|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
ctrl alt delete
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V
Cytat:
Ale o kupowaniu alkoholu też. Jeżeli ciężarna ma zdrowie, żeby chodzić do Biedronki po browara dla misiaczka i znajomych - bo zakładam jednak, że sama nie pije - to przyjmuję, że zupełnie dobrze się czuje. Jak się upomni, to owszem, przepuszczę, bo nie chce mi się wdawać w pyskówki w markecie . Ale mimo to uważam, że wykorzystywanie przywilejów przysługujących ze względu na stan zdrowia do robienia zakupów zdrowemu chłopu albo organizowania imprezek dla znajomych jest bardzo słabe. |
|
|
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chyba kiedyś wspominałam, że widziałam piecio- czy sześciolatki na seansie "przebudzenia mocy". Nie było to jedno dziecko, zdecydowanie było ich przynajmniej kilkoro w mojej sali...
Cytat:
Cytat:
To była wtedy bardzo głośna sprawa http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...Redirects=true ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- No niestety. Jak wyżej. |
||
|
|
|
#633 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#634 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;74048461]http://gliwice.naszemiasto.pl/artyku...l,t,id,tm.html
"moja wielka cygańska komunia"
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak sie rozwiazala sprawa szymona.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#636 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z komentarzy na fb pod tym postem - NIESTETY "postanowienie o umorzeniu dochodzenia w sprawie: fizycznego i psychicznego znęcania się nad Szymonem J. poprzez bicie po twarzy i pośladkach, zmuszanie krzykiem do określonego zachowania oraz używanie wulgaryzmów w okresie od stycznia 2008 do stycznia 2011, tj. o czyn z art.207 par.1 KK - na podstawie artykułu 17 par.1 pkt 1 kpk - wobec braku danych dostatecznie uzasadniających podejrzenie popełnienia czynu." |
|
|
|
|
#637 |
|
Konto usunięte
|
Przy takim poziomie zapobiegania przemocy w Polsce wcale mnie taki wyrok nie dziwi. A spróbuj mieć przy sobie grama marihuany, to w trybie natychmiastowym idziesz siedzieć.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam, leżę i nie wiem czy wstanę - nadużywanie ciążowych przywilejów do robienia zakupów z jednej strony "ciąża to nie choroba" a z drugiej strony to najlepiej żeby w ciąży w domu siedzieć, na zakupy nie chodzić i generalnie społeczeństwu swoim brzuchem oczu nie drażnić ja naprawdę nie wiem co jest trudnego w zrozumieniu, że w ciąży serce pracuje inaczej i najnormalniej w świecie chodzenie jest ok a stanie jest kijowe (i nie ma to żadnego związku z tym czy się ciężarna ogólnie dobrze czy źle czuje, po prostu tak to wygląda od strony medycznej) - nie rozumiem też z jakiego powodu ten fakt miałby odbierać ciężarnym prawo do normalnego funkcjonowania na co dzień ![]() ale cóż - sama w ciąży natrafiałam nagminnie na zawodowych odwracaczy wzroku a i trafiła się kilka razy sytuacja jak rezolutny Janusz szturchał swoją Grażynę z tekstem "nie patrze, ciężarna - jeszcze będzie trzeba przepuścić"... mistrzowie konspiracji normalnie ja osobiście od dzieciństwa starszym, ciężarnym czy o kulach miejsca ustępowałam i nie oczekiwałam przed tym potwierdzenia czy oby na pewno czują się wystarczająco źle by na to miejsce sobie "zasłużyć" Cytat:
|
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;74048461]http://gliwice.naszemiasto.pl/artyku...l,t,id,tm.html
sorry, ale jak patrzę na zdjęcia ze środka tego super wypasinego samochodu to kojarzy mi się z burdelem ( nie byłam nigdy, ale jednak TV pokazuje) |
|
|
|
#640 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Imprez nie wolno organizować, kupować alkoholu i co jeszcze ? Poza tym, ciąża jeśli chodzi o samopoczucie to istny rollercoaster.
|
|
|
#641 | |
|
ctrl alt delete
|
A dlaczego mam nie oceniać?
Cytat:
![]() Do tego każdy ma prawo ![]() Jak serce pracuje inaczej, to owszem, można mieć pewne przywileje w sklepach czy autobusach, ale to nie jest normalne funkcjonowanie. |
|
|
|
|
#642 |
|
Zasiedzenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;74049836]Z komentarzy na fb pod tym postem - NIESTETY
"postanowienie o umorzeniu dochodzenia w sprawie: fizycznego i psychicznego znęcania się nad Szymonem J. poprzez bicie po twarzy i pośladkach, zmuszanie krzykiem do określonego zachowania oraz używanie wulgaryzmów w okresie od stycznia 2008 do stycznia 2011, tj. o czyn z art.207 par.1 KK - na podstawie artykułu 17 par.1 pkt 1 kpk - wobec braku danych dostatecznie uzasadniających podejrzenie popełnienia czynu."[/QUOTE] Masakra A wiadomo co się teraz z tym dzieckiem dzieje? Ktoś (z dziennikarzy chociaż, bo jak sprawę potraktowały służby widać) się nim jeszcze interesuje po latach?
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Jestem Karyna. Bedac w ciazy robilam zakupy i kupowalam od czasu do czasu piwo dla mojego misiaczka.
ratuje mnie tylko to ze niedomagalam sie zeby mnie przepuszczano w kolejce, zreszta tu gdzie mieszkam jest to bardzo rzadkie a czulam sie na tyle dobrze ze nie musialam o to prosic no i zeby komentarz od obcej osoby uslyszec na temat co moge a czego nie to musialabym trafic na polska Grazyne
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n...ie,137622.html |
|
|
|
|
#645 |
|
Zasiedzenie
|
No właśnie ja też zaczęłam szukać i z takim samym wynikiem. Strasznie, strasznie smutne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu nad filmikiem jest ostrzeżenie o drastycznych tekstach. Podobno Filmował to ojciec, matka go "straszy" ze pójdzie do ojca, a on mimo wszystko mówi "ja chce z Tobą". To co ten ojciec mu robił ze wybiera bijąca matkę? W komentarzach jej zachowanie argumentują "złym dniem w pracy" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
To jest "pomoc" gdy dziecku dzieje się krzywda Non stop się słyszy o znęcaniu czy zabójstwie dzieci w wiadomościach, to już jest jakaś plaga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#648 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalne funkcjonowanie to możliwość pójścia do pracy czy pójścia do sklepu - a to, że komuś takie funkcjonowanie ułatwimy przepuszczając tą osobę w kolejce, dostosowując przepisy czy zapewniając podjazdy to już zwykły humanitaryzm, przed tym mieliśmy selekcją naturalną nad którą polecam się zastanowić bo w czasach kiedy "wadliwe" dzieci się topiło a starszych wysyłało się w wysokie góry na śmierć co by nie generowali problemów nie każdy z nas miałby przywilej życia - rozwinięte cywilizacje charakteryzują się jednak tym, że praktykom na poziomie "silniejszy może więcej" nie hołdują bo są to raczej typy zachowań, które można przypisać cywilizacjom prymitywnym a oceniać sobie można - szkoda tylko jak ktoś w ramach oceny nagina fakty medyczne dla swojej wygody ![]() eot z mojej strony bo się off top robi
|
|
|
#651 |
|
Zakorzeniona
|
Ja zawsze przepuszczę ciężarną w kolejce/ustąpię jej miejsca, choćby niosła w torbie karton papierosów i trzy piwa - choćby dla mojego czystego sumienia, że nie upadnie i nie zrobi sobie czegoś, bo musiała stać.
|
|
|
|
#652 |
|
Konto usunięte
|
A jak należy się zachować w sytuacji, gdy nie wiadomo czy kobieta stojąca za mną w kolejce jest w ciąży czy po prostu "ma brzuszek"? Pytam poważnie - nie chciałabym nikogo urazić (a wiadomo jak czułe są niektóre osoby na punkcie swojej wagi/wyglądu), a z drugiej strony może akurat jest w ciąży tylko krępuje się poprosić o przejście?
Dlatego chciałabym, aby stało się normą wzywanie kobiet w ciąży do kasy tak jak w rossmanie, albo żeby takie kobiety nie krępowały się 'egzekwować' (z braku lepszego słowa pod ręką) swojego przywileju. Edytowane przez 3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 Czas edycji: 2017-05-23 o 20:38 |
|
|
|
#653 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7406248 6]A jak należy się zachować w sytuacji, gdy nie wiadomo czy kobieta stojąca za mną w kolejce jest w ciąży czy po prostu "ma brzuszek"? Pytam poważnie - nie chciałabym nikogo urazić (a wiadomo jak czułe są niektóre osoby na punkcie swojej wagi/wyglądu), a z drugiej strony może akurat jest w ciąży tylko krępuje się poprosić o przejście?
.[/QUOTE] Ja miałam taką sytuację. Chciałam dobrze- wyszło źle. Gdyby nie obecność mojego kuzyna to miś "ciężarnej" chyba by mnie pobił bo uznał, że ja sobie żarty stroję z jego panny
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7406248 6]A jak należy się zachować w sytuacji, gdy nie wiadomo czy kobieta stojąca za mną w kolejce jest w ciąży czy po prostu "ma brzuszek"? Pytam poważnie - nie chciałabym nikogo urazić (a wiadomo jak czułe są niektóre osoby na punkcie swojej wagi/wyglądu), a z drugiej strony może akurat jest w ciąży tylko krępuje się poprosić o przejście?
Dlatego chciałabym, aby stało się normą wzywanie kobiet w ciąży do kasy tak jak w rossmanie, albo żeby takie kobiety nie krępowały się 'egze]kwować' (z braku lepszego słowa pod ręką) swojego przywileju.[/QUOTE] dla mnie to najlepsze rozwiązanie - bo wtedy nikt nie musi się krępować, ani ciężarna ani reszta osób w kolejce chociaż byłam świadkiem sytuacji w której "kolejkowicze" zaatakowali kasjerkę, która poprosiła do kasy ciężarną no ale niektórym to się nie da dogodzić
|
|
#655 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#657 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7406248 6]
Dlatego chciałabym, aby stało się normą wzywanie kobiet w ciąży do kasy tak jak w rossmanie, albo żeby takie kobiety nie krępowały się 'egzekwować' (z braku lepszego słowa pod ręką) swojego przywileju.[/QUOTE] Pani w kasie tez sie moze pomylic, tak jak to mialo miejsce ostatnio w moim mieście😜
|
#658 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
A jeśli chodzi o ciężarne to przepuszczanie ich w kolejce i ustępowanie im miejsca powinna podpowiadać nie tylko empatia ale i kultura osobista (jeśli ktoś ma problem z tym pierwszym). Sama mam ogromne problemy z nadciśnieniem (mimo, że do otyłych nie należę) i traktuję potrzebujących pomocy (choćby tak drobnej jak ustąpienie miejsca w kolejce) tak, jak sama chciałabym być potraktowana w razie konieczności.
|
|
|
|
#659 |
|
Konto usunięte
|
A jak się ma to przepuszczanie ciężarnych, czyli korzystanie z przywilejów do ostatniej dyskusji o tym, że facet wbił na początek kolejki w aptece, bo był honorowym dawcą krwi? Przecież też korzystał z przywilejów. A burza była, że przecież mógł stać, co z tego, że rzeczywiście miał pierwszeństwo itd.
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

padłam, leżę i nie wiem czy wstanę - nadużywanie ciążowych przywilejów do robienia zakupów

przeciez to nie od nas zalezy, zeby sie tego wstydzic! Grunt, ze troche z tego wyroslam