Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-23, 10:46   #631
cranberry juice
ctrl alt delete

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Jeśli mówisz o sytuacji, gdy zabiera sie ciężarna na zakupy jako kartę pierwszeństwa ibtylko po to by przy kasie nie czekać to dlanmmie jest to żenujące i slabe.

Jeśli mówisz o tym, że kupuje alkohol itd. To nie widzę w tym niczego zenujacego.
Tak, mówię między innymi o takiej sytuacji.

Ale o kupowaniu alkoholu też. Jeżeli ciężarna ma zdrowie, żeby chodzić do Biedronki po browara dla misiaczka i znajomych - bo zakładam jednak, że sama nie pije - to przyjmuję, że zupełnie dobrze się czuje.
Jak się upomni, to owszem, przepuszczę, bo nie chce mi się wdawać w pyskówki w markecie . Ale mimo to uważam, że wykorzystywanie przywilejów przysługujących ze względu na stan zdrowia do robienia zakupów zdrowemu chłopu albo organizowania imprezek dla znajomych jest bardzo słabe.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 10:54   #632
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość
Dla mnie nie, a jednak okazuje się, że nie wszyscy na to wpadli
Chyba kiedyś wspominałam, że widziałam piecio- czy sześciolatki na seansie "przebudzenia mocy". Nie było to jedno dziecko, zdecydowanie było ich przynajmniej kilkoro w mojej sali...
Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość
Wiem ze to nie OZM, tego się nie da nawet sklasyfikować... 😪

https://m.facebook.com/story.php?sto...32919910525426
Cytat:
Naprawdę nie da się sklasyfikować?
To jest po prostu obrzydliwa przemoc.
W dodatku link zawiera drastyczne treści i warto byłoby o tym wspomnieć, jak się coś takiego wrzuca.
To bardzo stare nagranie, ma chyba z 6 czy 7 lat? Jest straszne i mimo upływu czasu robi tak samo dramatyczne wrażenie.
To była wtedy bardzo głośna sprawa http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...Redirects=true

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
nie wierzę, że to jest prawdziwe... a raczej nie chcę wierzyć.
No niestety. Jak wyżej.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 12:06   #633
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

http://gliwice.naszemiasto.pl/artyku...l,t,id,tm.html

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 12:30   #634
201803090921
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;74048461]http://gliwice.naszemiasto.pl/artyku...l,t,id,tm.html

[/QUOTE]

"moja wielka cygańska komunia"
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 12:35   #635
kennedy
Zakorzenienie

Ciekawe jak sie rozwiazala sprawa szymona.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 12:48   #636
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Ciekawe jak sie rozwiazala sprawa szymona.

Z komentarzy na fb pod tym postem - NIESTETY

"postanowienie o umorzeniu dochodzenia w sprawie: fizycznego i psychicznego znęcania się nad Szymonem J. poprzez bicie po twarzy i pośladkach, zmuszanie krzykiem do określonego zachowania oraz używanie wulgaryzmów w okresie od stycznia 2008 do stycznia 2011, tj. o czyn z art.207 par.1 KK - na podstawie artykułu 17 par.1 pkt 1 kpk - wobec braku danych dostatecznie uzasadniających podejrzenie popełnienia czynu."
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 12:56   #637
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Przy takim poziomie zapobiegania przemocy w Polsce wcale mnie taki wyrok nie dziwi. A spróbuj mieć przy sobie grama marihuany, to w trybie natychmiastowym idziesz siedzieć.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 14:03   #638
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość

Ale o kupowaniu alkoholu też. Jeżeli ciężarna ma zdrowie, żeby chodzić do Biedronki po browara dla misiaczka i znajomych - bo zakładam jednak, że sama nie pije - to przyjmuję, że zupełnie dobrze się czuje.
Jak się upomni, to owszem, przepuszczę, bo nie chce mi się wdawać w pyskówki w markecie . Ale mimo to uważam, że wykorzystywanie przywilejów przysługujących ze względu na stan zdrowia do robienia zakupów zdrowemu chłopu albo organizowania imprezek dla znajomych jest bardzo słabe.
to jak ciężarna idzie po bułki dla siebie na śniadanie to nie może przy okazji kupić piwa dla męża bo Ty już sobie to w głowie oceniłaś padłam, leżę i nie wiem czy wstanę - nadużywanie ciążowych przywilejów do robienia zakupów

z jednej strony "ciąża to nie choroba" a z drugiej strony to najlepiej żeby w ciąży w domu siedzieć, na zakupy nie chodzić i generalnie społeczeństwu swoim brzuchem oczu nie drażnić

ja naprawdę nie wiem co jest trudnego w zrozumieniu, że w ciąży serce pracuje inaczej i najnormalniej w świecie chodzenie jest ok a stanie jest kijowe (i nie ma to żadnego związku z tym czy się ciężarna ogólnie dobrze czy źle czuje, po prostu tak to wygląda od strony medycznej) - nie rozumiem też z jakiego powodu ten fakt miałby odbierać ciężarnym prawo do normalnego funkcjonowania na co dzień

ale cóż - sama w ciąży natrafiałam nagminnie na zawodowych odwracaczy wzroku a i trafiła się kilka razy sytuacja jak rezolutny Janusz szturchał swoją Grażynę z tekstem "nie patrze, ciężarna - jeszcze będzie trzeba przepuścić"... mistrzowie konspiracji normalnie

ja osobiście od dzieciństwa starszym, ciężarnym czy o kulach miejsca ustępowałam i nie oczekiwałam przed tym potwierdzenia czy oby na pewno czują się wystarczająco źle by na to miejsce sobie "zasłużyć"

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Przy takim poziomie zapobiegania przemocy w Polsce wcale mnie taki wyrok nie dziwi. A spróbuj mieć przy sobie grama marihuany, to w trybie natychmiastowym idziesz siedzieć.

no niestety, są priorytety i priorytety

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 14:14   #639
curious82
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;74048461]http://gliwice.naszemiasto.pl/artyku...l,t,id,tm.html

[/QUOTE]

sorry, ale jak patrzę na zdjęcia ze środka tego super wypasinego samochodu to kojarzy mi się z burdelem ( nie byłam nigdy, ale jednak TV pokazuje)
curious82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 14:14   #640
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Kobiety w ciąży często pracują czy przez to powinno im się odebrać przywileje pierwszeństwa? ( bo skoro mają siłę pracować to i powinny mieć siłę stać w kolejkach ? )
Imprez nie wolno organizować, kupować alkoholu i co jeszcze ?

Poza tym, ciąża jeśli chodzi o samopoczucie to istny rollercoaster.
Stary 2017-05-23, 14:16   #641
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
bo Ty już sobie to w głowie oceniłaś
A dlaczego mam nie oceniać?
Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
ja naprawdę nie wiem co jest trudnego w zrozumieniu, że w ciąży serce pracuje inaczeji najnormalniej w świecie chodzenie jest ok a stanie jest kijowe (i nie ma to żadnego związku z tym czy się ciężarna ogólnie dobrze czy źle czuje, po prostu tak to wygląda od strony medycznej) - nie rozumiem też z jakiego powodu ten fakt miałby odbierać ciężarnym prawo do normalnego funkcjonowania na co dzień
Normalne funkcjonowanie obejmuje normalne stanie w kolejkach
Do tego każdy ma prawo

Jak serce pracuje inaczej, to owszem, można mieć pewne przywileje w sklepach czy autobusach, ale to nie jest normalne funkcjonowanie.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 14:52   #642
jaksy
Zasiedzenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;74049836]Z komentarzy na fb pod tym postem - NIESTETY

"postanowienie o umorzeniu dochodzenia w sprawie: fizycznego i psychicznego znęcania się nad Szymonem J. poprzez bicie po twarzy i pośladkach, zmuszanie krzykiem do określonego zachowania oraz używanie wulgaryzmów w okresie od stycznia 2008 do stycznia 2011, tj. o czyn z art.207 par.1 KK - na podstawie artykułu 17 par.1 pkt 1 kpk - wobec braku danych dostatecznie uzasadniających podejrzenie popełnienia czynu."[/QUOTE]

Masakra
A wiadomo co się teraz z tym dzieckiem dzieje? Ktoś (z dziennikarzy chociaż, bo jak sprawę potraktowały służby widać) się nim jeszcze interesuje po latach?
Stary 2017-05-23, 15:47   #643
madziara_07
Zadomowienie

Jestem Karyna. Bedac w ciazy robilam zakupy i kupowalam od czasu do czasu piwo dla mojego misiaczka.
ratuje mnie tylko to ze niedomagalam sie zeby mnie przepuszczano w kolejce, zreszta tu gdzie mieszkam jest to bardzo rzadkie a czulam sie na tyle dobrze ze nie musialam o to prosic
no i zeby komentarz od obcej osoby uslyszec na temat co moge a czego nie to musialabym trafic na polska Grazyne
Stary 2017-05-23, 15:58   #644
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Masakra
A wiadomo co się teraz z tym dzieckiem dzieje? Ktoś (z dziennikarzy chociaż, bo jak sprawę potraktowały służby widać) się nim jeszcze interesuje po latach?
Nic nie wiadomo, ostatnia wzmianka jaką znalazlam w internecie pochodzi z listopada 2011 (a sprawa wybuchła w marcu)
http://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n...ie,137622.html
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 16:01   #645
jaksy
Zasiedzenie

No właśnie ja też zaczęłam szukać i z takim samym wynikiem. Strasznie, strasznie smutne.

Stary 2017-05-23, 16:14   #646
kleo_4
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę nie da się sklasyfikować?

To jest po prostu obrzydliwa przemoc.

W dodatku link zawiera drastyczne treści i warto byłoby o tym wspomnieć, jak się coś takiego wrzuca.

Od razu nad filmikiem jest ostrzeżenie o drastycznych tekstach.

Podobno Filmował to ojciec, matka go "straszy" ze pójdzie do ojca, a on mimo wszystko mówi "ja chce z Tobą". To co ten ojciec mu robił ze wybiera bijąca matkę?
W komentarzach jej zachowanie argumentują "złym dniem w pracy"

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
No właśnie ja też zaczęłam szukać i z takim samym wynikiem. Strasznie, strasznie smutne.

To jest "pomoc" gdy dziecku dzieje się krzywda
Non stop się słyszy o znęcaniu czy zabójstwie dzieci w wiadomościach, to już jest jakaś plaga

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 16:58   #647
madziara_07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość
Od razu nad filmikiem jest ostrzeżenie o drastycznych tekstach.

Podobno Filmował to ojciec, matka go "straszy" ze pójdzie do ojca, a on mimo wszystko mówi "ja chce z Tobą". To co ten ojciec mu robił ze wybiera bijąca matkę?
W komentarzach jej zachowanie argumentują "złym dniem w pracy"
z tego co wyczytalam to rodzice byli/sa w trakcie rozwodu, dziecko mieszkalo z matka. i o prawo do opieki nad dzieckiem jest batalia w sadzie. a ze dziecko nie chce sie wyprowadzac ze swojego domu/pokoju, od przyjaciol, szkoly itp to dla mnie naturalne. bynajmiej nie bronie matki bo tego nie da sie obronic. a komentarze w stylu ze "matka byla zdenerwowana (w podtekscie zdenerwowana rozwodem z ojcem dziecka) i wyzyla sie na dziecku, zdarza sie" to mnie przerazaja na rowni z tym nagraniem, ktorego tak nawiasem nie dalam rady wysluchac w calosci
Stary 2017-05-23, 17:42   #648
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karolowanka Pokaż wiadomość
pamietam jak jakis czas temu znalazlam stary album ze zdjeciami. Ogladam, ogladam i patrze, a tam taki maly pomarszcony brzydal zawiniety w biala chustke. Pobieglam z przerazeniem do mamy i pytam, co to za brzydkie dziecko. Mama zmieszana, rozglada sie, mysli i w koncu wypala ze to ja, jak sie urodzilam

Potem posmialismy sie jeszcze cala rodzina przy kolacji, ze rzeczywiscie jak sie urodzilam, to nie bylam pieknym noworodkiem, az sie wszyscy zastanawiali, czy wszystko ze mna w porzadku

ja tam sie nie czulam urazona, sa dzieci sliczne jak laleczki, sa troche mniej przeciez to nie od nas zalezy, zeby sie tego wstydzic! Grunt, ze troche z tego wyroslam
mam wrażenie, że źle rozumiecie co chciałam napisać... ja wiem że niemowlaki są często brzydkie i nie wyglądają wcale tak pięknie jak się wmawia społeczeństwu. ale to nie jest chyba powód żeby się wstydzić swojego dziecka. nie byłoby mi przykro gdyby mama powiedziała że urodziłam się brzydka jak noc, ale zrobiłoby mi się przykro gdyby powiedziała że wstydziła się mojego wyglądu do tego stopnia, że nie odmawiała wysyłania mojego zdjęcia, gdy ktoś prosił. wiadomo, nie wszyscy są piękni, nawet jak dorosną, ale serio to dla rodziców powód do wstydu?
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 17:52   #649
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

Nie jestem zwolenniczką kupowania piwa dla misia przez ciężarną ale mimo to zawsze ciężarną przepuszczam. Nigdy w ciąży nie byłam i nie planuję być ale potrafię sobie wyobrazić, że ciężko stać z tymi nadprogramowymi kilogramami, z mdłościami, opuchniętymi nogami i innymi tego typu atrakcjami trafiającymi się w ciąży. Przepuszczam z czystej empatii niezależnie od tego, co ciężarna kupuje i ile ma zakupów w wózku/koszyku.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 20:18   #650
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego mam nie oceniać?

Normalne funkcjonowanie obejmuje normalne stanie w kolejkach
Do tego każdy ma prawo

Jak serce pracuje inaczej, to owszem, można mieć pewne przywileje w sklepach czy autobusach, ale to nie jest normalne funkcjonowanie.
rozumiem, że osoby niepełnosprawne jak mają siłę iść do sklepu czy do pracy to już żadnych dodatkowych udogodnień też nie powinny oczekiwać? niestety ale są pewne grupy w społeczeństwie, którym normalne funkcjonowanie należy ułatwić - prędzej czy później sama do jakiejś trafisz

normalne funkcjonowanie to możliwość pójścia do pracy czy pójścia do sklepu - a to, że komuś takie funkcjonowanie ułatwimy przepuszczając tą osobę w kolejce, dostosowując przepisy czy zapewniając podjazdy to już zwykły humanitaryzm, przed tym mieliśmy selekcją naturalną nad którą polecam się zastanowić bo w czasach kiedy "wadliwe" dzieci się topiło a starszych wysyłało się w wysokie góry na śmierć co by nie generowali problemów nie każdy z nas miałby przywilej życia - rozwinięte cywilizacje charakteryzują się jednak tym, że praktykom na poziomie "silniejszy może więcej" nie hołdują bo są to raczej typy zachowań, które można przypisać cywilizacjom prymitywnym

a oceniać sobie można - szkoda tylko jak ktoś w ramach oceny nagina fakty medyczne dla swojej wygody

eot z mojej strony bo się off top robi

15.02.2017 ♥
Stary 2017-05-23, 20:24   #651
invisible_01
Zakorzeniona

Ja zawsze przepuszczę ciężarną w kolejce/ustąpię jej miejsca, choćby niosła w torbie karton papierosów i trzy piwa - choćby dla mojego czystego sumienia, że nie upadnie i nie zrobi sobie czegoś, bo musiała stać.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 20:37   #652
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

A jak należy się zachować w sytuacji, gdy nie wiadomo czy kobieta stojąca za mną w kolejce jest w ciąży czy po prostu "ma brzuszek"? Pytam poważnie - nie chciałabym nikogo urazić (a wiadomo jak czułe są niektóre osoby na punkcie swojej wagi/wyglądu), a z drugiej strony może akurat jest w ciąży tylko krępuje się poprosić o przejście?

Dlatego chciałabym, aby stało się normą wzywanie kobiet w ciąży do kasy tak jak w rossmanie, albo żeby takie kobiety nie krępowały się 'egzekwować' (z braku lepszego słowa pod ręką) swojego przywileju.

Edytowane przez 3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Czas edycji: 2017-05-23 o 20:38
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 20:59   #653
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7406248 6]A jak należy się zachować w sytuacji, gdy nie wiadomo czy kobieta stojąca za mną w kolejce jest w ciąży czy po prostu "ma brzuszek"? Pytam poważnie - nie chciałabym nikogo urazić (a wiadomo jak czułe są niektóre osoby na punkcie swojej wagi/wyglądu), a z drugiej strony może akurat jest w ciąży tylko krępuje się poprosić o przejście?

.[/QUOTE]

Ja miałam taką sytuację. Chciałam dobrze- wyszło źle. Gdyby nie obecność mojego kuzyna to miś "ciężarnej" chyba by mnie pobił bo uznał, że ja sobie żarty stroję z jego panny

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2017-05-23, 21:38   #654
eyo
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7406248 6]A jak należy się zachować w sytuacji, gdy nie wiadomo czy kobieta stojąca za mną w kolejce jest w ciąży czy po prostu "ma brzuszek"? Pytam poważnie - nie chciałabym nikogo urazić (a wiadomo jak czułe są niektóre osoby na punkcie swojej wagi/wyglądu), a z drugiej strony może akurat jest w ciąży tylko krępuje się poprosić o przejście?

Dlatego chciałabym, aby stało się normą wzywanie kobiet w ciąży do kasy tak jak w rossmanie, albo żeby takie kobiety nie krępowały się 'egze]kwować' (z braku lepszego słowa pod ręką) swojego przywileju.[/QUOTE]

dla mnie to najlepsze rozwiązanie - bo wtedy nikt nie musi się krępować, ani ciężarna ani reszta osób w kolejce
chociaż byłam świadkiem sytuacji w której "kolejkowicze" zaatakowali kasjerkę, która poprosiła do kasy ciężarną no ale niektórym to się nie da dogodzić

15.02.2017 ♥
Stary 2017-05-23, 22:00   #655
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Nie jestem zwolenniczką kupowania piwa dla misia przez ciężarną ale mimo to zawsze ciężarną przepuszczam. Nigdy w ciąży nie byłam i nie planuję być ale potrafię sobie wyobrazić, że ciężko stać z tymi nadprogramowymi kilogramami, z mdłościami, opuchniętymi nogami i innymi tego typu atrakcjami trafiającymi się w ciąży. Przepuszczam z czystej empatii niezależnie od tego, co ciężarna kupuje i ile ma zakupów w wózku/koszyku.
Z ciekawości - osoby otyłe też przepuszczasz? Moja przyjaciółka ma dokładnie te cechy które wymienilas (no, oprócz wymiotów), ale właśnie opuchniete stopy, kilogramy, bardzo szybko się męczy. A w ciąży nie jest. Więc wychodzi na to, że takie osoby też należałoby przepuszczać.

Stary 2017-05-23, 22:42   #656
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Z ciekawości - osoby otyłe też przepuszczasz? Moja przyjaciółka ma dokładnie te cechy które wymienilas (no, oprócz wymiotów), ale właśnie opuchniete stopy, kilogramy, bardzo szybko się męczy. A w ciąży nie jest. Więc wychodzi na to, że takie osoby też należałoby przepuszczać.

W przepuszczaniu ciężarnej nie chodzi tylko i wyłącznie o jej samopoczucie, ale też o to, że ewentualny upadek może zaszkodzić dziecku.
Stary 2017-05-23, 22:45   #657
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7406248 6]
Dlatego chciałabym, aby stało się normą wzywanie kobiet w ciąży do kasy tak jak w rossmanie, albo żeby takie kobiety nie krępowały się 'egzekwować' (z braku lepszego słowa pod ręką) swojego przywileju.[/QUOTE]
Pani w kasie tez sie moze pomylic, tak jak to mialo miejsce ostatnio w moim mieście😜

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 06:21   #658
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

Wiesz co? Przepuszczę każdego, po kim widać, że źle się czuje, że zasłabł lub może zasłabnąć i spytam, czy nie potrzebuje pomocy. Odrobina życzliwości w życiu przecież mi nie zaszkodzi, prawda?

A jeśli chodzi o ciężarne to przepuszczanie ich w kolejce i ustępowanie im miejsca powinna podpowiadać nie tylko empatia ale i kultura osobista (jeśli ktoś ma problem z tym pierwszym). Sama mam ogromne problemy z nadciśnieniem (mimo, że do otyłych nie należę) i traktuję potrzebujących pomocy (choćby tak drobnej jak ustąpienie miejsca w kolejce) tak, jak sama chciałabym być potraktowana w razie konieczności.

No pasaran!
Stary 2017-05-24, 06:37   #659
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

A jak się ma to przepuszczanie ciężarnych, czyli korzystanie z przywilejów do ostatniej dyskusji o tym, że facet wbił na początek kolejki w aptece, bo był honorowym dawcą krwi? Przecież też korzystał z przywilejów. A burza była, że przecież mógł stać, co z tego, że rzeczywiście miał pierwszeństwo itd.

Stary 2017-05-24, 07:20   #660
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
A jak się ma to przepuszczanie ciężarnych, czyli korzystanie z przywilejów do ostatniej dyskusji o tym, że facet wbił na początek kolejki w aptece, bo był honorowym dawcą krwi? Przecież też korzystał z przywilejów. A burza była, że przecież mógł stać, co z tego, że rzeczywiście miał pierwszeństwo itd.

Gdzie była burza? Pokaż posty. Ja kojarzę jeden post Wizażanki i całą rzeszę odpowiedzi, że dawcy krwi są potrzebni i że mają prawo korzystać ze swoich przywilejów.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości