolles
Zadomowienie

Emmos kciuki za usg!

Cytat:

Mała ja ciało też bez filtrów opalam, zresztą tak samo i z twarza ale teraz boje sie o twarz bo mojej siostrze wyszly plamy po ciąży na twarzy. Poczytałam o tym i spanikowalam

Zdrowka dla synka! Dobrze ze go ucho nie boli juz. Az tym spacerem nie wiem..

Cytat:

Ja nigdy nie stosuje filtrów tylko w Kairze jak było 50 st używałam 6uv. I to jeden dzień. Nie mam takiej potrzeby.
Ogólnie na wakacjach to raczej stosuje oliwkę

Mała Zdrówka dla synka!

Przeszło.

[/COLOR]Zyskaj 20% rabatu (max. 20zl) na zakup kosmetykow oraz produktow spozywczych dla dzieci przy zakupie pieluch DADA Soft za min. 40zl. Dodatkowo skorzystaj z 5zl rabatu na tekstylia. Oferta z karta MB do 21.05 lub do wyczerpania zapasow. Lista produktow i wylaczenia w reg. w sklepie
Morelle piona tez się na oliwke opalam, najszybciej łapie gdybym stosowala filtry do ciała to cały rok wygladalabym jak corka mlynarza! Niby brunetka a słońce mnie wcale tak szybko nie łapie.

Cytat:
A ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi, wchodzę do lab, a tam grzejnik włączony myślałam, że się ugotuję. Oczywiście kolejka była masakryczna, ale ja u siebie na 'wsi' się nie pcham przed kolejkę, bo by mi chyba oczy wydrapali, a przyszedł jakiś koleś i mówi, że on wchodzi bez kolejki bo jest honorowym dawcą , w ogóle nie przejął się tym, że ja jestem w ciąży. Później jedna babka zwróciła uwagę ludziom, że honorowi dawcy mogą bez kolejki wchodzić (bo się oczywiście burzyli) i kobiety w ciąży też powinny, no ale myślicie, że kogoś to ruszyło?Ludzie mnie denerwują..
Ja na mojej wsi (w sumie od niedawna mojej) tez sie nie pcham w kolejki, strach sie bac jak mohery zareaguja. Chociaz ostatnio Panie byly calkiem mile i przepuscily mnie bez kolejki

Taedio koszule do karmienia z dolce sono namioty! W rozmiarach S z moim brzucholem się topimydobrze ze mam siostre krawcowa to trochę mi je skróci u zwęzi

Sent from my LG-D620 using Wizaz Forum mobile app
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:09   #3204
vadi
*sportaddict*

Mnie za to nikt nigdy nie puścił przodem w 'przyjaznym ciężarnym' Rossmanie ;]
Stary 2017-05-19, 11:11   #3205
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Mnie za to nikt nigdy nie puścił przodem w 'przyjaznym ciężarnym' Rossmanie ;]
Może za mały masz brzuszek i nie zauważyli
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:12   #3206
morelle_
Zakorzenienie

Aaa! Moje dwie koleżanki urodziły! Obie w tym szpitalu co ja chce rodzić.
Podobno te pokoje 1 to niebo a ziemia.

Jedna naturalnie. Druga cc. Wszystko mi szczegółowo opow. Trochę nowych info. Obie wcześniej ur.

Wg usg dziećmi miało mieć 3100g miało 2500g. Także może być dużo mniej. Mój mózg tego nie ogarnia!
Stary 2017-05-19, 11:14   #3207
emmos
Zakorzenienie

Ja nie mam jeszcze żadnej koszuli, bo cały czas mi się wydaje, że sie jeszcze bardzo rozrosnę i będę musiała kupować na nowo

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Aaa! Moje dwie koleżanki urodziły! Obie w tym szpitalu co ja chce rodzić.
Podobno te pokoje 1 to niebo a ziemia.

Jedna naturalnie. Druga cc. Wszystko mi szczegółowo opow. Trochę nowych info. Obie wcześniej ur.

Wg usg dziećmi miało mieć 3100g miało 2500g. Także może być dużo mniej. Mój mózg tego nie ogarnia!

Dużo wcześniej urodzily? Gratulacje dla dzielnych mam

Stary 2017-05-19, 11:20   #3208
karolinuuusia
Zakorzenienie

Nie mam co na siebie założyć w taką pogodę! Żadna sukienka już nie leży dobrze lub jest za krotka..
Jutro jadę do rodziców na tydzień, przy okazji podjade na ktg, tam w szpitalu 23zł kosztuje, będę spokojniejsza bo te twardnienia sa ostatnio za częste.

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 11:21   #3209
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Może za mały masz brzuszek i nie zauważyli
Patrzyli mi na brzuch, więc na pewno zauważyli

Stary 2017-05-19, 11:23   #3210
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieje że wszystko oki a czerwcowki miały termin na początek miesiąca?
Na fb widziałam kolejna lipcowka urodziła w 33 tygodniu maluszek ponad 2 kg mam nadzieję że bedzie oki.
Przeraża mnie to powoli i z niepokojem odliczam każdy dzień.

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-05-19 o 11:32
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości