|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Ja sobie bez lewatywy nie wyobrażam
nie ma sie czego bać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4083 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Za to zdziwiło mnie, że u mnie w szpitalu nie robią lewatyw, jeśli się chce to trzeba na własną rękę jak zaczną się skurcze. Ja bym wolała, położna też to polecała. A i z ważnych rzeczy to wspominała też, żeby naprawdę starać się słuchać położnej, która mówi kiedy i jak mocno przeć, bo czasami instynkt może nas ponieść i mogą się porobić hemoroidy albo krwiaki, których można było uniknąć. I że przyspieszanie na siłę akcji porodowej nie jest wcale dobre, bo ciało może nie być gotowe. |
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wygląda ta lewatywa w szpitalu ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bez lewatywy sobie nie wyobrażam. Raz że przy porodzie ulga, dwa że komfort trzy że no przy CC tak szybko potem nie musisz iść do WC bo nic w jelitach nie ma - ja sobie chwalę i polecam.
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od wizyty w poniedziałek mam małego jakiegoś utulonego grzeczny i tylko delikatne ruchy czuję, skurczy tez mało raptem czwarty dziś miałam ? ciekawe o co kaman... ? może ma już faktycznie mniej tego miejsca
|
#4090 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kotka biedna ![]() Cytat:
Cytat:
A z truskawkami masakra - trzeba donosić przynajmniej do połowy lipca, żeby po truskawkach nie było śladu Cytat:
![]() Cytat:
Najpierw Pani materacowej podpadłaś, teraz chcesz z położną zadzierać Cytat:
![]() Cytat:
Ja też się szykuję na dyskusje na różne tematy bo już widzę, że u mnie w rodzinie poglądy różne od moich. Ja chciałabym jeść normalnie o ile wszystko będzie ok, mama zapobiegawczo serwowałaby mi dania typu: indyk w wodzie przegotowanej moczony sałata niepryskana zielona, szczyptą pieprzu okraszona |
|||||||
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
100 postów do nadrobienia! Udało się
![]() Precious, nie martw się, może maluszek tak się po prostu ułożył. Dla pewności zrób usg na porządnym sprzęcie. Co do leczenia szpotawosci to jeśli zmiany nie są jakieś mega zaawansowane to udaje się wszystko wyprowadzić poprzez rehabilitację, ćwiczenia codziennie w domu i bandażowanie. Nie myśl teraz o tym bo maluszek na pewno urodzi się zdrowy! Wrazi czego pisz do mnie na priv to Cię nakieruje na odpowiednią metodę rehabilitacji i będzie dobrze ![]() Samantha, mas w pupę że się nie odzywałaś! Cieszę się że jeszcze jesteś w dwupaku. Współczuję sprawy z kotą. Nonie, często starsze dzieci podobno same odstawiają się w czasie ciąży albo przy karmieniu malucha. Ja podziwiam osobiście matki karmiącej powyżej roku ale to też zaleY co mamy na myśli. Zazwyczaj dziecko jest dokarmiane tylko dwa trzy razy dziennie bo je stałe posiłki. Hardcorem dla mnie byłoby karmienie 15 miesięcznego dziecka tylko cycem. Ale kaDy niech robi jak uważa bo nikt z zewnątrz nie ma prawa o tym decydować. Ja się melduje po wizycie. Mały ma 1600g w 31t0d w usg. Podobno idealnie wręcz się zgadza z tabelkami:p ułożony nadal glowkowo więc raczej się nie przekreci. Dostałam dymy od poloznej bo prawie 3 kg w miesiąc prYtylam- .- Też mnie trochę zestresowała bo rączkę miał synu dziwnie wygięta i nie chciał się Ułożyć inaczej ale nie panikuje bo wydaje mi się że na usg 2,5 tyg temu było ok... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4092 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
rzeczywistość bywa różna ![]() Niech spróbują Moim prowadzącym gin jest szef wszystkich szefów ordynator Nawet jak spisywała moje dane i pytała o lekarza prowadzącego to kazała pozdrowić szefa Ciesz się, że sałata okraszona pieprzem Co to za wymagania?
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwaga nie czytać przy jedzeniu ![]() Ja leżałam na leżance na boku a położna raz dwa zrobiła mi wlewkę do tyłka kazała pochodzic po pokoju i przytrzymać jak najdłużej zaraz obok było wc, jak czujesz ze mocno ciśnie to idziesz sie wypróżnić i juz lepiej posiedzieć chwilkę, ja miałam tak ze juz myslalam ze koniec i chciałam isc sie umyć a tu jeszcze ze dwa razy mnie pogoniło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Pestycyda, no moja w trakcie ciąży sie nie odstawiła i wyglada na to ze sie juz nie odstawi. Może ze starszymi cześciej tak bywa, Marcelinka ma dopiero 17 miesięcy wiec jeszcze ma czas na odstawienie. Strasznie jestem ciekawa jak to bedzie po porodzie, pewnie bedzie zazdrość o pierś mega moja była tylko i wyłącznie na piersi do 12 miesiąca, karmiłam ja co trzy h, pokarmów stałych nie chciała. I to wcale nie sa skrajne przypadki, kilkunastomiesięczne dzieci tylko na piersi. Bywają takie okresy w życiu dziecka ze faktycznie mogą żyć samym mlekiem mamy, albo mm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4094 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja chcę koniecznie jakby w szpitalu nie robili to sama w domu bym sobie zrobiła, przecież to tylko mała rurka w tyłku heheh a później ulga i komfort. Cytat:
![]() a co do skarpet to nie wolno tam są duże stężenia kwasów szczególnie glikolowego! Nonie , Carolles ciagle Was mylę przez te usta w avatarze ![]() Ja miałam dzisiaj gości na kawce kolegę tżta z pracy z dziewczyną i maluszkiem 4 mscznym ale czadowy maluch gada już po swojemu ponosiłam Go pobawiłam i przyjechała do mnie ta mała bratanica co ma obsesje na punkcie brzuszka i Wicka mojego myślałam ,że jajo zniesie ze szczęścia jak zobaczyła maluszka.Dostałam przewijak z wanienką na kółkach pampersów masę i 3 wory ciuszków także pranie przede mną i prasowanie a myślałam ,że mam z głowy![]() No i pocieszyła mnie ,ginekolożkę ma koleżankę i mówiła ,że 95% dzieci chociaż raz okręca się pępowiną i jej maluch tez był przy porodzie i wszystko w porządku. To jej pierwsze dziecko ona dobrze po 30 i szybko urodziła o 1 wody jej odeszły a o 7.40 mały już był na świecie miała znieczulenie i bardzo polecała...
|
|
#4095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki badań. Tsh 2,0 czyli pièknie spadło
mocz też ok, hemoglobina 11,2 (ost.było 10,4) idzie w górę, jeszcze muszę troche powalczyć ![]() Pierwszy raz od nie pamiętam kiedy byłam w ciucholandzie i to przez Wasze zdobycze ale opłacało się, kupiłam jakieś tuniki i sukienkę. W ogóle zostałam przepuszczona do przymierzalni, pani mi nawet krzesełko przyniosła, żebym nie stała i potem do kasy też mnie poproszono 🏻 lump wzorem dla przychodni, biedronek itp. Cytat:
Mam nadzieje, że na kolejnym badaniu okaże się to nieprawdą, kciuki kochana ✊️ Dobrze zrobiłaś kupując ![]() Cytat:
Moze to skurcze, kciuki zeby odpoczynek pomógł✊️ Cytat:
Przy cukrzycy ciążowej ponoć przyrost wagi jest mniejszy. Ja chcę mieć ![]() Cytat:
Gratki po wizycie z rączką na bank jest ok.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To masz ochronę ![]() Daj plis znać jak sprawdzisz te koszule ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli
Super, ja dawno żadnego maluszka nie widziałam ![]() A prezenty super!! Cho do bólu krocza, to ja ta główkę tak.mocno czułam tak.ok 2 tyg przed.porodem już... ucisk taki mega, i ból przy chodzeniu. No i się zaczął wiercić i tak.mi zapodaje, że stać nie mogę cały jest w ogóle po prawej stronie... i dyszy sobie...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-24 o 18:44 |
|
|
|
#4098 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Super, że napisałaś o zzo bo ciągle się waham Cytat:
![]() Się wie Dobrze, że się przypomniałaś bo zapomniałam! Koszule 100% bawełna i pajace dla młodego też 100% bawełna
|
||
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Devileek - super sukienka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co do lewatywy to warto bo nawet jak poród zacznie się biegunką ostrą to i tak lewatywa dokręci śrubę 😉bratowa tak mówiła także tego😆
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
|
#4102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja chce. Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Cały czas lezalam. Jestem u mamy, a ona nie ma nospy. Więc nic nie brałam. Przeszło. Brzuch spięty , ale nie boli. Zaczynam na poważnie zastanawiać się nad przesunięciem kosmetyczek. Mam teraz tydzień przed cc. Udało mi się kliknąć jeszcze jedną sukienkę u tego samego sprzedawcy. Przesunęłam spotkanie z koleżanką od cc, ale mąż mi marudzi żebym nigdzie jutro nie chodziła.
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
Co do lewatywy to ja tez bym chciala raczej i zzo tez bardzo nawet ale różnie może być.
Pestycyda gratuluję wizyty! Waga sie nie przejmuj  dostalas zdjecia na mejla? Chilli ale fajne prezenty dostałas  fajnie takiego maluszka zobaczyc i ponosic  Emmos pochwal sie zdobyczami  moje sie suszą. Lumpek faktycznie obsługę ma świetną! Gratuluje wyników! Zapisalam sie do tej grupy od ciąży po macierzyństwo, która polecala Devileek? Faktycznie skarbinca wiedzy. Morelle dobrze ze Ci przeszlo juz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Carolles Czas edycji: 2017-05-24 o 19:49 |
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli super gifty!
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Carolles, a Ty jak się czujesz?
|
#4105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wzięłam ciepły prysznic i odpuscily te bóle. Strasznie to bylo nieprzyjemne tak jakby dziecko mi przez skórę chcialo wyjść! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje dziewczyny, sukienke kupilam. fajna, tylko gdzie ta pogoda żebym ją nogla ubrac?
kupilam tez torbe do wozka w TKmaxx za 130zl. szara z turkusowymi przeszyciami. potem zrobie foto. mieli dzis przyjsc fachowcy od podłogowki. nie przeszli,maja lrzyjsc jutro lub w piątek... a ja sie tak spieszylam do domu, że nawet do Taedio nie pojechalam na chłodnik! zostalo cos? jutro wizyta u gin. na 17.00. ide spać. padnieta jestem.
|
|
#4108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ciuchland i gratuluję zakupów! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4109 |
|
MerDer 4ever
|
Minini po chłodniku i drugim daniu ani śladu
zostało jeszcze ciasto! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

nie ma sie czego bać. 

Moim prowadzącym gin jest szef wszystkich szefów ordynator
Nawet jak spisywała moje dane i pytała o lekarza prowadzącego to kazała pozdrowić szefa 
kazała pochodzic po pokoju i przytrzymać jak najdłużej
ale opłacało się, kupiłam jakieś tuniki i sukienkę. W ogóle zostałam przepuszczona do przymierzalni, pani mi nawet krzesełko przyniosła, żebym nie stała i potem do kasy też mnie poproszono
🏻 lump wzorem dla przychodni, biedronek itp.
może to i lepiej bo u mnie to juz bedzie ponad 10 kg
zostało jeszcze ciasto!