|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
ctrl alt delete
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V
Cytat:
Dziecko na "Krainie lodu" w kinie - jak najbardziej. W Teatrze Wielkim na balecie może jednak nie do końca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadza sie, byłam z córka ostatnio w Filharmonii na koncercie dla dzieci. Polecam,
|
|
|
|
#573 |
|
BAN stały
|
Oczywiście, ale gdyby biegala i wrzeszczała to pewnie zaczelabys od Bania banialuki a nie od filharmonii żeby ją ucywilizowac😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby pięciolatka w takim miejscu biegała i wrzeszczała to albo bym była skrajnie niewydolna wychowawczo, albo z dzieckiem było coś nie tak.
|
|
|
|
#575 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Jak pięciolatka Twoim zdaniem jest zupełnie ucywilizowana i można ją zabrać absolutnie wszędzie - to dlaczego poszłaś z nią na koncert DLA DZIECI, a nie "normalny", dla wszystkich ludzi? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#577 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koncerty dla dzieci sa dla nich dostosowane i krótsze niż dla dorosłych, to przecież oczywiste. Trzeba realnie tez oceniać możliwości dziecka, od dwulatka nie będę wymagała siedzenia pol godziny w miejscu, od pięciolatki juz tak. |
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;74010141]No to chyba trudne nie jest. Do kina 5-latka na Avengersów chyba też nikt nie zabierze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dla mnie nie, a jednak okazuje się, że nie wszyscy na to wpadli
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
#580 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet gdyby to co z tego?
|
#582 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmowa, opowiesci o takich sprawach jak np "no jak sie urodzilas to bylas brzydka jak noc" oczywiscie z odpowiednim komentarzem i wyczuciem, jest, dla mnie, najwczesniejszym przyzwyczajaniem dziecka do zwyklego zycia. Nauka tego, ze wyglad sie zmienia, ze uroda nie trwa wiecznie, ze mama i tak kocha i na koniec, ze noworodki najczesciej nie sa takie jak na zdjeciach w gazetach. Jesli ludzie beda normalnie ze soba rozmawiac, to mniej bedzie rozczarowanych rodzicielstwem, bo ja mam wrazenie, ze ludzie mysla, ze beda wiecznie usmiechnieci pochylac sie nad lozeczkiem w ktorym spi rumiany, sliczny dzieciaczek. A dzieci od razu urodza sie umiejac jesc nozem i widelcem ![]() Moje dzieci urodzily sie z jakimis tam defektami, ktore przeminely, ale o tym wiedza i smiejemy sie przy opowiesciach pt "jak sie urodziles/las to...". Ale przynajmniej wiedza jak wyglada dziecko po urodzeniu i jak wyglada zycie z noworodkiem czy niemowleciem. Po czym wnosisz, ze nie wlapalam zartobliwego tonu? Bo spytalam?
|
|
#584 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no nie, u mnie się tak nie rozmawia. moi rodzice, nigdy, nawet w żartach nie mówili mi (ani wszystkim innym zainteresowanym) że się mnie wstydzą, bądź wstydzili. |
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Poruszając temat "brzydkich dzieci", wiadomo ze rodzą się najróżniejsze, często zaraz po porodzie te po naturalnym wyglądają gorzej niż te po cc bo przeciskaly się przez kanał rodny.
Wiadomo ze z każdym miesiącem dzieci zmieniają się, moja córka już bardziej zaczyna być podobna do siebie niż do męża, a do niego była bardzo podobna po porodzie.Często jak kobieta jest w ciąży to jest pytanie czy chciałaby córkę czy syna, najczęściej pada odpowiedz "nieważne co, byleby zdrowe było". Wiadomo, ale coraz częściej spotykam się z tym, ze kobiety mówią ze np chciałyby córkę/syna, maja obawy, czy dziecko urodzi się zdrowe, czy ładne. Nie uwazam tego za próżność. Mnie tez przez myśl przeszło czy moje dziecko będzie zdrowe, ładne? A odkąd się urodziła to jest dla mnie najpiękniejsza na świecie i wyjątkowa, bo pierwszy raz widzę takiego małego człowieka od początku, codziennie i widzę zmiany, postępy, rozwój. To chyba moje jedyne OZM, bo kiedyś śmieszyło mnie powiedzenie :"moje dziecko to mój największy sukces", a teraz myśle podobnie, jestem w szoku ze wydałam na świat taka (w moim przekonaniu) idealna istotę, ale nie jest to tez moje jedyne osiągniecie i nie czuje się z tego powodu lepsza od innych. Nigdy nie wierzyłam, ze można znaleźć w sobie pokłady miłości, cierpliwości i zrozumienia o których nawet nie miałam pojęcia istnienia. Tym bardziej, ze mając dwadzieścia kilka lat twierdziłam ze dziecka mieć nie będę. Ale wraz z pojawieniem dziecka pojawił się tez strach, nigdy tak o nikogo się nie bałam, czasem sama mnie to przeraża, tym bardziej jak słyszę o różnych pijanych kierowcach, porywaczach, pedofilach itp. I wiem, ze nawet jak dziecko dorośnie, to ten strach nie minie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i to tlumaczy dlaczego uwazasz, ze o takich rzeczach corka Zamyslonej mialaby sie dowiedziec z forum i ze nie wie o tej sytuacji.
|
|
#587 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#588 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
U mnie tak nie mowili, bo podobno wszyscy byliśmy piekni😜. Ale u mojego TZta nomalnie gadaja, ze jak sie urodzil to był taki brzydki, ze ojciec się zastanawial czy jego😄. I zero żalu, zawsze sie z tego smieje.
|
#589 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz, jak patrzę na różne dzieci to też umiem ocenić, które jest ładne; nie staram się wciskać kitu samej sobie, że wszystkie są piękne (a niedawno widziałam takiego dzieciaka podobnego do...szympansa).
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ze to nie OZM, tego się nie da nawet sklasyfikować... 😪
https://m.facebook.com/story.php?sto...32919910525426
|
#591 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
To jest po prostu obrzydliwa przemoc. W dodatku link zawiera drastyczne treści i warto byłoby o tym wspomnieć, jak się coś takiego wrzuca.
|
|
|
#592 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
),ale uważam, że kobiety w ciąży powinny być obsługiwane bez kolejki, obok tego zdjęcia podane są przyczyny i zgadzam się z nimi.
|
|
#595 |
|
Konto usunięte
|
Ja też się zgadzam, fajna akcja.
|
|
|
#596 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
byłam raz świadkiem, u dentysty w moim rodzinnym mieście. przyszła moja dalsza znajoma i widząc, że jest znaczne opóźnienie i będzie trzeba czekać, to wypaliła do recepcjonistki że jest w ciąży, źle się czuje i że ona nigdy by się nie wpraszała w kolejkę, ale jest pewna że nie wytrzyma tyle. weszła bez kolejki oczywiście. i oczywiście w ciąży nie była. |
|
|
|
|
#597 |
|
Konto usunięte
|
Wstyd przyznać, o niektórych z tych faktów nie miałam pojęcia. Bardzo dobra akcja.
|
|
|
|
#598 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie spotkałam się z udającą ciążę kobietą, za to pamiętam jak będąc w ciąży stałam gdzieś w kolejce i nikt mnie nie przepuścił do przodu a ja nie śmiałam się o to opomnieć, a to byłam już w dość zaawansowanym stanie.
|
#600 |
|
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;74033831]Pierwsze słyszę, nigdy nie spotkałam się z nikim udającym ciążę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] może nawet nie wiesz... ja wtedy też nie wiedziałam. dowiedziałam się kilka tygodni później kiedy wpadłam na tą znajomą i zagadnęłam ją o ciążę. chyba zdążyła zapomnieć o kłamstewku bo dłuższą chwilę nie mogła sobie przypomnieć o co chodzi.no ale nadal przepuszczam wszystkie proszące - nigdy nie wiadomo, a mnie zazwyczaj 5 min nie zbawi. z całym szacunkiem do Ciebie i innych ciężarnych... nie można po prostu poprosić? ja się nie rozglądam cały czas w kolejce w sklepie czy w autobusie, czy przypadkiem nie stoi za mną ciężarna osoba. jak widzę to sama ustępuję miejsca, ale też nie rozglądam się jakoś specjalnie. zwłaszcza w autobusie, gdzie zazwyczaj siedzę i czytam. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

Dziecko na "Krainie lodu" w kinie - jak najbardziej. W Teatrze Wielkim na balecie może jednak nie do końca