LIPCÓWKI część 5. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-25, 14:38   #4261
poprostu
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Taedio ja to do wózka kupiłam
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 14:41   #4262
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Kołderki wypełnienie 150g całoroczne i płaskie poduszki. Niebieski minky dla mnie szary dla koleżanki (sama wybierała) jestem zachwycona tym niebieskim minky kolor prześliczny. Tulko materiał bawełniany do wyprasowania
Śliczne, gdzie kupowalas? Ja jeszcze pościeli do łóżeczka nie mam w ogóle!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Też mam nadzieję, że będzie ciepło
Z ciemieniuchą to nie wiem

No właśnie,w końcu każde dziecko też jest inne byle tylko nie za dużo na nie nakładać tych warstw
U mnie też są przeciągi, bo górę mamy nieskończoną i raczej będę zakładać po kąpieli czapeczkę taką cieniutką, w ogóle łazienkę mamy strasznie zimną :/

Śliczne, ja wzięłam jednak z wypełnieniem jesienno/wiosennym czytałam że minky samo w sobie jest bardzo ciepłe i wystarczy w chłodniejsze dni przykryć stroną z minky
A widzę, że ten Twój niebieski bardziej pasuje do moich wszystkich rzeczy, niż mój miętowy brałam wszystko "miętowe" ale część moim zdaniem jest turkusowa a część miętowa i nie do końca mi się zgrało
Zapomniałam się pochwalić moim zamówieniem więc wstawiam

A jeszcze mi się przypomniało, że położna mówiła żeby nie opatulać dziecka za bardzo podczas karmienia (bo akurat miała takie zdjęcia z pozycjami i tam było dziecko owinięte w kocyk), tylko ewentualnie jakąś cienką pieluchą, bo dziecko się upoci podczas jedzenia i samo się ogrzeje, a jak je opatulimy do tego to się spoci całe.
My też mamy w łazience dość chlodno. Ale będziemy kąpać w sypialni raczej.
Jon też cudne zakupy akurat mi by pasowały bardzo te odcienie gdzie kupowalas?

Uwaga stanęlam na wage! Okazalo się ze baterie się wyczerpały wiec znowu żyjemy w zgodzie z moją wagą +10 kg pokazuje od poczatku ciąży. Trochę mi ulzyło bo mam wrazenie ze przez ostatnio miesiac to mi przybyło z 5 kg. Brzuch mi wystrzelił jak nie wiem! Zreszta pokaże Wam

Załącznik 7081591

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Taedio ja to do wózka kupiłam
Aaaa do wozka mówisz ja do wozka nie kupuje kompletu. Tylko cieply kocyk na jesień.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 14:44   #4263
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
My też mamy w łazience dość chlodno. Ale będziemy kąpać w sypialni raczej.
Jon też cudne zakupy akurat mi by pasowały bardzo te odcienie gdzie kupowalas?

Uwaga stanęlam na wage! Okazalo się ze baterie się wyczerpały wiec znowu żyjemy w zgodzie z moją wagą +10 kg pokazuje od poczatku ciąży. Trochę mi ulzyło bo mam wrazenie ze przez ostatnio miesiac to mi przybyło z 5 kg. Brzuch mi wystrzelił jak nie wiem! Zreszta pokaże Wam

Załącznik 7081591

My chyba też w sypialni, zobaczymy jak to wyjdzie
Ja zamawiałam na allegro u flaming24.
Już się nie mogę doczekać aż zrobimy kącik dla małego i to wszystko razem w końcu zobaczę, bo tak sobie wybieram, dobieram i nie wiem jaki będzie efekt finalny!
Nie widać załącznika Twojego
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 14:49   #4264
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
My chyba też w sypialni, zobaczymy jak to wyjdzie
Ja zamawiałam na allegro u flaming24.
Już się nie mogę doczekać aż zrobimy kącik dla małego i to wszystko razem w końcu zobaczę, bo tak sobie wybieram, dobieram i nie wiem jaki będzie efekt finalny!
Nie widać załącznika Twojego
Tak mi sie wydawalo ze u flaminga widziałam takie cuda ja tez nie mogę sie doczekać efektu końcowego u nas

Wstawiam raz jeszcze zdjecie.

1495716536890.jpg

Stary 2017-05-25, 14:51   #4265
xzora
Zakorzenienie

Siilmariien - kakao kup 100%, inne to chyba napoje kakaopodobne z kiepskim składem. Co do lewatywy - właśnie miałam nadzieję, że ten czopek to standard, ale skoro dziewczyny o rurce piszą, to różnie może być.
Nulka - śliczna torba!
Taedio - pajacy masz mało, przynajmniej w porównaniu do mnie.
Mała! - trzymam kciuki za wizytę! Oby konsultacja rozwiała twoje wątpliwości.
Emilia - straszny słodziak z tego kotka
Minini - miałaś niezłą lokatę oszczędnościową w ZUSIe, szkoda tylko, że bez %. Dobrze, że w końcu wypłacili. Co do sesji - zapowiada się ciekawie. Może umów się na ten dzień rano do kosmetyczki - w salonie powinno wyjść taniej niż 120zł
A czy siatka powstrzyma koty? Jednego powstrzymała, a drugi, który jest strasznie chudy prześlizgną się pod bramą
Devileek - współczuję obicia kołyski, oby szybko dosłali obity element
JonSnow - super zakupy, ładnie się komponują
nulkaa3 - super torba!

Cytat:
Od rana przed drzwiami siedzi u mnie malutki kotek i miauczy.. Nie wiem co z nim zrobić, jak wychodzę to się ze mną bawi, a jak wracam do domu to tak zawodzi, że aż serce boli ... w dodatku włazi mi do domu jak otwieram drzwi i nie chce iść, nawet jak mój pies na niego szczeka
skoro kotek się nie boi to musiał mieć już kontakt z ludźmi. Mógł się rzeczywiście zgubić - moje nie potrafiły wrócić do domu idąc wzdłuż ogrodzenia. Nie rozumiały, że muszą wrócić tą samą drogą i musiałam po nie chodzić.
Może zrób zdjęcie kotka i rozwieś ogłoszenia?

Cytat:
Kołderki wypełnienie 150g całoroczne i płaskie poduszki. Niebieski minky dla mnie szary dla koleżanki (sama wybierała) jestem zachwycona tym niebieskim minky kolor prześliczny. Tulko materiał bawełniany do wyprasowania
Super kołderki!

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Tak mi sie wydawalo ze u flaminga widziałam takie cuda ja tez nie mogę sie doczekać efektu końcowego u nas

Załącznik 7081606

ładny brzuszek!
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 14:53   #4266
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Poprostu śliczne

Ja nie zamierzam dawać do łóżeczka żadnej pościeli (oprócz prześcieradła) i az szkoda jak sie patrzy na te śliczności

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Carolles dzięki to dokupie pajacu w takim razie

Odpoczywaj

Ja też żadnych kolderek ostatnio moja mama tego nie mogła zrozumiec i najlepszy argument "że ty bylas mała to miałaś " ... Kupie później jakoś spiworek bo myślę że latem nie będzie potrzebny jak już to cieniutki kocyk lub pieluszka bambusowa ( kocyk będzie ok ?)

No.i też żadnych ochraniaczy chyba że taki IMG_1495716784.348340.jpg

Stary 2017-05-25, 14:59   #4267
cashmere
Zakorzenienie

Hej!
Ja jestem dziś po wizycie u diablo. Wizycie bardzo pozytywnej Mam dobre wyniki. Robiłam badanie, które sprawdzą średni cukier z ostatnich 3 miesięcy i wyszedł bardzo dobrze, ale jestem szczęśliwa! Mam tak trzymać dalej. Mogę zamiast 4xdziennie, sprawdzać cukier X2. Na następną wizytę za miesiąc mam zrobić EKG.
Teraz umieram z głodu i czekam az obiad będzie gotowy.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 15:05   #4268
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Załącznik 7081606

Pięknie wyglądasz.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!
Ja jestem dziś po wizycie u diablo. Wizycie bardzo pozytywnej Mam dobre wyniki. Robiłam badanie, które sprawdzą średni cukier z ostatnich 3 miesięcy i wyszedł bardzo dobrze, ale jestem szczęśliwa! Mam tak trzymać dalej. Mogę zamiast 4xdziennie, sprawdzać cukier X2. Na następną wizytę za miesiąc mam zrobić EKG.
Ogromne brawa!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 15:08   #4269
poprostu
Zakorzenienie

Carolles piękny brzuszek sprzedawca z allegro babylovedecor

Jon ja początkowo też miałam miętę ale po zamówieniu zmieniłam zdanie na niebieski, ale Twoje połączenia kolorystyczne bardzo ładne
Stary 2017-05-25, 15:12   #4270
taedio
MerDer 4ever

Poprostu aaa ja nie zamówiłam w końcu tego kocyka z le pampuch jak była promocja ale chyba i tak sie tam skończy bo maja śliczny kolor <3

Carolles super wyglądasz!
Mnie tez wybiło ostatnio

Za godzinę wizyta i ważenie.. a tata jeszcze mi tu obiad podaje

Xzora pajacyki dokupie

Devilek ja zdecydowałam, że ochraniacza narazie nie kupuje

Cashmere za wyniki i wizytę

Stary 2017-05-25, 15:25   #4271
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Załącznik 7081606

Super wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Siilmariien - kakao kup 100%, inne to chyba napoje kakaopodobne z kiepskim składem. Co do lewatywy - właśnie miałam nadzieję, że ten czopek to standard, ale skoro dziewczyny o rurce piszą, to różnie może być.
Nulka - śliczna torba!
Taedio - pajacy masz mało, przynajmniej w porównaniu do mnie.
Mała! - trzymam kciuki za wizytę! Oby konsultacja rozwiała twoje wątpliwości.
Emilia - straszny słodziak z tego kotka
Minini - miałaś niezłą lokatę oszczędnościową w ZUSIe, szkoda tylko, że bez %. Dobrze, że w końcu wypłacili. Co do sesji - zapowiada się ciekawie. Może umów się na ten dzień rano do kosmetyczki - w salonie powinno wyjść taniej niż 120zł
A czy siatka powstrzyma koty? Jednego powstrzymała, a drugi, który jest strasznie chudy prześlizgną się pod bramą
Devileek - współczuję obicia kołyski, oby szybko dosłali obity element
JonSnow - super zakupy, ładnie się komponują
nulkaa3 - super torba!

skoro kotek się nie boi to musiał mieć już kontakt z ludźmi. Mógł się rzeczywiście zgubić - moje nie potrafiły wrócić do domu idąc wzdłuż ogrodzenia. Nie rozumiały, że muszą wrócić tą samą drogą i musiałam po nie chodzić.
Może zrób zdjęcie kotka i rozwieś ogłoszenia?

Chyba napiszę na fb i wstawię foty, tylko że ja go nie mogę wziąć do domu (bo pies) i nie wiem czy nie zdecyduje się w końcu wyruszyć w dalszą drogę. Nie mogę o niczym innym dzisiaj myśleć!

Cytat:
Hej!
Super, że badania okej! Dajecie radę w tej cukrzycy ciążowej

Cytat:
Poprostu aaa ja nie zamówiłam w końcu tego kocyka z le pampuch jak była promocja ale chyba i tak sie tam skończy bo maja śliczny kolor <3

Carolles super wyglądasz!
Mnie tez wybiło ostatnio

Za godzinę wizyta i ważenie.. a tata jeszcze mi tu obiad podaje

Xzora pajacyki dokupie

Devilek ja zdecydowałam, że ochraniacza narazie nie kupuje

Cashmere za wyniki i wizytę

Waż się waż
Ja kupiłam ochraniacz (chociaż zastanawiałam się od początku ciąży chyba czy go kupować ) ale niekoniecznie będę go używać na początku, raczej będę obserwować małego i jakby uderzał się o szczebelki czy wolał spać w bardziej zacisznym kąciku to mu zamontuję. A kupiłam bo były niedrogie i za jedną wysyłką, najwyżej zrobimy z niego jakiś inny użytek
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 15:44   #4272
Carolles
Zadomowienie

Dziekuje dziewczyny! Zapomniałam zaznaczyc ze to początek 8 miesiąca. Dzis dokladnie 31t5d.

Cashmere gratuluje wizyty i dobrych wieści 

Stary 2017-05-25, 15:54   #4273
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj położna mówiła, że najlepiej bez usztywnienia kupować, bez fiszbin, bo potem to się może gdzieś wbijać, coś uciskać i zastoje się porobią.

No właśnie mi nie odejmuje mam -10% i DD i tylko darmową dostawę robi, a cena normalna. Myślałam, że może ubrań w promocji nie obejmuje, więc to sprawdziłam i też lipa

HM ale nie ma rozmiarów ja też chciałam i upolować nie mogę

No właśnie dokładnie ten, kłamczuchy! Wydają kasę na wysłanie tego pocztą i nie działa :/

To ta, którą ja zamówiłam, piona! tylko ja będę mieć miętę

Od rana przed drzwiami siedzi u mnie malutki kotek i miauczy.. Nie wiem co z nim zrobić, jak wychodzę to się ze mną bawi, a jak wracam do domu to tak zawodzi, że aż serce boli ... w dodatku włazi mi do domu jak otwieram drzwi i nie chce iść, nawet jak mój pies na niego szczeka
ale śliczny ten kocurek! i te minky też uwielbiam kolor miętowy z szarym
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam zakupy, sok i barszcz i odpoczywam na kanapie oglądając durne reality show

Chilli
Tez muszę w końcu coś ze sobą zrobić, włosy bym zmieniła... i uda

A dziś mam konsultację z innym lekarzem, ciekawe czy w ogóle się czegoś dowiem czy mnie zbyje :/

ja sobie opierniczyłam trochę grzywkę sama jakiś czas temu ale za mocno hehe i czekam aż odrośnie ale ja lubię sama kombinować zazwyczaj jestem bardziej zadowolona niż po wizycie u fryzjera.A Ty masz takie piękne włosy ,że nic nie kombinuj za dużo a z udami to oczywiście przesadzasz kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Jak mój mąż ogarnie pranie to przyjedziesz do mnie i lukniesz co mam. Jak tak patrze co wy macie i po ile szt to moja córcia będzie biedna albo w za dużych będzie chodzić. Kompletnie nie wiem co dokładnie mam w torbach i jakie rozmiary.
Dobijacie mnie.
łi tam zobaczysz 56 to kilka dni się zakłada zresztą rozmiar rozmiarowi nie równy a z tego co pamiętam to Twoja Wiktoria do najmniejszych nie należy.Ja mam większość 62-68!

Cytat:
Hej!
no to należą się brawa
Cytat:

Załącznik 7081606

piękny bruszek bardzo ładnie wyglądasz

Chyba napiszę na fb i wstawię foty, tylko że ja go nie mogę wziąć do domu (bo pies) i nie wiem czy nie zdecyduje się w końcu wyruszyć w dalszą drogę. Nie mogę o niczym innym dzisiaj myśleć!

Super, że badania okej! Dajecie radę w tej cukrzycy ciążowej

Waż się waż
Ja kupiłam ochraniacz (chociaż zastanawiałam się od początku ciąży chyba czy go kupować ) ale niekoniecznie będę go używać na początku, raczej będę obserwować małego i jakby uderzał się o szczebelki czy wolał spać w bardziej zacisznym kąciku to mu zamontuję. A kupiłam bo były niedrogie i za jedną wysyłką, najwyżej zrobimy z niego jakiś inny użytek [/QUOTE]
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 16:09   #4274
darietta
Zakorzenienie

A ja jak byłam na tych pierwszych zajeciach w SR to położna mówiła żeby czapeczke cieniutką założyć fakt że chodziło jej o wyjscie ze szpitala. Ale juz sama nie wiem nie chce wyjść na wariatke co ubiera dziecko jakby mróz był.

Super te zestawy minky ja chciałam z pomocą mamy uszyć ale wyszło jak wyszło może poźniej to ogarne jak maluda już będzie. Tylko ja chciałam do wózka tak na jesień zimę. Ale teraz jak mam ten kocyk z biedronki to może troszkę cieńszy by się przydał.

A tu podsyłam filmik super sposób na zabawę dla dziecka i przy okazji mieszkanko wysprzątane.

https://m.facebook.com/story.php?sto...d=127034117991

Ja tez kupiłam pościel z ochraniaczami i na początek zastanawiam się czy nie założyć ale tylko na te ścianki łóżeczka od ścian

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-05-25 o 16:11
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 16:17   #4275
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja na razie ochraniacza nie kupuje bo dziecko i tak nie będzie się ruszalo żeby się uderzyć itp a tylko powietrze będzie zabierał. Potem jeśli będzie taka potrzeba to tak

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 16:20   #4276
taedio
MerDer 4ever

Od ostatniego ważenia przytyłam 200g a patrząc na to, że przed chwila jadłam obiad to

Stary 2017-05-25, 16:23   #4277
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
napracowalas sie ale myślisz że siatka powstrzyma koty przed wychodzeniem?? nie bedzie dało sie dołem to przeskoczy górą chyba że masz jakies leniwce?

ledwo sie lepiej poczulas juz szpilki! wytrwala jestes. zreszta Tobie juz tylko miesiąc zostal to nie ma co sie oszczedzac

a ubranka od znajomych jak mialam, albo jak sama pozyczalam to na metce gdzieś z boku robilysmy kropke kolorowym markerem - moje ciuszki oznaczone na niebiesko na metkach

oby było cieple jak piszesz! musimy sie naładować energią sloneczną przed zimą!

Tylko wyszłam z domu i złapaly mnie skurcze. Zalatwilam wszystko. Byłam też w 2 lumpeksach i nic nie było. Rozmiary 44,a ceny z kosmosu.

Ja mam ciuszki od 6 os. Więc ciężko

Cytat:
Krokodyle fajne!

Cytat:
Też mam nadzieję, że będzie ciepło
Z ciemieniuchą to nie wiem

No właśnie,w końcu każde dziecko też jest inne byle tylko nie za dużo na nie nakładać tych warstw
U mnie też są przeciągi, bo górę mamy nieskończoną i raczej będę zakładać po kąpieli czapeczkę taką cieniutką, w ogóle łazienkę mamy strasznie zimną :/

Śliczne, ja wzięłam jednak z wypełnieniem jesienno/wiosennym czytałam że minky samo w sobie jest bardzo ciepłe i wystarczy w chłodniejsze dni przykryć stroną z minky
A widzę, że ten Twój niebieski bardziej pasuje do moich wszystkich rzeczy, niż mój miętowy brałam wszystko "miętowe" ale część moim zdaniem jest turkusowa a część miętowa i nie do końca mi się zgrało
Zapomniałam się pochwalić moim zamówieniem więc wstawiam

A jeszcze mi się przypomniało, że położna mówiła żeby nie opatulać dziecka za bardzo podczas karmienia (bo akurat miała takie zdjęcia z pozycjami i tam było dziecko owinięte w kocyk), tylko ewentualnie jakąś cienką pieluchą, bo dziecko się upoci podczas jedzenia i samo się ogrzeje, a jak je opatulimy do tego to się spoci całe.
Fajna pilka

Cytat:

Załącznik 7081606

Śliczne!

Cytat:
Hej!
Gratuluję!

A ja dziewczyny znalazłam czereśnie za 13 zł. Kupiłam 2kg. 0.5kg juz zjadłam

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Od ostatniego ważenia przytyłam 200g a patrząc na to, że przed chwila jadłam obiad to

Ja mam jutro wizytę. Miesiąc temu miałam ostatnią. Przytyłam 1kg
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 16:32   #4278
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
ale śliczny ten kocurek! i te minky też uwielbiam kolor miętowy z szarym
ja sobie opierniczyłam trochę grzywkę sama jakiś czas temu ale za mocno hehe i czekam aż odrośnie ale ja lubię sama kombinować zazwyczaj jestem bardziej zadowolona niż po wizycie u fryzjera.A Ty masz takie piękne włosy ,że nic nie kombinuj za dużo a z udami to oczywiście przesadzasz kciuki za wizytę!

łi tam zobaczysz 56 to kilka dni się zakłada zresztą rozmiar rozmiarowi nie równy a z tego co pamiętam to Twoja Wiktoria do najmniejszych nie należy.Ja mam większość 62-68!

Też mam większosc ubranek na 62 ale u mnie się długie dzieci w rodzinie rodzą
Cytat:

No proszę, to brawa za wagę!
Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Tylko wyszłam z domu i złapaly mnie skurcze. Zalatwilam wszystko. Byłam też w 2 lumpeksach i nic nie było. Rozmiary 44,a ceny z kosmosu.

Ja mam ciuszki od 6 os. Więc ciężko

Krokodyle fajne!

Fajna pilka

Śliczne!

Gratuluję!

A ja dziewczyny znalazłam czereśnie za 13 zł. Kupiłam 2kg. 0.5kg juz zjadłam

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Ja mam jutro wizytę. Miesiąc temu miałam ostatnią. Przytyłam 1kg

Ty odpoczywaj z tymi skurczami a nie latasz!

Stary 2017-05-25, 16:59   #4279
taedio
MerDer 4ever

Morelle pewnie dalej nic nie przytyłaś

Jon

Jestem juz w domu. Na początku wizyty gin prawie dostał zawału a ja razem z nim badał mi szyjkę i mowi mi, że pani prawie nie ma szyjki po chwili okazało sie, że akurat miałam skurcz i tak sie wydawało. Na usg wyszło 3 cm szyjki czyli skróciła sie o lekko ponad centymetr. Młody bardzo naciska na szyjkę, lekarz wyczuł główkę palcami
Mam brać 3 razy dziennie magnez i 3 razy dziennie nospe. Następna wizyta za 2 tyg.

Mam dzisiaj szkole rodzenia ale przyjechałam do domu i leżę młody mi sie tak wyciska we wszystkie strony, że nie wiem co to bedzie za miesiąc czy dwa

Aa i gin powiedział, że jest od dzisiaj możliwość ktg u niego w gabinecie za uwaga.. 50 zł sie ceni szefunio

Stary 2017-05-25, 17:06   #4280
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Jon

Jestem juz w domu. Na początku wizyty gin prawie dostał zawału a ja razem z nim badał mi szyjkę i mowi mi, że pani prawie nie ma szyjki po chwili okazało sie, że akurat miałam skurcz i tak sie wydawało. Na usg wyszło 3 cm szyjki czyli skróciła sie o lekko ponad centymetr. Młody bardzo naciska na szyjkę, lekarz wyczuł główkę palcami
Mam brać 3 razy dziennie magnez i 3 razy dziennie nospe. Następna wizyta za 2 tyg.

Mam dzisiaj szkole rodzenia ale przyjechałam do domu i leżę młody mi sie tak wyciska we wszystkie strony, że nie wiem co to bedzie za miesiąc czy dwa

Aa i gin powiedział, że jest od dzisiaj możliwość ktg u niego w gabinecie za uwaga.. 50 zł sie ceni szefunio

Jaką główkę?! Niech on tam grzecznie siedzi! Też bym się zestresowała
Masz leżec czy nic takiego nie mówił?

Stary 2017-05-25, 17:09   #4281
taedio
MerDer 4ever

LIPCÓWKI część 5.

Jon No nie wiem w gorącej wodzie kąpany
Mam sie nie przemęczać ale nie muszę non stop leżeć. Moge iść na spacer normalnie

Stary 2017-05-25, 17:09   #4282
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam większosc ubranek na 62 ale u mnie się długie dzieci w rodzinie rodzą

No proszę, to brawa za wagę!

Ty odpoczywaj z tymi skurczami a nie latasz!

Leżę juz leżę

Cytat:

Jon

O szok! Ale cena!
Z tą główką to tez niezle.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 17:09   #4283
Mała!
Zakorzenienie

Cashmere
Super ze dobra wizyta i brawa za dobre wyniki

Jon
Kocisk przesłodki szkoda maluszka, oby znalazł dom.

Taedio
Ufff... stresik malusi mialaś
Dobrze, że jest ok.

Ja mam luz na razie ze skurczami az dziwnie...

Co do zestawów minky...
To moje mi sie już nie podobają
Ochraniacz kupiłam, bo chcę mieć od strony ściany...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 17:14   #4284
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
O szok! Ale cena!
Z tą główką to tez niezle.
No aż się zdziwiłam bo mimo, że ordynator to za wizyty jakoś dużo nie płacę
O główce chyba mężowi nie powiem bo mnie już nie dotknie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Taedio
Ufff... stresik malusi mialaś
Dobrze, że jest ok.

Ja mam luz na razie ze skurczami az dziwnie...

Pierwszy raz w tej ciąży Oby pierwszy i ostatni!
Dobrze, że skurcze odpuściły!
Stary 2017-05-25, 17:24   #4285
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziewczyny co ile teraz macie wizyty? Ja teraz będę miała.odstęp 4 tyg.
Ktg kosztuje 20 zl w przychodni

Alicja

Stary 2017-05-25, 17:27   #4286
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość

Ja od początku ciąży miałam co 3 tyg, teraz będę miała co 2 tyg.
Ja poszukam gdzieś taniej Nie będę płacić 50 zł za 30 min
Stary 2017-05-25, 17:36   #4287
poprostu
Zakorzenienie

Taedio zabrzmiało groźnie

To na KTG sie jakoś osobno chodzi?
Stary 2017-05-25, 17:42   #4288
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja mam teraz 30.05 i dalej to już co tydzień mam rozpisane wizyty. Przed wejściem do gabinetu będę mieć ktg robione w ramach wizyty.
Taedio, ale miałaś wizytę pełną wrażeń, ważne że szyjka nadal dość długa ☺
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 17:42   #4289
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Taedio zabrzmiało groźnie

To na KTG sie jakoś osobno chodzi?
No zabrzmiało ale już się uspokoiłam więc mnie nie nakręcaj znowu!

KTG ma w pokoju obok, przychodzi się pół godziny przed wizytą i heja. Przynajmniej tak to wygląda u mojego gina.
Stary 2017-05-25, 17:47   #4290
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ja mam teraz 30.05 i dalej to już co tydzień mam rozpisane wizyty. Przed wejściem do gabinetu będę mieć ktg robione w ramach wizyty.
Taedio, ale miałaś wizytę pełną wrażeń, ważne że szyjka nadal dość długa ☺
W cenie wizyty ktg ? Czy na nfz

Alicja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości