|
|
#3901 | |
|
królikoholiczka
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
A i byłam dziś u okulistki i mam zaświadczenie ze mogę rodzic naturalnie
|
|
|
#3902 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a to noś jak lubisz Cytat:
my prezentu nie kupujemy że to od mlodszego rodzenstwa - czesto o tym czytałam ale nie przekonuje mnie to. w dniu w ktorym wroce z dzieckiem do domu to i tak wszystko bedzie krecilo sie wtedy wokół malenstwa i chce starszego jaknajbardziej tez zaangazowac tego dnia w opieke i radosc z maluszka. nie chce zeby zajął sie wtedy nową zabawką i był z boku tych wydarzeń. Cytat:
syn bedzie w tym czasie u moich rodzicow - juz od pół godziny chodzi z plecakiem pelnym zabawek i cieszy sie ze jedzie do dziadkow
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! Ja po wizycie. Wszystko dobrze - na usg lekarz sprawdzał przepływy, nie mierzył dziecka. Dalej jest główką do dołu. Szyjka skróciła mi sie z 39mm na 34mm - powiedział, ze jak jest powyżej 2cm to ok. Na wagę nic nie mówił - mam 12,9kg na plusie od początku ciazy. W sumie myślałam, ze bedzie gorzej - dobrze, ze obiadu nie jadłam zwrócił uwagę na hemoglobinę zeby nie spadła ponizej 11 - powiedziałam, ze spróbuje podbić naturalnie, także duzo soków z buraków z pomarańczą mam pic. Miałam tez pobrany GBS.Kolejną wizytę mam za 3tyg i to juz bedzie ostatnia. Potem mam sie jeszcze z nim umówić w szpitalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo Xzora
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3905 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuje dziewczyny za kciuki ,zawsze działają !!! ja po wizycie i trochę nie mogę dojść do siebie miałam pobrany gbs i wymaz ,mocz w porządku hemoglobina spadła mam 11,6.Mały odwrócił się główkowo niestety ma pępowinę owiniętą bardzo się tym zdenerwowałam miał już tak wcześniej ale jakoś się wykręcił niby lekarz mnie uspokajał ,że są wody płodowe i jak on taki ruchliwy to może mu się uda wyplątać i że niby to przy porodzie problem jak coś ale ,że robią przecież usg jak się zacznie i zawsze mogą cc zrobić a teraz to nic bo to jak rura od odkurzacza ale nie wiem czy to prawda czy powiedział tak żeby mnie uspokoić...Mały ma już 3 kg ,główka jest już takiej wielkości jak do porodu 9,3 cm i jest dość nisko więc lekarz powiedział, że w sumie nawet teraz mogę rodzić powiedział ,żebym się nie zdziwiła jak za tydzień lub dwa urodzę... zapytał czy miałam miesiączki regularne ja mówię ,że broń boże cały czas miałam cyrki albo były albo nie i wg daty z om to mam termin na 10 czerwca chyba...co do cc to mówił ,że cieszy się ,że chcę urodzić naturalnie bo cc często rzutuję na przyszłe zdrowie np. endometriozą ,jakimiś zrostami itp itd no i jeśli chcę dzieci więcej to lepiej zacząć od sn. ogólnie chwilowo mam mętlik w głowie i jestem przerażona tym wszystkim...
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, gratuluję wizyty! Ja jutro rano idę i zabieram w końcu męża a on nie widział syna od usg prenatalnego w 1 trymestrze.
Emilia, gratuluję wyboru wózka ![]() Devileek wyglądasz super tylko czemu tak czarno:p?Taedio, szczujesz ludzi chudzielc u Xzora, brawo za wizytę. Pocieszyła mnie tą hemoglobiną bo właśnie odebrałam wyniki i mam 11,5 po miesiącu brania zelaza-.- szału nie ma. Za to zleciało mi tsh ładnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem dlaczego Taedio piecze ciasto z owocem którego nie lubi - bo to nie dla niej! Już chyba wszyscy znamy jej strategie
Xzora jak zakleje pepek plasterem to nie będzie widać? Gratulacje udanej wizyty |
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda miałam ubrać w paski sweterek ale wydawał się brudny a tak to szczupłej wyglądam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi szyjki nie badał bo mówił ,że już na tym etapie nie chcę jej ruszać i drażnić...
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3911 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
aby pepowina się odplatala!!!
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas będzie wszystko dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- A ja w końcu zamowilam kołyskę i wózek Teraz tylko.czekam na łóżeczko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z chęcią bym poszła na ŚR miło wspominam przy pierwszej ciąży. Dużo się dowiedziałam. Fajna rozrywka i super ćwiczenia 😊
Cytat:
|
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
a odblokowalam telefon i drugi raz post ten sam wyslalam..
ja juz czekam na zajecia
Bycie mamą jest najlepiej opłacaną pracą na świecie - wynagrodzenie otrzymuje się w postaci czystej miłości _________________________ __ Edytowane przez minini Czas edycji: 2017-05-23 o 18:40 |
|
|
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
Taedio no to Ty masz wytlumaczenie  a kiecka mini mini totalnie 
Emmos hahahahaha właśnie w ciazy jesteśmy a w ciąży podobno trzeba zwolnić ruchy to my zwolnilysmy na maksa Jon ale cudne czapeczki! Poprostu ależ Ty zgarbnie wyglądasz! Ten róż faktycznie oczoo... Ale mam wrażenie ze do twarzy Ci w nim  Baby gratki za wizyte! Matko juz tak blisko jestesmy rozwiazania Myszowata fajnie ze sie odzywasz! Kruszyna z tej Twojej dzidzi  Aggs ja tez polecam te koszule z dolce sono! Nie bedzie ich zal jak sie zniszcza  Devileek świetnie wyglądasz! Xzora Chilli o jeju nie dziwię sie ze się denerwujesz! Jakbyn cos takiego usłyszała to chyba moment zaczęłabym rodzic trzymam kciuki zeby mały sie wyplatal z pepowiny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Carolles Czas edycji: 2017-05-23 o 19:38 |
|
|
|
#3916 | |||||||||||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja generalnie nie przepadam za ciastami Nawet jak zrobię takie, którę lubię to zjem ze 2-3 kawałki maks :PCytat:
![]() Fajnie, że chce tak do dziadków Cytat:
a szyjka chyba dobrze, żeby POWOLI się skracała Cytat:
![]() http://www.mojewypieki.com/przepis/n...asto-w-swiecie Domyślam się, że teraz się martwisz tą pępowiną Obserwuj siebie ale nie denerwuj się na zapas bo maluszek to wyczuwa Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj mieliśmy o laktacji. Ale niczego nowego się nie dowiedziałam Wizaz skarbnica wiedzy ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]()
|
|||||||||||
|
|
|
#3917 |
|
MerDer 4ever
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też za ciastami nie przepadam, spróbuję będzie mi smakować ale jeden wystarczy
Ja do SR nie chodzę tam gdzie chce rodzić mam 40 km w jedną stronę i nie chce mi się jeździć ... Bliżej to biorą w pierwszej kolejności tych co chcą rodzić u nich . Myślę że mam jakas duża widzę jak rozmawiam z położna itp. Za tydzień Idę na spotkanie które organizuje też moja położna na temat kp No i duzo też wyciągam z grupy od ciąży po macierzyństwo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek dziś grzeczny, az dziwnie ale cały dzień czuję ruchy, więc się nie martwię, choć dziwnie, bo.i skurczy mało...może czuję się tak.jak.ja czyli do d...
Chilli Wszystko będzie git zobaczysz. Wincent po.prostu lubi błyskotki i sobie łańcuch założył ![]() A tak.serio, to.gdyby lekarz sie tym.niepokoił to by Cię skierował na.oddział. Ewentualnie jeśli masz tam.u siebie możliwość zrobienia KTG to Zawsze możesz podjechać jak coś Cię zaniepokoi. Trzymam kciuki i nie martw się o.niego da radę... i zazdroszczę Ci że już masz tak blisko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3920 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(chociaz ja trochę później )Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja bym mogła sama pochłonąć całe ciasto- ale tylko takie jak bardzo lubię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio tylko kusi a sama nie je, cwaniara
a potem, że niby +10 kg, tak yhym... Taedio ty... ty....dokarmiaczko jedna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3922 |
|
Wtajemniczenie
|
1495561827978.jpgdzięki dziewczyny za słowa otuchy😘 ja z tego wszystkiego nie moge na dupie usiedziec jade po farbe do wlosow i henne tż sie wkurza ale nie rozumie ze musze odreagowac i wlasnie wyjelam ciacho jogurtowe z truskawkami z piekarnika musze cos robic caly czas. Dzieki Taedio za przepis zrobie nast.razem.!!!kto ma bliżej do Wro to zapraszam na ciacho ofkors😊
|
#3923 | |||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() Haha nie dziwna tylko kochana żona! Cytat:
Za 2 dni ważenie, juz sie boje ile bedzie Haha gdzies upchnę może te 3 kg ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3925 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Smaki mi sie zmieniły :p ogólnie teraz mało słodkiego jem :p tzn zjem trochę czekolady czy ciastko ale szybko jest mi za słodko. Wole lody Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli na pewno będzie dobrze synu sie bawi tylko
a kuchareczka z Ciebie jak nie wiem co same smakołyki u Ciebie zawsze
|
|
|
|
#3927 |
|
MerDer 4ever
|
Pakować sie i przyjeżdżać, jutro robię chłodnik litewski, młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem, jajko sadzone, kalafior z bułka tarta i kefir
juz chce jutro!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz... następna z ciastem, tylko Was pozabijać, słowo daje
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Duży ten Twój chłop :d Musi poznać moją Anastazje ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Ps. Obcy fajny Tylko wcześniejszą część trzeba obejrzeć. Mała przez pół filmu bardzo wkładała mi nogi w żebra. Mam nadzieje, że jutro nie będzie powtórki.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

o matulu!
w tej w paski bede normalnie chodzić, jest trochę luźniejsza po prostu a ja lubie luźne rzeczy 

aby pepowina się odplatala!!!

Obserwuj siebie ale nie denerwuj się na zapas bo maluszek to wyczuwa 
ja z tego wszystkiego nie moge na dupie usiedziec jade po farbe do wlosow i henne tż sie wkurza ale nie rozumie ze musze odreagowac i wlasnie wyjelam ciacho jogurtowe z truskawkami z piekarnika musze cos robic caly czas. Dzieki Taedio za przepis zrobie nast.razem.!!!kto ma bliżej do Wro to zapraszam na ciacho ofkors