|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Hej
![]() Zanim Was nadrobię, pochwalę się paczką z Allegro 1495446082484.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2492 | |
|
Zadomowienie
|
No szukam inspiracji na jakieś super dobre ciasto, ktoś może pomoże?
Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() Kolorowe piękności, uwielbiam dziecięce rzeczy oglądać Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
Ile bierzecie pieluch tetrowych/flanelowych? Czy jeszcze jakieś inne?
Czy podkładka na materac jest potrzebna? Czy tylko zaburza właściwości materaca? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1. http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...mi-i-kruszonka (i tu dodaje najrozniejsze owoce) 2. http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...mi-i-kruszonka (bardzo serowy, nie jak tradycyjny sernik) i takie, ktore tez lubie, ale rzadziej robie, bo wiecej roboty mi sie wydaje :1.http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...y/przepis.html 2. http://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasto-raffaello (w sumie tu duzo roboty nie ma ale rzadko mam wiorki i zawsze zapominam kupic)
|
|
#2495 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Producenci wiedzą, że mamuśki pod wpływem hormonów dadzą sobie wcisnąć wszystko dla dobra dziecka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój też się słabo interesuje, muszę mu się prosić, żeby raczył ze mną na te tematy porozmawiać, a dziecko takie wyczekane przecież
|
|||||
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupujecie kocyki/ pościele do łóżeczka ? W ogóle kupujecie kołderkę i poduszkę czy same kocyki? Jeśli same kocyki to ile?
Ja pościel chciałam kupić bo ładnie wtedy łóżeczko wyglada. Nie wiem czy chciałabym samo prześcieradło i jakiś kocyk. Sama nie wiem. Doradzicie coś ? Ja dzisiaj mam straszna niemoc. Nie mogę się ogarnąć w ogóle. |
|
|
|
#2497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba wezmę 4, w razie czego można przeprać, szybko wyschną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A imion dzieci nadal niewiele na liście
|
|||
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie kompletuje wyprawke i w sumie z pieluch to z 12 tetrowych 140g, z 4 małe bambusowe do buzki i takie tam, 5 flanelowych, 2 bambusy 120x120, jako kocyki na zmiane, jeden kocyk z minky ale bez wypelnienia, na zime spiworki chyba mam w piwnicy, musze poszukac
Kołderki i poduszki nie biore, bo miałam i nie uzywalam i tak Ja na razie wyszlo mi 1000 zl zostanie mi lezaczek, oslonka daszek na wozek, plecak do wozka, chusta, druga torba do szpitala, chusteczki i pampersy |
|
|
|
#2499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam fajny przepis na bezę z kremem (Dakłas od Sowy), gdybyś miała ochotę ![]() Cytat:
![]() Zamówiłam podkład w razie gdyby się coś poza pampersa wydostało, albo jakby się młodej ulało, bo mój chrześniak był,jak to pani doktor określiła, "radosnym ulewaczem" ![]() Cytat:
![]() Kocyk z podusią do wózka zamówiłam na allegro. Do łóżeczka zmówię płaską podusię, ale nie wiem czy będę jej używać. Do tego mam śpiworki. Kocyk będę miała ten, który dołączają do wózka, to wezmę go do łóżeczka. Przyjaciółka obiecała mi kocyk minky, a pewnie jeszcze ktoś z rodzinki kupi, więc się wstrzymam z zakupem. I tak na początku śpiworek powinien wystarczyć ![]() Kołderkę dostałam, ale przez pierwszy rok nie zamierzam jej używać Prześcieradła będę miała robione na zamówienie, ale gdybym miała wymiarowe łóżeczko, to pewnie zamówiłabym na allegro |
|||
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak miałam wczoraj. Przytulam Taki pasztetowy dzień Dziś na szczęście lepiej. Ale znów byłam w naszym mieszkaniu i znów miałam stan przedzawałowy. Zastanawiam się, kiedy zacznie mi się śnić maluszek śpiący w swoim łóżeczku pośrodku tego burdelu Kupiłam octenisept do pępuszka. Dziewczyny, polecicie coś do krocza po porodzie. Bo pani w aptece, stwierdziła że nie muszę nic używać oprócz płynu do higieny intymnej po porodzie. Na sr położna mówiła, że jest taki płyn antyseptyczny do odkażania rany i poleca go używać. Planujecie coś takiego kupić?
|
|
|
|
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam prześcieradła z jerseyu, kupiłam kołdry, poduszek nie mam. Teściowa kupiła śpiworki do spania. Kocyków minky jeszcze nie mam, ani takich do wózka. Na zimę muszę kupić śpiworki do wózka. Ale też nie wiem jakie kupić bo kto tu zgadnie co na z pogodą będzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
A polecacie jakiś sprzedawców na all z kocykami/poscielami? Albo strony?
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Melduję że już po wizycie i mały waży 1350 G wszystko w porzadku i pytalam o prenatalne i powiedział, ze on nie ma wskazań do zrobienia bo jest wszystko w porzadku ale jeśli chce to dla własnego spokoju mogę zrobić i teraz sama nie wiem Martoolka dopiszesz mi wizytę 21 czerwca? Mam mieć wtedy zrobione też ktg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po wizycie ☺
Zdrówka synkiem wszystko super. Waży jakieś 930 g i jest piękny. Mój gin mi zrobił niespodziankę i pooglądaliśmy syneczka w 3D albo 4D gratis
|
#2505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do krocza tantum rosa |
||
|
|
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też bym chciała taką niespodzianke od gina zzarłam cały talerz peczotto i objadlam sie jak pospolita świnia...na co usiadlam i co? i zzarlam calego królika z czekolady ktorego zostawilam z wielkanocy... jestem nienormalna. teraz zastanawiam sie bedzie haft czy nie bedzie
|
|
#2507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No no - kapusta z czekoladą Trzymam kciuki za pomyślny obrót spraw |
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poki co sprawy maja sie pomyslnie mlody tylko szaleje w brzuchu
|
|
#2511 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Octeniseptem krocze też możesz psikać Cytat:
Ja kupiłam ten zestaw do wózka. Kocyk jest dość cienki, taki na wiosnę/wczesną jesień. Większe rozmiary, takie do łóżeczka też mają Cytat:
![]() Dopisuję ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2512 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po rozmowie z tz, stwierdziłam, że jednak to niepotrzebne Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za linka na all. Tylko teraz który wzór wybrać?
|
|||||
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie że wszystko ok ![]() Też mam dzisiaj jakiś dzień lenia. Wyszłam tylko na chwilę po pieczywo i warzywa i odkąd przyszłam to nie robię nic produktywnego. Założyłam dziś sandały i doopa. Za ciasne :/ Jeszcze mam drugie które chyba będą dobre ale mają paseczek więc niewygodnie się je z brzuszkiem zakłada nawet jak mam stopę na szafce. Więc w czerwcu zakup nr jeden to jakieś klapki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za przepisy w sumie lubie pichcić, więc jak macie jakiś przepis na mega dobre ciasto, a pracochłonne to tez sie piszę
![]() Ten bezowy z sowy tez robię ![]() Gratuluje udanych wizyt ![]() Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny, jeny wydałam kupe kasiory
![]() Stary składa komode i szafe. Dzieje się, oj dzieje ![]() Itakasia teraz dopiero widzę fotkę, słodki Mój się zawsze pepowiną przykrywa
|
|
|
|
#2518 |
|
Rozeznanie
|
To tak, jak mój
Nie chce się pokazać za nic w świecie. Słyszałyście może o czymś takim jak żel NATALIS 1? Podobno ułatwia poród naturalny. To się zamawia u położnej? |
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale komara przycielam 1,5 h jak zabita
|
|
#2520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

:

jestem leniuch straszny pod tym względem. Wolę spędzić w kuchni jedną sobotę a potem mieć święty spokój, że jak nie będzie obiadu to wyciągnę coś i już jest. Tz na szczęście jest wszystkożerny bez względu na termin obróbki termicznej 

Dziś na szczęście lepiej. Ale znów byłam w naszym mieszkaniu i znów miałam stan przedzawałowy. Zastanawiam się, kiedy zacznie mi się śnić maluszek śpiący w swoim łóżeczku pośrodku tego burdelu 

też bym chciała taką niespodzianke od gina
jestem nienormalna. teraz zastanawiam sie bedzie haft czy nie bedzie