|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
nie podnoszą się do góry?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3842 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Byliśmy wczoraj z mężem na pierwszym występie córy w przedszkolu Przedstawienie z okazji dnia matki i dnia ojca Lila była piękną i fantastyczną biedronką Udało mi się nie poryczeć, ale było ciężko Widziałam, że pisałyście o przechowywaniu pokarmu, u nas w SR dawali takie info: Przechowywanie pokarmu: w zamrażarce - 2 miesiące, w lodówce - 48h, w temp. pokojowej - 12h. Mleka ściągniętego wcześniej nie gotujemy! Podgrzewamy tylko w kąpieli wodnej do temp. pokojowej (21 stopni). Ja miałam opory przed tak długim przechowywaniem w temp. pokojowej i ściągałam na bieżąco, ale wtedy było dość gorąco na dworze i w domu. Nadrabiam na razie tylko część postów, żeby mi nie wywaliło cytowania. Cytat:
Cytat:
Teraz na razie nie kupuję, choć mutsy ma dość płytki daszek i może będzie potrzebna, ale to w razie czego dokupię. Super wyglądasz, a brzuszek nadal nieduży jak na ten etap ciąży Cytat:
Cytat:
I jak oni się czują z tą informacją? Cytat:
Masz mocarną szyjkę Cytat:
Dzielna jesteś bardzo, że wszystko ogarniasz nie dość, że w ciąży, to jeszcze z maluszkiem w domu Cytat:
I za wyprawkę Powodzenia z wyborem imienia! Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby była jeszcze sukienką ![]() za wizyty i dajcie po nich znaćMała przegoń tą chorobę a łupy jak za darmo ![]() Darietta Samantha bardzo się skarżyła na wiele dolegliwości bólowych i było jej bardzo ciężko, ponadto ona miała mieć w końcu wizytę u ginekologa - w tamtym tygodniu, bo w USA miała jedno USG, a tak to położna tylko słuchała dziecka. Ja się bardzo o nią martwię i chciałabym żeby już się odezwała... ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3844 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie! Cytat:
Cytat:
A teraz jest tunika ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kciuki za wizyty! A waciki kupiłam duże dla noworodkow.
|
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała Taedio super ciuszki!
Poprostu wyglądasz meega i w jednej i w drugiej sukni ![]() Sill brawa dla Lili biedronki i dla Ciebie za dzielność nie wiem jak to zrobiłaś ja płaczę na takich występach mimo ,że nie mam dziecka swojego jeszcze hihidobra ja zawijam wrotki do Gina dziwnie się czuję ostatnio a wieczorami nie jestem w stanie wysiedzieć ,wyleżeć koszmarrrr
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3847 |
|
MerDer 4ever
|
Anna w wolnej chwile wrzucę
Poprostu fajne sukienki i super w nich wyglądasz chociaż ja bym tej różowej nie ubrała ![]() I tez mnie wkurza pępek! Dzięki! Mam nadzieje, że jeszcze tego lata posłuży mi za sukienkę ![]() Wróciłam w końcu do domu. Ale tam gorąco! muszę sie brać za obiad i ciasto ale najpierw...IMG_1495538986.251607.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3849 |
|
królikoholiczka
|
Ja tak samo. Będę się kłócić bo nie będę z goła d.upa latać
|
|
#3850 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po wizycie
![]() No więc wszystko jest porządku, mała waży 1850g i według usg jest 5 dni do przodu, co do płci nie ma wątpliwości zostaje dziewczynka. Szyjka długa, zamknięta 4,2 cm ( Darietta moge ci trochę użyczyć Na tym etapie (31t4d) dziecko jest już raczej bezpieczne w razie gdyby miało dojść do wcześniejszego porodu, więc jestem spokojna Kolejna wizyta za miesiąc, mam zrobić morfologię, tsh i mocz. Pózniej wizyty co 2 tygodnie, ale raczej wiele ich nie będzie bo kończę 38tydzień i robimy CC czyli zostało mi 6 tygodni, już z górki![]() Dostałam antybiotyk na ten mój niby alergiczny kaszel i katar. Doktor twierdzi że na alergie to nie wygląda bo kaszel jest brzydki, mokry i tak jakby z oskrzeli i do tego zielony katar. Powiedziała że lepiej prze leczyć to antybiotykiem szczególnie że to trwa już tyle czasu a wcześniej alergiczką nie byłam. Niezmiernie się z tego cieszę bo mam już tego dość i też mi to na alergie nie wygląda a raczej na niedoleczone coś, a moja internistka nawet mnie nie osłuchała i stwierdziła od razu że na pewno alergia i nic mi nie może dać |
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie też pępek wkurza, szczególnie jak mały kopytko wypchnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3853 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co z tymi zastrzykami na płucka, miałaś już czy na razie odroczone, bo nie ma potrzeby?A kilogramy to chyba wszystkie w brzuszek tylko poszły Cytat:
Kciuki! Cytat:
I za główkowe ułożenie drugie Cytat:
Cytat:
Miała wielkie rozcięcie z przodu, myślałam że to tył z takim dekoltem Cytat:
Taedio, Poprostu super wyglądacie Poprostu ta zielona superowa, różowa rzeczywiście ma kolorek niezły
|
||||||
|
|
|
#3854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Dawno sie nie odzywalam ale mysle ze wybaczycie. Niestety za duzo postow aby soe do wszystkiego odniesc. Na poczatek trzymam kciuki za wizyty i gratuluje tych udanych. Mala- wspolczuje mezowi tych 11 kleszczy :/ Co do psow ja kupowalam krople i lalam za grzbiet. Biegala po polach i nie bylo ani jednego kleszcza a obroza nie dawala rady. Wszystkie kupujecie ladne sukienki i ubranka dla maluchow ![]() To moze nadrobie troche co u mnie. W pt mialam wizyte mala wazyla 1400g (32tc) i w sumie tyle sie dowiedzialam. Nadal nie chce sie obrocic glowke ma nad moim pepkiem a i opierala sie stopa o brzuch (super widok). Nastepna wizyta 9.06 i chyba przeloze na 2.06. w zwiazku z ponizszymi informacjami. A wczoraj mialam wizyte u ortopedy w zwiazku z moim spojeniem. I stwierdzil ze on decyzji podjac nie moze bo to nie jego dziedzina ale on tu widzi cesarke bo rozejscie jest. Ale napisal mi kartke dla gina ze "nalezy rozwazyc rozwiazanie przez ciecie cesarskie". I tak teraz siedze i sobie mysle co gin powie.. Zaczelam tez w miedzy czasie szkole rodzenia ale poki co zadnych przydatnych informacji nie mam niestety. Tylko cwiczony byl masaz na kolki. Postaram sie odzywac czesciej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3856 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Heh ile dasz tyle wezmę zebym chociaż po tych 4 tygodniach leżenia które mi jeszcze zostały drugie tyle pochodzić.
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W sumie to się nie znam ale ta waga to trochę nie za mała jak na ten tydzień? Wydaje mi się że nasze wszystkie maluszki juz raczej więcej ważą na tym etapie Jakaś drobinka ci się szykuje
|
|
|
|
|
#3860 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że dostałaś antybiotyk, nie będziesz się męczyć Cytat:
Cytat:
Skoro ortopeda twierdzi że spojenie się rozchodzi to chyba lepiej pogadać z gin
|
|||
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To którego u Ciebie wychodzi?
|
|
#3862 |
|
MerDer 4ever
|
Baby dobrze, że u małej wszystko Ok
6 tyg? o matulu!Myszowata fajnie, że sie odezwałas współczuje rozejścia spojenia Rozpakowałam c&a i jeszcze mąż mi przywiózł dolce sonno Bluzki ciążowe z c&a za duże (rozmiar S) ale nie wracam, nie chce mi sie w to bawić w tej w paski bede normalnie chodzić, jest trochę luźniejsza po prostu a ja lubie luźne rzeczy w tej granatowej to raczej tylko w domu. Chociaż tez wpadło mi do głowy ze moge w niej rodzic bo jest za tyłek wiec nie bede gola chodzić ale tez na czas porodu łatwo da sie podwinać. Guziki przy dekolcie tez sa. No zobaczę ![]() Ta trzecia bluzka spoko, zostawiam ![]() Spodnie w paski sa świetne! Spodnie w kwiatki śliczne Koszule z dolce sonno na pierwszy rzut oka super (pamietajmy o cenie ). Sa luźne ale myśle, że takie wygodniejsze. Zastanowię sie czy zwężać.Pajacyki śliczne i miękkie IMG_1495541031.932827.jpgIMG_1495541040.120275.jpgIMG_1495541047.606742.jpgIMG_1495541055.251038.jpgIMG_1495541062.655127.jpgIMG_1495541070.285259.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3863 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za podpowiedzi dotyczące kremów z filtrem
Odnośnie przechowywanie mleka, ja od swojej położnej dostałam tabelkę - załączam, może komuś się przyda.. Jon_ Snow jaki rozmiar pieluszek bambusowych brałaś, bo wlaśnie kompletuje zamówienie z Hubi
|
|
|
|
#3864 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Co do wyprawki ,to na sutki mam lanoline , moim zdaniem najlepsza nie trzeba zmywać ![]() Tantum rosa mam ,bo używam raz na jakiś czas gaziki jałowe tez są bo się przydają przy synku ![]() U nas dzisiaj żar się leje z nieba ,nie da się wytrzymać . Bartus chyba coś czuję że już nie będzie jedynakiem ,bo coraz częściej przychodzi daje mi buzi , wspina się na kolana zeby się poprzytulac. Mam nadzieję tylko że nie będzie jakiś mega zazdrosny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?Spodnie śliczne i ta bluzeczka wzorzysta też ! A spiochy to w ogóle słodziaki Piżamki też nieźle się prezentują ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3867 | |
|
MerDer 4ever
|
Dzięki
ogólnie na zestawienia nie patrzcie bo chciałam wszystko pokazać na jak najmniejszej ilości zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Dzięki
|
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście jak przyjechałam do domu to mi sie przypomniało że miałam zapytać o to zeby badania krwi mi do domu przyjechali zrobić. Ale jak słyszę że z małą wszystko oki i sie trzyma to zapominam o wszystkim. Nic badanie bede musiała zrobić w laboratorium zobaczymy czy zmieniło się coś po mojej interwencji. |
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zestawienie w paski mi się podoba ![]() Ciuszki fajne ale te pajace i tak najlepsze
|
|
|
|
|
#3870 |
|
królikoholiczka
|
Zamówiłam wózek
jednak zostałam przy adamex barletta. Ma być do końca czerwca
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

zdecydowanie w zielonej się czuję lepiej, różowa jest oczoj... nie spodziewałam się
i nie wiem czy nie zwrócić, będę musiała mieć na prawdę dobry humor, żeby tą różową ubrać bo rzuca się w oczy. Drażni mnie też pępek! na dodatek on zmienia swój wygląd w zależności od ułożenia się dziecka...
nie podnoszą się do góry?
Przedstawienie z okazji dnia matki i dnia ojca
Lila była piękną i fantastyczną biedronką

za to oczywiście musial spędzić 30 min ogladajac narządy... serce, żyły, tętnice... mowi że lubi to.u.mnie robić bo wszystko widac 
Masz mocarną szyjkę 
Mam nadzieję ,że jeszcze mnie nie skreśliłyście
żeby była jeszcze sukienką
a łupy jak za darmo
opalilam się i już musiała się pojawić

zapisuję od razu 

Miała wielkie rozcięcie z przodu, myślałam że to tył z takim dekoltem