LIPCÓWKI część 5. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-24, 17:14   #4081
taedio
MerDer 4ever

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Nam położna mega polecała lewatywę. Ale powiedziała, że najlepiej zrobić jak już będzie ta akcja porodowa bo moze przyśpieszyć poród
Stary 2017-05-24, 17:18   #4082
nonie_
Zadomowienie

Ja sobie bez lewatywy nie wyobrażam nie ma sie czego bać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 17:19   #4083
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Ja poki co nie zauważyłam puchnięcia.
Vadi - widzę, ze sporo szczegółowych info na twojej ST. U nas położna tez duzo mówiła o zachowaniu kobiet podczas porodu, ale nie było o rzadkich powikłaniach. W sumie to ma byc jeszcze temat połogu na zajęciach.
Nic nie straciłaś

Za to zdziwiło mnie, że u mnie w szpitalu nie robią lewatyw, jeśli się chce to trzeba na własną rękę jak zaczną się skurcze. Ja bym wolała, położna też to polecała.

A i z ważnych rzeczy to wspominała też, żeby naprawdę starać się słuchać położnej, która mówi kiedy i jak mocno przeć, bo czasami instynkt może nas ponieść i mogą się porobić hemoroidy albo krwiaki, których można było uniknąć. I że przyspieszanie na siłę akcji porodowej nie jest wcale dobre, bo ciało może nie być gotowe.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 17:22   #4084
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Jak wygląda ta lewatywa w szpitalu ?

Stary 2017-05-24, 17:27   #4085
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy nie chcecie lewatywy?
Ja w planie porodu zaznaczyłam że mają zrobić jak poprosze.

Ale sama nie wiem czy robić czy nie.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 17:34   #4086
Mała!
Zakorzenienie

Ja też bez lewatywy sobie nie wyobrażam. Raz że przy porodzie ulga, dwa że komfort trzy że no przy CC tak szybko potem nie musisz iść do WC bo nic w jelitach nie ma - ja sobie chwalę i polecam.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 17:42   #4087
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Oklaski za udana wizyte!

Świetna!

Cholera ja chyba mam skurcze jakies. Bardzo mi brzuch dokucza

Matko Ty też? Może to już taki nasz czas na przepowiadajace? Ja mam dziś spokojniejszy brzuch ale nie taki jak zawsze. Obserwuje nadal

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 17:43   #4088
Mała!
Zakorzenienie

Ja od wizyty w poniedziałek mam małego jakiegoś utulonego grzeczny i tylko delikatne ruchy czuję, skurczy tez mało raptem czwarty dziś miałam ? ciekawe o co kaman... ? może ma już faktycznie mniej tego miejsca

Stary 2017-05-24, 17:52   #4089
taedio
MerDer 4ever

Mój znowu zaczął się boleśnie wypinać. Do tego bolą mnie plecy Muszę się porozciągać.
Stary 2017-05-24, 18:06   #4090
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Wybaczcie, ze tak zniknęłam. Wchodziłam tu kilka razy, ale zawsze coś mi zabierało czas.
Mója kotka jest na wykończeniu i mnie to strasznie frustruje. Przedwczoraj bardzo wymiotowała a wczoraj nic nie jadła ani nie pila. Dopiero pod wieczór odżyła. Myślałam już ze to koniec . Tz chce żebyśmy ja uśpili bo nie chce patrzeć jak ona tak się meczy

Ja czuje się coraz ciężej i ledwo daje radę. Mogłabym już urodzić naprawdę.
Miałam usg i mój synuś w 34tc wazy lekko ponad 3kg także
Dziś mam wizytę u gina i jestem ciekawa co mi powie.
Pozdrawiam Was i mam nadzieje , ze uda mi się już bywać normalnie

Dobrze, że się odezwałaś!
Kotka biedna

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
To dużo relaksu życzę w tym spa.

A mam pytanie do was z racji tego że musze lezec chciałabym zadbać o swoje stopy w domu czy któraś uzywała skarpetek złuszczających jeśli tak to jakie jaki efekt i czy w ciąży można.

Karolinusia jak się czujesz dzisiaj.
Ja używałam z 3 razy i efekt był super, ale w ciąży chyba nie wolno.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Aaa wiem co chciałam napisać o tych zajęciach wczoraj z laktacji!
Położna powiedziała nam, że teraz zaleca się karmienie piersią minimum 6 msc a najlepiej 9 msc. Potem to już niby przyzwyczajenie i wygoda dla matki ale mleko nie ma już tyle wartości odżywczych.
Mówiła, że generalnie nie ma dietki matki karmiącej ale ona zaleca jedzenie z głową, można jeść wszystko. Tzn jak mamy ochotę na czekoladę to jemy czekoladę ale nie tabliczkę tylko 2 kostki. Powiedziała, że mamy się wystrzegać jedynie truskawek bo bardzo silnie uczulają.[COLOR="Silver"]
Ona się chyba ze średniowiecza urwała
A z truskawkami masakra - trzeba donosić przynajmniej do połowy lipca, żeby po truskawkach nie było śladu

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
wg miesiączki miałabym termin na 15 czerwca natomiast przy moich miesiączkach ,które raz były a raz nie to ciężko określić krótko przed ciążą miałam polipa na szyjce itp.jak poszłam do lekarza pod koniec października to był pęcherzyk ciążowy jeszcze bez zarodka więc musiałam mieć owulację bardzo późno na nast wizycie chyba 10 listopada był zarodek wg.wielkośći 6tc i termin na początek lipca wtedy zapisałam się na forum do lipcówek później wg usg był termin cały czas na 27.06 .Wydaję mi się ,że lekarz powiedział ,że mogę rodzić niedługo bo w sumie dziś zaczęłam 36 tc więc za tydzień dwa naprawdę mogę urodzić tym bardziej ,że dziecko już duże i dość nisko...
Rozumiem Tak czy siak masz termin min. miesiąc wcześniej, niż ja, a jak jeszcze ciąża jest starsza to różnica między nami jet większa. To umówmy się, że jak urodzisz to ja wcale a wcale nie będę panikować, że to już i że jestem niegotowa

Cytat:
Duży Miłoszek
Ehh żenada z tym pismem 3 usg na całą ciążę
Niczym tego nie poparła tylko, ze teraz są takie zalecenia i tyle. Jutro następne zajęcia to powiem jej, że zalecenia są inne i ciekawe co powie
Taedio bo Cie zaraz wyrzucą z tej szkoły
Najpierw Pani materacowej podpadłaś, teraz chcesz z położną zadzierać

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość

Dziewczyny... Po tej informacji o ubytku w przegrodzie serduszka jeszcze jedna... Wczoraj miałam wizytę u gina i w opisietrzeciego USG była wzmianka że oprócz tego ubytku znaleziono stopkę ułożona szpotawo. Lekarz który robił USG nie skupił się na tym specjalnie, a mój gin wczoraj uprzedził o możliwości deformacji,długiego i bolesnego leczenia, nawet operacyjnego... Przeryczalam pół popołudnia.

I stres już do porodu na pewno mnie nie opuści
Mam nadzieję, że jednak wszystko jest ok!

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Też się cieszę że jestem na forum i grupie fb bo dużo się dowiaduje że nawet co raz mniej mi szkoda że nie chodzr do Sr . Też się przygotowuje do głupich pytań itp tym bardziej że już je słyszę i teorii ... Sama mam kuzynkę która ma 26 lat i wierzy że jest dieta matki karmiącej bo mały ma kołki ...

Moja ma 35 i trójkę dzieci i też w to wierzy...
Ja też się szykuję na dyskusje na różne tematy bo już widzę, że u mnie w rodzinie poglądy różne od moich.
Ja chciałabym jeść normalnie o ile wszystko będzie ok, mama zapobiegawczo serwowałaby mi dania typu:
indyk w wodzie przegotowanej moczony
sałata niepryskana zielona, szczyptą pieprzu okraszona
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 18:16   #4091
pestycyda
Zakorzenienie

100 postów do nadrobienia! Udało się

Precious, nie martw się, może maluszek tak się po prostu ułożył. Dla pewności zrób usg na porządnym sprzęcie. Co do leczenia szpotawosci to jeśli zmiany nie są jakieś mega zaawansowane to udaje się wszystko wyprowadzić poprzez rehabilitację, ćwiczenia codziennie w domu i bandażowanie. Nie myśl teraz o tym bo maluszek na pewno urodzi się zdrowy! Wrazi czego pisz do mnie na priv to Cię nakieruje na odpowiednią metodę rehabilitacji i będzie dobrze

Samantha, mas w pupę że się nie odzywałaś! Cieszę się że jeszcze jesteś w dwupaku. Współczuję sprawy z kotą.

Nonie, często starsze dzieci podobno same odstawiają się w czasie ciąży albo przy karmieniu malucha. Ja podziwiam osobiście matki karmiącej powyżej roku ale to też zaleY co mamy na myśli. Zazwyczaj dziecko jest dokarmiane tylko dwa trzy razy dziennie bo je stałe posiłki. Hardcorem dla mnie byłoby karmienie 15 miesięcznego dziecka tylko cycem. Ale kaDy niech robi jak uważa bo nikt z zewnątrz nie ma prawa o tym decydować.

Ja się melduje po wizycie. Mały ma 1600g w 31t0d w usg. Podobno idealnie wręcz się zgadza z tabelkami:p ułożony nadal glowkowo więc raczej się nie przekreci. Dostałam dymy od poloznej bo prawie 3 kg w miesiąc prYtylam- .-

Też mnie trochę zestresowała bo rączkę miał synu dziwnie wygięta i nie chciał się Ułożyć inaczej ale nie panikuje bo wydaje mi się że na usg 2,5 tyg temu było ok...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 18:17   #4092
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
A z truskawkami masakra - trzeba donosić przynajmniej do połowy lipca, żeby po truskawkach nie było śladu

Taedio bo Cie zaraz wyrzucą z tej szkoły
Najpierw Pani materacowej podpadłaś, teraz chcesz z położną zadzierać

Moja ma 35 i trójkę dzieci i też w to wierzy...
Ja też się szykuję na dyskusje na różne tematy bo już widzę, że u mnie w rodzinie poglądy różne od moich.
Ja chciałabym jeść normalnie o ile wszystko będzie ok, mama zapobiegawczo serwowałaby mi dania typu:
indyk w wodzie przegotowanej moczony
sałata niepryskana zielona, szczyptą pieprzu okraszona
Wydawała się fajna rzeczywistość bywa różna
Niech spróbują Moim prowadzącym gin jest szef wszystkich szefów ordynator Nawet jak spisywała moje dane i pytała o lekarza prowadzącego to kazała pozdrowić szefa

Ciesz się, że sałata okraszona pieprzem Co to za wymagania?
Stary 2017-05-24, 18:34   #4093
nonie_
Zadomowienie

Cytat:

Uwaga nie czytać przy jedzeniu

Ja leżałam na leżance na boku a położna raz dwa zrobiła mi wlewkę do tyłka kazała pochodzic po pokoju i przytrzymać jak najdłużej zaraz obok było wc, jak czujesz ze mocno ciśnie to idziesz sie wypróżnić i juz lepiej posiedzieć chwilkę, ja miałam tak ze juz myslalam ze koniec i chciałam isc sie umyć a tu jeszcze ze dwa razy mnie pogoniło

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Pestycyda, no moja w trakcie ciąży sie nie odstawiła i wyglada na to ze sie juz nie odstawi. Może ze starszymi cześciej tak bywa, Marcelinka ma dopiero 17 miesięcy wiec jeszcze ma czas na odstawienie. Strasznie jestem ciekawa jak to bedzie po porodzie, pewnie bedzie zazdrość o pierś mega moja była tylko i wyłącznie na piersi do 12 miesiąca, karmiłam ja co trzy h, pokarmów stałych nie chciała. I to wcale nie sa skrajne przypadki, kilkunastomiesięczne dzieci tylko na piersi. Bywają takie okresy w życiu dziecka ze faktycznie mogą żyć samym mlekiem mamy, albo mm.

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 18:34   #4094
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Chilli spokojnie, mam nadzieję że jeszcze zdążymy się spotkać przed porodem.

Nie denerwuj się i zrób kolejne usg.

Niestety brzuch mnie boli coraz mocniej iw dodatku juz cały. Lepiej jest jak się nie ruszam. Ledwo doszłam z przystanku.
Jak mi nie przejdzie do jutra to pojadę na ip.
spotkamy i przed i po , a co do bóli to Morelle 9 msc chyba ma to do siebie ale ja tak miałam wtedy co na ip pojechałam i skurczów nie wykazało ale bolało cały dzień jak na miesiączkę, teraz też leże bo czuję ucisk w dole brzucha i pobolewanie tak jakby janjników ale chyba już lepiej nie będzie niestety... odpoczywaj weź no spe powinno przejść!!

Cytat:
Przyszła mi sukienka z alieexpress można ją wiązać na wiele sposobów Załącznik 7080576

mmm jaka bogini
Cytat:
ja chcę koniecznie jakby w szpitalu nie robili to sama w domu bym sobie zrobiła, przecież to tylko mała rurka w tyłku heheh a później ulga i komfort.

Cytat:
Dobrze, że się odezwałaś!
Kotka biedna

Ja używałam z 3 razy i efekt był super, ale w ciąży chyba nie wolno.

Rozumiem Tak czy siak masz termin min. miesiąc wcześniej, niż ja, a jak jeszcze ciąża jest starsza to różnica między nami jet większa. To umówmy się, że jak urodzisz to ja wcale a wcale nie będę panikować, że to już i że jestem niegotowa
no to umowa

a co do skarpet to nie wolno tam są duże stężenia kwasów szczególnie glikolowego!

Nonie , Carolles ciagle Was mylę przez te usta w avatarze

Ja miałam dzisiaj gości na kawce kolegę tżta z pracy z dziewczyną i maluszkiem 4 mscznym ale czadowy maluch gada już po swojemu ponosiłam Go pobawiłam i przyjechała do mnie ta mała bratanica co ma obsesje na punkcie brzuszka i Wicka mojego myślałam ,że jajo zniesie ze szczęścia jak zobaczyła maluszka.Dostałam przewijak z wanienką na kółkach pampersów masę i 3 wory ciuszków także pranie przede mną i prasowanie a myślałam ,że mam z głowy
No i pocieszyła mnie ,ginekolożkę ma koleżankę i mówiła ,że 95% dzieci chociaż raz okręca się pępowiną i jej maluch tez był przy porodzie i wszystko w porządku. To jej pierwsze dziecko ona dobrze po 30 i szybko urodziła o 1 wody jej odeszły a o 7.40 mały już był na świecie miała znieczulenie i bardzo polecała...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 18:38   #4095
emmos
Zakorzenienie

Odebrałam wyniki badań. Tsh 2,0 czyli pièknie spadło mocz też ok, hemoglobina 11,2 (ost.było 10,4) idzie w górę, jeszcze muszę troche powalczyć

Pierwszy raz od nie pamiętam kiedy byłam w ciucholandzie i to przez Wasze zdobycze ale opłacało się, kupiłam jakieś tuniki i sukienkę. W ogóle zostałam przepuszczona do przymierzalni, pani mi nawet krzesełko przyniosła, żebym nie stała i potem do kasy też mnie poproszono 🏻 lump wzorem dla przychodni, biedronek itp.

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Po tej informacji o ubytku w przegrodzie serduszka jeszcze jedna... Wczoraj miałam wizytę u gina i w opisietrzeciego USG była wzmianka że oprócz tego ubytku znaleziono stopkę ułożona szpotawo. Lekarz który robił USG nie skupił się na tym specjalnie, a mój gin wczoraj uprzedził o możliwości deformacji,długiego i bolesnego leczenia, nawet operacyjnego... Przeryczalam pół popołudnia.

I stres już do porodu na pewno mnie nie opuści

Mam nadzieje, że na kolejnym badaniu okaże się to nieprawdą, kciuki kochana ✊️

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
jestem w sklepie... mierze... chyba kupie?

Dobrze zrobiłaś kupując

Cytat:

Niestety brzuch mnie boli coraz mocniej iw dodatku juz cały. Lepiej jest jak się nie ruszam. Ledwo doszłam z przystanku.

Jak mi nie przejdzie do jutra to pojadę na ip.

Moze to skurcze, kciuki zeby odpoczynek pomógł✊️

Cytat:
Emmos 5 kg?! Zazdroszcze na mnie sie chyba waga pogniewala i nie waży może to i lepiej bo u mnie to juz bedzie ponad 10 kg

Przy cukrzycy ciążowej ponoć przyrost wagi jest mniejszy.

Cytat:

Ja chcę mieć

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Ja się melduje po wizycie. Mały ma 1600g w 31t0d w usg. Podobno idealnie wręcz się zgadza z tabelkami:p ułożony nadal glowkowo więc raczej się nie przekreci. Dostałam dymy od poloznej bo prawie 3 kg w miesiąc prYtylam- .-

Też mnie trochę zestresowała bo rączkę miał synu dziwnie wygięta i nie chciał się Ułożyć inaczej ale nie panikuje bo wydaje mi się że na usg 2,5 tyg temu było ok...

Gratki po wizycie z rączką na bank jest ok.

Stary 2017-05-24, 18:39   #4096
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Wydawała się fajna rzeczywistość bywa różna
Niech spróbują Moim prowadzącym gin jest szef wszystkich szefów ordynator Nawet jak spisywała moje dane i pytała o lekarza prowadzącego to kazała pozdrowić szefa

Ciesz się, że sałata okraszona pieprzem Co to za wymagania?
No nie wiem, w mi się poprzewracało
To masz ochronę
Daj plis znać jak sprawdzisz te koszule

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Uwaga nie czytać przy jedzeniu

Ja leżałam na leżance na boku a położna raz dwa zrobiła mi wlewkę do tyłka kazała pochodzic po pokoju i przytrzymać jak najdłużej zaraz obok było wc, jak czujesz ze mocno ciśnie to idziesz sie wypróżnić i juz lepiej posiedzieć chwilkę, ja miałam tak ze juz myslalam ze koniec i chciałam isc sie umyć a tu jeszcze ze dwa razy mnie pogoniło

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

A to się nie wylewa zaraz?
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 18:42   #4097
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
Super, ja dawno żadnego maluszka nie widziałam
A prezenty super!!
Cho do bólu krocza, to ja ta główkę tak.mocno czułam tak.ok 2 tyg przed.porodem już... ucisk taki mega, i ból przy chodzeniu.

No i się zaczął wiercić i tak.mi zapodaje, że stać nie mogę cały jest w ogóle po prawej stronie... i dyszy sobie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-05-24 o 18:44
Stary 2017-05-24, 18:59   #4098
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Ja miałam dzisiaj gości na kawce kolegę tżta z pracy z dziewczyną i maluszkiem 4 mscznym ale czadowy maluch gada już po swojemu ponosiłam Go pobawiłam i przyjechała do mnie ta mała bratanica co ma obsesje na punkcie brzuszka i Wicka mojego myślałam ,że jajo zniesie ze szczęścia jak zobaczyła maluszka.Dostałam przewijak z wanienką na kółkach pampersów masę i 3 wory ciuszków także pranie przede mną i prasowanie a myślałam ,że mam z głowy
No i pocieszyła mnie ,ginekolożkę ma koleżankę i mówiła ,że 95% dzieci chociaż raz okręca się pępowiną i jej maluch tez był przy porodzie i wszystko w porządku. To jej pierwsze dziecko ona dobrze po 30 i szybko urodziła o 1 wody jej odeszły a o 7.40 mały już był na świecie miała znieczulenie i bardzo polecała...
Fajne odwiedziny i fajne prezenty
Super, że napisałaś o zzo bo ciągle się waham

Cytat:
No nie wiem, w mi się poprzewracało
To masz ochronę
Daj plis znać jak sprawdzisz te koszule
No bo Cie zaraz postawię do pionu!
Się wie
Dobrze, że się przypomniałaś bo zapomniałam!
Koszule 100% bawełna i pajace dla młodego też 100% bawełna
Stary 2017-05-24, 19:16   #4099
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
spotkamy i przed i po , a co do bóli to Morelle 9 msc chyba ma to do siebie ale ja tak miałam wtedy co na ip pojechałam i skurczów nie wykazało ale bolało cały dzień jak na miesiączkę, teraz też leże bo czuję ucisk w dole brzucha i pobolewanie tak jakby janjników ale chyba już lepiej nie będzie niestety... odpoczywaj weź no spe powinno przejść!!

mmm jaka bogini
ja chcę koniecznie jakby w szpitalu nie robili to sama w domu bym sobie zrobiła, przecież to tylko mała rurka w tyłku heheh a później ulga i komfort.

no to umowa

a co do skarpet to nie wolno tam są duże stężenia kwasów szczególnie glikolowego!

Nonie , Carolles ciagle Was mylę przez te usta w avatarze

Ja cały czas myślę że chce zzo ale nie wiem jak trafie czy bedzie ktoś akurat na dyżurze i mi poda.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 19:17   #4100
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Siilmariien pisała, ze u niej był to czopek w tyłek. Jakby tak miało wyglądać to ja jestem za.

Cytat:

Precious, nie martw się, może maluszek tak się po prostu ułożył. Dla pewności zrób usg na porządnym sprzęcie. Co do leczenia szpotawosci to jeśli zmiany nie są jakieś mega zaawansowane to udaje się wszystko wyprowadzić poprzez rehabilitację, ćwiczenia codziennie w domu i bandażowanie. Nie myśl teraz o tym bo maluszek na pewno urodzi się zdrowy! Wrazi czego pisz do mnie na priv to Cię nakieruje na odpowiednią metodę rehabilitacji i będzie dobrze

Samantha, mas w pupę że się nie odzywałaś! Cieszę się że jeszcze jesteś w dwupaku. Współczuję sprawy z kotą.

Nonie, często starsze dzieci podobno same odstawiają się w czasie ciąży albo przy karmieniu malucha. Ja podziwiam osobiście matki karmiącej powyżej roku ale to też zaleY co mamy na myśli. Zazwyczaj dziecko jest dokarmiane tylko dwa trzy razy dziennie bo je stałe posiłki. Hardcorem dla mnie byłoby karmienie 15 miesięcznego dziecka tylko cycem. Ale kaDy niech robi jak uważa bo nikt z zewnątrz nie ma prawa o tym decydować.

Gratuluje udanej wizyty! Miałyśmy w identycznym terminie USG i moja ważyła 1730g. A co do wagi, juz niech ta położna tak sie nie czepia

Devileek - super sukienka!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 19:30   #4101
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Co do lewatywy to warto bo nawet jak poród zacznie się biegunką ostrą to i tak lewatywa dokręci śrubę 😉bratowa tak mówiła także tego😆

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Chilli
Super, ja dawno żadnego maluszka nie widziałam
A prezenty super!!
Cho do bólu krocza, to ja ta główkę tak.mocno czułam tak.ok 2 tyg przed.porodem już... ucisk taki mega, i ból przy chodzeniu.

No i się zaczął wiercić i tak.mi zapodaje, że stać nie mogę cały jest w ogóle po prawej stronie... i dyszy sobie...

A ten ból to bardzo mocny?

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 19:34   #4102
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszła mi sukienka z alieexpress można ją wiązać na wiele sposobów Załącznik 7080576

Śliczna. Szkoda, że nie mam biustu do takiej.

Cytat:
Oklaski za udana wizyte!

Świetna!

Cholera ja chyba mam skurcze jakies. Bardzo mi brzuch dokucza

Cytat:
Ja chce.

Cytat:

Gratuluję udanej wizyty!

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Cały czas lezalam. Jestem u mamy, a ona nie ma nospy. Więc nic nie brałam. Przeszło.

Brzuch spięty , ale nie boli. Zaczynam na poważnie zastanawiać się nad przesunięciem kosmetyczek. Mam teraz tydzień przed cc.

Udało mi się kliknąć jeszcze jedną sukienkę u tego samego sprzedawcy.

Przesunęłam spotkanie z koleżanką od cc, ale mąż mi marudzi żebym nigdzie jutro nie chodziła.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2017-05-22-13-49-46.jpg (43,9 KB, 63 załadowań)
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 19:47   #4103
Carolles
Zadomowienie

Co do lewatywy to ja tez bym chciala raczej i zzo tez bardzo nawet ale różnie może być.

Pestycyda gratuluję wizyty! Waga sie nie przejmuj  dostalas zdjecia na mejla?

Chilli ale fajne prezenty dostałas  fajnie takiego maluszka zobaczyc i ponosic 

Emmos pochwal sie zdobyczami  moje sie suszą. Lumpek faktycznie obsługę ma świetną! Gratuluje wyników!

Zapisalam sie do tej grupy od ciąży po macierzyństwo, która polecala Devileek? Faktycznie skarbinca wiedzy.

Morelle dobrze ze Ci przeszlo juz.

Edytowane przez Carolles
Czas edycji: 2017-05-24 o 19:49
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 19:52   #4104
morelle_
Zakorzenienie

Chilli super gifty!

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Carolles, a Ty jak się czujesz?
Stary 2017-05-24, 19:58   #4105
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Chilli super gifty!

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Carolles, a Ty jak się czujesz?

Ja wzięłam ciepły prysznic i odpuscily te bóle. Strasznie to bylo nieprzyjemne tak jakby dziecko mi przez skórę chcialo wyjść!

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 19:59   #4106
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wzięłam ciepły prysznic i odpuscily te bóle. Strasznie to bylo nieprzyjemne tak jakby dziecko mi przez skórę chcialo wyjść!

Mi wczoraj też pomógł ciepły prysznic

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 20:12   #4107
minini
Zadomowienie

dziekuje dziewczyny, sukienke kupilam. fajna, tylko gdzie ta pogoda żebym ją nogla ubrac?

kupilam tez torbe do wozka w TKmaxx za 130zl. szara z turkusowymi przeszyciami. potem zrobie foto.

mieli dzis przyjsc fachowcy od podłogowki. nie przeszli,maja lrzyjsc jutro lub w piątek... a ja sie tak spieszylam do domu, że nawet do Taedio nie pojechalam na chłodnik! zostalo cos?

jutro wizyta u gin. na 17.00.

ide spać. padnieta jestem.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 20:29   #4108
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki badań. Tsh 2,0 czyli pièknie spadło mocz też ok, hemoglobina 11,2 (ost.było 10,4) idzie w górę, jeszcze muszę troche powalczyć

Pierwszy raz od nie pamiętam kiedy byłam w ciucholandzie i to przez Wasze zdobycze ale opłacało się, kupiłam jakieś tuniki i sukienkę. W ogóle zostałam przepuszczona do przymierzalni, pani mi nawet krzesełko przyniosła, żebym nie stała i potem do kasy też mnie poproszono 🏻 lump wzorem dla przychodni, biedronek itp.
Emmos, super, że wyniki ok. Czym walczysz o hemoglobinę?
Super ciuchland i gratuluję zakupów!

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Cały czas lezalam. Jestem u mamy, a ona nie ma nospy. Więc nic nie brałam. Przeszło.

Brzuch spięty , ale nie boli. Zaczynam na poważnie zastanawiać się nad przesunięciem kosmetyczek. Mam teraz tydzień przed cc.

Udało mi się kliknąć jeszcze jedną sukienkę u tego samego sprzedawcy.

Przesunęłam spotkanie z koleżanką od cc, ale mąż mi marudzi żebym nigdzie jutro nie chodziła.
dobrze, że ból przeszedł. Fajna sukienka!

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczyny, sukienke kupilam. fajna, tylko gdzie ta pogoda żebym ją nogla ubrac?

kupilam tez torbe do wozka w TKmaxx za 130zl. szara z turkusowymi przeszyciami. potem zrobie foto.

mieli dzis przyjsc fachowcy od podłogowki. nie przeszli,maja lrzyjsc jutro lub w piątek... a ja sie tak spieszylam do domu, że nawet do Taedio nie pojechalam na chłodnik! zostalo cos?

jutro wizyta u gin. na 17.00.

ide spać. padnieta jestem.
Fajnie, że udało Ci się kupić torbę, sukienka na pewno się sprawdzi (jeszcze się ociepli). Kciuki za jutrzejszą wizytę!
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 20:36   #4109
taedio
MerDer 4ever

Minini po chłodniku i drugim daniu ani śladu zostało jeszcze ciasto!

Stary 2017-05-24, 20:44   #4110
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

No to dobrze

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Emmos, super, że wyniki ok. Czym walczysz o hemoglobinę?
Super ciuchland i gratuluję zakupów!

dobrze, że ból przeszedł. Fajna sukienka!

Fajnie, że udało Ci się kupić torbę, sukienka na pewno się sprawdzi (jeszcze się ociepli). Kciuki za jutrzejszą wizytę!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości